Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΑΚΑΝΘΟΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΟΥ


Εδώ είμαστε λοιπόν, στις «προτάσεις» και τα δρώμενα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, που από την εποχή του…. Ομήρου, ήταν να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι για τους «ασφαλισμένους».
Να πάρει η ευχή, στα τόσα χρόνια, στις τόσες κυβερνήσεις, στους τόσους Διοικητές, γραμματείς, Υπουργούς, Φαρισαίους, δε βρέθηκε ΕΝΑΣ, όχι πολλοί, ΕΝΑΣ που να βάλει μια τάξη, να στρώσει το μπάχαλο των ταμείων, και κάποτε, οι εργαζόμενοι να ΞΕΡΟΥΝ πως τα λεφτά τους πηγαίνουν εκεί που πρέπει, και δε θα μείνουν ξεκρέμαστοι από ιατρικές παροχές, από συντάξεις, από φάρμακα, από…..
Ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, κόσμος πάει κι έρχεται, και τα ταμεία, το ένα μετά το άλλο, βαρόνε κάτι κανονιές, μα κάτι κανονιές, άλλο πράμα.
Όλοι μας αυτές τις μέρες διαβάσαμε τις… «προτάσεις» του διοικητή του ΙΚΑ, και μείναμε με το στόμα ανοικτό.
Μάλιστα, κυκλοφορούν και άρθρα σχετικά με τις προτάσεις αυτές.
Να δούμε έναν τίτλο, που πραγματικά, προκάλεσε γέλια σε πολλούς «ασφαλισμένους».
«Ασφαλιστικό: Όσα λιγότερα ένσημα έχεις, τόσο χειρότερες υπηρεσίες υγείας θα παίρνεις! – Η νέα θεωρία του Ρ. Σπυρόπουλου»
Ξεχνά ο κύριος Σπυρόπουλος, πως στη χώρα μας, έτσι όπως κατάντησαν το εργασιακό και το ασφαλιστικό, ακόμα και με πολλά ένσημα, οι «υπηρεσίες υγείας» είναι οι χειρότερες!
Βέβαια, μην ξεχνάμε και εμείς, πως ΟΛΑ αυτά τα σχέδια, και την «διακυβέρνηση» της χώρας, την κάνουν άνθρωποι που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ (οι περισσότεροι τουλάχιστον), και το ένσημο, το μπερδεύουν με το γραμματόσημο.
Πάμε να δούμε την είδηση….
«Έκκληση για δημόσιο διάλογο απηύθυνε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος προκειμένου “να βρεθεί βιώσιμη λύση στα υπαρκτά προβλήματα του ασφαλιστικού”.
Ωστόσο, ο ίδιος προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση στην οποία συσχετίζει τις παροχές υγείας με το εργασιακό ιστορικό, δηλαδή τα ένσημα του ασφαλισμένου.
“Ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;”, διερωτήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος και συνέχισε: “Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;”, προσθέτοντας ακόμη ότι “δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα”, παρότι, όπως τόνισε, δευτερολογώντας, είναι υπέρ στο να δημιουργηθεί ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης για όλους.
“Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αντλήσουμε οικονομικούς πόρους από τους ασφαλισμένους. Σήμερα, έχουμε χρέος να δείξουμε μεταρρυθμιστική αρετή, αντλώντας και διασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους από εκεί που οι πόροι χάνονται ή από εκεί που λιμνάζουν”, τόνισε ακόμη.
Ο κ. Σπυρόπουλος έθεσε ένα μπουκέτο από ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό και σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν να αποτελέσουν μια βάση για τον διάλογο:
Θα επιλέξουμε την καθολική ενοποίηση των υφιστάμενων Ασφαλιστικών Ταμείων σε ένα Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης με τρεις κλάδους (Μισθωτοί – Αυτοαπασχολούμενοι – Αγρότες) ή θα επιλέξουμε τη διακριτή ύπαρξη τριών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης δηλαδή του Ταμείου Μισθωτών, του Ταμείου Αυτοαπασχολούμενων και του Ταμείου Αγροτών;
Η είσπραξη των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών για τις παροχές σύνταξης και υγείας θα διενεργείται από το ένα ή τα τρία Ταμεία Κύριας Ασφάλισης ή από την Εθνική Δομή Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων;
Θα υιοθετηθεί η πλήρης ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ και του Ταμείου Νομικών στον ΟΑΕΕ ή ενδεχομένως γι’ αυτούς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα μετεξέλιξής τους σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού;
Η τελική επιλογή για το μέλλον των Επικουρικών Ταμείων αλλά και των Ταμείων Εφάπαξ αναζητείται μόνο μέσω του εγχειρήματος της ενοποίησής τους ή τελικά πρέπει να εξεταστεί και η δυνητική μετεξέλιξή τους και σε Επαγγελματικά Ταμεία;
Είμαστε ή δεν είμαστε υπέρ της παράλληλης, με το δημόσιο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης, ύπαρξης των επαγγελματικών ταμείων; Και αν ναι, ποια πρέπει να είναι τα φορολογικά και άλλα κίνητρα που θα συμβάλουν στη δημιουργία τους;
Ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;
Πώς πρέπει να καθορίζονται οι κανόνες αναδιανομής σε ένα βιώσιμο δημόσιο σύστημα ασφάλισης, με δεδομένο ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει συγκεκριμένους περιορισμούς μεταφοράς οικονομικών πόρων για την ενίσχυση των συντάξεων;
Το ύψος των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών πρέπει ή όχι να συνδυαστεί με τους στόχους μη δημιουργίας ελλειμμάτων και διασφάλισης βιώσιμων συντάξεων και ύψος εισφορών που θα υποβοηθούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων;
“Η εμπειρία του παρελθόντος μάλλον μας προτρέπει στο εγχείρημα διαμόρφωσης ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου κρίσιμων και θεμελιακών ερωτημάτων και στο σχεδιασμό μιας διαδικασίας διαλόγου με βασικούς συντελεστές την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, τους εμπειρογνώμονες κύρους και τους πανεπιστημιακούς φορείς με θεματική αναφορά”, επεσήμανε, εξάλλου, ο κ. Σπυρόπουλος.»
ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr
Μάλιστα… Μια απορία πολλών, προκύπτει μετά από όλο αυτό, δηλαδή πολλές απορίες, αλλά λέμε τώρα μόνο τη μια!
Εκεί που μίλησε για 0, 50, 100 ένσημα, και επιχείρησε τη σύγκριση, συμπεριέλαβε ΜΗΠΩΣ, και τον αριθμό των ενσήμων των…. «σταυρών» στις εκλογές;
Δε καταλάβατε τι εννοώ; Δεν σας πιστεύω, γιατί αν όχι όλοι, οι περισσότεροι γνωρίζετε, έχετε ίσως και στη γειτονιά σας ψηφοφόρους της «αλλοδαπής», που με μερικά μεροκάματα που έκαναν, εισπράττουν πλέον ΜΟΝΙΜΑ συντάξεις και επιδόματα, και έχουν ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες υγείας που ΔΕΝ έχω εγώ, εσύ, ο γείτονας σου που έμεινε τώρα και άνεργος.
Να αφήσουμε κύριοι τις ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, γιατί αυτή τη στιγμή, ΕΣΕΙΣ δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για ασφαλιστικό, και να κάνετε προτάσεις.
Αποκαταστήστε πρώτα ΟΛΕΣ σας τις αδικίες απέναντι στους ασφαλισμένους (όνειρο ανεκπλήρωτο), ξηλώστε ΟΛΟΥΣ εκείνους που το έφεραν σε αυτό το σημείο και εξακολουθούν να είναι στα πράγματα, ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ τα λεφτά των ασφαλισμένων στα ταμεία, και το ξανασυζητάμε.
Άντε, γιατί το παρακάνατε.
Θα επανέλθω!

Βασίλης Τσούγκαρης

5 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σγουρή Γεωργιάδου - Χριστούγεννα στο δάσος (βιβλίο με CD)

Αυτές τις γιορτές θα κάνουμε όλοι μαζί «Χριστούγεννα στο δάσος».
Με μια μεγάλη παρέα από Σκιάχτρα, Νεραϊδοσκουφίτσες, Νάνους,
Τυμπανιστές, Καλικάντζαρους, Χιονονιφάδες,
θα τρυπώσουμε σ’ ένα δάσος για να βοηθήσουμε τα έλατα να γλιτώσουν
από έναν ξυλοκόπο που τα κόβει με μανία.
Τι λέτε; Θα τα καταφέρουμε πριν φτάσουν ο Αϊ-Βασίλης και η νέα χρονιά;
Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο παραμύθι,
όπου στο CD ακούγεται η θεατρική εκδοχή του κειμένου.
Μια ιστορία με ένα ξεχωριστό οικολογικό μήνυμα, γεμάτη δράση,
χιούμορ και τρυφερότητα, διασκευή του ομώνυμου μιούζικαλ
που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Σγουρή Γεωργιάδου - Είναι χριστούγεννα Λαλού

Με τόσο χιόνι έξω από την πόρτα της φωλιάς του, ο Λαλού, το ρακούν, ήταν σχεδόν σίγουρος πως ο ΑΪ-Βασίλης δεν θα μπορούσε με κανέναν τρόπο να φτάσει ως τη φωλιά του! Άδικα περίμενε το φετινό του δώρο. Μια παρέα από καλικαντζαράκια που είχαν τρυπώσει μυστικά στη φωλιά του Λαλού, πρόθυμα ανέλαβαν δράση, για να καθαρίσουν την αυλή του ρακούν από τα χιόνια. Τι έγινε όμως όταν αυτή η φασαριόζικη παρέα έπιασε δουλειά; Με τόσες σκανταλιές, αυτά τα Χριστούγεννα ούτε εσείς ούτε ο Λαλού θα μπορέσετε ποτέ να τα ξεχάσετε.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ
Θεοδώρα Τσιβούλη - Ο σάκος του Αη-Βασίλη - (Αλφαβητάρι με δραστηριότητες και παιχνίδια)

Αλφαβητάρια υπάρχουν πολλά. Του Αϊ-Βασίλη όμως είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Γεμάτο εκπλήξεις, προσφέρει στα μικρά παιδιά ευκαιρίες για μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία.
Ο Αϊ-Βασίλης χρειάζεται βοηθούς για να διαλέξει τα δώρα για τα παιδιά. Τη θέση αυτή παίρνει το παιδί-αναγνώστης και με τη συνεργασία του με τον Αϊ-Βασίλη ευαισθητοποιείται φωνολογικά και μαθαίνει τα γράμματα και τους ήχους τους, μέσα από ειδικά διαμορφωμένες γλωσσικές δραστηριότητες
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Νικόλας Ανδρικόπουλος- Η γοργόνα του Ορφέα (Αυγουστος - Δεκέμβρης - Απρίλης - Αυγουστος)

Ο Ορφέας, ένα εντεκάχρονο αγόρι,πάντα βιαζόταν να έρθει ο αγαπημένος του μήνας,ο μήνας της ξεγνοιασιάς.
Μόνο που ο αυτός δεν ήταν ένας, αλλά τρεις: ο Αύγουστος, ο Δεκέμβρης και ο Απρίλης.
Και κάθε φορά που τελείωνε ο ένας, περίμενε με ανυπομονησία να έρθει ο επόμενος.
Κι η ζωή όλο κύκλους έκανε, και ποτέ ο αγαπημένος μήνας δεν έμενε, ερχόταν όμως ο άλλος και πάλι απ’ την αρχή…
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Σύρμω Καπούτση - JASON, AND THE ARGONAUTS - GREEK MYTHOLOGY

Young Jason returns to his hometown of Iolcos to claim the throne from the usurper, his uncle Pelias. But first he must carry out an impossible task – bring back the Golden Fleece from the faraway land of Kolchis. Thus he sets out on the most extraordinary journey on board the sturdy Argo, together with his fearless companions, the Argonauts. Read about the legendary heroes' breathtaking adventures in this captivating adaptation of Greek mythology by Sirmo Kapoutsi, vividly illustrated by Nestoras Xouris.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης Τιμή Τιμοκαταλόγου: €650.00
Τιμή: €584.00 Κερδίζετε : €66.00 (10%)

Ο πομποδέκτης DX-SR8E ως Allmode πομποδέκτης παρέχει όλες τις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες βραχέων κυμάτων από 160 έως 10m σε SSB, CW, AM, FM. Ισχύς έως 100W στα SSB / CW / FM και μέχρι 40W σε λειτουργία AM. Για τη λειτουργία QRP, η ισχύς εκπομπής μπορεί να είναι 1 W (SSB, CW, FM) και 0,4 W (AM) . Ο δέκτης έχει έυρος συχνοτήτων από 135 kHz έως 30 MHz (επίσης Allmode).
Αποσπώμενο Panel
Η αποσπώμενη πρόσοψη με μεγάλη οθόνη LCD και μπροστινά ηχεία (2W NF) παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή ένός σημείου τοποθέτησης για το DX SR8E. Το μήκους 5 m καλώδιο διαχωρισμού του πάνελ απο το σώμα EDS-17 είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή.
Τηλεχειριστήριο μέσω Internet
Ο πομποδέκτης έχει την δυνατότητα να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου με Remoterig RRC 1258MkII (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.remoterig.com)
Άμεση είσοδο συχνότητας μέσω του πληκτρολογίου
Για μια γρηγορότερη άμεση είσοδο συχνότητας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο στο μπροστινό μέρος.
Έμφαση στη λειτουργία CW
Για τους λάτρεις CW, αυτός ο πομποδέκτης είναι εξ ορισμού ένα μηχανημα CW, ρυθμιζόμενο CW pitch, full QSK, επιλεγόμενο (USB ή LSB), Semi ή Auto Break-In, Automatic Gain Control και RF Gain.
Άψογη διαμόρφωση
Ο στάνταρ εξοπλισμός παρέχει δυναμικό μικρόφωνο και ενσωματωμένο επεξεργαστή φωνής για να σας εξασφαλίσει μια ισχυρή και δυνατή διαμόρφωση
Πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης
Διάφορες λειτουργίες σάρωσης, όπως Priority, Search, Busy, Timed, Memory και προγραμματιζόμενη αναζήτηση.
Αλλες λειτουργίες
RF Attenuator and receiving amplifier (adjustable in 4 steps)
triple switchable transmission power (Super-Low setting for QRP operation)
Dual VFO
600 memory channels (organized in three memory banks)
alphanumeric LCD display
Connection possibility for an external automatic antenna tuner
Connection for a linear power amplifier
Control buttons for AF level, squelch, RIT and IF shift
switchable keypad lock and dial-knob lock
TX / RX LED display APO function
CTCSS encoder for repeater mode Jacks for microphone, headphones & additional speaker on the front
integrated quiet fan High SWR Protection
Specifications
GENERAL
Modes J3E (USB / LSB) / A3E (AM) / A1A (CW) / F3E (FM)
Number of Memory Channels 600
Frequency Stability + / - 1ppm
Antenna connection Unbalanced SO-239 (PL-socket), 50 Ohm
Operating voltage 13.8 V DC + / -15% (11.7 to 15.8 V DC), negative ground
Current consumption Reception: 1.0 A (max.) / 0.7 A (squelched)
Send: 20 A (max) Operating Temperature Range -10 C to + 60 C
Dimensions W x H x D 240 mm x 94 mm x 255 mm (without protruding parts)
Weight about 1 kg
SENDER
Frequency ranges
160m (1.80000 - 1.99999MHz)
80m (3.40000 - 3.99999MHz)
40m (6.90000 - 7.49999MHz)
30m (9.90000 - 10.49999MHz)
20m (13.90000 - 14.49999MHz)
17m (17.90000 - 18.49999MHz)
15m (20.90000 - 21.49999MHz)
12m (24.40000 - 25.09999MHz)
10m (28.00000 - 29.99999MHz)
Output SSB / CW / FM power: 100W (Hi) / 10W (Low) / 1W (S-Low)
AM: 40W (Hi) / Approx 4W (Low) / 0,4 W (S-Low)
Modulation method SSB: Balanced modulation AM: Low Power Modulation FM: Reactance modulation
Spurious emissions below -50 dB (-45 dB in the 30m band) Carrier suppression More than 40dB
Sideband suppression 50 dB (1 kHz) Maximum FM Hub + / - 2.5 kHz
Microphone impedance 300 Ohm
RECEIVER
Frequency range 135 kHz - 29.99999MHz throughout
Receiver system Double-Supperhet
Intermediate frequencies 1st IF 71.75 MHz 2.ZF 455 kHz
Sensitivity (typical)
SSB: (0.15 to 1.8MHz) 0 dBu (1UV)
CW: (1.8 to 30MHz)-12dBu (0.25uV)
AM: (0.15 to 1.8MHz) +20 dBu (10 uV)
AM: (1.8 to 30MHz) +6 dBu (2UV)
FM: (28 to 30MHz) 6dBu (0.5uV)
Selectivity
SSB, CW, AM (narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB
AM, FM: 6KHz/-6dB 18KHz/-60dB
-6dB: 6kHz or more
-60dB: 16KHz or less (NFM)
Spurious & Image Rejection more than 70 dB
Audio output power 2.0 W (8 ohms, 10% THD)
RIT Adjustment + / -1.2 KHz

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Βιβλιοπαρουσίαση- Η Ιδέα ως Υλικό, το Υλικό ως Ιδέα


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου
«Η Ιδέα ως Υλικό,το Υλικό ως Ιδέα.» της Δωροθέας Κοντελετζίδου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα) την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στις 7:00 μ.μ.
Εκδόσεις Επίκεντρο,Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148 books@epikentro.gr  www.epikentro.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΣΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ









ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΣΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σας αρέσει το διάβασμα; Θεωρείτε ότι η λογοτεχνία είναι ακριβή στις μέρες μας;
Αγοράζετε βιβλία για να στολίσετε τη βιβλιοθήκη του σαλονιού σας ή για να τα ρουφήξετε όπου κι αν είστε;
Διαβάζετε στο ταξίδι, στο αεροπλάνο, στο τρένο, στο λεωφορείο, στο μετρό;
Τι γνώμη έχετε για τα βιβλία τσέπης (pocket);
Θεωρείτε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα λογοτεχνικά είδη που λειτουργούν καλά ως βιβλία τσέπης,
και άλλα που δεν θα έπρεπε να εκδίδονται σε αυτή τη μορφή;
Είναι τα βιβλία τσέπης προορισμένα μόνο για καλοκαιρινές αναγνώσεις ή για αναγνώσεις... παντός καιρού;
Ή μήπως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι καν το είδος του βιβλίου
ή το αν είναι βολική ή όχι η έκδοση, αλλά η τιμή;
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κάνουν το ελληνικό pocket πραγματικότητα και σας προσκαλούν σε συζήτηση για τα βιβλία τσέπης στην Ελλάδα με τους συγγραφείς
Βασίλη Γκουρογιάννη, Πέτρο Τατσόπουλο και Χίλντα Παπαδημητρίου την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ.,στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Νόρα Ράλλη.
Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα πάρουν δώρο ένα βιβλίο pocket.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν βιβλία τσέπης με την αυθεντική έννοια του όρου: βιβλία δηλαδή γνωστών συγγραφέων που έκαναν ήδη μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά με την κανονική τους έκδοση και αρκετό χρόνο μετά την έκδοση αυτή επανακυκλοφορούν σε μικρό σχήμα, σε πολύ χαμηλή τιμή (5,50 έως 7,70 €).
Από τον Ιούνιο μεγάλα βιβλία σε μικρές τιμές είναι μαζί σας, όπου κι αν είστε! Jo Nesbo, Camilla Lackberg, Gillian Flynn, Ian Rankin, Arne Dahl, Patricia Highsmith, James Ellroy, Pedro Juan Gutierrez, Χένρι Μίλερ, Πέτρος Τατσόπουλος, Χίλντα Παπαδημητρίου, Βασίλης Γκουρογιάννης και πολλοί άλλοι.
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET
Τα βιβλία που κυκλοφορούν είναι:
1. Η καρδιά του κτήνους του Πέτρου Τατσόπουλου: Μια συναρπαστική περιπέτεια με διαρκείς ανατροπές.
2. Για μια χούφτα βινύλια της Χίλντας Παπαδημητρίου: Η πρώτη περιπέτεια του αστυνόμου Χάρη Νικολόπουλου. Φιλίες, φόνοι και φετίχ… μετά μουσικής.
3. Το βραβευμένο Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή του Βασίλη Γκουρογιάννη, ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα για τον αγνοημένο πόλεμο στην Κύπρο το 1974 αλλά και για κάθε πόλεμο το οποίο άφησε εποχή και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής πεζογραφίας.
4. Κυνηγοί κεφαλών του Jo Nesbo: Ένας ατέλειωτος συνδυασμός δράσης και σασπένς που κόβει την ανάσα.
5. Ο λυτρωτής του βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo.
6. Ο ιεροκήρυκας της σουηδέζας Camilla Lackberg, που γράφει με πάθος αστυνομική λογοτεχνία και κατακτά τον πλανήτη με το αξεπέραστο πρωταγωνιστικό της δίδυμο, τη συγγραφέα Ερίκα και τον αστυνομικό Πάτρικ.
7. Ηλιακή καταιγίδα της Asa Larsson, που θεωρείται το νέο αστέρι του σκανδιναβικού νουάρ.
8. Σκοτεινή πλευρά του Ian Rankin: Η πρώτη περιπέτεια του επιθεωρητή Μάλκολμ Φοξ. Καταιγιστικός ρυθμός και βαθύτερα ηθικά διλήμματα για το σωστό και το λάθος.
9. Οι αναστημένοι του Ian Rankin, του δημοφιλέστερου συγγραφέα αστυνομικού στη Μ. Βρετανία.
10. Αίμα στο φεγγάρι του αξεπέραστου James Ellroy.
11. Αυτή η γλυκιά αρρώστια της Patricia Highsmith: Μια ιστορία υπέρτατης αγωνίας και απροσδόκητων εκφάνσεων.
12. Τυχαίο θύμα του Arne Dahl: Μια συναρπαστική περιπέτεια της ομάδας Άλφα. Ένα σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα που συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία των σκανδιναβικών και των αμερικάνικων αστυνομικών θρίλερ.
13. Σκοτεινός τόπος της Gillian Flynn: Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που σπάει κόκαλα από τη συγγραφέα-φαινόμενο της Αμερικής.
14. Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα του Pedro Juan Gutierrez: Ένα ξέφρενο πάρτι όπου πρωταγωνιστούν το σεξ, το ρούμι και η σάλσα.
15. Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας του κουβανού Pedro Juan Gutierrez που τον καθιέρωσε ως τον Μπουκόβσκι της Καραϊβικής.
16. Ο Τροπικός του Καρκίνου του κορυφαίου Χένρι Μίλερ, έργο που επηρέασε καταλυτικά τη λογοτεχνία αλλά και την ίδια τη ζωή.
17. Ταξίδια με τον Ηρόδοτο του Ρίσαρντ Καπισίνσκι, το κύκνειο άσμα του πολωνού μετρ της δημοσιογραφίας στο οποίο ακολουθεί τα βήματα του πρώτου ιστοριογράφου.
18. Leonardo Da Vinci, Πτήσεις του μυαλού, μια πλούσια εικονογραφημένη βιογραφία από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Charles Nicholl, η οποία χαρακτηρίστηκε από την κριτική αντάξια της πολυσχιδούς προσωπικότητας του ιταλού καλλιτέχνη.
19. Σημαδεμένη των Φ. Κ. Καστ και Κριστίν Καστ
20. Προδομένη των Φ. Κ. Καστ και Κριστίν Καστ
Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Ο Οίκος της Νύχτας» μας εισάγουν σ’ έναν κόσμο που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Μόνο που έχει και βρικόλακες…

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

23 Νοεμβρίου 2014, Πορεία στις Σκουριές

Αν όχι τώρα, πότε;
Τα νερά μας χάνονται κάθε λεπτό που η Eldorado καταστρέφει το βουνό. Το δάσος καταστρέφεται με κάθε δέντρο που κόβεται, κάθε δρόμο που ανοίγεται. Το ρέμα του Καρατζά θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Στις Σκουριές το εργοστάσιο κατασκευάζεται και το open pit ανοίγεται. Τα φράγματα δε θ΄αργήσουν να κατασκευαστούν.
Αν όχι εμείς, ποιός;
Δεν αναθέτουμε αρμοδιότητες. Δεν αποποιούμαστε την ευθύνη μας. Εμείς θα σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου. Εμείς που βλέπουμε καθημερινά να καταστρέφεται το βουνό στο οποίο οφείλουμε τη ζωή μας. Όλοι εμείς που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε. Όλοι εμείς που στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ έναν δίκαιο αγώνα, γιατί είναι και δικός μας αγώνας.
Για όλους εμάς, το αντάμωμα στον Κάκαβο δεν είναι απλά μια πορεία. Διεκδικούμε τη Γη μας και την Ελευθερία μας. Εμείς θα προστατέψουμε τις ζωές μας. Εμείς θα τους σταματήσουμε. Η 23 του Νοέμβρη είναι αυτή η ημέρα.
Προσυγκεντρώσεις:
Χοροστάσι, Μεγάλη Παναγία, 10:30 π.μ.
Ιερισσός, 10:30 π.μ

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Βουδαπέστη: Βραδινή βόλτα στο Δούναβη.


Στην πόλη όπου τα τσιγγάνικα βιολιά συνυπάρχουν με τις συνθέσεις για πιάνο του Φραντς Λιστ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα 3ήμερο στη Μάνη.


Περάστε δυο φανταστικές νύχτες στο υπέροχο, πετρόχτιστο ξενοδοχείο Αντάρες.

Εβδομάδα εκπτώσεων σε συστήματα Storage τώρα στην Alfanet!


Ο ΑΝΤΩΝΗΣ

5* Κατερίνη|Ημιδιατροφή+2Παιδιά+Spa|-50%

Κατερίνη Πιερίας με 199€ από 398€ (-50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε Superior δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

199€ από 398€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 14 ετών και ένα έως 3 ετών, στο 5 αστέρων Mediterranean Village Hotel & Spa με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στην Κατερίνη Πιερίας! Ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας Spa Venus με απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Υδρομασάζ, του Hamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Κάθε Σάββατο βράδυ Ζωντανή Μουσική στο Bar του Ξενοδοχείου και για τους μικρούς μας φίλους Παιδότοπος και Καθημερινή Προβολή Ταινιών! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη παρέχονται 2 Massage σώματος διάρκειας 30 λεπτών το καθένα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ για τα Φώτα! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για τα Χριστούγεννα!
5* Mediterranean Village Hotel & Spa - Κατερίνη Πιερίας

Αμφίπολη: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός - in.gr

Κιβωτιόσχημος τάφος στο μνημείο
Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι όλα έχουν τελειώσει, η αρχαιολογική σκαπάνη στον τύμβο της Αμφίπολης επιφύλασσε εντυπωσιακά ευρήματα: Η επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσαν πως κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου βρέθηκαν κιβωτιόσχημος τάφος και σκελετός νεκρού. Όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία, οι αρχαιολόγοι βρίσκονται μπροστά σε ένα μνημείο αφηρωισμένου νεκρού, μιας εξέχουσας προσωπικότητας, αφού μόνο έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος. Δείτε τις φωτογραφίες από τα νέα ευρήματα.  
Αποφάσισαν καταλήψεις σε πέντε σχολές Αθήνας και Πάτρας
«Ασφυκτιά» και η Νομική Αθηνών από τις μετεγγραφές
Συγκέντρωση διοικητικών ΕΚΠΑ - ΕΜΠ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Καλύπτουν τον Γιούνκερ οι κυριότερες πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής
Δραματικές ώρες για δύο εργαζόμενους στο One World Trade Center
Τέσσερις οι νεκροί από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία
Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ
Από 15 Νοεμβρίου οι e-αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Οδηγίες για τις διορθώσεις στο Ε9 και τον σωστό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ
Πρώτη, ιστορική προσεδάφιση σε κομήτη
Συγκρατημένη ανησυχία μετά την προσεδάφιση του Philae σε κομήτη
O Βαγγέλης Παπαθανασίου υπογράφει τη μουσική της αποστολής Rosetta
Αμφίπολη: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός
ΥΠΠΟ: Η ανασκαφή στον τάφο ολοκληρώθηκε, η έρευνα συνεχίζεται
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον σκελετό στην Αμφίπολη
Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Γερμανός που... μισείς να αγαπάς
Νέο πρόβλημα στην Εθνική με τραυματισμό του Τοροσίδη
O Ισιμάτ-Μιρίν ως αντί-Αμπιντάλ, αναφέρουν στη Γαλλία...

Υπαρξιακές αναζητήσεις και...αδικημένοι δημοσιογράφοι πρωταγωνιστούν στις αίθουσες
Κερδίστε το βιβλίο «Πρόβες Πολέμου» του Διονύση Χαριτόπουλου
O Leon of Athens επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για τρεις εμφανίσεις
Προτάσεις για ένα 2ήμερο αυθεντικής ελληνικής μουσικής και παράδοσης
Ταλαντούχοι, γοητευτικοί, γεννημένοι σαν σήμερα...
Lexus LF-C2 Concept: Στην… "ανοιχτή" πλευρά του φεγγαριού
BMW Σειράς 3 2016: Με.. ενάμιση άσο στο μανίκι
Volvo XC90 και… αναπνεύστε ελεύθερα
Μονή Οσίου Λουκά, η Αγια-Σοφιά της Ρούμελης
Καστοριά, αρχοντικά στο Ντολτσό και το Απόζαρι
Καλαμάτα, Ελλήνων ιστορικές μνήμες
Πώς θα κάνετε τον έρωτα να κρατήσει για πάντα
Τα πιο ωραία αρώματα του χειμώνα
Tι κάνει η ασπιρίνη στο δέρμα σας
Κίνδυνος καρκίνου από τα κινητά ή ασύρματα τηλέφωνα
Το αλκοόλ κάνει καλό αρκεί να έχεις τα σωστά γονίδια
Η γυμναστική δε βοηθά πάντα στο αδυνάτισμα
Πώς ήταν οι σταρ πριν γίνουν διάσημοι;
Οι σκέψεις που κάθε μαμά κάνει πρινκοιμηθεί!
Γιατί βάζει τα πάντα στο στόμα του;
«Θανατηφόρο» bug απειλούσε όλες τις εκδόσεις των Windows επί 19 χρόνια
«Φεύγοντας από εμάς, γίνατε Νο1 στο Pirate Bay», απαντά το Spotify στην Τέιλορ Σουίφτ
Κινέζος χρήστης εγκαθιστά τα Μicrosoft Windows 98 στο... Apple iPhone 6
Hullsquared: Χαμηλές πτήσεις!
Wim Van Der Valk - Continental 30: Η εξέλιξη του είδους