Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ≤2min ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 2010

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ≤2min ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 2010 CINErgy* 3rd INTERNATIONAL THERMAIKOS ≤2min FILM FESTIVAL 2010 * a dynamic state when different entities cooperate advantageously for a final outcome ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2010 Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θερμαϊκού (23920-28803, poltherm@gmail.com) διοργανώνει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Δήμου Θερμαϊκού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2010 στο θέατρο ΚΑΠΠΑ2000, στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού. Στείλτε μας τα film σας (χωρίς περιορισμό στο film genre και τη θεματολογία), τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν τη διάρκεια των 2 λεπτών. Μια ευκαιρία για να προβάλλετε τη δουλειά σας στο κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης. Οι πολλαπλές συμμετοχές κατά άτομο γίνονται δεκτές. Όλα τα υποβληθέντα films θα αξιολογηθούν από την επιτροπή, η οποία θα επιλέξει αυτά που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 Σεπτεμβρίου 2010 (σφραγίδα ταχυδρομείου) www.thermaikosfilmfestival.gr ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Κουντουριώτη 51, Νέοι Επιβάτες, 57019 Νομός Θεσσαλονίκης Τηλ. & Fax.: 23920-28803 E-Mail: poltherm@gmail.com THERMAIKOS MUNICIPALITY CULTURAL CENTRE Kountourioti 51, Neoi Epivates, 57019 Thessaloniki, Greece Tel. & Fax.: 23920-28803 E-Mail: poltherm@gmail.com

Συναυλία στη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 18.8.2010 (ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ - ΚΩΧ - ΚΑΡΑΝΤΖΗ)

Ψάλλοντας και Τραγουδώντας στην Επισκοπή Την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 στις 20:00, οργανώνεται από τις δημοτικές επιχειρήσεις συναυλία με τον Χρόνη Αηδονίδη, τη Μαρίζα Κωχ, τη Νεκταρία Καραντζή και την Ελένη Μπράτζου και πολυμελή συγκροτήματα παραδοσιακών οργάνων από τον Σύλλογο Μεσαγωνιατών Θήρας στο προάυλιο της Επισκοπής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Στην μία, η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μαρίζα Κωχ θα ερμηνεύσει επιτυχίες της και γνωστά τραγούδια της παράδοσης, μαζί με την Ελένη Μπράτζου και στην άλλη ο κορυφαίος δάσκαλος της παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης μαζί με την γνωστή ψάλτρια και μαθήτριά του στο παραδοσιακό τραγούδι Νεκταρία Καραντζή, θα ψάλλουν κατανυκτικούς εκκλησιαστικούς ύμνους και θα τραγουδήσουν τραγούδια της μουσικής μας παράδοσης.

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ “Η μουσική συνάντηση του καλοκαιριού ’’ Μαζί τους τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Web SIte : www.dipeh.gr Email : dipeh@otenet.gr ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ “Η μουσική συνάντηση του καλοκαιριού ’’ Μαζί τους τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ 10/8/2010 ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ “Η μουσική συνάντηση του καλοκαιριού ’’ Μαζί τους τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια μοναδική συναυλία στα Χανιά στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 9.30. Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας χρωστούσαν αυτή την μουσική συνάντηση πολύ καιρό ο ένας στον άλλο. Δυναμικοί εκπρόσωποι του καλού ελληνικού τραγουδιού και οι δύο, μοιράστηκαν αυτό τον χειμώνα για πρώτη φορά τη σκηνή με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Κότσιρας διαλέγει από ένα πλούσιο ρεπερτόριο χωρίς να διστάζει να πρωτοτυπήσει και φλερτάρει με τον ροκ ήχο, με το έντεχνο αλλά και το λαϊκό τραγούδι στις καλύτερες του στιγμές, πάντα με το ίδιο πάθος. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, φέρνει στη σκηνή μία αφοπλιστική ειλικρίνεια, τραγούδια τρυφερά κι εκρηκτικά, ειρωνικά και σουρεάλ, μελωδίες που μπορεί να κρύβουν μία μικρή θλίψη ή να προετοιμάζουν μια μεγάλη επανάσταση! Μαζί τους τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και η εξαίρετη Ζηνοβία Αρβανιτίδη. Τους συνοδεύει μια μοναδική οκταμελής ορχήστρα και τους υποστηρίζει- όπως πάντα- μια ηχοφωτιστική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών.

Δεκαπενταύγουστος στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου με την ΕΤ3

ΑΠΟ ΤΟ e-Pontos Η ΕΤ3 θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά το 1922 στην Παναγία Σουμελά, που θα τελεσθεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Είναι η πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης προεξάρχει Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά του Πόντου και αναμένεται χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο να προσέλθουν σε αυτή. Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Τουρκικής Κυβέρνησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρέχεται άδεια στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας να τελεί Θεία Λειτουργία μία φορά το χρόνο ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου στην Μονή της Παναγίας Σουμελά, η οποία σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ!

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Αναζητούνται... επιβάτες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ Στο ναδίρ της τελευταίας 20ετίας βρίσκεται φέτος η επιβατική κίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την πτώση, σε σύγκριση ακόμη και με την περσινή αρνητική χρονιά, να ξεπερνά το 30%. Ενδεικτικό της απογοητευτικής κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στην «καρδιά» του καλοκαιριού, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, η πληρότητα σε κανένα από τα πέντε πλοία που εκτελούν δρομολόγια από την «άγονη γραμμή» της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά του Αιγαίου δεν ξεπερνά το 80%, ενώ το πλοίο «Αλκυόνη» πραγματοποίησε το «παρθενικό» του δρομολόγιο προς Σκιάθο και Σκόπελο την περασμένη Δευτέρα, μεταφέροντας μόλις 28 επιβάτες. Η διακοπή βασικών δρομολογίων την τελευταία διετία για Κυκλάδες και Β. Σποράδες και η δρομολόγηση παλιών και αργών πλοίων σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση είναι οι αιτίες «βύθισης» της ακτοπλοΐας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Καθυστέρηση... «Εχουμε σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης, που ενδεχομένως ξεπερνά και το 30%. Αν δεν καθυστερούσε τόσο η δρομολόγηση πλοίου για τις Β. Σποράδες και αν είχαμε πλοίο για τις Κυκλάδες, όπου είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί (Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Τήνος κ.λπ.) τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», σημείωσε ο ναυτιλιακός πράκτορας Βλαδίμηρος Καραχαρίσης. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics * Οταν ο A. Παπανδρέου οδήγησε τον K. Kαραμανλή «σ’ ένα προσβλητικό τέλος» * Η ενδοπαλαιστιακή διαμάχη βυθίζει τη Γάζα στο σκοτάδι * Επιστροφή στην Τουρκία για το «Μαβί Μαρμαρά» * Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν δέκα "χριστιανούς μισθοφόρους" * To "Πϊρι Ρέϊς" 40 μίλια έξω από τις κυπριακές ακτές με 48 ισραηλινά μαχητικά από πάνω του! * Πιέζει για τον αγωγό * Τα τουρκικά τετελεσμένα και ο «διπλωματικός αυτισμός» της Αθήνας * Ισραήλ και Λίβανος:ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ * «Σαν μια οικογένεια Έλληνες και Τούρκοι»... * Νταβούτογλου: «Όλες οι χώρες είναι υπόλογες στη διεθνή νομιμότητα» * ΠΓΔΜ-Η ελληνική ομάδα δεν συμμετείχε στην τελετή έναρξης εξαιτίας προκλητικής ενέργειας της διοργανώτριας χώρας * Το ΝΑΤΟ επιχειρεί «επιστροφή» Αμπχαζίας και Ν. Οσετίας στη Γεωργία * Οργή Μεντβέντεφ για την καταστροφή ναυτικής βάσης από πυρκαγιά * Δοκιμή διηπειρωτικών πυραύλων από τη Ρωσία * Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα - Από το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε ισχύ * Απομακρύνονται τα «σύννεφα» από την Ευρωζώνη * Συνάντηση Τάντιτς - Μπορίσοφ στη Βάρνα * Οι ρωσικές πυρκαγιές προβληματίζουν τις αγορές * Αμοιβαίο ενδιαφέρον για συνεργασία ανάμεσα σε Πεκίνο - Τεχεράνη * Τουρκία: Ακύρωση εντάλματος σύλληψης για την υπόθεση «Βαριοπούλα» * Τουρκικές προσδοκίες από την Παναγία Σουμελά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

* ΒΗΜΑτοδότης * Δεκαπενταύγουστος στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου με την ΕΤ3 * The Pontic Dialect: A Corrupt Version of Ancient Greek?