Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Το ΚΘΒΕ και το Θέατρο «Ακροπόλ» ανακοινώνουν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                         
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο «Ακροπόλ» ανακοινώνουν ότι, για λόγους έγκαιρης προετοιμασίας και σωστής παρουσίασής του, το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» μετατίθεται για τη θερινή θεατρική περίοδο του 2012.                                        
Η πρεμιέρα θα δοθεί στο Θέατρο Δάσους, για να ακολουθήσει καλοκαιρινή περιοδεία και επανάληψη της παράστασης στις θεατρικές σκηνές του «Ακροπόλ» και του Κ.Θ.Β.Ε., το πρώτο μισό της ερχόμενης χειμερινής περιόδου 2012-2013.                                            
Για το ΚΘΒΕ                                         
Σωτήρης Χατζάκης                                                  
Για το Θέατρο «Ακροπόλ»                                       
Θεοφάνης Κιρκινέζος

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA

Ο χειροτέχνης του αίματος                                        
Τηλέμαχος Μουδατσάκις                             
ISBN: 978-960-03-5411-9                                       
Παράλληλοι δρόμοι                                          
Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου                                
ISBN: 978-960-03-5416-4

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ. ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 1945-1974                                  
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΟΡΔΑΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ                            
ΕΙΔΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ                              
ΣΕΙΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ                               
ΣΧΗΜΑ: 17Χ24                            
ISBN: 978-960-05-1511-4                              
Η γερμανική στολή στη ναφθαλίνη πραγματεύεται το ζήτημα της συνεργασίας, όταν πλέον ο κατακτητής είχε εγκαταλείψει τη χώρα, αφήνοντας πίσω την πλειοψηφία όσων για διάφορους λόγους συμπαρατάχθηκαν μαζί του και υποβοήθησαν το έργο του στο διάστημα που μεσουρανούσε στο ευρωπαϊκό στρατιωτικό στερέωμα.                                   
Η απελευθέρωση της Ελλάδας σήμανε την αρχή του τέλους για τους κάθε λογής συνεργάτες και συνοδοιπόρους του Γ΄ Ράιχ, δεδομένου πως η μέχρι τότε παρουσία των κατακτητών αφενός «νομιμοποιούσε» το ρόλο τους και αφετέρου τούς άφηνε ευρέα περιθώρια δράσης, προστατευμένης πάντοτε από τη δύναμη πυρός των γερμανικών όπλων.                              
Τι απέγιναν λοιπόν όλοι εκείνοι που έως τότε είχαν επιλέξει να αντιπαρατεθούν με τους συμπατριώτες τους και όχι με τους εισβολείς, όταν έπαψε να υφίσταται αυτή η πολεμική ομπρέλα προστασίας και οι Έλληνες ανέκτησαν τον έλεγχο της χώρας και της ζωής τους;                                 
Ποια στάση έλαβε η ελεύθερη πλέον πολιτεία ενώπιον του μείζονος δοσιλογικού φαινομένου, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου, κολάζοντας τις πράξεις που θα αποδεικνύονταν εθνικά ανακόλουθες;                                        
Η δικαιοσύνη αποδόθηκε τελικά ή η γερμανική στολή εξακολούθησε να στοιχειώνει τον πολιτικοκοινωνικό βίο της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, επιτρέποντας στις οσμές του παρελθόντος να αναδύονται ακόμη από το χρονοντούλαπο της ιστορίας;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΚΘΒΕ 'Στη Ντενεκεδούπολη' - Δύο παραστάσεις την Κυριακή


"Στη Ντενεκεδούπολη" - Δύο παραστάσεις την Κυριακή
Από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού, προστίθεται και δεύτερη παράσταση για το έργο της Ευγενίας Φακίνου "Στη Ντενεκεδούπολη", μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος, που παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Μπαξεβάνη, από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο.
Κάθε Κυριακή θα δίνονται δύο παραστάσεις για το κοινό: στις 11.00 & στις 3.00 μ.μ
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ

H OPXHΣTPA


H OPXHΣTPA
ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ & ΜΑΡΙΟΡΑ
Αριθμός σελδων: 32
Στην “Oρχήστρα” τα παιδιά βλέπουν και ακούνε τα πιο γνωστά μουσικά όργανα.
Έτσι αρχίζει το παιχνίδι.
Ελπίζουμε το παιχνίδι αυτό να τελειώσει με τη μετάθεση της προσοχής του παιδιού από τα όργανα στο ίδιο το μουσικό έργο. Η “Ορχήστρα” ανήκει στη σειρά “Ηχοεικόνες”. Εικόνες και ήχος χαρίζουν στο παιδί τη γοητεία του φανταστικού, την ποίηση του παραμυθιού, το βοηθάνε να φτάσει, μέσα από το παιχνίδι της έκπληξης και της μαγείας, στην πληροφόρηση και τη γνώση.
Η αφήγηση που ακούγεται από το CD είναι χωρισμένη σε τόσα μέρη, όσες είναι και η εικόνες του βιβλίου.
Κάθε φορά που σταματάει η αφήγηση κι ακούγεται μονάχα η μουσική, το παιδί πρέπει να κοιτάξει την επόμενη εικόνα. Το εικονογραφημένο βιβλίο συνοδεύεται από CD.

Η σχολή των θεών


Η σχολή των θεών
Κύριος Συγγραφέας: D' Anna, Stefano Elio
Εκδοτικός Οίκος: Ελφίλ
Έτος έκδοσης: 2006
Σελίδες: 443
ISBN: 960-8267-10-2
Η πλέον τρομακτική ασθένεια που απειλεί τον πλανήτη δεν είναι ο καρκίνος ούτε το έιτζ, αλλά η αντιμαχόμενη σκέψη του ανθρώπου.
Αυτός είναι ο πραγματικός killer, ο πλανητικός φονιάς: η πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται η συνηθισμένη οπτική του κόσμου.
Όπως ο Προμηθέας, απέσπασα μια σπίθα απ' τον κόσμο του Dreamer, του ονειρευτή, και την κράτησα σφιχτά για να δείχνει μια "έξοδο διαφυγής" σε όποιον είναι έτοιμος, σε όποιον έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε αμφισβήτηση την ξεπερασμένη περιγραφή του κόσμου και τις άχρηστες θανάσιμες αρχές του.
Εύχομαι σε κάθε άνθρωπο να συναντήσει τον Dreamer.
Για να εγκαταλείψουμε τις παλιές νοοτροπίες και άχρηστες ιδέες, για ν' απελευθερωθούμε από προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, και από πεποιθήσεις ανούσιες που κυβερνούν τυραννικά την ύπαρξη μας, χρειάζεται μία μέθοδος, ένα σύστημα, ένα σχέδιο διαφυγής. Απαιτείται μία "Σχολή".
Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του. Απαιτείται να συναντήσει κανείς κάποιον που τα κατάφερε πριν από μας, κάποιον που κατάφερε να αποδράσει από την υπνωτική αφήγηση του κόσμου, από ψυχολογικές φυλακές και πνιγηρούς κανόνες.
Για να αλλάξουμε τη μοίρα του ανθρώπου, πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία του, το σύστημα πεποιθήσεων και τα πιστεύω του. Χρειάζεται να ξεριζώσουμε απ' τα βάθη του Είναι μας την τυραννία μιας νοοτροπίας αντιμαχόμενης, εύθραυστης που μας οδηγεί στο θάνατο. Γράφω για να σας πω ότι ο Dreamer υπάρχει, και είναι το πιο πραγματικό ον που είχα ποτέ συναντήσει.
Ο κόσμος Του της αγνότητας, δεν γνωρίζει περιορισμούς χρόνου, είναι πιο ζωντανός και πιο συγκεκριμένος από το δικό μας, και είναι προσιτός.
Είναι μια πορεία ανηφορική και δύσβατη, μα πραγματοποιήσιμη, ένα πέρασμα προς την αλήθεια, την ομορφιά, την ευτυχία.
Μια νέα οδός προς τις Ινδίες, γρήγορη και ακόμη πιο πλούσια.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας σας καλεί να επιβιβαστείτε και φέτος στο Τρένο των Ευχών. Μην το χάσετε!
Αναχωρήσεις:
6 - 7 - 8 Δεκεμβρίου 2011: χριστουγεννιάτικο bazaar και παιδικά δρώμενα στο σταθμό μετρό "Σύνταγμα", ώρες: 9:00-21:00 17 - 18 Δεκεμβρίου 2011: χριστουγεννιάτικο bazaar στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Κλεισόβης 18, Πειραιάς, ώρες: 10:00-20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
1. Ξεκαρδιστικές ιστορίες, του Τζερόνιμο Στίλτον | Ελευθερουδάκης, Golden Hall
Αγαπητά μου τρωκτικά,
Είμαι ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο πιο διάσημος συγγραφέας και δημοσιογράφος της Ποντικονήσου και ολόκληρου του κόσμου. Θα ήθελα τόσο πολύ να σας γνωρίσω!
Ελάτε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Golden Hall
Θα απαντήσω σε όλες σας τις ερωτήσεις, θα παίξουμε όλοι μαζί ένα υπέροχο ποντικο-παιχνίδι, θα σας υπογράψω τα βιβλία μου και τρεις από εσάς θα κερδίσουν ένα καταπληκτικό δώρο.
Σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.
Ελευθερουδάκης Golden Hall, Σπ. Λούη και Λεωφ. Κηφισίας, τηλ. 210-6836070
2. Αταξίες στην τάξη, του Γιώργου Παναγιωτάκη | Public Πειραιά
Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Public Πειραιά
Σας περιμένω για να σας γνωρίσω τους ήρωες των βιβλίων της σειράς Αταξίες στην τάξη και να παίξουμε μαζί ένα συναρπαστικό παιχνίδι μυστηρίου.
Γ.Π
Public Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-15, Πειραιάς, τηλ. 210 4126400
3. Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι, της Μαρίας Παπαλέξη | βιβλιοπωλείο Παπανικολάου, Ν. Σμύρνη
Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Παπανικολάου
Το βιβλιοπωλείο Παπανικολάου και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παράσταση ου θεατρικού έργου Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι της Μαρίας Παπαλέξη, που θα παρουσιάσει το Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο Δέντρο με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου από τις εκδόσεις Κέδρος.
à Για παιδιά από 4 ετών
Βιβλιοπωλείο Παπανικολάου, Ελευθερίου Βενιζέλου 87, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109329513
4. Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, της Παναγιώτας Πλησή | βιβλιοπωλείο Πάργα, Λάρνακα
Δεν είμαι τέρας, σου λέω! της Παναγιώτας Πλησή
Ελάτε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Πάργα στη Λάρνακα για να γνωρίσετε με τη συγγραφέα Παναγιώτα Πλησή, την ιστορία του Αγάπιου, ενός ιδιαίτερου παιδιού.
Μέσα από θεατρικά, κινητικά παιχνίδια και ομαδική κατασκευή θα ανακαλύψετε εκτός από τον ήρωα, και τον δικό σας ξεχωριστό χαρακτήρα.
à Για παιδιά από 7 ετών
Βιβλιοπωλείο ΠΑΡΓΑ, Στρατηγού Τιμάγια 9, Λάρνακα, τηλ. 24668090

Αισώπου Μύθοι


Γιάννης Γιάννος
Αισώπου Μύθοι
Αρχαίο Κείμενο - Μετάφραση - Ποιητική Απόδοση
Εικονογράφος: Λοϊζος Λοϊζου
Εκδόσεις: Φαντασία
ISBN: 978-960-6618-09-9
1η έκδοση, Μάρτιος 2005
21 x 29 σελ. 163
Περίληψη
Ο Αίσωπος μιλάει στις καρδιές μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος παραμυθάς όλων των εποχών, αλλά και ο ποιητής εκείνος που συνέδεσε όσο κανένας άλλος το όνομά του με το μύθο, με το παιδί, με το ηθικό δίδαγμα, με το μαγικό κόσμο των ζώων που όλα τους έχουν τη μια ή την άλλη ανθρώπινη ιδιότητα.
Αγέραστος και αειθαλής, ο Αίσωπος και η ολοζώντανη κιβωτός του αγαπήθηκαν και θα αγαπιούνται πάντα από μικρούς και μεγάλους.
Στην καλαίσθητη αυτή έκδοση, οι μύθοι και τα επιμύθιά τους συνοδεύονται φυσικά από πολύχρωμες ζωγραφιές που αναπαριστούν τη δράση κάθε ιστορίας με μεγάλη ζωντάνια.
Ο αναγνώστης (γονιός, δάσκαλος, παιδί) θα βρει στις σελίδες του βιβλίου τόσο το πρωτότυπο, αρχαίο κείμενο, όσο και την πεζολογική του μετάφραση σε ωραία ελληνικά.
Αλλά όχι μόνο!
Σε ξεχωριστή σελίδα, ο εμπειρότατος παιδαγωγός που υπογράφει και προλογίζει τον εξαιρετικό αυτό τόμο έχει αποδώσει σε ευρηματικά ομοιοκατάληκτα ποιηματάκια κάθε μύθο, δίνοντας έτσι πολύ περισσότερους από έναν διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης του βιβλίου, καθιστώντας το πραγματικά μοναδικό και αναντικατάστατο στο είδος του.
Μια πλήρης συλλογή των Μύθων του Αισώπου που διαβάζεται όπως θέλει κάθε φορά ο αναγνώστης! Για τέρψη, για μάθηση και για καθαρή αναγνωστική απόλαυση.

Η οικονομική κρίση αυξάνει τα κρούσματα Aids

medicalnews.gr                                                
Τα βότανα συμβάλλουν στη διατήρηση της γραμμής μας                                         
Αντιμετωπίστε την υπογλυκαιμία                                    
Ακτινίδια και αρτηριακή πίεση                                                            
Τούρκοι-πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιρειών                                                    
Η οικογενειακή βία κάνει τα παιδιά επιθετικά                                           
Το πράσινο τσάι «χτυπάει» τη χοληστερόλη                                              
Σοκάρουν τα κρούσματα αυτοκτονίας στην Αυστραλία                                          
Κοινωνικότερα τα παιδιά με δύο γονείς                                                  
Η μουσική επηρεάζει την οδήγηση                                      
Η οικονομική κρίση αυξάνει τα κρούσματα Aids

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ BLUES

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου , Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ                                             
ΦΥΛΛΟ 545 ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011                                         
Το σημείωμα του "Κ"                                        
Ένα εφιαλτικό σενάριο…                                       
Τα σενάρια για το μέλλον του Γ. Παπανδρέου                                     
Την επιστροφή του ως Μεσσία ετοιμάζει ο Καραμανλής                                         
Πώς με φέσωσε ο Γαβαλάς                                 
στο Πέταλο                              

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):                                            
-Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι αναζητούν υπονομευτές                                   
περισσότερα…                                
-Τρίτη Γενοκτονία στη Μ. Ασία                                     
περισσότερα…                                                 
Ελεύθερη Ζώνη                                            
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                                   
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα                              
Τηλ. 210-3643601

Greek Alert

Greek Alert                                              
Η τεχνική του πραξικοπήματος                                          
Οργανωμένες ληστείες απο αλλοδαπούς στον ηλεκτρικό                                        
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΡΕΛΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ                                            
H ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ                                         
ΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ                                  
Immortals - Αθάνατοι (2011)                                                
ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΝΥΞ"                                                   
Ψευδοκράτος και: Εμείς αποτύχαμε!

Πρόσθετα έσοδα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012

Πρόσθετα έσοδα έντεκα δισ. ευρώ προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός                                                           
Στο 5,4% το έλλειμμα αν...                                                              
Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων του κουρέματος ο Νταλάρα                                                   
Ο Βορίδης ζητάει απ΄ το υπουργικό πάγωμα της εργασιακής εφεδρείας                                                  
O O.T.E. ετοιμάζεται για τη δραχμή και ...βγάζει τα λεφτά του έξω!                                              
Οι Βρετανοί δεν αγοράζουν ούτε αφρόλουτρο                                                 
Αντίθετη η Μέρκελ στην επίλυση του προβλήματος χρέους μέσω της ΕΚΤ                                                 
Πλήρη διαφάνεια στο σκάνδαλο της Proton Bank, ζητούν γερμανοί βουλευτές                                                       
Η Τουρκία διεκδικεί 100 δισ. δολάρια από την Κύπρο                                                            
Η Κίνα κρύβει μυστικά στην έρημο Γκόμπι                                                        
Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος του θανάτου της Νάταλι Γούντ                                                        
Οι εργαζόμενοι στο ΥΕΝ στηρίζουν Άδωνη Γεωργιάδη, τα..."χώνουν" σε Χρυσοχοΐδη-Παπουτσή!                                     
Παραίτηση του Παπανδρέου και από το κόμμα, ζητούν βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ                                             
Οι συντάξεις μπορούν να πληρωθούν κανονικά, άσχετα από την 6η δόση                                            
Έξαλλος ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τις αναφορές Π. Καμμένου περί Goldman Sachs                                            
Τρία χρόνια φυλακή για χρέη στο δημόσιο                                            
Υπουργικό για τον προϋπολογισμό ενώ καταφθάνει στην Αθήνα η τρόικα                               
Η ΕΚΤ θα χρηματοδοτεί προγράμματα διάσωσης μέσω του ΔΝΤ                                                     
Το ΔΝΤ ζητεί ευρεία πολιτική υποστήριξη για να χορηγηθεί η έκτη δόση                                                    
Citigroup: Άμεση χρεοκοπία μίας χώρας της ευρωζώνης                                         
Ο Ρομπέϊ κατά Μέρκελ και Σαρκοζί                                                             
Τριχοτόμηση της Ε.Ε. προωθείται από τις χώρες με ΑΑΑ                                                  
Άρον-άρον εγκατέλειψε φοιτητική εκδήλωση ο Στέφανος Τζουμάκας                                                 
Μεταμόσχευση νεφρού ο Γ. Σουφλιάς                                                
Ως το τέλος του μήνα η Ιταλία σε εποπτεία από το ΔΝΤ                                                 
Εντεκάχρονος φτιάχνει εφαρμογές για υπολογιστές!!!                                            
Απόπειρα δολοφονίας του Ομπάμα;                                                   
"Ιδιαίτερη περίπτωση η Ελλάδα" για την Μέρκελ, "λάθος νύφη" για τον Ρέσλερ                                                               
Νεκρός ο μπασίστας του Μύρωνα Στρατή                                         
Ζώδια

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                      
To Be, or Not To Be, a Turk                                      
Το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη                                                      
Δ. Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία της Κύπρου                                                    
Μαραθωνοδρόμοι με τη «Φλόγα» στην καρδιά τους!                                      
Η αδειοδότηση ήρθε, η επένδυση... "πέταξε"                                                    
Ιράν: Έρευνα για όπλο κατά του Ισραήλ έκαναν οι Φρουροί της Επανάστασης στη βάση όπου σημειώθηκε έκρηξη                                         
Ιράκ: Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της ExxonMobil εξετάζει η κυβέρνηση                                           
Αναποφάσιστη για το μέλλον της Συρίας η Τουρκία Αποφεύγει την στρατιωτική εμπλοκή της στην κρίση της Συρίας.                                             
Οι σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ, βορρά-νότου                                                   
Βλέπει «μουσουλμανικό θύλακα» Η Άγκυρα συζητά με Βελιγράδι για αυτονόμηση περιοχής                                                              
Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής vs Λώρενς της Αραβίας                                                      
Το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης εξετάζεται στην Τουρκία                                                               
Λαβρόφ: Η επίθεση λιποτακτών στη Συρία «παραπέμπει σε εμφύλιο»                                                                           
Τι κρύβει η Τουρκική προπαγάνδα για τον νεκρό Κούρδο Μαχητή Mensur Guzel                                                      
Δεν πρέπει κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα σε αυτά που λέει ο Πάνος Καμμένος;                                                
Η φήμη των «πορτοκαλί» μέχρι τις ΗΠΑ                                                       
Το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου σταματάει την επιχορήγηση μετακίνησης των βορειοηπειρωτών μαθητών – οι Ιταλοί κάνουν πάρτυ στο Αργυρόκαστρο                                            
Στο γαλλικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο Ισραηλινός πρεσβευτής                                            
ΙΟΒΕ: Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη                                                        
Δεν θα ενοχλήσω την εξέδρα της Noble»...                                         
Αποστόλης VS Εισπρακτικής                                             
Τουρκία: «Οχι» σε πυρηνική συνεργασία με το Ιράν.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ                                                         
Διάλογος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στην Αλβανία έπειτα από δύο χρόνια                                          
Ο νέος ΥΠΕΞ Σταύρος Δήμας μιλάει για πρώτη φορά για την οριοθέτηση της ΑΟΖ                                                        
Οι ευθύνες της Γενιάς του Πολυτεχνείου για τη κρίση.Ένα μέλος της τολμά να γράψει

Eπικίνδυνα «παιχνίδια» με την 6η δόση

Eπικίνδυνα «παιχνίδια» με την 6η δόση                                          
H ώρα της κρίσης…πλησιάζει                                             
Η ΕΚΤ παλεύει με νύχια και με δόντια να περιορίσει την κρίση χρέους

Διορθώσεις στα εκκαθαριστικά για το τέλος ακινήτων

www.marketbeast.gr                                                
Διορθώσεις στα εκκαθαριστικά για το τέλος ακινήτων                                     
Ράιχενμπαχ: Στα 60 δισ. οι φόροι που δεν έχουν εισπραχθεί                                      
ΔΝΤ: Πρώτα οι εγγυήσεις και μετά η 6η δόση                                    
Εγκαταλείπει την Ελλάδα η BNP Paribas                                   
Ο ΟΤΕ θωρακίζεται με μείωση δανεισμού                                  
«Ανησυχητικό το ύψος του γερμανικού χρέους»                                     
Λεφτά... υπάρχουν για πληρωμές στις Η.Π.Α.                                 
Κουσελάς: Επίσπευση των φορολογικών υποθέσεων                                    
Στην Αθήνα την Παρασκευή η τρόικα                               
«Η αλληλεγγύη είναι καθήκον και όχι μόνο δικαίωμα στην Ευρωζώνη»

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                       
ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                                        
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ                                    
Ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Παγγαίου                                        
Η δεκάχρονη από τον Πόντο που τρελαίνει τους Τούρκους                                         
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ