Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΟΦΙΑ Ν. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ISBN: 978-960-256-667-1 Μια εναργής και διεισδυτική εξέταση του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, τόσο στα κέντρα όσο και στην περιφέρειά του (η ανέλιξή του σε διάφορες ιστορικές περιόδους, ο νεοφιλελευθερισμός ως οικονομική φιλοσοφία και πολιτική έκφραση μιας νέας εποχής στον καπιταλιστικό κόσμο, η χρηματιστική κερδοσκοπία, ο νέος διεθνής καταμερισμός εργασίας κ.ά.).
Στον Πρόλογο επιχειρείται μια εξαιρετικά διαφωτιστική ανάλυση της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Κρήτη Υπότιτλος Η μάχη και η αντίσταση Τιτλος πρωτότυπου Crete, the battle and the resistance Συγγραφέας - Συντελεστές Antony Beevor
Μετάφραση: Παναγιώτης Μακρίδης
Επιμέλεια: Αριστείδης Πλ. Προκοπίου Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-270-927-8 Έκδοση 2004 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 23χ15 εκ. Σελίδες 550 ΠεριέχειΦωτογράφηση, Βιβλιογραφία
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ O Anthony Beevor απέφυγε τον κίνδυνο να υποβαθμίσει το έπος δραματοποιώντας το υπερβολικά.
Στάθηκε πολύ καλά στους ήρωές του, τόσο τους Βρετανούς όσο και τους Έλληνες, έτσι, ώστε και αυτοί που τους γνώριζαν προσωπικά να τους μάθουν ακόμη καλύτερα. (C. M. Woodhouse, TLS)Έχουν γραφτεί άριστα βιβλία για τη μάχη της Κρήτης, αλλά κανένα δε θεωρώ τόσο ζωντανό, ξεκάθαρο και συναρπαστικό όσο το “Κρήτη: Η μάχη και η αντίσταση” του Anthony Beevor.
Το αλάθητο αισθητήριο για το όλο κλίμα και την αίσθηση της συρράξεως, η διορατικότητα και η αντίληψή του κάνουν αυτά τα γεγονότα να μοιάζουν λες και έγιναν την προηγούμενη βδομάδα. (Patrick Leigh Fermor, Daily Telegraph)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Χαμένος Παράδεισος, Σμύρνη 1922.
Η καταστροφή της μητρόπολης του μικρασιατικού Ελληνισμού
Συγγραφέας: ΜΙΛΤΟΝ ΓΚΑΪΛΣ
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 09/2008
Σελίδες: 472
ISBN: 978-960-699-821-8 Κωδικός: 35126
Σύντομη περιγραφή Το Χαμένος Παράδεισος είναι μια δυνατή ιστορία καταστροφής, ηρωισμού και επιβίωσης, ειπωμένο με τον ξεχωριστό λόγο που κατέστησε τον Γκάιλς Μίλτον επιτυχημένο δημοσιογράφο και συγγραφέα.
Ξετυλίγεται μέσα από τις αναμνήσεις επιζώντων, πολλοί απ’ τους οποίους μιλάνε για πρώτη φορά δημόσια, και τις μαρτυρίες εκείνων που βρέθηκαν στη δίνη μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας.
«Ο Μίλτον είναι από τους επιτυχημένους συγγραφείς που δε γράφουν βιβλία μυθοπλασίας, αλλά αναπλάθουν την Ιστορία.
Το βιβλίο του είναι παραστατικό και η αφήγησή του κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον».
Α. Βιστωνίτης Το Βήμα της Κυριακής, 25/5/08
«Ποιος έκαψε τη Σμύρνη; Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Το βιβλίο του Μίλτον, Χαμένος Παράδεισος, βασίστηκε σε ανέκδοτα μέχρι σήμερα, γράμματα και ημερολόγια Λεβαντίνων της Σμύρνης»
Νατάσα Μπαστέα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, 28-29/6/08
«Το βιβλίο του Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Giles Milton,προσφέρει κάτι πέραν μιας ωραίας αφήγησης, καθώς ανασυστήνει ένα πολιτισμικόκαι ιστορικό περιβάλλον με μια εξ αποστάσεως ματιά.
Είναι ένα ‘θερμό’ βιβλίο, αλλά όχι ‘εν θερμώ’».
«Το βιβλίο είναι μια ευτυχής προσθήκη στη διεθνή βιβλιογραφία για την παλιά Σμύρνη».
Νίκος Βατόπουλος Καθημερινή, 4/10/08
«Το πρόβλημα με τη Μικρασιατική καταστροφή είναι πως ό,τι κι αν διαβάσεις έχει γραφτεί με έντονη συναισθηματική προδιάθεση και ιδιαίτερα υποκειμενική προοπτική, είτε έχει γραφτεί από Έλληνες, Τούρκους ή Αρμένιους. Βασικά, εξιστορούν τη δική τους εκδοχή.
Εγώ πάλι ήθελα μια πιο αποστασιοποιημένη διήγηση, γι’ αυτό και επέλεξα τη λεβαντική κοινότητα και χρησιμοποίησα τις δικές τους ανέκδοτες πηγές… στη διήγησή τους περιγράφουν αυτά που είδαν και αυτά που έζησαν, και τα περιγράφουν χωρίς εμπάθεια.»
Γκάιλς Μίλτον σε συνέντευξη στο BHMAGAZINO, 21/9/2008 Δημοσιεύματα Χαμένος Παράδεισος - Μέρος Α' - Βηmagazino - 21 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚυρίαρχος στη Θεσσαλονίκη Προσλήψεις από παραθυράκια Υπό κατάρρευση η Ν.Δ. Λονδίνο - Αθήνα με ποδήλατο Μας έπνιξαν φωτιές και αυθαίρετα Σφραγίδα Λέτο στον Παναθηναϊκό Σπουδάζω σε ΤΕΙ - φάντασμα «Η ζωή μου ανάμεσα στα 2 φύλα» Χρυσό τανκς του Ισραήλ

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - δάνειο
Θέμα της εβδομάδας: Απλά μαθήματα Οικονομίας: Τράπεζες-Δάνεια Ουσιαστικό ουδετέρου γένους.
Δάνειο είναι το χρηματικό ποσό που δίνεται σε κάποιον με την υποχρέωση να το επιστρέψει μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα, είτε καταβάλλοντας –συνήθως– τον αντίστοιχο τόκο (έντοκο δάνειο) είτε όχι (άτοκο δάνειο).
Το πρόσωπο που προσφέρει τα χρήματα αποκαλείται δανειστής ή δανειοδότης, ενώ αυτός που τα λαμβάνει οφειλέτης ή δανειολήπτης.
Η συμφωνία μεταξύ αυτών των δύο προσώπων (συμβαλλομένων μερών) αποτελεί σύμβαση δανείου, η οποία επιφέρει ορισμένες έννομες συνέπειες και ρυθμίζεται στο άρθρο 806 του Αστικού Κώδικα.
Σύμφωνα με το άρθρο 806, με τη σύμβαση του δανείου ο ένας συμβαλλόμενος μεταβιβάζει στον άλλον κατά κυριότητα χρήματα ή άλλα πράγματα που μπορούν να αντικατασταθούν και αυτός έχει υποχρέωση να αποδώσει άλλα της ίδιας ποσότητας και ποιότητας.
Διαφορετική περίπτωση είναι η σύμβαση του χρησιδανείου, κατά την οποία παραχωρείται η χρήση πράγματος χωρίς αντάλλαγμα και ο χρήστης έχει υποχρέωση να αποδώσει το πράγμα μετά τη λήξη της σύμβασης (άρθρο 810 του Αστικού Κώδικα), π.χ. ο δανεισμός ενός βιβλίου.Ό,τι δανειζόμαστε όμως είναι πάντα «υλικό»;
Οπωσδήποτε όχι, αφού υπάρχουν και οι «άυλες» αξίες.
Έτσι, μιλάμε για πνευματικά ή καλλιτεχνικά δάνεια, αλλά και για γλωσσικά δάνεια, τα λεξιδάνεια (= μεταφορά ξένου όρου από ή προς την ελληνική, π.χ. η λέξη καβγάς που ήρθε από τα τουρκικά), αντιδάνεια (= λέξεις «ανήσυχες» που ταξίδεψαν από τα αρχαία ελληνικά σε άλλες γλώσσες και επέστρεψαν ως άσωτοι υιοί με τη μορφή δανείων, π.χ. πλαζ < πλάγιος), μεταφραστικά δάνεια (ο δανεισμός από άλλη γλώσσα της σημασίας των λέξεων και όχι της μορφής τους, π.χ. καλαθοσφαίριση <>
Υπενθύμιση:
Το ερμηνευτικό λεξικό της Άσπρης λέξης διανέμεται δωρεάν.
Το πλήρες (ερμηνευτικό, ετυμολογικό, συντακτικό, ορθογραφικό, εγκυκλοπαιδικό, συνωνύμων, αντιθέτων) λεξικό διατίθεται με μια μικρή συνδρομή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί στις 19.00 το απόγευμα την Μεταμόρφωση, στις 19.30 το Βατοπέδι και θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 20.00 στην Ορμύλια.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 41 Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρίες κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρ

ΑΠΟ ΤΟ DISABLED.GRΑθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2009
Αριθ. πρωτ.: 54717 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ – ΕΚΛΟΓΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 2
Ταχ. Κώδικας: 101 83
Πληροφορίες: Κ.Παράσχου Τηλέφωνο: 210-3741003 Αρ. Εγκυκλίου: 41
ΘΕΜΑ: Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρίες κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία επιχειρεί με ποικίλους τρόπους να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες.
Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, παραμένουν κάποια προβλήματα, τα οποία συνδέονται και με την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Επιβάλλεται λοιπόν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή και των εκλογέων αυτών στην κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας.
Η εκλογική νομοθεσία, με τη διάταξη του άρθρου 83 παρ. 3 του Π.Δ. 96/2007(ΦΕΚ 116 Α΄ 5.6.2007), παρέχει το δικαίωμα σε κάθε εκλογέα με σωματική αδυναμία να απευθύνεται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν κατά την ψηφοφορία.

Τα εικαστικά του Γιάννη Ρίτσου

Τα εικαστικά του Ρίτσου - 24/9/2009 έως 23/10/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Κ.Ι.Θ. Είδος Εκδήλωσης: Εικαστικά Λεωφορεία: 3,39
Τα εικαστικά του Γιάννη Ρίτσου Πρωτότυπα έργα από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Αφιέρωμα στον εικαστικό Γιάννη Ρίτσο (1909-1990) για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Ο ποιητής με τις αναρίθμητες ποιητικές συλλογές, τα πεζογραφήματα, τα θεατρικά έργα, τις μεταφράσεις, όταν δεν έγραφε ζωγράφιζε.Ζωγράφιζε γιατί θεωρούσε αυτή την ενασχόληση έναν άλλο τρόπο άσκησης της ποίησης, άλλωστε στις σχεδιαστικές του αποτυπώσεις ενυπάρχουν όλες οι όψεις της ποιητικής του διάστασης. «Ζωγράφιζα από μικρό παιδί» εξομολογείται ο ίδιος «τα σχολικά μου τετράδια ήταν γεμάτα από εικόνες με ζώα, δέντρα, φυτά και κάθε λογής ομορφιές της φύσης».
«Τη ζωγραφική πάνω στις πέτρες την ξεκίνησα εξόριστος στην Γυάρο, όπου δεν είχα άλλα μέσα ζωγραφικής, επηρεασμένος από την Βάσω Κατράκη που την έβλεπα να ζωγραφίζει πάνω σε χαλίκια».
Με αυτόν τον τρόπο οι πέτρες, τα βότσαλα, οι ρίζες των καλαμιών, τα τσιγαρόκουτα, τα ευτελή και απρόβλεπτα αυτά υλικά έγιναν ο καμβάς πάνω στον οποίο ο Ρίτσος γέμιζε τις βασανιστικές και απελπισμένες ώρες του στα βουβά χρόνια της εξορίας.Πρώτα στη Γυάρο και μετά στο Παρθένι της Λέρου συνέχισε να δουλεύει με λέξεις και χρώματα, να αποτυπώνει με ζωγραφική ευχέρεια ανθρώπινες μορφές που παλεύουν με την αγριότητα του κόσμου που προσδοκούν με την ομορφιά του έρωτα.
Ενοιωθε την ανάγκη να αντιπαραθέτει στους πόνους και τις αδικίες της εξορίας την ομορφιά της ζωής και την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ετσι, δημιούργησε ένα πανόραμα αγοριών και κοριτσιών με ελληνικές κατατομές,εμπνευσμένο από την αρχαία αγγειογραφία, αναζητώντας με τις ζωγραφιές του ένα κόσμο αιώνιας νιότης. Ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά «η ελληνική τέχνη είναι ανθρωποκεντρική με κύριο ιδεώδες της το κάλλος». Δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει μέχρι το τέλος της ζωής του. Κραγιόνια και ακουαρέλλες τον συνόδευαν παντού.
Στο σπίτι του στη Σάμο ζωγράφισε πολλά τοπία και πορτραίτα. Κάθε στιγμή της ζωής του ήταν στιγμή δημιουργίας.
Οι ρίζες από τα καλάμια που ξέθαβε ο δυνατός άνεμος τον χειμώνα και που έβρισκε στις έρημες παραλίες του Καλάμου, μεταμορφώνονταν σε πρωτότυπα έργα τέχνης στα χέρια του. Οι ρίζες πρωτόγονες και ολόγυμνες ήταν το πιο κατάλληλο μέσο για να αποτυπώσει την αγωνία, το τραγικό του βίωμα και τις μαρτυρικές φυσιογνωμίες από τα πάθη του λαού. Στο έργο του Γιάννη Ρίτσου η εκφραστική ανάγκη επικεντρώνεται ισότιμα στην εικαστική παραγωγή και την ποιητική κατάθεση.
Σπάνια περίπτωση ανθρώπου και ταλέντου όπου οι δημιουργίες του, η ποίηση και η ζωγραφική, είναι δημιουργίες γεμάτες χρώματα, αισθήσεις βαθιές και διαπεραστικές. Διαδικασίες όπου η μία συμπληρώνει την άλλη και αν δεν είναι ισότιμη η μία ωστόσο φωτίζει τις αναζητήσεις της άλλης.

Η Φωνή που χάθηκε στο δάσος

Η Φωνή που χάθηκε στο δάσος - 14/09/2009 Ώρα: 10:30 Χώρος Εκδήλωσης: Βαφοπούλειο Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 15,11,58,3,5,6,39
Oταν μια φωνή χάνεται, μια ελπίδα σωπαίνει, ένα όνειρο σβήνει....και η κακία, η απάτη, το μίσος, ο εγωισμός και η αλαζονεία ανθίζουν.
Η Φύση όμως έχει αποδείξει ότι δεν επιτρέπει την ασχήμια....και δύο δημιουργήματα της θα φέρουν και πάλι την ισορροπία σε μια επίδειξη δύναμης του καλού, της αφοσίωσης, της πίστης, της αγάπης.
«Η Φωνή Που Χάθηκε Στο Δάσος» της Μαρίας Σαββίδου είναι η παιδική θεατρική παράσταση που παρουσιάζεται για τους μικρούς φίλους(και όχι μόνο) στο θέατρο Λαμπιόνι!
ΑΓΑΘΩΝΟΣ 31, ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ,
ΤΗΛ:2310 749230 749259,

Η Μελωδία της Ευτυχίας

Η Μελωδία της Ευτυχίας - 14/09/2009 Ώρα: 19:30
Χώρος Εκδήλωσης: Θέατρο Κήπου Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 15,11,58,3,5,6,39
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Παυσίλυπος, ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2004 με σκοπό τη διάδοση του καλού θεάτρου.Φέτος παρουσιάζει το μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας στη Disneyland» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Μιχαήλ που έχει ήδη παρουσιαστεί σε πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.
Χιονάτη, πρίγκιπας Φίλιππος, Σταχτοπούτα, Πεντάμορφη, βασίλισσα Βικτώρια και οι νάνοι, σας προσκαλούν σε μια υπέροχη ιστορία, γεμάτη κέφι, γέλιο, τραγούδι, χορό, συγκίνηση και πολύ αγάπη.
Με τις μελωδίες τους οι ήρωές μας θα γεμίσουν με ευτυχία και ελπίδα τις καρδιές σας.Τα σκηνικά υπογράφουν οι Χ. & Κ. Καραογλάνη, τα κοστούμια η Σ. Μελιγκοπούλου, τις χορογραφίες η Θ. Μανωλά.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Προηγούμενες παραστάσεις:
2004: «Το παραμύθι της αλήθειας» κείμενο Α. Γιαννοπούλου, σκηνοθεσία Μιχάλης Μιχαήλ2005-2006:Α) «Το μαγικό κουτί και οι ήρωες του Disney» κείμενο- σκηνοθεσία Μιχάλης ΜιχαήλΒ) «Κάτσε καλά Μαργαρίτα» κείμενο Α. Γιαννοπούλου, σκηνοθεσία Μιχάλης Μιχαήλ2006-2007: «Ο Πινόκιο αναστατώνει τη χώρα του Disney» κείμενο- σκηνοθεσία Μιχάλης Μιχαήλ2007-2008: «Καλημέρα σας κύριε Disney» κείμενο- σκηνοθεσία Μιχάλης Μιχαήλ.

Un Ano De Amor - Luz Casa - ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

Un Ano De Amor - Luz Casal - 14/9/2009 Ώρα: 21.00 Χώρος Εκδήλωσης: ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ
Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ Κανονικό: 35 € Φοιτητικό: 25 €
Η μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ, φοράει τα «Ψηλά Τακούνια» και τραγουδάει για τον έρωτα και τη ζωή σε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων!
Μία φωνή που τη μία κάνει το κοινό να δακρύζει ή τα ζευγαράκια να αγκαλιάζονται σε μία μπαλάντα της, ενώ την άλλη να πετιούνται όλοι από τις θέσεις τους, συνεπαρμένοι από τις rock εμφανίσεις της! Η συγκίνηση που προκάλεσε, η Luz Casal (Λούθ Καζάλ) σε όλο τον κόσμο με τις συγκλονιστικές της ερμηνείες στα ‘Un Ano de Amor' και ‘Piensa en mi' στη ταινία του Pedro Almodovar «Ψηλά Τακούνια», εκτίναξε τη δημοτικότητα της στα ύψη και της χάρισαν δικαίως την παγκόσμια καταξίωση. Την έχουν αποκαλέσει ''ντίβα της Ιβηρικής'' και εδώ και πολλά χρόνια αφήνει το στίγμα της στο ισπανικό τραγούδι.
Με 24 προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της, καθώς και εκατομμύρια πωλήσεις, είναι η πιο διάσημη εκπρόσωπος της pop ισπανικής σκηνής στον κόσμο, μία σύγχρονη Ευρωπαία ντίβα, μία πρέσβειρα του Ισπανικού πολιτισμού. Η Luz έρχεται λοιπόν στη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική συναυλία μία συναυλία εκρηκτική, γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα. Φέρνοντας μαζί της τη φλόγα του πάθους αλλά και της ίδιας της ζωής.
Απέδειξε άλλωστε πως ξέρει καλά να την κρατά αναμμένη, είτε με την υψηλής αισθητικής τέχνη της, είτε με τον αξιοπρεπή και κατά πολλούς ηρωικό τρόπο, που αντιμετώπισε την προσωπική της περιπέτεια με τον καρκίνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως μετά την εγχείρησή της, η δημόσια στάση της την ανέδειξε σε διεθνές σύμβολο της προσπάθειας κατά του καρκίνου του μαστού. Η Λουθ Καζάλ, η ‘‘Φωτεινή'' για εμάς, η μεγάλη αυτή τραγουδίστρια που εισήγαγε το ροκ στην Ισπανία, εξάγοντας ταυτόχρονα με απίστευτη επιτυχία τη δική της μουσική παράδοση σε όλο τον κόσμο, πειραματίζεται συνεχώς με νέα είδη, συνεργαζόμενη με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες.
Είτε όμως ερμηνεύει ροκ μπαλάντες, είτε μπλουζ, είτε φλαμέγκο, παραμένει πάντα η πιο πληθωρική, ζεστή και ευαίσθητη φωνή της εποχής της.
Μία φωνή ιδιαίτερη σαν τη θάλασσα, πότε ήρεμη και πότε θυμωμένη, που μοιάζει να κουβαλάει κάτι από την υγρασία, τις σκιές και τους κέλτικους μύθους που κρύβονται στα καταπράσινα δάση της πατρίδας της. Κάτι από την ορμή και το μυστήριο, των πελώριων κυμάτων του Ατλαντικού.
Μία φωνή- λεπτή ισορροπία, ανάμεσα στον έρωτα, τη μελαγχολία, τη ζωή.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΠαπανδρέου: Θα στηρίξουμε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα

Νέο μύνημα του Οσάμα Μπιν Λάντεν- H ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FOREIGN PRESS

Απελευθερώνεται ο "ήρωας με τα παπούτσια" στο Ιράκ (VIDEO)Σημαντικό Deal Vodafone με Κόκκαλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Ποιους τρομάζουν τα αρχεία; Απάντηση στο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» ( ΙΙ ) Απάντηση του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο δημοσίευμα του Βήματος περί Κόκκινων Κατασκόπων ( I ) Εκλογές και εξωτερική πολιτική «Γλίτωσαν» από τις σφαίρες, θα πεθάνουν από τη δίψα...Η 'Αγκυρα δεν σκοπεύει να φιλοξενήσει μια σύνοδο για τον ιρανικό πυρηνικό φάκελο. Ρεν: Κυρώσεις γιοκ για την Τουρκία το Δεκέμβρη Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε. Οι Τούρκοι επιδιώκουν μικτό κράτος στο νότο Ζούμε σε θάλασσα πετρελαίων Πολιτική αυτοπροβολής και πολιτική βάθους Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση Ο 55χρονος Ελληνας δάσκαλος Θανάσης Λερούνης «Προς Θεού, μην πέσει το Τείχος» Ο εσωτερικός αγώνας εξουσίας στο Ιράν Ο ΚΥΡ σατιρίζει ελεύθερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση Κώστας Καραμανλής: «Τι σκοπεύω να αλλάξω» Γ. Παπανδρέου: Τι θα κάνω τις πρώτες 100 ημέρες ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν πρόκειται να αναστείλουν κανένα από τα έργα ενεργειακής διασύνδεσης ΣΥΡΙΖΑ: Aσαφείς και γενικόλογες οι τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου Κορύφωση της κόντρας Ντογάν με Ερντογάν «Αν» είχαμε τον Κρανιδιώτη... Εκβιασμός με τήβεννο Στο ναδίρ Δύσκολη η εκλογή του Μπαρόζο

Η FREE SUNDAY επιβεβαιώνει σήμερα 13.09.2009 μια εβδομάδα μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο blog για τον επικείμενο πόλεμο

ΑΠΟ ΤΟ http://therapeiaomofylofilias.blogspot.com Η FREE SUNDAY επιβεβαιώνει σήμερα 13.09.2009 μια εβδομάδα μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο blog για τον επικείμενο πόλεμο