Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ

Πάει καιρός που έγραψα για την πιο απρόβλεπτη πάθηση, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, μια πάθηση που ΞΕΓΕΛΑ τους γιατρούς, ταλαιπωρεί τους ασθενείς, και μέχρι στιγμής, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, άσχετα με το αν τις όποιες ΑΓΩΓΕΣ κυκλοφορούν κάποιοι τις βαφτίζουν (αλήθεια γιατί;) «θεραπείες».
Για πολλοστή φορά λοιπόν, μιλάμε απλά για ΑΓΩΓΕΣ, με τα όποια αποτελέσματα, και τις όποιες παρενέργειες τους.
Διάβασα ένα άρθρο, το οποίο έχει να κάνει με την πάθηση και τις φαρμακευτικές αγωγές που υπάρχουν, άρθρο που ενδιαφέρει όλους, και σας το μεταφέρω.
Διαβάστε το προσεκτικά….
«Θολό τοπίο και στη Διαπραγμάτευση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση
Επιστροφή στα «θρανία» και για την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, η οποία σήμερα προχωράει στην επόμενη φάση της διαδικασίας για τις θεραπείες της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.
Η αρμόδια υποεπιτροπή έχει προγραμματίσει διαδοχικά ραντεβού με τους εκπροσώπους των 7 φαρμακευτικών εταιριών, που διακινούν σκευάσματα για τη νόσο και οι οποίοι θα παρουσιάσουν τους φακέλους, που είχαν κατατεθεί στα τέλη Ιουλίου. Συνολικά, πλήρεις φάκελοι έχουν κατατεθεί για 12 σκευάσματα, διαφορετικών μορφών και κατηγοριών.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την Ηπατίτιδα C βάζει ψηλά τον πήχη για την Αριστοτέλους, που επιδιώκει να επαναλάβει την επιτυχία και σε άλλες θεραπευτικές κατηγορίες, με την Πολλαπλή Σκλήρυνση και το Μελάνωμα να έχουν πάρει σειρά.
Αλλά και αυτή η διαδικασία συνοδεύεται από ερωτηματικά και ασάφεια. Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και αυτή τη φορά παραμένει θολό για τις φαρμακευτικές εταιρίες που συμμετέχουν στη διαδικασία. Χρονοδιάγραμμα δεν τους έχει δοθεί, ούτε οι προθέσεις και τα σχέδια της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης τους έχουν γίνει γνωστά.
Αναμένεται, φυσικά, το επόμενο βήμα να είναι η κατάθεση οικονομικών προτάσεων, αλλά το πότε παραμένει άγνωστο, ειδικά αν πρόκειται να ζητηθεί η υποβολή και νέων προτάσεων. Κυρίως, όμως, μυστήριο αποτελεί ο όγκος των φαρμάκων και η διάρκεια της συμφωνίας, ειδικά αν πρόκειται να εφαρμοστεί (όπως αναμένεται) κλειστός  προϋπολογισμός.
Αυτοί οι προβληματισμοί λαμβάνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην περίπτωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, κυρίως γιατί πρόκειται για πολυπλοκότερη θεραπευτική κατηγορία από την ηπατίτιδα.
Αφενός, μιλάμε για σκευάσματα διαφορετικών μορφών, τρόπου χορήγησης, κατηγορίας αποζημίωσης και αφετέρου, μιλάμε και για χρόνιους ασθενείς, που χρειάζονται εξατομικευμένες θεραπείες για την επιτυχή αντιμετώπιση της πάθησης. Η ίαση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας, όπως είναι γνωστή) προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί. Τα διαθέσιμα φάρμακα συμβάλλουν κυρίως στη μείωση των συμπτωμάτων και την αποφυγή των υποτροπών, την καθυστέρηση εκδήλωσης αναπηρίας, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις αναστροφή της. Σε μια νόσο, η διαχείριση της οποίας είναι τόσο εξατομικευμένη, τι θα συμβεί αν ένα φάρμακο βρεθεί εκτός διαπραγμάτευσης;
Παράλληλα, «εμπόδιο» στη διαδικασία αποτελεί η απουσία μητρώου ασθενών, σε μια νόσο με σημαντικό αριθμό αδιάγνωστων ασθενών, που θα επέτρεπε τις διαπραγματεύσεις να διεξαχθούν επί σταθερότερων βάσεων, καθώς διευκόλυνε, έστω, τον υπολογισμό της απαιτούμενης δαπάνης.
Στο οικονομικό πεδίο, από την άλλη, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις διερωτώνται και πόσο χαμηλότερα θα πρέπει να τιμολογήσουν για να πάρουν το πράσινο φως από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Ήδη, με την εφαρμογή του νέου rebate, φορείς της αγοράς υπολογίζουν ότι θα κληθούν να δώσουν εκπτώσεις 3 και πλέον φορές μεγαλύτερες από τις περσινές, μειώνοντας την καθαρή τιμή αποζημίωσης κατά περίπου 10%.
Ωστόσο, εκπρόσωποι της πολιτείας εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της Διαπραγμάτευσης. Όπως αναφέρουν στο Virus, το πλαίσιο και ιδίως το χρονοδιάγραμμα θα κοινοποιηθεί στις εταιρίες, οι προθέσεις και τα σχέδια θα γίνουν γνωστά εν ευθέτω χρόνω. Εκτιμούν, μάλιστα, πως ήδη όλα βαίνουν καλώς και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη διαδικασία της Διαπραγμάτευσης.
Οι φαρμακευτικές εταιρίες ευελπιστούν ότι κάποιες απορίες τους θα απαντηθούν σήμερα, αλλά αυτό μένει να φανεί, όπως, φυσικά, αν η Διαπραγμάτευση για τις θεραπείες της Πολλαπλής Σκλήρυνσης θα ακολουθήσει την επιτυχή πορεία της Ηπατίτιδας C.»
ΠΗΓΗ: https://virus.com.
Να ξεκινήσω από το «μητρώο ασθενών», και να ρωτήσω, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (εκεί που λέει για απουσία μητρώου, αυτό εννοεί);
Μιλάμε για ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ, με αγωγές υψηλού κόστους, με τους ασθενείς να περνούν από ΚΕΠΑ, με «ηλεκτρονικές συνταγογραφησεις», με ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.. Για ΠΟΙΑ απουσία λοιπόν μιλούν;
Δεν σχολιάζω το σημείο που λέει πως «Η ίαση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας, όπως είναι γνωστή) προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί. Τα διαθέσιμα φάρμακα συμβάλλουν κυρίως στη μείωση των συμπτωμάτων και την αποφυγή των υποτροπών, την καθυστέρηση εκδήλωσης αναπηρίας, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις αναστροφή της. Σε μια νόσο, η διαχείριση της οποίας είναι τόσο εξατομικευμένη, τι θα συμβεί αν ένα φάρμακο βρεθεί εκτός διαπραγμάτευσης;»
Νομίζω πως δεν χρειάζεται…
Να παρατηρήσω, πως η «επιτροπή διαπραγμάτευσης» δεν ξέρει τι της γίνεται….
Άποψη μου, και άποψη πολλών ασθενών, και αυτό γιατί κάπου έχει «μπλέξει» τις παθήσεις, τις προτεραιότητες, και κοιτάζει ΜΟΝΟ το «κόστος» των αγωγών. Δεν γνωρίζω από ποιους στελεχώνεται αυτή η επιτροπή, ΠΟΣΟΙ γιατροί συμμετέχουν σε αυτή, ΠΟΙΩΝ ειδικοτήτων, και μια και μιλάμε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, πόσοι με ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ στην συγκεκριμένη πάθηση έχουν θέση στην επιτροπή.
Το έχω γράψει αμέτρητες φορές, και θα το ξαναγράψω, πως Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ..
Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν τελειώνουμε εδώ….
ΜΗΠΩΣ, πάμε για «παζάρια» στα φάρμακα της ΣΚΠ, με ότι σημαίνει αυτό; (ένα από τα ερωτήματα)….
Σύντομα θα επανέλθω γιατί θέλω και τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων…

Βασίλης Τσούγκαρης

βιβλία για όλη την σχολική χρονιά

Φίλες και φίλοι τα βιβλία δραστηριοτήτων των εκδόσεων Διάπλαση μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Για τις πρώτες μέρες στο σχολείο προτείνουμε το βιβλίο Ο Λαλού θα πάει σχολείο

Ο Λαλού θα πάει σχολείο
Συγγραφέας: Σγουρή Γεωργιάδη
Εικονογράφος: Κωνσταντίνα Ζαφείρη
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Αλφαβητάρι σαν παιχνίδι

Τα αινίγματα της αλφαβήτας
Συγγραφέας:Ρούλα Παπανικολάου
Εικονογράφος:Ναταλία Καπατσούλια
Δείτε το και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ
Αλφαβήτα με γλωσσοδέτες

Τα αινίγματα της αλφαβήτας
Συγγραφέας:Ρούλα Παπανικολάου
Εικονογράφος:Ναταλία Καπατσούλια
Δείτε το και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ
Αλφαβήτα με τραγούδια

Μουσικό Αλφαβητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Δείτε το ακούστε το και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ
Αριθμοί με τραγούδια

Μουσικό Αριθμητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Δείτε το ακούστε το και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΤΣΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
 
Χαριλάου Τρικούπη 76 
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11

Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11
Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11
Προδιαγραφές
* Αναπνέουσα μεμβράνη Puratex
* Αδιάβροχη
* Σόλα βουλκανισμένου νιτριλίου σε 300°C
* Μη Μεταλλική προστασία δακτύλων για κρούση >200J και σύνθλιψη 15KN
* Ενίσχυση επιπλέον στα δάχτυλα από νιτρίλιο
* Εσωτερική σόλα διπλής πυκνότητας από πολυουρεθάνη ράμένη με αντιστατική κλωστή από πολυαμίδιο
* Αντιστατική
* Με απορρόφηση ενέργειας στη φτέρνα
* Ενίσχυση αστραγάλων σε 2 σημεία (Πισω στη φτερνα και μπροστα στην κλείδωση)
* Ενίσχυση στα Δάχτυλα
* ΕΝ 345 part 2
* EN 12568
Προτεινόμενη Χρήση
Για πυρεσβέστες και διασώστες.

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MICRON VHF/UHF MOBILE

CRT MICRON VHF/UHF MOBILE 
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 ΚΛΙΚΕΔΩ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!! 
UHF-VHF DUAL BAND MOBILE TRANSCEIVER
RX/TX : 144-146 MHz -- 430-440 MHz
25W
Norm AMATEUR RADIO
Mode FM ( Wide/Narrow )
Frequency range RX/TX : 144-146 MHz / 430-440 MHz --- RX : 136-174 MHz / 400-490 MHz
Power LOW : 5W / MIDDLE : 15W / HIGHT : 25W (large cooling box)
Input voltage 13,8V DC
Memories 200 channels
Channel spacing 12.5 / 20 / 25 KHz
Step of increment 2.5 / 5 / 6.25 / 10 / 12.5 / 20 / 25 / 30 / 50 KHz
Working UU / UV / VU / VV
TONE BURST Yes : 1000Hz / 1450Hz / 1750Hz / 2100Hz
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 52 CTCSS / 1024 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
CTCSS / DCS SCAN function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
REVERSE function Yes : the current channel RX frequency will be switched to TX frequency
TALK AROUND function Yes : switch RX/TX frequencies and CTCSS/DCS code to avoid using repetear
Bonus Backlit keys + Jack plug for external loud speaker + 6 functions keys PF1 to PF6 with 3 functions each + menu order can be personalized
Mike With speaker incorpored and programmable keys
Display Large color multifunction TFT display adjustable to 180 °
Level display RX signal + TX power + channel number or frequency + various functions ...
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 122 (l) x 165 (L) x 35 (H) mm
Weight 480 gr
Guaranty 2 years

Πλούτος

Πλούτος 
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ημερομηνία έκδοσης: 17 Μαίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-122-8
Ο Αθηναίος Χρεµύλος επισκέπτεται το µαντείο των ∆ελφών
για να µάθει πώς να αναθρέψει σωστά τον γιο του. Ακολουθώντας τον χρησµό του θεού,
πείθει τον πρώτο άνθρωπο που συναντά βγαίνοντας
να πάει µαζί του στο σπίτι του.
Ο τυφλός και κουρελής γέρος αποδεικνύεται
ότι είναι ο ίδιος ο Πλούτος!
Ο Χρεµύλος αποφασίζει να φροντίσει να ξαναβρεί
ο γέρος το φως του και έτσι να χαρίζει τα πλούτη
µόνο στους δίκαιους και ενάρετους ανθρώπους.
∆εν συµφωνούν όµως όλοι µ’ αυτή τη µοιρασιά…
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
ΟΡΝΙΘΕΣ
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
ΒΑΤΡΑΧΟΙ
EΙΡΗΝΗ

11/9/2001: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ Ο Ντοστογιέβσκη στο Μανχάταν




Glucksmann, Andre
Ο Ντοστογιέβσκη στο Μανχάταν
ΣΕΛΙΔΕΣ: 344 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 x 21
ISBN: 960-270-924-3 • 15,00€
Ο Andre Glucksmann μας καλεί να αναλογιστούμε τα γεγονότα απόλυτης βίας υπό το φως των μεγάλων λογοτεχνικών έργων. 
Μια ώρα αρκούσε για να κλονίσει συθέμελα τον κόσμο. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η πτώση των "Δίδυμων Πύργων" στην καρδιά της Νέας Υόρκης δε σηματοδοτεί την έναρξη του τέλους της Ιστορίας ούτε της σύγκρουσης των πολιτισμών: εγκαινιάζει την εποχή του παγκοσμιοποιημένου μηδενισμού. Κρυμμένος πίσω από θρησκευτικά ή ιδεολογικά άλλοθι, ο μηδενιστής τρομοκράτης χτυπά. "Σκοτώνω, άρα υπάρχω". Ένα φοβερό φάντασμα στοιχειώνει ξανά τις δημοκρατίες και τις κινητοποιεί. Κανείς, μαθαίνουμε, ούτε ειδήμων, ούτε αναλυτής δεν ήταν σε θέση να φανταστεί ένα τέτοιο γεγονός. Αντιμέτωπος με το απρόβλεπτο, ο άνθρωπος μένει απολιθωμένος από κατάπληξη. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε; Ο Andre Glucksmann μας καλεί να αναλογιστούμε τα γεγονότα απόλυτης βίας υπό το φως των μεγάλων λογοτεχνικών έργων. Δυο αιώνες πριν, συγγραφείς όπως ο Φλομπέρ, ο Πουσκιν κι ο Τσέχοβ πρόβλεψαν και αποκάλυψαν αυτή την ανατροπή αξιών. Κι ο Ντοστογιέβσκη βάζει σήμερα τους υπότιτλους στα ρεπορτάζ του C.N.N.


Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

Εγκαίνια έκθεσης Λίλας Παπούλα

Έκθεση της Λίλας Παπούλα στο Τελλόγλειο
Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 20.00
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών η έκθεση ζωγραφικής της Λίλας Παπούλα «Σ τοίχοι που έκρυβαν το πρόσωπό μας».
Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου, περιλαμβάνει περίπου 45 έργα (μικτή τεχνική) της καλλιτέχνιδας. Μεγάλος αριθμός των έργων παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό.
Αφετηρία γι’ αυτήν την καινούργια της δουλειά αποτελεί το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη [Εκεί…]:
(…) Γιατί η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε,
Αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε το πρόσωπό μας.
Από τη δεκαετία του ΄80 η Λίλα Παπούλα άρχισε να φωτογραφίζει τοίχους ερειπωμένων σπιτιών και να περιπλανιέται στο εσωτερικό τους αναζητώντας  αποτυπώματα φθοράς και απώλειας: άδεια δωμάτια, σκουριασμένες σκάλες, φωταγωγούς, ξεχαρβαλωμένα ντουλάπια.  Τις φωτογραφίες αυτές στη συνέχεια μετέτρεψε σε ζωγραφική, δημιουργώντας προσωπικές τοιχογραφίες με συναίσθημα και μνήμη. Στα έργα της εστιάζει στο νήμα της ζωής που διακόπηκε, στο στοιχείο της απουσίας των ανθρώπων των οποίων τα αποτυπώματα όμως συνεχίζουν να υπάρχουν.
Για τη νέα της αυτή δουλειά, η Λίλα Παπούλα σημειώνει: «Πάντα με γοήτευε αυτό το εσωτερικό το παιχνίδι με τον χρόνο και τον τόπο,  ανάμεσα στο άλλοτε, στο τώρα και στο μετά, στο εδώ και στο αλλού, στο μέσα και στο έξω, στο είναι και στο δεν είναι. Έτσι, δουλεύοντας με εικόνες από το παρελθόν αναζητούσα και μερικές φορές ανακάλυπτα καινούριες διαδρομές που με οδηγούσαν στο παρόν. Όπως και τώρα, με τις εικόνες που φέρνω σ’ αυτή την έκθεση,  εικόνες φθοράς και νοσταλγίας για κάτι που χάθηκε, δεν είναι νομίζω ο πόνος και η απελπισία που μοιράζομαι, αλλά η εικαστική ματιά μου πάνω σε αυτά, γιατί από μόνη της η Τέχνη μπορεί να λειτουργεί επανορθωτικά, ως ανακατασκευή τόσο του πόνου όσο και της απελπισίας από την απώλεια σε κάλεσμα προς την κατεύθυνση της ζωής και της ελπίδας».
Την έκθεση πλαισιώνουν φωτογραφίες και ένα video της καλλιτέχνιδας.
Η Λίλα Παπούλα  γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και έκανε μαθήματα ζωγραφικής στη Saint Martins School of Art στο Λονδίνο  και με τον Μίμη Κοντό στην Αθήνα. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων, πρεσβείες, πανεπιστήμια, μουσεία, πινακοθήκες και άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η έκθεση, όπως όλες οι εκθέσεις του Τελλογλείου, θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικά προγράμματα, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, από ξεναγήσεις για ενήλικες και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.
Τη γενική ευθύνη της έκθεσης έχει η γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου, καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά, την επιμέλεια και τον σχεδιασμό η δρ. αρχιτέκτων μουσειολόγος Βίκυ Κερτεμελίδου.
Η έκθεση  εντάσσεται στο Κεντρικό Πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης «Φαντασιακές Εστίες-Imagined Homes» (30.09.2017-14.01.2018 / www.thessalonikibiennale.gr). Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης οργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Διάρκεια έκθεσης έως 20 Οκτωβρίου 2017.

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 
Κώστας Αρκουδέας

18 Σεπτεμβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Κώστα Αρκουδέα Τα κατά Αιγαίον πάθη τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Άγης Αθανασιάδης, συντάκτης του βιβλιοφιλικού blog «Librofilo».
Booktalks
Αρτέμιδος 47 Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο , 210-98.02.520

 
Ζυράννα Ζατέλη

21 Σεπτεμβρίου 2017
40ό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας - Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια: στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης συζητά με τη Ζυράννα Ζατέλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Τετράδια ονείρων την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 1 μ.μ.
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Αίθριο των γραφείων του φεστιβάλ (Πηγές Αγίας Βαρβάρας)
Δράμα

Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής

Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής
1500 π.Χ.

Στη Μινωική Κρήτη οι ιδανικές συνθήκες ανατρέπονται από την ανθρώπινη ματαιοδοξία που οδηγεί στον εμφύλιο πόλεμο.
Το νησί το πνίγει η συμφορά και η Αλεξάνδρα, η Ιέρεια που ανέλαβε το ανώτατο αξίωμα του Μίνωα, βρίσκεται μπροστά στο μίσος και το αίμα του αδελφοκτόνου πολέμου. Όμως και μέσα στην πιο μεγάλη συμφορά κυοφορείται το νέο, το ελπιδοφόρο… Ακολουθεί τη συμβουλή του δασκάλου της Μίνωα Δικαιόκριτου, αποσύρεται στον τόπο καταγωγής της τη Ζάκρο απ’ όπου θα ξεκινήσει μιαν αναζήτηση σε τόπους της Ανατολής νέων ιδεών και αντιλήψεων, στοιχείων που θα συνθέσουν τη νέα πρόταση για τη διακυβέρνηση της Κρήτης.
Με τους πιστούς της συντρόφους ταξιδεύει στην Ανατολή και γνωρίζει τους πολιτισμούς, τις ιδέες, τις σκέψεις και τις αναζητήσεις των τότε Μεγάλων Βασιλείων που έχουν κι αυτά τον ίδιο θείο χαρακτήρα.
Με τρόπο μυθιστορηματικό, ζωντανό, οι περιγραφές σέβονται τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα τοπωνύμια όπως σήμερα θα τα βρει ο επισκέπτης του νησιού και της Ανατολής! Η καθημερινή ζωή συνιστά μια ελεύθερη αναπαράσταση. Η πίστη πως η ζωή αυτής της αγροτοκτηνοτροφικής περιόδου για χιλιάδες χρόνια διατηρήθηκε και σε ένα βαθμό διατηρείται ζωντανή, διατρέχει το κείμενο.
Ένα Ταξίδι στο χρόνο, έχοντας κοινή αφετηρία την αγωνία του ανθρώπου για ζωή και τη νοηματοδότησή της. Ως εκ τούτου απολαμβάνουμε τη χαρά της αιωνιότητας και της διαχρονικής περιπέτειας των ανθρώπων.
Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής
συγγραφέας:Μανόλης Αλεξάκης
Isbn: 978-960-579-079-0
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 532

Ορεινή Ναυπακτία: 7 γευστικές στάσεις που πρέπει να κάνετε.

Ορεινή Ναυπακτία: 7 γευστικές στάσεις που πρέπει να κάνετε.

Σημειώστε...

Μπολονέζ με φακές.
Χοιρινό φιλέτο με σταφύλια.
Φρέσκα δαμάσκηνα με τραγανή κρούστα.

Λασίθι: 8 χωριά για το φθινόπωρο

ArtTravel

1

Λασίθι

8 υπέροχα χωριά του για το φθινόπωρο.
Κάντε κλικ
2

Ελλάδα

Ξενοδοχεία με πισίνες στα ελληνικά βουνά.
3

Πελοπόννησος

Οι 18 καλύτερες παραλίες που πρέπει να έχετε κολυμπήσει.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Βαρκελώνη

 Το καλύτερο street food της.
Κάντε κλικ