Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 έχει εκδοθεί και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους 14.000 συνδρομητές του από την 1 Μαΐου.
Αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένο στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ που πρόκειται να γίνει στις 28, 29 και 30 Μάιο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα βρίσκονται σε περίπτερα όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.Δυστυχώς το μετρό δεν θα βρίσκεται στο σταθμό Ανθούπολη όπως μας είχαν διαβεβαιώσει μέσα από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.
Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν το σταθμό Άγιος Αντώνιος που απέχει 1500 μέτρα από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Η διαδρομή από το σταθμό Άγιος Αντώνιος μέχρι το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και αντιστρόφως είναι σχετικά βατή για τους χειριστές των ηλεκτροκίνητων αναπηρικών καθισμάτων.
Η διαδρομή αυτή εξυπηρετείται και από λεωφορεία και τρόλεϊ που είναι προσπελάσιμα ακόμη και στα βαριά ηλεκτροκίνητα αναπηρικά καθίσματα.
Πληροφορίες για την πρόσβαση θα δημοσιευθούν πολύ σύντομα στο http://www.autonomiaexpo.org/ αφού πριν επικοινωνήσουμε με τον δήμο Περιστερίου που ενδεχομένως να μας διαθέσει κάποια προσπελάσιμα λεωφορεία που να κάνουν μεταφορές από το εκθεσιακό κέντρο στον σταθμό Άγιος Αντώνιος και αντιστρόφως.
Φίλοι και φίλες μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ούτε μία Autonomia EXPO που να έχει γίνει χωρίς μεγάλα προβλήματα.
Μια οι απεργίες, μια η διακοπή της λειτουργίας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Autonomia EXPO.
Παρά τα προβλήματα μπορέσαμε και την κρατήσαμε ζωντανή.Μέσα στον επόμενο μήνα θα σας κρατάμε ενήμερους με όλες τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στη διοργάνωση και στους τρόπους πρόσβασης.
Σε ό,τι αφορά τις ατυχίες με το μετρό επίσης σύντομα θα σας ενημερώσω. Προς το παρόν εκκρεμεί μια συνάντηση με τον δήμο Περιστερίου για να δούμε εάν έχει τη διάθεση ο δήμος να βοηθήσει στις μετακινήσεις.
Εάν δεν έχει τέτοια διάθεση ο δήμος τότε τον ξέρουμε τον τρόπο:
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι πάντα διαθέσιμο να δίνει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν λύσεις.Από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η λεπτομερής ενημέρωση για τη διοργάνωση της Autonomia EXPO μέσα από το http://www.autonomiaexpo.org/ και από το http://www.disabled.gr/
Στο εντωμεταξύ μπορείτε να παρακολουθείτε το http://news.disabled.gr/ επειδή και δημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ στο http://www.disabled.gr/ δημοσιεύονται πιο εξειδικευμένα κείμενα αλλά και η νομοθεσία που αφορά την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Ένα πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» έχει ξεκινήσει στο δήμο Αθηναίων και μπορεί να εξυπηρετήσει δωρεάν μόνο δημότες με αναπηρίες, καθώς και δημότες της τρίτης ηλικίας από τον δήμο Αθηναίων.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28583 όπου θα βρείτε και τα έντυπα για να δηλώσετε συμμετοχή.
Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» είναι δωρεάν και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: