Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΚΠ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΥΦΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ «ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ» ΟΠΛΟ. Όταν μιλούσανε οι επιστήμονες για «καπνισμένο» όπλο εννοούσαν να εντοπιστεί και η αιτία της ΣΚΠ και περισσότεροι από αυτούς θεωρούσαν ότι αυτή βρίσκεται στα γονίδια. Νέες έρευνες πράγματι έδειξαν ότι γονιδιακά μπορεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από τυπικές αποκλίσεις σε ότι αφορά το γονιδίωμα της ΣΚΠ. Τελεσίδικα όμως κανένας δεν μπορούσε να αποφανθεί αν ακριβώς είναι έτσι. Ειδικά σε μονοζυγώτες διδύμους οι οποίοι αποτελούν και το κλειδί για τις οποιεσδήποτε γενετικές επεμβάσεις προκειμένου να βρεθεί η αιτία της ΣΚΠ αν και οι αποκλίσεις αυτές βρέθηκαν τακτικότερα δεν υπήρχε πάντως η σιγουριά σε ότι αφορά την εξέλιξη της νόσου από συγκεκριμένα γονίδια. Ίσως αυτό να ευθύνεται το γεγονός ότι κατά κύριο λόγο η έρευνα γινόταν στην γονιδιακή σύσταση του ανοσοποιητικού συστήματος και όχι στην σύσταση του ίδιου του εγκεφάλου. ΣΚΠ – ΕΜΠΥΡΕΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΕΣΗ ΣΚΠ ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΜΠΥΡΕΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί επανειλημμένως ότι μια θεραπεία με ενδοφλέβια χορήγηση υψηλών δόσεων ανοσοσφαιρινών μπορεί να αποτελέσει μια σωτήρια λύση για την κατάσταση. Αυτό βέβαια και λόγω των ανοσοσφαιρινών και λόγω έλλειψη εμπειρίας πολλές φορές αργεί να γίνει με αποτέλεσμα να «εγκατασταθεί» πολύ υψηλός πυρετός ή λοίμωξη έτσι που να χρειάζεται τεράστιες δόσεις και πολυήμερη θεραπεία. Γενικά ανοσοσφαιρίνες οι οποίες είναι και γνωστής προέλευσης και τρόπου κατασκευής από διάφορες χώρες που έχουν προηγμένη φαρμακολογία (Αμερική, Ευρώπη, Ισραήλ) πρέπει να χορηγούνται άμεσα και πριν ακόμη εξαπλωθεί η λοίμωξη και γενικά η αδύναμη κατάσταση σε όλο το σώμα του ασθενούς. Επανειλημμένα η εμπειρία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους χημικές επεμβάσεις με τέτοια φάρμακα είναι σωτήριες για τον ασθενή και τον αποτρέπουν από περαιτέρω επιπλοκές της ασθένειάς του.

Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΣΤΙΣ 30 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΔΡΑΚΟΥ!

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr>> ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ THΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ. ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7718 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1) ΝΔ: ΑΚΟΜΗ 22 ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7714 2) ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΒΟΥΛΗΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7715 3) ΓΑΥΔΟΣ: ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7717 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)

Τουρκικές προσδοκίες από την Παναγία Σουμελά

ΑΠΟ ΤΟ InfognomonPolitics Με το βλέμμα στις... μπίζνες που μπορούν να φέρουν οι χιλιάδες ορθόδοξοι που θα συρρέουν κάθε χρόνο στην Παναγία Σουμελά, καθώς και στην έξωθεν καλή μαρτυρία για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών, δόθηκε από την Αγκυρα η άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην «Ιερουσαλήμ των Ποντίων». Η είδηση τον περασμένο Ιούνιο ότι ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι χορήγησε στο Φανάρι άδεια για την τέλεση λειτουργίας κάθε χρόνο, ανήμερα της Παναγίας, στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά προκάλεσε ευφορία στο Πατριαρχείο και σε χιλιάδες ορθοδόξους σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έχει ήδη εγκαινιάσει την παράδοση επαναλειτουργίας ιστορικών ναών της Καππαδοκίας, είχε επανειλημμένα ζητήσει από το υπουργείο τη δυνατότητα να τελεστεί Λειτουργία στο ιστορικό μοναστήρι, το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ως χριστιανικός ναός μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ!

Greek Alert

* Σήκω ρε Έλληνα... * Ancient Greek Warships * ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ * ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ * Νέο τρομοκρατικό χτύπημα: Έως 40% αυξήσεις στη ΔΕΗ

Ο Αύγουστος της λιτότητας

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ 200.000 λιγότεροι στο Δημόσιο Με ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και μετατάξεις μέχρι το τέλος του 2012 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κατά 200.000 υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας στο διάστημα που η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό το πρόγραμμα του Μνημονίου- δηλαδή μέχρι το τέλος του 2012-, με προοπτική περαιτέρω συρρίκνωσης έως το 2020. Αυτή είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των δανειστών της- του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ- αλλά οι όποιες περικοπές προσωπικού ή απολύσεις δεν πρόκειται να γίνουν με τη μέθοδο της αριθμητικής «σφαγής».
Αντιθέτως, θα προκύψουν μέσα από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, τη σύνδεση αμοιβής- παραγωγικότητας, την απεμπλοκή του Δημοσίου από μια σειρά επιχειρήσεων και την ιδιωτικοποίηση πληθώρας ΔΕΚΟ. Δίκιο και οι δύο. Με την έννοια αυτή, ούτε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε άδικο όταν έλεγε πως δεν θα γίνουν απολύσεις ούτε η τρόικα είχε άδικο όταν άφηνε ορθάνοιχτο το ζήτημα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα- απλούστατα διότι δεν είναι του παρόντος. Μία απλή ανάγνωση του Μνημονίου δείχνει ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θα πρέπει να έχει εκπονηθεί πόρισμα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δημοσίου, με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων- αυτήν που μόλις έγινε κι εκείνη που θα γίνει για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εν συνεχεία, στον προϋπολογισμό του 2012 θα υπάρξει η υλοποίηση του πορίσματος, ώστε να απαλλαγεί το Δημόσιο από το 20% του διοικητικού του βάρους. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics * Συλλήψεις για την κλοπή σε στρατόπεδο της Κύπρου * Έξι χιλιάδες προσκηνυτές αναμένονται στη Σουμελά του Πόντου * Statement by the EC, ECB, and IMF on the First Review Mission to Greece * Τρομοκρατική επίθεση πίσω από την έκρηξη σε ιαπωνικό τάνκερ στα Στενά του Χορμούζ * Πυκνός καπνός πνίγει τη Μόσχα, ενώ οι πυρκαγιές μαίνονται * «Οι Αμερικανοί αφήνουν το Ιράκ στο στόμα του λύκου» * «Δύναμη εσωτερικής κατοχής η ΓΕΝΟΠ» * Σενάρια για ρωσική βάση στη Σύρο * ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Οι Έλληνες της Γεωργίας * Η ΠΓΔΜ δεν αποχωρεί από διαπραγματεύσεις * Οι ισραηλινές εταιρείες δεν εγκαταλείπουν την Τουρκία * Τσάβες: Έτοιμος για «κόκκινη κάρτα» σε Αμερικανό πρεσβευτή * Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία * Χαμένοι στις πληροφορίες * Αποκαλυπτικό: Το «σύνδρομο των Στίγκερ» κυριεύει τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν * Με ιταλικά θωρακισμένα οχήματα εξοπλίζεται η Μόσχα * Γιά ένα ακόμα έτος μένει στο Ιράκ η δύναμη του ΟΗΕ. * Η… ιδιωτική εξωτερική πολιτική του Δρούτσα * "Η εσωτερική τρομοκρατία στην Ελλάδα αυξήθηκε το 09" * Εχθροί στα λόγια, συνέταιροι στην πράξη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

* Δήμαρχος Ertugrul Genc: «Να φιλοξενήσετε προσκυνητές στα σπίτια σας» * Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 14α "Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα" * ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΧΑΝΑ