Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ύαινες με τον Ορέστη Σοφοκλέους, σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρχαδάκη στο Θέατρο 3ος Όροφος από 5 Μαΐου

Εταιρία Θεάτρου «Κατά λάθος» Ύαινες Μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Κριστιάν Σιμεόν Ύαινες ή ο μονόλογος του Θίοντορ Φρεντερίκ Μπενουά στο Θέατρο 3ος Όροφος, Θεσσαλονίκη«Και θα έπρεπε να πληρώσω εγώ τόσο ακριβά;… Δεν υπάρχει αγάπη… ποτέ δεν υπήρξε… Κανένας δεν ξέρει τι είναι η αγάπη…» Η θεατρική ομάδα «Κατά λάθος» παρουσιάζει στο Θέατρο 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα (Καθολικών 4, Άνω Λαδάδικα), το έργο Ύαινες, μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Κριστιάν Σιμεόν Ύαινες ή ο μονόλογος του Θίοντορ Φρεντερίκ Μπενουά σε σκηνοθεσία του Χρήστου Καρχαδάκη με τον Ορέστη Σοφοκλέους. Το έργο βασίζεται στη ιστορία του ενός νέου, ο οποίος σε λίγες ώρες θα εκτελεστεί.
Έχει κατηγορηθεί για τη διπλή δολοφονία του εραστή του και της μητέρας του. Τώρα είναι σε ένα κελί φυλακής… Ένας άνθρωπος που ζητούσε την αγάπη και τελικά είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Αθώος ή ένοχος; Ο ήρωας μας οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα από τα δεινά της συγκίνησης, και των έντονων καταστάσεων που έζησε, παίζει το διπλό παιχνίδι της αμφιβολίας και της βεβαιότητας μας και καταστρέφει τη λογική. "Answers are dangerous," he says. «Οι απαντήσεις είναι επικίνδυνες», λέει. The play is a cry. Το έργο είναι μια κραυγή. The same cry that hyenas howl in the desert.
Η ίδια κραυγή που ουρλιάζουν ύαινες στην έρημο. Η παράσταση κάνει την πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 21.15. στο Θέατρο 3ος Όροφος και θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010. Ακολουθεί η παρουσίαση του έργου στην Κύπρο (Λευκωσία) και στην Αθήνα.
Ταυτότητα της παράστασης Συγγραφέας: Κριστιάν Σιμεόν Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης Δραματουργική επεξεργασία: Ορέστης Σοφοκλέους – Χρήστος Καρχαδάκης Σκηνoγραφική επιμέλεια: Αγγελική Μιχαλοπούλου Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Μακαλιάς Ερμηνεύει: Ορέστης Σοφοκλέους Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας Πληροφορίες της παράστασης Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 Διάρκεια παραστάσεων: 5-10 Μαΐου 2010 Ώρα: 21:15 Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 25’ Χώρος: Θέατρο: 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, Καθολικών 4, Άνω Λαδάδικα Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310535747

Δεν υπάρχουν σχόλια: