Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

3ο Ανώτερο Σχολείο για τις Ευρωπαϊκές Μονάδες Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών

Από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου ξεκινούν οι εργασίες του 3ου Ανώτερου Σχολείου για τις Ευρωπαϊκές Μονάδες Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών” το οποίο θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου. 
Το Σχολείο, που αποτελεί και το πρώτο Ευρωπαϊκό Σχολείο για τις Μονάδες Πολιτικής Προστασίας των δασικών πυρκαγιών διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ACR5 (Additional Capacities Reinforcement 5). 
Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ACR5 συμμετέχουν συνολικά πέντε (5) Εθνικές Αρχές Πολιτικής Προστασίας μεταξύ των οποίων και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως εταίρος. Εκτός από την Ελλάδα στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Εθνικές Αρχές Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας (επικεφαλής εταίρος), του Βελγίου, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Στο Σχολείο θα λάβουν μέρος εμπειρογνώμονες των χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.Οι Ελληνικές Μονάδες των πεζοπόρων της 1ης ΕΜΑΚ και 2ης ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν και οι πρώτες που δηλώθηκαν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στην κατηγορία αυτή. Η διοργάνωση του 3ου Ανώτερου Σχολείου για τις Ευρωπαϊκές Μονάδες Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών πραγματοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου καθώς και στα πλαίσια προετοιμασίας για την παροχή και λήψη διεθνούς συνδρομής μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Θεόδωρος Μπούφης από κοινού με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κο Παναγιώτη Μπονάτσο.

Πέθανε η Δόμνα Σαμίου

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
Πέθανε η Δόμνα Σαμίου
Η σημαντικότερη ερμηνεύτρια αλλά και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής
Η Δόμνα Σαμίου η σημαντικότερη ερμηνεύτρια αλλά και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, μετά από προβλήματα υγείας που παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα. Αφιέρωσε και αφιερώθηκε στη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού, εφόσον το υπηρέτησε ουσιαστικά από τα 13της χρόνια.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Έφυγε ο αγωνιστής της Αριστεράς, παιδαγωγός και συγγραφέας Γιώργος Γκαγκούλιας

Το Σάββατο 3 Μαρτίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Γιώργος Γκαγκούλιας, δάσκαλος, αγωνιστής της Αριστεράς και συγγραφέας. Στον πολυκύμαντο βίο του δε δίστασε να είναι παρών στους πιο δύσκολους αγώνες για ελευθερία, ανεξαρτησία, παιδεία, αξιοπρέπεια και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες να καταγγέλλει την παραβίασή τους. 
Στη διάρκεια της διπλής κατοχής στον Έβρο στρατεύθηκε ανυστερόβουλα στην Εθνική Αντίσταση και πολέμησε ενάντια στον κατακτητή. Στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου πίστεψε πως μπορούσε να αγωνισθεί για το όραμα μιας δημοκρατικής, δικαιότερης και πιο ανθρώπινης κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Μέσα, όμως, στο νοσηρό κλίμα της εποχής, όπως συμβαίνει σε κάθε μη ομαλή εποχή, με διάχυτη την καχυποψία, την «πρακτορολογία» και την αλληλοεπίβλεψη μεταξύ συναγωνιστών κι ενώ στο Γράμμο και το Βίτσι είχαν σιγήσει τα όπλα, «οι συλλήψεις αποτέλεσαν τη διέξοδο στο αδιέξοδο».
Μεταξύ των άλλων και η δική του σύλληψη, τον Νοέμβριο του 1949, και ο βασανισμός του από συντρόφους του. Πρόκειται για τα τραγικά γεγονότα της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, τα οποία θα περιγράψει αργότερα με ακρίβεια, παρρησία και ομολογημένη πίκρα στο βιβλίο του - ντοκουμέντο «Η αθέατη πλευρά του Εμφυλίου» (εκδόσεις Ιωλκός) ανοίγοντας την αυλαία ενός άγνωστου εν πολλοίς δράματος και συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Αυτό και μόνο το γεγονός είναι ενδεικτικό της συνεπούς στάσης, της γενικότερης στάσης ζωής του Γιώργου Γκαγκούλια.
Αυτόν τον αγωνιστή με το σπάνιο ήθος, την ασίγαστη δίψα για γνώση και τη διαρκή αναζήτηση της αλήθειας, που παρά τις πίκρες, τις διαψεύσεις και τις απογοητεύσεις επέμενε στα ιδανικά του και στην πίστη για έναν καλύτερο κόσμο, αποχαιρέτησαν συναγωνιστές, φίλοι και συγγενείς την Κυριακή 4 Μαρτίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σουφλί, με παρόντα μέλη και στελέχη του χώρου της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς στον νομό Έβρου. Και όπως σχολίαζαν καθώς εξέφραζαν τα συλλυπητήριά τους στην κόρη του Παναγιώτα, τον «άγγελο της ζωής του», με την εκδημία του Γιώργου Γκαγκούλια χάνεται ένα κομμάτι της ζώσας ιστορίας του τόπου.
Βιογραφικό σημείωμα
Ο Γιώργος Δ. Γκαγκούλιας γεννήθηκε στο Σουφλί Έβρου το 1917. Ήταν απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης. Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στη γερμανική κατοχή. Τον Σεπτέμβριο του 1944 εκλέχθηκε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου κι ανέλαβε τον τομέα της εκπαίδευσης. Κάτω από την καθοδήγησή του άνοιξαν όλα τα σχολεία, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης καθώς και αυτά της βουλγαροκρατούμενης περιοχής.
Στη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου εντάχθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και υπηρέτησε (Οκτώβριος 1946 - Νοέμβριος 1949) ως Πολιτικός Επίτροπος (Καπετάνιος) των Αρχηγείων Έβρου, Κομοτηνής, της 132 Ταξιαρχίας (περιοχής Δράμας-Καβάλας) και του Αρχηγείου Θράκης. Έζησε στο πετσί του τα τραγικά γεγονότα της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ και όσα επακολούθησαν με τη μεταφορά του στη Βουλγαρία. Παρά τα βασανιστήρια και τους διωγμούς που υπέστη από τους ίδιους τους συντρόφους του ίδρυσε τους πρώτους ομίλους ελληνικής γλώσσας στη Βουλγαρία. Έτσι χιλιάδες παιδιά Ελλήνων πολιτικών προσφύγων έμαθαν να μιλούν και να γράφουν τη μητρική τους γλώσσα. Επίσης, με δικές του ενέργειες, το Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας αποφάσισε την καθιέρωση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως υποχρεωτικής για όλα τα ελληνόπουλα και την ίδρυση και λειτουργία Έδρας Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας. Στην έδρα αυτή εργάστηκε και ο ίδιος ως ωρομίσθιος καθηγητής από το 1975-1982, οπότε και επαναπατρίσθηκε. Ενεργό μέλος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα από τον ΣΥΝ μέχρι το τέλος.
Ήταν παντρεμένος με την δασκάλα και αγωνίστρια Έλλη Κηπουρού, η οποία απεβίωσε το 1996. Κόρη τους είναι η αρχιτέκτων μηχανικός Παναγιώτα Γκαγκούλια.
Ο Γιώργος Γκαγκούλιας έγραψε τα βιβλία: «Η αθέατη πλευρά του Εμφυλίου- Τα τραγικά γεγονότα της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ», (εκδόσεις Ιωλκός, 2001) και «Παιδομάζωμα - τα παιδιά στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου και μετά» (εκδόσεις Ιωλκός, 2004). Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια τον απασχολούσε η συγγραφή ενός τρίτου βιβλίου με θέμα τη ζωή των πολιτικών προσφύγων, που θα είχε τον τίτλο «Αργοναύτες».
Το 2008 συμμετείχε στο πολυβραβευμένο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού «Καπετάν Κεμάλ, ο σύντροφος» για τον Τούρκο μαρξιστή διανοούμενο Μιχρί Μπελί, συμπολεμιστή του στο Δημοκρατικό Στρατό. Σημειωτέον ότι ο Μιχρί Μπελί, εμβληματική μορφή της Αριστεράς στην Τουρκία, «έφυγε» μόλις λίγους μήνες πριν, τον Αύγουστο του 2011, επίσης στα 94 του χρόνια. Τέλος, ο Γιώργος Γκαγκούλιας ήταν κεντρικό πρόσωπο στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αγγελου Αμπάζογλου «Αναμνήσεις από τον Εμφύλιο».
Πηγές:
Η Γνώμη της Θράκης (http://www.gnomionline.gr/evros/113-society/47265-gn47265)_
Αυγή (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=673884)

Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus με θέμα «Ένα διαφορετικό σαρακοστιανό κάλεσμα»

taxalia news

Βίντεο από το νέο "κράξιμο" Νταλάρα
Γιαούρτωσαν τον Βενιζέλο. Δείτε τις φωτογραφίες

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Κυριακής 11-3-2012

Ο Γιώργος Γεωργίου τραγουδιστής ! Απόψε!

Την πήρε την κούπα ο Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-3

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος

Αγρότης με Ferrari και 10 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα

Πού σκέφτεστε να περάσετε φέτος το Πάσχα

Πασχαλινό Πακέτο, Νέοι Πόροι Πιερίας: 169€ για 5ήμερο για 2 άτομα
Γλυκή-Θεσπρωτία: Hotel Eirini 59€ για 4ήμερο για 2 άτομα

Σύρος: Αμφιτρύων 89€ για 4ήμερο για 2 άτομα

Ζάκυνθος - Mirabelle Hotel 84€ για 4ήμερο για 2 άτομα


Δελτίο τύπου για το βιβλίο "Γιατί αγαπάμε τις γυναίκες" του Μίρτσεα Καρταρέσκου

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφορεί το βιβλίο των Εκδόσεων Αλλότροπο "Γιατί αγαπάμε τις γυναίκες" του Μίρτσεα Καρταρέσκου (http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=173362). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον δικτυακό τόπο: www.allotropo.gr
Η παρουσίαση του βιβλίου όσο και των εκδόσεων έγινε στις 11/01 στον χώρο τέχνης PassPORT. Στιγμιότυπα και δημοσιεύματα για την εκδήλωση καθώς και κριτικές για το βιβλίο μπορείτε να δείτε στους κατωτέρω συνδέσμους:
Κριτική της Λαμπρινής Κουζέλη στο ΒΗΜΑ http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=443628
Ραδιοφωνική παρουσίαση στο Κόκκινο 105,5 http://stokokkino.gr/ekpompes/epi-aspalathon/2012-02-26.mp3/view
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22802&subid=2&pubid=63602441

http://www.youtube.com/watch?v=n6giqSDDcGw

http://www.asiiromani.com/stiri-diaspora/grecia/11457-de-ce-iubim-femeile.html

http://romedia.gr/Comunitati/romanul-mircea-crtrescu-qprezintq-grecilor-de-ce-iubim-femeile.html
https://picasaweb.google.com/110995802206220353393/PassPORT11012012?authkey=Gv1sRgCPDctKy2ldWR2wE

https://picasaweb.google.com/108669923632690308380/Cartarescu#5696817315992447458

Νέα πτήση για Ερμπίλ, Ιράκ

Νέα πτήση για Ερμπίλ, Ιράκ εγκαινιάζεται από τη Cyprus Airways, με πρώτη αναχώρηση από Αθήνα την Κυριακή 11 Μαρτίου.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μέσω Λάρνακας, κάθε Κυριακή απόγευμα από Αθήνα προς Ερμπίλ και κάθε Δευτέρα πρωί από Ερμπίλ προς Αθήνα.
Η MidEast βάσει ειδικής συνεργασίας προσφέρει το εισιτήριο (συμπεριλαμβανομένων των φόρων) στα 275 € για απλή μετάβαση και στα 550 € με επιστροφή.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 211 211 8888.
Η Ομάδα της MidEast
Tel.:
211 211 8888 | 105-107 Vas. Sofias Ave., 115 21 Athens - Greece
MidEast Travel
www.mideast.gr
Ταξίδια στην Ελλάδα

Mε την εμπειρία της MidEast
Ε-mail: mice@mideast.gr, fax: +30 210 642 6147
ISO 9001:2000
Αρ. Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ΕΟΤ: 0206Ε61000259300
Ταξίδια στον Κόσμο

Με ξεναγό την MidEast

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

MEDLABΝΕWS.GR
Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφιάς, πρόληψης
Γράφεται από γιατρούς
Αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας. Τροφές με σίδηρο. Ο ρόλος της βιταμίνης C
Read more

Τα γεννόσημα, η υποχρέωση για άμεσες περικοπές στην υγεία, η παραπληροφόρηση, με αιρετική διάθεση
Read more
Σκλήρυνση κατά πλάκας. Σημάδια που υποδηλώνουν υποτροπή. Πώς αντιμετωπίζονται;
Read more
Μυασθένεια Gravis. Μια εκ των πολλών σπανίων παθήσεων. (video)
Read more
Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά φάρμακα. Official Video
Read more

Καζαντζίδης - Στην Ελλάς του 2000

Ταΐζει τον σκύλο του μέσω του… Twitter!

Ταΐζει τον σκύλο του μέσω του… Twitter!
Επικοινωνία «υψηλής απόδοσης»

Οι Anonymous χτύπησαν το Βατικανό

Μαθητές λυκείου στα άδυτα του πειράματος του CERN

Ένας προτζέκτορας στον ώμο σας

Η Samsung διαψεύδει ότι το Galaxy SIII θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο

Independent Greek Net

H Αρχαία Τραπεζούντα της Αρκαδίας
Ο πόλεμος των Επτά επί Θήβας
Η Μακεδονία: Τόπος ανθρωπογένεσης
Φορτίο σε αρχαίο ναυάγιο συνδέεται με ναό του Απόλλωνα
Το Ελληνικό δημόσιο χρέος κατά τον 19ο αι
Βρυξέλλες και Σκόπια ξεκινούν στρατηγικές προδιαπραγματεύσεις
«Μας αποκαλούν τεμπέληδες, μας χλευάζουν ακόμα και στα εστιατόρια»
Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας: Μας προκαλούν οι πολιτικοί στο «Μακεδονικό»
Σκελετοί αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων θαμμένοι σε τουρκική φυλακή
Από πού κρατάει η σκούφια τους;
Η νέα στρατηγική της Τουρκίας
Προπαγάνδα με τους Βλάχους
Βρέθηκαν οι χαμένοι πίνακες του Χίτλερ
Άσκοπος διάλογος για το σκοπιανό
«Οι Αλβανοί μας μισούν θανάσιμα»
Ἐκπαιδευτική «καταπίεση»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
INDEPENDENT GREEK NET
Στείλτε μας προτάσεις, ιδέες και άρθρα κάνοντας κλικ εδώ...Τηλέφωνο επικοινωνίας.: +30 (210)-831-9136

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στερεί υπαλλήλους από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Γιοι και κόρες! Μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Διαγράφηκαν από τη ΝΔ οι Μανώλης, Αναγνωστάκος και Τζώρτζης! Προσχωρούν στον Καμμένο;

Ημερίδα για την προστασία και ανόρθωση υδατικών και δασικών πόρων Νομού Ροδόπης

Ευχαριστίες Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης

Τελείως γραφική! Η Φανή Μπαχαρίδου θέλει να είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στον Έβρο

Ασφαλιστικά μέτρα στη Σέλμαν κατά των εργαζομένων

Καταγράφουν τις φωλιές των πελαργών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Παλαιοκομματικοί και τριτοκοσμικοί τρόποι πολιτικής ψηφοθηρίας στο δήμο Ορεστιάδας

Κυριάκος Μπαμπασίδης: «Βρίσκομαι σε συζήτηση με τη ΝΔ για την συμμετοχή μου στις εκλογές»

«Ήμουν κι εγώ εκεί»! Δείτε όλο το LIVE των Πυξ Λαξ στην Piazza TV

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Geopolitics-GR
Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις στην επαρχία Χομς
IISS: Οι αμυντικές δαπάνες στην Ασία θα ξεπεράσουν το 2012 αυτές της Ευρώπης

Σαρκοζί: Αποφασισμένος για το νόμο περί άρνησης γενοκτονίας Αρμενίων

Προσφορά ασύλου στον Ασαντ από τον Τυνήσιο πρόεδρο

Ομιλία καθηγητού κ. Θ. Καρυώτη στην εκδήλωση για την ΑΟΖ (Μέγαρο Μουσικής)

Μπ. Νετανιάχου: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν εντός εβδομάδων

Διαψεύσθηκε διαβούλευση εξοπλισμού του Ισραήλ από τις ΗΠΑ

«Θετικές» αλλά επιφυλακτικές οι ΗΠΑ από την αποσκίρτηση Σύρου υφυπουργού

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Η Ομάδα "ΔΙ.ΑΣ" και οι διαδηλώσεις.
Η πρώτη προδοτική συμφωνία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ για το μακεδονικό

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ...!!!

Ντοκιμαντέρ Ο Μέγας Αλέξανδρος κ η εκστρατεία του που άλλαξε τον κόσμο(5/8) ...!!!

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ (ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ)

Σε αποζητούμε και πάλι Ένδοξε Ελληνικέ Στρατέ

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Η ώρα του Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας, για προδότες πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες
Η πτώση της συριακής κυβέρνησης θα ευνοούσε μια επίθεση εναντίον του Ιράν

Η Κύπρος βάση για χτύπημα στη Συρία Αποκαλυπτικά στοιχεία των αναλυτών του Stratfor

ΥΠΕΞ προς Τίρανα: «Μαζέψτε» τους Τσάμηδες, υπάρχει και μειονότητα…

Guards on trial for murdering a child in prison acquitted

Τουρκική αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ

H νεολαία του Βερολίνου εξευτελίζει τον Σημίτη

Η είδηση ​​της σύλληψης των Γάλλων αξιωματικών στη Συρία είναι σχεδόν επίσημη

Κινητικότητα στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας Στρατηγοί και αξιωματικοί του στρατού της Συρίας βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία.

Ανοίγει ο δρόμος για συμφωνία συνεργασίας Μνημόνιο για μεταβίβαση της διοίκησης κέντρων κράτησης υπογράφουν ΗΠΑ-Αφγανιστάν

Wilileaks : Επικοινωνία Ibrahim Kalin με STRATFOR

Οι εκλεκτοί της "πρεσβείας" στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Τυχαίο;

Το νέο γεράκι της τουρκικής διπλωματίας στην Θράκη

Έξι προϋποθέσεις Για τις συνθήκες του «δίκαιου πολέμου» γράφει η «El Pais» με αφορμή Ιράν-Συρία

Η φύση του κομματικού κτήνους

Η θετική όψη των εξελίξεων στην ενεργειακή σκακιέρα

Να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα

Η Μόσχα και το Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην σύναψη σύμβασης 4 δις δολαρίων για 48 μαχητικά SU-35!

Kάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε! Να συλληφθεί τώρα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, για να μην τους ψάχνουμε όπως τον Καραβέλα...

«Ποιος θα υπερασπισθεί τους φτωχούς;» Οργισμένα σχόλια Κινέζων για την προκλητική επίδειξη πλούτου στο Κοινοβούλιο

TURKEY MUSLIM CEMETERY VANDALIZED IN WESTERN THRACE

Αποκαλύψεις στη Στοκχόλμη Μυστική σουηδική εμπλοκή σε σχέδιο ανέγερσης εργοστασίου όπλων στη Σαουδική Αραβία

Σκόπια: Φόβοι για κλιμάκωση των εθνοτικών εντάσεων μετά το ξυλοδαρμό Αλβανών μαθητών

H EE, αποδυναμώνει την παρουσία της στο Κόσοβο

Λιβύη: Αυτονομία κηρύσσει η Μισουράτα

Η Ελλάδα χρεοκόπησε και με την βούλα του ISDA - Εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Στη Βουλή η νοθεία καυσίμων στον στρατό. Δικαίωση για τον πρώην βουλευτή, κ. Γ. Σούρλα
Εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Αναδρομικά τέλος για τους τέως βουλευτές

Έρχεται στην Αθήνα ο γκαουλάϊντερ Ραϊχενμπαχ

Η Ελλάδα χρεοκόπησε και με την βούλα του ISDA

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Η Γενική Συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ