Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Νέα βιβλία από Σταμουλάκη, Σακελλαρίδη, Καφάση και Καμπάνη!

Φίλες και φίλοι
Από 3 Οκτωβρίου κυκλοφορούν 4 νέα βιβλία!
Το νέο βιβλίο της Κέλλυς Σταμουλάκη το οποίο μεταφέρεται στην σκηνή του θεάτρου Αλίκη απ' τις 9 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο θεατρικό γεγονός της χρονιάς μιας και πρόκειται για την μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή της φετινής σεζόν, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Καστάνη και 13 ακόμη γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς. Την μουσική έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας!
Το νέο βιβλίο του Γιώργου Σακελλαρίδη με CD το οποίο αποτελεί την αρχή μιας νέας συνεργασίας και
2 βιβλία από συγγραφείς πρωτοεμφανιζόμενους και ταλαντούχους με πρωτότυπες ιδέες και τρόπο γραφής. Την Κλαίρη Καμπάνη και τον Περικλή Καφάση!
Κέλλυ Σταμουλάκη - Μόνο αν το πιστέψεις (με CD)

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική: Λαυρένης Μαχαιρίτσας
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Περικλής Καφάσης - Η καλή μάγισσα στο Ρεβιθοχωριό

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Κλαίρη Καμπάνη - Γίνομαι συγγραφέας

Σχεδιασμός Κλαίρη Καμπάνη
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Γιώργος Σακελλαρίδης - Παιδιά, ελάτε να παίξουμε με τη μουσική! (περιέχει CD)

Βιωματικές προτάσεις για νηπιαγωγούς, δασκάλους, γονείς, φητητές, σπουδαστές κ.α. για την μουσική ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας 3-12 ετών
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 
Πληροφορίες για την παράσταση Μόνο αν το πιστέψεις

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Raymarine CP100 Sonar with CHIRP DownVision

Σε συνέχεια της ανάθεσης της Raymarine νίκη Dragonfly DownVision ™ CHIRP σόναρ, το βραβείο το 2013 DAME υποψήφια CP100 φέρνει τώρα αυτή την τεχνολογία για να Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών.
Σε συνδυασμό με το έξυπνο περιβάλλον εργασίας χρήστη Φάρος, το CP100 μπορεί να δικτυωθούν με, γ, ε, και GS σειρά οθόνες πολλαπλών λειτουργιών (λογισμικό v7.35 Φάρου ή νεότερη έκδοση απαιτείται
Download software for free here).
Key FeaturesΦωτογραφία-όπως καλολογικά στοιχεία της δομής κάτω χρησιμοποιώντας Raymarine CHIRP DownVision τεχνολογία DownVision απόδοση βάθος ™ για να 900ft Dual Channel CHIRP σόναρ? δείτε υψηλή ανάλυση CHIRP DownVision δομή εικόνες και στοχεύουν ψάρι με CHIRP σόναρ ταυτόχρονα. Το δίκτυο του CP100 με Raymarine τελευταίας γενιάς οθόνες πολλαπλών λειτουργιών. Από το συμπαγές Μια σειρά με την ναυαρχίδα GS Σειρά κατασκευής το CP100 φέρνει υποβρύχια όραση σε αναλύσεις μέχρι 1280 x 800 pixels.
Underwater vision and amazing CHIRP technologyΗ μονάδα σόναρ δίκτυο CP100 φέρνει την τεχνολογία CHIRP DownVision να Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών. CP100 είναι CHIRP DownVision παραδίδει μια φωτογραφία σαν εικόνα του κόσμου κάτω από το σκάφος σας, επιτρέποντάς σας να δομή κάτω εικόνα με εκπληκτικές λεπτομέρειες και τα ψάρια στόχος ταυτόχρονα.
Σε αντίθεση με τα συμβατικά σόναρ απεικόνισης που μεταδίδουν μια ενιαία συχνότητα με κάθε παλμό, ο CP100 χρησιμοποιεί την τεχνολογία CHIRP να μεταδώσει σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων σόναρ με κάθε παλμό - το αποτέλεσμα είναι πολύ υψηλότερη ανάλυση, φωτογραφία-όπως σόναρ εικόνες.

Turtles seen swimming off Australia

Nevada wreck, Italy

Submarine Wreck
CP100 Applicationsαλιεία του γλυκού νερού
Το CP100 είναι η ιδανική λύση σόναρ για τους ψαράδες του γλυκού νερού. Σε συνδυασμό με Raymarine σειράς Ε HybridTouch οθόνες, η CP100 επιτρέπει φρέσκα ψαράδες να δημιουργήσει ένα πολυ δίκτυο οθόνη με τον έλεγχο HybridTouch. Φωτογραφία ρεαλιστική CHIRP DownVision εντοπίζει εύκολα το βιότοπο των μπάσων και άλλα είδη του γλυκού νερού.
παράκτια αλιεία
Με το βάθος απόδοση έως και 900 πόδια, το CP100 είναι η τέλεια επιλογή για τον παράκτιο και τον κόλπο της αλιείας. ναυάγια εικόνα με απαράμιλλη πιστότητα και χρησιμοποιεί το δεύτερο κανάλι CHIRP να στοχεύσετε δόλωμα και αρπακτικά.

Transducers for the CP100Εξειδικευμένες μετατροπείς CHIRP dual-channel που ενσωματώνουν μια κωνική δέσμη για την στόχευση των ψαριών και έναν ανεμιστήρα εξαιρετικά ευρύ σχήμα δέσμης για τη φωτογραφία-όπως εικόνες DownVision σόναρ.
Διαθέσιμο σε τραβέρσα mount, πλαστικό μέσω κύτους και χάλκινα μέσω κύτους διαμορφώσεις.
Transducer DescriptionCPT100 Transom Mount
CPT110 Through-Hull with fairing block
CPT120 Bronze through-hull with fairing block
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/fishfinder/ray-marine/raymarine-fishfinders/cp100/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μουσικό Αλφαβητάρι

Μουσικό Αλφαβητάρι
Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος: Βίλλυ Καραμπατζιά
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης
Ημερομηνία έκδοσης: 14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-087-0
Το άλφα κάνει την αρχή, τραγούδι θ’ αρχινήσει.
Το βήτα το ακολουθεί, βασίλεια θα χτίσει.
Μέχρι το ωμέγα έφτασε αυτό το αλφαβητάρι
Και τα παιδιά θα γίνουνε της γνώσης το καμάρι.
Το «Μουσικό Αλφαβητάρι» είναι ένα βιβλίο με 25 τραγούδια, ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτας. Μέσα από υπέροχες μελωδίες, εξαιρετικές ερμηνείες, μαγικές εικόνες και παιχνιδιάρικους στίχους τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες λέξεις και μαθαίνουν με πολύ διασκεδαστικό τρόπο την αλφαβήτα. Συνοδεύεται από CD.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης

"ΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΑΝ" - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ/ΙΤΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:30, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζεται η έκδοση Λεονάρντο ντα Βίντσι – Λεόν Μπαττίστα Αλμπέρτι – Αντρέα Πότσο, Διά την ζωγραφίαν. Οι πρώτες μεταφράσεις κειμένων τέχνης από τον Παναγιώτη Δοξαρά, έκδοση-επιστημονική επιμέλεια-εισαγωγή: Παναγιώτης Κ. Ιωάννου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Στο βιβλίο εκδίδονται για πρώτη φορά τα κείμενα του κώδικα «Τέχνη Ζωγραφίας», τον οποίο συνέταξε ο ζωγράφος Παναγιώτης Δοξαράς στις αρχές του 18ου αιώνα. Το σημαντικότερο μέρος του κώδικα αποτελείται από τις μεταφράσεις δύο θεμελιωδών κειμένων για την ιστορία της τέχνης και την ευρωπαϊκή κουλτούρα γενικότερα, τις πραγματείες περί ζωγραφικής του Λεονάρντο ντα Βίντσι και του φλωρεντινού ουμανιστή Λεόν Μπαττίστα Αλμπέρτι. Μέσα από τη μετάφραση αυτών των κειμένων, ο Δοξαράς στόχευε στην εισήγηση καινοτομιών στη ζωγραφική παραγωγή των ελληνόφωνων πληθυσμών οι οποίες αφορούσαν σε νεωτερισμούς στην εικονογραφία, την τεχνική και το ύφος. Αυτή η επιδίωξη του Δοξαρά για μια ριζική παρέμβαση στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της εποχής του παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον: όχι μόνο ιστορικό και καλλιτεχνικό, αλλά επίσης πολιτικοϊδεολογικό, θρησκευτικό και γλωσσικό.
Για την έκδοση θα μιλήσουν οι:
Όλγα Γκράτζιου, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης,
Δημήτρης Αρβανιτάκης, ιστορικός-υπεύθυνος εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη,
Νίκος Χατζηνικολάου, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Αποσπάσματα από κείμενα του Λεονάρντο ντα Βίντσι θα διαβάσουν οι:
Μενέλαος Κυπαρίσσης, ηθοποιός-φιλόλογος και Κλεοπάτρα Κυρτάτα, φιλόλογος.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο του Ιδρύματος Λασκαρίδη θα λειτουργεί η έκθεση τεκμηρίων «Η Πραγματεία περί Ζωγραφικής του Λεονάρντο ντα Βίντσι: από το χειρόγραφο στο έντυπο» (διάρκεια έως 26 Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-17:00). Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τις εκδοτικές περιπέτειες των σημειώσεων περί ζωγραφικής του Λεονάρντο.
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς, ώρα 18:30.
Πληροφορίες: 210 4523937210 4297542 (Ίδρυμα Λασκαρίδη),
210 3849020 (ΠΕΚ)  
Διοργάνωση:
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης & Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών/ΙΤΕ

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 & 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΥΛΟΣ CLUB

Δελτίο Τύπου
Η kazandb παρουσιαζει το 
ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ
μαζί του η : ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
 ΜΥΛΟΣ CLUB
Ο Μίλτος Πασχαλίδης αναλαμβάνει να μας διηγηθεί την 20ετη του περιπέτεια στο τραγούδι μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς της αλλά κυρίως απ΄ό,τι φέρει η στιγμή.
ο Μίλτος Πασχαλίδης από το club του Μύλου μας ξεναγεί στα αγαπημένα του τοπία από το ελληνικό τραγούδι, για δυο εμφανισεις, Σάββατο 12 και 22 Οκτωβριου.
 Οι δικές του, προσωπικές στιγμές αλλά και από τις συνεργασίες του με εκλεκτούς συναδέλφους, μπλέκουν με τα τραγούδια που αγάπησε και ζήλεψε.
Ο Μίλτος Πασχαλίδης συνδυάζει με άνεση το σύγχρονο τραγούδι με την παράδοση, έχοντας και ο ίδιος μακρά θητεία στην Κρητική μουσική.Γνωστός πια σε όλους για τα δυναμικά και απρόβλεπτα προγράμματα του με έντονο αυτοσχεδιασμό και αυθορμητισμό, έχει καταξιωθεί ως ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων. 

INFOΜύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ωρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30   
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 12€,
Ανεργων, Φοιτητικο: 10€
Στο εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται ποτό και είναι μονο είσοδος θεάματος της συναυλίας, καθώς και δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
Σε περίπτωση που θελετε να εξασφαλίσετε θέση καθημένου πριν την ημερομηνία της συναυλίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2310 510081

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

Η πολιτική της ΕΕ για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και “γοητευτική” πολιτική. Σε όρους πολιτικής και διακυβέρνησης, αναγκαιότητες και επιλογές για την ΕΕ καλούν σε αναζήτηση εφικτών, αλλά προωθημένων λύσεων και τρόπων που αφορούν την οργάνωση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, καθώς επίσης για τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και το μετασχηματισμό οικονομίας και κοινωνίας στην Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά και για την οικοδόμηση ενός συστήματος ικανού να προσφέρει ένα ευνοϊκό πλαίσιο και να διαμεσολαβήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Εσωτερική και εξωτερική διάσταση της πολιτικής και διακυβέρνησης διαμορφώνουν ένα σύνθετο σύστημα, αλληλεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται, επιδιώκοντας στόχους σε διαφορετικά επίπεδα. Grand design, οραματικές πρωτοβουλίες, στοιχεία πολιτικής και διακυβέρνησης συνδυάζονται στην πολιτική με έναν εκπληκτικό τρόπο, παράγουν εκροές και δημιουργούν επιπτώσεις. Το βιβλίο φιλοδοξεί να προσφέρει ένα περίγραμμα της πολιτικής και να αναδείξει σημαντικά ζητήματα και πτυχές, που, κατά την εκτίμηση του συγγραφέα, συνιστούν κεντρικά πεδία της επιστημονικής ενασχόλησης με αυτή, δημιουργώντας ένα πλαίσιο για την κατανόησή τους, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
 Follow Us On:   
                    ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ | Σόλωνος 116, Αθήνα | Τ: 210 3833434 | W: www.isideris.gr

Τα ερυθρά κρασιά του «Piemonte» στην επόμενη Wine Plus Tasting

Η αγάπη για τον ιταλικό βορρά και τους οινο-γαστρονομικούς παραδείσους του, μας οδηγεί στη διοργάνωση της Wine Plus Tasting με θέμα τα ερυθρά κρασιά του «Piemonte»!
Έτσι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 θα περιπλανηθούμε στους λόφους και τα πανέμορφα χωριά του Langhe καταγράφοντας τις ιδιαιτερότητες των διάσημων αμπελώνων.
Θα δοκιμάσουμε 8 ετικέτες, από εξαίρετα, όλο φρεσκάδα Dolcetto, Barbera, Nebbiolo έως συγκλονιστικά Barbaresco και Barolo D.O.C.G.
Μια μοναδική γευστική δοκιμή που θα συναρπάσει τους φανατικούς φίλους του ιταλικού αμπελώνα.

Παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη Ο ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΗΤΩΝ στην Θεσσαλονίκη

To ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
και οι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
του Σταύρου Ζουμπουλάκη
Ο ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΗΤΩΝ
δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη

στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη
την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00     
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ
Λάμπρος Βαρελάς
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας, ΑΠΘ
Γιώργος Ζωγραφίδης
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, ΑΠΘ
Ηλίας Παπαμόσχος
συγγραφέας 
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Τσιμισκή 11, 546 24 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 288036, φαξ 2310 226460
bookstore-thessaloniki@miet.gr
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
Θουκυδίδου 4, 105 56 Αθήνα, τηλ. 210 3849020
info@cup.gr 

To αβγό του Μουσικού Χωριού - οι χειμερινές δράσεις

το αβγό
του Μουσικού Χωριού
forum δημιουργίας
Παράλληλα με την ενδεκαετή του συνεχή δράση στον Άγιο Λαυρέντιο και για 5η συνεχή χρονιά, το δίκτυο καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσικού Χωριού συγκεντρώνεται στην αστική έδρα της διοργάνωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Το «αβγό» είναι ένας πρώην βιοτεχνικός, ενιαίος χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενεί εργαστήρια, ζωντανές μουσικές ακροάσεις και ποικίλες ομαδικές δράσεις. 
Ειδικότερα, ασκούνται η «δια βίου» μουσική και κινητική πράξη, ο καλλιτεχνικός στοχασμός και η επίγνωση, μέσα από έναν ετήσιο κύκλο τακτικών συμβιωτικών εργαστηρίων, ομαδικών συνεδριών, σεμιναρίων και άλλων παράλληλων δράσεων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα ανακοινώνονται τα residencies, οι θεματικές συζητήσεις, οι συναυλίες, οι προβολές και οι παραστάσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο.
ΚΥΚΛΟΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 2016/17 (Oκτώβριος – Ιούνιος)
(κλικ στους τίτλους για περισσότερα)
Ανιχνεύουμε και ερευνούμε τις περιοχές εκείνες του ανθρωπίνου σώματος και πνεύματος που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για καινούργιους ορίζοντες ύπαρξης και διεύρυνσης του ανθρώπινου ήχου.
Πάνος Λαμπρόπουλος
Το Μουσικό Σώμα
Καλλιεργούμε συστηματικά συγκεκριμένες αρχές όσον αφορά στη σωματική διαχείρηση και τους τρόπους πρόληψης κi εξισορρόπησης της όποιας σωματικής και ψυχικής καταπόνησης. Παράλληλα θέλουμε να προσεγγίσουμε μια πιο αβίαστη σχέση με τη μουσική διαδικασία. Θα μάθουμε να κουρδίζουμε το σώμα και τον εαυτό σαν ένα μουσικό όργανο και να βιώνουμε τη μουσική σαν μία οργανική σωματική λειτουργία.
Βιωματικές φωνητικές ασκήσεις μέσα από συλλογικές δράσεις, ως προς την εξερεύνηση της φωνής, την εξοικείωση με τις φωνητικές τεχνικές, το συντονισμό και τη συνεργατικότητα στο επίπεδο τόσο της ερμηνείας ενός απλού τραγουδιού, όσο και της τελετουργικής προσέγγισης ενός αυτοσχεδιαστικού δρώμενου. Για αρχάριους και προχωρημένους.
Η διδασκαλία έχει σαν άξονα ένα ολιστικό σύστημα που με όχημα το διαλογισμό εξισορροπεί  όλες τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης: τη φυσική, τη συναισθηματική, τη νοητική και την πνευματική.
Χρησιμοποιώντας τεχνική και αυτοσχεδιασμό από την γραμμή παράδοσης του Πολωνικού θεάτρου και του Ιαπωνικού Βutoh στην παρούσα εκπαιδευτική διαδικασία θα δουλέψουμε με τα μέσα εκείνα που μας βοηθούν να επαναπρογραμματίσουμε την εσωτερική πλοήγηση προς μια εύρυθμη λειτουργία του σώματος και του νου με στόχο την ανάδυση αυτού που ονομάζουμε Ποιητική του Σώματος Μεσα απο τεχνικες συντονισμού κινησης και φώνησης εξερευνούμε το θέατρο και τον χορό ως μια οντότητα.
Η διαδικασία σέβεται την προώθηση της προσωπικής ευημερίας και την ενθάρρυνση για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη.Θα εστιάσουμε στη βιωματική εξερεύνηση πτυχών του εαυτού και των σχέσεων, στην ενεργή φυσική παρουσία και τις βαθιές συνδέσεις με το σώμα μας, στην αναγνώριση και διάνθιση της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους, στην υποστήριξη της αλληλεπίδρασης και τηn ανάπτυξης της "ενσυναίσθησης". Αυτή τη χρονιά κεντρικό σημείο αναφοράς θα είναι το αρχέτυπο του Λαβυρίνθου ως σημείο αναφοράς, προβληματισμού και έμπνευσης. Το εργαστήριο είναι βασισμένο σε τεχνικές και μεθόδους Χοροθεραπείας (Laban Movement Analysis (LMA), αυθεντικής κίνησης, χρήσης συμβολισμού, αυτοσχεδιασμού, σωματικής επίγνωσης κ.α) και της Εμψύχωσης των Ομάδων με την προσέγγιση της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής (NDI).
Μαρία Λάππα - Αγγελική Μπιτζαράκη 
Φως και σκιά
Στην παρούσα ερευνητική διαδικασία αναζητούμε το σώμα εκείνο που κρύβεται μέσα στο κοινωνικό μας σώμα, εκείνο το σώμα που ποθεί να περιστρέφεται, να χοροπηδά, να πετά, το σώμα εκείνο που επιθυμεί συνεχώς αλλά λογοκρίνεται από καθημερινούς ρυθμούς και πεποιθήσεις, εκείνο το σώμα που ζει στην σκιά.Το εργαστήριο θα κινηθεί δημιουργικά μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις που προέρχονται από τον χώρο του Ιαπωνικού χορού butoh, του ψυχοσωματικού θεάτρου, (μέσα από ποιητικές φόρμες και τον αυτοσχεδιασμό) και μέσα από τις αρχές της Χοροθεραπείας με παράλληλη υποστήριξη από τη προσέγγιση της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής εμψύχωσης των ομάδων.

Ανθή Θάνου Εργαστήρι Αφήγησης για το Λαϊκό Παραμύθι
Στον κύκλο αυτών των συναντήσεων γνωρίζουμε βαθύτερα το λαϊκό παραμύθι και τα μυστικά του. Πειραματιζόμαστε πάνω στις παραλλαγές του ίδιου μοτίβου, δουλεύουμε τους παραμυθιακούς τύπους φτιάχνοντας τη δική μας παραλλαγή παραμυθιού.Ανακαλύπτουμε αρχετυπικά σύμβολα και τη σημασία τους.Σχεδιάζουμε την δική μας παράσταση αφήγησης, βρίσκουμε το υλικό και ζωντανεύουμε την αφήγηση με τη φωνή και το σώμα.
Θεόφιλος Σωτηριάδης
Η Τέχνη της Αναπνοής
Το εργαστήριο απευθύνεται σε: μουσικούς, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα της αναπνοής τους. θα πραγματοποιείται μία φορά κάθε μήνα από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο (έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα αφομοίωσης των ασκήσεων). 
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
http://avgo.music-village.gr/gr/εργαστήρια
Eκδήλωση ενδιαφέροντος και συμμετοχή για όλα τα εργαστήρια:
18 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου 2016
Πληροφορίες: www.music-village.gravgo@music-village.gr 
Διεύθυνση:
Bαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.music-village.gr
www.facebook.com/toavgo

CRT 2M VHF MOBILE RADIO

 CRT 2M VHF MOBILE RADIO

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

    CRT 2M VHF MOBILE RADIO
    ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
    ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
    MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
    • Frequency range : TX 144-146 Mhz
    • RX 136-174 Mhz
    • FM Mode :Wide/narrow
    • Channel spacing : 12,5–20Khz/ 12,5-25Khz
    • Number of channel  : 200 Cx + 1 (memories)
    • Phase locked Step  : 5-6.25-8.33-10-12.5-15-20-25-30-50 kHz
    • Dimensions WxHxD : 145x47x90 mm
    • Weight : 1.2 Kg
    • Squelch : CTCSS/DCS/DTMF
    • DTMF Microphone
    • Function scan
    • Channel name édit
    • Tot out timer
    • B C L O (busy channel lock out)
    • Alarm Function
    • 3 Level powered  LOW: 10 W – MIDDLE: 25 W - HIGHT:  60 Watts Max
    • Keyboard lock
    • Backlight adjustable brightness
    • Compander function
    • Power supply voltage Display
    • A P O (auto power off)
    • Clone by cable
    • WARRANTY  2 Years

    ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΠΕΝΘΟΥΝ

    ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΠΕΝΘΟΥΝ 
    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του μέλους του, του νεαρού Κωνσταντίνου ο οποίος μετά από μακροχρόνια ασθένεια, έχασε την άνιση μάχη που έδινε.
    Τα μέλη και το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους, στην οικογένεια του Κωνσταντίνου.
    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς ακυρώνει τη συμμετοχή του στο «12ο Πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών» το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ξάνθης «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ». 

    Διήμερο αγορών Χωρίς Μεσάζοντες στην Καλαμαριά


    Εμείς περάσαμε νύχτα

    Εμείς περάσαμε νύχτα
    Δύο παιδικοί φίλοι που μοιράστηκαν τον ίδιο σκοπό και την ίδια μοίρα, την αγάπη τους για τα πάτρια και τον Άνθρωπο, ο Μιχάλης κι ο Γαβρίλης, στη δύση του βίου τους ξαναγυρίζουν στο γενέθλιο τόπο.
    Μας παίρνουν από το χέρι και μας οδηγούν παντού, σ’ αθέατα μέρη, σ’ άγνωστους ανθρώπους που μόνο εκείνοι γνωρίσανε, αγαπήσανε ή μισήσανε, διατρέχοντας τις ταραγμένες μακρινές δεκαετίες από την απαρχή του ελληνικού έθνους : Απ’ τον Κεφαλλονίτη Μαρίνο Αντύπα στον πολιτισμό της σταφίδας, από τα σταφιδικά συλλαλητήρια στους σοσιαλιστές της Πελοποννήσου, από την ταπεινωμένη «Ελλάδα των συνόρων της Μελούνας» στην Ελλάδα του 1912, από τον αποκλεισμό του 1918 στο ημερολόγιο της μικρασιατικής εκστρατείας, από τα χρόνια του μεσοπολέμου στο 1940, στην Κατοχή και στην πείνα. Από την απελευθέρωση στον Εμφύλιο κι έπειτα στα ταραγμένα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια, μέχρι τις απαρχές του 21ου αιώνα. Μετατρέποντας την πόλη που γεννήθηκαν σε μικρόκοσμο της Ελλάδας, μας παίρνουν από το χέρι για μια περιπλάνηση γνώσης και αυτογνωσίας.
    Κι όταν τελειώσει αυτή η μακριά περιπλάνηση, όταν ξημερώσει ο Θεός τη μέρα και φωτίσει ο ήλιος τον ευλογημένο τόπο, χάνονται στον αιθέρα πετώντας μακριά στη γαλανή πάχνη του Ιόνιου, πίσω από την υπέρλαμπρη ανατολή των βουνών της Κυπαρισσίας…
    Εμείς περάσαμε νύχτα
    Συγγραφέας: Ζωή Θ. Σπυροπούλου
    285 σελ.
    ISBN 978-960-6748-54-7
    Τιμή € 15,98

    ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα 3ήμερο στην Ορεινή Χαλκιδική

    ArtTravel

    1

    10 μυστικές πόλεις της Ευρώπης.

    Μήπως να τις προτιμήσετε;
    Κάντε κλικ
    2

    Πήλιο

    5 μυστικά του bar.
    3

    Ιρλανδία

    Στη πατρίδα του Όσκαρ Ουάιλντ.
    Κάντε κλικ
    Κάντε κλικ

    Τι να μην κάνετε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

    4

    Βερολίνο

    Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
    Κάντε κλικ
    EDITOR'S PICK

    10 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη.

    Ισλανδία: 20 μαγευτικές φωτογραφίες της από ψηλά.