Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Αστροπάρτυ στον Λευκό Πύργο, Παρασκευή 30 Ιουνίου

Αστροπάρτυ στον Λευκό Πύργο, Παρασκευή 30 Ιουνίου
Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας διοργανώνει αστροπάρτυ για το κοινό, στον χώρο μπροστά στον Λευκό Πύργο.
Παρατηρήστε την Σελήνη με τους κρατήρες και τις χαράδρες της, την λαμπρή Αφροδίτη, τον κόκκινο Άρη και τις ομορφιές του καλοκαιρινού ουρανού, μέσα από τα τηλεσκόπια του Ομίλου.
Παρασκευή 30 Ιουνίου από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιωλκός το νέο βιβλίο της Γαβριέλλας Κασουλίδου

Γαβριέλλα Κασουλίδου
Σίβυλλα Ηροφίλη
Η χιλιόχρονη προφήτισσα
Σελίδες: 656, Τιμή: 22,50 ευρώ
ISBN: 978-960-640-151-0
Εκδόσεις Ιωλκός

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιωλκός το νέο βιβλίο της Γαβριέλλας Κασουλίδου «Σίβυλλα Ηροφίλη – Η χιλιόχρονη προφήτισσα».
Η ιστορία μιας αρχαίας προφήτισσας που έζησε από τα τέλη των Προϊστορικών Χρόνων και λίγο πριν την άλωση της Τροίας, μέχρι και την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, περίπου για μία περίοδο χιλίων ετών. Εξιστορούνται οι περιπλανήσεις της, οι προφητείες της και η απεγνωσμένη προσπάθειά της να συναντήσει, επιτέλους, τον θάνατο. Η υπόθεση βασίζεται στην ελληνική Μυθολογία, καθώς αυτή εφάπτεται της Ιστορίας, και πολλά από τα γεγονότα της αναφέρονται τόσο από μυθογράφους, όσο και από ιστορικούς. Τις προφητείες της ακόμα αναφέρουν και οι Πατέρες της Εκκλησίας, καθώς αυτή προφήτευσε και την έλευση του Ιησού Χριστού. Έτσι, η αφήγηση της ιστορίας εξελίσσεται μεταξύ Μύθου και Ιστορίας και πολλές φορές και μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως. Περιγράφονται γεγονότα και μέρη γνωστά κι άγνωστα, αλλά ακόμα και του Κάτω Κόσμου, όπου η Σίβυλλα κατέβαινε πάντα ζωντανή.
Βιογραφικό:
Η Γαβριέλλα Κασουλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 από Κύπριους γονείς και μετοίκησε στη Λευκωσία το 1950. Μεγάλωσε εκεί και αποφοίτησε το 1963 από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Θηλέων Φανερωμένης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο Middle Temple των Inns of Court, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967 ως Barrister at Law. Επέστρεψε στην Κύπρο όπου άσκησε το επάγγελμα της δικηγόρου μέχρι το 1975. Μετά την τουρκική εισβολή ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Εργάστηκε για δύο χρόνια σε δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά, στον ναυτιλιακό τομέα του Δικαίου και κατόπιν ίδρυσε ναυτιλιακό γραφείο ως ναυλομεσίτης, με την επωνυμία Saint Sebastian Shipping Co Ltd, το οποίο διατήρησε μέχρι το 2003. Παράλληλα με την εργασία της, ασχολήθηκε με τις θρησκείες και φιλοσοφίες της Ανατολής και με την τεχνική του διαλογισμού και της αυτοσυγκέντρωσης σε καθημερινή βάση. Μελέτησε, επίσης, την ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Στο δρόμο για τον ουρανό» (Πύρινος Κόσμος), που αναφέρεται σε μια αυτοβιογραφική εσωτερική πνευματική διαδρομή. Ακολούθησε το «Ένα ταξίδι στο μύθο, στο αιώνιο παρόν» (Πύρινος Κόσμος, 2006), το οποίο είναι διαδρομή στην Κρήτη και τη μυθολογία της. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα «Οι κήποι των αγγέλων» (Ιωλκός, 2008), το οποίο κυκλοφόρησε και στην Αμερική με τον τίτλο «Angels Gardens» (Eloquent Books, 2009) και «Η μάγισσα του φωτός» (Ιωλκός, 2010). Έκτοτε ασχολήθηκε επισταμένα με τη μελέτη της ελληνικής μυθολογίας και την ιστορία της ανατολικής Μεσογείου και την αλληλοεπίδρασή τους στην εξέλιξη της ιστορίας τους με αποτέλεσμα το παρόν βιβλίο. Το 2020 κέρδισε το Α’ Βραβείο Νεανικού Διηγήματος σε διαγωνισμό της Unesco Eλλάδας με την «Ιστορία ενός μικρού Τελχίνα».
Εκδόσεις Ιωλκός, Ανδρέου Μεταξά 12, 210 3304111, iolkos@otenet.gr

Γιατί επελέγη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Υγείας



Γιατί επελέγη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Υγείας
Συνέπεια, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Αυτά τα 3 χαρακτηριστικά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν εκείνα, που οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επιλογή του να τον τοποθετήσει στο υπουργείο Υγείας.

ΕΟΠΥΥ: Νέα δυνατότητα ρύθμισης 120 δόσεων οφειλών από clawback



ΕΟΠΥΥ: Νέα δυνατότητα ρύθμισης 120 δόσεων οφειλών από clawback
Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε τη δυνατότητα των παρόχων-προμηθευτών υπηρεσιών υγείας που δεν εντάχθηκαν έως τις 10 Φεβρουαρίου στην ρύθμιση οφειλών από clawback έτους 2020 να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση. Αιτήσεις για τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα υποβάλλονται έως τις 7 Ιουλίου.

Κολυμπούν στη ρευστότητα οι επιχειρήσεις - Έκλεισαν 2,2 δισ. σε προθεσμιακές


Κολυμπούν στη ρευστότητα οι επιχειρήσεις - Έκλεισαν 2,2 δισ. σε προθεσμιακές
Μια εικόνα του επιχειρηματικού τομέα της χώρας που απέχει πολύ από τις εποχές των… ισχνών αγελάδων της μεγάλης...



Καταθέσεις, εμβάσματα, μεγάλες περιουσίες και τεκμαρτές δαπάνες στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ


Καταθέσεις, εμβάσματα, μεγάλες περιουσίες και τεκμαρτές δαπάνες στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ
Υψηλές καταθέσεις, εμβάσματα, μεγάλες περιουσίες, αγορές περιουσιακών στοιχείων και υψηλές τεκμαρτές δαπάνες β...



Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερο κράτος – Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης


Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερο κράτος – Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την τρέχουσα τετραετία αλλά και τις άμεσες δράσεις που πρέπει να «τρέξει...


Τα άκρα αντιμετωπίζονται στην κοινωνία. Όχι στα δικαστήρια



Τα άκρα αντιμετωπίζονται στην κοινωνία. Όχι στα δικαστήρια
Η αδυναμία κατανόησης και επομένως διόρθωσης ενός λάθους, προσλαμβάνει τις περισσότερες φορές πολλαπλασιαστική δυναμική, μεγαλύτερη ίσως και του ίδιου του λάθους. Το πολιτικό σύστημα διαχειρίστηκε προβληματικά την υπόθεση Κασιδιάρη. Με αποτέλεσμα να τον "φουσκώσει" στην κοινωνία. Και μπορεί να μην του επετράπη να συμμετάσχει στις εκλογές και επομένως να εκλεγεί στη Βουλή, το... πνεύμα του ωστόσο είναι εκεί. Μέσα …