Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δήλωση της Υπουργού εν όψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου στη Βουλή

Δελτίο Τύπου
28/04/2010 Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, ενόψει της έναρξης συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Σήμερα στη Βουλή συζητείται επί της αρχής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και λοιπές διατάξεις». Είναι σημαντική ημέρα η έναρξη του πολιτικού διαλόγου επί της αρχής. Προωθούμε μεγάλα ζητήματα: πώς θέλουμε τον εκπαιδευτικό, ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος εκπαιδευτικός, το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, ο τρόπος εισαγωγής μόνο με το ΑΣΕΠ, αλλά και το δόκιμο εκπαιδευτικό και το μέντορα που τον υποστηρίζει. Ουσιαστικά, είναι διαδικασίες που επενδύουν στην εκπαίδευση και στη δυνατότητα να αλλάξουμε το περιεχόμενο του διδακτικού έργου. Το νομοσχέδιο αφορά ακόμη τις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που είναι από τις πλέον επείγουσες ανάγκες στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι πάνω από 35 χρόνια που δεν έχει γίνει αξιολόγηση και θα γίνει με όρους προγραμματισμού και αυτοαξιολόγησης. Επίσης, ρυθμίζονται πολλά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Η λογική και η αρχή είναι μια: Όποια αλλαγή γίνεται έχει στο κέντρο της το μαθητή, το δάσκαλο και τη λειτουργία του σχολείου. Αρχίζει μια δημιουργική συζήτηση στη Βουλή, όπου θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των κομμάτων και των φορέων που θα κληθούν. Θα γίνει δημιουργική συζήτηση για τις τελικές αποφάσεις και την ενσωμάτωση όλων των παρατηρήσεων που βασίζονται σε μια αρχή: Πρώτα είναι ο μαθητής.

Από το βουνό στον άμβωνα

Από το Βουνό στον άμβωνα.
Ο μετασχηματισμός μιας ορεινής κοινότητας.
Συγγραφέας: Π. Μιχαήλ Κοσβύρας
Εισαγωγή - επιστημονική επιμέλεια: Γαβρίλης Λαμπάτος - Αγαθοκλής Αζέλης
Σειρά: Εκκεντρη Ιστορία - Ιστορία από το Περιθώριο
Σελίδες: 199
Ο π. Μιχαήλ Κοσβύρας ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή ως αγροκτηνοτρόφος στην Αγναντιά, ένα ορεινό χωριό των Χασίων, και μετά από επίμονες προσπάθειες υλοποίησε το στόχο του να γίνει ιερέας.
Στην αφήγησή του καταγράφει με διεισδυτικό τρόπο την καθημερινή ζωή στο χωριό στα χρόνια του Μεσοπολέμου και τα βιώματά του από την τραγική δεκαετία του 1940. Στρατιώτης στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, αντάρτης στον ΕΛΑΣ στην Κατοχή, ενταγμένος στον Εθνικό Στρατό στον Εμφύλιο πόλεμο.
Πρόκειται για μια μοναδική μαρτυρία, γιατί χιλιάδες άνθρωποι που ακολούθησαν αυτή την πορεία, παρέμειναν «βουβοί».
Το βιβλίο συνοδεύεται από μια εκτενή εισαγωγή των ιστορικών Γαβρίλη Λαμπάτου και Αγαθοκλή Αζέλη.
Στην εισαγωγή εξετάζονται θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες του αντιστασιακού κινήματος της Θεσσαλίας, τις εμφύλιες συγκρούσεις της περιόδου 1943-1949, καθώς και το πρόβλημα της αριστερής βίας.
Θέματα για τα οποία διεξάγεται σήμερα έντονος και δημιουργικός διάλογος, όχι μόνο στο επίπεδο της ακαδημαϊκής ιστοριογραφίας, αλλά και σε αυτό της δημόσιας ιστορίας.
Iπποκράτους 56 Αθήνα info@taxideftis.gr 210 3628852 210 3628862 http://www.taxideftis.gr

Πέμπτη 29 Απριλίου | GADJO DILO live

Πέμπτη 29 Απριλίου στις 10 μ.μ. GADJO DILO live Gypsy swing, bossa nova, bolero, waltz αλλά και swing διασκευές σε γνωστές επιτυχίες των 80's. Κώστας Μητρόπουλος κιθάρα, Σωτήρης Πομόνης κιθάρα, Νίκος Τattou κοντραμπάσο και Σοφία Κούρδου φωνή Είσοδος ελεύθερη
FLORAL / BOOKS + COFFEE
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τ: 210 3800070

για Φυσικά ...Μαγικά No 3!

για Φυσικά ...Μαγικά No 3! Η ομάδα Physics Partizani σας προσκαλεί στην τρίτη εκδήλωση της ομάδας «Φυσικά …Μαγικά 3!».
Η ομάδα αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ. Σκοπός της ομάδας είναι να προσελκύσει στο συναρπαστικό χώρο των Φυσικών Επιστημών όσους και όσες θεωρούν ότι η Φυσική απευθύνεται μόνο σε λίγα άτομα ή ότι είναι δύσκολη και απωθητική.
Έτσι, με όπλα τους υλικά καθημερινής χρήσης, τη φαντασία και την αγάπη τους για τη φυσική, θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας Μάιος 2010 διάφορα αλληλεπιδραστικά πειράματα, που υπόσχονται, μεταξύ άλλων, να ξαφνιάσουν, να προβληματίσουν, να μαγέψουν… Περπατήστε πάνω στην επιφάνεια ενός υγρού! Δείτε αντικείμενα να εξαφανίζονται και να εμφανίζονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας . Εκτοξεύστε πυραύλους χρησιμοποιώντας αέρα ή μαγειρική σόδα και ξύδι από τη σαλάτα σας. Λειτουργήστε το ρολόι σας με τον ιδρώτα σας! Δημιουργήστε γιγάντια δακτυλίδια καπνού και προσπαθήστε να λύσετε το γρίφο που δεν μπόρεσε να λύσει ο διάσημος νομπελίστας φυσικός Ρίτσαρντ Φάινμαν. Μαγικά;
Ίσως! Σίγουρα όμως Φυσικά…
Και επιπλέον, αλληλεπιδραστικά Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, εντάσσεται στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας 2010 στο ΑΠΘ και πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλά σχολεία (από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης), μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και επισκέπτες/τριες. Και η φετινή εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους και όλες, είναι δωρεάν και δεν απαιτεί κανενός είδους κράτηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της ομάδας: http://fysikamagika.blogspot.com/ ή να μιλήσετε τηλεφωνικά με τους: Γιώργο Πριμεράκη, Εκπαιδευτικό Α/θμιας Εκπ/σης, Υπ. Διδάκτορας ΠΤΔΕ: 6932934367 Θοδωρή Πιερράτο, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπ/σης, Υπ. Διδάκτορας Τμ. Φυσικής: 6973311537

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 έχει εκδοθεί και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους 14.000 συνδρομητές του από την 1 Μαΐου.
Αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένο στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ που πρόκειται να γίνει στις 28, 29 και 30 Μάιο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα βρίσκονται σε περίπτερα όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.Δυστυχώς το μετρό δεν θα βρίσκεται στο σταθμό Ανθούπολη όπως μας είχαν διαβεβαιώσει μέσα από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.
Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν το σταθμό Άγιος Αντώνιος που απέχει 1500 μέτρα από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Η διαδρομή από το σταθμό Άγιος Αντώνιος μέχρι το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και αντιστρόφως είναι σχετικά βατή για τους χειριστές των ηλεκτροκίνητων αναπηρικών καθισμάτων.
Η διαδρομή αυτή εξυπηρετείται και από λεωφορεία και τρόλεϊ που είναι προσπελάσιμα ακόμη και στα βαριά ηλεκτροκίνητα αναπηρικά καθίσματα.
Πληροφορίες για την πρόσβαση θα δημοσιευθούν πολύ σύντομα στο http://www.autonomiaexpo.org/ αφού πριν επικοινωνήσουμε με τον δήμο Περιστερίου που ενδεχομένως να μας διαθέσει κάποια προσπελάσιμα λεωφορεία που να κάνουν μεταφορές από το εκθεσιακό κέντρο στον σταθμό Άγιος Αντώνιος και αντιστρόφως.
Φίλοι και φίλες μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ούτε μία Autonomia EXPO που να έχει γίνει χωρίς μεγάλα προβλήματα.
Μια οι απεργίες, μια η διακοπή της λειτουργίας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Autonomia EXPO.
Παρά τα προβλήματα μπορέσαμε και την κρατήσαμε ζωντανή.Μέσα στον επόμενο μήνα θα σας κρατάμε ενήμερους με όλες τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στη διοργάνωση και στους τρόπους πρόσβασης.
Σε ό,τι αφορά τις ατυχίες με το μετρό επίσης σύντομα θα σας ενημερώσω. Προς το παρόν εκκρεμεί μια συνάντηση με τον δήμο Περιστερίου για να δούμε εάν έχει τη διάθεση ο δήμος να βοηθήσει στις μετακινήσεις.
Εάν δεν έχει τέτοια διάθεση ο δήμος τότε τον ξέρουμε τον τρόπο:
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι πάντα διαθέσιμο να δίνει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν λύσεις.Από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η λεπτομερής ενημέρωση για τη διοργάνωση της Autonomia EXPO μέσα από το http://www.autonomiaexpo.org/ και από το http://www.disabled.gr/
Στο εντωμεταξύ μπορείτε να παρακολουθείτε το http://news.disabled.gr/ επειδή και δημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ στο http://www.disabled.gr/ δημοσιεύονται πιο εξειδικευμένα κείμενα αλλά και η νομοθεσία που αφορά την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Ένα πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» έχει ξεκινήσει στο δήμο Αθηναίων και μπορεί να εξυπηρετήσει δωρεάν μόνο δημότες με αναπηρίες, καθώς και δημότες της τρίτης ηλικίας από τον δήμο Αθηναίων.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28583 όπου θα βρείτε και τα έντυπα για να δηλώσετε συμμετοχή.
Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» είναι δωρεάν και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Εκδόσεις POLARIS - " Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας 1941-1974", Τόμος Β΄

Σόλων Νεοκ. Γρηγοριάδης ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1941-1974 ΤΟΜΟΙ 3 Εισαγωγή: Γιώργος Μαργαρίτης Τόμος Β’: Εμφύλιος-Ανένδοτος 1945-1967 Α/Μ, δεμένο½17,5´ 25εκ½
832 σελ. με 120 φωτογραφίες
ISBN 978-960-6829-18-5½
Φεβρουάριος 2010½ Ο πρώτος τόμος της μνημειώδους Ιστορίας της Σύγχρονης Ελλάδας (1941-1974) του Σόλωνα Γρηγοριάδη, Κατοχή-Δεκεμβριανά (1941-1945), σταμάτησε με την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά και τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Ο παρών τόμος εκκινεί την αφήγησή του από μία ακόμη τραγικότερη ελληνική εμπειρία: τον Εμφύλιο. Προτού καλά-καλά προλάβει να ανασάνει ο πληθυσμός στις πόλεις και στα χωριά, κι ενώ η χώρα βοούσε για αναστύλωση και άμεση ανασυγκρότηση σε συνθήκες –επιτέλους– ειρηνικής ζωής, καθώς η οικονομία και σχεδόν κάθε άλλος τομέας της ζωής βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση, μία σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες «ιστορικών υποκειμένων» και η εκδίπλωση κάποιων επίσης συγκεκριμένων πολιτικών τάσεων θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια έναν λαό στον διχασμό – και μιαν ολόκληρη χώρα στο χάος και στον εμφύλιο σπαραγμό. Ο συγγραφέας, αντλώντας λεπτομερή μέχρι κεραίας στοιχεία από κάθε διαθέσιμο υλικό (άφθονα βιβλία, αρχεία, μαρτυρίες, άρθρα, απομνημονεύματα, συνεντεύξεις…), θα αφηγηθεί με τον γνωστό «αποστασιοποιημένο» αλλά ταυτοχρόνως ένθερμο τρόπο του όλες τις πτυχές της αβάσταχτης ιστορίας που τόσο πολύ έβλαψε και τόσο άδικα αιματοκύλισε τον τόπο, προσπαθώντας να διατηρεί ανά πάσα στιγμή το βλέμμα του καθαρό και τον νου του σε διαρκή εγρήγορση. Εναργής και πιστός στην ιστοριογραφική επιστήμη που με τόσην επιμονή υπηρέτησε, ο Γρηγοριάδης δεν εκθέτει απλώς τα γεγονότα, αλλά τα «κινηματογραφεί», προσφέροντάς μας μία ολοζώντανη όσο και ανατριχιαστικά αποκαλυπτική εμπειρία της ελληνικής τραγωδίας. Στο δεύτερο μισό του βιβλίου, ο λόγος δίνεται στους «νικητές» – και στην εξιστόρηση όλης της ταραχώδους και μεστής γεγονότων εικοσαετίας που ακολούθησε τον Εμφύλιο: οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, η εγκαθίδρυση της Δεξιάς, ο ρόλος του Θρόνου και του «ξένου δακτύλου», το Κέντρο και η αναδιαρθρωμένη δορύκτητη Αριστερά, οι ίντριγκες, οι κοινοβουλευτικές (και εξωκοινοβουλευτικές) μάχες, και η είσοδος στη σκηνή προσώπων που ακόμη και σήμερα επηρεάζουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τη σύγχρονη πολιτική ιστορία μας. Από τον Πλαστήρα και τον Παπάγο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Γεώργιο Παπανδρέου, από τον «ανένδοτο αγώνα» στο Κυπριακό, από τον Παναγούλη στον Λαμπράκη και από τον Παύλο και τη Φρειδερίκη στον Κωνσταντίνο και στους Συνταγματάρχες, ανάμεσα σε δεκάδες δεκάδων άλλα πρόσωπα, ο αναγνώστης θα κατοπτεύσει και θα αναβιώσει μία από τις πιο κρίσιμες ιστορικές περιόδους της Ελλάδας. Ουσιαστικά, αυτήν που –εν πολλοίς– διαμόρφωσε και το σήμερα… Η αδυσώπητη κορύφωση του ανά χείρας έργου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη μοιραία για τον τόπο 21η Απριλίου του 1967. Τα αλγεινά χρόνια της Δικτατορίας αποτελούν το υλικό του τρίτου και τελευταίου τόμου της σύγχρονης ιστορίας μας: ενός πολύμοχθου και τολμηρού έργου, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ Σε δρόμους λαϊκούς

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ
Σε δρόμους λαϊκούς
Περιέχει συλλεκτικό cd και πλούσιο φωτογραφικό υλικό
BAΣΙΛΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
• Κωδ: 42030
• ISBN: 978-960-422-859-1
• Σχήμα: 19Χ26
•Σελίδες:248
• BARCODE:9789604228591
• Eξώφυλλο:Mαλακό
Τη βιογραφία του έχει επιμεληθεί ο πανεπιστημιακός Βασίλης Καρδάσης.
Το βιβλίο μάλιστα θα συνοδέυεται από CD με ηχητικό υλικό από τη συνέντευξη πουέδωσε ο Πάνος Γεραμάνης στη δημοσιογράφο Έφη Μεταλληνού, τον Ιούνιο του 2003, στοΒ΄πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, όπου και αυτοβιογραφείται.Επίσης, το CD θα περιλαμβάνει 10 από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Πάνου Γεραμάνηπου συνήθιζε να παίζει στην ραδιοφωνική του εκπομπή.Την επιμέλεια του ηχητικού υλικού έχει κάνει ο Θάνος Κουτσανδρέας.
Ο Πάνος Γεραμάνης άφησε εποχή στα χρονικά της ελληνικής ραδιοφωνίας,αφιερώνοντας τη ζωή του και διαθέτοντας όλο του το ταλέντο για ένα σκοπό: ναπροβάλλει το λαϊκό τραγούδι και να αναδείξει τους πόθους και καημούς των ανθρώπωνπου το δούλεψαν.Η εκπομπή του, με τίτλο «Λαϊκοί βάρδοι» - Β΄πρόγραμμα ελληνικής ραδιοφωνίας, πουμεταδιδόταν κάθε μέρα στις 7 το απόγευμα ήταν καταφύγιο της νοσταλγίας μας και τηςαγάπης μας για έναν κόσμο που όλοι λατρέψαμε.Επίσης, μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του «Οι άσσοι των γηπέδων», πουμεταδιδόταν από το πρόγραμμα της ΕΡΑ Sport, φιλοσοφούσε με απλή γλώσσα και ανέλυε τοπάθος και τη γνήσια αγάπη του κόσμου για το ποδόσφαιρο.Ο Πάνος Γεραμάνης, υπήρξε πολυσήμαντος και δημιουργικός δημοσιο-γράφος στοπεριβάλλον των συγκροτημάτων τύπου. Με συνέπεια και ευθύνη υποστήριξε στηνκαριέρα του τα κοινωνικά δικαιώματα. Ήταν λάτρης της ταβέρνας και της καλήςπαρέας απολαμβάνοντας τη φιλία πολλών ανθρώπων. Υπήρξε επιπλέον ο άνθρωπος με τημεγαλύτερη συνεισφορά στην προβολή του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Ανέσυρεαπό τη λήθη τη χρυσή εποχή του '50 και '60. Επανέφερε στο προσκήνιο τους θρύλους τηςλαϊκής μουσικής, στιχουργούς, συνθέτες, ερμηνευτές και οργανοπαίκτες, ξεσκόνισεπαλιούς δίσκους 78 και 45 στροφών, αναζωογόνησε την υπνώσα μνήμη μας,ανατροφοδότησε τις αισθήσεις μας, πλούτισε τα αισθήματά μας.
Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.(Ακαδημίας 20, Αθήνα) τιμητική εκδήλωση για τον Πάνο Γεραμάνη.Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1956 και είναι ιστορικός, καθηγητήςστο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Οι μελέτες του, δημοσιευμένες στην Ελλάδα και στοεξωτερικό, αναφέρονται σε ζητήματα της νεώ-τερης οικονομικής και κοινωνικήςιστορίας. Επιπλέον λατρεύει το ποδόσφαιρο και το λαϊκό τραγούδι.
΄Έτσι στα έργα τουανήκουν και δημοσιεύσεις για πηγές της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ηαγάπη και η ανάμνηση των ραδιοφωνικών εκπομπών του Πάνου Γεραμάνη, αλλά προπάντωνη μετέπειτα αλληλο-εκτίμηση με τη Ναυσικά και τους φίλους του, τον έκαναν ναγράψει αυτή τη βιογραφία

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ στο Megaros Plus

Daniel Cohn-Bendit ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Μετάφραση: Μελίττα Γκουρτσογιάννη Μελέτη, ISBN: 9789600440461
σελ. 176
Απρίλιος 2010 Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Τι να κάνουμε;, από τις εκδόσεις Κέδρος, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντήσει το ελληνικό κοινό και να συζητήσει μαζί του, στο Megaron Plus, την Τετάρτη 28 Απρίλίου, στις 7 μ.μ. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση να αλλάξουμε ριζικά τρόπο ζωής, υποστηρίζει ο γνωστός Γαλλογερμανός πολιτικός, επικεφαλής της Oμάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Στο σταυροδρόμι τριών κρίσεων – κρίσης οικονομικής, οικολογικής και κοινωνικής – οι Πράσινοι προτείνουν το μετασχηματισμό του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης, ένα Green New Deal για την έξοδο από την πολλαπλή κρίση.
Πρόκειται για την ανασυγκρότηση της οικονομίας σε πράσινη κατεύθυνση: αλλαγή του τρόπου που ορίζουμε την ανάπτυξη, τερματισμό της αέναης, ανεξέλεγκτης οικονομικής μεγέθυνσης, επιλεκτική απο-ανάπτυξη. Προχωρώντας τη συλλογιστική του ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ αναπτύσσει την έννοια της οικονομικής και της κοινωνικής επικονίασης. Μελετώντας τη δράση των μελισσών επισημαίνει ότι η αξία τους δεν έγκειται στην ικανότητά τους να παράγουν μέλι, αλλά στην επικονίαση, που επιτελείται χάρη στην ελεύθερη κυκλοφορία τους. O πυρήνας πλέον κάθε οικονομικής δραστηριότητας είναι οι διαδραστικές ενέργειες. Για νέα προβλήματα χρειαζόμαστε καινοτόμα εργαλεία: μια οικολογική οικονομία πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στην οικονομικο-κοινωνική διαδικασία που προσομοιάζει με την επικονίαση. Άλλωστε, οι οικολογικές λύσεις συμβαδίζουν με ένα νέο κοινωνικό πρόταγμα. Tο σύστημα αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής προστασίας πρέπει να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Όταν ο βασικός πλούτος πηγάζει από μη υλικές δραστηριότητες, από την οικονομία της γνώσης και των σχέσεων, η συνεισφορά του καθενός στην «αόρατη» αλλά τόσο παραγωγική κοινωνική «επικονίαση» πρέπει να ανταμειφθεί. Η έννοια του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος αντιστοιχεί στην αναγνώριση αυτής της βασικής συλλογικής αρχής της κοινωνίας. O Γαλλογερμανός ακτιβιστής και πολιτικός Nτανιέλ Kον-Mπεντίτ γεννήθηκε το 1945 στη νότια Γαλλία. Hγετική φυσιογνωμία του Mάη του ’68, εντάχθηκε στους Γερμανούς Πράσινους το 1984, ενώ το 1989 εξελέγη αντιδήμαρχος Φρανκφούρτης. Tο 1999 ηγείται της ευρωλίστας των Γάλλων Πράσινων, ενώ το 2004 επανεκλέγεται ως Γερμανός ευρωβουλευτής. Aπό το 2002 ηγείται ως συν-πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων στο Eυρωκοινοβούλιο. Στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν επικεφαλής του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου «Eυρώπη-Oικολογία».

Με Βραβεία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (28 Απριλίου) το Κέντρο Τέχνης «ΣΥΝΘΕΣΗ».

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εντέχνου Χορού «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ» που γίνετε στις 23, 24 & 25 Απριλίου στα Τρίκαλα το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» κατέβηκε με 14 συμμετοχές και έφερε στα Μουδανιά 14 Βραβεία και μια από τις δύο Υποτροφίες που δόθηκαν για την Όπερα της Ζυρίχης. Από τα 14 Βραβεία τα 4 είναι Τρίτα και τα 10 Δεύτερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 από τις δέκα κατηγορίες που κερδήθηκαν τα Δεύτερα Βραβεία δεν δόθηκαν Πρώτα και τα κορίτσια της «ΣΥΝΘΕΣΗΣ» πήραν από τις υψηλότερες βαθμολογίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες. ΚΑΤΗΓΩΡΙΑ 10-12 ΕΤΩΝ 2ο Βραβείο Κλασικό Ομαδικό: Βαμβακά Ζαχαρένια, Ιατρούδη Ροδούλα, Κωνσταντινίδου Πανταζίνα, Μαστρογιαννοπούλου Γεωργία, Σαρόγλου Παρασκευή, Τουμπέκη Ιφιγένεια, Χρισοδούλου Αναστασία. 2ο Βραβείο Κλασικό Ντουέτο: Βαμβακά Ζαχαρένια, Ιατρούδη Ροδούλα. 2ο Βραβείο Κλασικό Ατομικό: Κουτζούχα Αθανασία. 2ο Βραβείο Κλασικό Ατομικό: Χρισοδούλου Αναστασία. 3ο Βραβείο Κλασικό Ατομικό: Μαστρογιαννοπούλου Γεωργία.ΚΑΤΗΓΩΡΙΑ 12-14 ΕΤΩΝ 2ο Βραβείο Κλασικό Ομαδικό: Καλπακτσή Σοφία-Ανθή, Κουτζούχα Αθανασία, Μαστρογιάννη Νικολέτα, Σαράντη Άννα, Φιδάνη Σάνια, Φωτιάδου Άννα-Μαρία. 2ο Βραβείο Σύγχρονο Ομαδικό: Καλπακτσή Σοφία-Ανθή, Κασσα Ειρήνη-Στεφανία, Κουτζούχα Αθανασία, Μπακρατσά Μαρίζα, Παντελιάδου Ερασμία, Παπαχριστοδούλου Δανάη, Φωτιάδου Άννα-Μαρία, Χατζηπέτρου Ευγενεία. 3ο Βραβείο Κλασικό Ατομικό: Μαρστάθη Παναγιώτα ΚΑΤΗΓΩΡΙΑ 14-16 ΕΤΩΝ 2ο Βραβείο Σύγχρονο Ομαδικό: Αθανασιάδου Μαρία, Αθανασιάδου Τάνια, Μαρστάθη Παναγιώτα, Μαστρογιάννη Νικολέτα, Παπανικολάου Χρύσα, Σαράντη Άννα , Φιδάνη Σάνια. 3ο Βραβείο Σύγχρονο Ντουέτο: Μαστρογιάννη Νικολέτα, Παπανικολάου Χρύσα. 3ο Βραβείο Σύγχρονο Ντουέτο: Αθανασιάδου Μαρία, Αθανασιάδου Τάνια. 3ο Βραβείο Character Ντουέτο: Σαράντη Άννα , Φιδάνη Σάνια. ΚΑΤΗΓΩΡΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ 2ο Βραβείο Κλασικό Ατομικό και Υποτροφία για την Όπερα της Ζυρίχης: Μοσχόνη Θεανώ 2ο Βραβείο Σύγχρονο Ατομικό: Μοσχόνη Θεανώ

Ύαινες με τον Ορέστη Σοφοκλέους, σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρχαδάκη στο Θέατρο 3ος Όροφος από 5 Μαΐου

Εταιρία Θεάτρου «Κατά λάθος» Ύαινες Μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Κριστιάν Σιμεόν Ύαινες ή ο μονόλογος του Θίοντορ Φρεντερίκ Μπενουά στο Θέατρο 3ος Όροφος, Θεσσαλονίκη«Και θα έπρεπε να πληρώσω εγώ τόσο ακριβά;… Δεν υπάρχει αγάπη… ποτέ δεν υπήρξε… Κανένας δεν ξέρει τι είναι η αγάπη…» Η θεατρική ομάδα «Κατά λάθος» παρουσιάζει στο Θέατρο 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα (Καθολικών 4, Άνω Λαδάδικα), το έργο Ύαινες, μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Κριστιάν Σιμεόν Ύαινες ή ο μονόλογος του Θίοντορ Φρεντερίκ Μπενουά σε σκηνοθεσία του Χρήστου Καρχαδάκη με τον Ορέστη Σοφοκλέους. Το έργο βασίζεται στη ιστορία του ενός νέου, ο οποίος σε λίγες ώρες θα εκτελεστεί.
Έχει κατηγορηθεί για τη διπλή δολοφονία του εραστή του και της μητέρας του. Τώρα είναι σε ένα κελί φυλακής… Ένας άνθρωπος που ζητούσε την αγάπη και τελικά είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Αθώος ή ένοχος; Ο ήρωας μας οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα από τα δεινά της συγκίνησης, και των έντονων καταστάσεων που έζησε, παίζει το διπλό παιχνίδι της αμφιβολίας και της βεβαιότητας μας και καταστρέφει τη λογική. "Answers are dangerous," he says. «Οι απαντήσεις είναι επικίνδυνες», λέει. The play is a cry. Το έργο είναι μια κραυγή. The same cry that hyenas howl in the desert.
Η ίδια κραυγή που ουρλιάζουν ύαινες στην έρημο. Η παράσταση κάνει την πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 21.15. στο Θέατρο 3ος Όροφος και θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010. Ακολουθεί η παρουσίαση του έργου στην Κύπρο (Λευκωσία) και στην Αθήνα.
Ταυτότητα της παράστασης Συγγραφέας: Κριστιάν Σιμεόν Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης Δραματουργική επεξεργασία: Ορέστης Σοφοκλέους – Χρήστος Καρχαδάκης Σκηνoγραφική επιμέλεια: Αγγελική Μιχαλοπούλου Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Μακαλιάς Ερμηνεύει: Ορέστης Σοφοκλέους Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας Πληροφορίες της παράστασης Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 Διάρκεια παραστάσεων: 5-10 Μαΐου 2010 Ώρα: 21:15 Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 25’ Χώρος: Θέατρο: 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, Καθολικών 4, Άνω Λαδάδικα Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310535747

28 Απριλίου 2010, 21:45, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός περνάει μπροστά από τον δίσκο του Κρόνου (μόνο για την Θεσσαλονίκη)

Το φαινόμενο της διάβασης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μπροστά από τον δίσκο των πλανητών δεν είναι σπάνιο.
Αλλά όταν συμβαίνει είναι ορατό μόνο από μια πολύ στενή λωρίδα γης.
Στις 28 Απριλίου, στις 21:45 το βράδυ, ο ISS θα περάσει ακριβώς μπροστά από τον δίσκο του Κρόνου και η Θεσσαλονίκη είναι στην κατάλληλη θέση για να τον παρατηρήσει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιάλια, τηλεσκόπιο ή γυμνό οφθαλμό.
Μέσα από το τηλεσκόπιο που θα βλέπει τον Κρόνο θα δούμε τον Σταθμό να περνάει αστραπιαία χωρίς να μπορέσουμε να διακρίνουμε λεπτομέρειες. Με κυάλια θα έχουμε μεγαλύτερο πεδίο και θα δούμε τον Σταθμό να περνάει μπροστά από τον δίσκο και με γυμνό μάτι θα δούμε απλώς έναν πολύ λαμπρό (μέγεθος -4,3) δορυφόρο να γίνετε ένα με τον Κρόνο. Για την καταγραφή τέτοιων διαβάσεων χρησιμοποιείται κυρίως βιντεοκάμερα, η οποία στοχεύει μέσα από το τηλεσκόπιο και κατόπιν ανάλυσης του βίντεο, βλέπουμε τον δορυφόρο σε 2 με 3 το πολύ καρέ, λόγω της πολύ μεγάλης ταχύτητας του μέσα στο πεδίο. Η περιοχή που θα είναι ορατή η διάβαση από τον δίσκο του Κρόνου είναι η πιό φωτεινή στην εικόνα, ανάμεσα στις δύο κόκκινες γραμμές, Όσο πιό κοντά στην κεντρική πράσινη γραμμή είμαστε τόσο πιό πολλές πιθανότητες έχουμε να παρατηρήσουμε την διάβαση.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113,
περιοχή Μαρτίου
τηλ 2310 423 133

ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ του Τσιμάρα Τζανάτου

Μαζί Ποτέ του Τσιμάρα Τζανάτου Η Εταιρεία Θεάτρου, Χορού και άλλων τεχνών DameBlanche, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του τελευταίου έργου του Δ. Δημητριάδη O Eυαγγελισμός της Κασσάνδρας(Φεστιβάλ Δελφών και 44α Δημήτρια) καιΙουδίθ του Χ. Μπάρκερ (Project Space Skouze 3), παρουσιάζει την παράσταση Μαζί Ποτέ του Τσιμάρα Τζανάτου, εμπνευσμένη από την ταινία του Fatih Akin Gegen Die Wand. Το έργο Η ανάγκη του υποκειμένου να δοθεί στην απόλυτη ανθρώπινη μορφή του. Η ανάγκη του να κατακτήσει το ερωτικό του αντικείμενο, χωρίς περιορισμούς, έξω από κοινωνικά στερεότυπα. Η σύμπτυξη αντικειμένου και υποκειμένου εκφράζεται τόσο με τη σωματικότητα, όσο και με την διαπολιτισμικότητα, όπου δημιουργούν ένα ολισθηρό έδαφος για τους πρωταγωνιστές αυτής της παράστασης. Κείμενο: Τσιμάρας Τζανάτος Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη Χώρος-Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης Μουσική: Τζέφ Μαράουι Θεατρολόγος-Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαντά Ζωή Υπεύθυνος Παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας Δημόσιες Σχέσεις: Μαρία Σούμπερτ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ Σέλμα: Michele Valley Τσάιτ: Θοδωρής Οικονομίδης Σιμπέλ: Χρύσα Καψούλη Νίκο: Γιάννης Παναγόπουλος Ψυχίατρος Σίλλερ: Έλενα Κανίδου Κριστίνα: Χριστίνα Ασημακοπούλου Τζέφ: Τζέφ Μαράουι Studio Κινητήρας 11/05-22/05 στις 21:00 Ερεχθείου 22, Ακρόπολη Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210.9248 328-6977426273

ΚΘΒΕ - Ηλέκτρα

«Ηλέκτρα –Σκηνική Σύνθεση από το μύθο των Ατρειδών»
Μια παράσταση σε εξέλιξη…….
Από τις 30 Απριλίου στην ΕΜΣ ώρα 9 μμ. Με υλικό απ’ το μύθο των Ατρειδών που εστιάζει στον κόσμο που περιβάλλει την Ηλέκτρα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ηλέκτρα –Σκηνική Σύνθεση από το μύθο των Ατρειδών», μια παράσταση σε εξέλιξη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη από την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 ως την Κυριακή 23 Μαΐου, στη σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Οι παραστάσεις την Ηλέκτρας έχουν έντονο τον πειραματικό χαρακτήρα όπου ο θεατής γίνεται κοινωνός της διαδικασίας.
Η Ηλέκτρα είναι μια εργασία σε εξέλιξη (work in progress), όπου ο σκηνοθέτης θα παραβρίσκεται και θα παρεμβαίνει προσφέροντας στο θεατή τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας ανοιχτής πρόβας έτσι ώστε να βλέπει τη διαδικασία εξέλιξης μιας παράστασης από τα μέσα.
Το αποτέλεσμα που θα προκύψει απ’ αυτή την εργασία σε εξέλιξη, θα αποτελέσει το υλικό για την παραγωγή μιας παράστασης η οποία θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του ΚΘΒΕ από τον Σεπτέμβρη.
Το περιεχόμενο της παράστασης περιλαμβάνει υλικό από το μύθο των Ατρειδών που εστιάζει κυρίως στον κόσμο -όλους όσοι έπαιξαν ένα χαρακτηριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας μέχρι τη μητροκτονία- που περιβάλλει την Ηλέκτρα, και κινείται ανάμεσα σε δύο φάσματα, του Υπαρκτού και του Ασυνείδητου.Σημείωμα του Σκηνοθέτη3.000 χρόνια εμφύλιος.3.000 χρόνια αιτίες και αιτιατά για ν' αποστρέφουν τα βλέμματα.3.000 χρόνια γενιές και γενιές ξεκληρίζονται μέσα στην κόλαση του μυαλού.Το μυαλό – ο πιο πολύπλοκος απ' όλους τους μηχανισμούς του σύμπαντος, οργανώνει παιχνίδια άγρια, παιχνίδια αιματηρά, παιχνίδια σκοτεινά, παιχνίδια ατέρμονα.Κάπου εκεί, σκοτεινές φιγούρες, ήρωες που ξεπηδούν μέσα από σκιές αδελφοκτονιών, μητροκτονιών, μοιχειών, συζυγοκτονιών, φέρουν την τραγωδία, η οποία όπως λένε: "Οδηγεί σε κάποια λύση κι έπειτα βυθίζεται στη λήθη!
Ο μύθος απ' την μεριά του, στην προγενέστερη ύπαρξη του οποίου βασίζεται η τραγωδία, την ακολουθεί κατά πόδας, παραμένοντας πάντα δεκτικός σε κάθε νέο έργο κι ανοικτός στην αιωνιότητα."Η Ηλέκτρα, πάνω στην οποία βασίζεται αυτή η σκηνική σύνθεση, στη μυθιστορία του οίκου των Ατρειδών, φέρει ίσως και το κύριο παράπτωμα αυτού του οίκου, αλλά και γενεών ολόκληρων, που ακολουθούν την συμπτωματολογία του εγκλεισμού στους "Οίκους", μέχρις και σήμερα.
Την αλαζονεία. Την υπερτίμηση των σχέσεων και την «Υποταγή» στην ΜΙΑ ιδέα που οδηγεί στην εμμονή.
Την άρνηση της «άλλης» οπτικής γωνίας της ΥΠΑΡΞΗΣ και των φαντασμάτων που κουρσεύουν το μυαλό, και καταλύουν κάθε έννοια επαναπροσδιορισμού της.Είναι αυτοί οι μηχανισμοί; Αν ναι, τι τους κινεί; Κάθε φορά η απάντηση είναι ταυτόχρονα και το επόμενο ερώτημα. Γρηγόρης Καραντινάκης
Οι Συντελεστές
Σύνθεση -Σκηνοθεσία: Γρηγόρης ΚαραντινάκηςΣκηνικά-κοστούμια: Έρση ΔρίνηΗχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χριστιανάκης Κινησιολογία: Τατιάνα ΜύρκουΦωτισμοί –βίντεο - προβολές: Γρηγόρης Καραντινάκης Επιλογή Κειμένων: Αμαλία ΚοντογιάννηΟργάνωση παραγωγής: Χριστίνα ΖαχαροπούλουΔιανομή (με αλφαβητική σειρά)Ηλέκτρα Γωνιάδου (Διόσκουρος 1 - Ιφιγένεια 2), Μαρία Καραμήτρη (Χρυσόθεμις 1 - Κασσάνδρα 2), Γιάννης Καραμφίλης (Αγαμέμνονας), Αναστασία Κατσιναβάκη (Κασσάνδρα 1- Χρυσόθεμις 2), Γιώργος Κολοβός (Ορέστης), Χρήστος Παπαδημητρίου (Διόσκουρος), Εύη Σαρμή (Ιφιγένεια 1 - Διόσκουρος 2), Γιώργος Σφυρίδης (Παιδαγωγός), Αδριανή Τουντοπούλου (Κλυταιμνήστρα), Άννη Τσολακίδου (Ηλέκτρα), Γιάννης Χαρίσης (Αίγισθος)
Παραστάσεις Τετάρτη 7μμ. Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο 9 μμ., Κυριακή 7 μμ.
Γενική Είσοδος: 10 €
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Ώρες λειτουργίας ταμείων Βασιλικού Θεάτρου και ΕΜΣ: 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.
Μονής Λαζαριστών: 9:30 π.μ. -1:00μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 9.30μ.μ
Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Καρίνα Λάμψα – Ιακώβ Σιμπή Η ζωή απ’ την αρχή Η μετανάστευση των Ελλήνων Εβραίων στην Παλαιστίνη (1945-1948) ISBN: 978-960-221-483-1
σ.400+48 (φωτ.)
σχ.17x24 α’ έκδοση Απρίλιος 2010
Με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τίποτα δεν ήταν όπως πριν.
Την ώρα που οι νέοι κυρίαρχοι της Ευρώπης μοίραζαν ξανά την τράπουλα, εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι πρόσφυγες χτυπούσαν την κλειστή πόρτα της Παλαιστίνης. Μπροστά στη βούλησή τους, η βρετανική απαγόρευση αποδείχτηκε ανίσχυρη. Αψηφώντας τη βρετανική Εντολή, η Εβραϊκή Εγκατάσταση στην Παλαιστίνη οργάνωσε μια παράτολμη επιχείρηση κρυφής μετανάστευσης, που ξεδιπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Νικηφόρα πλοία του βρετανικού ναυτικού στη μάχη τους με τις δυνάμεις του Άξονα, κυνηγούσαν τώρα καΐκια με κρυφούς μετανάστες για να τους στείλουν σε βρετανικές αποικίες όπως η Κύπρος. Αιχμάλωτοι μιας ιστορικής συγκυρίας, χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά, ιδίως παιδιά, αγωνίστηκαν με αποφασιστικότητα και τόλμη για το δικαίωμα να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μακριά από τον «τόπο του θανάτου».
Οι εναπομείναντες –εκείνοι που επέζησαν των ναζιστικών στρατοπέδων ή βγήκαν μετά τον πόλεμο από τα κρησφύγετά τους– είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του δράματος που εξιστορείται σ’ αυτό το βιβλίο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι αφιερωμένο στην άγνωστη μεταπολεμική οδύσσεια των Ελλήνων Εβραίων. Σημαντικό μέρος της αφήγησης αφιερώνεται στα πλοία που έβαλαν πλώρη για την Παλαιστίνη από έναν απόμερο κολπίσκο του Σουνίου και στις περιπέτειες των ιδιαίτερων επιβατών τους. Έχοντας βιώσει εφιαλτικές εμπειρίες, οι άνθρωποι αυτοί κλήθηκαν φτάνοντας στον προορισμό τους να προσαρμοστούν σ’ έναν πρωτόγνωρο τρόπο ζωής. Μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων Εβραίων, συνηθισμένοι πριν απ’ τον πόλεμο σ’ έναν αστικό τρόπο ζωής, έγιναν ξαφνικά αγρότες σε κιμπούτς. Από τη μουντή μεταπολεμική κεντρική Ευρώπη, ο αναγνώστης μεταφέρεται στα λιμάνια του Νότου και της ταραγμένης Ελλάδας, για να ταξιδέψει από κει στη βρετανική Κύπρο, πριν φτάσει, σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, στην Παλαιστίνη. Δεν είχαν τίποτα να περιμένουν, Οι δικοί τους είχαν σκοτωθεί, η πόλη τους, η γειτονιά τους, είχε ερημώσει. Είχαν χάσει τους φίλους τους, τα επαγγέλματά τους, τις περιουσίες τους. Ήθελαν να φύγουν το γρηγορότερο από τον «τόπο του θανάτου». Να μπουν στο πρώτο σαπιοκάραβο που θα έβαζε πλώρη για έναν άγνωστο προορισμό, την Παλαιστίνη. Με μόνη ελπίδα να πιάσουν τη ζωή απ’ την αρχή. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου) «…Μια τεράστια, εκπληκτικά συντονισμένη επιχείρηση, που περιγράφεται στο Πρώτο Μέρος αυτού του βιβλίου, ξεδιπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το κίνημα της Φυγής, που είχε τις ρίζες του στα σιωνιστικά κινήματα των νέων Πρωτοπόρων της ανατολικής Ευρώπης, έλαβε γρήγορα οργανωμένη μορφή και απορρόφησε χιλιάδες Εβραίους που περιπλανιόνταν μετά τον πόλεμο στα δάση και στα βουνά … Στο Δεύτερο Μέρος, που αποτελεί και τον κορμό αυτού του βιβλίου, περιγράφουμε, με βάση ανέκδοτο ως επί το πλείστον αρχειακό υλικό, τις περιπέτειες των Εβραίων της Ελλάδας: τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν επέστρεψαν από τα στρατόπεδα ή βγήκαν από τα κρησφύγετά τους, το ρόλο των οργανώσεων και των απεσταλμένων από την Παλαιστίνη, τον εντοπισμό των κρυμμένων παιδιών και την προετοιμασία τους για μετανάστευση, το παράνομο, περιπετειώδες ταξίδι των μεταναστών και, τέλος, τον εκτοπισμό τους στα βρετανικά στρατόπεδα της Κύπρου … Θεωρήσαμε επίσης σκόπιμο να αφιερώσουμε, σ’ ένα Τρίτο Μέρος, μερικά κεφάλαια στην εγκατάσταση των Ελλήνων Εβραίων στην Παλαιστίνη … και να αποτυπώσουμε, με βάση ένα πλούσιο υλικό που προέρχεται μεταξύ άλλων από τα καλοδιατηρημένα αρχεία των κιμπούτς και των μοσάβ, τις δυσκολίες προσαρμογής των Ελλήνων σε αυτό τον πρωτόγνωρο τρόπο ζωής … Στις προφορικές πηγές περιλαμβάνονται μαρτυρίες ανθρώπων (συγκεντρωμένες στο Επίμετρο του τόμου) που έλαβαν μέρος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στην επιχείρηση της κρυφής μετανάστευσης … Σχεδόν όλους τους βλέπουμε στις φωτογραφίες – τότε, που ήταν νέοι μετανάστες γεμάτοι ελπίδα, και τώρα, που βρίσκονται πια στην ώρα του απολογισμού. Οι φωτογραφίες συνοδεύουν και αφηγούνται από μόνες τους την ιστορία … φωτογραφίες των κρυμμένων παιδιών, φωτογραφίες από τα αγροκτήματα προετοιμασίας, το ορφανοτροφείο και τα άλλα ιδρύματα, φωτογραφίες από τα πλοία και την καταδίωξή τους από το βρετανικό ναυτικό, από την αποβίβαση των μεταναστών στην ακτή, από τα στρατόπεδα εκτοπισμού και από τη ζωή στην Παλαιστίνη. Φωτογραφίες που, όπως συμβαίνει συχνά, μιλούν καλύτερα από τις λέξεις ... » (Από την Εισαγωγή των συγγραφέων) Το βιβλίο στηρίζεται σε πρωτότυπη έρευνα πολλών ανέγγιχτων ώς τώρα πηγών. Συνοδεύεται από 87 φωτογραφίες (οι περισσότερες ανέκδοτες) και περιλαμβάνει 20 αποκαλυπτικές συνεντεύξεις με ανθρώπους που βίωσαν αυτή την ανεπανάληπτη ιστορική περιπέτεια. Η Καρίνα Λάμψα γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε την École Internationale της Γενεύης και σπούδασε Ιστορία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Paris I της Σορβόννης. Δημοσιογράφος με ειδικότητα στο διπλωματικό ρεπορτάζ, έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά κι έχει μεταφράσει πολλά λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη για το διπλωματικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Ναυτεμπορική. Ο Ιακώβ Σιμπή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Εβραϊκή και Κλασική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και δίδαξε Εβραϊκή Ιστορία. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, δύο μελέτες για τους Εβραίους της Ελλάδας και μια ανθολογία ισραηλινής ποίησης.
Έχει μεταφράσει από τα εβραϊκά μεγάλους ισραηλινούς συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο Άμος Οζ και Νταβίντ Γκρόσμαν.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΗ απειλή του ντόμινοξυπνάει την Ευρώπη Συγκριτικό τεστ για σούπερ μίνι Διέγραψε τον Παυλίδη ο Σαμαράς Μειώσεις εξπρές ώς 27% στα φάρμακα Χίλια κλικ στην ακτοπλοΐα Αγριο ξύλο για τη συμφωνία «Πατρίδα μου είναι τα παιδικά μου χρόνια» Πάντσερ στη Μαδρίτη! Μία ληστεία κάθε 50 λεπτά!

Χάρη σε 357 Αλβανούς φυλακισμένους

Χάρη σε 357 Αλβανούς φυλακισμένουςΒασίλης Χήτος
Ορδές με φυλακισμένους Αλβανούς αναμένεται σε λίγες ώρες να επανακτήσουν μετά απο χρόνια της χαμένη τους ελευθερία, αφού ο πρόεδρος της χώρας Μπαμίρ Τόπι σε μια ένδειξη μεγαλοψυχίας αποφάσισε να τους δώσει χάρη, πετυχαίνοντας παράλληλα και την έξωθεν καλή μαρτυρία περί προοδευτισμού, απο τη στιγμή που η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «Μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ» Όλα για τον έλεγχο της ενέργειας Ιωάννης Αριστοδήμου ένα 18χρονο παλικάρι Ενημέρωση για τους 84 της Άσσιας Η αεροπορία μας... μετακομίζει στην Πάφο Θέλει ρόλο χωροφύλακα η Αγκυρα στο Αιγαίο! Σε "junk" υποβαθμίζει την Ελλάδα η Standard & Poor΄s Ρωσία και Νορβηγία έλυσαν τη διαφορά τους για τη Θάλασσα του Μπάρεντς «Εχουμε να κάνουμε με “κράτος-παράγκα”» είπε σε υπουργό μέλος του κλιμακίου των επιτηρητών Στον South Stream η Αυστρία Στα Ορμάνια του Λόρτου οι νεκροί μας ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία Πόσες φορές πρέπει να το πούμε; Η τύχη του ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών Βενετίας Υπουργός τουρκικής καταγωγής «εξόργισε» τους Χριστιανοδημοκράτες Ενα πρόβλημα είτε το λύνεις είτε το καταργείς Τώρα θέλουν να μας χρεοκοπήσουν! Μέρκελ: "H Eλλάδα χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας" Πώς υπονομεύεται ο τουρισμός μας; Οι άλλες επιπτώσεις της κρίσης Αθήνα-Λευκωσία-Άγκυρα Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία! Τουρκικές ασκήσεις στο κέντρο του Αιγαίου Στρατηγικός άξονας Ρώμης και Μόσχας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

"Οι Ποντιακοί Σύλλογοι Πιερίας χαιρετίζουν" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ 2ο εφηβικό-παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην ΚομοτηνήΗ μνήμη... άλωσε την Πόλη

Thessaloniki International Film Festival

Το ΦΚΘ στο 11ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της ΕλλάδαςΟλοκληρώνεται σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη οι προβολές του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρόγραμμα____
Προβολές (29 Απριλίου - 5 Μαΐου)ΟΛΥΜΠΙΟΝΠροσκύνημα στη Λούρδη (Γερμανία - Γαλλία - Αυστρία, 2009) Σκηνοθεσία: Jessica HausnerΈγχρωμο, 99΄. Η Κριστίν έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της πάνω σε μια αναπηρική πολυθρόνα. Όταν αποφασίζει να επισκεφτεί τη Λούρδη, θρυλικό τόπο προσκυνήματος στην καρδιά των Πυρηναίων, το κάνει περισσότερο για να ξεφύγει απ' την απομόνωσή της, παρά από πίστη σ' ένα θαύμα. Ένα πρωί, όμως, ξυπνάει θεραπευμένη, μπορεί ξανά να περπατήσει. Κι ενώ το θαύμα προκαλεί ζήλια και θαυμασμό, η Κριστίν προσπαθεί να επωφεληθεί απ' αυτή την απρόσμενη τύχη.___
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Gainsbourg(Γαλλία, 2010)Σκηνοθεσία: Joann SfarΈγχρωμο, 130΄H ζωή του Gainsbourg, από τον νεαρό Lucien Ginsburg στο κατεχόμενο Παρίσι της δεκαετίας του '40 μέχρι τον ποιητή, συνθέτη και τραγουδιστή που υμνήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ταινία εξερευνά την καλλιτεχνική του διαδρομή, από τον παθιασμένο με τη ζωγραφική νεαρό άντρα μέχρι την καθιέρωση της μουσικής του, μιας μουσικής με έναν πρωτοποριακό χαρακτήρα που τον ανέδειξε σε μια πραγματικά λατρεμένη εικόνα της γαλλικής κουλτούρας. Όμως εξερευνά και την πολυπλοκότητα της ενήλικης ζωής του μέσα από τους πολυτάραχους έρωτές του. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συνδιοργανώνει με τη Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας και σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Όμιλο Κοινωνικού Φύλου & Σεξουαλικότητας και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και του TV5Monde, το 12ο Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία - Διαφυλικότητα από τις 6 έως τις 12 Μαΐου 2010. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας παρουσιάζει επιλεγμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με προσανατολισμό στις διαπροσωπικές σχέσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και αμφιφυλοφιλίας και τις κοινωνικές παραμέτρους τους. Πρόκειται για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του αφιερώματος «Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών» που πραγματοποιείται τα τελευταία έντεκα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το 12ο Αφιέρωμα Ταινιών Μεγάλου Μηκους, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ταινιών Μικρού Μήκους για την Ομοφυλοφιλία - Διαφυλικότητα και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ταινιών Μικρού Μήκους για την Ομοφυλοφιλία - Διαφυλικότητα (Όραμα και Πραγματικότητα) θα φιλοξενήσει 33 ταινίες μικρού μήκους νέων σκηνοθετών που ξεχώρισαν διεθνώς για το έργο τους από 13 χώρες. Σε επτά ενότητες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, οι ταινίες αναφέρονται στη γυναικεία και ανδρική ομοφυλοφιλία, στην αμφιφυλοφιλία, στις οικογένειες ζευγαριών του ίδιου φύλου, στη διοργάνωση δομών αλληλεγγύης, αλλά και στην ατομική και συλλογική βία ενάντια στο μη κυρίαρχο ερωτικό προσανατολισμό. Και φέτος το κοινό θα ψηφίσει για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους. Το 12ο Αφιέρωμα Ταινιών Μεγάλου Μήκους περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας Ταξίδι τον Χειμώνα του διεθνούς φήμης γάλου σκηνοθέτη Vincent Dieutre, τη γερμανική ταινία Στοιχειωμένη της Monika Treut καθώς και την Στρέλλα του Πάνου Κούτρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συζητήσεις με τους προσκεκλημένους σκηνοθέτες, Vincent Dieutre, Martin Busker και Ronny Hirschmann καθώς και ένα εργαστήριο με θέμα «Σενάριο: κυρίαρχα ζητήματα της αφήγησης». Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του αφιερώματος. Παρουσίαση επετειακής έκδοσης «1960-2009: πενήντα χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» Τετάρτη 28/4, 7μμ, Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν την Τετάρτη 28 Απριλίου, στις 7μμ, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), το επετειακό λεύκωμα «1960-2009: πενήντα χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης».
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης. Για την έκδοση θα μιλήσουν ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, η πρώην διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, ευρωβουλευτής και διδάσκουσα στο ΕΑΠ Μυρσίνη Ζορμπά και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη και ο εκδότης Νίκος Καρατζάς.
Η επετειακή έκδοση «1960-2009: πενήντα χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2009 με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων της διοργάνωσης. Η έκδοση αξιοποιεί το αρχειακό υλικό του Φεστιβάλ και καταγράφει τη διαδρομή του θεσμού μέσα από φωτογραφίες και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε διοργάνωση, από την πρώτη «Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου» (1960) μέχρι το «Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου» των δεκαετιών του '70 και του '80 και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης των δύο τελευταίων δεκαετιών. Εκδότης: Δέσποινα Μουζάκη Τεκμηρίωση και έρευνα αρχειακού υλικού: Θωμάς Λιναράς, Άννα Θ. Μηλώση, Αγγελική Μυλωνάκη, Toby Lee, Ελένη Ανδρουτσοπούλου Εκδοτική επιμέλεια: Ιφιγένεια Ταξοπούλου Εκδόσεις: Ιανός - Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης Σελίδες: 376
Για περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση κάντε κλικ εδώ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908» στην Αθήνα

Πρόθυμο το 40% των Γερμανών να πληρώσει για "ποιοτική δημοσιογραφία"!

Πρόθυμο το 40% των Γερμανών να πληρώσει για "ποιοτική δημοσιογραφία"!http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/04/40.html
Απολίτιστο Στέκι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της Ηπείρου

Οι... Σαμουράι θα μας σώσουν

Οι... Σαμουράι θα μας σώσουν
Γράφει ο Αρμαγεδδών Τα μάτια και τα αυτιά μας είναι στραμμένα στην Ευρώπη, και δη τη Γερμανία και την κα. Μέρκελ η οποία με τη στάση της συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς, έως και αγανάκτηση τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Βεβαίως, όπως έχουμε γράψει μην περιμένετε τίποτα από τη Γερμανία μέχρι την 9 Μαΐου, όταν και θα έχουν τελειώσει οι εκλογές στη Βεστφαλία. Άλλωστε ο χαμός δηλώσεων και αντι-δηλώσεων από τα δύο βασικά κόμματα στη Γερμανία σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστική, του κλίματος που επικρατεί στη χώρα. Το μεν SPD ανακοίνωσε (σε μια κίνηση εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης) ότι δεν θα υποστηρίξει την κατεπείγουσα κοινοβουλευτική διαδικασία έγκρισης για βοήθεια προς την Ελλάδα. Το δε CDU, της κας Μέρκελ, εξέφρασε την πρόθεση να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση για λήψη περαιτέρω μέτρων, ώστε να καταστήσει σίγουρο ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα που θα δανείσει. Κι όμως, η λύση στο ελληνικό πρόβλημα μπορεί να έρθει από αλλού, πολύ πιο μακριά, και συγκεκριμένα από την Ιαπωνία. Πηγές αναφέρουν ότι η κρατικά ελεγχόμενη Japan Bank for International Cooperation ετοιμάζεται να επεκτείνει το πρόγραμμα των ομολόγων-σαμουράι της, τα οποία και θα εγγυάται. Τα σαμουράι είναι ομόλογα εκπεφρασμένα σε γεν, τα οποία εκδίδονται από μη ιαπωνικές αρχές, αλλά σε συνεργασία με την JBIC. H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ THE INSIDER

Στις καυτερές πιπεριές το μυστικό για την καταπολέμηση του πόνου

Στις καυτερές πιπεριές κρύβεται το μυστικό για την καταπολέμηση του πόνου, εκτιμούν επιστήμονες που βασισμένοι στα συστατικά της θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος αναλγητικού, που για πρώτη φορά θα σταματά τον πόνο στην πηγή προέλευσής του. Οι Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν στο ανθρώπινο σώμα, στα σημεία του πόνου, μια ουσία παρόμοια με την καψικίνη ή καψαϊσίνη, η οποία είναι αυτή που κάνει τόσο καυτές τις κόκκινες πιπεριές.
Σύμφωνα με τον Χάργκριβς, "πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο στην κατανόηση των μηχανισμών του πόνου και στην πιο αποτελεσματική καταπολέμησή του.
Ανακαλύψαμε μια οικογένεια από ενδογενή μόρια τύπου-καψικίνης, τα οποία απελευθερώνονται με φυσικό τρόπο στη διάρκεια ενός τραυματισμού και τώρα ξέρουμε πώς να μπλοκάρουμε αυτούς τους μηχανισμούς με μια νέα κατηγορία μη εθιστικών φαρμάκων". Oι ερευνητές τονίζουν οτι τα περισσότερα σημερινά αναλγητικά δεν θεραπεύουν τον πόνο στην πηγή του, ενώ επιπλέον είναι εθιστικά και με δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειες. Η ασπιρίνη π.χ. μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα αιμορραγία, οι αναστολείς COX-2 μερικές φορές μπορεί να επιφέρουν καρδιακά προβλήματα, η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι κ.α.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Έκλεισαν ραδιοφωνικό σταθμό στην Άρτα που λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια!!!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τι είπε ο πρωθυπουργός για την επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6475
Διαβάστε επίσης:
1) «Μπουρλότο» βάζει ο «Καλλικράτης» στο ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6470
2) Ραγκούσης προς υπουργεία: «κλείστε τα κινητά» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6469
3) Ν. Κυκλάδων: απέλυσε δ/ντη πολεοδομίας για αδικαιολόγητο πλουτισμό http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6468
4) Με κάλυψη Παυλόπουλου οι παραβάσεις του δ. Ζαχάρως http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6473
5) ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ο Καλλικράτης θα αποτελέσει αιτία συγκρούσεων» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6476
6) Δ. Λαυρεωτικής: τελευταία σενάρια για το χωροταξικό
7) ΤΕΔΚΝΑ: Την Πέμπτη το συνέδριο για τον «Καλλικράτη» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6478
ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ GR, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 16.500 ΠΟΛΙΤΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ν. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΠΕΣΥΡΕ ΔΥΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ