Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ"

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου      
(τεύχος  Δεκεμβρίου 2010, Νο 513, σελίδες: 144, τιμή: 6,00 €)           
Δεκέμβριος 2005 – Δεκέμβριος 2010.        
Πέντε χρόνια από τη νέα εποχή του Διαβάζω. Η επέτειος αυτή, που μας βρίσκει μπροστά σε μια παγκόσμια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, μας υπενθυμίζει ότι το βιβλίο παραμένει μία σταθερή αξία.         
200 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ          
Οι συντάκτες  του περιοδικού διάβασαν και προτείνουν στους αναγνώστες 200 τίτλους από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή του φθινοπώρου – χειμώνα 2010, που επιχειρούν να καλύψουν όλα τα αναγνωστικά γούστα (ελληνική και ξένη πεζογραφία, ποίηση, αστυνομικά μυθιστορήματα, μελέτες και δοκίμια, ιστορία, πολιτική, μαρτυρίες, βιογραφίες, επιστήμες, παιδικά και εφηβικά βιβλία).          
ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ – Υμνώ το σώμα        
Ο αγαπημένος ποιητής Τίτος Πατρίκιος δωρίζει  στους αναγνώστες του Διαβάζω το τελευταίο ανέκδοτο μεγάλο του ποίημα. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά!         
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ          
Ο Αργύρης Χιόνης μετράει ήδη 44 χρόνια από την πρώτη του ποιητική συλλογή Απόπειρες φωτός. Χαρακτηριστική ποιητική φωνή με κύριο γνώρισμά το λυρικό στοχασμό, τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και στον πεζό λόγο. Με αφορμή τη νέα ποιητική συλλογή του με τίτλο Ό,τι περιγράφω με περιγράφει (εκδόσεις Γαβριηλίδης) συνομίλησε με τον Γιάννη Δούκα.     
Η δημοσιογράφος  του Βήματος και εκδότρια του λογοτεχνικού περιοδικού Να ένα μήλο, Λώρη Κέζα, δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο παιδικό βιβλίο και μιλάει στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο για το τρίτο παραμύθι της με τίτλο Της ζωής τα γυρίσματα (εκδόσεις Άγκυρα).         
Κριτικές  παρουσιάσεις          
Ο Γιώργος Ξενάριος γράφει για τη Λένα Κιτσοπούλου (Μεγάλοι δρόμοι), ο Γιώργος Ν. Περαντωνάκης για τον Πέτρο Μάρκαρη (Ληξιπρόθεσμα δάνεια), ο Χρίστος Παπαγεωργίου για τον Τάσο Καλούτσα (Η ωραιότερη μέρα της), κ.ά. Ακόμα, η Κατερίνα Σχινά σε ένα εκτενές κείμενό της μιλάει για το λογοτεχνικό σύμπαν του Θανάση Βαλτινού.          
ΠΡΟΣΩΠΑ – Ο Έκτωρ Κακναβάτος και ο ανάδελφος υπερρεαλισμός του        
Ο Αλέξης Ζήρας  αποχαιρετά έναν από τους πιο συνεπείς εκπροσώπους του μεταπολεμικού υπερρεαλισμού.        
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ         
Η περιοχή  East Midlands της Αγγλίας έχει λιγότερους από 300.000 κατοίκους εκ των οποίων το 1/3 είναι μετανάστες.         
Αξίζει όμως πολύ περισσότερο για έναν ιδιαίτερο λόγο: Διαθέτει 17 δημόσιες βιβλιοθήκες! Οι υπηρεσίες των βιβλιοθηκών είναι άκρως εξελιγμένες και εντυπωσιακές.         
Αρκεί να αναφερθεί ότι υπάρχει Κέντρο Βοήθειας για την αναζήτηση και τη χρήση βιβλίων… Παράλληλα, για όσους δεν εξυπηρετούνται από τα ωράρια λειτουργίας, υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης σε εικοσιτετράωρη βάση.        
Εξάλλου αναφερόμαστε σε μια πόλη άκρως βιβλιοφαγική…        
Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες  στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, comics, ο περιοδεύων, κριτικογραφία, ευπώλητα, βιβλιοθήκες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Δυνατότητα απόσπασης νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών που πάσχουν από ΣΚΠ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Νέος τίτλος από τον ΚΕΔΡΟ: Ο ΣΠΟΡΟΣ της ΦΡΑΝ ΡΕΪ

TO ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ - ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Το παπούτσι στη στέγη           
Τιτλος πρωτότυπου Le chaussure sur le toit            
Συγγραφέας - Συντελεστές Delecroix, Vincent          
Μετάφραση: Καρακίτσου - Ντουζέ, Νίκη, Κασαμπαλόγλου - Ρομπλέν, Μαρία          
ISBN 960-446-080-9          
Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο      
Σχήμα 14 x 21 εκ.            
Σελίδες 208           
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ          
Επίκεντρο του μυθιστορήματος είναι ένα παπούτσι εγκαταλειμμένο πάνω σε μια παρισινή στέγη. Δέκα διαφορετικές ιστορίες ξετυλίγονται γύρω απ’ αυτό το «ουρανοκατέβατο» παπούτσι. Ιστορίες που διαπλέκονται μεταξύ τους και δίνουν την ευκαιρία στο συγγραφέα να υφάνει το περίτεχνο δίχτυ αμφιβολίας καταργώντας τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.              
Οι πρωταγωνιστές ζουν όλοι στην ίδια πολυκατοικία, σε μια γειτονιά του Παρισιού δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές του Γκαρ ντι Νορ: ένα ονειροπόλο κοριτσάκι, ένας ερωτευμένος διαρρήκτης, τρεις αλλόκοτοι κακοποιοί, ένας παρουσιαστής-βεντέτα της τηλεόρασης, ένα στοχαστικό σκυλί, ένας παράνομος μετανάστης, μια εκκεντρική γριούλα, ένας σύγχρονος πρωτοποριακός καλλιτέχνης, ένας αφηγητής στα πρόθυρα της αυτοκτονίας…            
Ο Delecroix κινείται ελεύθερα και δημιουργικά ανάμεσα στο φιλοσοφικό παραλήρημα και το ελεγειακό παράπονο, περνάει από τη σάτιρα των ηθών στη ρητορική και το παραμύθι, στην προσπάθειά του να περιγράψει άλλοτε με ευτράπελο κι άλλοτε με δραματικό τόνο τη βαθιά μοναξιά του σημερινού ανθρώπου.

Δελτίο Τύπου EKEBI - Δύο Έλληνες δημιουργοί στην Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου του Παρισιού

Δύο Έλληνες δημιουργοί στην Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου του Παρισιού Seine Saint-Denis στο Montreuil (1-6/12/2010)     
Μόλις χθες έκλεισε τις πύλες της η Έκθεση Βιβλίου για παιδιά και εφήβους του Παρισιού με μεγάλη επιτυχία και επισκεψιμότητα (150.000 επισκέπτες) παρά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε όλη τη Γαλλία αυτές τις ημέρες.            
Για πρώτη φορά η Έκθεση οργάνωσε «ένα ευρωπαϊκό βιβλιοπωλείο» στο πλαίσιο του οποίου κάλεσε τη βραβευμένη ελληνίδα εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά να εκπροσωπήσει τη χώρα της.      
Μαζί με την εικονογράφο, τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και μια ομάδα εμψυχωτών, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία σε τρεις εκδηλώσεις-εργαστήρια να παίξουν, να ακούσουν και να ζωντανέψουν τις ιστορίες των βιβλίων  «Η Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» (εκδόσεις Πατάκη 2010) και «Το καρναβάλι των ζώων» (Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη 2008), τα οποία μεταφράστηκαν στα γαλλικά ειδικά για τον σκοπό αυτό.          
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το οποίο εξασφάλισε την παρουσία κάθε χρόνο ενός έλληνα δημιουργού στην Έκθεση Βιβλίου του Παρισιού – μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βιβλίου για παιδιά και εφήβους στη Ευρώπη.        
Στο εισαγωγικό σημείωμα του καταλόγου της Έκθεσης η κα Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, υπογραμμίζει για αυτή την πρωτοβουλία ότι «με αυτά τα μικρά βήματα η Ευρώπη του πολιτισμού κάνει τη μεγάλη πορεία της». 

ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - Τεμπλ Γκράντιν & Κάθριν Τζόνσον

Τεμπλ Γκράντιν & Κάθριν Τζόνσον        
ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ         
Δημιουργώντας μια καλύτερη ζωή για τα ζώα          
Α/Μ, χαρτόδετο    
14,5´20,5 εκ       
392 σελ         
ISBN 978-960-6829-21-5      
Οκτώβριος 2010

Αυτή την εβδομάδα στο Floral

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου         
Αthens Swing Cats Party           
Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας,  κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral. Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού.           
Στις 22.00         
Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου          
Δημήτρης Λάμπος Live        
Παρουσίση CD           
Ο Δημήτρης Λάμπος παρουσιάζει το πρώτο του cd, με τίτλο Μη σε φοβίσει η αγέλη. Την παρουσίαση θα προλογίσουν ο Αντώνης Μποσκοΐτης (Περιοδικό Δίφωνο) και ο Παναγιώτης Σεραφίγκος (902 αριστερά στα fm). Συμμετέχουν: Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελλος, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Δημήτρης Παναγόπουλος. Παίζουν: Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο) και Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά).       
Στις 21.30         
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου         
Dj Palov from Cast -a - Blast       
O dj και παραγωγός Palov, γνωστός από το διεθνές ντουέτο Palov & Mishkin της κολεκτίβας Cast-a-Blast, ξανά στο Floral.
Στις 22.00           
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου           SOUNDPARK LIVE           
Rock κομμάτια διασκευασμένα όπως δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Αυτή είναι η πρόκληση των Soundpark. Από τη reggae στο trip-hop και από την jazz-soul μέχρι την electronica και το jungle beat. Κωστής Κοπανάρης (κρουστά), Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Μάνος Αναγνωστόπουλος (μπάσο), Νατάσσα Τσίρου (φωνή), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πλήκτρα).       
Στις 22.00

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

Εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Επιτροπής Εθνικής Πολιτικής της ΕΕΒΕΠ       
1. Το πλαίσιο που περιλαμβάνει τις θέσεις - προτάσεις για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής Βιβλιοθηκών στη χώρα μας το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρία που οργανώθηκε από την Ένωση στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Ιωάννινα, 25 Σεπτεμβρίου 2008).
2. Το κείμενο που εκφράζει την συμβολή της Ένωσης στη διαβούλευση του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ανάγκη σχεδιασμού μιας Νέας Πολιτικής Βιβλιοθηκών και Αρχείων.   

Διάλεξη ΙΣΤΑΜΕ

Διάλεξη ΙΣΤΑΜΕ με θέμα: "Το πρόβλημα της ισότητας: κράτος δικαίου και κοινωνικές παροχές" Τρίτη 14/12/2010 και ώρα 18:30 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 18)    
 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΣΗ - ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΩΣ ΟΙΚΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ             
Εἰσαγωγή-Μετάφραση-Ἑρμηνευτικές Σημειώσεις: ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ          
Σελίδες: 224            
ISBN: 978-960-518-377-6          
Τὰ δύο  ἀπὸ τὰ Τέσσερα Βιβλία τῆς κομφουκιανικῆς Γραμματείας ποὺ παρουσιάζονται σήμερα στὸν ἔλληνα  ἀναγνώστη δὲν ξεπερνοῦν μαζὶ μερικὲς δεκάδες σελίδες.                 
Ὡστόσο, ὅπως χαρακτηριστικὰ  ἀξιολογεῖ ὁ A. Plaks, στὴν μακρόχρονη κι  ἀδιάσπαστη διαδρομὴ τῆς σινικῆς πνευματικότητας ἄσκησαν τόσο βαθειὰ κι ἐκτεταμένη ἐπιρροὴ στοὺς  ἀνθρώπους τῆς Ἄπω Ἀνατολῆς, ὥστε δικαιολογημένα μποροῦν νὰ συγκριθοῦν, ἀπὸ τὴν ἄποψη αὐτή, μὲ τὰ μεγάλα θρησκευτικὰ καὶ φιλοσοφικὰ κείμενα τοῦ δυτικοῦ κόσμου.               
Στὴν ἱστορικὴ αὐτὴ διαδρομή τους τὰ δύο κείμενα ἀπέκτησαν κυρίως παιδευτικὴ σημασία καθὼς ἀποτέλεσαν τὸν βασικὸ κορμὸ τῆς διαπαιδαγώγησης τῶν νέων,  ἀλλὰ καὶ κύριο βοήθημα τῆς προετοιμασίας τῶν λογίων γιὰ τοὺς Αὐτοκρατορικοὺς διαγωνισμοὺς καὶ στὶς τρεῖς βαθμίδες.              
Παράλληλα, ἀποδείχτηκαν μία  ἀπὸ τὶς βασικὲς πηγὲς τοῦ ἐκτεταμένου «σώματος» τῶν ἑρμηνευτικῶν Σχολίων  ἀλλὰ καὶ παρακαταθήκη ἐννοιῶν καὶ ὁρολογίας γιὰ τὰ μεταγενέστερα κομφουκιανικὰ κείμενα (ἰδιαίτερα στὶς περιόδους Τὰγκ καὶ Σόγκ).               
Ἦταν, τέλος (κυρίως τὸ κείμενο Da Xue, εἶναι ἀλήθεια), σημαντικὴ  ἀναφορὰ ἀκόμη καὶ γιὰ τοὺς λογίους ποὺ στὶς ἀρχὲς τοῦ 20οῦ αἰώνα ἀντιτάχθηκαν στὸν πυρήνα τῆς σινικῆς παράδοσης, καταγγέλλοντας τὸν «φεουδαρχικὸ» καὶ «ἀντιεπιστημονικό» της χαρακτήρα.        
Μὲ αἴσθημα  ἱκανοποίησης καὶ χαρᾶς ἡ Ἴνδικτος παρουσιάζει στὸν ἀναγνώστη τὴν  ἀπόδοση αὐτῶν τῶν δύο σημαντικῶν κειμένων τῆς κομφουκιανικῆς Γραμματείας στὰ ἑλληνικά. Ἀπόδοση ποὺ ὁφείλουμε στὸν Σωτήρη Χαλικιᾶ ποὺ μὲ περισσὴ ἐπιμέλεια καὶ κόπο κατάφερε, μετὰ τὰ Ἀνάλεκτα καὶ τὸ Βιβλίο τοῦ Μέγγιου, νὰ ὁλοκληρώσει τὸ φιλόδοξο, καὶ συνάμα τόσο ἀπαιτητικό, ἐγχείρημα τῆς ἀπόδοσης στὴ γλώσσα μας αὐτῆς τῆς ξεχωριστῆς,  ἀλλὰ καὶ τόσο ἐνδιαφέρουσας, θεώρησης τοῦ  ἀνθρώπου καὶ τοῦ κόσμου, ὅπως εἶναι αὐτὴ ποὺ ἐμπεριέχεται στὰ Τέσσερα Βιβλία.

Βιβλιοπαρουσίαση "Η Ηθική ταυτότητα της Αριστεράς, χθες, σήμερα"

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου  «Η ηθική ταυτότητα της Αριστεράς, χθες, σήμερα» , του Θανάση Βακαλιού,  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου   2010, στις 7:30  μ.μ., (Στοά του βιβλίου)            
(Για να διαβάσετε την εισαγωγή του βιβλίου: http://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582761 )    
Εκδόσεις Επίκεντρο    
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621      
τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618     
Αθήνα: Κιάφας 5, Τ.Κ. 10678       
τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086        
www.epikentro.gr           

Νυχτερινό παζάρι για χρέος, μισθούς Ενώ το ευρω-ομόλογο διχάζει την Ευρώπη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ  
Βάζουν όρους και για την επιµήκυνση             
Επιτάχυνση των µεταρρυθµίσεων και αυξηµένο επιτόκιο στοτραπέζι       
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος              
Δυσκολίες παρουσιάζονται στην ένταξη της Ελλάδας στις ίδιες ευεργετικές διατάξεις της συµφωνίας για τη στήριξη της Ιρλανδίας όσον αφορά την επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής του δανείου που δόθηκε στη χώρα µας.          
Παρά τις αρχικές ενθουσιώδεις δηλώσεις στην Αθήνα – όπως του υπουργού Οικονοµικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που είχε προβλέψει την περασµένη εβδοµάδα ότι η επιµήκυνση θαέφθανε έως το 2024 –, η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου µε τον πρόεδρο της Κοµισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε – σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές – ότι για να δοθεί στην Ελλάδα η επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής του δανείου θα πρέπει να υπάρξει συµφωνία σε µια σειρά προϋποθέσεων οι οποίες πρέπει να εκπληρωθούν.        
∆ιαφαίνεται συγκεκριµένα πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συνδέσει την επιµήκυνση της αποπληρωµής του δανείου µε την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και ειδικότερα στον τοµέα των ∆ΕΚΟ, των εργασιακών σχέσεων, στον τοµέα της Υγείας, της πάταξης της φοροδιαφυγής.       
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics         
* O Αυστριακός βουλευτής Ewald Stadler καταδίκασε το μαχαίρωμα και δημόσιο αποκεφαλισμό του καθολικού Αρχιεπισκόπου στην Τουρκία              
* Ειρήσθω Υ.γ. (1) προς Θεομπαίχτη…            
* Ἡ φούσκα τῆς FRONTEX             
* Μήπως εἶστε ἐθνικιστής;            
* Συνάντηση Μανουσέρ Μοτακί - Δρούτσα             
* Η Ντόρα Μπακογιάννη στην Τουρκία          
* Η εξομολόγηση και η μετάνοια…             
* Η απελευθέρωσή μας από τη δυστυχία του «Μνημονίου» απλή ως το αυγό του Κολόμπου            
* Λίστα με «ευαίσθητες» για τις ΗΠΑ τοποθεσίες αποκάλυψε το Wikileaks            
* Με στίχους απαντάει στις αποκαλύψεις          
* Επιβάλλουν αναγνώριση όλων των μειονοτικών ενώσεων           
* Aφιερώνεται στους δολοφόνους της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πνεύματος            
* Οι Ευρωπαίοι δεν πιστεύουν πια στην επιτυχία της επέμβασης στο Αφγανιστάν, εκμυστηρεύθηκε ο πρόεδρος της...          
* Σε δοκιμασία οι σχέσεις Αυστραλίας-Κίνας           
* Ύμνοι των Ισραηλινών για την ελληνική βοήθεια.            
* Μεγάλη διαδήλωση στα Σκόπια κατά πολιτικής Γκρούεφσκι           
* Τουλάχιστον 20.000 εκτός στρατεύματος                
* Να πώς κελαηδούν τα γιουσουφάκια και οι κεμαλιστές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης!             
* Πότε θα επιστρέψουμε στις αγορές;            
* ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ          
* Τα εμπόδια του επιχειρείν στην Ελλάδα…            
* Προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ           
* Η Foxconn ξεκινά την παραγωγή εξαρτημάτων για τους υπολογιστές της ΗΡ στο Çorlu

Νέα από το e-Pontos

* 21ο Φύλλο Εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη»            
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ             
* ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ