Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (26/11/2009), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την μεταρρύθμιση του συστήματος παροχής ασύλου. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης ασύλου μέσα από την «από-αστυνομικοποίηση» της διαδικασίας και τη δημιουργία μιας αξιόπιστης Υπηρεσίας Ασύλου.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσδιόρισε τη νέα πραγματικότητα που φιλοδοξεί να διαμορφώσει η νέα πολιτική ασύλου προς την κατεύθυνση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ελέγχου της μεταναστευτικής ροής. Στην παρέμβαση του ο Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος χαιρέτησε τη σύσταση της συγκεκριμένης Επιτροπής.Έθεσε ως βασικά συστατικά του νέου συστήματος χορήγησης ασύλου, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία υπηρεσίας ασύλου ως υπηρεσιακή μονάδα στο πλαίσιο ενός Υπουργείου, τη σύσταση ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφύγων που εξετάζει τα απορριφθέντα αιτήματα, τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων της Επιτροπής Προσφύγων από το ΣτΕ και τον προσδιορισμό του ρόλου της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να περιορίζεται σε θέματα εισόδου και πρώτης επαφής. Σημειώνεται, ότι επικεφαλής της Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρης Τασούλας και μέλη της είναι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Θεσμών, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του Ελληνικού Συμβουλίου Για τους Πρόσφυγες, του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων, της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, του Συνήγορου του Πολίτη και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Επισυνάπτεται ομιλία του κ. Υπουργού
Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε ανοικτή συνάντηση εργασίας με θέμα «Προστασία του Πολίτη – Ασφαλείς Δήμοι» θα προεδρεύσει το ερχόμενο Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Νέας Μαγνησίας στις 10.00. Θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμαρχοι των δυτικών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της διοίκησης των αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι επαγγελματικών και πολιτιστικών φορέων, καθώς και απλοί πολίτες. Την ίδια ημέρα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας συγκαλεί σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Αθλητική Βία».
Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27), στις 12.00.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι αστυνομικοί διευθυντές της Θεσσαλονίκης, οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι πρόεδροι των ΠΑΕ, των ΚΑΕ και των Ερασιτεχνικών Σωματείων ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή και Απόλλωνα Καλαμαριάς, καθώς και εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:2135 Ώρα:09:45 Αθήνα:26/11/2009
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:10 σήμερα, σε ισόγειο δικηγορικό γραφείο στην οδό Γεωργίου Λύρα 76 στην Κηφισιά. Από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρά εγκαύματα ο Τ.Μ. 45 ετών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:04 σήμερα, σε κατάστημα ενδυμάτων, στην οδό Κύπρου 66, στη Γλυφάδα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε εμπορεύματα και στον εξοπλισμό της επιχείρησης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:20 σήμερα, σε τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στην οδό Αισώπου 20 στην πλατεία Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δύο οχήματα με έξι πυροσβεστικούς υπάλληλους. Για ανωτέρω συμβάντα διενεργείται προανάκριση. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

Σήμερα Πέμπτη ο Ραδιομαραθώνιος βοήθειας στην μικρή Μαρία.

Σήμερα Πέμπτη ο Ραδιομαραθώνιος βοήθειας στην μικρή Μαρία. ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Η μικρή Μαρία 3 ετών από το Ηράκλειο έχει δικαίωμα στην ζωή και ζητά την βοήθεια όλων μας.. Βρίσκετε σε Νοσοκομείο της Γερμανίας σε δύσκολη κατάσταση με τεράστια έξοδα νοσηλείας.. Βοηθήστε να σωθεί το μικρό κορίτσι.. Από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου και όλη την ημέρα θα γίνει ο ραδιομαραθώνιος βοήθειας στην μικρή Μαρία.. Από το στούντιο του Ερωτόκριτου 87,9 στην Κρήτη και από το στούντιο του Κρήτη fm 87,5 της Αθήνας με συνδεμένα μαζί μας πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Κρήτης και όχι μόνο. Στείλτε μήνυμα από το κινητό σας γράφοντας ΜΑΡΙΑ με ελληνικούς η λατινικούς χαρακτήρες και το στέλνετε στο 54234 με χρέωση 1 ΕURO + ΦΠΑ ..όλο το ποσό πηγαίνει για την βοήθεια της μικρής Μαρίας.. Μηνύματα μπορούμε να στέλνουμε μόνο 7 μέρες από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα το Ραδιομαραθωνίου Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.. Μπορείτε να στείλετε την βοήθειά σας και μέσω Παγκρήτιας τράπεζας στον αριθμό λογαριασμού 742051 . Ο Ραδιομαραθώνιος διενεργείτε με την έγκριση και άδεια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλη την μέρα.. βοηθήστε και σεις.. Τα 3 μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια της Κρήτης KRHTH TV,CRETA CHAΝNELL ,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΥΔΩΝ θα κάνουν αναφορές στις ζωντανές τους εκπομπές περνώντας στην κάτω μεριά της οθόνης τους λογαριασμούς κατάθεσης. http://irakliowebradio2.blogspot.com/ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ DARK -ROOM ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ http://www.ustream.tv/channel/dark---room

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, συλλογή ποιημάτων της Νάντιας Βαλαβάνη, αναφέρεται σε μια ποιητική πρόσληψη του 1989 ως ημερομηνίας-τομή στη ζωή ενός και ταυτόχρονα χιλιάδων ανθρώπων. Αλλά και της ελληνικής - και όχι μόνο - αριστεράς. 20 χρόνια από το ελληνικό και διεθνές 1989 και μισή χιλιετία από τις ρίζες της δημιουργίας του σύγχρονου κόσμου, τα ασυνήθιστα ποιήματα της συλλογής Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, ιδωμένα με σύγχρονο μάτι και με τη γνώση όσων ακολούθησαν, εμφανίζονται ν' αναφέρονται με εξαιρετική ευθύτητα στα υπαρξιακά, πολιτιστικά και πολιτικά διλήμματα και στον πυρήνα των αναζητήσεων των ανθρώπων της ελληνικής αριστεράς σήμερα. Με άξονα το ποίημα, γραμμένο το Σεπτέμβριο του 1989, που χαρίζει τον τίτλο του σε ολόκληρη την έκδοση, χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πριν», μια επιλογή ποιημάτων από την αίσθηση τέλους εποχής των τελευταίων χρόνων της δεκαετίας του '80 και την ποιητική συλλογή Τέλος εποχής.
«Μετά», μια επιλογή ποιημάτων από την ποιητική συλλογή Στην πόλη της μακριάς προσμονής και ορισμένα ανέκδοτα, που απηχούν την ατμόσφαιρα των «μολυβένιων χρόνων» της δεκαετίας του '90. Σ΄ αυτό το μέρος συμπεριλαμβάνεται και «Ο διάλογος ανάμεσα στον Francois Villon και τον Charles d' Orlean», μια ελεύθερη ποιητική σύνθεση βασισμένη στο σύνολο του ποιητικού έργου των δύο, που επί αιώνες κυριάρχησαν ως αντίπαλοι πόλοι και κατευθύνσεις στη γαλλική ποίηση: Με τον Βιγιόν οι «κάτω» βρίσκουν τη φωνή τους στο μεταίχμιο Μεσαίωνα και Αναγέννησης.
Ενώ ο Κάρολος της Ορλεάνης, που έγινε ποιητής στη διάρκεια της 25χρονης φυλάκισης του στον Πύργο του Λονδίνου, εκφράζει το άγχος των «πάνω» σε έναν κόσμο που άλλαζε δραματικά. Στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ (εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες) συμπεριλαμβάνονται και τα πρώτα τρία από τη σειρά κολάζ με τίτλο 1989 Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV & V, που η Νάντια Βαλαβάνη δημιούργησε το Σεπτέμβριο του 2009 ειδικά για την παρούσα έκδοση.
Η Νάντια Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1954 και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ. Έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές συλλογές της. Το λεύκωμα της Ο απαραίτητος πόλεμος (αφισέτες με κολάζ και ποιητικά σχόλια) κυκλοφόρησε κατά τον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία (Στάχυ, Μάιος 1999). Το μυθιστόρημα της Οι εσπερινοί επισκέπτες κυκλοφόρησε από το Δελφίνι (1996) και το Στάχυ (1999). Διηγήματα, αφηγήματα και ποιήματα της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις, ποιητικές ανθολογίες και περιοδικά τέχνης. Μελετά από χρόνια το έργο του Μπρεχτ. Είχε το σχεδιασμό και την επιμέλεια της διεθνούς συλλογικής έκδοσης για τον Μπρεχτ στον 21ο αιώνα Μπέρτολτ Μπρεχτ - κριτικές προσεγγίσεις [16 δοκίμια, 1 δικό της] (Στάχυ, 2002 & Πολύτροπον, 2004). Άρθρα και δοκίμια της για το έργο του Μπρεχτ έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, επιστημονικές εκδόσεις και καταλόγους. Μετέφρασε στα ελληνικά, σχολίασε και προλόγισε έργα του Μπρεχτ. Είχε την ιδέα, έγραψε τα κείμενα και σχεδίασε τις παραστάσεις λόγου, μουσικής και Video-art, για τις οποίες συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, Τρώγοντας το φρούτο απ' το δέντρο της γνώσης (2003), Σκέφτομαι σημαίνει αλλάζω (2006), Ψωμί και τριαντάφυλλα (2007), Έρευνα για το αν ο άνθρωπος τον άνθρωπο βοηθά (2006-2009) . Δεκάδες πολιτικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες. Δοκίμια και ομιλίες της σε επιστημονικά συμπόσια για θέματα ιστορίας, τέχνης και πολιτικής έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις και επιστημονικά περιοδικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιάννης Δριβελέγκας, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της Χαλκιδικής, για τις πρωτοβουλίες του και τις επαφές του με αρμόδιους υπουργούς, θα δώσει στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Παρασκευή 27/11/2009 και ώρα 11.00 συνέντευξη τύπου.
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτικό του Γραφείο στα Ν. Μουδανιά ( Εμπορικό Κέντρο ).

ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΚΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΚΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΑΚΗΣ Σελίδες: 144 ISBN: 978-960-518-369-1 Ξεκινώντας από το ημερολόγιο του παρθενικού του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη, ο Γιάννης Κιουρτσάκης περιγράφει το κράμα θάμβους και απορίας που κυριεύει έναν άνθρωπο ριζωμένο στην προνεωτερική παράδοση του τόπου του μπροστά σε τούτη την κοσμόπολη-«θριαμβικό κατόρθωμα» της νεωτερικότητας, αλλά και σύμβολο της περιπλάνησης στον ρευστό μετανεωτερικό μας κόσμο.
Ο προσωπικός διάλογος με τις μύριες φωνές της πολυπλόκαμης μητρόπολης οδηγεί τη σκέψη του προς τα πίσω: στους θαλασσοπόρους, τους μετανάστες, την άγρια Δύση.
Ψηλαφεί στα κτίρια και στις χειρονομίες των ανθρώπων τις ανθρωπολογικές ρίζες του αμερικανικού τρόπου ζωής.
Συναισθάνεται ότι αυτό το πρότυπο έχει εξαπλωθεί σε όλη την οικουμένη, φυτεύοντας μιαν Αμερική μες στην ψυχή του καθενός μας, τόσο βαθιά ώστε να κάνει μάταιη την αντίθεση μεταξύ φιλοαμερικανισμού και αντιαμερικανισμού.
Όμως, την ίδια στιγμή, διαπιστώνει πόσο μακριά βρίσκεται η Αμερική της Αμερικής από την Αμερική του κόσμου.
Έτσι, το οδοιπορικό γίνεται λίγο-λίγο ένα αφηγηματικό δοκίμιο που, ξετυλίγοντας το νήμα της πλοκής του από τα χρόνια του Κολόμβου ως την πρόσφατη οικονομική κρίση και την εκλογή του Ομπάμα, στοχάζεται τη σημερινή κατάσταση της πόλης, της πολιτικής, της οικονομίας και της τέχνης – την κατάσταση του ανθρώπου.
Και αναρωτιέται πώς θα μπορούσαμε να χτίσουμε πάνω στα ερείπια των ρημαγμένων αλλοτινών χωριών μας και στα αδιέξοδα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης επαρχίας μας, το μελλοντικό οικουμενικό χωριό μας. ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης: Εξαδακτύλου 5, 54635 Θεσσαλονίκη,
Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr, URL. http://www.indiktos.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Μία πολύ όμορφη βραδιά μας υπόσχονται οι καθηγητές, η χορωδία και προχωρημένοι σπουδαστές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ" οι οποίοι μαζί με την "ΠΛΕΥΣΗ" (Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευ-τικών) ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 07:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

4 ΚΩΜΩΔΙΕΣ

4 ΚΩΜΩΔΙΕΣ του Γεωργίου Σουρή από Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Τμήματος του Συλλόγου Εφοριακών Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής Στο Θέατρο Σοφούλη στις 5, 6, 12 & 13 Δεκεμβρίου 2009 H Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Τμήματος του Συλλόγου Εφοριακών Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής παρουσιάζει την παράσταση «4 κωμωδίες» του Γεωργίου Σουρή στο Θέατρο Σοφούλη στις 5, 6, 12 & 13 Δεκεμβρίου 2009 σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου και σκηνικά-κοστούμια του Απόστολου Αποστολίδη. Πρόκειται για τέσσερις έμμετρες κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή που με την εκπληκτική γλώσσα του καυτηριάζει την πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας που δυστυχώς ελάχιστα έχει αλλάξει τους κώδικες και τα – χαριτωμένα ή μη – ελαττώματα της. Στην παράσταση παρουσιάζονται ο «Αναπαραδιάδης», το «Δεν έχει τα προσόντα», η «Επιδημία» και η «Περιφέρεια».
Ο Σουρής θαυμαστής του Αριστοφάνη κάνει τη δική του σκηνική πρόταση που αγγίζει το λαϊκό χωρίς να γίνεται ούτε στο ελάχιστο «διασκεδαστής».
Μετεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, καλό είναι να σκεφτόμαστε τη ρήση του: «Γι’ αυτόν τον τόπο που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά, σιχτίρ και στα καινούρια». Ο Γεώργιος Σουρής (1853-1919) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, έχοντας χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος Αριστοφάνης». Γεννήθηκε το 1853 στην Ερμούπολη της Σύρου.
Η οικογένειά του ήταν εύπορη και ο πατέρας του ήθελε να τον κάνει παπά. Όταν η οικογένειά του χρεοκόπησε, ο πατέρας του τον έστειλε υπάλληλο στο κατάστημα ενός θείου του σιτέμπορου στη Ρουμανία.
Ο Σουρής βέβαια, που μόνο για έμπορος δεν έκανε, έγραφε κρυφά τους στίχους του στα κατάστιχα και μετά δύο μήνες αποχώρησε.
Όταν ήλθε στην Αθήνα γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή.
Δεν κατόρθωσε ωστόσο να πάρει πτυχίο λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για να βγάλει τον επιούσιο παρέδιδε μαθήματα και δημοσιογραφούσε. Στις 2 Απριλίου 1883 έβγαλε το πρώτο φύλλο του «Ρωμηού», που ήταν μια έμμετρη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα. Τον Αύγουστο έδωσε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, αλλά κόπηκε «μετά πολλών επαίνων», όπως σατιρίζει, στη μετρική.
Ο «Ρωμηός» κυκλοφόρησε ως το 1918, λίγο πριν το θάνατο του Σουρή, για 36 χρόνια και 8 μήνες, σε 1.444 συνολικά τεύχη.
Το 1900, στο Δημοτικό Θέατρο των Αθηνών, παρουσιάστηκαν με επιτυχία οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνους, σε έμμετρη απόδοσή του. Έγραψε και αρκετές έμμετρες κωμωδίες οι οποίες καυτηρίαζαν τα κακώς κείμενα της εποχής. Σατιρικό σκίτσο από τον Ρωμηό του Σουρή, για τις πρόβες της "Αντιγόνης" από τον αρχαϊστή Μυστριώτη, κατά τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς του 1896. Το έργο του χαρακτηριζόταν από την ποιητική του γονιμότητα και την πληθώρα των στίχων του.
Έγραφε πάντα καλοπροαίρετα σχολιάζοντας το λαό, τους άρχοντες, τους βασιλείς, χωρίς ωστόσο να βρίζει. Συχνά αυτοσαρκαζόταν και έξοχο δείγμα αυτοσαρκασμού είναι το ποίημα «Η Ζωγραφιά μου». Η γλώσσα του είναι μικτή.
Χρησιμοποιεί πολύ τη δημοτική, αλλά συχνά στα ποιήματά του υπάρχουν αρκετές λόγιες λέξεις και φράσεις, για λόγους είτε μετρικούς είτε σατιρικούς. Είχε άλλωστε συγκρουστεί εντονότατα με τον Ψυχάρη και τους μαχητικούς δημοτικιστές των αρχών του 20ού αιώνα. Βεβαίως, κάποιοι τον είπαν στιχοπλόκο και κατηγόρησαν το έργο του υποστηρίζοντας πως στερείται ποιητικής αξίας ή ότι είναι εντελώς επιφανειακό. Πέθανε το 1919 στο Φάληρο, και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη με τιμές στρατηγού. Ταυτότητα παράστασης Συγγραφέας: Γεώργιος Σουρής
Σκηνοθεσία: Παύλος Δανελλάτος Σκηνικά – Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης Παίζουν: Βούσβουρα Αλεξία Δίγκας Δημήτρης Ζαφειρούδη Λίνα Ίτσιος Απόστολος Καούρη Λουκία Καπαγερίδου Έφη Μήλιου Θεολογία Μπαδάκη Μίνα Μπέκας Γιώργος Μπουρατζής Γιώργος Παπάζογλου Κατερίνα Πρωτιβιώτης Ηλίας Τριανταφυλλοπούλου Έρη Χατζηιωάννου Γιάννης Επικοινωνία: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου Πληροφορίες παράστασης Πρεμιέρα: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο, Κυριακή Ημερομηνίες παραστάσεων: 5, 6, 12, 13/12/2009 Ώρα: 21:00 Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά Γενική είσοδος: 10 ευρώ Πληροφορίες: 2310423925

Don't You Forget About Me...

'Don't you forget about me'The Simple Minds / 1984 Για 3 μέρες το Mind Radio δεν πρόκειται να σας αφήσει να το ξεχάσετε.
Ποιο; Μα φυσικά την σημασία του safe sex. 27 με 29 Νοεμβρίου από την πλατεία του Συντάγματος το Mind Radio εκπέμπει για την ζωή στα πλαίσια του φεστιβάλ «3 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΙΑ ΖΩΗ» του Κέντρου Ζωής με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Αids την 1 Δεκεμβρίου.
Συνεντεύξεις, δρώμενα, ζωντανές εκπομπές και πολλά μα πολλά προφυλακτικά σας περιμένουν στην πλατεία του Συντάγματος. Και μην ξεχνάτε ότι Safe Sex is Hot Sex. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Ζωντανές συναυλίες, dj set και Bazaar ρούχων από επώνυμους οίκους μόδας σε τιμές κόστους είναι λίγα από τα πράγματα που σας περιμένουν στο Σύνταγμα το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου. Το τριήμερο αυτό θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε: *Το μεγάλο BAZAAR του Kέντρου Ζωής στο οποίο θα διατίθενται ρούχα εξαιρετικής ποιότητας, αξεσουάρ και καλλυντικά σε τιμές κόστους. Όλα τα προϊόντα είναι προσφορά από επώνυμους Ελληνικούς και ξένους οίκους, όπως Lakis Gavalas .LAK ,D&G, Moschino, Burberry, Bluemarine) και πολλοί άλλοι.
* Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών & Νέων Μέσων της Ελλάδας, το Athens Video Art Festival που θα δώσει δυναμικά τα παρόν με εντυπωσιακές προβολές και installations
* Unplugged συναυλίες.(19.30-21.30) Παρασκευή 27/11 Transistor & Monitor, Σάββατο 28/11 Stavros Dadoush and Los Tigainos & Rous, Κυριακή 29/11 The Callas & Ska Bangies * DJ set από τους παραγωγούς του Best Radio & En Lefko

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΣυνταγή σοκ από τους ευρω-τραπεζίτες Αναστηλώνεται το Θέατρο Διονύσου Εξωγήινοι μετανάστες στην οθόνη «Διεθνής» η διαδή - λωση για τον Αλέξη Ήπιες; Δεν ανάβει η μηχανή Μαχαιρώνονται για το Βατοπέδι Να μπαίνω στο Μετρό; Το σνακ σκοτώνει το φαγητό Έξυπνα φάρμακα κατά του πόνου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ο αγωγός της... καχυποψίας Τουρκία-Ευρώπη: Το τεστ του Δεκεμβρίου Αντίδραση του ΝΑΤΟ στις τουρκικές παραβατικές πρακτικές ζητά η Ελλάδα Η Ελλάδα και η δυναμική των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων Καμπότζη: Μεταμέλεια εξέφρασε ο βασανιστής του καθεστώτος Πολ Ποτ Οπισθεν Δρούτσα για τα περί Καραμανλή και μειονότητας Ποιο μάθημα συνδέει τους κ. Παπακωνσταντίνου και Αλογοσκούφη; Το δίδυμο και οι ευθύνες του «Θα ισχύουν οι αποφάσεις “ΤΔΒΚ’’» Ταλάτ: Όσοι πήραν «ιθαγένεια» μένουν συν οι «ανθρωπιστικές περιπτώσεις» Αντιδρά η Τουρκία στην ίδρυση ελληνικού προξενείου στο Ιρακινό Κουρδιστάν! Σύσκεψη Μιχ. Χρυσοχοϊδη, με στελέχη των ΛΣ, ΕΛΑΣ και ΕΥΠ Επιστολή προς τους αρχηγούς κρατών μελών της ΕΕ Σε επιτήρηση η οικονομία, σε ασφυξία οι Ένοπλες Δυνάμεις Εργο αξιωματικών του Στρατού, οι καταστροφές νεκροταφείων των Ελλήνων στην Πόλη Πρόβα κεραυνοβόλου πολέμου από την τουρκική Αεροπορία! Αναψαν τα αίματα στη Βουλή για τη μειονότητα Κατά της Ρωσίας στρέφεται το Ιράν για μη παράδοση πυραύλων Αναζητεί εφοπλιστικά κεφάλαια για το Ταμείο Αναχρηματοδότησης Περισσότερη διαφάνεια στα όπλα Προβληματισμός Πέρες για τη στάση Ερντογάν και το ρόλο του στρατού Τουρκία: Αυξάνονται τα προβλήματα για την τουρκική κυβέρνηση και οι φόβοι των επενδυτών με τις τηλεφωνικές υποκλοπές Αγωγός πετρελαίου Ιράκ-Τουρκίας: Διακοπή άντλησης

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ Σελίδες: 136 ISBN: 978-960-518-368-4 Ζωγραφίζοντας στο Άγιον Όρος ο Μάρκος Καμπάνης αποφεύγει τον σκόπελο της προγονολατρείας και καταφέρνει να αναδείξει με μοναδικό τρόπο την αρμονία ανάμεσα στο θείο και το ανθρώπινο, το συμβολικό και το πραγματικό, το αντικειμενικό και το βιωματικό.
Στα έργα του Αγίου Όρους, μεταπλάθει το μοναδικό τοπίο αυτής της κιβωτού της βυζαντινής και νεοελληνικής ορθόδοξης παράδοσης σε πίνακες ατμοσφαιρικούς, σε έργα πλασμένα ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.
Καλλιτέχνης με έργο πολύμορφο, με σίγουρη παρουσία σε όλες τις θεματογραφικές περιοχές όπως η αγιογραφία, η χαρακτική, οι ποιοτικές εκδόσεις και οι εικαστικές παρουσιάσεις, κατόρθωσε να προσφέρει υψηλή ποιότητα και ολοκληρωμένες αισθητικά διατυπώσεις σε ό,τι αγαπά, σε ό,τι τον συγκινεί και τον ελκύει.
Το λεύκωμα περιλαμβάνει το σύνολο των έργων του Μάρκου Καμπάνη που φιλοτεχνήθηκαν κατά την τελευταία εικοσαετία και είχαν ως θέμα το Άγιον Όρος. ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης:
Εξαδακτύλου 5, 54635 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr,

Ouga Klara

Ακρόαση από το Persona Online Casting Network στο χώρο της ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ Persona Online Casting Network Το Persona Casting (δίκτυο παροχής υπηρεσιών casting.) ταξιδεύει… στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει Aνοιχτό Casting ( OPEN CASTING ) προσκαλώντας επαγγελματίες άντρες & γυναίκες ηθοποιούς καθώς και φοιτητές δραματικών σχολών. Το Team της Persona θα καλοσωρίσει τους ενδιαφερόμενους στο Θέατρο «3ος Όροφος» της ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ (Καθολικών 4, 3ος όροφος 546 25, Θεσσαλονίκη) την Δευτέρα 30/11/09 ώρες 10:00-19:00 & Τρίτη 1/12/09 ώρες 10:00-18:00 . Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φέρουν πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα , φωτογραφία , καθώς& να αποφύγουν το έντονο make-up για τις γυναίκες, & τα μαύρα , λευκά οι ριγέ είδη ρουχισμού.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα : Για πληροφορίες : Team Persona Θεσσαλονίκης: Μαίρη Σταυροπούλου ( casting Director ) : 6944 208181 Ναταλί Παυλώφ ( ηθοποιός & casting Director ) :6977 427747 Κυριάκος Δανιηλίδης ( ηθοποιός & assistant casting dir.) : 6939 647027 Persona - δίκτυο παροχής υπηρεσιών castingΚηφισίας 18, 115 26, αμπελόκηποι, Αθήνα Ελπίδα Παναγιωτίδου (casting Director)τηλ: 210 7700 363, 210 7700 373email: info@personanet.gr www.personanet.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ CHICAGO "ΞΕΝΙΤΕΑΣ"«Αγάπη ταραέματα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών «ΒΕΝΤΖΙ» στο Δήμο Γαλλικού (Δήμος Γαλλικού) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - κοινότυπος ή κοινότοπος;
Θέμα της εβδομάδας: Παρετυμολογίες Πολύ συχνά ακούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να χρησιμοποιούνται οι εξής φράσεις: «Άλλη μια κοινότυπη είδηση», «Το σχόλιό σας ήταν κοινότυπο», «Πολλοί κοινότυποι οι στίχοι του καινούριου τραγουδιού...».
Αν ρωτήσουμε τη στιγμή εκείνη τον παρουσιαστή από πού προέρχεται η λέξη «κοινότυπος», χωρίς καμία σκέψη θα μας απαντήσει από τις λέξεις κοινός + τύπος.
Στην πραγματικότητα ο ορθός τύπος του επιθέτου είναι «κοινότοπος», δηλαδή κοινός + τόπος.
Η λέξη πιθανόν παρετυμολογήθηκε, επειδή το αντίθετό του στη σημασία, δηλαδή η λέξη «πρωτότυπος», δημιούργησε την αίσθηση ότι το β΄ συνθετικό είναι η λέξη –τυπος και όχι η λέξη –τοπος.
Έτσι, συνήθως χρησιμοποιούνται τα κοινότυπος και κοινοτυπία αντί των ορθών κοινότοπος και κοινοτοπία.
Λεξικό - Ημερολόγιο 2010 με δείκτη ευτυχίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τους δεκαέξι (16) Ιρανούς πρόσφυγες που έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας στα Προπύλαια, αιτούμενοι πολιτικό άσυλο, συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα (25/11/2009), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν δύο νομικοί εκπρόσωποι των Ιρανών προσφύγων και εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.Οι δεκαέξι (16) πρόσφυγες έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τους ενημέρωσε ότι τίθενται σε καθεστώς επικουρικής προστασίας, το οποίο εξασφαλίζει κοινωνικές παροχές υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης, καθώς και την άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε να μπορούν ελεύθερα να ταξιδέψουν όπου και όποτε επιθυμούν. Ταυτόχρονα θα επανεξεταστεί το αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου, υπό το νέο σύστημα, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Συνομιλώντας με τους πρόσφυγες ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «αισθάνομαι βαθύ σεβασμό για τους αγώνες που κάνετε και σας καλώ να σταματήσετε άμεσα την απεργία πείνας. Ο πρόσφυγας που ζητάει πολιτικό άσυλο, έχει ισχυρό συμβολισμό για εμάς». Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατανοώντας το πρόβλημα στέγασης των συγκεκριμένων ανθρώπων, θα μεριμνήσει σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς για την εύρεση άμεσης λύσης. Μάλιστα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα πολλών ετών και αποτελεί πιλότο και παράδειγμα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες Ιρανοί πρόσφυγες, υπό το ίδιο καθεστώς, δεν χαίρουν της ίδιας αντιμετώπισης».
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο Ζάππειο παραβρέθηκε σήμερα ο κ. Βούγιας όπου απηύθυνε χαιρετισμό στην Ανοιχτή Συζήτηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με θέμα «Οδική Ασφάλεια και Υπεύθυνη Κατανάλωση Αλκοόλ στην Ελλάδα». Ο Υφυπουργός μίλησε για συστράτευση δυνάμεων των διοργανωτών, του Υπουργείου και άλλων φορέων, προς τον κοινό στόχο της μείωσης των νεκρών της ασφάλτου ανά έτος. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευαισθησία του ως Καθηγητής και Συγκοινωνιολόγος ο ίδιος στο θέμα της οδικής ασφάλειας και στον στόχο που έχει θέσει από την θέση του Υφυπουργού για την μείωση των νεκρών κατά 100 κάθε χρόνο με απώτερο σκοπό να φτάσουμε το 2014 στον ευρωπαϊκό στόχο των 1.000 θανόντων από τροχαία ετησίως. Ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για την ενεργοποίηση της διυπουργικής επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού και την προεδρία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και την ενίσχυσή της από μία συντονιστική γραμματεία. Υπενθύμισε στατιστικά στοιχεία που συνδέουν το αλκοόλ με τα τροχαία ατυχήματα και αποδεικνύουν τις καταστροφικές συνέπειες που προκύπτουν από τον συνδυασμό των δύο. Ένας στους τέσσερις θανάτους νέων ηλικίας 15-29 ετών σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ ενώ από τους ελέγχους της τροχαίας προκύπτει ότι περίπου 50.000 οδηγοί βρέθηκαν μεθυσμένοι το 2008. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και η Ελληνική Αστυνομία από μόνη της δεν μπορεί να το καλύψει σε όλα του τα επίπεδα. Χρειάζεται υπεύθυνη δράση από τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και άλλους φορείς ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και τα στατιστικά. Ανακοίνωσε σειρά στοχευμένων και σταθερών επεμβάσεων όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων της τροχαίας αλλά και μέτρα πιο βαθιά, που ακουμπούν στην ρίζα του προβλήματος και αφορούν σε θέματα παιδείας και κοινωνικής εκπαίδευσης. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους φορείς, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς, που συμβάλλουν στο θέμα της οδικής ασφάλειας ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του βλέποντας ότι το θέμα γίνεται ξανά προτεραιότητα της πολιτικής και της κοινωνίας.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Επιστήμονες πειραματίζονται στην αιώρηση με υπερήχους!

Επιστήμονες πειραματίζονται στην αιώρηση με υπερήχους!

ΑΡΤΑ:Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δολοφόνων της 78χρονης

ΑΡΤΑ:Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δολοφόνων της 78χρονης
Δεκάδες προσαγωγές Αφγανών και Πακιστανών που διαμένουν στην περιοχή

Μη τα βάλετε ποτέ μαζί του!!

Μη τα βάλετε ποτέ μαζί του!! fatsa-tv.blogspot.com Ελεύθερος Έλληνας Blogger