Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Έγραψα πολλές φορές για την ασθένεια ΜΑΣΤΙΓΑ της εποχής μας, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ασθένεια ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ και μέχρι στιγμής, παρολες τις ΑΓΩΓΕΣ που κυκλοφορούν, ΑΝΙΑΤΗ.

Μια ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ, η οποία ξεγελά πολύ εύκολα ακόμα και τους γιατρούς, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με αυτήν, ΔΕΝ έχουν ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙ σε αυτήν.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ, του οποίου η ζωή, η καθημερινότητα σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ, πολύ συχνά ξεγελά τους πάντες.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα την οποία διοργανώνει η ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι και φέρει τον τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ».
Πιστεύω πως πρέπει πέρα από τους επιστήμονες, την ημερίδα να παρακολουθήσουν και όσοι ασθενείς μπορούν.
Στην συνδιοργάνωση είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNESCO, και γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Διαβάστε προσκτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.
Προσωπικά θα βρίσκομαι εκεί, και είμαι σίγουρος πως θα είναι και πολλοί, πολλές, ενδιαφερόμενοι!

Βασίλης Τσούγκαρης

Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Παραγαδιών

Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Παραγαδιών
Για να μην χάνετε ποτέ τα παραγάδια σας με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας
Τα νέα buoys (ραδιοπομποί) MIP-S της Ισπανικής εταιρίας MARINE INSTRUMENTS, είναι τα πιο αξιόπιστα εργαλεία για την αλίευση τόνου, ξιφιών και όχι μόνο. 

Είναι εξοπλισμένα με δέκτη GPS και μπαταρίες που δεν χρειάζονται επαναφόρτιση καθώς έχουν ηλιακούς συλλέκτες. 
Έτσι ξέρετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παραγάδια σας, έχοντας όλες τις πληροφορίες για τη θέση τους (σε μήκος και πλάτος με ακρίβεια χιλιοστού της μοίρας), την πορεία που κινούνται, την θερμοκρασία, απόσταση κ.λ., με μηδέν κόστος συντήρησης ή αναλώσιμων.
Τα εργαλεία αυτά είναι τα πλέον κατάλληλα για τις ελληνικές θάλασσες γιατί έχουν μεγάλη εμβέλεια και ακρίβεια εντοπισμού των παραγαδιών σας. Στην οθόνη του computer ή laptop έχετε ένα πλήρες plotter με χάρτες C-MAP, όπου βλέπετε όλες τις πληροφορίες για τα buoy, τη θέση τους σε μήκος και πλάτος, την πορεία που κινούνται, την θερμοκρασία, απόσταση κ.λ. Το κάθε buoy έχει λευκό φως φλας για να ειδοποιεί τα παραπλέοντα πλοία και σε περίπτωση που κάποιος πάρει κάποιο buoy του είναι άχρηστο. Κάθε buoy έχει ένα δικό του μοναδικό κωδικό έτσι ώστε να το βλέπετε μόνον εσείς στο plotter σας.
απόσταση μέχρι 100 ΝΜ
ακρίβεια στίγματος μέχρι 3 μ
μηδενικό κόστος λειτουργίας
ασφάλεια μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων
αυτόματη επαναφόρτιση από ηλιακούς συλλέκτες
οικονομία στα καύσιμα
άπειρη αυτονομία αφού οι μπαταρίες δεν εκφορτίζονται ποτέ τελείως
μικρό μέγεθος και βάρος

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ!!!!! ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ: Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΟ CAN CAN ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ  
MOUNIALL...
ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ CAN CAN
ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Από το Σαββάτο  10 Δεκεμβρίου 2016,  ο Τζίμης Πανούσης και το ροκ κουαρτέτο   “Πεταμένα λεφτά” θα παρουσιάσουν το δράμα εποχής “Mouniall στο κέντρο κουλτούρας και κατανάλωσης Can Can (Λ. Κηφισού & Π. Ράλλη 62  τηλ. 2105444731] μόνο για 10 παραστάσεις.

Τραγουδώ Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια (με CD)

Τραγουδώ Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια (με CD)
Συγγραφέας: Καίτη Σταθούδη
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Σειρά: Τραγουδώ ό,τι αγαπώ
Αρίθμηση στην σειρά: 9
Μουσική: Αφροδίτη Φρυδά
Τραγουδούν:
Μουσική- ενορχήστρωση: Αφροδίτη Φρυδά Αφήγηση - τραγούδι: Σωτήρης Καρκαλέμης, Σεβίλλη Παντελίδου Τραγούδι: Γωγώ Αγγέλου, Αφροδίτη Φρυδά Κιθάρα: Ξένια Δικαίου Ακορντεόν: Αφροδίτη Φρυδά Mουσική επιμέλεια - σκηνοθεσία: Νάνσυ Κανέλλη
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Ιανουαρίου 2014
Σχήμα: 13Χ26
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-016-0
Ετικέτες Λαική παράδοση
Μια συλλογή οκτώ παραδοσιακών παραμυθιών διασκευασμένα σε στίχο και μελοποιημένα από την Αφροδίτη Φρυδά. Παραμύθια, βγαλμένα από το σεντούκι της γιαγιάς, έρχονται για να ξυπνήσουν στους μεγάλους μνήμες από τα πρώτα τους ακούσματα. Ταυτόχρονα όμως να δώσουν την ευκαιρία και στους μικρούς να γευτούν την ομορφιά των λαϊκών μύθων με την αέναη σύγκρουση του καλού με το κακό, του πονηρού με το αγαθό μέχρι την τελική κάθαρση. Ευχές που άλλοτε εκπληρώνονται κι άλλοτε γίνονται τιμωρία για τους ασεβείς και ανάξιους. Το κυνήγι της ευτυχίας, η διεκδίκηση στην αγάπη ο φόβος και το στήριγμα των γηρατειών γίνονται υφάδι και στημόνι στον αργαλειό της παράδοσης για να υφανθούν παραμύθια ακατάλυτα από το χρόνο.
Από το οπισθώφυλλο του βιβλίου
Οι «ονειρώδεις θησαυροί» που μιλούν άμεσα στην ψυχή των παιδιών, τέρπουν, γοητεύουν, αφυπνίζουν, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα, τροφοδοτούν την εθνική τους συνείδηση. Παραμύθια που θα τα ταξιδέψουν στην ομορφιά του ονείρου, της φαντασίας, της δημιουργίας και της χαράς του λαϊκού μας πολιτισμού, μέσα από μύρια χρώματα και μελωδίες τρυφερές!
Περιεχόμενα:
Ο γέρος και τα τρία αδέρφια
Η χελώνα και ο Ρεβιθάκης
Τα τρία μαγικά κουκιά
Ο λύκος και η αλεπού
Οι τρεις τσεβδές
Ο Δεκατρής
Ο κουτσοπετεινός
Ο γάτος της γριάς

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ: ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝιΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Με Νικολαΐδη - Κουρουκλίδη ο χορός των ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ 24 Δεκεμβρίου 
Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 στο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» (1ο χιλιόμετρο Κιλκίς - Αργυρούπολης), θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς. 
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι: 
Στάθης Νικολαΐδης (τραγούδι) 
Φάνης Κουρουκλίδης (Λύρα) 
Στάθης Πορφυρίδης (Λύρα - Τραγούδι) 
Κώστας Ζώης (Νταούλι) 
Νίκος Κουρουκλίδης (Κλαρίνο) 
Τάκης Σολομωνίδης (Ντραμς) 
Νίκος Νικολαΐδης (Αρμόνιο) 
Παραμονή Χριστουγέννων διασκεδάστε με τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ», τιμή πρόσκλησης 15 € περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό. 
Ώρα έναρξης 21:30.  

Εκδήλωση για το βιβλίο του Μάκη Τσίτα "Μάρτυς μου ο Θεός" στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης
και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Πολιτισμού Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη
σάς προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνει
η ομάδα φιλαναγνωσίας «Νέοι Λογοτέχνες» της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου
για το βιβλίο του Μάκη Τσίτα 
«Μάρτυς μου ο Θεός»
(Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014)
την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 6:30 μ.μ.,
στην αίθουσα εκδηλώσεων (Δημοτικού Συμβουλίου) 
του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).
Παρουσίαση συγγραφέα: Έρρικα Αθανασίου, δημοσιογράφος, πεζογράφος
Παρουσίαση βιβλίου: Μαριλένα Σταμάτη, φιλόλογος
Ανάγνωση: Βασιλεία Πλαστήρα
Συντονισμός: Χρήστος Κεραμυδάς
Θα ακολουθήσει συζήτηση του Μάκη Τσίτα με το αναγνωστικό κοινό.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο Χρυσοβαλάντης, αφηγητής της ιστορίας –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, που δεν επιθυμεί παρά να ζήσει με αξιοπρέπεια–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος· οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία, δημιουργεί ψηφίδα ψηφίδα έναν δικό του κόσμο.
Ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, ανάμεσα στο ζωτικό ψεύδος και την αλήθεια, ο ήρωας του Μάκη Τσίτα αποκτά καθολικότερες διαστάσεις ως σύμβολο του ανθρώπου που, εξαιτίας της αγαθότητάς του, αντιμετωπίζει από κάθε πλευρά την εχθρότητα και τον κυνισμό. Συγχρόνως, με τη σχεδόν παιδική αθωότητά του, γίνεται ο καθρέφτης που αντανακλά το εκτρωματικό είδωλο της ίδιας αυτής κοινωνίας η οποία τον εκβάλλει από τους κόλπους της.
Το μυθιστόρημα «Μάρτυς μου ο Θεός» παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα ως προς την αφηγηματική τεχνική. Ο ήρωας μέσα από τον μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, επανέρχεται με εμμονικό τρόπο στα ίδια θέματα, σε μικρές ενότητες λόγου, που συχνά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Με την ευρηματική επαναληπτικότητα και αποσπασματικότητα της αφήγησης και χάρη σε μικρές, ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις μια πλοκή αρχίζει σιγά σιγά να διαγράφεται και σταδιακά να εκτυλίσσεται, για να οδηγηθεί τεχνηέντως σε ουσιώδεις ανατροπές και αλλαγή τόνου.
Εντελώς ξεχωριστή είναι και η χρήση της γλώσσας: λόγος προφορικός και ιδιαίτερα εκφραστικός, ο οποίος, άλλοτε με λεκτικά παιχνίδια, άλλοτε με έναν γλωσσοπλαστικό οίστρο που αγγίζει ενίοτε γκροτέσκους ή και σουρεαλιστικούς τόνους και άλλοτε με ανατρεπτικό χιούμορ, αντανακλά με ευστοχία τη λοξή ματιά του ήρωα.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη, ενώ η παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» παίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Vault σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στο ρόλο του Χρυσοβαλάντη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Ευγενία Φακίνου

7 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Εύβοιας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και το βιβλιοπωλείο Σαμαρτζή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου Στο αυτί της αλεπούς την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Σοφία Σαμαρά στο τραγούδι και τον Κώστα Αναστασόπουλο στο πιάνο.
Οικεία του Ενετού Βαΐλου
Χαλκίδα


Κωστής Γκιμοσούλης

7 Δεκεμβρίου 2016
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωστή Γκιμοσούλη Ο Μέσα και ο Έξω την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Μαρκόπουλος, ποιητής
Γιάννης Φακής, ηθοποιός
και ο συγγραφέας.
Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32
Αθήνα , 210-33.88.054


Ιωάννα Καρυστιάνη

8 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο φιλόλογος Αριστοτέλης Σαΐνης.
Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
Αγίων Αναργύρων 5
Άγιοι Ανάργυροι , 210-26.19.718


Κώστας Αρκουδέας

9 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Λέσχη Ανάγνωσης Άνω Λιοσίων και το βιβλιοπωλείο Βίβλος σας προσκαλούν σε συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και συντονιστής της λέσχης Βαγγέλης Ηλιόπουλος.
Βιβλιοπωλείο Βίβλος
Στρατηγού Λιόση 30
Άνω Λιόσια , 210–24.82.164

Αγγελική Νικολούλη

10 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public The Mall Athens σας προσκαλούν να συναντήσετε την Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Έρωτας φονιάς το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 6-8 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Public The Mall Athens
Ανδρέα Παπανδρέου 35
Μαρούσι , 210-63.00.410


Αγγελική Νικολούλη

12 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν να συναντήσετε την Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Έρωτας φονιάς τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 6.30-8 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Public Συντάγματος - χώρος Αναγνωστηρίου (3ος όροφος)
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα , 210-81.81.333


Ελένη Πριοβόλου

12 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη έκφραση» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Μετά φόβου τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και 8 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη έκφραση»
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49
Λιβαδειά , 22610–23.136


Αλέξης Σταμάτης

13 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Σπόρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Ο έβδομος ελέφαντας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ.
Με τον Αλέξη Σταμάτη θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.
Βιβλιοπωλείο «Σπόρος»
Δροσίνη 7
Κηφισιά , 210-80.86.404


Δώρος Αντωνιάδης

Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου


Κώστας Μουζουράκης

13 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks σας προσκαλούν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. σε μια συζήτηση για το αστυνομικό μυθιστόρημα με τον δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Νίκο Κουρμουλή και τους συγγραφείς Δώρο Αντωνιάδη, Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου, Κώστα Μουζουράκη.
Booktalks
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο , 210-98.02.520


Κώστας Αρκουδέας

13 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου - Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» σας προσκαλούν σε συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Τοχαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο επιστημονικός σύμβουλος των Εκδόσεων Καζαντζάκη και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Νίκος Μαθιουδάκης και θα αναφερθούν σε όσα διαπράχτηκαν στο παρασκήνιο και στέρησαν από τον Νίκο Καζαντζάκη το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου θα προσφέρει κρητικό κέρασμα.
Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»
Α. Παναγούλη 17Α
Ζωγράφου


Ελένη Πριοβόλου

14 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Μετά φόβου την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκος Μπακογιάννης, φιλόλογος, ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη
Μαρία Σαμπατακάκη, ιστορικός, ιδρύτρια της ομάδας «hιστορισταί».
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι:
Νίκος Αναστασόπουλος, ηθοποιός
Μαρία Κουλούρη, ποιήτρια και ηθοποιός
Μαρία Μαυροματάκη, ηθοποιός και επιμελήτρια του βιβλίου.
Θα προλογίσει ο υπεύθυνος της ελληνικής λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη Δημήτρης Ποσάντζης.
Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588


Ρέα Γαλανάκη

15 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λογοτεχνική Λέσχη Ανάγνωσης Χαϊδαρίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Πνευματικό Κέντρο «Παλατάκι»
Στρατάρχου Καραϊσκάκη & Λεωφόρος Αθηνών-Κορίνθου
Χαϊδάρι



Αμάντα Μιχαλοπούλου

17 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον σας προσκαλούν να γνωρίσετε την εγγονή του Αϊ-Βασίλη!
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου θα αφηγηθεί τις ιστορίες και τις περιπέτειες του ασυνήθιστου αυτού μικρού κοριτσιού, που παππούς της είναι ο Άγιος Βασίλης!, μέσα από τα βιβλία Η εγγονή του Άι-Βασίλη και τα μπισκότα της αγάπης και Η εγγονή του Άι-Βασίλη και η εξαφάνιση των ξωτικών.
Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
Αγίων Αναργύρων 5,
Άγιοι Ανάργυροι , 210-26.19.718


Νικόλας Ανδρικόπουλος

Βάγια Παπαποστόλου

17 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, o Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης και το βιβλιοπωλείο Ζαπώνη σας προσκαλούν να συναντήσετε μια παράξενη γυναίκα με πολύχρωμες βαλίτσες γεμάτες μυστικά. Θα είναι ντυμένη με το μαγικό της φουστάνι, που έχει πάνω του κεντημένους νάνους, δράκους, μάγισσες και γοργόνες.
Η Βάγια Παπαποστόλου έγραψε ένα παραμύθι για τη χαρά της προσφοράς και της ανταλλαγής και το μοιράζεται με τα μικρά παιδιά, αλλά και με όσους μεγάλους νιώθουν ακόμα παιδιά το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. Η παραμυθού της σελήνης στη Στέγη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.
Στέγη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης
Εγνατίας 14
Ελευθερούπολη