Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

16-02-2011:Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης του Σχεδίου Νόμου "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας" ...

Το σπίτι "Τελιέ"

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.                               
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη                           
τηλ. 2310 991610, 2310 247 111, fax: 2310 991610                             
www.tf.auth.gr/teloglion,                              
e-mail: teloglion@auth.gr                                               
Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 19:30 το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στο πλαίσιο των παράλληλων με την έκθεση «Henri de Toulouse Lautrec» εκδηλώσεων φιλοξενεί ένα δρώμενο εμπνευσμένο από κείμενο του Γκι Ντε Μοπασάν σε μετάφραση Αλέξη Ζήρα και σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη.                       
Η δραματοποιημένη ανάγνωση του διηγήματος του Μοπασάν «Το σπίτι Τελλιέ» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τομέα της Λογοτεχνίας του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Ερμηνεύει η ηθοποιός Γιάννα Νικολοπούλου. Πιάνο: Κλαούντιο Στρούγκα

Παρασκευή 18/02: Συζήτηση με τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο στο Συνεργείο

Η ιστορία με τον τίτλο Μυρμήγκια που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου Ιστορίες της Λίμνης (κυκλοφορεί το Μάρτιο, από τις εκδ. Κέδρος), ανεβαίνει στο θέατρο Συνεργείο σε σκηνοθεσία του Δημήτρης Μπίτου με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Δράκου, σε μια θεατρική παράσταση όπου παρουσιάζονται έργα άλλων τεσσάρων Ελλήνων συγγραφέων.                       
Την Παρασκευή 18/02 ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα παρευρεθεί στην παράσταση και μετά το τέλος της θα συζητήσει με τους θεατές.                        
Ώρα έναρξης: 21.00                        
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη - Κυριακή                                     
Διάρκεια: 100 λεπτά                              
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό                           
Πληροφορίες & κρατήσεις: 6981 802544                          
(Υπάρχει 24ωρο parking με χαμηλή χρέωση στις οδούς Κεραμεικού και Κολωνού)                                  
Διεύθυνση: Κολωνού 31                        
Μεταξουργείο (μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)                            

Κρατικό Βραβείο Χρονικού - Μαρτυρίας 2010: Γιώργος Βέης

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη της Επιτροπής του Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνίας.                         
Η αναγνώριση από την Πολιτεία είναι η υψίστη τιμή. Ακολουθώ εδώ και τριάντα χρόνια το δρόμο του Νίκου Καζαντζάκη, τις πορείες του Κώστα Ουράνη.                           
Και όχι μόνον.                          
Είμαι κατεξοχήν αναγνώστης συμπεριφορών.                      
Παραμένω δε σταθερά μαθητής τοπίων. Είναι τα αναφαίρετα ινδάλματά μου. Με τη σημερινή ευκαιρία, θα τονίσω μαζί με τον Πωλ Μοράν:                      
"Αυτός που περιπλανιέται δεν είναι αντικοινωνικός. Προτιμά απλώς τις μεγάλες σχέσεις. Το να διαβάζουμε, να γράφουμε είναι καθήκον∙ το να ταξιδεύουμε είναι δύναμη".                          
Κοντολογίς, το ταξίδι αποτελεί και για μένα μια μορφή καθαρής ποίησης».                          
Γιώργος Βέης

ΑΝΑΒΟΛΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε πως η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Τζίμα, "Στον Αστερισμό του Εθνικισμού, Αλβανία και Ελλάδα στη μετά-Χότζα εποχή", που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, αναβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας.                          
Ζητούμε την κατανόησή σας και θα σας έχουμε ενήμερους για τυχόν εξελίξεις.                           
Εκδόσεις Επίκεντρο                       
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9                      
Τ.Κ. 54621                       
τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618                           
Αθήνα: Κιάφας 5, Τ.Κ. 10678                            
τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086                      
www.epikentro.gr                                                   
books@epikentro.gr

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΑ FM

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΑ FM                                 
(Eκπομπή 13ης Φεβρουαρίου 2011)                                            
Η ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάθε Κυριακή 10 – 12 το πρωϊ από τη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής.                       
H εκπομπή της Κυριακής (13 Φεβρουαρίο υ) ξεκίνησε με την αναφορά των κυριότερων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την περίοδο που ο αείμνηστος Φ. Τσιόγγας διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου (Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2009). Κεντρικός άξονας των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την παραπάνω περίοδο ήταν η διασύνδεση της με την εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να έρθουν οι μαθητές πιο κοντά στο βιβλίο και την ανάγνωση κάνοντας χρήση των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης.                          
Η ανάγκη επαφής των μικρών μαθητών με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου και οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται απ’ τη χρήση του προκειμένου να τα συντροφεύει ως συνοδοιπόρος στη διάρκεια της ζωής τους μέσα από τ ην επίσκεψη στους χώρους της βιβλιοθήκης και τη δημιουργία σχετικής κουλτούρας συμβάλλουν εποικοδομητικά προς την κατεύθυνση αυτή.                    
Η ολοκλήρωση της καταλογογράφησης του υλικού της βιβλιοθήκης, η δημιουργία ηλεκτρονικού καταλόγου και η αναβάθμιση της ιστοσελίδας της έχει ως αποτέλεσμα την ανταπόκριση της στις επιταγές της σύγχρονης εποχής και στην παροχή υπηρεσιών για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των χρηστών.                  
Η συμβολή του Φ. Τσιόγγα στην πραγματοποίηση της ραδιοφωνικής εκπομπής «Βιβλιοθήκες στα FM», στον Ρ/Σ «Επικοινωνία 94 FM» Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής, από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής υπήρξε καθοριστική καθώς συνειδητοποίησε από την πρώτη στιγμή, που του τέθηκε ως ιδέα, την αναγκαιότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας η οποία ήρθε να καλύψει ένα κενό αλλά και αποσκοπεί στο να αναδείξει το πολύπλευρο έργο των ελληνικών βιβλιοθηκών στο πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην ελληνική κοινωνία.                  
Η εκπομπή φιλοξένησε την κα Ελένη Καλογεράκη, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης ΓΝΑ «O Ευαγγελισμός» και Εργαστηριακή Συνεργάτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας.                         
Μέσα από την παρουσίαση της ιατρικής - επιστημονικής βιβλιοθήκης του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας που έχει συμπληρώσει ήδη 81 χρόνια ζωής, υπογραμμίστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν τις νοσοκομειακές βιβλιοθήκες και οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σ’ αυτές.                           
 Έγινε αναφορά στη λειτουργία, την οργάνωση και τις υπηρεσίες της ιατρικής βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου «O Ευαγγελισμός» καθώς και στους σκοπούς και το ρόλο των ιατρικών βιβλιοθηκών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακές βιβλιοθήκες που εμποδίζουν και απαξιώνουν το ρόλο τους στο σύστημα υγείας.                    
Συζητήθηκαν μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο της διαμόρφωσης Εθνικής Πολιτικής Βιβλιοθηκών και αφορούν την ένταξη των Ιατρικών Βιβλιοθηκών σ’ αυτή, με την ευαισθητοποίηση του Υπουργείου Υγείας, τη συνεργασία συναρμόδιων υπουργείων, και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων τους τα οποία αποβλέπουν στη καθιέρωση μιας Ενιαίας Πολιτικής για τις Ιατρικές Βιβλιοθήκες με:                                           
* Δημιουργία δικτύου ιατρικών βιβλιοθηκών και καθορισμό ενιαίου πλαισίου λειτουργίας με βάση τα διεθνή πρότυπα                                     
* Ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων                              
* Ένταξη των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών στην κοινοπραξία της Healink                           
* Ένταξη των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών στους οργανισμ ούς των νοσοκομείων ως αυτοτελή τμήματα και αποσαφήνιση του ρόλου τους.                                    
* Δημιουργία αποθετηρίου ώστε να αποθηκεύεται να οργανώνεται και να ανακτάται η πνευματική παραγωγή των ιδρυμάτων.                                          
* Επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση των ιατρικών βιβλιοθηκονόμων ώστε να ανταποκρίνονται στους νέους ρόλους που απαιτούνται από την τεχνολογική ανάπτυξη και από τις εξελίξεις στις επιστήμες της Υγείας.                                     
Αναγνωρίστηκε ότι η κατηγορία των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών συνιστά την πιο αδικημένη καθώς ζητήματα σε σχέση με την θεσμική τους κατοχύρωση, τη μη ένταξη τους σε κοινοτικά προγράμματα, τη μη επαρκή χρηματοδότηση, και τη μη ικανοποιητική στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό δεν έχουν επιλυθεί με συνέπεια το έργο που επιτελούν να γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες και να στηρίζεται κυρίως στην αυταπάρνηση των βιβλιοθηκονόμων που απασχολούνται σ’ αυτές.                                             
Tην εκπομπή μας απασχόλησε το θέμα που έχει ανακύψει για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια με τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών που υπάγεται ως Ν.Π.Ι.Δ. στο Υπουργείο Παιδείας, ΔιαΒίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.                           
Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο εν λόγω οργανισμός έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν βιβλιοθήκες που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας και στη πράξη να μη συνειδητοποιείται από την ελληνική πολι τεία η αξία της παιδικής/εφηβικής βιβλιοθήκης και η σημαντική της συμβολή στα παιδιά και τους εφήβους.                                    
Ανάμεσα στα νέα – ειδήσεις για τις δραστηριότητες, εκδηλώσεις των ελληνικών βιβλιοθηκών και όχι μόνο ξεχώρισαν:                                            
· Η ανθρώπινη αλυσίδα που σχημάτισαν γύρω από τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δεκάδες νέοι προκειμένου να προστατεύσουν το κτίριο από λεηλασίες.                                         
· Η παραχώρηση της βιβλιοθήκης πατρός Μελετίου Σακκουλίδη στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης προς χρήση των ερευνητών η οποία παρελήφθη από το Σισμανόγλειο Μέγαρο.                
Η συλλογή αποτελείται από 30.000 τόμους ελληνικών βιβλίων που τυπώθηκαν στην Πόλη τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα και θα συμβάλει στην κατανόηση της θέσης και της σημασίας των Ελλήνων στην οθωμανική κοινωνία.                                      
* Η διάκριση του Ιδρυματικού Αποθετηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών «Νημερτής» που καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των αποθετηρ ίων των ελληνικών ιδρυμάτων και μια σεβαστή θέση (301η) ανάμεσα στα σημαντικότερα αποθετήρια όλου του κόσμου.                   
Η κατάταξη αυτή δηλώνει την αυξημένη προβολή των αποτελεσμάτων της ερευνητικής παραγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως εκφράζεται μέσα από τις συλλογές των διδακτορικών και μεταπτυχιακών εργασιών και των τεχνικών αναφορών.                            
· Η έκθεση με τίτλο: «Η Τέχνη του Βιβλίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών», Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου 17 Φεβρουαρίου – 1 Μαΐου 2011.                            
· Η παρουσίαση του βιβλίου «Προσευχή για τις καινούριες πατρίδες» του Μιχάλη Μπουναρτζίδη από τις εκδόσεις Επτάλοφος στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 το απόγευμα.                           
· Οι Σαββατιάτικες εκπαιδευτικές - διασκεδαστικές συναντήσεις στο χώρο των βιβλιοθηκών της Αγίας Παρασκευής/Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί. - O Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου                                         
- Το Κουκλοθέατρο της Αλεξάνδρας παρουσιάζει την παράσταση «Ο Βιβλιοπόντικας» (Παιδικό τμήμα Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αλέκου Κοντόπουλου 13, τηλ. 210 6395335)                            
- Το κόκκινο σουτζουκάκι, της Λίτσας Ψαραύτη. Θεατρική δράση από την ομάδα τέχνης Πάροδος (Παράρτημα Κοντόπευκου: Xίου & Σωτήρος 2 τηλ 210 6000943).                              
· Το εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia π ου διοργανώνεται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας που θα γίνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, 16.00 – 19.00 το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (Τηλ: 2331024494, e-mail: info@libver.gr).                             
· Ο 7ος κύκλος Λογοτεχνικών Σεμιναρίων της Δημόσιας Κεντρικής Σερρών με βασικό θέμα «Το μυθιστόρημα τον 21ο αιώνα» με την παρουσίαση του βιβλίου του Περ Πήτερσον «Κλέφτης Αλόγων» τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στις 8:00μ.μ. με εισηγητή τον συγγραφέα Θεόδωρο Γρηγοριάδη.                          
Ανανεώνουμε το ραδιοφωνικό μας ραντεβού την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου πάντα μέσα από τη φιλόξενη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής.                                     
Καλή ακρόαση!                                        
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΑ FM

20 Φεβρουαρίου γιορτάζει η απανταχού Λυκειακή οικογένεια

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ                            
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ                            
Κ.Ε.ΔΗ.Χ                             
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ                            
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077                                  
FAX : 28210 74332                                 
Web SIte : www.dipeh.gr                                                    
Email : dipeh@otenet.gr                                     
20 Φεβρουαρίου γιορτάζει η απανταχού Λυκειακή οικογένεια                             
Διοργάνωση : Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων                             
Τόπος : Αίθουσα Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων                                  
Ώρα : 18.00 Είσοδος : ελεύθερη                                             
Το Κεντρικό Λύκειο των Ελληνίδων γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυση του (1911-2011) και μαζί του τα παραρτήματα σε 51 πόλεις της Ελλάδας και 20 πόλεις των τεσσάρων Ηπείρων.                         
Στις 20 Φεβρουαρίου γιορτάζει η απανταχού Λυκειακή οικογένεια.                     
Γιορτάζουμε και στα Χανιά και σας περιμένουμε στο «σπίτι» μας, να σας ξεναγήσουμε και να σας προσφέρουμε ένα παραδοσιακό κέρασμα.                       
Να τιμήσουμε το παρελθόν και να ανταλλάξουμε ευχές για το παρόν και το μέλλον, για τη συνέχεια ενός θεσμού που άντεξε στο χρόνο και που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.                             
Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011                             
Από ώρα 18.00 στην αίθουσα του Λυκείου Χανίων, οδός Κ. Μητσοτάκη αρ. 1

Τροπολογία στο σχέδιο νόμου "Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις"

ΙΩΑΝΝΗΣ ∆ΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ                        
Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής - ΠΑΣΟΚ                         
Γ. Παπανδρέου & Καρυωτάκη, Εµπορικό Κέντρο                           
63200 Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής                              
Τηλ. : 23730 21630, Φαξ: 23730 21637                            
Website: www.drivelegkas.gr                              
http://vo.pasok.gr/drivelegkas                          
Email: gdriv10@otenet.gr                                      
∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               
ΘΕΜΑ : Κατάθεση τροπολογίας στο σχέδιο νόµου «∆ιατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις                                      

ΔIXAΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Διαβάστε στον ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡ (ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ (ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ), ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ 500 ΑΠΟ ΤΙΣ 16.000 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.                           
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10225                                        
ΘΕΜΑΤΑ                                          
1) ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                            
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/10143                                            
2) Π.Σ. ΑΜ&ΘΡΑΚΗΣ: "ΟΧΙ" ΣΤΟ "ΦΡΑΧΤΗ" ΠΑΠΟΥΤΣΗ                            
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/10218                                                  
3) "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ                             
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/10224                                             
4) ΔΗΜΟΣΙΟ: ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 16.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ                              
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/10212                                                    
5) Π. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΜΕΑ 700.000 ΕΥΡΩ                                      
http://aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_attikis/10220                                                     
6) "ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ" ΠΡΟΣΤΙΜΟ 91.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ, ΣΤΟ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                         
http://aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_katerinis/10223                                                 
7) ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                 
http://aftodioikisi.gr/dhmoi/poe-ota/10222                                                                 
8) ΜΙΧΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟ "ΝΕΟ" ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                         
http://aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_peiraia/10221                                        
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ                                     
1) Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"                            
http://aftodioikisi.gr/paraskinia/10216                                                
2) ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 42 ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ                         
http://aftodioikisi.gr/paraskinia/10215                                                  
3) ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ;                                
http://aftodioikisi.gr/paraskinia/10211                                            
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr                        
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ                                  
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                                     
* Άμα φύγει ο τύραννος                                   
* Αίγυπτος: Ποίος θα επικρατήσει Ουάσιγκτον ή Λονδίνο;                               
* Οι θέσεις Μαρόκο, Ιράν για την παραίτηση Μουμπάρακ

Τα «αφεντικά» επιμένουν: Βρείτε τα 50 δισ. ευρώ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                           
«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ               
«Βρείτε 50 δισ. για το χρέος»                             
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: , ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ                             
Εντολή στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε πώληση δηµόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ.ευρώ έδωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ενώ προηγουµένως ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δεσµευτεί ότι σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις - µαµούθ θα προχωρήσει.                       
«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πουλήσει περιουσιακά στοιχε ία ύψους 50δισ.ευρώ, προκειµένου να µειωθεί το δηµόσιο χρέος της», δήλωσεευθέως ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε µαζί µε τον επίτροπο Ολι Ρεν µετά τη λήξη των εργασιών των υπουργών Οικονοµικών της ευρωζώνης. Ταυτοχρόνως, έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup στις 21 Μαρτίου, σεµια προσπάθεια επίτευξης «συνολικής λύσης».                     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics                                     
* Χριστιανοί vs Μουσουλμάνοι                                
* Η Κίνα έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία                             
* Oταν έχεις τα "γόνατα" μόνο για να προσκυνάς                           
* Σκύβει τη μέση η Sikorsky στην Τουρκία! (Αλλο Μουράτ Μπαγιάρ και άλλο Βαγγέλης Βασιλάκος)                             
* Γαλλικό αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο.                              
* Υπόμνημα για τις βίζες των Τούρκων                                                
* Τυνησία: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, 350.000 Τυνήσιοι θα εγκαταλείψουν την χώρα»                               
* Η "τελική λύση" για τη Θράκη.                                
* Λευτεριά στον Οτσαλάν                                  
* ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ                                           
* Από τον Οτσαλάν στην Κερατέα                                         
* Σύγκρουση Εθνοτήτων για τον έλεγχο του Κιρκούκ                                        
* Τι κρύβεται πίσω από την κρίση στα Κατεχόμενα                                
* «Δανία του Νότου» & «Ελλάδα του Βορρά»                               
* Περί της ασφαλείας της πρεσβείας μας στο Ιράκ και άλλα τινά                               
* Του Στάθη...                                        
* Ανθελληνική Αλβανική προπαγάνδα στα σχολεία!                                   
* Νέα στρατηγική για το Αιγαίο                                          
* Βομβαρδισμός Βελιγραδίου: «Οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες κατέφυγαν στην Κινεζική πρεσβεία»                               
* ΠΓΔΜ: Επεισόδια μεταξύ "Σλαβομακεδόνων" και Αλβανών στα Σκόπια                               
* Συλλήψεις δύο εξτρεµιστών στην Αθήνα µέσω Ιταλίας                                
* ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ                            
* Δημοκρατία 14/2/11

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                 
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ                              
* Κοπή πίτας του Συλλόγου Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»                                
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                  
* Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος: Από την ιστορία στη σημειολογία του προτύπου.                         
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ