Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στα Νεα Μουδανιά δημιουργεί, και συμβάλλει στον Πολιτισμό.
Οι φωτογραφίες είναι από "στιγμές" δημιουργίας που παρουσιάστηκαν στο κοινό στο Θέατρο του Δήμου Μουδανιών.

Rebirth of a Nation

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Jackson LearsRebirth of a Nation Harper/Harper Collins, 2009
Του Beverly Gage
Καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ
The New York Times Book Review
Στις 11 του Μάρτη, 2003, περίπου μια βδομάδα πριν να αρχίσει ο Μπους να βομβαρδίζει το Ιράκ, ο πολιτιστικός ιστορικός Τζάκσον Λήαρς δεν μπορούσε παρά να διερωτάται για την ρίζα αυτής της «αναπαραγωγικής» τάσης να επιδιώκεται εθνική δόξα μέσω του πολέμου.
Το αποτέλεσμα είναι το «Rebirth of a Nation», ένα συναρπαστικό βιβλίο πολιτιστικής ιστορίας το οποίο ανιχνεύει τις αρχές της πολεμοκαπηλείας του Μπους στις αγωνίες και νεωτεριστικές τάσεις από τα τέλη του 19ου αιώνος.

ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΟΜΟΣ ΙΒ' - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣΝΕΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΟΜΟΣ ΙΒ' - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Διασκευή εκ του Γαλλικού: ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΜΝΗΝΟΣ Σελίδες: 376 ISBN: 978-960-518-346-2 Τιμή: 35,00€ Ο Δωδέκατος τόμος του Νέου Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό Μακαρίου Σιμωνοπετρίτου.
Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει το σύνολο των αγίων που η ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει τον μήνα Αύγουστο.
Ο άγιος Ευθύμιος πατρ. Κων/πόλεως, άγιος Αιμιλιανός, ο άγιος Λαυρέντιος, ο άγιος Νήφων, αλλά και η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και η Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και άλλοι μάρτυρες, νεομάρτυρες του ελλαδικού χώρου αλλά και νεοφανείς άγιοι των ανατολικών Εκκλησιών φωτίζουν με τον βίο τους, το μαρτύριό τους, την κάθε μας ημέρα.
Ο τόμος κοσμείται με επιλεγμένες Ρωσικές, Σλαβικές και Ελλαδικές εικόνες αναφοράς. ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,
Καλλιδρομίου 64,
114 73, Αθήνα,
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης: Εξαδακτύλου 5,
54635 Θεσσαλονίκη,
Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr, URL. http://www.indiktos.gr

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αγαπητοί αναγνώστες, Όλοι ανυπομονούμε πλέον για τις καλοκαιρινές διακοπές, για να πάρουμε μια ανάσα από το ασθματικό BLACK OUT της καθημερινής τρέλας .
Αλλά πόσο πραγματικά έτοιμοι είμαστε για το καλοκαίρι;
Οι διακοπές είναι μια υπέροχη ευκαιρία για διάβασμα!
Πριν περάσουμε λοιπόν από την καθημερινότητα ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ των ονείρων μας, ας περιπλανηθούμε πρώτα στο πλησιέστερο βιβλιοπωλείο, ή στο www.psichogios.gr, ή στην 23η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, για να διαλέξουμε τα βιβλία που θα πάρουμε μαζί μας για ANTISTRESS!
Ας μην το αφήσουμε για τελευταία στιγμή, γιατί τότε ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ με όλες τις ετοιμασίες που μας περιμένουν!
Πού να πάμε όμως φέτος;
Εμείς σας προτείνουμε ΕΛΛΑΔΑ, ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ: ΚΡΗΤΗ, ΑΜΟΡΓΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΟΛΟ, ΣΠΕΤΣΕΣ. Για όλους εμάς που έχουμε ή είμαστε παιδιά, μερικά εξαιρετικά παιδικά και νεανικά βιβλία θα μας κρατήσουν συντροφιά, μαθαίνοντάς μας συγχρόνως και ενδιαφέροντα πράγματα, όπως οι ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ, ενώ μπορούμε να ψάξουμε για το χρυσάφι των ξωτικών παρέα με τον ιδιοφυή ΑΡΤΕΜΗ ΦΑΟΥΛ.
Για όσες αναγνώστριες, αυτό το καλοκαίρι, ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΑΜΠΡΟΣ, επιβάλλεται να αποκτήσουν ένα ΜΟΙΡΑΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, αν θέλουν να γίνουν ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
Στους αναγνώστες μας, πάλι, συστήνουμε ανεπιφύλακτα το βιβλίο BRAIN RULES γιατί κοντά στ

ο νου και η γνώση!

Στους Μεσογειακούς τα Σκόπια με τ' όνομα "Μακεδονία"

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/6/09 Η Ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.) αποφάσισε χθες να εντάξει τα Σκόπια στα μέλη της. Η ενέργεια είναι πραξικοπηματική για δύο λόγους: α) Τα Σκόπια δεν βρέχονται από την Μεσόγειο επομένως δεν είναι Μεσογειακή χώρα και με αυτήν την αιτιολογία είχε προ καιρού απορριφθεί η ένταξη της Βουλγαρίας. β) Η Δ.Ε.Μ.Α. προκαλεί τις Ελληνικές ευαισθησίες παραβιάζοντας την απόφαση του Ο.Η.Ε. που ορίζει ότι διεθνής ονομασία των Σκοπίων είναι το F.Y.R.O.M. και αυτή τα ενέταξε ως «Μακεδονία». Προφανώς οι κύριοι της Διεθνούς Επιτροπής έπιασαν στον ύπνο την Ελληνική αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται ο σύζυγος της κυρίας υπουργού μας των Εξωτερικών κ Ισίδωρος Κούβελος. Εκτός και αν συνέβη και κάτι χειρότερο: Συνειδητά ο κ. Κούβελος επέτρεψε να περάσει η ονομασία «κατ? εξαίρεση» όπως η σύζυγος του αεροπλάνο του Μιλόσοσκυ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με ονομασία «Μακεδόνια». Υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση να αντιδράσει ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS Η Παράσταση «Ταμάμα» συγκλονίζει την ΟμογένειαΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

"It ain't over 'til the fat lady sings"

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά A proverb, essentially meaning that one should not assume the outcome of some activity until it has actually finished Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην βουλή του Κιργιστάν για έγκριση σχετικά με την παραμονή των αμερικανικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Μάνας, εγκρίθηκε σήμερα, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Bryan Whitman. Τώρα η συμφωνία μένει να υπογραφεί και από τον Κιργίζιο Πρόεδρο Kurmanbek Bakiev, αφού όπως τόνισε ο Whitman, «...η συμφωνία δεν είναι κλεισμένη μέχρι να υπογράψει ο πρόεδρος. Από σεβασμό στις διαδικασίες τους, προσπαθούμε να τους δώσουμε χώρο και χρόνο για να αναλογιστούν όσο χρειάζεται.», είπε.

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 420 ΣΑΒΒΑΤΟ 27 IOYNΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Ο Καραμανλής και ο Σουλτάνος Ο λαός λέει ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Ο κ. Καραμανλής που εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία και όσοι κουμπάροι, υπουργοί ή golden boys ανήκουν στη δεύτερη χαίρονται και πανηγυρίζουν επί πέντε χρόνια.
Είναι ένα από τα θαύματα που συνέβησαν επί των ημερών της νέας διακυβέρνησης.
Οι αναγνώστες αυτής της εφημερίδας γνωρίζουν από καιρό ότι η σχέση του κ. Καραμανλή με τη συνέπεια και την ειλικρίνεια είναι όση η σχέση των οπισθίων της μυλωνούς με την καλλιγραφία.
Αλλά ο καταλληλότερος πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει με νέα κατορθώματα. Θυμίζουμε το πιο πρόσφατο. Σελ.2 Σωσίβιο στον Τσουκάτο ψάχνει η κυβέρνηση Στην αλλαγή της ατζέντας μετά τη δίωξη του Θόδωρου Τσουκάτου για την υπόθεση Siemens ελπίζει πλέον η κυβέρνηση.
Πολλοί εκτιμούν ότι οι «αδέξιοι» χειρισμοί στην υπόθεση κόστισαν στη Ν.Δ. και πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα ήταν διαφορετικά αν είχε διαταχθεί η (σχεδόν προεξοφλούμενη) προφυλάκισή του.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Θόδωρο Τσουκάτο εξιλαστήριο θύμα, μιλώντας για «νομικές ακροβασίες και κόλπα» του ανακριτή.
Κι αυτό γιατί, από τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, δεν φαίνεται να προκύπτει σχέση του Τσουκάτου με τον ΟΤΕ.
Παρόλα αυτά, ο ίδιος καλείται να απολογηθεί για δύο κακουργήματα (συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) σε μια προσπάθεια του ανακριτή, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, να συνδέσει τον κατηγορούμενο με τη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ που υπογράφτηκε το 1997. ! Σελ.18 Προμελετημένο έγκλημα εις βάρος 500 εργαζομένων! Σοκ και δέος ένιωσε ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος με την απόφαση της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου να βάλουν λουκέτο στον «Ελεύθερο Τύπο» και το ραδιοφωνικό σταθμό City, στέλνοντας περίπου 500 εργαζομένους στο ταμείο ανεργίας και όλους τους άλλους στη βαριά περισυλλογή για το πόσο ευάλωτοι και αναλώσιμοι είναι...
«Ο Αγγελόπουλος δεν άντεχε άλλο να βάζει κάθε μήνα δύο εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του για να συντηρεί ένα εγχείρημα που δεν είχε προοπτικές ανάκαμψης», είπαν κάποιοι, ενώ άλλοι απέδωσαν την κίνηση στο «τέλος των πολιτικών φιλοδοξιών της Γιάννας».
Κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση που σπατάλησε τις (τεράστιες) κρατικές διαφημιστικές δαπάνες σε ανύπαρκτης κυκλοφορίας έντυπα «κολλητών», αντί να στηρίξει μία φιλική της εφημερίδα, ενώ άλλοι... ειδικεύτηκαν στις προβλέψεις για νέα λουκέτα που έρχονται και στρατιές άνεργων δημοσιογράφων που συγκροτούνται...
Αυτές, λοιπόν, είναι οι… καθαρές κουβέντες του Καραμανλή!
Αίσχος, σκέτη κοροϊδία.
Διαλαλούσε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα βάλει νέους φόρους, και μόλις λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές φόρτωσε τους Έλληνες με τόσα χαράτσια, όσα δεν είχαν ξαναζήσει στο παρελθόν.
Με αντάλλαγμα; Πιλάφια στον άλλο κόσμο. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση του κόσμου.
Έσπασαν τα τηλέφωνα μέχρι την ώρα που έφθανε το «Καρφί» στο τυπογραφείο.
Μιλάμε για τσουνάμι αντιδράσεων.
Η κυβέρνηση φορολογεί ό,τι πιάνει το μάτι της, προσπαθώντας να μαζέψει ζεστό χρήμα (1,9 δισ. ευρώ φέτος, 2 δισ. το 2010) για να κλείσει τις μαύρες τρύπες που άνοιξε η αποτυχημένη πολιτική της.
Μόνο ο αέρας δεν φορολογείται.
Τώρα βάζει το χέρι στην τσέπη των νοικοκυριών για να πάρει κι άλλα ευρώ, χωρίς να δίνει πλέον ούτε τις γνωστές αυξήσεις-ψίχουλα.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου, με εντολή Καραμανλή, ανακοίνωσε τα άγρια χαράτσια σε οδηγούς αυτοκινήτων, κατόχους κινητών τηλεφώνων, ιδιοκτήτες σκαφών, αλλά και στους τυχερούς των λαχείων. Σελ. 62 καί Σελ. 63 στο πέταλο Το ζεύγος κατάλαβε πλέον ότι σε αυτό το θολό πολιτικό τοπίο δεν αξίζει να αγωνίζεται κανένας και ότι θα πρέπει πάση θυσία να τελειώνουν με αυτή την ιστορία.
Και βέβαια δεν είχε κανένα λόγο το ζεύγος να βγάλει προς τα έξω τις όποιες συμφωνίες με τον Καραμανλή.
Όπως δεν είχε και κανένα λόγο ο Καραμανλής να βγει και να πει ότι κάτι ήξερε.
Κάτι είχε μυριστεί. Κάτι είχαν ψαρέψει οι μυστικές του υπηρεσίες!
Σιγά να μην είχε καμιά σκασίλα που 500 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, λοιπόν, τα διάφορα παπαγαλάκια μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας συνεχίσανε το θεάρεστο έργο τους. Η εντολή από το Μαξίμου ήταν: «Θα λέτε συνεχώς ότι ο Καραμανλής δεν ήξερε τίποτα.
Δεν ψυλλιάστηκε τίποτα».
Ο κόσμος της παράταξης, όμως, δεν κοιμάται.
Πάει, τελείωσε.
Και μην προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν απέναντι στους εργαζομένους, αλλά και σε ολόκληρη την παράταξη. Και το 2006 τον Ιούλιο, τότε που συμφωνήθηκε η αγορά του «Ελεύθερου Τύπου» από τους εφοπλιστές Τσάκο, Πατέρα, Δαλακούρα, Μαρινάκη και Μουνδρέα ,ο Καραμανλής ήταν ενημερωμένος.
Είχε δώσει το ΟΚ. Σελ. 72