Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ Σε δρόμους λαϊκούς

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ
Σε δρόμους λαϊκούς
Περιέχει συλλεκτικό cd και πλούσιο φωτογραφικό υλικό
BAΣΙΛΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
• Κωδ: 42030
• ISBN: 978-960-422-859-1
• Σχήμα: 19Χ26
•Σελίδες:248
• BARCODE:9789604228591
• Eξώφυλλο:Mαλακό
Τη βιογραφία του έχει επιμεληθεί ο πανεπιστημιακός Βασίλης Καρδάσης.
Το βιβλίο μάλιστα θα συνοδέυεται από CD με ηχητικό υλικό από τη συνέντευξη πουέδωσε ο Πάνος Γεραμάνης στη δημοσιογράφο Έφη Μεταλληνού, τον Ιούνιο του 2003, στοΒ΄πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, όπου και αυτοβιογραφείται.Επίσης, το CD θα περιλαμβάνει 10 από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Πάνου Γεραμάνηπου συνήθιζε να παίζει στην ραδιοφωνική του εκπομπή.Την επιμέλεια του ηχητικού υλικού έχει κάνει ο Θάνος Κουτσανδρέας.
Ο Πάνος Γεραμάνης άφησε εποχή στα χρονικά της ελληνικής ραδιοφωνίας,αφιερώνοντας τη ζωή του και διαθέτοντας όλο του το ταλέντο για ένα σκοπό: ναπροβάλλει το λαϊκό τραγούδι και να αναδείξει τους πόθους και καημούς των ανθρώπωνπου το δούλεψαν.Η εκπομπή του, με τίτλο «Λαϊκοί βάρδοι» - Β΄πρόγραμμα ελληνικής ραδιοφωνίας, πουμεταδιδόταν κάθε μέρα στις 7 το απόγευμα ήταν καταφύγιο της νοσταλγίας μας και τηςαγάπης μας για έναν κόσμο που όλοι λατρέψαμε.Επίσης, μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του «Οι άσσοι των γηπέδων», πουμεταδιδόταν από το πρόγραμμα της ΕΡΑ Sport, φιλοσοφούσε με απλή γλώσσα και ανέλυε τοπάθος και τη γνήσια αγάπη του κόσμου για το ποδόσφαιρο.Ο Πάνος Γεραμάνης, υπήρξε πολυσήμαντος και δημιουργικός δημοσιο-γράφος στοπεριβάλλον των συγκροτημάτων τύπου. Με συνέπεια και ευθύνη υποστήριξε στηνκαριέρα του τα κοινωνικά δικαιώματα. Ήταν λάτρης της ταβέρνας και της καλήςπαρέας απολαμβάνοντας τη φιλία πολλών ανθρώπων. Υπήρξε επιπλέον ο άνθρωπος με τημεγαλύτερη συνεισφορά στην προβολή του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Ανέσυρεαπό τη λήθη τη χρυσή εποχή του '50 και '60. Επανέφερε στο προσκήνιο τους θρύλους τηςλαϊκής μουσικής, στιχουργούς, συνθέτες, ερμηνευτές και οργανοπαίκτες, ξεσκόνισεπαλιούς δίσκους 78 και 45 στροφών, αναζωογόνησε την υπνώσα μνήμη μας,ανατροφοδότησε τις αισθήσεις μας, πλούτισε τα αισθήματά μας.
Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.(Ακαδημίας 20, Αθήνα) τιμητική εκδήλωση για τον Πάνο Γεραμάνη.Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1956 και είναι ιστορικός, καθηγητήςστο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Οι μελέτες του, δημοσιευμένες στην Ελλάδα και στοεξωτερικό, αναφέρονται σε ζητήματα της νεώ-τερης οικονομικής και κοινωνικήςιστορίας. Επιπλέον λατρεύει το ποδόσφαιρο και το λαϊκό τραγούδι.
΄Έτσι στα έργα τουανήκουν και δημοσιεύσεις για πηγές της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ηαγάπη και η ανάμνηση των ραδιοφωνικών εκπομπών του Πάνου Γεραμάνη, αλλά προπάντωνη μετέπειτα αλληλο-εκτίμηση με τη Ναυσικά και τους φίλους του, τον έκαναν ναγράψει αυτή τη βιογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: