Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2153 Ώρα: 10:00 Αθήνα:27/12/2009
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:35 χθες, σε μονοκατοικία, στο Δ/Δ Βαργιάδες, του Δήμου Λάκα Σουλίου, στο Νομό Ιωαννίνων.
Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία, ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ο Μ.Ε. 48 ετών με εγκαύματα.
στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 22:00 χθες, σε διώροφη κατοικία, στο Δ/Δ. Αγίου Λαυρεντίου, του Δήμου Αρτέμιδος, στο Νομό Μαγνησίας.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στην οικία.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΕΙΔΟΣ: ΠΑΙΔΙΚΟ
ΣΧΗΜΑ: 14Χ20,5
ISBN: 978-960-05-1435-3
ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Επιμετρο: Άλκη Ζέη, Χρονολόγιο: Αλ. Π. Ζάννας
«Δεκαπέντε Δεκεμβρίου.
Έχω τα γενέθλιά μου. Κλείνω τα δέκα.
Ο αγαπημένος θείος και νονός, Πλάτων Σωτηρίου –άντρας της Διδώς Σωτηρίου–, μου έφερε δώρο ένα βιβλίο. [...]
Το έχω ακόμα το βιβλίο.
Είναι το μόνο που σώθηκε από τις τόσες μου περιπλανήσεις κι ένα βέβηλο χέρι έχει χρωματίσει άτσαλα τις ασπρόμαυρες γκραβούρες.
Ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου είμαστε οι δράστες. Γιατί, όσο και να το διαβάσαμε πάνω από πενήντα φορές η καθεμιά, το προσέχαμε πολύ.
Το δανείζαμε όμως συχνά. [...]
Πρώτη φορά που έβρισκα σ’ ένα βιβλίο παιδιά αληθινά σαν και μας, με τις σκανταλιές τους, τις σχέσεις μεταξύ τους και τις σχέσεις τους με τους μεγάλους έτσι ακριβώς όπως τις ζούσαμε κι εμείς. Όταν διάβασε και η αδελφή μου το βιβλίο, αρχίσαμε να το παίζουμε. Εγώ ήμουνα η Πουλουδιά, εκείνη ο Αντώνης και διάφορες κούκλες ή φιγούρες που φτιάχναμε με χαρτί έκαναν τα άλλα πρόσωπα. Φτιάχναμε και σκηνές καινούργιες, από τη δική μας ζωή. [...]Ίσως δεν μπόρεσε κανένας συγγραφέας να γράψει ένα βιβλίο με ήρωες πραγματικά παιδιά, που να μιλούν και να συμπεριφέρονται σαν αληθινά παιδιά.
Η Δέλτα όμως το κατάφερε, και ήτανε η μοναδική.
Ο Τρελαντώνης και τ’ αδέλφια του, ο Μάγκας και τα παιδιά που τον τριγυρίζουν είναι ζωντανά παιδιά της εποχής τους, με τις χαρές και τις λύπες τους, τα παιχνίδια και τις σκανταλιές τους και κυρίως η σχέση τους με τους μεγάλους δείχνει πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος των παιδιών και πόσο λίγο οι μεγάλοι τον καταλαβαίνουν. [...]Αληθινά παιδιά, αυτή είναι η μεγάλη κληρονομιά που άφησε η Δέλτα στα παιδιά με τα μυθιστορήματά της, και σε μας τους συγγραφείς να γράφουμε παιδικά βιβλία με παιδιά τόσο αληθινά σαν να έχουνε υπάρξει στ αλήθεια».
ΑΛΚΗ ΖΕΗ
[Αποσπάσματα από το επίμετρο του βιβλίου]
Ο Τρελαντώνης, το βιβλίο που από το 1932 μέχρι σήμερα γνώρισε αλλεπάλληλες εκδόσεις και αγαπήθηκε από όλες τις γενιές των Ελληνοπαίδων, περιγράφει τις διακοπές των τεσσάρων αδελφών Μπενάκη στο σπίτι των θείων τους, στην Καστέλλα του Πειραιά.
Η παρούσα νέα, συμπληρωμένη έκδοση περιλαμβάνει επίμετρο της συγγραφέως Άλκης Ζέη και χρονολόγιο του Αλ. Π. Ζάννα (επιμελητή του έργου της Π. Σ. Δέλτα), το οποίο μνημονεύει τα σημαντικά γεγονότα της ζωής της Πηνελόπης Δέλτα, καθώς και γεγονότα της πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Τα φτωχαδάκια της ΕΡΤ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics «Τούτη η φλόγα δεν σβήνει. Τούτη η μάχη δεν παύει» Βίασαν την αξιοπρέπειά μας…. Oτζαλάν: Αν δεν μας παραχωρήσουν συλλογικά δικαιώματα, ο πόλεμος θα κρατήσει άλλα 50 χρόνια Aπάνθρωπη μεταχείριση νεκρών Κούρδων Ανταρτών Με νομικά μέτρα η Τουρκία απειλεί να εμποδίσει τη ανέγερση μνημείου γενοκτονίας Ζει ο Φαλμεράιερ; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΟΥΤΕ ...ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ! Σκηνικό κρίσης στήνει η Τουρκία με αφορμή το δίκτυο κατασκοπίας-Πιθανή η απέλαση διπλωματών Νέα δίωξη εναντίον του ιδιοκτήτη του CNN-Turk

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Οι Τραγουδιστάδες
Συγγραφέας: Βασίλης Γεργατσούλης
Εικονογράφηση: Antonio Corselli
ΙSBN: 978-960-674-110
Σελίδες: 32
Διαστάσεις:21 Χ29
Το γνωστό περισσότερο από την Γερμανική του παραλλαγή ως "οι τραγουδιστές της Βρέμης", στην Καρπαθιακή του παραλλαγή, καταγραμμένο από τον Βασίλη Γεργατσούλη κατόπιν αφηγήσεων των κυράδων του νησιού. O τσαγκάρης και ο βασιλιάς
Συγγραφέας: ΝΙΚΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
Εικονογράφηση: ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΣΗΣ
ISBN: 960-8365-31-7
Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 21Χ29
H βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών Nίκη Mαραγκού αναπτύσσει τις αρετές της αισιοδοξίας, της μαχητικότητας και της ευστροφίας. Αυτό το υπέροχο παραμύθι συναντιέται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Η παρούσα έκδοση στηρίζεται στην λογοτεχνική απόδοση της Κυπριακής εκδοχής του, από την γνωστή από τα λογοτεχνικά της έργα Νίκη Μαραγκού, και αναπτύσσει τα μηνύματα της αισιοδοξίας, της μαχητικότητας και της εξυπνάδας. Ένα παράξενο πουλάκι
Συγγραφέας: ΤΖΕΝΗ ΜΩΡΑΪΤΗ
Εικονογράφηση: ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΣΗΣ
ISBN: 960-8365-21-Χ
Σελίδες: 36
Διαστάσεις: 21Χ29
Tο πουλάκι που θα βοηθήσει το παλικάρι να παντρευτεί τη βασιλοπούλα.O γαλετζάς
Συγγραφέας: Ζωή Σπυροπούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
ISBN: 960-8365-26-0
Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 21Χ29
Oι περιπέτειες ενός τετραπέρατου υποδηματοποιού και της τέχνης του, που έχει πλέον χαθεί.
Συνοδευόμενο από CD σε μουσική επιμέλεια της Μάρως θεοδωράκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Ποντιακά κάλαντα της Ε.Λ.Π στην Αθήνα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Τα Μωμογέρια φόβισαν τους Καλικάντζαρους ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
Σειρά: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Έκδοση: 2002, 12
ISBN: 960-08-0257-2
Σελίδες: 69
Διαστάσεις: 21x29
Πρόλογος: Κώστας Σκανδαλίδης,
Εικονογράφηση: Άκης Αβαγιανός
Λαογραφική έρευνα, που απευθύνεται σε παιδιά, σε μεγάλους, αλλά και σε εκπαιδευτικούς και μας ξεναγεί στο μαγικό και παραμυθένιο κόσμο των δώδεκα μηνών.
Περιέχει λαογραφικά, ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία που βρέθηκαν διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα για τους δώδεκα μήνες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

"Οι Περιπέτειες του Φρίξου" Εκδόσεις Δια Βίου (2008),
Σχήμα: 21cm Χ 28,5cm (Σκληρό εξώφυλλο),
σελ. 40, χαρτί Velvet 150 gr,
ISBN: 978-960-87001-4-7,
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μυρτώ Δημητρίου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:Μαρία Τσακιρίδου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: Γραμματική Καραβασιλικού
Μια φορά και έναν καιρό σε μια φιδογειτονιά ζούσε ο Φρίξος, ένα μικρό πράσινο φιδάκι. Δεν του άρεσε καθόλου το χρώμα του και ήθελε οπωσδήποτε να το αλλάξει και να γίνει εξερευνητής.
Έτσι λοιπόν πήρε τη μεγάλη απόφαση να το σκάσει από το σπίτι του για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Το φιδάκι μας θα ζήσει την περιπέτεια της ζωής του μαζί με την πεταλούδα, τα βατραχάκια, την ακρίδα, το γρύλο, την κουκουβάγια και την αράχνη.
Τα ζωάκια με τον τρόπο τους θα του δείξουν ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και μπορεί να πετύχει πολλά με τις δικές του δυνάμεις, αρκεί να το θελήσει!
Το βιβλίο συνοδεύεται από CD, με τη φιλική συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη και την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.
Το παραμύθι προσφέρεται για σχολικές παραστάσεις.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Stephen Hawking —Ο κόσμος μιας ιδιοφυΐας St. Hawking —A Life in Science
M. White — J. Gribbin 2η έκδοση, αναθεωρημένη και επηυξημένη
ISBN: 960-7023-57-9
Έτος Έκδοσης: 1992
Ξένος Εκδότης: Time Warner
Ηλικίες: Άνω των 17 χρόνων
Βάρος: 0,60 kg Διαστάσεις: 14x21
Δέσιμο: Χαρτόδετο Εκτύπωση: Α/Μ
Αριθμός Σελίδων: 392
Η πρώτη βιογραφία τού Stephen Hawking, από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα. • «Οι συγγραφείς είχαν την έμπνευση να εναλλάσσουν τα κεφάλαια που αφορούν το επιστημονικό έργο του Hawking με αυτά που αναφέρονται στη ζωή του…
Μια πολύ ισορροπημένη βιογραφία.» —The Higher Education Supplement • «Καλογραμμένες ιστορίες για τη ζωή και την επιστήμη.» του λαμπρότερου θεωρητικού φυσικού από την εποχή του Αινστάιν...» —Observer • «Το Σύμπαν μας θα συνεχίσει να διαστέλλεται, ευτυχώς, για πολλά δισεκατομμύρια χρόνια.
Έτσι, όλοι όσοι δεν διάβασαν ήδη το βιβλίο αυτό έχουν όλο το χρόνο να το κάνουν.»

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

100 κλασικά παραμύθια
Κωδικός 28102 Βάρος 1,28 kg
ISBN 978-960-422-820-1
Σχήμα 17,5x22 Εξώφυλλο Mαλακό με αυτιά
Σελίδες 512
Μεταφραστής Ελένη Δασκαλάκη
Ηλικία από 4 ετών έως 9 ετών
Πρώτη έκδοση 2009
Πολυαγαπημένα κλασικά παραμύθια, μύθοι από μακρινές χώρες και διάσημοι ήρωες κάνουν μοναδική αυτή τη συλλογή.
Κάθε σελίδα είναι υπέροχα εικονογραφημένη και θα γοητεύσει τα παιδιά από 4 έως 9 ετών. Συμπεριλαμβάνει παραδοσιακά παραμύθια όπως «Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα», «H Σταχτοπούτα» και «H Μικρή Γοργόνα».

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.01car.gr

Α ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ανανεωμένο site μας για το αυτοκίνητο www.01car.gr Στον όμιλο FIAT η Zastava Κλείνει η Saab Τέμπη: Μέτρα για την κυκλοφορία F1: «Αγώνας στη Ρώμη το 2012» Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κατολίσθηση στα Τέμπη Η ληστεία των τελών κυκλοφορίας και η παρενέργειες Αδικα τα ακριβά τέλη στα παλιά αυτοκίνητα Διαμαρτυρία με Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες για τα τέλη κυκλοφορίας F1: Πιο κοντά στην επιστροφή ο «Σούμι» Δέκα νέα πρατήρια στο δίκτυο της Revoil Οι προσφορές όλων των εταιριών Με ασύρματο δίκτυο τα νέα Ford Νέο Citroen C5 turbo Ανακαλούνται τα Audi Q5 Ανακαλούνται τα Nissan Micra Ανακαλούνται τα Suzuki Alto Μήνυση στη Honda για χρήση σήματος σε διαφήμιση
Ελπίζουμε να γίνεται τακτικοί επισκέπτες μας. Η δημοσιογραφική ομάδα του www.01car.gr

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το παιδί που βρήκε ένα αστέρι
Βαβούρη Ελίζα (Εικονογράφος) ΣΕΙΡΑ : ΠΑΙΔΙΚΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ: Για παιδιά 6-8 ετών ISBN : 9789604556618 ΣΕΛΙΔΕΣ : 32 ΕΚΔΟΣΗ : Οκτ 09
Το μικρό αστέρι ήξερε πως δε θα ξαναστόλιζε κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ήταν λασπωμένο, φοβισμένο και σίγουρο πως γρήγορα κάποιος από τους ανθρώπους που περπατούσαν δίπλα του στο πεζοδρόμιο θα το πατούσε «Αχ, μαμά!
Βρήκα ένα αστέρι που λάμπει!» είπε τότε ένα κοριτσάκι και γονάτισε δίπλα του.
Μου φαίνεται πως έπεσε από τον ουρανό!»

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Η καρδιά του χιονάνθρωπου"
ISBN: 978-960-14-1632-8 Αρ. σελίδων: 34
Ένας χιονάνθρωπος αλλιώτικος από τους άλλους.
Ένας χιονάνθρωπος που ζητά ένα δώρο και ελπίζει στη μαγεία των Χριστουγέννων.
Θα του το δώσει ο Άγιος Βασίλης;
Τι είναι αυτό που θα κάνει τον Μικρό Άσπρο να θέλει να γνωρίσει το γύρισμα του χρόνου, το πέρασμα των εποχών, τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς;

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

μάλιστα, κύριε... Ζαμπέτα
Παπασπήλιος Κώστας
ISBN: 978-960-417-285-6
Σελίδες:162
Διαστάσεις:15x23
Σε αυτή τη βιογραφία, ο αναγνώστης θα διαβάσει άγνωστες στιγμές της προσωπικής και καλλιτεχνικής ζωής του Γιώργου Ζαμπέτα, του καλλιτέχνη που σημάδεψε με τη μουσική και τα τραγούδια του μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζει να εμπνέει νέους τραγουδοποιούς.
Μια γλαφυρή περιγραφή για το μεγάλο μουσικοσυνθέτη, που χάραξε εκ νέου το δρόμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Αϊ-Βασίλη, σ' αγαπώ
Συγγραφέας: ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ ΡΕΝΑ Κατηγορία: Παιδικό Βιβλίο - Εικονογραφημένα Σειρά: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 08/2001 Σελίδες: 40 ISBN: 978-960-542-393-3 Κωδικός: 13946 Διαστάσεις: 21 x 29 εκ.
Σύντομη περιγραφή
Mια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα Tίποτα, που ήθελε όμως να γιορτάσει τα Xριστούγεννα! Γύρω του τα παιδάκια έπαιζαν στα πάρκα, στόλιζαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, έγραφαν γράμματα στον Aϊ-Bασίλη. Kι εκείνο;
Tίποτα! Γιατί ήταν ένα Tίποτα.
Ένας τάρανδος με στραμπουληγμένο πόδι, ένα ταξίδι στο Bόρειο Πόλο και ο ίδιος ο Aϊ-Bασίλης κάνουν το μικρούλι Tίποτα να καταλάβει πως όλα αξίζουν σε αυτόν τον κόσμο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή "κατασκοπευτική δραστηριότητα" Έλληνα διπλωμάτη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή "κατασκοπευτική δραστηριότητα" Έλληνα διπλωμάτη
Σκηνικό έντασης μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας που ενδεχομένως θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξυφαίνεται από κύκλους του λεγόμενου «κεμαλικού βαθέως κράτους» που προσπαθούν με όλα τα μέσα να δημιουργήσουν «αναχώματα» στην πολιτική του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτή τη φορά εμπλέκεται επίσημα και η Ελλάδα-κατηγορώντας άμεσα Έλληνα διπλωμάτη που φέρεται να είχε «κατασκοπευτική δραστηριότητα».Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι υπήκοοι στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό (ΦΩΤΟ 1,2), με τη κατηγορία πως διενεργούσαν κατασκοπία υπέρ της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, έχει στοιχεία πως ένας εκ των Ελλήνων διπλωματών που υπηρετούσε στο προξενείο της Σμύρνης, είχε στήσει δίκτυο κατασκοπίας με Έλληνες πράκτορες σε συνεργασία με τους 3 τούρκους συλληφθέντες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω διπλωμάτης μαζί με τους υπόλοιπους πράκτορες της ΕΥΠ παρακολουθούνταν επί 6 μήνες με άκρα μυστικότητα από την ΜΙΤ, ενώ και στα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή των 3 συλληφθέντων αποδεικνύεται η εμπλοκή του. Διαβάστε περισσότερα »