Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ-ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗΣ
Μια ομάδα Ιταλών γιατρών στο Μιλάνο υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Comi ασχολήθηκε εντατικά με το θέμα της σιγουριάς της διάγνωσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας.Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι πολλές φορές ενώ κλινικά και νευροφυσιολογικά η διάγνωση είναι σαφής δεν επιβεβαιώνεται από την μαγνητική τομογραφία.
Γεγονός που φέρνει κλινική αναστάτωση, καθυστέρηση της θεραπείας και χρονική μετάθεση του προβλήματος με συνέπειες για τον ασθενή.
Στις περιπτώσεις αυτές υποστηρίζουν οι Ιταλοί γιατροί ότι είναι αναγκαία η χρήση και της υπολογιστικής μαγνητικής τομογραφίας.
Σε έρευνα που κάνανε οι ίδιοι πιστοποιήσανε ότι πράγματι η υπολογιστική μαγνητική τομογραφία προσφέρει διαγνωστικές ενδείξεις εκεί που η απλή μαγνητική τομογραφία αποδυκνείεται ανεπαρκής.
Συνεπώς όταν υπάρχει η ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης η εφαρμογή της υπολογιστικής μαγνητικής τομογραφίας πρέπει να είναι άμεση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Ρω ... γιοκ !!! Σε ύφαλο προσέκρουσε τουρκική κορβέτα που κινούνταν κοντά στη Ρω Τούρκος πολιτικός προτείνει αμνηστία για μέλη του PΚΚ Κύπρος-Κηδεύτηκε 35 χρόνια μετά ο εθνοφρουρός Ιωάννης Παπαγιάννης, του οποίου τα λείψανα βρέθηκαν σε πηγάδι. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ: Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ... «ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ»! Henry Barkey: Ο τουρκικός στρατός παραδέχτηκε ότι δεν μπορέσει να νικήσει το ΡΚΚ και επιζητεί πολιτική λύση Δεκάδες οι αιχμάλωτοι που αγνοούνται Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 22.500 οι ξένες επιχειρήσεις τον Ιούλιο Ρωσία: Στο Σότσι η Μέρκελ Το Κυπριακό ως στρατηγικό παίγνιο Τρεις επιθέσεις της αλ Κάιντα στα πυρηνικά του Πακιστάν Καταντήσαμε να κρεμόμαστε από τα χείλη του Οτζαλάν* Σε φουλ ρυθμούς η εκπαίδευση της μονάδας ιπτάμενων ραντάρ Βολή των S-300 ετοιμάζει ο Γ. Γιάγκος Η διάβρωση... μικραίνει την Τουρκία Ειρήσθω:Ανακρίνατε Ταλάτ για εκτελέσεις αγνοουμένων Θαύματα στη Λεσβιακή γή Πληθαίνουν οι σελίδες ντροπής της τουρκικής θηριωδίας 1974: Ο «Αττίλας 2» χτυπάει στην Κύπρο ΗΠΑ: Η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών θα οδηγούσε σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,27%, σύμφωνα με μελέτη. Πώς φτάσαμε στον τορπιλισμό της «Eλλης» Καινούργιο αγωγό φυσικού αερίου προς το Ιράν εγκαινιάζει το Τουρκμενιστάν Eπιδιωξη της Τουρκίας η αλλαγή του υπάρχοντος status quo στο Αιγαίο

Αφγανιστάν: «Θες φαγητό; Πρώτα σεξ!»

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Αφγανιστάν: «Θες φαγητό; Πρώτα σεξ!» Την διεθνή κατακραυγή έχει ξεσηκώσει ένας νέος νόμος στο Αφγανιστάν που προβλέπει πως ένας σύζυγος έχει το δικαίωμα να διακόψει την υλική υποστήριξη από τη σύζυγο του, συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού, εάν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Στις διατάξεις του ακόμα περιλαμβάνεται πως οι γυναίκες πρέπει να ζητούν την άδεια του άντρα τους για να εργαστούν καθώς και ότι τα παιδιά τίθενται πάντα υπό την κηδεμονία του πατέρα τους ή του παππού. Για ένα παρόμοιο νόμο του αφγανικού κοινοβουλίου, ο οποίος θεωρητικώς καταργήθηκε προσφάτως, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, είχαν δηλώσει ότι πρόκειται περί «αποκρουστικού και απαράδεκτου νόμου»
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
12 RAZGNEVANNYH MUZHCHIN Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 17/8/2009 - 18/8/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.30 & 22.30 7 € 12 RAZGNEVANNYH MUZHCHIN - ΡΩΣΙΑ 2007
(Έγχρ.) Διάρκεια: 153' Σκηνοθεσία Νικίτα Μιχάλκοφ
Δώδεκα Ρώσοι ένορκοι απομονώνονται στο γυμναστήριο ενός σχολείου για ν' αποφασίσουν την τύχη ενός νεαρού Τσετσένου, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο του πατριού του, ενός Ρώσου αξιωματικού.

Παρουσιάστηκε στην Επτάλοφο Κιλκίς το «Όλε του γάμου δύσκολα κ’ η νύφε γαστρομέντσα»

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009, ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Κρουσσών, διοργάνωσε στην Επτάλοφο Κιλκίς βραδιά θεάτρου. Παρουσιάστηκε η σύγχρονη ποντιακή θεατρική παράσταση «Όλε του γάμου δύσκολα κ’ η νύφε γαστρομέντσα» σε σενάριο και σκηνοθεσία του κ. Γεώργιου Σιδηρόπουλου. Την παράσταση πλαισίωσαν με χορούς οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ». Τον θίασο και τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε με ένα σύντομο καλωσόρισμα η πρόεδρος ΟΠΟΑΝΓ Κρουσσών και δημοτικός σύμβουλος κ. Δέσποινα Κανδηλίδου, η οποία τόνισε την σημαντική συμβολή των «ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κρουσσών.
Την παράσταση παρακολούθησαν, ο δήμαρχος Κρουσσών κ. Ν. Παπαδόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κρουσσών κ. Γ. Γαβριήλίδης, ο αντιπρόεδρος της ένωσης ποντίων Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ. Κ. Ξανθόπουλος, το μέλος ΟΠΟΑΝΓ Κρουσσών κ. Θ. Αυγίδης, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. κ. Θ. Πασσαλίδης και πλήθος κατοίκων της Επταλόφου. Δείτε φωτογραφίες και σε μορφή slideshow από την παράσταση.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Σε ύφεση η Κύπρος Έρευνα για τους θανάτους αμάχων απευθύνει στο Ισραήλ ανθρωπιστική οργάνωση Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα Τρία τουρκικά πολεμικά πλοία παίζουν «κρυφτούλι» επί 48 ώρες κοντά σε Ρω και Καστελλόριζο «Το θέμα των αγνοουμένων δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί» «Τους φωτογράφησα νεκρούς» ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ, ΗΠΑ «Χάρις στα πέντε παιδιά, γλυτώσαμε...» Στο εδώλιο ΚΣΣΕ η Τουρκία για την εκτέλεση των πέντε Ειρήσθω Τουρκία της ατιμωρησίας… Πικρές αλήθειες για τους Τούρκους Εγώ φωτογράφισα την εκτέλεση των πέντε στο Τζιάος «Δεν θα δεχθούμε άλλες πιέσεις...» Αμερικανοί ειδικοί στη Συρία για θωράκιση των συνόρων Tα κυριότερα γεγονότα που οδήγησαν την Eλλάδα στον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Απόβαση Ρεπούσηδων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Νέα έκρηξη μετανάστευσης μετά την κρίση Αριστερά και Πολιτική: Θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή; Δημοσιοποιήθηκε από το BBC η συγκλονιστική ιστορία των πέντε εκτελεσθέντων εθνοφρουρών ΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ «ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα! Η "κυρά μας η Παναγιά" η μητέρα ΟΛΩΝ γιορτάζει! Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες Παναγιώτες, Παναγιώτηδες, Μάριους Μαρίες κλπ! Σήμερα στο Βέρμιο χτυπά η καρδιά όλων των Ποντίων. Στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ έχουν πάει για προσκύνημα άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ενα πολύ όμορφο βίντεο βρήκα στο YouTube, ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο ΠΑΛΙΟ Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά! Μπράβο στα παιδιά που το επιμελήθηκαν