Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 420 ΣΑΒΒΑΤΟ 27 IOYNΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Ο Καραμανλής και ο Σουλτάνος Ο λαός λέει ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Ο κ. Καραμανλής που εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία και όσοι κουμπάροι, υπουργοί ή golden boys ανήκουν στη δεύτερη χαίρονται και πανηγυρίζουν επί πέντε χρόνια.
Είναι ένα από τα θαύματα που συνέβησαν επί των ημερών της νέας διακυβέρνησης.
Οι αναγνώστες αυτής της εφημερίδας γνωρίζουν από καιρό ότι η σχέση του κ. Καραμανλή με τη συνέπεια και την ειλικρίνεια είναι όση η σχέση των οπισθίων της μυλωνούς με την καλλιγραφία.
Αλλά ο καταλληλότερος πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει με νέα κατορθώματα. Θυμίζουμε το πιο πρόσφατο. Σελ.2 Σωσίβιο στον Τσουκάτο ψάχνει η κυβέρνηση Στην αλλαγή της ατζέντας μετά τη δίωξη του Θόδωρου Τσουκάτου για την υπόθεση Siemens ελπίζει πλέον η κυβέρνηση.
Πολλοί εκτιμούν ότι οι «αδέξιοι» χειρισμοί στην υπόθεση κόστισαν στη Ν.Δ. και πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα ήταν διαφορετικά αν είχε διαταχθεί η (σχεδόν προεξοφλούμενη) προφυλάκισή του.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Θόδωρο Τσουκάτο εξιλαστήριο θύμα, μιλώντας για «νομικές ακροβασίες και κόλπα» του ανακριτή.
Κι αυτό γιατί, από τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, δεν φαίνεται να προκύπτει σχέση του Τσουκάτου με τον ΟΤΕ.
Παρόλα αυτά, ο ίδιος καλείται να απολογηθεί για δύο κακουργήματα (συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) σε μια προσπάθεια του ανακριτή, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, να συνδέσει τον κατηγορούμενο με τη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ που υπογράφτηκε το 1997. ! Σελ.18 Προμελετημένο έγκλημα εις βάρος 500 εργαζομένων! Σοκ και δέος ένιωσε ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος με την απόφαση της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου να βάλουν λουκέτο στον «Ελεύθερο Τύπο» και το ραδιοφωνικό σταθμό City, στέλνοντας περίπου 500 εργαζομένους στο ταμείο ανεργίας και όλους τους άλλους στη βαριά περισυλλογή για το πόσο ευάλωτοι και αναλώσιμοι είναι...
«Ο Αγγελόπουλος δεν άντεχε άλλο να βάζει κάθε μήνα δύο εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του για να συντηρεί ένα εγχείρημα που δεν είχε προοπτικές ανάκαμψης», είπαν κάποιοι, ενώ άλλοι απέδωσαν την κίνηση στο «τέλος των πολιτικών φιλοδοξιών της Γιάννας».
Κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση που σπατάλησε τις (τεράστιες) κρατικές διαφημιστικές δαπάνες σε ανύπαρκτης κυκλοφορίας έντυπα «κολλητών», αντί να στηρίξει μία φιλική της εφημερίδα, ενώ άλλοι... ειδικεύτηκαν στις προβλέψεις για νέα λουκέτα που έρχονται και στρατιές άνεργων δημοσιογράφων που συγκροτούνται...
Αυτές, λοιπόν, είναι οι… καθαρές κουβέντες του Καραμανλή!
Αίσχος, σκέτη κοροϊδία.
Διαλαλούσε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα βάλει νέους φόρους, και μόλις λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές φόρτωσε τους Έλληνες με τόσα χαράτσια, όσα δεν είχαν ξαναζήσει στο παρελθόν.
Με αντάλλαγμα; Πιλάφια στον άλλο κόσμο. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση του κόσμου.
Έσπασαν τα τηλέφωνα μέχρι την ώρα που έφθανε το «Καρφί» στο τυπογραφείο.
Μιλάμε για τσουνάμι αντιδράσεων.
Η κυβέρνηση φορολογεί ό,τι πιάνει το μάτι της, προσπαθώντας να μαζέψει ζεστό χρήμα (1,9 δισ. ευρώ φέτος, 2 δισ. το 2010) για να κλείσει τις μαύρες τρύπες που άνοιξε η αποτυχημένη πολιτική της.
Μόνο ο αέρας δεν φορολογείται.
Τώρα βάζει το χέρι στην τσέπη των νοικοκυριών για να πάρει κι άλλα ευρώ, χωρίς να δίνει πλέον ούτε τις γνωστές αυξήσεις-ψίχουλα.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου, με εντολή Καραμανλή, ανακοίνωσε τα άγρια χαράτσια σε οδηγούς αυτοκινήτων, κατόχους κινητών τηλεφώνων, ιδιοκτήτες σκαφών, αλλά και στους τυχερούς των λαχείων. Σελ. 62 καί Σελ. 63 στο πέταλο Το ζεύγος κατάλαβε πλέον ότι σε αυτό το θολό πολιτικό τοπίο δεν αξίζει να αγωνίζεται κανένας και ότι θα πρέπει πάση θυσία να τελειώνουν με αυτή την ιστορία.
Και βέβαια δεν είχε κανένα λόγο το ζεύγος να βγάλει προς τα έξω τις όποιες συμφωνίες με τον Καραμανλή.
Όπως δεν είχε και κανένα λόγο ο Καραμανλής να βγει και να πει ότι κάτι ήξερε.
Κάτι είχε μυριστεί. Κάτι είχαν ψαρέψει οι μυστικές του υπηρεσίες!
Σιγά να μην είχε καμιά σκασίλα που 500 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, λοιπόν, τα διάφορα παπαγαλάκια μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας συνεχίσανε το θεάρεστο έργο τους. Η εντολή από το Μαξίμου ήταν: «Θα λέτε συνεχώς ότι ο Καραμανλής δεν ήξερε τίποτα.
Δεν ψυλλιάστηκε τίποτα».
Ο κόσμος της παράταξης, όμως, δεν κοιμάται.
Πάει, τελείωσε.
Και μην προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν απέναντι στους εργαζομένους, αλλά και σε ολόκληρη την παράταξη. Και το 2006 τον Ιούλιο, τότε που συμφωνήθηκε η αγορά του «Ελεύθερου Τύπου» από τους εφοπλιστές Τσάκο, Πατέρα, Δαλακούρα, Μαρινάκη και Μουνδρέα ,ο Καραμανλής ήταν ενημερωμένος.
Είχε δώσει το ΟΚ. Σελ. 72

Δεν υπάρχουν σχόλια: