Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

14-01-2010: Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη νέα ανακοίνωση του αρμόδιου Τομεάρχη της Ν.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 14-01-2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Αντί ο κ. Δένδιας να αναζητά παραδείγματα στον αμερικάνικο νότο του περασμένου αιώνα ή στην Ευρώπη, ας εστιάσει στα θλιβερά πεπραγμένα της κυβέρνησης του την τελευταία εξαετία στην Ελλάδα.
Μέσα από την γόνιμη αυτοκριτική, την οποία είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να φέρει εις πέρας, θα του δοθεί η δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τον πολιτικό πολιτισμό.»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 14-01-2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τη σημερινή ανακοίνωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη οιονεί ηθικό αυτουργό των επιθέσεων των κουκουλοφόρων τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο κ. Δένδιας παραδίδει άλλο ένα μάθημα ακροδεξιού αντιπολιτευτικού οίστρου, σχεδόν τόσο αχρείαστου όσο και η νομικά έωλη ρύθμισή του για τη χρήση κουκούλας επί των ημερών του. Από το Γραφείο Τύπου

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
14/01/2010 Σχετικά με την επιχορήγηση των Ιδρυμάτων πρώην Πρωθυπουργών. Με το Νόμο 3577 του 2007 αποφασίστηκε όλα τα Ιδρύματα Ερευνών των πρώην Πρωθυπουργών να επιχορηγούνται . Τα ιδρύματα είναι: Ίδρυμα Κ. Μητσοτάκης Εθν. Ίδρ. Ερ. Και Μελετών «Ελ. Βενιζέλος» Ίδρυμα Κ. Καραμανλής Ίδρυμα Α. Παπανδρέου Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου Ίδρυμα Κ. Σημίτη Με το νόμο 3752/2009 εντάσσεται στα επιχορηγούμενα ιδρύματα και το Ίδρυμα του Κ. Σημίτη. Το Ίδρυμα του Κ. Σημίτη ως νεοσυσταθέν (Μάιος 2007) επιχορηγήθηκε για πρώτη φορά το 2009. Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να περιοριστεί η επιχορήγηση κατά 10% για το 2010. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι η επιχορήγηση να περιοριστεί ακόμα περισσότερο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεύθυνση Πληροφόρησης Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 Αριθμός Δελτίου: 246027847 Έκδοση 1 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠ.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ (140110) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή άνανδρη επίθεση και τον βίαιο ξυλοδαρμό συνεργατών του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα, την ώρα που ίδιος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η επίθεση αυτή, που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, στρέφεται εναντίον των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού, της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και προσβάλλει βάναυσα το δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Στους συνεργάτες του εκφράζουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση. Είναι αυτονόητο ότι, οι αρμόδιες αρχές διερευνούν την υπόθεση, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν το ταχύτερο στη Δικαιοσύνη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεύθυνση Πληροφόρησης Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 Αριθμός Δελτίου: 246055483 Έκδοση 1 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (140110) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά, για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και ενώ η Κυβέρνηση καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για την ανάταξη της οικονομίας και την ανάκτηση της αξιοπιστίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι η ΝΔ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις δικές της διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Ακόμα χειρότερα όμως, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της εποχής αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα για αναδιάρθρωση της οικονομίας και ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. H Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις της σημερινής πραγματικότητας και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2161 Αθήνα:14/01/2010
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 05:15 χθες, σε κατοικία, στο Δ/Δ Ροδολίβους, του Δήμου Ροδολίβους, στο Νομό Σερρών. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στην οικία.
Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17:24 χθες, σε συνεργείο αυτοκινήτων, στο Δ/Δ Πετροχωρίου, του Δήμου Ξάνθης, στο Νομό Ξάνθης.
Από τη μικρής έκτασης πυρκαγιά σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο συνεργείο αυτοκινήτων, ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ο Β.Ν. 35 ετών με σοβαρά εγκαύματα.
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4,
Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr

Ο Γ.Πεταλωτής συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στην Ξάνθη

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ,την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Ξάνθη προκειμένου να παραστεί στην τελετή εγκαινίων της νέας τουριστικής διόδου, Θερμών Ξάνθης – Ζλατογκράντ, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, παρευρέθηκε στην κοπή πίτας της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (13.01.10), εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης.
Ο Γιώργος Πεταλωτής στον χαιρετισμό του τόνισε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στην σημερινή δύσκολη, για την χώρα, συγκυρία.
Παράλληλα ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και ελπίδα, κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πίτας.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών με τα μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 ΦΑΞ: 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr Ιστοσελίδα: http://vo.pasok.gr/drivelegkasΟ βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής κ. Γιάννης Δριβελέγκας θα βρίσκεται την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 στις Σέρρες ως επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με θέμα συζήτησης το πρόγραμμα 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Για ακόμη μια φορά τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ πήραν μέρος στο 11ο Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (9 και 10 Ιανουαρίου 2010) και διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους αφού στους διαγωνισμούς του Φεστιβάλ πήραν μέρος σε 6 κατηγορίες και κέρδισαν 6 βραβεία. Εντυπωσίασαν αφενός την επιτροπή των διαγωνισμών, επειδή είναι εξαιρετικά σπάνιο τόσοι σπουδαστές από ένα Ωδείο να έχουν 100% επιτυχία και αφετέρου τον Ιταλό καθηγητή των Σεμιναρίων Τιζιάνο Καλαμπρέζε που μόνο καλά λόγια είχε να λέει για αυτή την παρουσία και υποσχέθηκε στο μέλλον να μας επισκεφθεί.Οι βραβευθέντες σπουδαστές είναι:
Ε΄Κατηγορία έως 12 ετών Ιωάννης Χαραράς 2ο Βραβείο. (Δεν δόθηκε 1ο Βραβείο).
Δ΄Κατηγορία έως 15 ετών Πελαγία Αντωνίου και Χρήστος Κουτζούχας μοιράσθηκαν το 2ο Βραβείο. (Δεν δόθηκε 1ο Βραβείο).
Γ΄Κατηγορία έως 18 ετών Ναταλία Φαφέσα 1ο Βραβείο.
Β΄Κατηγορία έως 21 ετών Άννα Χαμαμτζόγλου 20 Βραβείο. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννα Χαμαμτζόγλου διαγωνίσθηκε σε μιά κατηγορία πιό πάνω από την ηλικία της και έχασε το 1ο Βραβείο για τρία εκατοστά).
Α΄Κατηγορία Ντουέτων χωρίς όρο ηλικίας Ναταλία Φαφέσα και Άννα Χαμαμτζόγλου 1ο Βραβείο.

ΑΘΩΣ - ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΑΘΩΣ - ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ Σκηνοθεσία: WERNER O. FEISST Διάρκεια: 50'
Πέντε η ώρα το πρωί.
Πάνω στην κορυφή του Αγίου Όρους χαράζει μια καινούργια μέρα.
Στον περίβολο της Σιμωνόπετρας χτυπά το σήμαντρο - πρόσκληση στη θεία Λειτουργία.
Τη γιορτή της παρουσίας του Θεού μεταξύ των ανθρώπων.
Οι μοναχοί φέρνουν ως προσφορά κάθε εμπειρία που είχαν μόνοι τους με τον Θεό.
Φέρνουν ακόμα ως προσφορά τον ίδιο τον εαυτό τους.
Το μοναστήρι είναι κιβωτός αγίων, πολιτεία αγιαζομένων.
Ένα κομμάτι του Βυζαντίου εξακολουθεί να ζει ως σήμερα στον Άθω.
Τι νόημα έχει πια ο χρόνος εδώ...
"Χίλια χρόνια σαν μια μέρα".

Δελτίο Τύπου EKEBI

Ο λόγος σε νέους Ελληνες συγγραφείς στο ιστολόγιο του ΕΚΕΒΙ Αργυρώ Μαντόγλου Δημήτρης Αθηνάκης Αμάντα Μιχαλοπούλου Δημήτρης Σωτάκης Αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες επικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δίνει τον λόγο σε νέους συγγραφείς, με στόχο τη δημιουργία ενός φυτώριου ιδεών και απόψεων της νεότερης γενιάς που έχει άμεση επαφή με την μπλογκόσφαιρα. Οι συγγραφείς καλούνται να γράψουν στο ιστολόγιο του ΕΚΕΒΙ (http://ekebi.wordpress.com/) κείμενα που αφορούν το έργο τους, διατυπωμένες απόψεις γύρω από τη λογοτεχνία αλλά και την επικαιρότητα, ματιές στο παρόν και το παρελθόν της νεοελληνικής γραμματείας, προσωπικές αποτιμήσεις, σχόλια ή και σημειωματάριο δοκιμής για την εν προόδω δουλειά τους. Την αρχή κάνει η πεζογράφος και μεταφράστρια Αργυρώ Μαντόγλου, η οποία ανάρτησε τα πρώτα της κείμενα στο ιστολόγιο στις 4 Ιανουαρίου 2010. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν, αναλόγως, λογοτέχνες που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη χρήση του Διαδικτύου με δικές τους προσωπικές ιστοσελίδες, δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά περιοδικά, χρήση ιστολογίων (blogs) κ.ά. Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα θα συνεργαστούν οι: Δημήτρης Αθηνάκης (18/1-1/2), Αμάντα Μιχαλοπούλου (1/2-15/2), Δημήτρης Σωτάκης (15/2-1/3) και έπεται συνέχεια… Βιογραφικό σημείωμα: Η Αργυρώ Μαντόγλου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Κριτική Θεωρία στην Αγγλία. Εχει εκδώσει ποιήματα και πεζά, ενώ ασχολείται συστηματικά με τη μετάφραση. Κείμενά της και κριτικά σημειώματα έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Το «Ολα στο μηδέν» (Ελληνικά Γράμματα, 2009) είναι το πέμπτο μυθιστόρημά της. Εχουν προηγηθεί τα εξής: «Βιρτζίνια Γουλφ Café» (Απόπειρα, 1999), «Bλέφαρα με τατουάζ» (Πατάκη, 2001), «Νύφη από πολυεστέρα» (Μεταίχμιο, 2003), «Bodyland Χωρασωμάτων» (Κέδρος, 2005). Αναλυτικότερες πληροφορίες για την εργογραφία της στη Βιβλιονέτ http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showauthor&personsid=6993. Νόπη Χατζηγεωργίου ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΕΒΙ Αθανασίου Διάκου 4 117 42 Αθήνα τηλ.: 210-9200346 φαξ: 210-9200305 e-mail: nchatzigeorgiou@ekebi.gr URL: http://www.ekebi.gr/

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ Μ.
ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΣΕΙΡΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΣΧΗΜΑ: 12.5X17.5
ISBN: 960-05-0148-3
H Mεγάλη Xίμαιρα είναι ένα λεπτομερές ψυχογράφημα.
O συγγραφέας καταπιάνεται με έναν γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά.
Eίναι η ιστορία της Mαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται και ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό σπίτι της Eπισκοπής.
Eκεί ζει κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της.
Kαθώς η Mαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους.
Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους
ISBN: 960-219-187-2
Η ζωή του γινόταν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη.
Απο την δουλεία του τον έδιωξαν γιατί ήταν διαφορετικός.
Απο τα μαγαζιά τον έδιωχναν γιατί ήταν διαφορετικός.
Στις συγκοινωνίες δεν τον δέχονταν γιατι ήταν διαφορετικός.
Οι φίλοι του έπαψαν να τον κάνουν παρέα γιατί ντρέπονταν που ήταν διαφορετικός.
Κι αυτός ρωτούσε τον εαυτό του:
Τώρα πρόσεξαν οτι είμαι διαφορετικός;
Πρέπει να γίνω ένας ίδιος μες στους ίδιους;

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το Ζεν και η τέχνη της συντήρησης της μοτοσικλέτας ΠΙΡΣΙΓΚ ΡΟΜΠΕΡΤ
Σχήμα: 21X14
Αρ. Σελίδων: 448
ISBN: 00000145
Γλώσσα: Ελληνικά
Βιβλιοδεσία: Αδετο
Mετάφραση : Ρένα Καρακατσάνη
Χαρακτηρισμένο ως ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας, το βιβλίο αφηγείται την οδύσσεια προσωπική, συναισθηματική και φιλοσοφική του συγγραφέα, δημιουργώντας ένα κλίμα συγκινητικό και μαζί οδυνηρό.
Μια αυτοβιογραφία νου και σώματος, ένα υπερβατικό βιβλίο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ...
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
ISBN: 960-299-121-6
Πρόκειται για τη γεμάτη χιούμορ αυτοβιογραφία του αείμνηστου Αλέκου Σακελλάριου, που είναι ταυτόχρονα και η ιστορία της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.
Αποτελεί απόκτημα κάθε βιβλιοθήκης για μεγάλους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ «Ο ΦΑΡΟΣ» ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΧΙΚΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

"Μοτίβα της Φύσης" - Έκθεση ζωγραφικής της Πένη Μαναβή

Έκθεση ζωγραφικής της Πένη Μαναβή με τίτλο "Μοτίβα της Φύσης", θα φιλοξενηθεί στην Art Gallery του Θεάτρου Φλέμιγκ. Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 20:00 Διάρκεια Έκθεσης: από 5 έως 28 Φεβρουαρίου Περισσότερες πληροφορίες:στο site μας http://www.theatre-fleming.gr και στο τηλέφωνο 2310 812000

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ Β – ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΑ Β – ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Αυτά τα κύτταρα ανήκουνε στα λευκά αιμοσφαίρια και αποτελούνε ουσιαστικά μια υποομάδα τους.
Η λειτουργική τους χρησιμότητα έγκειται κατά κύριο λόγο στην παραγωγή αντισωμάτων.
Η λειτουργία των Β – κυττάρων έγκειται στην παραγωγή αντισωμάτων.
Τα αντισώματα αυτά βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια των Β – κυττάρων και λειτουργούν σαν υποδοχείς που μια ορισμένη στιγμή έλκουνε πάνω τους το αντιγόνο που ταιριάζει.
Πάντα υπάρχει ένα ειδικό αντιγόνο που ταιριάζει σε ένα ειδικό αντίσωμα – υποδοχέα.
Έτσι λοιπόν όταν γίνεται η σύνδεση αυτή παράγουνε τα β-κύτταρα ειδικά αντισώματα.
Όλο δε το σύμπλεγμα μαζί πηγαίνει και μπλοκάρει το ξένο σώμα π.χ. το μικρόβιο που εισήλθε στον οργανισμό.
Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί στην διάλυση του και στην καταστροφή του γιατί παράλληλα προσέρχονται και τα μεγάλα μακροφάγα κύτταρα σε βοήθεια.
Έτσι προστατεύεται ο οργανισμός από λοιμώξεις, ταλαιπωρίες και άλλες εκτός σώματος επεμβάσεις.
Εάν καμία φορά σε συνεργασία με τα Τ – κύτταρα τα β- κύτταρα βρεθούν αντιμέτωπα με ένα στοιχείο του ιδίου οργανισμού και από λάθος «μπλοκάρουν» αυτό το τμήμα τότε μιλάμε για αυτοάνοση αντίδραση όπως συμβαίνει στην σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Είμαστε ελεύθεροι;
Τα πορίσματα των σύγχρονων Νευροεπιστημών
2η έκδοση Αυξημένη
Συγγραφέας : Bύρων Γ. Kατσάρος
Κατηγορία :Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών
ISBN :978-960-531-256-5
Κυκλοφορία :10/2009
Σελίδες :132
Σχήμα :14 x 21
Χρώμα : α/μ
Έκδοση :Πρώτη
Αν ρωτήσουμε τον πρώτο συνάνθρωπό μας που θα συναντήσουμε τυχαία να μας πει αν αισθάνεται ελεύθερος στις πράξεις του, στις αποφάσεις του, στις σκέψεις του κλπ., είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαντήσει καταφατικά.
Ναι, αισθάνεται ελεύθερος.
Και μάλιστα θα μας πει ότι δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, αφού κάθε φορά αυτός αποφασίζει τί θα κάνει, πώς θα ρυθμίσει τη ζωή του.
Αυτό το νιώθει βαθιά μέσα του, χωρίς καμιά ιδιαίτερη σκέψη.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Είναι αυτή η αλήθεια;
Ή πρόκειται μόνον για αυταπάτη, για ψευδαίσθηση;
Στο βιβλίο αυτό δεν γίνονται ιστορικές αναδρομές ούτε φιλοσοφικές αναλύσεις υψηλού επιπέδου - που άλλωστε ξεπερνούν τις ικανότητες του συγγραφέα.
Αναφέρονται μονάχα, επιγραμματικά και με απλόν τρόπο έτσι που να μπορούν να γίνονται κατανοητά από τον μη ειδικό, τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν σήμερα η Βιολογία και ιδιαίτερα οι Νευροεπιστήμες (Επιστήμες του εγκεφάλου, Νευροψυχολογία κλπ.) -που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο- αναφορικά με τη σχέση τού εγκεφάλου με τον νου, με το αν η βούλησή μας είναι ελεύθερη ή όχι κλπ., και διατυπώνονται κάποιες απλές σκέψεις καθώς και προτάσεις για να βοηθηθούμε στην καθημερινή μας ζωή.
Ο συγγραφέας είναι διδάκτορας Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και υφηγητής Κλινικής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Go¨ttingen.
Διετέλεσε ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα τής Στοκχόλμης.
Στα γενικότερου ενδιαφέροντος βιβλία του περιλαμβάνονται τα: Ένστικτα-Τεχνάσματα-Λογική, Ο σύγχρονος Μεσαίωνας κλπ.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Γιατί το σεξ είναι διασκεδαστικό; Why is Sex Fun?
Jared Diamond Η εξέλιξη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας
ISBN: 960-7778-39-1
Έτος Έκδοσης: 2001
Ξένος Εκδότης: Basic Books
Βάρος: 0,36 kg
Διαστάσεις: 14x21
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Εκτύπωση: Α/Μ
Αριθμός Σελίδων: 220
Γνωρίζετε ότι το ζώο με την πιο αλλόκοτη σεξουαλική συμπεριφορά είναι ο άνθρωπος;
Γιατί;
Είμαστε το μόνο κοινωνικό είδος που επιμένουμε να κάνουμε έρωτα ιδιωτικά, όχι σε κοινή θέα.
Κάνουμε σεξ οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη κι αν το θηλυκό αδυνατεί να γονιμοποιηθεί.
Η γυναίκα αγνοεί τον ακριβή χρόνο γονιμότητάς της και δεν τον δημοσιοποιεί στους άνδρες εκπέμποντας μυρωδιές ή αλλάζοντας χρώματα σε περιοχές του σώματός της.
Γιατί διαφέρουμε τόσο ριζικά από τους εξαιρετικά κοντινούς συγγενείς μας, τους ανθρωποειδείς πιθήκους;
Γιατί, απ’ όλα τα θηλαστικά, η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μόνο στις γυναίκες;
Γιατί οι άνθρωποι συγκαταλέγονται στα λίγα θηλαστικά όπου το αρσενικό συχνά ή συνήθως μένει δίπλα στο θηλυκό για να το βοηθήσει στην ανατροφή των παιδιών;
Αλλά και γιατί το ανδρικό πέος είναι τόσο ανώφελα μεγάλο;

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Σιναϊτικα Μετόχια σε Κρήτη και Κύπρο
Σελίδες 384
διάσταση 17χ24
ISBN 978-960-85739-9-4
Είναι γνωστό ότι οι πνευματικές σχέσεις της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, επωνομαζομένης και Αγίας Αικατερίνης, με τα μεγάλα νησιά της Κρήτης και της Κύπρου είναι βαθειές και μακραίωνες.
Κατά την περίοδο μάλιστα της οθωμανικής κυριαρχίας υπήρξαν ιδιαίτερα επωφελείς και δια τις δύο πλευρές.
Τότε η παρουσία του «Αχτιναμέ» (Προνομίου προστασίας του ίδιου του Μωάμεθ προς την Ιερά Μονή Σινά) ελειτούργησε αποτελεσματικα ως ασπίδα δια τους χριστιανούς, προσφεύγοντες στα Σιναϊτικα Μετόχια των Νησιών αυτών, καθώς συνέβαινε και στα άλλα Σιναϊτικα Μετόχια, τα διάσπαρτα στον αχανή χώρο της επί πεντακόσια έτη Οθωμανικής Αυτοκρατορίας... .... Ο παρών τόμος, η έκδοσις του οποίου κατέστη εφικτή μετά από πολλές προσπάθειες και κόπους επιφανών επιστημόνων και με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος Interreg III – Ελλάδος Κύπρου, αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια, ώστε να αρχίσει η συστηματική έρευνα των στοιχείων που διεμόρφωσαν τις σχέσεις του Σινά με την Κρήτη και την Κύπρο, μέσω της μελέτης κινητών ή ακινήτων μνημείων και ικανού αρχειακού υλικού...(από τον πρόλογο του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΥΡΙ
Συγγραφέας : Παπαδήμας Φ.- Μπιντσης Θ.
Κατηγορία : ΚΡΑΣΙ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΠΟΤΑ
Σελίδες : 596
Σχήμα : 21*29
Χρώμα : ναι
Ένα μοναδικό βιβλίο στην ελληνική αγορά που περιγράφει όλη την διαδικασία παραγωγής του τυριού στο σπίτι όσο και στο τυροκομείο από το α έως το ωμέγα . Με εκπληκτικές και εύκολες συνταγές ο αναγνώστης μπορεί να μάθει να φτιάχνει μια τεράστια ποικιλία τυριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μόνος στο σπίτι. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ελληνικά τυριά όπου περιγράφονται και αναλύονται 34 τυριά από όλη την στερεά και νησιωτική χώρα ενώ σε πολλά από αυτά περιγράφεται και η οικοπαρασκευή τους! Όλο ο βιβλίο περιλαμβάνει σε πλήρη ανάλυση 100 τυριά από 10 χώρες χωρισμένα σε 13 κατηγορίες καλύπτοντας όλα το ευρύτερο γνωστό φάσμα τυριών στην ελληνική αγορά

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Οι Βίκινγκς F. Donald Logan
Μετάφραση: Ελένη Αστερίου Τίτλος Πρωτότυπου: The Vikings in History
Μαλακό εξώφυλλο
σελ. 284 , 21χ14 εκ.
ISBN: 960-210-525-9
Έκδοση 2007
Το βιβλίο αναλύει την εξελικτική πορεία των Βίκινγκς και τη συμβολή τους στην Ιστορία. Περιλαμβάνει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της τελευταίας δεκαετίας και μία σημαντική πρωτογενή έρευνα για τον άγνωστο, στο ευρύ κοινό, λαό που εφόρμησε από τα φιόρδ για να κατακτήσει τον κόσμο.
Ο συγγραφέας εστιάζει στην περίοδο από το 800 έως το 1050 μ.Χ. και χρησιμοποιεί αρχαιολογικά, λογοτεχνικά και ιστορικά στοιχεία για να αναλύσει τις υπερπόντιες επιδρομές τους και τη μεταμόρφωσή τους από λαό βίαιων επιδρομέων σε ειρηνικούς μετοίκους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Αριστοτέλης Ωνάσης
Φρανσουά Φορεστιέ
Κατηγορία: Βιογραφίες
ISBN: 978-960-6781-64-3
Ημερ. Έκδοσης: 20/11/2009
Μετάφραση: Ρίτα Κολαϊτη
Σελίδες: 308
Στη βιογραφία του για τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο δημοσιογράφος του Νουβέλ Ομπσερβατέρ Φρανσουά Φορεστιέ παρουσιάζει δύο πλευρές ενός αδίστακτου και γοητευτικού ανθρώπου.
Πώς αυτό το αμούστακο παλικαράκι έγινε ένας από τους πιο δυναμικούς κι αμφιλεγόμενους κροίσους του πλανήτη;
Τι μεσολάβησε μέχρι να ταυτιστεί με τη φιγούρα του κοντού γεροδεμένου άντρα με τα χοντρά γυαλιά και τα τσαλακωμένα κοστούμια, που ράγισε την καρδιά μιας Κάλλας και παντρεύτηκε τη διασημότερη χήρα του 20ου αιώνα, την Τζάκι Κένεντι, έχοντας μονίμως τους πράκτορες του FBI στο σβέρκο του και τους παπαράτσι από κοντά;
Ποιοι ήταν οι σύμμαχοι και οι εχθροί του;
Και ποιο το τίμημα της επιτυχίας του;
Στη βιογραφία Αριστοτέλης Ωνάσης, ο άνθρωπος που τα ήθελε όλα, ο Έλληνας κροίσος εμφανίζεται ισχυρογνώμων και ακαταπόνητος, φρικτός και χαριτωμένος, παρορμητικός και γενναιόδωρος, καυστικός και ευέξαπτος, «χωρίς ηθική αλλά με ανθρωπιά».
Είναι ικανός να τρώει πορτοκάλι λερώνοντας με τα ζουμιά του τα πιο κρίσιμα συμβόλαια, καπνίζει σαν φουγάρο και πίνει σαν σφουγγάρι, του αρέσει να επιδεικνύεται.
Η παροιμιώδης τόλμη του παρουσιάζει ενίοτε ρωγμές: υπάρχει πάντα μια πίσω πόρτα για να το σκάσει από τους επαίτες ή τους ανεπιθύμητους.
Δύσκολα εντοπίζεται από τους βοηθούς του, «η μόνη πραγματική του πολυτέλεια είναι να βρίσκεται σε κίνηση».
Κι όπως δεν διστάζει να απατά ή να καβγαδίζει σαν θηρίο με τις γυναίκες του, «διαπραγματεύεται με δικτάτορες, εκδικείται, και υποδέχεται καθάρματα που αργότερα θα τον εξυπηρετήσουν».
Το χειρότερο;
«Δεν αναγνωρίζει ποτέ τα λάθη του. Είναι απεχθής και υπέροχος», καταλήγει ο Φορεστιέ. Εφ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 18-10-2009

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Τo Τζιτζικοπάντρεμα
Σταματία Γαβριηλίδου
Εικονογράφηση: Δήμητρα Λαμπρέτσα ISBN: 978-960-394-632-8
Εκδότης: Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε./2009
Σελίδες: 46
Διαστάσεις: 24x22
Εμείς οι ίδιοι καταδικάσαμε τα παιδιά μας να ζουν μέσα στην τσιμεντούπολη. Και η αποξένωση από το φυσικό περιβάλλον οδηγεί ψυχή και σώμα στην αλλοτρίωση.
Ας μάθουν, λοιπόν, τα παιδιά μέσα από αυτό το παραμύθι ότι το δάσος, πέρα από τη σκιά του και τη δροσιά που χαρίζει, φιλοξενεί στην αγκαλιά του κι έναν «μικρό, μεγάλο κόσμο», άγνωστο στους περισσότερους ανθρώπους της πόλης, παιδιά και ενήλικες.
Όταν λοιπόν χάνονται τα δάση, χάνεται κι αυτός ο όμορφος και θαυμαστός κόσμος. Προκύπτουν πολλά θέματα που μπορούν να συζητηθούν μεταξύ των παιδιών και των ενηλίκων μετά το άκουσμα της παιδικής αυτής ιστορίας, όπως είναι ο ρόλος της μουσικής και του τραγουδιού στη ζωή, η ένωση αρσενικού και θηλυκού – θεμελιώδης νόμος για την ύπαρξη της ζωής –, όνειρα που φαίνονται απραγματοποίητα και πώς μπορούν να πραγματοποιηθούν, η σημασία της συνεργασίας, η χαρά να συμμετέχεις στην ευτυχία των άλλων και πολλά ακόμη.
Όμως το κυριότερο μήνυμα που αντλείται από αυτή την ιστορία είναι ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να πράττει τόσο τα ωραία όσο και τ’ άσχημα.
Η επιλογή ανήκει στον ίδιο τον άνθρωπο. Και εάν οι άνθρωποι είναι πλασμένοι για να πράττουν το καλό ή το κακό ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουν, ίσως αυτά τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά, αύριο επιλέξουν να γίνουν καλύτερα από εμάς και προσπαθήσουν να φέρουν πίσω αυτόν τον κόσμο που εμείς τους στερήσαμε καταστρέφοντάς τον. Σταματία Γαβριηλίδου Νηπιαγωγός

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Διήγημα (Το)
Στην ελληνική και στις ξένες λογοτεχνίες
Επιμελητής: Πολίτου-Μαρμαρινού Ελένη
Επιμελητής: Ντενίση Σοφία
Εκδόσεις: Gutenberg
Κωδικός καταλόγου: 9581012
ISBN: 978-960-01-1268-9
1η έκδοση, Φεβρουάριος 2009
17 x 24, σελ. 658
Περίληψη
Αυτός ο συλλογικός τόμος φιλοδοξεί να παρουσιάσει την πρώτη απόπειρα να αναλυθεί το λογοτεχνικό είδος του διηγήματος στη θεωρητική, την ιστορική και τη συγκριτική του διάσταση, να διευρυνθούν οι τάσεις και τα ρεύματα που επηρέασαν το ελληνικό διήγημα στη εξέλιξή του, αλλά και να αναδειχθούν όψεις του, όπως η σωματικότητα, η γυναικεία γραφή και η παρουσία του διηγήματος στο διαδίκτυο.

Παρουσίαση Σειράς βιβλίων «Κοινωνία & Πληροφορική»

Οι Εκδόσεις Παπαζήση έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση των βιβλίων της σειράς «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» Η σειρά διευθύνεται από τον Ιωάννη Αποστολάκη, Επισκέπτη Καθηγητή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας & Επιστημονικό Συνεργάτη Πολυτεχνείου Κρήτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 12.30 π.μ. στην αίθουσα της ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Γιάννης Κυριόπουλος, Κοσμήτορας Εθνικής Σχολής Δημόσιας ΥγείαςΓιώργος Κωνσταντόπουλος, π. Υφυπουργός Υγείας και Καθηγητής Κοινωνικής ΠαιδιατρικήςΈλενα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Γενικού Τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης Αλέκος Παπαδόπουλος, π. Υπουργός ΥγείαςΜάριος Σαλμάς, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ν.Δ., π. Υφυπουργός Υγείας & Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν. Αθήνας
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Νεγκής.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ τ.Α'- τ.Β'
ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΗΣ Γ.Κ.
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ,
τ.Α'416, τ.Β' 547 σελίδες
ISBN 978-960-8399-72-3
Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Σχήμα: 16 Χ 23.5Α'
Έκδοση: 2009
Σημείωση: Οι δύο τόμοι πωλούνται μαζί.
Σε δύο τόμους, συνολικής έκτασης 1.000 σελίδων, υπό τον τίτλο «Αγαπητέ μου Γιώργο», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος η αναμενόμενη από χρόνια αλληλογραφία του Γιώργου Σεφέρη με τον Γιώργο Κ. Κατσίμπαλη, τον «κολοσσό του Μαρουσιού» κατά τον Henry Miller.
Οι δύο συνονόματοι αλληλογράφοι αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα ισόβιας φιλίας και εκατέρωθεν αφοσίωσης και έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση, την προβολή και την διεθνή αναγνώριση της νεότερης λογοτεχνίας μας.
Από τα χρόνια των σπουδών τους στο Παρίσι κατά τη δεκαετία του 1920 μοιράζονται την κοινή αγάπη τους για τις δύο μείζονες προσωπικότητες της εποχής εκείνης, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωστή Παλαμά, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν και ονειρεύονται τη ριζική ανανέωση του λογοτεχνικού σκηνικού στην Ελλάδα.
Η αλληλογραφία τους καλύπτει το χρονικό διάστημα 1924-1970 και συνιστά ένα εκτενές χρονικό των κοινωνικών και πνευματικών συνθηκών της χώρας μας κατά την περίοδο αυτή, παρέχοντας πληθώρα στοιχείων και πληροφοριών τόσο για για την ιδιωτική ζωή όσο και για τη δημόσια παρουσία των δύο ανδρών, αλλά και πολλών άλλων συγγραφέων.
Η παρούσα αλληλογραφία είναι η εκτενέστερη από όλες τις σεφερικές αλληλογραφίες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα και συμπληρώνει με άγνωστα έως τώρα στοιχεία την ποιητική και δημιουργική πορεία του Σεφέρη, καλύπτοντας «εκ των ένδον» κενά η προσκομίζοντας νέες εκδοχές για λιγότερο γνωστά γεγοντότα και περιστατικά.
Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος του Κατσίμπαλη στη διαμόρφωση της λογοτεχνικής γενιάς του 1930, η εξίσου καθοριστική συμβολή του στη μετάφραση της νεοελληνικής λογοτεχνίας σε αγγλική γλώσσα, καθώς και οι πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε ο ίδιος με την έκδοση και διεύθυνση σημαντικών λογοτεχνικών περιοδικών, όπως το προπολεμικό Τα Νέα Γράμματα και η μεταπολεμική Αγγλοελληνική Επιθεώρηση.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας στα Γιάννενα!

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας στα Γιάννενα!

ΓΙΑ ΜΙΑ…. ΣΒΕΤΛΑΝΑ… Γράφει η Μαρία Παπαδάκη στο "Radio Greek Sound"

ΓΙΑ ΜΙΑ…. ΣΒΕΤΛΑΝΑ… Γράφει η Μαρία Παπαδάκη στο "Radio Greek Sound"
Δε μας φτάναν τα.. αιδοία ήρθανε κι’ απ’ την Ινδία….
λέει ένα λαϊκό απόφθεγμα.

Για πιθανή Κοινωνική εξέγερση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων στην Ελλάδα κάνει λόγο το ινστιτούτο Stratfor

Για πιθανή Κοινωνική εξέγερση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων στην Ελλάδα κάνει λόγο το ινστιτούτο Stratfor
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Aπαντήσεις Ραγκούση στα "αγκάθια" του "Καλλικράτη"

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τί είπε ο υπουργός Εσωτερικών σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για ΦΠΑ, αρμοδιότητες, συνενώσεις, υπαλλήλους http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5514
Επίσης διαβάστε:
α) Υπό κτηματογράφηση 43 περιοχές της Αττικής
β) νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός: σε θετική κατεύθυνση ο "Καλλικράτης"
γ) ΚΕΔΚΕ: ναι μεν αλλά για «Καλλικράτη»
δ) Ρακιντζής: σε καλό δρόμο ο "Καλλικράτης"
ε) Οικολόγοι: επιφυλάξεις για τις συνενώσεις
στ) Νέος δήμαρχος στο δήμο Παγγαίου
ζ) Περιοδεία για το σύνδρομο Down σε δήμους όλης της Ελλάδας http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5504
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ