Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (01-03-2010) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα 1 Μαρτίου 2010 Η Ελληνική Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του ομίλου Abu Dhabi Mar (“ADM”) να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα αποκτώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. (“ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ”) και των Αρχών του Εμιράτου Abu Dhabi να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση. Το νέο κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο συμμετέχει η ThyssenKrupp Marine Systems (“TKMS”) με ποσοστό 24,9%, τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης. Επιδιώκουμε το νέο κοινοπρακτικό σχήμα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υ.ΕΘ.Α.) το ταχύτερο δυνατό. Με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα και την είσοδο της ADM στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤεκμήρια για όλουςκαι λιγότερες αποδείξεις Ο σεισμός τρόμαξε τη μισή υδρόγειο Οι σταρ βγάζουν τον πρωταθλητή Μπάσκετ: Πράσινη απάντηση με θρίαμβο Λονδίνο: Το Αvatar εμπνέει τη μόδα Αν έλειπαν οι μετανάστες... Βόμβα θερμίδων το ποπ κορν 1.029 με συμβάσεις σε φορείς του Δημοσίου Γυμναστήριο το ποδήλατο

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ισλάμ και Κεμαλισμός εισβάλλουν στην Θράκη Η τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep σε επιθετική κίνηση έφτασε έξω από το Σούνιο Οι νόμοι των τανκς και της Ε.Ε. Το Αιγαίο «ενώνει» Ερντογάν και στρατηγούς Στο Ισραήλ Βρετανοί αστυνομικοί για την υπόθεση δολοφονίας στελέχους της Χαμάς «Βουλγαρικά» καύσιμα στα... Τρίκαλα Nαι, συνέβη και στη Μοζαμβίκη. Στην Ελλάδα πότε θα γίνει επιτέλους! Νέο προϋπολογισμό ζητούν οι ελεγκτές Πολιτικός μπαμπούλας Η μετάφραση του επίμαχου άρθρου του Focus Την επομένη της απόφασης της Χάγης θα ξυπνήσουμε με τα ελληνικά νησιά να "επιπλέουν" στην τουρκική υφαλοκρηπίδα Δοκιμασία και ευθύνες Τηλεοπτικό διάγγελμα Erdoğan Η Γερμανία κατάργησε την απαγόρευση των μεταδόσεων του Roj TV Η Τεχεράνη εξαγοράζει ψήφους στο Ιράκ Λαθρομετανάστευση: Η Ε.Ε. πληρώνει την Τουρκία να... φυλάει τα σύνορα Ο ΚΥΡ σατιρίζει Ελληνογερμανικά! Προκλητικές μετακινήσεις «επωνύμων» Ιθαγένεια και Παράδοση Το πετρέλαιο και η εθνική κυριαρχία Η σύγκρουση αγγίζει άμεσα και την Ελλάδα

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ
Συγγραφέας: Ι. Μ. Λεμονής
Σελίδες: 542
Isbn: 978-960-6748-51-6
Ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες της ελληνιστικής περιόδου δολοφονείται στη θαλαμηγό του Πτολεμαίου Β του Φιλάδελφου, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο Νείλο.
Ο Φορμίων, ένας Αθηναίος ναυτικός και γευσιγνώστης, αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο. Στην προσπάθειά του αυτή, ο ήρωας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια μέχρι τη Μασσαλία, την Περσία και την Ινδία.
Βλέπει από κοντά τον Κολοσσό της Ρόδου, το Φάρο της Αλεξάνδρειας, τη Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο και τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας.
Συναντά μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του, συμμετέχει σε συμπόσια κι εμπλέκεται σε ένα σωρό συζητήσεις και απρόοπτα συμβάντα. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται με συγχρονικό τρόπο η καθημερινή ζωή του 269 π.Χ.
Μια φρέσκια ματιά στην ιστορία του φαγητού και παράλληλα μια ανθολογία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σχετικά με αυτό το θέμα, με πολλά αποσπάσματα από κείμενα γαστρονόμων, φιλοσόφων και ποιητών.
Από τον Αρχέστρατο και τον Αθήναιο μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των προγόνων μας παρουσιάζονται σε μια μοντέρνα κι ευχάριστη εκδοχή των «Δειπνοσοφιστών», ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αμείωτο λόγω των ανατρεπτικών αποκαλύψεων που σχετίζονται με την εξιχνίαση του φόνου του πιο διάσημου μάγειρα της εποχής.
Η μαγειρική της αρχαιότητας δοσμένη με έναν πρωτότυπο τρόπο και με πολλές συνταγές που μπορείτε κι εσείς να μαγειρέψετε!

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Τα δώδεκα επαγγέλματα"
Κολλινιάτης Γιάννης ISBN: 978-960-14-2140-7 Αρ. σελίδων: 405
Στον περίγυρο μιας συνοικιακής εκκλησίας του Πειραιά, στην αρχή της μετεμφυλιακής περιόδου, μια μικρή ομάδα αγοριών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, τα περισσότερα με προσφυγικές οικογενειακές καταβολές, αναπτύσσουν, κάτω από τη διακριτική καθοδήγηση του «ταπεινού» διάκου της εκκλησίας, δεσμούς φιλίας και αλληλεξάρτησης.
Κάποια απ’ αυτά τα παιδιά παραμένουν κάτω απ’ τον εναγκαλισμό της εκκλησίας και εξελίσσονται μέσα σ’ αυτή.
Τα υπόλοιπα, έχοντας ως αρχικό κίνητρο την επιβίωση με καλύτερους όρους απ’ τους ταλαιπωρημένους απ’ τον πόλεμο και τον εμφύλιο γονείς τους, ακολουθούν «αποκλίνοντα», εναλλασσόμενα αλλά και συχνά διασταυρούμενα επαγγέλματα.
Μέσα απ’ αυτή την εξοικείωση με την κοινωνία, τον κόσμο των επιχειρήσεων και της πολιτικής δράσης, οι πρωταγωνιστές, στο πλαίσιο μιας συνεχούς μεταξύ τους δημιουργικής αμφισβήτησης, διαπιστώνουν ότι ενώ είναι σχετικά εύκολη η διάκριση με τα συνηθισμένα, κενά ουσιαστικού περιεχόμενου, κοινωνικά κριτήρια, είναι σχεδόν αδύνατο για όσους, για λόγους αρχής, δεν αποδέχονται τον άνευ όρων συμβιβασμό με τους κανόνες του κατεστημένου να επηρεάσουν θετικά τις εξελίξεις, ακόμη και στο στενό κύκλο της δικής τους δραστηριοποίησης.
Έτσι ο μεν Χρήστος, παρά τις επιρροές της «προσεχτικά αναρχικής» Γερμανίδας συζύγου του, μετακινείται από τις ακραία επαναστατικές νεανικές του αντιλήψεις στον πλήρη συμβιβασμό με τα καπιταλιστικά πρότυπα, ενώ, από την άλλη, ο φίλος του ο Σταύρος, αν και μεγαλωμένος σε αυστηρά πειθαρχημένο στρατιωτικό περιβάλλον, διολισθαίνει σε αντιλήψεις αμφισβήτησης και ανυπακοής προς τα κελεύσματα ενός συστήματος που πολύ λίγοι συνεχίζουν πια να εμπιστεύονται… «Παράτησέ τα όλα.
Ξεκόλλα από τις επιδιώξεις της διάκρισης και απ’ την αγκύλωση στις υποχρεώσεις.
Το χρωστάς στον εαυτό σου.
Πάψε να αισθάνεσαι άσχημα επειδή δεν κατάφερες να γίνεις κάτι ξεχωριστό.
Με τη συνταγή μέσα σ’ όλα κι από λίγο του πατέρα σου κανείς δεν κατάφερε μέχρι τώρα να το πετύχει.
Ξεχωριστοί μπορούν να γίνουν μόνο όσοι έχουν ιδιάζουσες συμπεριφορές, αρνητικές ή θετικές, ακόμη και ακραίες, έξω απ’ το συνηθισμένο, μακριά απ’ το καθιερωμένο, πέρα απ’ το κοινωνικά αποδεκτό…»

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΠΑΓΕΤΟΣ
THE SECRET MINISTRY OF FROST
ΚατηγορίαΠΥΞΙΔΑ Kωδικός Καταλόγου07591 Ημ. Έκδοσης 02/2010 Ηλικιακή ΟμάδαΕΦΗΒΟΙ ISBN 978-960-453-681-8 Σελίδες392 Βιβλιοδεσία ΑΔΕΤΟ
Μισή Ινουίτ, αλμπίνα και μοναδική κληρονόμος μιας τεράστιας, στοιχειωμένης έπαυλης, η Λάιτ διαφέρει από τους συνομηλίκους της.
Ύστερα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα της στην Αρκτική, έχει μείνει ολομόναχη στον κόσμο.
Όλα αλλάζουν την ημέρα που πληροφορείται ότι ο πατέρας της είναι ζωντανός και ότι μόνο η ίδια έχει τη δύναμη να τον σώσει.
Από εκείνη τη στιγμή, η Λάιτ μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα και έρχεται αντιμέτωπη με πλάσματα υπερφυσικά, οντότητες που έχουν ξεπηδήσει από τη μυθολογία και τις δοξασίες των Ινουίτ.
Στην πάλη της ενάντια σε μια δύναμη αρχαιότερη από την ανθρωπότητα, η Λάιτ θα χρειαστεί στο πλευρό της όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και συμμάχους… ανθρώπινους ή μη.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Γλύκατζη-Αρβελέρ Ελένη Γιατί το Βυζάντιο
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ: 287 ΕΤΟΣ: 2009 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14.0 x 21.0 ISBN: 978-960-19-0326-2
Το «Γιατί το Βυζάντιο», το καινούργιο βιβλίο της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, γραμμένο απευθείας στα ελληνικά, αποτελεί ένα απόσταγμα σχεδόν βιωματικό, από την πολύχρονη διδασκαλία της διαπρεπούς βυζαντινολόγου στη Σορβόννη.
Απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ειδικά σε εκείνους που τους απασχολεί το ζήτημα της ελληνικής ιστορικής συνέχειας. «Το πόνημα αυτό», αναφέρει η ίδια, «απευθύνεται σε όσους από τους Νεοέλληνες ταλανίζονται με το πρόβλημα της ελληνικής ιστορικής συνέχειας και στους ξένους (κυρίως τους Δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς βλαστούς τους) που αρκούνται στην επιλεκτική γνώση του παρελθόντος τους, άσχετα από κάθε ιστορική πραγματικότητα και με μόνο μέλημα τη δικαίωση μιας σύγχρονης πολιτικής προσέγγισης, που υπαγορεύουν συμφέροντα και ενδιαφέροντα, ξένα συχνά από την ιστορία και το αντικείμενό της». Η συγγραφέας επιχειρεί να αποσαφηνίσει το Βυζάντιο δια του Βυζαντίου, με πολλαπλές αναφορές σε κείμενα - κλειδιά (Τριακονταετηρικός του Ευσεβίου, Κοσμογραφία του Κοσμά Ινδικοπλεύστη, Τακτικά του Λέοντος ΣΤ' τυο Σοφού, Βίος Ιακώβου του Νεοφωτίστου, Σχόλια του Τζέτζη, Επαναγωγή κ.ά.), τα οποία, κατά τη γνώμη της, εκφράζουν συνοπτικά τα χαρακτηριστικά της βυζαντινής ψυχοσύνθεσης ή σημαδεύουν παραστατικά τομές και στροφές της ιστορίας του Βυζαντίου. Ο στόχος της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ είναι ο εξής, όπως τον διατυπώνει στον Πρόλογό της: «Να βάλω, κατά το δυνατόν, έστω εκ του πλαγίου και λάθρα σχεδόν, το Βυζάντιο στη θέση που τα επιτεύγματά του μας υπαγορεύουν: να πω συνοπτικά, εννοώ, αυτά που το αναδεικνύουν ως την πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και που εξηγούν, όχι μόνο το πολιτιστικό μεγαλείο του (και αυτό ανεπαρκώς ακόμη γνωστό), αλλά και την ασυνήθη για παγκόσμια δύναμη (όπως ήταν κάποτε το Βυζάντιο) μακροβιότητά του». Η επιλογή των θεμάτων που αναπτύσσονται σχετίζεται κυρίως με φαινόμενα μακράς διαρκείας και μπορούν να ερμηνεύσουν το «Γιατί» της βυζαντινής πολιτικής εμβέλειας (εξ ου και ο τίτλος «Γιατί το Βυζάντιο»). Αναλύονται οι σχέσεις της πολιτείας με την εκκλησία (αυτοκράτορα και πατριάρχη), του κέντρου με την περιφέρεια (Κωνσταντινούπολης και επαρχιών), του Βυζαντίου με τους πολυποίκιλους γείτονές του, φίλους, συμμάχους ή εχθρούς.
Οι συνοριακές συρρικνώσεις, οι δογματικές διαμάχες, οι στρατιωτικοπολιτικές αντιπαλότητες και οι άνισες κοινωνικές διαβαθμίσεις που ρύθμιζαν την καθεστηκυία τάξη εξηγούν τη δυσκολία της βυζαντινής κοινωνίας αλλά και της πολιτικής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.
Η πτώση της αυτοκρατορίας πρώτα στα χέρια των Σταυροφόρων (1204) και τελικά στους Οθωμανούς (1453) προλογίζουν την χαλεπότητα της μετέπειτα εποχής που θεμέλιό της ωστόσο μένει η πολύχρονη βυζαντινή εμπειρία: θρησκευτική, ιδεολογική και βιωματική.
Απόηχός της ως τις μέρες μας μπορεί να θεωρηθεί η αμφίσημη σχέση των Νεοελλήνων με τη Δύση και με την Ανατολή, πρόβλημα της νεοελληνικής ταυτότητας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Στον καθρέφτη του ονείρου ISBN 978-960-6801-17-4 Ελισάβετ Πρεβεζιάνου
σελίδες 128
Εγκλωβισμένη στην καθημερινότητα, εγκαταλείπει το καλύτερο κομμάτι του εαυτού της σε μια γωνία του χρόνου, μέχρι που ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με μια αλήθεια που διεκδικεί αποφασιστικά να βγει στο φως.
Στο δρόμο της θα διασταυρωθεί με άλλους ανθρώπους που θα σταθούν η αφορμή για να απελευθερωθεί από τα δεσμά μιας μονότονης γεμάτης συμβιβασμούς ζωής, αποκαλύπτοντας ξανά την αληθινή της ταυτότητα και πραγματοποιώντας το όνειρό της.
Η Ελισάβετ Πρεβεζιάνου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και από το 1988 διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση, και από το 2008 υπηρετεί ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού.
Είναι μέλος της Παιδείας ομάδων και οργανισμών στον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (HOPE) και μέλος της International Association for Group Psychotherapy and Group Processes (IAGP).

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το δεύτερο φύλο ΜΕΛΕΤΕΣ Ντε Μπουβουάρ ΣιμόνΚωνσταντίνου Τζένη (μετάφραση) ΣΕΙΡΑ : ΜΕΛΕΤΕΣ ISBN : 9789604556502 ΣΕΛΙΔΕΣ : 992 ΕΚΔΟΣΗ : Δεκ 09 Το Δεύτερο φύλο κυκλοφόρησε το 1949 και αποτέλεσε το απόλυτο έργο αναφοράς του φεμινιστικού κινήματος.
Τα 50.000 αντίτυπα της πρώτης έκδοσης εξαντλήθηκαν μέσα σε μια βδομάδα ενώ το Βατικανό περιέλαβε το βιβλίο στη «μαύρη λίστα» του.
Εξήντα χρόνια μετά, ενώ η φεμινιστική ουτοπία ξεφτάει καθώς σεξιστικές αντιλήψεις και πρακτικές επανέρχονται σε πολλά σημεία του πλανήτη, το Δεύτερο φύλο αξίζει να ξαναδιαβαστεί ως ορόσημο της ιστορίας του γυναικείου κινήματος.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Αντώνης Σουρούνης, Νύχτες με ουρά Tο νέο βιβλίο του Αντώνη Σουρούνη κυκλοφορεί το Μάρτιο Μια φορά κι έναν καιρό μπορεί να είχαν και οι άνθρωποι ουρά, γιατί άκουγα πολλές φορές τους μεγάλους να λένε «Πονάει η ουρά μου», «Με χτύπησε στην ουρά», αλλά τη δική μου δεν την είδα ποτέ, όσο και να έψαχνα στον καθρέφτη.
Το λέω αυτό γιατί μου φαίνεται παράξενο να έχουν ουρά τα πράγματα και να μην έχει ο ίδιος ο άνθρωπος που τα φτιάχνει.
Μπορεί όμως να φοβάται πως, έτσι κι αποκτήσει κάτι τέτοιο, θα γίνει αυτός ζώο, τώρα που τα έχει εξοντώσει όλα κι έχει κρατήσει μερικά σε μάντρες για να ξεγελάει τα παιδάκια. Άλλωστε ποτέ δε συμπάθησε τις ουρές, εκτός κι αν επρόκειτο για «Λεφτά με ουρά», «Παράδες με ουρά», «Λίρες με ουρά».
Κανείς δεν έδωσε σημασία στο άλλο, που έλεγε «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Συνήθως κοιμάμαι νωρίς και συνήθως με ξυπνάει γύρω στις τέσσερις κάποιο όνειρο, που ώσπου να το εξηγήσω δε σηκώνομαι από το κρεβάτι.
Σκάλιζα σήμερα το μυαλό μου απορημένος μ’ αυτό που πέρασε από πάνω μου.
Τη λέξη «ουρά» είχα να τη δω ή να την ακούσω χρόνια κι έβλεπα για πρώτη φορά κάτι τέτοιο στον ύπνο μου.
Και μάλιστα παρέα με μια άλλη λέξη, που είχα ξεχάσει ότι υπήρχε. «Λεφτά με ουρά», αυτό έγραφε στο πλακάτ που κρατούσε το όνειρό μου και γέλασα με το πόσο γρήγορα έλυσα το γρίφο. «Νύχτες με ουρά λοιπόν», είπα δυνατά και σηκώθηκα να συνεχίσω το γράψιμο από κει που το άφησα χθες. Το νέο βιβλίο του Αντώνη Σουρούνη αποτελείται από κείμενα που κινούνται ανάμεσα στο διήγημα και το χρονογράφημα, με διάχυτο παντού τον βιωματικό, μποέμικο, σαρκαστικό και καταγγελτικό λόγο του συγγραφέα, ο οποίος δε διστάζει να αποκαθηλώνει κάθε φορά τους κυρίαρχους θεούς και δαίμονες για να τοποθετεί στη θέση τους τα πρόσωπα της δικής του μυθολογίας, που διαφεύγουν ίσως από την προσοχή μας ή δραπετεύουν από τη μνήμη μας. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΦΩΝΕΣ Υπότιτλος : ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ Τίτλος Πρωτοτύπου : SEEING VOICES Συγγραφέας(είς) : ΣΑΚΣ ΟΛΙΒΕΡ Κατηγορία(ες) : ΔΟΚΙΜΙΟ Γλώσσα Πρωτοτύπου : ΑΓΓΛΙΚΑ Μεταφραστής : ΠΟΤΑΓΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Χρονολογία έκδοσης: Ιανουάριος 2010 Χρονολογία έκδοσης: Ιανουάριος 2010 Χρονολογία Α' έκδοσης Άγρας: 2009 Χρονολογία έκδοσης Πρωτοτύπου: 1990 Σχήμα βιβλίου : 205x140 χιλ. Τύπος βιβλιοδεσίας : ΜΑΛΑΚΗ Αριθμός σελίδων : 280 ISBN : 978-960-325-756-1
Όπως με το Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο και το Ένας ανθρωπολόγος στον Άρη, με το βιβλίο αυτό ο Όλιβερ Σάκς επιχειρεί ένα συναρπαστικό ταξίδι σε μιαν άγνωστη χώρα θαυμάτων, καθώς και έναν προκλητικό στοχασμό για την επικοινωνία, τη βιολογία, την προσαρμογή και τον πολιτισμό.
Στο Βλέποντας φωνές ο Σάκς στρέφει την προσοχή του στο ζήτημα της κωφότητας και το αποτέλεσμα είναι ή από καρδίας εικονογράφηση μιας μειονότητας που παλεύει για αναγνώριση και σεβασμό - μιας μειονότητας με τον δικό της πλούσιο πολιτισμό και τη δική της οπτική γλώσσα έναν θαυμαστό τρόπο επικοινωνίας που ρίχνει φως στα θεμέλια της γλώσσας όχι μόνο των κωφών άλλα και των ακουόντων.
Το Βλέποντας φωνές είναι μια « έξοχη, καθώς και αποκαλυπτική μελέτη ».

Ο Καιρός - Δευτέρα 1.3.2010

http://www.youtube.com/watch?v=0TLMBO4l68k Καλό Μήνα σε όλους!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ζωντάνεψαν οι μνήμες, τιμήθηκαν οι δάσκαλοιΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"

RS Radio - Το Νέο Ελληνικό Ραδιοφωνικό Πόρταλ - Καλό Μήνα

Tο RS Radio σας εύχεται καλό μήνα

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ATTIKH: ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης
ΠΟΙΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ "ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ" ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ.
Διαβαστε επσης:
ΕΣΠΑ: "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΦΩΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Μια πένα της Montblanc προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία!!

Μια πένα της Montblanc προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία!!http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/02/montblanc.html
Απολίτιστο Στέκι

Δείξε μου το κατοικίδιό σου….

Δείξε μου το κατοικίδιό σου…. Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Μια φορά και έναν καιρό, εκεί πιο πάνω στην «Αγγελάκη» ήταν μια μεγάλη αλάνα όπου κλωτσούσαμε τη μπάλα και παίζαμε κρυφτούλι, μακριά γαϊδούρα, τσανταλίνα-μανταλίνα και αμάδες… Μια φορά και ένα καιρό είχαμε τους φίλους και τους κολλητούς να λέμε τα μυστικά μας, να μοιραζόμαστε χαρές που έτσι διπλασιάζονταν και λύπες που μειώνονταν επειδή τις βγάζαμε από το στέρνο μαζί με τα δάκρυα από τα μάτια.. Μια φορά και έναν καιρό….είχαμε!.. Γιατί τώρα πια όχι μόνο στην πάλαι ποτέ τη δικιά μας τη νυφούλα του Θερμαϊκού, την ανοιχτόκαρδη, γενναιόδωρη και τόσο φιλόξενη «φτωχομάνα» Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς σε ολάκερη την αγαπημένη και μοναδική μας ελληνική επικράτεια που άκουγε στο παρατσούκλι της «Ψωροκώσταινας» σε εποχές που οι Αθηναίοι έδεναν τα σκυλιά με τα…λουκάνικα, τώρα πια δεν έχουμε ούτε αλάνες, ούτε παρέες παιδιών, ούτε κρυφτούλι και κυνηγητό, ούτε φίλους … Μας τύλιξε μια απέραντη μοναξιά! Θεέ μου!…Τι κρίμα! θέλω να σταθώ στο μεστό νοημάτων θέμα της προσπάθειας κάποιων μοναχικών, και όχι μόνο, συμπολιτών μας να γεμίσουν τη μοναξιά του σύγχρονου Έλληνα με τη φιλοξενία ενός μικρού ζώου, ενός ψαριού, ενός φυτού στο σπίτι μας. «Επικοινωνώ άρα…υπάρχω», έλεγε η παλιά μου εκπομπή στην ΕΡΤ-3 εκείνη που προσπαθούσε να μας θυμίσει ότι ο δρόμος προς τη μοναξιά είναι στρωμένος με υποσχέσεις για ανεξαρτησία, αυτοδυναμία, προσωπική επάρκεια και αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο της…παρέας!... Με παράδοση, αμαχητί, στην καθολικά πλέον διαδεδομένη παρέα όχι με ανθρώπους και μικρούς εκπροσώπους της φύσης αλλά με τη σαγηνευτική μας τηλεόραση που τα κατάφερε να μας αποκοιμίσει, μοναχούς, στην εικονική πραγματικότητα μιας δήθεν, μιας αντικειμενικά ανύπαρκτης «παρέας…» 82,000 συνανθρώπους μας μετρήσαμε να ζούνε μοναχοί μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης μας, της πάλαι ποτέ…φτωχομάνας! Για την Αθήνα, δεν τολμώ να αναφέρω τους αριθμούς γιατί είναι μαχαιριές στην ανθρώπινη καρδιά. Και η επαρχία μας, δυστυχώς, δεν πάει πίσω! Μια γυάλα, ένα ενυδρείο, ένα μικρό ζωάκι σίγουρα δεν είναι τα πλέον επιθυμητά υποκατάστατα του φίλου, της παρέας. Όμως θα το πω σε σας φίλες και φίλοι αναγνώστες που καμιά φόρα με κεκτημένη ταχύτητα και ανεξέλεγκτα στερεότυπα, εξισώνουμε τις γνωστές και δικαίως συχνά αντιπαθητικές φιγούρες της «κυρίας και του κυρίου» από το Κολωνάκι που βγάζουν βόλτα τον αζώρ και την μπουμπούκα… Κάποτε λέγαμε, «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» Τολμώ να πω δείξε μου το κατοικίδιο που διάλεξες για συντροφιά και θα σου πω ποιες ευαισθησίες σε διακρίνουν ως σύγχρονο άνθρωπο, πόσο κοντά θες να είσαι στη φύση εσύ και τα παιδιά σου, καθώς μπουχτίσαμε από άσφαλτο, πλακάκια πεζοδρομίου και, νοσταλγικά, θυμάσαι τις αλάνες, το κρυφτούλι, τις λάσπες στο δρόμο και τα σκυλιά που στην παλιά Αθήνα τα έδεναν με…λουκάνικα… Δεν εννοώ να γυρίσουμε πίσω, αλλά τα κατοικίδια μας κρατούν στην πραγματικότητα της ζωής με σάρκα και οστά σε έναν κόσμο που γέμισε πλαστικά και εικονική πραγματικότητα ψηφιακής μορφής χωρίς…σάρκα και οστά, χωρίς τη χαρά και τον πόνο της ζωής και του θανάτου… Ναι και του θανάτου, εάν τολμήσετε να ρωτήσετε αυτόν ή αυτήν που ο θάνατος τους στέρησε το αγαπημένο κατοικίδιο…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ποιός είναι τελικά ο Παπαμιμίκος;Γράφει η Γαλάζια Λάσπη