Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ ΙΙΙ

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ ΙΙΙ

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ», τον «νέο» αλλά και παλιό «πίνακα προσδιορισμού ποσοστών αναπηρίας» όπως θέλουν να τον λένε  όλοι εκείνοι οι «εγκέφαλοι» που τον, τους, συνέταξαν προκειμένου να ξεπετούν τον κοσμάκη στις διάφορες επιτροπές, και να κόβουν, να ΣΦΑΖΟΥΝ πιο εύκολα.
Κάποιοι, είπαν μάλιστα, πως είναι και καλά «δέσμιοι των Ευρωπαίων» (για όλα έχουν διατάξει οι ευρωπαίοι, ενώ οι δικοί μας δεν έβαλαν το χέρι τους…), μόνο που θα θυμίσω πως και ΠΡΙΝ από τους Ευρωπαίους, ΠΡΙΝ τα μνημόνια, και ΠΡΙΝ τα ΚΕΠΑ, κατά πολύ… «περίεργο» τρόπο, κοβόταν από επιτροπές ανάπηροι πραγματικοί, και περνούσαν ανάπηροι μαϊμού γιατί είχαν το μέσον…
Επειδή κάποιοι νομίζουν πως είμαστε χαϊβάνια (για να μιλήσουμε έξω από τα δόντια), τους πληροφορούμε πως κάνουν λάθος.
Που είχαμε μείνει;
Στον ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ πίνακα λοιπόν, ο οποίος είναι σε ισχύ πλέον. Το ΝΕΟ βοήθημα (το έγραψα, το γράφω και θα το γράφω ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέχρι να πάρουν οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες την κατάσταση στα χέρια τους) για πιο εύκολο Αποκλεισμό από τα ΚΕΠΑ ακόμα περισσότερων ασθενών, για πιο εύκολο σφάξιμο τους.
Επειδη πολλοι επικοινωνειτε μαζι μου και ρωτατε λεπτομερειες για το ΠΟΙΟΙ συμμετεχουν στις επιτροπες που αναθεωρουν αυτους τους πινακες, θα σας μεταφερω αμεσως τα στοιχεια που βρηκα στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!
«Η επιτροπή απαρτίζεται από:
α. Τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως πρόεδρο,
β. Τον Γενικό Διευθυντή Κοινωνικής Ασφάλισης, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών και Ασθενείας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
γ. Τoν Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του,
δ. Ένα καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως ,
ε. Ένα καθηγητή Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως ,
στ. Ένα καθηγητή Ωτορινολαρυγγολογίας της Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως ,
ι. Ένα καθηγητή Οφθαλμολογίας της Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,
ια. Ένα ιατρό παθολόγο προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών, ως μέλος, με αναπληρωτή ένα ιατρό πνευμονολόγο προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών,
ιβ. Ένα ιατρό ορθοπεδικό, προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών, ως μέλος, με αναπληρωτή ένα ιατρό ρευματολόγο προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών,
ιγ. Ένα ιατρό χειρουργό από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών, ως μέλος, με αναπληρωτή έναν ιατρό ουρολόγο προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών,
ιδ. Ένα ιατρό εργασίας, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,
ιε. Ένα ιατρό παιδοψυχίατρο που εργάζεται στις δομές αναπηρίας ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,
ιστ. Ένα εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜεΑ), ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,
ιζ. Ένα εκπρόσωπο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Αναπηρίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Ε.Λ.Ι.Ε.Α.Κ.Α.Π.), ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,…….»
ΠΗΓΗ: facebook.com/groups/sinigoros.amea/
Όπως βλεπετε, εχουμε πολλους «καθηγητες», λειπουν ειδικοτητες ιατρικες, αυτά θα τα πουμε σε επομενο χρονογραφημα, και εχουμε και ΟΝΟΜΑΤΑ συμμετεχοντων στην επιτροπη αυτή του ΑΙΣΧΟΥΣ. Θα πω να μην σας παραππλανουν οι ιδιοτητες των «καθηγητων», γιατι ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολλοι εξ αυτων, περα των γενικων γνωσεων επι των παθησεων, στερουνται των ΕΙΔΙΚΩΝ που χρειαζονται για να εκτιμησουν όπως πρεπει την κατασταση καποιου ασθενη.
Για παραδειγμα, ασθενη με Σκληρυνση Κατά Πλακας που ειχε εισαχθει σε κρατικο νοσοκομειο, τον ανελαβε καθηγητης νευρολογιας με την ομαδα του, μη εχοντας ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ στην παθηση του σταματησε για ένα τριμηνο την αγωγη, με αποτελεσμα ο ασθενης να παρουσιασει πολλες νεες εστιες.
Θα μπορουσα να δωσω και αλλα παραδειγματα, καθως και σχολια ασθενων, αλλα αυτό θα γινει στην συνεχεια.
Θα επανελθω λοιπον.

Βασίλης Τσούγκαρης

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ ΙΙ

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ ΙΙ

Εδώ ειμαστε και πάλι, μετά την κυκλοφορία του «αναθεωρημένου καταλόγου ΚΤΕΟ των αναπήρων και χρόνια πασχόντων
», ο οποίος βέβαια, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, είναι ΗΔΗ σε ισχύ!
Ένα θέμα…. ΑΝΑΘΕΜΑ, με το οποίο θα ασχοληθούμε για πάρα πολύ, μιας και οι αντιδράσεις των Άμεσα ενδιαφερόμενων, είναι πολλές και ποικίλες, και καθημερινά, γίνονται ακόμα περισσότερες.
Είναι γεγονός, πως ο χώρος των ΑΜΕΑ και Χρόνια Πασχόντων, είναι πλέον καζάνι που βράζει, και σύντομα μέσα σε αυτό, θα «ζεματιστούν» πολλοί!
Σε παλιότερα χρονογραφήματα μου, είχα γράψει πολλές φορές για τα «Θαύματα» που γίνονται στα ΚΕΠΑ, εγώ, αλλά και οι συνεργάτες μου προειδοποιούσαμε πως θα καταλήξουμε να «ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» όλο και περισσότεροι από τις επιτροπές με τις ευλογίες των αρμοδίων και με το νόμο (ζούμε στη χώρα όπου ΟΛΕΣ οι ματσακονιές γίνονται με τον νόμο), αλλά το μόνο αποτέλεσμα που είχαμε, ήταν ΟΛΑ τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ των διαφόρων αποχρώσεων να πέσουν να μας φάνε, οι δε «ενδιαφερόμενοι», τα ΘΥΜΑΤΑ, να μας κοιτούν με καχυποψία, νομίζοντας πως πάμε να εξυπηρετήσουμε κάποια «συμφέροντα».
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, και φτάσαμε εδώ, στο σήμερα, στο ΤΩΡΑ, που πλέον οι επιτροπές έχουν ένα επιπλέον «βοήθημα» για να κόψουν ακόμα περισσότερα άτομα από τις όποιες παροχές που δικαιούνται.
Κάποιοι, λένε πως τόσο ο παλιός, όσο και ο νέος πίνακας ποσοστών αναπηρίας, ΔΕΝ έχουν διαφορές.
Για πολλοστή φορά, βλέπουν το τυρί, αλλά δε βλέπουν τις ΦΑΚΕΣ.
Για διαβάστε μια σχετική επιστολή από καρκινοπαθή (έχουμε πολλές, αλλά μια μια είναι καλύτερα).
«ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ…….ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Κύριοι Υπουργοί με μεγάλη απογοήτευση διάβασα τον νέο προσδιορισμό ποσοστών αναπηρίας και διαπίστωσα ότι με αυτά τα ποσοστά που έχετε βγάλει, θα πρέπει ο ανάπηρος να είναι ένα βήμα πριν τον τάφο για να παίρνει το «φιλοδώρημα σύνταξη».  Όμως θα σταθώ στην αναπηρία που αφορά τις γυναίκες με καρκίνο μαστού και με μαστεκτομή, η οποία με ενδιαφέρει ως προσφάτως παθούσα. Έχετε κατεβάσει δραματικά τα ποσοστά της γυναίκας με μαστεκτομή και μετά την πενταετία ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ γίνεται καλά!!!!
Κύριε Πετρόπουλε, ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ, η μαστεκτομή εκτός ότι θέτει το κυριαρχικό σε όλους τους καρκίνους θέμα απειλής κατά της ζωής, είναι ένας σοβαρότατος ακρωτηριασμός οργάνου ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την θηλυκή αυτοπεποίθηση και σεξουαλικότητα μιας γυναίκας αλλά και με την βαθύτερη έννοια ψυχολογικής σημασίας.
Όταν μια γυναίκα ακρωτηριασθει με μαστεκτομή έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την άμεση απειλή της ζωής της και κρίσιμους προβληματισμούς υπάρξεως. Πχ θα ολοκληρωθεί η ζωή μου ως γυναίκα; Θα βρεθεί κάποιος να με συζευχθεί με αυτό το «ελάττωμα»; Θα μπορέσω να τεκνοποιήσω; Ποια επιρροή θα έχει ο ακρωτηριασμός μου στην θηλυκότητα μου και πέρα από αυτά τα ανθρώπινα ερωτήματα προκύπτει και το ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ερώτημα επιβίωσης.
Θα μπορέσω να εργασθώ για να ζήσω; Όπως ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ γνωρίζεται όταν υποστείς μαστεκτομή σου ΑΦΑΙΡΟΥΝ και λεμφαδένες από το χέρι σου, οπότε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ έχεις ένα χέρι, διότι το άλλο είναι πολύ ευάλωτο σε οιδήματα.
Και εγώ Η ΑΦΕΛΗΣ σας ερωτώ; Από την στιγμή που λέτε ότι μετά την πενταετία δεν είναι πια ανάπηρη η γυναίκα επειδή ΕΠΕΖΗΣΕ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ), φύτρωσε ο μαστός της η βγήκαν οι λεμφαδένες ώστε να μην έχει πρόβλημα το χέρι της και πως μπορεί να εργασθεί ως ένας φυσιολογικός άνθρωπος;
Θεωρητικά μπορεί. Πρακτικά όμως είναι αδύνατον διότι κανένας δεν θα σε κρατήσει στην εργασία του όταν δεν μπορείς να αποδώσεις.
Θεωρώ λοιπόν ότι ο χρονικός προσδιορισμός που δώσατε στης γυναίκες με μαστεκτομή είναι το λιγότερο δολοφονικός, διότι μετά την πενταετία μια γυναίκα με μαστεκτομή, με χημειοθεραπείες, ορμονοθεραπείες και ακτινοβολίες έχει να αντιμετωπίσει και αλλά προβλήματα υγείας από την νόσο της.
Κύριε Πετρόπουλε η αφαίρεση ενός τόσου ζωτικού για μια γυναίκα οργάνου δεν συνιστά μόνο την σωματική αναπηρία αλλά προκαλεί και ισχυρότατο ψυχικό κλονισμό με μια μορφή διαρκούς ψυχικής αναπηρίας που δεν θεραπεύεται και που κάνουν την ζωή μιας γυναίκας με μαστεκτομή αφόρητη οπότε θεωρώ ότι η αναπηρία μιας γυναίκας με μαστεκτομή δεν είναι ούτε 20% ούτε 30% ούτε 40% ούτε 50% ούτε 90%  είναι ανυπολόγιστη για αυτούς τους λόγους σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα καρκίνος μαστού και τα ποσοστά να μην τελειώνουν μετά την πενταετία.
Άραγε πως θα αισθανόταν ένας άντρας αν ακρωτηριαζόταν το όργανο που τεκνοποιεί;
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ….ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ, ΠΩΣ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΘΗΛΑΖΑΝ…..ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ….ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ…. 
Εμείς σαν www.stekiradio.gr το No1 web radio των ΑμεΑ, σας έχουμε μια πρόταση…
Δημιουργήστε ένα Υπουργείο που θα το ονομάσετε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, να προσλάβετε όλους εμάς με έναν βασικό μισθό και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και προπαντός, θα εξυπηρετεί τον κόσμο όπως ακριβώς του ΑΞΙΖΕΙ….ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…..
Σας έχω κι άλλη πρόταση…ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…….»
ΠΗΓΗ: stekiradio.gr-Anastasia Sarantidou
Εδώ θα πρέπει να παρατηρήσω, πως ΚΑΚΩΣ ο πίνακας των ποσοστών ονομάζεται έτσι….
Κανονικά θα έπρεπε για να ακριβολογήσουν οι συντάκτες του, να τον ονομάσουν «ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ», έτσι, για να είναι οι ασθενείς ΟΛΟΙ στο κλίμα του τι τους περιμένει.
Έχουμε κι άλλα πολλά να πούμε!
Θα επανέλθω!

Βασίλης Τσούγκαρης

Κράνος Διασωστών – Δασοπυροσβεστών TYTAN HOT 101.03

Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
* Η κατασκευή του κράνους παρέχει maximun προστασία
στο κεφάλι του χρήστη.
* Καινοτόμα κατασκευή του κέλυφους του κράνους από πολυαμίδιο ΡΑ 6.6 ενισχυμένο με υαλονήματα.
* Υψηλή ανθεκτικότητα και αντοχή σε χτυπήματα και διάτρηση.
* Χαρακτηριστικά υψηλής προστασίας σε ανάγκη απορρόφησης ενέργειας.
* Ιδανικό για εργασία και σε υψηλές αλλά και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
* Άνετο και εύκολο στη χρήση.
* Ελαφρύ. με βάρος μόλις 700 gr.
* Σε διάφορα χρώματα.
Διατίθεται με τον παρακάτω εξοπλισμό:
* Προστατευτική Προσωπίδα
* Εσωτερικό από μαλακό φυσικό δέρμα.
* Εσωτερικό ένθετο για απορρόφηση ενέργειας.
* Σύστημα ρύθμισης για περίμετρο κεφαλής από 50 ως 66cm
* Σύστημα ρύθμισης ύψους εφαρμογής του κράνους στην κεφαλή.
* Σύστημα αερισμού
* Υποσιάγωνο συγκράτησης 3ων σημείων εύκολης αποδέσμευσης.
* Προστατευτικό λαιμού.
* Ανακλαστικά ένθετα στο κέλυφος.
* Αντάπτορες πολλαπλών χρήσεων για προσαρμογή αναπνευστικής μάσκας και φακού.
Επιπλέον αξεσουάρ που μπορεί να δεχτεί:
* Μάσκα προστασίας ματιών.
* Προστατευτικά ακοής.
* Αντάπτορα φακών για προσαρμογή φακού PELI® και Streamlight®
Προδιαγραφές
Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των παρακάτω Ευρωπαϊκών Οδηγιών:
EN 12492:2012 Ορειβατικά κράνη
EN 397:1995 Βιομηχανικά Κράνη (Απορρόφηση Ενέργειας, Αντοχή σε χτυπήματα, Αντοχή σε φλόγα, Αντοχή σε μεγάλες πιέσεις)
EN 443:1997 Πυροσβεστικά Κράνη (Αντοχή σε Υψηλές θερμοκρασίες και Φλόγα)
EN 443:2008 Πυροσβεστικά Κράνη σε κτίρια (αντοχή σε υγρά χημικά)
Πιστοποίηση:
Evaluation Certificate EC type no. EC/S/1938/2012
Προτεινόμενη Χρήση
Το κράνος TYTAN HOT 101.03 είναι σχεδιασμένο για Δασοπυροσβέστες και Διασώστες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις σε όλα τα περιβάλλοντα και σε διασώσεις ή δασικές πυρκαγιές αλλά και για βιομηχανικούς κινδύνους.

Outboard Pilot Hydraulic Pack

Outboard Pilot Hydraulic Pack
ALL NEW autopilot pack for Lowrance High Definition System (HDS) displays, providing automatic steering for hydraulic-steer outboard motors. An extra pair of hands when you need it, the Outboard Pilot, featuring Lowrance SmartSteer™ control from your HDS Gen2 or HDS Gen2 Touch, will steer to a heading, waypoint or route.
View full description
Key Features
Steer your outboard motor to a heading, waypoint, route or cursor, with control from your HDS Gen2 display.
New Lowrance SmartSteer™ interface provides control of both your hydraulic-steer outboard motor, as well as the MotorGuide Xi5 Pinpoint electric-steer trolling motor
“One-touch” route creation from saved trails.
Repeat your path with automatic turn patterns.
Recommended for single-outboard setups, on boats that are 30 feet and less, in length.
VRF (Virtual Rudder Feedback) – simplifies pilot installation -- eliminating the need for a rudder position sensor.
Easy setup – straightforward guide steps you through first-time install.
Easy-to-install, plug-and-socket connection – with no complex terminal wiring
Supported by Lowrance Advantage Service program
Specifications
Overview
Warranty
Two year limited

   
   
   

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT ONE CB RADIO ME S METER!

CRT ONE CB RADIO ME S METER!
ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): CRT-ONE 
CRT ONE-N CRT ONE MINI CB RADIO
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!
AM/FM European Multinorms
4W Output Power
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Το άταχτο συννεφουλίνι

Το άταχτο συννεφουλίνι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Σεπτεβρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-130-3
Σε µια συννεφογειτονιά ζει µε τη µαµά του και την αδελφούλα του, τη Φούλα Φούλα Συννεφούλα, ένα σκανταλιάρικο συννεφουλίνι που του αρέσει να κάνει αταξίες. Η µαµά του του ζητάει να της υποσχεθεί ότι θα είναι φρόνιµο.
Το συννεφουλίνι το υπόσχεται, αλλά συνεχίζει να κάνει τη µία αταξία µετά την άλλη. Όταν η µαµά το µαθαίνει, για να το τιµωρήσει αποφασίζει να µην το πηγαίνει τις Κυριακές να κάνει τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο, ούτε να το αφήνει να παίζει κυνηγητό µε τα άλλα συννεφάκια, αλλά η χειρότερη τιµωρία του είναι άλλη. µια τιµωρία τόσο δυσβάσταχτη που δεν µπορεί να την αντέξει. Τότε είναι που το συννεφουλίνι παίρνει την απόφαση να φύγει κρυφά από τη συννεφογειτονιά για να βρει έναν τρόπο να κερδίσει πάλι την αγάπη της µαµάς του.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ - Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΣΤΟ ANODOS LIVE STAGE ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΑΒΒΑΤΑ

ΑΝΟΔΟΣ LIVE STAGE
ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Σάββατο 6 - 13 – 20 – 27/ 1 / 2018 
Ο Κωστής Μαραβέγιας, αεικίνητος και δυναμικός, ο πάντα ενωτικός και τρυφερός, στήνει τραγούδι και χορό στην Άνοδο και κάνει τις νύχτες μας γιορτή. Απλόχερη αληθινή μουσική γιορτή που μας παρασύρει, εμπλουτίζοντας τις αισθήσεις μας, την ψυχή και την καρδιά μας.
Ο Κωστής Μαραβέγιας, ξέρει να σαγηνεύει το κοινό που τον ακολουθεί φανατικά τα τελευταία χρόνια, με τα εξαιρετικά προσεγμένα προγράμματά του αλλά και με τις μοναδικές και ιδιαίτερες μουσικές επιλογές του. Αυτό φαίνεται και από τις σταθερά sold out εμφανίσεις και συναυλίες του σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Η αισιοδοξία και η ηρεμία που αποπνέει, σε συνδυασμό με τον δυναμισμό του αλλά και την εξαιρετικά ποικιλόμορφη προσωπικότητά του, δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για μια ακόμη σειρά από ξεχωριστά live στο ΑΝΟΔΟΣ LIVE STAGE, αφού οι εμφανίσεις που αγαπήθηκαν πολύ. Λόγω μεγάλης ζήτησης, οι παραστάσεις συνεχίζονται για όλα τα Σάββατα του Ιανουάριου: Σάββατα 6 - 13 – 20 – 27/ 1 / 2018.

Νέα έκδοση: ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ ΜΠΟΜΠΑ, του Στρατή Τσίρκα

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε η εμβληματική νουβέλα ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ ΜΠΟΜΠΑ του Στρατή Τσίρκα, σε νέα έκδοση με επίμετρο του Γιάννη Παπαθεοδώρου. Η συνείδηση της Ιστορίας, το πλάτος της ματιάς και το πλήθος των προσώπων που κινεί ο συγγραφέας θυμίζουν πως εδώ δοκιμάζει τις δυνάμεις του πριν ξανοιχτεί στις πολυσέλιδες ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ.

Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
Σε τούτο το οριακό για τον Τόπο μας σταυροδρόμι των δίσεκτων καιρών μας, η βαθύτερη λογική τ ο υ π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ο ύ α ν τ ί δ ο τ ο υ σ τ η Χ ρ ε ο κ ο π ί α σηματοδοτεί τη ζητούμενη πολιτική πολιτισμού, που θα μας βγάλει στην ανοιχτή δημοσιά της ιστορίας μας.
Με το πολιτιστικό αντίδοτο να νοείται ω ς α π ό σ τ α γ μ α τ η ς α ξ ι α κ ή ς π α ρ α κ α τ α θ ή κ η ς τ η ς μ ε γ ά λ η ς α κ ο λ ο υ θ ί α ς τ ω ν α ι ώ ν ω ν π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ τ ο υ Ε λ λ η ν ι σ μ ο ύ. Φωτίζοντας τη δύσκολη ανηφοριά του μετα-μνημονιακού μας μέλλοντος και διεμβολίζοντας το παγιδευτικό δίπολο: τ ο υ ν ο σ η ρ ο ύ ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η εθνικιστική αφροσύνη, και τ ο υ ν ο σ η ρ ο ύ α ν τ ι - ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η νεοταξική α-τοπία (αποεθνοποίηση).
Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
συγγραφέας:Λαοκράτης Βάσσης
Isbn: 978-960-579-074-5
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 160
Λιανική Τιμή: 13,00 ευρώ

Οι καλύτεροι προορισμοί του 2018

ArtTravel

1

Kόσμος

Οι καλύτεροι προορισμοί του 2018.
Κάντε κλικ
2

Στεμνίτσα

48 ώρες στην Ορεινή Κορινθία.
3

Ευρώπη

10  γραφικά χωριά για ski.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Η Πανόρμου μέσα από 7 γευστικές στάσεις.
Κάντε κλικ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ