Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

ΚΘΒΕ 🎭 ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΖΙ • Πρεμιέρες • Παραστάσεις που συνεχίζονται • Workshop Φιλοσοφίας • Μετακλήσεις



«ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΖΙ»
Ένα «ΜΑΖΙ» που μας συμπεριλαμβάνει όλους!
ΚΘΒΕ: Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2023
ΜΑΖΙ σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας
γιατί το θέατρο είναι ένα με τη ζωή.
Μπροστά και πίσω από τη σκηνή.
ΜΑΖΙ γιατί θέατρο σημαίνει συνεργασία, ομαδικότητα,
σεβασμός στη διαφορετικότητα, συνύπαρξη.
ΜΑΖΙ γιατί ενώ όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, συνυπάρχουμε,
και αυτό, είναι η Μαγεία!
ΜΑΖΙ γιατί θέατρο σημαίνει διάλογος, διαφωνία, επανένωση,
αλληλεπίδραση μεταξύ θεατών και ηθοποιών.
Γιατί θέλουμε τέχνη αλλά και ζωή με ουμανιστικό πρόσημο!
Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στο Φουαγιέ του Θέατρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσιάστηκαν όλες οι παραγωγές που έρχονται στις σκηνές του ΚΘΒΕ έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Κατάμεστο το Θέατρο Μονής Λαζαριστών
στην πρεμιέρα της παράστασης
«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του»
Μετά την απόλυτη sold-out επιτυχία, η παράσταση - φαινόμενο του Γιώργου Καπουτζίδη, επέστρεψε για δεύτερη χρονιά, στην ανανεωμένη της εκδοχή με ηθοποιούς από το δυναμικό του ΚΘΒΕ.
Το Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) γεμίζει ασφυκτικά από θεατές και η παράσταση χαρίζει απλόχερα γέλιο και αισιοδοξία!
«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε την αγάπη του κόσμου από την πρώτη κιόλας παράσταση, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, αναδεικνύοντας μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

Με ένα δυνατό χειροκρότημα
υποδέχτηκαν οι θεατές την παράσταση
«Εχθροί, μια ερωτική ιστορία»
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε και στην φετινή της πρεμιέρα η παράσταση «Εχθροί, μια ερωτική ιστορία» που επέστρεψε στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών μετά την επιτυχία που σημείωσε την περσινή σεζόν.
Το έργο του Νομπελίστα συγγραφέα Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ, ένα κορυφαίο κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας αποτελεί έναν ύμνο στη γυναίκα. Τη θεατρική διασκευή υπογράφει ο Ρόι Χεν, τη μετάφραση ο Λεωνίδας Καρατζάς και τη σκηνοθεσία ο διακεκριμένος Στάθης Λιβαθινός.
Οι θεατές μεταφέρονται νοερά στη Νέα Υόρκη, λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας άντρας προσπαθεί να ξεπεράσει τον εφιάλτη, το αξεπέραστο τραύμα του ολοκαυτώματος και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις τρεις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του, ψάχνοντας για έρωτα, αγάπη και σωτηρία.
* Κατάλληλη για άτομα άνω των 14 ετών.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε ένα “Workshop Φιλοσοφίας - Από τον Σωκράτη στην Τεχνητή Νοημοσύνη” που τους φέρνει σε επαφή με την αρχαία και τη σύγχρονη φιλοσοφία με ένα τρόπο πρωτοποριακό, ψυχαγωγικό και θεατρικό.
Οι σημαντικότεροι φιλόσοφοι όλων των εποχών (όπως οι Σωκράτης, Επίκουρος, Αριστοτέλης) ζωντανεύουν επί σκηνής με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δρ. Φιλοσοφίας, δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Χατζηβασιλείου που προβάλλει τον πυρήνα του ελληνικού και δυτικού πολιτισμού, τη Φιλοσοφία, με ένα Workshop κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.
Το Workshop θα παρουσιάζεται στη σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, με διπλές παραστάσεις.

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
Η κοινωνική διαφθορά, η γραφειοκρατία και η κατάχρηση εξουσίας επικρατούν στην κοινωνική σάτιρα που αναδεικνύει χαρακτηριστικά και αδυναμίες, όπως η αδικία και ο δεσποτισμός.

ΓΚΑΡΗΣ, ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Παιδική Σκηνή
Χιούμορ, συγκίνηση, χορός, τραγούδια. Οι ήρωες, οι φίλοι μας τα ζώα, ανοίγουν διάλογο με τους θεατές που παρακολουθούν να στήνεται επί σκηνής το πιο διασκεδαστικό πάρτι.

«Φαίδρας Άτοπος»
της Δήμητρας Μήττα
Ερμηνεύει η Ηρώ Μουκίου
Μουσικός επί σκηνής: Μιχαήλ Χατζηαναστασίου
Ένας σύγχρονος… μουσικός μονόλογος
Μετάκληση
Την ανήλια πλευρά του μύθου της Φαίδρας φέρνει στο προσκήνιο και επιχειρεί να φωτίσει το έργο «Φαίδρας Άτοπος» της Δήμητρας Μήττα, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη.
Στο μονόλογο όπου το χθες συναντάει το σήμερα αλλά και το αύριο η ηθοποιός Ηρώ Μουκίου, η οποία ερμηνεύει την ηρωίδα, συνομιλεί ουσιαστικά με τη μουσική του Μιχαήλ Χατζηαναστασίου καθώς οι μελωδίες βοηθούν στην πλοκή του έργου.
Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ για δύο σολίστ. Έναν μουσικό και μία ηθοποιό που μέσα από το διάλογο τους αναδεικνύεται ο πεπτωκός φτερωτός έρως και οι βλαβερές συνέπειες του.
Η Φαίδρα, Βασίλισσα, μητέρα ,σύζυγος, ερωμένη. Από την Κρήτη στην Αθήνα. Θύμα κ θύτης.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ευχαριστεί τους πιστούς θεατές του, εκδίδοντας την προνομιακή κάρτα επιβράβευσης.
Αποκτήστε την προνομιακή κάρτα ΚΘΒΕ, γίνετε μέλος σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης και απολαύστε μοναδικά προνόμια που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για εσάς που θέλετε να ανήκετε στη μεγάλη οικογένεια του ΚΘΒΕ.
Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στις πέντε χειμερινές σκηνές του ΚΘΒΕ - Βασιλικό Θέατρο, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός και Μικρό Θέατρο.
Οι κάτοχοι των καρτών του Loyalty club θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις, σε ειδική προνομιακή τιμή, απολαμβάνοντας συγχρόνως και πολλά άλλα προνόμια.

📘 Μη χάσετε το νέο μπεστ σέλερ της Celeste Ng

 







Παρουσίαση βιβλίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "Ομοφυλοφιλία, σεξουαλικότητα και η πάλη για την απελευθέρωση"
Κυριακή 5/11, 6.30μμ, πολυχώρος ΕΝΕΚΕΝ (Πρ. Κορομηλά 37)
θα μιλήσουν για το βιβλίο
Άσπα Θεοχάρη, αν. γραμματέας Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Γιώργος Τσιτιρίδης, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Νίκος Χατζητρύφων, Σύμπραξη για το Κοινωνικό φύλο
και ο συγγραφέας του βιβλίου
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο διοργανώνει την παρουσίαση τoυ νέου βιβλίου του Κώστα Τορπουζίδη, "Ομοφυλοφιλία, σεξουαλικότητα και η πάλη για την απελευθέρωση".
Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και είναι μια πολύτιμη συμβολή τόσο στη συζήτηση για την ομοφυλοφιλία όσο και στους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται ως σήμερα για την απελευθέρωση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας.
Το ομοφοβικό παραλήρημα ενός ακροδεξιού τραμπούκου σαν τον Μπέο είναι γέννημα-θρέμμα της πολιτικής της κυβέρνησης και μιας ολόκληρης άρχουσας τάξης που έχουν στο DNA τους τις σεξιστικές διακρίσεις και τη σεξιστική καταπίεση. Ταυτόχρονα θέτει το ερώτημα με ποιόν τρόπο μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, ανοίγοντας την συζήτηση για την πάλη ενάντια στην καταπίεση και την απελευθέρωση της κοινωνίας.
Χρειαζόμαστε απαντήσεις απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις – κι αυτές υπάρχουν στο νέο βιβλίο του Κώστα Τορπουζίδη "Ομοφυλοφιλία, σεξουαλικότητα και η πάλη για την απελευθέρωση".
Ελάτε να συζητήσουμε την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 6.30μμ, στον πολυχώρο ΕΝΕΚΕΝ (Πρ. Κορομηλά 37)
Facebook event: https://fb.me/e/6M4iYHvk2

Τιμές Γαλλίας με τσέπη Ελλάδας – Έως 361% το καπέλο πολυεθνικών στα ελληνικά σούπερ μάρκετ



Τιμές Γαλλίας με τσέπη Ελλάδας – Έως 361% το καπέλο πολυεθνικών στα ελληνικά σούπερ μάρκετ



Τρέχουν και για αποδείξεις οι αυτοαπασχολούμενοι!


Τρέχουν και για αποδείξεις οι αυτοαπασχολούμενοι!
Περισσότερες αποδείξεις για αγορές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, οφείλουν να συγκεντρώσουν φέτος οι αυτοαπασχο...


Βουνό χρεών 13 δισ. «καταπλακώνει» τον Εξωδικαστικό


Βουνό χρεών 13 δισ. «καταπλακώνει» τον Εξωδικαστικό
Μπορεί τον Οκτώβριο να καταγράφηκε νέο ιστορικό υψηλό στις ρυθμίσεις χρεών με τον Εξωδικαστικό, όμως έμπειροι ...



Ανεργία στο 10% με κρυμμένους 368.909 ανέργους!


Ανεργία στο 10% με κρυμμένους 368.909 ανέργους!
Με την απόκρυψη 368.909 ανέργων το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 10% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεί...


Μειώθηκε 8% στη διετία ο πραγματικός μισθός (πίνακες)


Μειώθηκε 8% στη διετία ο πραγματικός μισθός (πίνακες)
Η πληθωριστική «πλημμυρίδα», οι αλλεπάλληλες ισχυρές ανατιμήσεις κυρίως σε βασικά είδη διατροφής και η εν γένε...