Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ // ΣΟΥΖΑΝΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ // ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ. ΚΕΙΜΕΝΑ, 1959-2019


Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, 19:00
Ωδείο Αθηνών, Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»
(Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17–19)

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
ΣΟΥΖΑΝΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ
Κείμενα, 1959–2019
(Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2023)
Εισαγωγικοί χαιρετισμοί
Στέλιος Γιαμαρέλος, αρχιτέκτων,
αναπληρωτής καθηγητής, The Bartlett School of Architecture, UCL
Δημήτρης Αντωνακάκης, αρχιτέκτων
Εισαγωγικός χαιρετισμός
και συντονισμός συζήτησης
Μπούκη Μπαμπάλου-Νουκάκη, αρχιτέκτων,ομότιμη καθηγήτρια, Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι
Ντίνα Βαΐου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ,
Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας, Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ
Ίρις Λυκουριώτη, αρχιτέκτων, αναπληρώτρια καθηγήτρια,
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ανθή Ροζή, αρχιτέκτων,
αρθρογράφος στο περιοδικό Yusra
Στη διάρκεια της βραδιάς, θα ακουστούν μουσικές συνθέσεις από τον Ζαχαρία Ilias Sauloup, διπλωματούχο πιανίστα του Conservatoire Supérieur de Strasbourg.
Περισσότερα για το βιβλίο

ΣΟΥΖΑΝΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΚΕΙΜΕΝΑ, 1959-2019
Επιστημονική επιμέλεια - Εισαγωγή: Στέλιος Γιαμαρέλος
Η Μαρία Σουζάνα Κολοκυθά-Αντωνακάκη (1935–2020) είναι η πιο γνωστή Ελληνίδα αρχιτέκτονας της γενιάς της, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας μας. Η ενεργή παρουσία της στην αρχιτεκτονική σκηνή για έξι δεκαετίες, από την ολοκλή­ρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1959 μέχρι το τέλος της ζωής της το 2020, είναι από μόνη της εντυπω­σιακή. Μολαταύτα, τα περισσότερα κείμενα από τις δημόσιες ομιλίες και διαλέξεις των έξι αυτών δεκαετιών της σταδιοδρομίας της παρέμεναν έως σήμερα αδημοσίευτα ή δυσεύρετα.
Ισορροπώντας ανάμεσα στις αναφορές της στους κόσμους της φιλοσοφίας και των καλών τεχνών, η Αντωνακάκη αποτελούσε η ίδια την ενσάρκωση της βαθιάς της πεποίθησης ότι η αρχιτεκτονική αποτελεί πολιτισμικό αγαθό. Τα κείμενά της αναπτύσσονται γύρω από ζητήματα όπως: η ποιητική σύλληψη του κτισμένου περιβάλλοντος της καθημερινότητάς μας, η σημασία των ορίων, της κίνησης και των μεταβάσεων στην αρχιτεκτονική, η χρήση του χρώματος στην αρχιτεκτονική και στην πόλη, η θεατρικότητα και η κατοίκηση, οι σχέσεις χρόνου και χώρου στην αρχιτεκτονική, ο διάκοσμος και η ποιητική διάσταση των αντικειμένων της καθημερινής ζωής, η αρχιτεκτονική της πολυκατοικίας και η συσχέτιση της ελληνικής πόλης με τον τόπο και το φυσικό περιβάλλον. Γράφοντας ανοιχτόκαρδα για την τέχνη της, με τη χαρακτηριστική της ευρυμάθεια και ευαισθησία, η Αντωνακάκη προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό τα κλειδιά που του χρειάζονται για να μάθει να κοιτάζει με οξύτερο, κριτικό βλέμμα το χώρο όπου ζει και κινείται καθημερινά.
Η Σουζάνα Αντωνακάκη (1935–2020), αρχιτέκτων σε μόνιμη συνεργασία με τον Δημήτρη Αντωνακάκη, ήταν ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου 66. Το κοινό τους έργο απέσπασε πολυάριθμες βραβεύσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και δημοσιεύτηκε επανειλημμένα σε σημαντικές εκδόσεις διεθνών ιστορικών της αρχιτεκτονικής. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ, 1971–1972), πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ, 1980–1984), μέλος της Εθνικής Γραμματείας της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA, 1982–2002) και αντεπιστέλλον μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής (Académie d’Architecture, 1995–2020). Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της δίδαξε σε πανεπιστημιακά σεμινάρια και έδωσε πολυάριθμες διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΣΕΙΡΑ: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
ISBN 978-960-524-999-1, σχήμα 17 x 24 εκ., 584 σελ., τιμή: 35 ευρώ

Παρουσίαση της έκδοσης "Προσωπικό Αρχείο Αρχηγού ΕΔΕΣ Στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα"

Το Πολεμικό Μουσείο και οι Εκδόσεις Βεργίνα σας προσκαλούν στην παρουσίαση της έκδοσης με τίτλο: «Προσωπικό Αρχείο Αρχηγού ΕΔΕΣ Στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα», τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας &Ριζάρη 2, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, τ. Υφυπουργός και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Συντονιστής:
Λάμπρος Καλαρρύτης, Δημοσιογράφος
Προλογίζουν:
Δημήτριος Σκαρβέλης: Στρατηγός ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
Αναστάσιος Λιάσκος: τ. Υφυπουργός, Βουλευτής, Πρόεδρος Δ.Σ. Πολεμικού Μουσείου
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κύριο Αναστάσιο Λιάσκο, θέλοντας να αξιοποιήσει το πολύτιμο υλικό του προσωπικού αρχείου του Στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα και να τιμήσει την επέτειο των 80 χρόνων από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, μιας μεγαλειώδους στιγμής της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, αποφάσισε να παραχωρήσει στον Εκδοτικό Οίκο Βεργίνα 200 έγγραφα, από τις δεκάδες χιλιάδες του συνόλου, ώστε να εκδοθεί ένα θεματικό λεύκωμα.
Το λεύκωμα περιλαμβάνει 200 επιλεγμένα Έγγραφα – Επιστολές της περιόδου 1942-1944 και 23 προσωπικές φωτογραφίες του Στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα. Το υλικό προέρχεται από το φωτογραφικό αρχείο του Πολεμικού Μουσείου και δημοσιεύεται για πρώτη φορά.
Επιμελητές του έργου: Ιωάννης Β. Αθανασόπουλος, ιστορικός – Επιστημονικός Σύμβουλος Πολεμικού Μουσείου και Θεοφάνης Βλάχος, ιστορικός – Επιμελητής Ιστορικού Αρχείου Πολεμικού Μουσείου.
Βιογραφία Ναπολέοντος Ζέρβα:
Ο Ναπολέων Ζέρβας αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς πρωταγωνίστησε σε όλα σχεδόν τα γεγονότα που επέκτειναν τα σύνορά της. Γεννήθηκε στην Άρτα το 1891. Συμμετείχε στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 - ’13 και διακρίθηκε στη μάχη του Κιλκίς. Ακολούθως το 1916 πολέμησε ηρωικά κατά των Γερμανοβουλγάρων στο Μακεδονικό Μέτωπο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως από την ένταξή του στο στράτευμα το 1910, ως Δεκανέας, μέσα σε μια δεκαετία λαμβάνει τους βαθμούς «επ’ ανδραγαθία» λόγω της γενναιότητάς του στα πεδία των μαχών. Τον Σεπτέμβριο του 1941 θα ιδρύσει τον ΕΔΕΣ, με βασικό στόχο την απελευθέρωση της χώρας από τα στρατεύματα του Άξονα. Θα βγει στο βουνό μαζί με τους πρώτους αντάρτες του τον Ιούλιο του 1942 και θα ξεκινήσει η δράση του. Χωρίς τον Ζέρβα δεν θα γινόταν ο Γοργοπόταμος. Οι κατακτητές αναγκάστηκαν να τον επικηρύξουν με το ποσό των 100.000.000 δραχμών.
Το ΕΑΜ, αν και συνεργάστηκε μαζί του για το σαμποτάζ, του πρότεινε πολλάκις να ενταχθεί στην οργάνωσή του για να πετύχει τους δικούς του σκοπούς. Ο Ζέρβας ήθελε τη συνεργασία και όχι την υποταγή του στο ΕΑΜ. Η άρνησή του έφερε ένοπλες επιθέσεις του ΕΛΑΣ κατά του ΕΔΕΣ που συνεχίστηκαν μέχρι και τα Δεκεμβριανά.
Παράλληλα, η δράση του ΕΔΕΣ προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τους κατακτητές τα επόμενα χρόνια. Οι μάχες του Μακρυνόρους (Ιούλιος 1943), της Νεράιδας (Οκτώβριος 1943), του Αρχάγγελου Πρεβέζης (Ιούλιος 1944), της Μενίνας (Αύγουστος 1944) ήταν μερικές από τις πλέον σημαντικές. Η αποστράτευση του ΕΔΕΣ έγινε τυπικά με τη συμφωνία της Βάρκιζας τον Φεβρουάριο του 1945. Ακολούθως ο Ζέρβας πολιτεύτηκε ενεργά μέχρι το 1950. Πέθανε το 1957.

📅 Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας



Κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε για τις παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, εκδηλώσεις, αφιερώματα σε συγγραφείς και άλλες δράσεις.
Ανοίξτε τις ατζέντες σας και σημειώστε. Συναντήστε τους συγγραφείς μας και συμμετέχετε στις συζητήσεις με τις ερωτήσεις σας.


«Εγώ και οι άλλοι: Μαθαίνω να βάζω όρια»
Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στις 7:30 μ.μ.
με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαριέττας Κόντου
Η Περ αποφασίζει: Εγώ και οι άλλοι
Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Τaλκ
προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς
σε webinar, όπου θα παρουσιαστούν
οι κοινωνικές δεξιότητες που πρέπει
να αποκτήσουν από νωρίς τα παιδιά του 21ου αιώνα,
ώστε να είναι ευτυχισμένα και ασφαλή,
καθώς και οι τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούμε
να τα θωρακίσουμε και να τα ενδυναμώσουμε.
Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση, θα γνωρίσουμε πρώτα απ’ όλα την Περ, την ηρωίδα του νέου βιβλίου της Μαριέττας Κόντου «Η Περ αποφασίζει». Η Περ είναι το παιδί που όλοι μεγαλώνουμε. Έχει απορίες, δισταγμούς, μπερδέματα, αλλά κυρίως έχει συναισθήματα, ανάγκες και όρια που την προστατεύουν. Από εμάς, τους ενηλίκους, χρειάζεται μια ασφαλή καθοδήγηση, έναν οδηγό αγάπης για να ξέρει ακριβώς τι είναι καλό για εκείνη και τι όχι. Να μάθει να εμπιστεύεται τους σωστούς ανθρώπους γύρω της αλλά και τον εαυτό της, τα θέλω της, το ένστικτο και τα όριά της. Η σωστή και ασφαλής διαμόρφωση αυτών των ορίων είναι δουλειά όλων μας!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού και το βιβλίο «Η Περ αποφασίζει» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, συζητάμε για το πώς:
1. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν μεγαλώνοντας να εκφράζουν ξεκάθαρα τις σκέψεις τους και τα όριά τους με αυτοπεποίθηση. Αυτό θα τα βοηθήσει όχι μόνο να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις, αλλά και να προφυλάσσουν τον εαυτό τους από εκφοβισμό και παρενοχλήσεις.
2. Οι γονείς οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται τον εαυτό τους, να διεκδικούν τον σεβασμό των άλλων, να θέτουν όρια, να επικοινωνούν τα «όχι» και τα «ναι» τους και να έχουν αυτοπεποίθηση.
Μέσα από τον διάλογο, θα αναδείξουμε τις φράσεις που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας να λένε καθημερινά, σε δύσκολες περιστάσεις, φράσεις που κανείς δεν δίδαξε σε εμάς. Ταυτόχρονα, θα εξετάσουμε την αλλαγή της εποχής και την προσαρμογή μας ως γονέων στις νέες, πολύπλοκες συνθήκες διάδρασης και επικοινωνίας, που απαιτούν δεξιότητες που δεν είχαμε όταν ήμασταν παιδιά. Θέλουμε το webinar αυτό να δώσει την ευκαιρία σε όλους να μιλήσουμε, να μοιραστούμε εμπειρίες, να λύσουμε απορίες, να ξανασκεφτούμε αντιλήψεις και να γίνουμε εγγυητές της ασφάλειας και της ευτυχίας τους.
Συζητούν:
Πελιώ Παπαδιά, δημοσιογράφος,
αρχισυντάκτρια του free press για γονείς Τaλκ και του www.talcmag.gr
Μαριέττα Κόντου, ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου
Το webinar θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom
και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Meeting ID 849 1895 4886
Passcode 507529

ΤΖΕΝΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΓΚΛΑΡΑ
Φροντίζω το περιβάλλον
Φροντίζω το περιβάλλον γιατί είναι και δική μου ευθύνη.
Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, στις 6:30 μ.μ.,
στο Συνεδριακό Κέντρο Forum
(Δεληγιώργη 9 και Πολυμέρη, Βόλος)
Οι συγγραφείς του βιβλίου και παιδαγωγοί
με πολύχρονη διδακτική πείρα
θα προτείνουν τρόπους αξιοποίησης του βιβλίου,
που σκοπό έχει να βοηθήσει το παιδί να εντοπίζει τις αιτίες
και την παγκοσμιότητα των περιβαλλοντικών ζητημάτων,
καθώς και να αντιλαμβάνεται
τη σημασία υιοθέτησης ατομικής θετικής στάσης
και συνεργατικών δράσεων
για την προστασία του περιβάλλοντος.
Θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Καρτάλης,
Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής
της Ε.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν
οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας
Ελισάβετ Αντωνίου και Πασχάλης Δήμου.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.
Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
Μινώταυρος
Ζωές που στροβιλίζονται
στη δίνη κοσμοϊστορικών γεγονότων.
Έρωτας, θάνατος, μικρές χαρές, συμφορές
στο μάτι του κυκλώνα της Μεγάλης Ιστορίας.
Παρουσίαση βιβλίου
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στις 7 μ.μ.,
στο Heaven Roof Garden του ξενοδοχείου Χαρά
(Λ. Καρώνη 21, Χαλκίδα)
Ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά για το νέο του μυθιστόρημα,
απαντά σε ερωτήσεις του κοινού και υπογράφει αντίτυπα.
Προλογίζει η Μαρία Τζιφή.
Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΙΑΜΒΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΠΑΡΔΗΣ
Πλατεία Κλαυθμώνος
Ένα παιδί μεγαλώνει
στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας.
Μια κατάδυση στον θολό βυθό του οικογενειακού,
κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος.
Παρουσίαση βιβλίου
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, στις 8:30 μ.μ.,
στο IANOS Café
(Σταδίου 24, Αθήνα)
Θα μιλήσουν
η ποιήτρια και κριτικός λογοτεχνίας
Άννα Αφεντουλίδου
και η δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας
Ελισάβετ Κοτζιά.
Ο Γιώργος Συμπάρδης θα απαντήσει
σε ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
Μινώταυρος
Ζωές που στροβιλίζονται
στη δίνη κοσμοϊστορικών γεγονότων.
Έρωτας, θάνατος, μικρές χαρές, συμφορές
στο μάτι του κυκλώνα της Μεγάλης Ιστορίας.
Παρουσίαση βιβλίου
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στις 7 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο LIBER
(Ελπίδος 8, Αγία Παρασκευή)
Ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά για το νέο του μυθιστόρημα,
απαντά σε ερωτήσεις του κοινού και υπογράφει αντίτυπα

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Το σπάσιμο
Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο ρωγμές.
Συζήτηση με θέμα
«Έμφυλη βία & trafficking
Συγκοινωνούντα δοχεία μιας διαχρονικής μάστιγας»
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στις 7 μ.μ.,
στον Πολυχώρο «Ελιά», στη Βέροια
Θα μιλήσουν η Ευμορφία Μήτσιου,
ψυχολόγος του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»,
ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων,
και ο συγγραφέας του βιβλίου
και εκπαιδευτικός Τάσος Παπαναστασίου.
Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ

ΖΕΦΗ ΚΟΛΙΑ
Βελονιές της πρωτοπορίας
Ένα βιβλίο για τους μόδιστρους,
τα κινήματα και τις μόδες του δρόμου
που διαμόρφωσαν την ενδυματολογική αισθητική
του 20ού αιώνα.
Παρουσίαση βιβλίου
Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στις 7 μ.μ.,
στο αναγνωστήριο του Athens Book Space,
στο Πάρκο Ελευθερίας,
πίσω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Με παράλληλη προβολή ψηφιακού υλικού,
η συγγραφέας θα παρουσιάσει τις πρωτοπορίες,
τους μόδιστρους, τις υποκουλτούρες,
τα κινήματα και τις μόδες του δρόμου
που διαμόρφωσαν την ενδυματολογική αισθητική
του 20ού αιώνα.

ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Η σκόνη του κόσμου όταν γκρεμίζεται
Ένα παιχνίδι χωρίς όρια
ανάμεσα στη δύναμη της θέλησης
και τις παγίδες της Ιστορίας.
Παρουσίαση βιβλίου
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, στις 7 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει
(Ακαδημίας 32, Αθήνα)
Θα μιλήσουν
ο συγγραφέας και κριτικός Νίκος Δαββέτας
και ο Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας.
Ένα παιχνίδι χωρίς όρια ανάμεσα στη δύναμη της θέλησης
και τις παγίδες της Ιστορίας που μετατρέπουν
τους πρωταγωνιστές του δράματος
σε μια ασήμαντη χαρακιά
στο άγριο σκηνικό της βορειοελλαδικής ενδοχώρας.

ΛΟΥΚΙΑ ΔΕΡΒΗ
Ακούω φωνές
Πολυφωνικές ιστορίες απλών
και πιο σύνθετων ανθρώπων,
σε διαφορετικές τονικότητες.
Παρουσίαση βιβλίου
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, στις 7:30 μ.μ.,
στο εντευκτήριο του περιοδικού Εμβόλιμον
(συγκρότημα «Πύλος», Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας)
Με τη συγγραφέα συνομιλεί ο Νίκος Κατσαβός,
μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Εμβόλιμον.
Αποσπάσματα από το βιβλίο
διαβάζει ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος.
Η Λουκία Δέρβη απαντά σε ερωτήσεις του κοινού
και υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της.
Σε συνεργασία με βιβλιοπωλείο Γκελεστάθη – Παπαγεωργόπουλου

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη και την παρέα του
Συνταγές για μικρά χεράκια
Ο Πάρης μάς γνωρίζει την παρέα του
και μαγειρεύουμε όλοι μαζί υγιεινά φαγητά και σνακ!
Εκδήλωση για παιδιά
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι,
στο βιβλιοπωλείο ΚΛΑΨΙΝΑΚΗΣ
(Λ. Ηγ. Γαβριήλ 59, Ρέθυμνο)
Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο
για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας
με 8 απολαυστικές συνταγές-ιστορίες.
Η Ελένη Κατσούλη σάς περιμένει για να διαβάσετε και
να διασκεδάσετε παρέα με μία από τις ιστορίες του Πάρη.
Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας θα είναι διαθέσιμη
για να συνομιλήσει με τους γονείς
και να υπογράψει το βιβλίο της.
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 4 ετών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Ο φοβητσιάρης γίγαντας
Ποιος να το φανταζόταν ότι ένας γίγαντας
θα φοβόταν τους ανθρώπους;
Εκδήλωση για παιδιά
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι,
στο βιβλιοπωλείο ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ
(Ι. Πασαλίδη 44-46, Θεσσαλονίκη)
Ο γίγαντας ήταν δυνατός, τρομερός, άγριος και πολύ τσατίλας.
Όταν έβλεπε ανθρώπους γινόταν έξαλλος
και φυσικά όλοι τον φοβόντουσαν.
Ποιος να το φανταζόταν όμως
ότι και ο γίγαντας φοβόταν τους ανθρώπους;
O Δημήτρης Μπογδάνος σας περιμένει
για να σας συστήσει τον φοβητσιάρη γίγαντα
της ιστορίας του
και για να βρείτε τρόπους όλοι μαζί να τον βοηθήσετε…
να ξεπεράσει τους φόβους του!
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 454050 ή στο prasinosynnefo@gmail.com
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 3 ετών

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Το σπάσιμο
Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο ρωγμές.
Παρουσίαση βιβλίο
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ.,
στο καφέ The Mall (Λεωφόρος Κύκνων 1),
στην Καστοριά
Θα μιλήσουν
η ψυχολόγος Φιλιώ Μάρκου,
η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Στανόα
και ο συγγραφέας του βιβλίου
και εκπαιδευτικός Τάσος Παπαναστασίου.
Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ

Χαροπαλεύει η 16χρονη από τον Βύρωνα που έπεσε θύμα ναρκεμπόρων



Χαροπαλεύει η 16χρονη από τον Βύρωνα που έπεσε θύμα ναρκεμπόρων



Αρχίζουν έλεγχοι στις τράπεζες από την ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια


Αρχίζουν έλεγχοι στις τράπεζες από την ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια
Από το μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών θα περάσουν το επόμενο διάστημα τα χαρτοφυλάκια δανείων των ευρωπαϊκών ...



Τεκμήρια: Εγκλωβισμένοι για... πάντα οι ελεύθεροι επαγγελματίες


Τεκμήρια: Εγκλωβισμένοι για... πάντα οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Σε αδιέξοδο θα βρεθούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς με τις ρυθμίσεις που περιέχ...


Λαγκάρντ: Σε κρίσιμη καμπή η Ευρώπη – Οι 4 εστίες κινδύνου


Λαγκάρντ: Σε κρίσιμη καμπή η Ευρώπη – Οι 4 εστίες κινδύνου
Ενώ ο πληθωρισμός παραμένει επίμονος και η ευρωπαϊκή ανάπτυξη έχει φρενάρει-και εξαιτίας της σφιχτής οικονομικ...



ΣΟΚ - Επιστρέψτε μισθούς και συντάξεις χηρείας 4 ετών!


ΣΟΚ - Επιστρέψτε μισθούς και συντάξεις χηρείας 4 ετών!
Τριπλό σοκ θα υποστούν ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να επιστρέψουν μισθούς π...



Η Γενιά (του Πολυτεχνείου) που έχασε την ευκαιρία να αλλάξει την Ελλάδα


Η Γενιά (του Πολυτεχνείου) που έχασε την ευκαιρία να αλλάξει την Ελλάδα
Namaste... Που θα έλεγε και ο Πρόεδρος Ομπάμα, κατά την προ ετών επίσκεψή του στην Αθήνα, αλλά σε άλλη γλώσσα. Ακόμη μια επέτειος για την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τη θυσία αθώων. Τη θυσία αγωνιστών. Τη θυσία παιδιών με οράματα και ιδανικά, που άνοιξαν τον δρόμο για να... βολευτούμε εμείς στη ζωή μας. Αυτή είναι η μια πτυχή της επετείου. …