Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας θα επισκεφτεί απόψε τα Βράσταμα στις 21.30 το βράδυ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 θα δώσει συνέντευξη στο ράδιο Star στις 10.00 το πρωί.
Το απόγευμα θα επισκεφτεί στις 18.30 τη Νέα Φώκαια και θα μιλήσει στη Νικήτη στις 20.30.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το πρωί τη Λαϊκή Αγορά του Νέου Μαρμαρά.
Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει προεκλογικές ομιλίες στις 18.45 στη Ν.Τρίγλια και στις 20.30 στη Ν.Καλλικράτεια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΣΤΗΝ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ

Ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, χθές Tετάρτη 23 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε τα γραφεία του OΣΕ στη Μενεμένη και συναντήθηκε με τη διοίκηση αλλά περιηγήθηκε και στο μηχανοστάσιο για να συνομιλήσει με το προσωπικό του Οργανισμού Σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, επισκέφτηκε το Θεαγένειο-Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και κατέγραψε ελλείψεις και ανάγκες με τη διοίκηση και τους συνδικαλιστές.
Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ήταν ο επόμενος σταθμός στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Ορφανού, όπου ξεναγήθηκε στην άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένη, υψηλών διεθνών προδιαγραφών, νέα πτέρυγα των Εξωτερικών Ιατρείων από τα διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου. Χθες το απόγευμα εξάλλου, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε το Εθνικό Κολυμβητήριο και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, η αναβάθμιση των οποίων ήταν ένα από τα έργα του ως υφυπουργός Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη, και συνομίλησε τόσο με τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων, όσο και με τους γονείς των παιδιών που αθλούνται στα δύο κολυμβητήρια. Υπενθυμίζουμε πως στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Ορφανός εκφράζει την πολιτική του τοποθέτηση και κάνει έναν πλήρη απολογισμό έργου στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στις 20:00.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ «ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 2009»

Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.iolcos.gr και οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν τη μοναδική best seller έκδοση «Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα 2009». Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως «...έκδοση σταθμός για το λογιστικό επάγγελμα στην Ελλάδα...», παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε 2 τόμους και αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο, κατάλληλο, αξιόπιστο και επικαιρομένο βοήθημα για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ) και τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) στην Ελληνική γλώσσα.
Το δίτομο έργο προσφέρεται στην τιμή των 180,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής (ΕΛΤΑ) και του ΦΠΑ. Για τις παραγγελίες σας επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Παπαζήση στα τηλέφωνα
210-3822496, 210-3838020. Για αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου πατήστε εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑερομαχίες διαδοχής στη Ν.Δ. Ανακρίνουν υπόπτους για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» Ένα δάσος με 5.000 κατοίκους! Θρίαμβος με Τοροσίδη Θρίλερ και Κοκό Σανέλ Τα μυστικά για γερή καρδιά Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά Διώξτε άγχος και κιλά χορεύοντας! Επέζησε ρουφώντας υγρασία από τα μαλλιά της

Τι δίνουν τα "μυστικά" γκάλοπ μετά το Ντιμπέιτ

MONO ΣΤΟ FOREIGN PRESS Τι δίνουν τα "μυστικά" γκάλοπ μετά το Ντιμπέιτ

Τα εικαστικά του Γιάννη Ρίτσου

Τα εικαστικά του Ρίτσου - 24/9/2009 έως 23/10/2009 Ώρα: 20.00
Χώρος Εκδήλωσης: Κ.Ι.Θ. Είδος Εκδήλωσης: Εικαστικά Λεωφορεία: 3,39Τα εικαστικά του Γιάννη Ρίτσου Πρωτότυπα έργα από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Αφιέρωμα στον εικαστικό Γιάννη Ρίτσο (1909-1990) για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Ο ποιητής με τις αναρίθμητες ποιητικές συλλογές, τα πεζογραφήματα, τα θεατρικά έργα, τις μεταφράσεις, όταν δεν έγραφε ζωγράφιζε.
Ζωγράφιζε γιατί θεωρούσε αυτή την ενασχόληση έναν άλλο τρόπο άσκησης της ποίησης, άλλωστε στις σχεδιαστικές του αποτυπώσεις ενυπάρχουν όλες οι όψεις της ποιητικής του διάστασης. «Ζωγράφιζα από μικρό παιδί» εξομολογείται ο ίδιος «τα σχολικά μου τετράδια ήταν γεμάτα από εικόνες με ζώα, δέντρα, φυτά και κάθε λογής ομορφιές της φύσης». «Τη ζωγραφική πάνω στις πέτρες την ξεκίνησα εξόριστος στην Γυάρο, όπου δεν είχα άλλα μέσα ζωγραφικής, επηρεασμένος από την Βάσω Κατράκη που την έβλεπα να ζωγραφίζει πάνω σε χαλίκια».
Με αυτόν τον τρόπο οι πέτρες, τα βότσαλα, οι ρίζες των καλαμιών, τα τσιγαρόκουτα, τα ευτελή και απρόβλεπτα αυτά υλικά έγιναν ο καμβάς πάνω στον οποίο ο Ρίτσος γέμιζε τις βασανιστικές και απελπισμένες ώρες του στα βουβά χρόνια της εξορίας.
Πρώτα στη Γυάρο και μετά στο Παρθένι της Λέρου συνέχισε να δουλεύει με λέξεις και χρώματα, να αποτυπώνει με ζωγραφική ευχέρεια ανθρώπινες μορφές που παλεύουν με την αγριότητα του κόσμου που προσδοκούν με την ομορφιά του έρωτα.Ενοιωθε την ανάγκη να αντιπαραθέτει στους πόνους και τις αδικίες της εξορίας την ομορφιά της ζωής και την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ετσι, δημιούργησε ένα πανόραμα αγοριών και κοριτσιών με ελληνικές κατατομές,εμπνευσμένο από την αρχαία αγγειογραφία, αναζητώντας με τις ζωγραφιές του ένα κόσμο αιώνιας νιότης.
Ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά «η ελληνική τέχνη είναι ανθρωποκεντρική με κύριο ιδεώδες της το κάλλος». Δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει μέχρι το τέλος της ζωής του. Κραγιόνια και ακουαρέλλες τον συνόδευαν παντού.
Στο σπίτι του στη Σάμο ζωγράφισε πολλά τοπία και πορτραίτα.
Κάθε στιγμή της ζωής του ήταν στιγμή δημιουργίας.
Οι ρίζες από τα καλάμια που ξέθαβε ο δυνατός άνεμος τον χειμώνα και που έβρισκε στις έρημες παραλίες του Καλάμου, μεταμορφώνονταν σε πρωτότυπα έργα τέχνης στα χέρια του. Οι ρίζες πρωτόγονες και ολόγυμνες ήταν το πιο κατάλληλο μέσο για να αποτυπώσει την αγωνία, το τραγικό του βίωμα και τις μαρτυρικές φυσιογνωμίες από τα πάθη του λαού. Στο έργο του Γιάννη Ρίτσου η εκφραστική ανάγκη επικεντρώνεται ισότιμα στην εικαστική παραγωγή και την ποιητική κατάθεση.
Σπάνια περίπτωση ανθρώπου και ταλέντου όπου οι δημιουργίες του, η ποίηση και η ζωγραφική, είναι δημιουργίες γεμάτες χρώματα, αισθήσεις βαθιές και διαπεραστικές.
Διαδικασίες όπου η μία συμπληρώνει την άλλη και αν δεν είναι ισότιμη η μία ωστόσο φωτίζει τις αναζητήσεις της άλλης.

Μίκης Θεοδωράκης Συναυλία για τη ζωή και το έργο του

Ζωή & έργο του Μ. Θεοδωράκη - 24/9/2009 Ώρα: 20.00
Χώρος Εκδήλωσης: Ινστιτούτο Γκαίτε Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Λεωφορεία: 5,6,33
Μίκης Θεοδωράκης
Συναυλία για τη ζωή και το έργο του
Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε
Ο Γερμανός δημοσιογράφος πολιτιστικών θεμάτων και συγγραφέας Χανσγκέοργκ Χέρμαν διαβάζει αποσπάσματα από την γερμανική βιογραφία του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Ο ρυθμός της ελευθερίας» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2008.
Τον συνοδεύουν οι μουσικοί του σχήματος «Quijote» από το Κέμνιτς της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, γνωστό και ως Καρλ-Μαρξ-Στατ μέχρι την επανένωση των δύο Γερμανιών. Πρόκειται για τρεις μουσικούς που έχουν ειδικευτεί στην ερμηνεία τραγουδιών και ορατόριων του Θεοδωράκη.
Ο Χανσγκέοργκ Χέρμαν έγραψε την βιογραφία του Θεοδωράκη μετά από τριετή έρευνα. Αναζήτησε τους σταθμούς μαρτυρίου του Μίκη, τις φυλακές και τους τόπους εξορίας της «λευκής τρομοκρατίας» και της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967, την Ικαρία, την Μακρόνησο και την Ζάτουνα. Ο συγγραφέας γνωρίζει καλά και την εξορία του Θεοδωράκη στο Παρίσι καθώς διαμένει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο Χέρμαν προσπάθησε να συλλάβει και να κατανοήσει την προσωπικότητα του συνθέτη μέσα από πολυάριθμες συνεντεύξεις με συγχρόνούς του, με ιστορικούς και δημοσιογράφους αλλά και φίλους ή συνοδοιπόρους του μεγάλου μουσικού.Στη βιογραφία του Χέρμαν, ο συνθέτης αποτελεί το επίκεντρο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Εκπροσωπεί κατά κάποιο τρόπο εκείνους που αγωνίστηκαν και υπέφεραν μαζί του τα δεινά του φασισμού, του πολέμου, του εμφυλίου και της δικτατορίας.
Και είναι εκείνος που με τη μουσική του συνέβαλλε στην ενότητα των Ελλήνων τις σκοτεινές μέρες της Χούντας ενώ η μουσική του ήταν επίσης εκείνη που ταξίδεψε τους μεγάλους Έλληνες ποιητές στην ελληνική επαρχία, όπου την δεκαετία του 1960 επικρατούσε απόλυτη πολιτιστική «ερήμωση».
Στο επίκεντρο της βιογραφίας βρίσκεται ο «πολίτης Θεοδωράκης» που δεν ανταποκρίνεται μόνο στα καθήκοντά του ως πολίτης αγωνιζόμενος ενάντια σε ολιγαρχικούς και δικτάτορες αλλά και προειδοποιεί:
«Η ελευθερία είναι καθήκον».
Αυτό είναι κάτι που κάθε καινούρια γενιά πρέπει να μάθει και να κατανοήσει.
«Αντίσταση, ποίηση, δημοτικό τραγούδι», πάνω σ' αυτό το τρίπτυχο στηρίζεται το μεγαλειώδες έργο του έτσι όπως το όρισε και το κατέγραψε ο ίδιος.
Με το βιβλίο του ο Χανσγκέοργκ Χέρμαν προσπαθεί να μεταφέρει το μήνυμα και στους πολυάριθμους θαυμαστές του Μίκη στη Γερμανία.
Ο συγγραφέας έζησε για 15 χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά. Εκεί παντρεύτηκε, εκεί γεννήθηκε η κόρη του Μάρθα.
Η εγκατάσταση στο Παρίσι που έγινε κυρίως για επαγγελματικούς λόγους έπρεπε κατά τη γνώμη του να συνοδεύεται από ένα δείγμα έμπρακτης εκτίμησης προς την χώρα που τον φιλοξένησε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Έτσι πήρε πριν από 5 χρόνια την απόφαση να γράψει αυτό το βιβλίο και να το αφιερώσει στην κόρη του και στους Έλληνες φίλους του.

Μας κοροϊδεύουν όπως τους βολεύει...

Στο μικρότερο τυπογραφείο με μία δίχρωμη 35χ50 βάση της ΣΣΕ 2009 που υπόγραψε το ΣΕΜΕΕ με τους βουλευτο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ του κκε ο βασικός μισθός + τα δώρα για έναν απλό τεχνίτη Χωρίς προϋπηρεσία, χωρίς σπουδές, χωρίς κανένα δίπλωμα, χωρίς κανένα επίπεδο μόρφωσης, χωρίς να έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην εκπαίδευση του.
Είναι 1616,46 ευρώ/μήνα+το ΙΚΑ του εργοδότη. (53,29χ26=13850,54χ14=19397,5:12=1616.46/μήνα). «Στη διευκρινιστική ερώτηση στο dedate!!! που έκανε ο Σρόιτερ στην Παπαρήγα γιατί το ΚΚΕ δε δίνει στους υπαλλήλους του Κόμματος μισθό 1.400 ευρώ που προτείνει στην κυβέρνηση να θεσμοθετήσει, η Αλ. Παπαρήγα αντί να απαντήσει για τους εργαζόμενους των κομματικών επιχειρήσεων, απάντησε για τα κομματικά στελέχη: «Αυτός ο οποίος δουλεύει για το Κόμμα, πριν απ' όλα δεν κάνει επάγγελμα.
Εθελοντικά στρατεύεσαι στο Κόμμα και δέχεσαι τους όρους του Κόμματος.
Προκαλούν τους χιλιάδες εργαζόμενους «Δύσπεπτη» η αλήθεια... Στις κομματικές επιχειρήσεις –και ειδικά στην «Τυποεκδοτική» με τους εκατοντάδες εργάτες και εργαζόμενους– δεν εργάζονται μόνο κομματικά μέλη.
Ούτε καν κυρίως κομματικά μέλη.
Αυτούς αφορούσε η ερώτηση και γι’ αυτό η Παπαρήγα απάντησε… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Τι να πει, ότι συμπεριφέρονται σαν στυγνοί καπιταλιστές, που προσπαθούν ν’ απομυζήσουν όση περισσότερη υπεραξία μπορούν;
Τι θα γινόταν αν τα μισθολόγια των επιχειρήσεών τους ξεκινούσαν από 1.400 ευρώ και κλιμακώνονταν ανάλογα προς τα πάνω;
Θα γινόταν ό,τι θα γινόταν και αν αυτή η διεκδίκηση καταχτιόνταν από τους εργαζόμενους.
Δηλαδή, θα έβαζαν λιγότερα κέρδη στα κομματικά ταμεία.
Γιατί δεν το κάνουν, λοιπόν;
Και μη μας πουν ότι αυτά τα πράγματα οι εργάτες πρέπει να τα καταχτούν μόνοι τους και όχι να τους χαρίζονται, γιατί έχουν φροντίσει ώστε στην «Τυποεκδοτική» να μην κουνιέται φύλλο.
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - τουμπεκί
Θέμα της εβδομάδας: Λέξεις που συνηθίσαμε μα ποτέ μας δε γνωρίσαμε! Ουσιαστικό ουδετέρου γένους.
Όταν προτρέπουμε κάποιον να κάνει τουμπεκί, και μάλιστα ψιλοκομμένο, τι ακριβώς του ζητάμε να κάνει;
Η λέξη τουμπεκί έχει τουρκική καταγωγή, κυριολεκτικά σημαίνει «καπνός για το ναργιλέ» και ανήκει στο είδος Nicotiana rustica.
Το τουμπεκί ήταν η τέχνη των ταμπήδων στα καφενεία της παλιάς εποχής, οι οποίοι, αφού μούσκευαν τον καπνό, μετά τον έκοβαν σε ψιλά κομματάκια και τον χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για το ναργιλέ.
Επειδή συχνά οι ταμπήδες έπιαναν την κουβέντα με τους θαμώνες των καφενείων και αργούσαν να δώσουν το ναργιλέ στον πελάτη, εκείνος φώναζε: «Κάνε τουμπεκί», δηλαδή «ετοίμασε τον καπνό για το ναργιλέ».
Σήμερα όταν λέμε σε κάποιον «κάνε τουμπεκί» ή «κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο», του ζητάμε να μη μιλάει, να σωπάσει.
Η λέξη χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε ρεμπέτικα τραγούδια, όπως: «Όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν πρέπει να μιλάς.
Κοίταξε τριγύρω, οι μάγκες κάνουν όλοι, κάνουν τουμπεκί».
Το 1923 δημιουργήθηκε το «Τάγμα Τουμπεκί», πειθαρχικός ουλαμός στο Καλπάκι που αποτελούσε τόπο απομόνωσης για όλα τα «επικίνδυνα» στοιχεία της κοινωνίας.
Ήταν μια ομάδα από ετερόκλητους μεταξύ τους ανθρώπους που αυτοονομάστηκε «Τάγμα Τουμπεκί», ονομασία που οφειλόταν στον κώδικα επικοινωνίας, τον «κώδικα τουμπεκί», μια γλώσσα συνθηματική, μη αντιληπτή από τους άλλους, που είχαν καθιερώσει μεταξύ τους.
Υπενθύμιση:Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων λεξικογραφίας της άσπρης λέξης με έγκριτους πανεπιστημιακούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Προσκλήσεις: Πέμπτη 24/9, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου με θέμα "Ένα άλλο κράτος είναι εφικτό:
Οι αλλαγές στο διοικητικό και δικαστικό σύστημα ", στο Ηλέκτρα Παλλάς, ώρα 20:30
Πέμπτη 24/9, Συνάντηση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στο cafe Σαχάρα, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, στις 21:30.
(δείτε την πρόσκληση εδώ) Παρασκευή 25/9, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη, στην Πλατεία Ελευθερίας, ώρα 19:00
Παρασκευή 25/9, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Νεάπολη, στην πλατεία Ειρήνης, (ή στο κλειστό δημοτικό θέατρο), στις 20:30. [ Μπορείτε να δείτε το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ομιλιών και συνεντεύξεων του Ευ. Βενιζέλου, εδω: http://www.evenizelos.gr/agenta ] Ομιλίες: Δευτέρα 21/9. Παρακολουθήστε την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου για την παιδεία στο Ηλέκτρα Παλλάς, εδώ: http://www.evenizelos.gr/video/1457-paideia Κυριακή 20/9. Παρακολουθήστε την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:"Κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη: Απασχόληση, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικά δικαιώματα – Η κρίση όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία", στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εδώ: http://www.evenizelos.gr/video/1463-oikonomia Συνεντεύξεις: Τετάρτη 23/ 9. Ακούστε τη συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στον ΑΝΤ1 97,2 FM και στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο, εδώ: http://www.evenizelos.gr/sounddocuments Τετάρτη 23/9. Ακούστε τη συζήτηση Ευ. Βενιζέλου - Κ. Γκιουλέκα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη94,5 με τον Β. Διαμαντόπουλο, εδώ: http://www.evenizelos.gr/sounddocuments Τρίτη 22/9. Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου στο δελτίο ειδήσεων του ALTER και στον Αιμ. Λιάτσο, εδώ: http://www.evenizelos.gr/video/1458--star Μήνυμα Ευ. Βενιζέλου προς τους νέους ψηφοφόρους, διαβάστε εδώ: http://www.evenizelos.gr/statements/1455-neoi Ευάγγελος Βενιζέλος, Εκλογές 2009, δείτε εδώ: http://www.evenizelos.gr/video/1022-ekloges2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
ΠΓΔΜ: Η πρεσβεία της Μ. Βρετανίας ζήτησε επανόρθωση των αναφορών στην εγκυκλοπαίδεια «Ακατανόητη η στάση τους».Βολές Καραμανλή κατά ΠΑΣΟΚ από την Αλεξανδρούπολη για την πολιτική των αγωγών Συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για τους λαθρομετανάστες Οικονομική ζώνη προσπαθεί να διαμορφώσει η ΤουρκίαΕυθύνεται η Τουρκία για τις σχέσεις με τους γείτονές της Στη Δικαιοσύνη η ΜIG κατά της Ντ. ΜπακογιάννηΕκδήλωση: Ζητήματα Ασφαλείας στο Γεωπολιτικό Περιβάλλον της Κύπρου Μόσχα καλεί... Άγκυρα Η «στρατηγική σχέση» Ελλάδας - Ρωσίας έχει μπει στο ψυγείο Ένα βήμα πριν την αναγνώριση Σχέδιο ψηφίσματος Ισλαμικής Διάσκεψης υπό τον τίτλο «Τουρκική Κύπρο» ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ Δυναμικό μπάσιμο Ισραήλ για φυσικό αέριο Κρατική εταιρεία αποκτά το 30% στο κυπριακό «Οικόπεδο 12» Σύγκρουση συμφερόντων Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκυκλοπαίδεια της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών σχετικά με τους Αλβανούς Ο Αττίλας ενισχύεται εν μέσω διαπραγματεύσεων Δηλώσεις προέδρου Γκιόρκι Ιβάνοφ μετά τις συναντήσεις του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικ Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας η Ντ. Μπακογιάννη «Κόκκινη γραμμή» και ταφόπλακα Εκβιασμός με προειδοποίηση για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο Ελληνικό και μόνο θεωρούν το πρόβλημα των προσφύγων Προεκλογικό... Η φινλανδική οικονομική κρίση του 1990 και η σημερινή κρίση στην Ελλάδα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR