Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου EKEBI - Δύο Έλληνες δημιουργοί στην Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου του Παρισιού

Δύο Έλληνες δημιουργοί στην Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου του Παρισιού Seine Saint-Denis στο Montreuil (1-6/12/2010)     
Μόλις χθες έκλεισε τις πύλες της η Έκθεση Βιβλίου για παιδιά και εφήβους του Παρισιού με μεγάλη επιτυχία και επισκεψιμότητα (150.000 επισκέπτες) παρά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε όλη τη Γαλλία αυτές τις ημέρες.            
Για πρώτη φορά η Έκθεση οργάνωσε «ένα ευρωπαϊκό βιβλιοπωλείο» στο πλαίσιο του οποίου κάλεσε τη βραβευμένη ελληνίδα εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά να εκπροσωπήσει τη χώρα της.      
Μαζί με την εικονογράφο, τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και μια ομάδα εμψυχωτών, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία σε τρεις εκδηλώσεις-εργαστήρια να παίξουν, να ακούσουν και να ζωντανέψουν τις ιστορίες των βιβλίων  «Η Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» (εκδόσεις Πατάκη 2010) και «Το καρναβάλι των ζώων» (Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη 2008), τα οποία μεταφράστηκαν στα γαλλικά ειδικά για τον σκοπό αυτό.          
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το οποίο εξασφάλισε την παρουσία κάθε χρόνο ενός έλληνα δημιουργού στην Έκθεση Βιβλίου του Παρισιού – μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βιβλίου για παιδιά και εφήβους στη Ευρώπη.        
Στο εισαγωγικό σημείωμα του καταλόγου της Έκθεσης η κα Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, υπογραμμίζει για αυτή την πρωτοβουλία ότι «με αυτά τα μικρά βήματα η Ευρώπη του πολιτισμού κάνει τη μεγάλη πορεία της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: