Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

❦ Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν..




Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο-καφέ «Σιμούν» σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Αγγελάκα «Ο τίγρης, το κοράκι κι ο Θεός».
Με τον Γιάννη Αγγελάκα θα συνομιλήσει ο Σπύρος Σίσκας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βάλια Σπαθάρα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Βιβλιοπωλείο-καφέ «Σιμούν»
21ης Οκτωβρίου 15, Πρέβεζα

Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» σας προσκαλούν την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα «Συλλέκτης μανιταριών».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη και η κριτικός λογοτεχνίας και συντονίστρια λεσχών ανάγνωσης Βιβή Γεωργαντοπούλου.Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Κώστας Αρκουδέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32, Αθήνα

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιείται η τρίτη συνάντηση για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη του περιοδικού «Κλεψύδρα». Παρουσιάζονται τα βιβλία «Ας φύγουμε λοιπόν» του Αλέξανδρου Διαμαντή (Εκδόσεις Καστανιώτη) και «Ταξίδι στο φούρνο» της Χριστίνας Ιωάννου (Εκδόσεις Ιωλκός). Ομιλητές: Τζούλια Γκανάσου, συγγραφέας, Έφη Ριζά-Σκύφα, φιλόλογος.
Έναστρον Βιβλιοκαφέ
Σόλωνος 101, Αθήνα

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Cine Δράση» σας προσκαλούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) σε συζήτηση με τον Κώστα Αρκουδέα με αφορμή τα βιβλία του «Συλλέκτης μανιταριών», «Επικίνδυνοι συγγραφείς», «Το χαμένο νόμπελ». Με τον Κώστα Αρκουδέα θα συνομιλήσει η συγγραφέας Εύη Κουτρουμπάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ), αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος»
Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο-καφέ «Ιδιώνυμο» σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα «Συλλέκτης μανιταριών». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σοφία Αυγερινού, συγγραφέας, μεταφράστρια, Σοφία Μούτσου, φιλόλογος, μεταφράστρια.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Κώστας Αρκουδέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
«Ιδιώνυμο» Βιβλιοπωλείο-καφέ
Κοραή 11Α, Κορυδαλλός

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 9 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου «Black Mirror - Ο μαύρος καθρέφτης της ψηφιακότητας».
Θα μιλήσουν οι: Σπύρος Θωμόπουλος, κριτικός τέχνης και κινηματογράφου, Κατερίνα Μαλίχιν, ψυχαναλύτρια, δρ Κλινικής Ψυχοπαθολογίας και Έρευνας στην Ψυχανάλυση, Βάλια Παπαστάμου, αρχιτέκτων-εικαστικός, διδακτορική ερευνητρια στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και ΚοινωνικήςΑνθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δέσποινα Καταπότη, επιμελήτρια του τόμου, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή το επεισόδιο «The Entire History of You» της τηλεοπτικής σειράς «Black Mirror».
Πλατεία Πρωτομαγιάς
Πεδίον του Άρεως

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων «Η φωνή της» και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατά της Βίας σας προσκαλούν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 6-7 μ.μ. στο Baumstrasse (Δρόμος με Δέντρα) στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου διηγημάτων για τις έμφυλες σχέσεις και την έμφυλη βία
«Η φωνή της».
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Κική Πετρουλάκη, ψυχολόγος, πρόεδρος Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρία Γκασούκα,, ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, συγγραφέας, Γιοιύλη Βολανάκη, συγγραφέας, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι συγγραφείς-μέλη του δικτύου «η φωνή της»: Τζούλια Γκανάσου, Αγγελική Δαρλάση, Σίσσυ Δουτσίου, Ελευθερία Παραγιουδάκη, Ελένη Στελλάτου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Παπαντωνίου, συγγραφέας, δικηγόρος.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της 1ης Έκθεσης Ευαισθητοποίησης για την «Έμφυλη Βία – Βία κατά των Γυναικών»: #MeNow_MeToo.
Σερβίων 8 (2ος όροφος)
Βοτανικός

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου-καφέ «Ιδιώνυμο» σας προσκαλούν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. σε συζήτηση για το νέο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη «Ψιλά γράμματα». Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος Ιωάννα Κυριακίδου.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
«Ιδιώνυμο» Βιβλιοπωλείο-καφέ
Κοραή 11Α, Κορυδαλλός




ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

Ο Δημιουργικός παλμός του Μίκη Θεοδωράκη (Ομιλία) / 70 Χρόνια ΣΦΜ / Συναυλία Χάρη Δημαρά / Λοιπες εκδηλώσεις


Νέα και δράσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
«Βουτιές στην τέχνη»
Καθημερινό καλοκαιρινό πρόγραμμα
για παιδιά 6-12 ετών
Οι θέσεις για τις τρείς πρώτες εβδομάδες έχουν εξαντληθεί και απομένουν λίγες ακόμα για τις δύο τελευταίες

Η Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την ομάδα thea-tree, επαναλαμβάνει και το 2023 το επιτυχημένο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά, με νέα θεματολογία, αλλά πάντα με δράση, παιχνίδι, δροσιά και φυσικά … τέχνη!
Την θεματολογία του φετινού camp αποτελούν δυο ιστορίες που εναλλάσσονται ανά εβδομάδα:
Αναζητώντας τη χαμένη πολιτεία (19-23 Ιουνίου, 3-7 Ιουλίου, 17-21 Ιουλίου) και Από που έρχονται οι δράκοι; (26-30 Ιουνίου, 10-14 Ιουλίου)
Το summer camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών (θα τηρηθεί αυστηρά το κατώτατο ηλικιακό όριο) , ενώ μπορούν να συμμετέχουν και μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού ως leaders, βοηθώντας τους ενήλικες εμψυχωτές στο συντονισμό και τις δράσεις με τα μικρότερα παιδιά.

Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες «βουτούν στην τέχνη» καθημερινά και για 5 εβδομαδιαίους κύκλους, από τις 19 Ιουνίου έως και τις 21 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι.
Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα για δεκατιανό γεύμα στον κήπο του Μεγάρου και αργότερα γευματίζουν μετά μουσικής στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης.
Στο τέλος κάθε εβδομάδας, κάθε Παρασκευή, παρουσιάζουν σε γονείς και φίλους ένα δρώμενο βασισμένο στις παραπάνω ιστορίες. Τα σκηνικά, τα κοστούμια, η μουσική και η θεατρική απόδοση έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση των παιδαγωγών.
Ο Δημιουργικός παλμός του Μίκη Θεοδωράκη
Διάλεξη του Σπύρου Ορφανού

Τρίτη 20 Iουνίου, 19:00
Ο Θεοδωράκης δημιούργησε μια σειρά από αισθητικούς, ηθικούς, συναισθηματικούς και πολιτικούς δεσμούς, ανάμεσα στον ίδιο και τον ακροατή του, που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από μια άμεση ικανοποίηση ή μια επιφανειακή απόλαυση. Δημιούργησε έργα που συνδύαζαν συναίσθημα και σκέψη, Έρωτα και Θανάτο, αρμονία και χάος.
Η παρουσίαση αυτή θα εξετάσει χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής και της προσωπικότητας του Θεοδωράκη από ψυχολογική, νευροεπιστημονική και ψυχαναλυτική σκοπιά, ενώ θα προταθούν ιδέες για το τι κάνει τη μουσική του τόσο σαγηνευτική, συναρπαστική και βαθιά ουσιαστική για τους ακροατές του.
Ο Μ Ι Λ Η Τ Η Σ
Σπύρος Ορφανός, καθηγητής στο Μεταδιδακτορικό Τμήμα Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και μελετητής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά
Θα ακολουθήσει μουσικό μέρος.
Λίνα Ορφανού, φωνή
Τατιάνα Παπαγεωργίου, πιάνο
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος
(Πρώην Πολυχώρος) του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
70 Προσωπικότητες μιλούν για τα 70 χρόνια του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
#70hroniasfm

Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου.
"Λένε συχνά -και θαρρώ δεν λαθεύουν- πως τα βιώματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μένουν ανεξίτηλα χαραγμένα μέσα μας και καθορίζουν τον χαρακτήρα, τις επιλογές και την πορεία μας στη ζωή.
Στα πρώτα καθοριστικά χρόνια της εφηβείας μας, στο μέσον περίπου της μακρινής δεκαετίας του ‘70, μαζευόμασταν τα μεσημέρια στη διάρκεια του μεγάλου διαλείμματος στο υπόγειο της Βιβλιοθήκης, στη φουτουριστική και τεχνολογικά εξοπλισμένη αίθουσα audiovisual. Μέλη, μύστες και λειτουργοί ταυτόχρονα του Ομίλου Σύγχρονης Δυτικής Μουσικής συμμετείχαμε σε μουσικές ιεροτελεστίες ακροάσεων και συζητήσεων.
Στη φωτογραφία είναι ο Φώντας, είναι ο Ηρακλής, είναι οι διαδρομές από το ροκ της παρακμής ως τον Ξενάκη και από εκεί στην τζαζ και πίσω στον Bowie, είναι η ανεπιτήδευτη λατρεία της μουσικής, η αγάπη, τα όνειρα και οι ελπίδες μας.
Τι σημαίνει για μένα ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής; Σημαίνει, θυμίζει και ζωντανεύει εκείνο το εφηβικό συναίσθημα του συνανήκειν -με έναν τρόπο αθώο, τρυφερό και πρωτόγνωρο- σε μια κοινότητα Τέχνης.
Και αν κάτι θα περίμενα από τον Σύλλογο τα επόμενα χρόνια, θα ήταν ακριβώς αυτό: να διατηρήσει και να μεταφέρει από γενιά σε γενιά το πνεύμα μιας κοινότητας που μοιράζεται τη μαγεία της μουσικής. Υπέρτατο και αρκετό συνάμα. Χρόνια πολλά”!

Δανάη Καρά, σολίστ πιάνου
"Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πυλώνας της μουσικής τέχνης στην Ελλάδα.
Το όραμα της Αλεξάνδρας Τριάντη από το 1953 έφθασε να υλοποιηθεί το 1991 από τον Χρήστο Λαμπράκη που έθεσε τα θεμέλια των μεγάλων στόχων για την είσοδο της Ελλάδας στον μουσικό χάρτη.
Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής συνεχίζει την αποστολή του και ανταποκρίνεται στην επίτευξη των μεγάλων στόχων, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και εθνικοί -και ευχόμαστε να συνεχίσει να δραστηριοποιείται σε όλες τις πτυχές της μουσικής πρακτικής με την σύγχρονη αντίληψη, όπως επιτάσσουν οι πλέον πρόσφατες προσεγγίσεις στον χώρο των τεχνών.
Ένας επιπλέον ευκταίος στόχος θα ήταν μια θεσμική μέριμνα για τον Έλληνα και την Ελληνίδα σολίστ, όπως μερικώς τουλάχιστον γίνεται για τους ολυμπιακούς πρωταθλητές.”
Οι Φίλοι της Μουσικής στον Αθήνα 9.84

Αυτή τη Κυριακή 4 Ιουνίου καλεσμένος του Αλέξανδρου Χαρκιολάκη στο στούντιο θα είναι ο
Παναγιώτης Τσιρίδης, μουσικοπαιδαγωγός - συγγραφέας από την ομάδα thea-tree για μια συζήτηση για τη σχέση μουσικής, τεχνών και εκπαίδευσης, ειδικά για μικρά παιδιά.
Η εκπομπή μεταδίδεται τις δύο πρώτες Κυριακές κάθε μήνα, 8 με 9 το πρωί, με παρουσιαστή τον μουσικολόγο και διευθυντή του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Αλέξανδρο Χαρκιολάκη και με συχνή παρουσία καλεσμένων.
Συναυλία στο Μέγαρο

ΧΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
Σ. ΡΑΧΜΑΝΙΝΟΦ
IN MEMORIAM
Τρίτη 13 Ιουνίου,21:00
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Ο διακεκριμένος πιανίστας Χάρης Δημαράς παρουσιάζει ένα επετειακό αφιέρωμα για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.
Η προπώληση ξεκίνησε

Συναυλία σπουδαστών πιάνου των τάξεων των καθηγητών Ανδρέα Ξενόπουλου και
Δήμητρας Κοκκινοπούλου
Τρίτη 6 Ιουνίου, 19:30
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Άγγελος Γόντικας και το έργο του
Τετάρτη 7 Ιουνίου, 19:30
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον Δημήτρη Καταλειφό, την Κυριακή 4 Ιουνίου

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον Δημήτρη Καταλειφό
Οι συναντήσεις του Να Μου Γελλάς, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. Αυτή την Κυριακή 4 Ιουνίου, ο σπουδαίος και αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Καταλειφός θα είναι καλεσμένος στο σαλόνι του Να Μου Γελλάς, με αφετηρία την τελευταία ποιητική συλλογή του «Επί κλίνης κρεμάμενος» (εκδ. Πατάκη). Εκεί, παρέα με δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα κάνουμε μαζί του μια κουβέντα αληθινή: για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.
Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δημήτρης Καταλειφός κυκλοφόρησε τρεις ποιητικές συλλογές, που απέκτησαν επάξια τη θέση τους δίπλα στη συναρπαστική πορεία του στο θέατρο: η πρώτη με τίτλο «Συμπληγάδες γενεθλίων», είναι αφιερωμένη «στους απόντες». Η δεύτερη με τίτλο «Πίσω από τζάμια θολά» αφιερώθηκε «στη Νέα Σμύρνη, στη Νεάπολη και στο Παγκράτι». Την τρίτη με τίτλο «Επί κλίνης κρεμάμενος» που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες, την αφιέρωσε «στους θλιμμένους».
Η δημιουργός του Να Μου Γελλάς Νικολέττα Λέκκα γράφει για το βιβλίο: «Μια συλλογή γεμάτη χρώματα. Το μαύρο διεκδικεί επίσημα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά το κίτρινο νικάει. Με ένα τρόπο αβίαστο, που μόνο όσα έχουν σημασία ξέρουν. Μια συλλογή γεμάτη διαδρομές. Και στο χώρο. Μα περισσότερο στα πιο δύσβατα μονοπάτια. Στους χρόνους. Τον ενεστώτα, τον αόριστο, τον υπερσυντέλικο με την αμείλικτη αυστηρότητά τους. Μόνη παρηγοριά ο παρακείμενος, κερδίζει τη συμπάθεια. Ποιήματα γραμμένα στο πρώτο ενικό. Σε κάποια σελίδα στρέφονται στο τρίτο πρόσωπο. Μερικές σελίδες μετά το «εγώ» επιστρέφει. Σε όλες τις σελίδες, θα μπορούσες να είσαι εσύ. Μια συλλογή γεμάτη βλέμματα. Μέσα από το πρίσμα μιας δυνατής πράσινης ματιάς. Πόσο λάθος να κοιτάξουν; Ειδικά όταν κοιτάζουν μέσα τους».
Δώρο από το Να Μου Γελλάς, σε κάθε συμμετέχοντα, το βιβλίο «Επί κλίνης κρεμάμενος», που θα μπορεί να τους αφιερώσει προσωπικά ο Δημήτρης Καταλειφός.
Θέμα συνάντησης: «Επί κλίνης κρεμάμενος»
Ημερομηνία συνάντησης: Κυριακή 4 Ιουνίου
Ώρα συνάντησης: 18:00-20:00
Τόπος συνάντησης: Πλάκα (Αθήνα) και μέσω τηλεδιάσκεψης για όσους δε μπορούν να παρευρεθούν ζωντανά.
Να Μου Γελλάς: Το στέκι που έχεις μαζί σου παντού, έγινε πια η παρέα σου όπου κι αν πας.

📝 Από το χαρτί στην οθόνη 📽

 


Διαβάζοντας ένα βιβλίο, κάθε αναγνώστης ξεχωριστά πλάθει
με τη φαντασία του τον κόσμο που έχει συνθέσει ένας συγγραφέας. Όταν όμως οι λέξεις μεταφέρονται στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη,
τότε μετατρέπονται σε εικόνες που δημιουργούν κοινές αναφορές στο συλλογικό φαντασιακό. Σας παρουσιάζουμε βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που έχουν ζωντανέψει στην οθόνη για να δείτε με τα δικά σας μάτια πού βασίστηκαν οι αγαπημένες σας σειρές ή ταινίες. Θα τα βρείτε στο eshop μας και σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεί
Μίνι σειρές
 
Σώσε με
Δημήτρης Σίμος Αιχμηρά αντικείμενα
Gillian Flynn
Ένα ψυχολογικό θρίλερ που οδηγεί τους αναγνώστες αλλά και τους θεατές μέσα από κρυφά μονοπάτια σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Προβάλλεται από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 σε σκηνοθεσία του Πιέρρου Ανδρακάκου. Αιχμηρά αντικείμενα, κοφτερές λέξεις, ιλιγγιώδης ρυθμός. Με το πρώτο της βιβλίο η Φλιν στήνει ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ που της χάρισε σημαντικά βραβεία και διθυραμβικές κριτικές. Μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη με τη μορφή τηλεοπτικής μίνι σειράς σε παραγωγή του HBO με πρωταγωνίστρια την Έιμι Άνταμς.
17,70 € ► 15,93 € 
Στις 8 Ιουνίου επανακυκλοφορεί σε χαμηλή τιμή
 
 
Νυχτερινός πράκτορας
Matthew Quirk Ο ξένος
Harlan Coben
Ένα βιβλίο ορμητικού σασπένς, που εμπνέεται από πραγματικούς παρασκηνιακούς παίκτες και φωτίζει τη διαφθορά στη σημερινή Ουάσινγκτον, καθηλώνει πλέον και το κοινό του Νetflix. Μια σειρά που κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε νο1 της πλατφόρμας. Στο Netflix προβάλλεται σε οκτώ επεισόδια το δυνατό θρίλερ που αποδεικνύει ότι μπορεί ένα καλοστημένο ψέμα να γίνει η βάση για μια άνετη ζωή, ένα μυστικό όμως έχει την εκρηκτική δύναμη να την καταστρέψει.
17,70 € ► 15,93 € 
9,90 € ► 4,00 € 

Μικρές φωτιές παντού
Celeste Ng
Ένα κοινωνικό, ρεαλιστικό, σύγχρονο αμερικανικό μυθιστόρημα για τη μητρότητα και τις οικογενειακές σχέσεις, την εφηβεία, τον ρόλο της φυλής και της κοινωνικής τάξης, που έγινε σειρά με παραγωγό και πρωταγωνίστρια τη Ρις Γουίδερσπουν και προβάλλεται στο Ηulu.
6,00 € ► 5,94 € 
Ταινίες
Τα τρία φώτα
Claire Keegan
Ένα σύγχρονο κλασικό, μια σπαρακτική ιστορία για τα παιδικά χρόνια, την απώλεια και πρωτίστως την αγάπη. Η υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου από τον Κόλουμ Μπερέιντ με τίτλο «Το ήσυχο κορίτσι» είναι διαθέσιμη στη streaming πλατφόρμα Cinobo.
11,00 € ► 9,9 € 
 
Το γεγονός
Annie Ernaux Πάθος
Annie Ernaux
Η συγκλονιστική ιστορία της τραυματικής παράνομης έκτρωσης στην οποία υποβλήθηκε η συγγραφέας σε ηλικία είκοσι τριών ετών. Η οµότιτλη ταινία της Οντρέ Ντιουάν κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021. Η παθιασμένη σχέση που έζησε η Annie Ernaux για κάποιους μήνες με έναν παντρεμένο μετουσιώνεται σε ένα αριστουργηματικό βιβλίο, το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2020 με πρωταγωνιστές τη Λετισιά Ντος και τον Σεργκέι Πολούνιν.
11,00 € ► 9,90 € 
9,90 € ► 8,91 € 

Ένα κάποιο τέλος
Julian Barnes Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν
Lionel Shriver
Ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία από έναν σπουδαίο συγγραφέα στο αποκορύφωμα της ωριμότητάς του. Στο βιβλίο βασίστηκε η ομότιτλη ταινία που το 2017 προκάλεσε αίσθηση και στην οποία πρωταγωνιστεί η Σαρλότ Ράμπλινγκ. Αφυπνιστικό και προκλητικό, το μυθιστόρημα αυτό αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο και προκάλεσε θύελλα συζητήσεων. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Τίλντα Σουίντον.
9,90 € ► 8,91 € 
7,70 € ► 3,00 €


Κάρολ
Patricia Highsmith Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου
André Aciman
Η ερωτική ιστορία δύο γυναικών, ένα μαγευτικό ταξίδι θάρρους, αυτογνωσίας και έντονων αισθημάτων. Η ομότιτλη ταινία, µε πρωταγωνίστριες τις Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνεϊ Μάρα, διακρίθηκε στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης 2015 ως η καλύτερη διασκευή μυθιστορήματος στον κινηματογράφο. Ένα αιφνίδιο, παράφορο ειδύλλιο µε φόντο την Ιταλία της δεκαετίας του ’80, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του 2017 που απέσπασε Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο και σενάριο Τζέιμς Άιβορι, με τους Τιμοθί Σαλαμέ και Άρμι Χάμερ στους κεντρικούς ρόλους.
13,30 € ► 11,97 € 
16,60 € ► 14,94 €


Το κορίτσι που εξαφανίστηκε
Gillian Flynn Κυνηγοί κεφαλών
Jo Nesbo
Ένα συζυγικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πέμπτη επέτειο του γάμου της. Mεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ, με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ και τη Ρόζαμουντ Πάικ. Ένα τουρ ντε φορς δράσης και σασπένς που κόβει την ανάσα και έγινε και ταινία. Ένας επιτυχημένος κυνηγός επιχειρηµατικών ταλέντων της Νορβηγίας βρίσκεται χρεωµένος ως τον λαιµό και αναγκάζεται να ασκήσει ένα παράλληλο επάγγελμα: ληστής πανάκριβων έργων τέχνης.
ΣΕ EBOOK 8,99 €
15,50€ ► 13,95 €

 
Πάντα ο διάβολος
Donald Ray Pollock Πεταλούδα
Yusra Mardini
Ένα μοναδικό σύμπαν παρακμής, εκδίκησης και βίας με φόντο τη βαθιά Αμερική από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 έως τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Στο βιβλίο βασίζεται η ομότιτλη ταινία του Netflix, με πρωταγωνιστές τους Τομ Χόλαντ και Ρόμπερτ Πάτινσον. Η Σύρια Yusra Mardini καταγράφει την προσωπική της μαρτυρία από τους βομβαρδισμένους δρόμους της Συρίας μέχρι τις πισίνες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ιστορία της ίδιας και της αδερφής της έγινε ταινία με τίτλο «Οι κολυμβήτριες», σε σκηνοθεσία της Σάλι Ελ Χοσεϊνί, και προβάλλεται στο Netflix.
13,30 € ► 11,97 € 
16,60 € ► 14,94 € 
Γνωρίστε μαγικούς κόσμους με όχημα το βιβλίο ή την οθόνη σας!