Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κραυγή αγωνίας για 5χρονο κοριτσάκι

 Ζήτημα ζωής και θανάτου είναι η μεταφορά 5χρονου κοριτσιού από το Ηράκλειο που έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος σε νοσοκομείο της Αγγλίας για εξετάσεις ωστόσο τα χρήματα που απαιτούνται, 4.000 στερλίνες, δεν υπάρχουν αφού... οι γονείς της είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ο Μηνάς Χατζηδάκης από την Ομάδα Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης είπε στην “Π” ότι η μεταφορά του παιδιού επείγει και μάλιστα το ραντεβού που είχε κλειστεί στις 15 Οκτωβρίου ακυρώθηκε αφού δεν είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα.
Στην επιστολή του νοσοκομείου για την περίπτωση του μικρού κοριτσιού αναφέρεται:
“Το νοσοκομείο King's College NHS Trust είναι ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ, δεν είναι ιδιωτικό και παρέχει εθνικές υπηρεσίες υγείας για την Αγγλία. Η λίστα αναμονής για το νοσοκομείο μπορεί να φτάνει και τους 9 μήνες και προφανώς αυτό συμπεριλαμβάνει τους ασθενείς όλης της Ευρώπης με τη συμφωνία του Ε112.
Στην περίπτωση της Α.Σ. η οποία χρήζει ελέγχου ήπατος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος, η μακροχρόνια αναμονή θα ήταν ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη από ιατρικής απόψεως και ένα ραντεβού συντομότερο είναι απολύτως απαραίτητο. Για το λόγο αυτό έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το ραντεβού της ασθενούς στις 15 Οκτωβρίου 2013 καθώς αυτό είναι το καλύτερο γι’ αυτήν και περιμένουμε την επιβεβαίωσή σας. Το κατά προσέγγιση κόστος θα είναι 4.000 στερλίνες για έλεγχο ήπατος μετά τη μεταμόσχευση. Είναι πληρωτέο εξ ολοκλήρου πριν το ραντεβού είτε με τραπεζικό έμβασμα, με επιταγή στερλινών. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει την πληρωμή του νοσοκομείου, την παραμονή και την πληρωμή των ιατρών. Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν δεχόμαστε εγγυητική επιστολή πλέον, γι’ αυτό το λόγο σας παρακαλώ να μας στείλετε αντίγραφο της τράπεζας για το ποσό των 4.000 στερλινών όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 

Μετά την έκδοση των τιμολογίων θα επιστρέψουμε τα χρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν και θα σας ζητήσουμε περισσότερα χρήματα σε περίπτωση που το κόστος ξεπεράσει την αρχική προκαταβολή. Η ιδιωτική πτέρυγα ανήκει οργανικά και διοικητικά στο νοσοκομείο King's College Hospital NHS Trust και δεν λειτουργεί αυτόνομα”.
Οσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 6983 474 082 και 6981 027 164 της ομάδας Αλληλεγγύης ή να καταθέσουν χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού 5750009454-800.

ΠΗΓΗ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940

Μια εκδήλωση με πολύ συγκίνηση και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28-10-2013 από την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών "ΠΛΕΥΣΗ" και το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Με μια σύντομη προβολή video απο το μέτωπο ξεκίνησε η εκδήλωση για ναμεταφέρει τους παρευρισκόμενους στο κλίμα της εποχής του πολέμου και στη συνέχεια ακούστηκαν σχετικά με την Εθνική μας επέτειο ποιήματα και πεζογραφήματα από τους: Τάσο Δαμάσκο, Αθανασία Εμμανουηλίδου, Νίκο Προδρόμου και Ευθύμη Χαραλαμπίδη.
Οι Καθηγητές και οι Χορωδία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ έντυσαν τα κείμενα με τραγούδια που εμψύχωναν τον στρατό που υπερασπίζονταν τα σύνορά μας το 1940 καθώς και αντιπολεμικά και σατυρικά κατοχικά κομμάτια που προκαλούσαν ένα κοντράστ συναισθημάτων συγκίνησης, πατριωτισμού και εθνικής υπερηφάνειας στους παρευρισκόμενους.
Ο Διευθυντής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ κ. Ζαφείρης Φωτιάδης στο χαιρετισμό του έκανε έναν σύντομο παραλληλισμό της επεκτατικής πολιτικής των δυνάμεων του "άξονα" τότε με την κατάσταση που ζούμε σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φουαγιε του θεάτρου λειτουργούσε απο τον Πολλιτιστικο Σύλλογο "ΦΑΡΟΣ" Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τον πόλεμο του 1940.

Νέα βιβλία από Χρυσηίδα Δημουλίδου, Γιούλα Μιχαήλ και Έλενα Σταμούλη

Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα

Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος: 7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-018-4
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Τιριμπιμπίμ ο ιππότης των χρωμάτων (με CD)

Συγγραφέας: Γιούλα Μιχαήλ
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική: Γιούλα Μιχαήλ
Τραγούδουν: Γιούλα Μηχαήλ και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών
Έτος:7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-015-3  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Οι κούκλες και ο άνεμος

Συγγραφέας:Έλενα Σταμούλη
Εικονογράφος: Μαρία-Ανδρομάχη Χαρατσάρη
Έτος: 7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-017-7  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Scholarship for actors, dancers, directors, choreographers

International Physical Theatre Lab

December 14 - 21, 2013
Programme, schedule, accommodation details: http://www.iugte.com/projects/physicaltheatre
For application candidates should send CV/resume with photo and a cover letter stating the Lab dates to iugte.projects@gmail.com  
There are several scholarships each grant is 300 EUR which partially cover the participation fee.

Accommodation and meals are organized for the group. 
Visit us on Facebook: https://www.facebook.com/iugte
https://www.facebook.com/artuniverseagency

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Οκτώβριος 2013

Αγαπητοί αναγνώστες,
Καλό φθινόπωρο! Όσο ο καιρός κρυώνει, τόσο πιο πολύ αναζητάμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, και ένα καλό βιβλίο είναι η ιδανική συντροφιά για το απόβραδο! Ενημερωθείτε για τους ολοκαίνουργιους τίτλους μας και επιλέξτε αυτούς που σας ταιριάζουν περισσότερο!
Αγαπημένοι συγγραφείς επανέρχονται στο λογοτεχνικό προσκήνιο - Θάνος Κονδύλης, Γιώτα Φώτου, Νίκος Γούλιας, Τηλέμαχος Κώτσιας, με ατμοσφαιρικά μυθιστορήματα εποχής-, ενώ δύο νέες συγγραφείς μάς κερδίζουν με τα πρώτα τους βιβλία - Δήμητρα Ιωάννου και Αφροδίτη Βακάλη. Ο Θάνος Δραγούμης με τη νέα καταιγιστική περιπέτειά του ΜΑΥΡΗ ΑΥΓΗ, επίκαιρη όσο ποτέ, φωτογραφίζει την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα. Επίσης, υποδεχόμαστε τη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγό, στιχουργό και παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με τίτλο ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ, μια σύγχρονη ερωτική ιστορία. Πλήθος νέων τίτλων με ποικίλη θεματολογία θα καλύψουν κάθε αναγνωστική προτίμηση! Παράλληλα, γιορτάζουμε μια πολύ σημαντική βράβευση! Ο Αιμίλιος Σολωμού τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013 για το βιβλίο του ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ
Στην ξένη λογοτεχνία, η συγγραφέας Λι Φλέμινγκ μάς δίνει ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ, ένα μυθιστόρημα στο ύφος του βιβλίου «Το νησί» της Βικτόρια Χίσλοπ. Η συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη στην Κρήτη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ο έρωτας σε καιρό πολέμου αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση όταν είσαι στη λάθος πλευρά.
Μπορεί ο Χαρούκι Μουρακάμι να μην κέρδισε ούτε φέτος το Νομπέλ Λογοτεχνίας, για το οποίο θεωρείτο το «φαβορί», ωστόσο μας χαρίζει ακόμη ένα αριστούργημά του σε απευθείας μετάφραση από τα ιαπωνικά. Το μυθιστόρημα ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΩΡΕΣ είναι μια αφήγηση που υπνωτίζει, ένα κομψοτέχνημα , σύντομο, άκρως ιδιαίτερο και, ως συνήθως, απολαυστικό.
Στην παράδοση που δημιούργησαν συγγραφείς όπως ο Μπέρναρντ Κόρνγουελ και ο Στίβεν Πρέσφιλντ, το βιβλίο ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙA του Νομπλ Σμιθ αποτελεί ένα πλούσιο σε λεπτομέρειες και χορταστικό ιστορικό μυθιστόρημα γύρω από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.
Τέλος, τιμούμε τον Τζόναθαν Φράνζεν που διακρίθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας της εφημερίδας Die Welt.
Με περισσότερους τίτλους παρά ποτέ, τα βιβλία γενικών γνώσεων θα κεντρίσουν τη σκέψη μας, θα μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, θα μας δώσουν μια πλήρη εικόνα της σύγχρονης ζωής και θα μας βοηθήσουν σε πολλούς τομείς του καθημερινού βίου!
H ηλεκτρονική μας παρέα μεγαλώνει! Όχι μόνο σε τίτλους - πάνω από 800 ebooks! - αλλά και σε φίλους! Γίνετε κι εσείς φίλοι μας στο facebook page που έχουμε αποκλειστικά για τα ebooks!
Τι συνέβη στη Λένα μετά το ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ; ΧΑΜΟΣ… το δεύτερο βιβλίο της σειράς! Η Ντέαρ συνεχίζει και αυτή την περιπέτειά της στο δεύτερο μέρος των ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ! Η ΕΠΙΛΟΓΗ της Κίρα Κας, που έχει πουληθεί σε 15 χώρες και έχει βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας των μπεστ σέλερ της New York Times, συνδυάζει στοιχεία του The Bachelor με το Hunger Games, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Κυβέλη τα βάζει με όλους στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ,, ένα βιβλίο που θα σου κόψει την ανάσα.
Μέσα από ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ θα μεταφερθείς σε μια φανταστική περιπέτεια επιπέδου Χάρι Πότερ! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σ’ το προτείνει η ίδια η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Το βιβλίο έγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης του Χόλιγουντ Κρις Κολόμπους, που υπογράφει ταινίες όπως ο Χάρι Πότερ, τα Γκούνις και τα Γκρέμλινς! Το ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ άνοιξε, εσύ τολμάς να μπεις; Ο Μάικλ Σκοτ επιστρέφει με το πέμπτο βιβλίο της σειράς ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΛΑΜΕΛ -που έχει πουλήσει περισσότερο από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως- με τίτλο Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ!
Στο ΜΑΓΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ θα μάθεις πώς να φτιάχνεις γλυκά με… μαγικές δυνάμεις, ενώ ο Ντέιβιντ Ουάλιαμς, ο νούμερο ένα ευπώλητος συγγραφέας παιδικών βιβλίων στην Αγγλία, μας συστήνει τον ΚΥΡΙΟ ΒΡΟΜΥΛΟ, όπου με χιούμορ και γραφή που θυμίζει το ύφος του Ρόαλντ Νταλ, , θίγει σημαντικά κοινωνικά θέματα.
Στα Φρούτα μας έρχονται ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑΣ από τον Γιάννη Ρεμούνδο στη σειρά Ξινόμηλο ενώ τρία νέα βιβλία στη σειρά Βατόμουρο, για παιδιά 7 ετών και άνω, θα χαρίσουν στα παιδιά μας δημιουργικές ώρες γεμάτες φαντασία! Από τους γνωστούς και αγαπημένους συγγραφείς: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Γιώργο Κατσέλη και το συγγραφικό δίδυμο Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη!
Η Ράνια Μπουμπουρή μας μαθαίνει ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ τραγουδιστά, με βραβευμένους στίχους από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ευφάνταση εικονογράφηση, μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και με τις φωνές πασίγνωστων ερμηνευτών, όπως του Διονύση Σαββόπουλου, του Γιάννη Ζουγανέλη, του Φοίβου Δεληβοριά, του Πάνου Μουζουράκη, της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δημήτρη Σταρόβα, του Νίκου Ζιώγαλα και πολλών ακόμη αγαπημένων καλλιτεχνών.
Στην πολύ αγαπημένη σειρά ΒΡΕΣ ΜΕ προστέθηκαν άλλοι δύο τίτλοι τίτλοι ενώ για τους νεαρούς … σεφ μόλις κυκλοφόρησε το ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ! Αποκτήστε γνώσεις μαγειρικής και περάστε όμορφες οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά σας!
 Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσετε την όρεξή σας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)
Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη, ΑΡΙΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΝΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ "ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ"


www.metaixmio.gr
ΧΙΛΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς
Η δεύτερη περιπέτεια του αστυνόμου Χάρη Νικολόπουλου θα τον οδηγήσει από την πόλη των Χανίων στα Σφακιά, και στη συνέχεια στην άδεια Αθήνα.
Ερευνώντας τη μυστηριώδη εξαφάνιση του διάσημου τραγουδιστή Απόστολου Μελισσηνού θα γίνει ειδήμονας στην ιστορία των πρώτων ελληνικών ροκ συγκροτημάτων, θα ξεθάψει τις παλιές του κασέτες και θα υπενθυμίζει διαρκώς στον εαυτό του τους στίχους: Μην τους πιστεύεις ό,τι κι αν πουν/ Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς.
Το Art Polis Café και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος της Χίλντας Παπαδημητρίου
ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ
την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013, στις 7:30 μ.μ.,
στο Art Polis Café
(Πεσμαζόγλου 5, αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα).
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν
ο συγγραφέας-σεναριογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος
και ο δημοσιογράφος Θανάσης Μήνας.




ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros
CINEMA THERAPY
Κινηματογράφος και ψυχολογία με τις Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση ξεκινά ένα νέο βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα …ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καυγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Πρεμιέρα την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013, στις 8 μ.μ. με τη θεματική: Τι γίνεται όταν τελειώνει ο έρωτας;
Στο Cinema Therapy το παραδοσιακό ψυχολογικό σεμινάριο συναντά την κινηματογραφική προβολή και το αποτέλεσμα είναι μια διαδραστική βιωματική άσκηση φωτισμένη από τη μαγική λάμψη του κινηματογράφου που μας επιτρέπει να μοιραστούμε συναισθήματα, να λύσουμε το κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων, να προβληματιστούμε και εν τέλει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους.
Οι συντονίστριες Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων -επαγγελματίες ψυχολόγοι και κατάλληλα καταρτισμένες στην κινηματογραφο-θεραπεία- επιλέγουν τα κινηματογραφικά ερεθίσματα και σας καλούν να τις ακολουθήσετε σε ένα δίωρο ταξίδι αυτογνωσίας, επιτρέποντας σε αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες να σας συνεπάρουν και να «αναδείξουν» νέες πτυχές της προσωπικότητάς σας.
Με αφορμή το κινηματογραφικό απόσπασμα που θα προβάλλεται κάθε φορά, εκτός από τη διασκέδαση και τον προβληματισμό, απώτερος στόχος είναι η συνάντηση με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Οι υπόλοιπες συναντήσεις και θεματικές:
• Χάσμα Γενεών! Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
• Έχεις έρθει ποτέ αντιμέτωπος με την προδοσία; Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΘΕΜΑ: Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας
Για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, από 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, τα ακόλουθα θέματα:
• Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την παραγωγή συνεχούς γραπτού λόγου στην τάξη. Στόχοι της διδασκαλίας, προϋποθέσεις για την εφαρμογή, τι κερδίζει ο μαθητής, πώς αξιολογούμε τα μαθητικά κείμενα.
• Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο: Πώς οι μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, σχεδιάζουν, γράφουν και παρουσιάζουν το δικό τους βιβλίο στην τάξη.
• Ο λογοτεχνικός ήρωας: Οι εκπαιδευτικοί συζητούν, με βάση συγκεκριμένα λογοτεχνικά παραδείγματα, πώς κατασκευάζεται ο λογοτεχνικός ήρωας και δοκιμάζουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατασκευή του, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στην τάξη.
• Ποιητική φόρμα: Πώς οι περιορισμοί στην ποιητική φόρμα μπορούν να λειτουργήσουν δημιουργικά για τους μαθητές. Ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος, λίμερικ, χαϊκού.
• Δημιουργική γραφή και θεωρία της λογοτεχνίας: Πώς μπορώ να διδάξω στους μαθητές τεχνικές αφήγησης με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.
Εισηγήτρια: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας-φιλόλογος
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν με την εγγραφή τους το βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι Γραμματική της φαντασίας: Εισαγωγή στην τέχνη να επινοείς ιστορίες.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου και σχεδιασμού εκπαιδευτικής δραστηριότητας.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ: Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα διδακτικές ώρες και κοστίζει 100 ευρώ (85 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα υπόλοιπα επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ).
Δηλώσεις συμμετοχής
• στο τηλ.: 211 3003580
• στα e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο θεατρικής αγωγής
Ένα εργαστήρι τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 7-9 ετών με την παιδαγωγό προσχολικής ηλικίας-συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 1, 15 και 29 Νοεμβρίου, 6 Δεκεμβρίου 2013
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -100 € για δύο αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσει στα παιδιά την τέχνη του θεάτρου μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.
Με ερέθισμα την ιστορία Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τη σειρά «Μικρές Καληνύχτες», τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια ρόλων, θα αυτοσχεδιάσουν, θα στήσουν τον δικό τους σκηνικό χώρο και θα παρουσιάσουν στο κοινό με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία. Με έναν πλούσιο συνδυασμό τεχνικών αφήγησης, σωματικού θεάτρου, μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν ως γλώσσα επικοινωνίας, εκτός από τη φωνή, τους ήχους και τη μουσική, τις κινήσεις, το σώμα, θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους, θα γνωρίσουν τα στάδια της θεατρικής πράξης και θα εξοικειωθούν με το σύνολο των εκφραστικών μέσων του θεάτρου.
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με το ανέβασμα της παράστασης από τα ίδια τα παιδιά το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο.
Δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήριο:
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου). Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
50 χρόνια Καπλάνι της βιτρίνας
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά 8-12 ετών
Μια συνάντηση με την Άλκη Ζέη με αφορμή το εμβληματικό βιβλίο της και αγαπημένο των παιδιών το οποίο μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές και γενιές.
Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου Το καπλάνι της βιτρίνας. Η Άλκη Ζέη περιμένει τους μικρούς αναγνώστες στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για να συνομιλήσουν για το βιβλίο και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
Εμπνευστείτε από το βιβλίο και φέρτε μαζί σας ζωγραφιές, κείμενα, στίχους που η φαντασία σας θα γεννήσει. Και μην ξεχνάτε το σύνθημά μας: ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr με τίτλο 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ. Στο μήνυμα θα πρέπει να σημειώνετε έως δύο ερωτήσεις που το παιδί θα ήθελε να θέσει στη συγγραφέα σχετικά με το βιβλίο και τα προσωπικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας) και του κηδεμόνα του.
Εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και η δήλωση συμμετοχής πληροί τις προϋποθέσεις, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα σας επιβεβαιώσει την κράτηση της θέσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…
Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Ιορδανίδου
Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013, στις 8 το βράδυ
Η συγγραφέας συνομιλεί με τους αποφοίτους και τους νέους σπουδαστές των σεμιναρίων επιμέλειας και διόρθωσης κειμένων που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, καθώς και με το αναγνωστικό κοινό, και απαντά στις απορίες τους.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΘΕΜΑ: Νεοελληνική Γλώσσα: Από τα «παραδοσιακά» κείμενα στα ποικίλα «ψηφιακά κείμενα» του Διαδικτύου
Για τους φιλολόγους και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, από 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Ένα διερευνητικό επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα προσεγγίσει τον ενδιαφέροντα κόσμο των γραπτών και ψηφιακών κειμένων με στόχους:
• Τη διαμόρφωση κριτηρίων επιλογής και αξιοποίηση γραπτών και ψηφιακών-οπτικοακουστικών και άλλων κειμένων (YouTube, Facebook και Twitter) στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
• Την παρουσίαση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών για την καλλιέργεια ικανοτήτων κριτικής ανάγνωσης και παραγωγής πρωτότυπου, γραπτού και προφορικού, λόγου από τους μαθητές (Ψηφιακός Γραμματισμός).
Εισηγητές
• Κώστας Αγγελάκος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής του περιοδικού ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
• Δημήτρης Λάππας, φιλόλογος, επιστημονικός συνεργάτης της ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
• Νατάσα Μερκούρη, φιλόλογος, επιστημονική συνεργάτιδα της ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν με την εγγραφή τους το βιβλίο των Ευγένιου Π. Αυγερινού, Γιώργου Κόκκινου, Γεωργίου Παπαντωνάκη, Αλιβίζου Σοφού Νέες τεχνολογίες και επιστήμες της αγωγής.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου με την υπογραφή και τη σφραγίδα και των δύο φορέων (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ: Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα διδακτικές ώρες και κοστίζει 100 ευρώ (85 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα υπόλοιπα επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ).
Δηλώσεις συμμετοχής
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το φουστάνι με τις πεταλούδες της Σοφίας Μαντουβάλου
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Οι πεταλούδες, οι ψυχές της αγάπης, οι φτερωτοί πανέμορφοι συγκάτοικοι της γης αγγίζουν χωρίς φόβο τα φτερά τους, για να γνωριστούν, να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον και να αγαπηθούν.
Μια ιστορία με φόντο ένα φουστάνι με πεταλούδες που έρχονται από κάθε γωνιά της γης δίνει στη Σοφία Μαντουβάλου την ευκαιρία να αναλάβει χρέη …μοδίστρας και, με τη βοήθεια των παιδιών, να ετοιμάσει ένα μεγάλο φόρεμα από χαρτί και αγάπη! Ένα φουστάνι που θα ταξιδέψει στη συνέχεια σε πολλές πόλεις μεταφέροντας μηνύματα αγάπης που αφορούν τις διαπολιτισμικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και βέβαια τις ιδέες και τα συναισθήματα των παιδιών, που θα φτερουγίσουν με τις χάρτινες πεταλούδες- ψυχές.
Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου θα αφηγηθεί το Φουστάνι με τις πεταλούδες και μετά θα φτιάξει μαζί με τα παιδιά αυτό το μοναδικό στον κόσμο φουστάνι.
Τα παιδιά θα κληθούν να φτιάξουν τις δικές τους χάρτινες πεταλούδες, να τις ζωγραφίσουν και να γράψουν πάνω σε αυτές τις ευχές τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της συγγραφέως θα τοποθετήσουν τις πεταλούδες τους πάνω στο φουστάνι συνθέτοντας έτσι ένα πανέμορφο μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και ενότητας των λαών.
Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Η τέχνη και η τεχνική του μυθιστορήματος με τον συγγραφέα Νίκο Δαββέτα
Ένας κύκλος 10 τρίωρων μαθημάτων αφιερωμένος στην τέχνη της γραφής και της ανάγνωσης
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη 18:30-21:00
• Κόστος: 300 € - Για φοιτητές και ανέργους: 250 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Το τέλος μιας σχέσης του Γκράχαμ Γκρην
• Έναρξη σεμιναρίου: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013
• Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013, στις 6 μ.μ.
• Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr.
Λίγα λόγια για το περιεχόμενο από τον υπεύθυνο προγράμματος: «Αγαπάτε το μυθιστόρημα, αλλά αγνοείτε την τέχνη και την τεχνική του; Διαβάζετε πολλά μυθιστορήματα, αλλά αγνοείτε τον μυθιστορηματικό «κανόνα», την παράδοση και την ιστορία του;
Στον κύκλο αυτών των μαθημάτων φιλοδοξούμε να απαντήσουμε σε βασικές απορίες αναγνωστών και επίδοξων «γραφιάδων»:
Ποιες είναι οι στοιχειώδεις απαιτήσεις μιας εξιστόρησης; Πόσους αφηγητές μπορεί να έχει μια μυθιστορία; Πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξη της πλοκής; Πώς πλάθεται ένας μυθιστορηματικός χαρακτήρας;
Αλλά και να προσεγγίσουμε κορυφαία έργα: Από το Δεκαήμερο του Βοκκάκιου και τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες ως τους Δαιμονισμένους του Ντοστογιέφσκι, τη Δίκη του Κάφκα και την Αθανασία του Κούντερα.
Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα τη μυθιστορηματική τέχνη, ξαναδιαβάζοντας με μολύβι και χαρτί –σημειώσεις, ασκήσεις και παραδείγματα- τα κείμενα που μας έκαναν να την αγαπήσουμε...»
O Νίκος Δαββέτας είναι συγγραφέας και κριτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα από τις σελίδες του περιοδικού Διαγώνιος το 1981. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι ποιητικά βιβλία (Οι εραστές της Όστριας, Λευκή Φούγκα, Η μυστική ταφή της Ελεονόρας Τίλσεν, Τα μήλα της Εδέμ, Το κίτρινο σκοτάδι του Βαν Γκογκ, 15 Οκτωβρίου 1960), μια συλλογή διηγημάτων (Ιστορίες μιας ανάσας) και τέσσερα μυθιστορήματα (Το θήραμα, Λευκή πετσέτα στο ρινγκ, Η εβραία νύφη, Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη). Το 2010 το βιβλίο του Η εβραία νύφη τιμήθηκε με το βραβείο μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών και δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε στην Ολλανδία σε μετάφραση του Hero Hokwerda. Επίσης, ποιήματα και διηγήματά του μεταφράστηκαν στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Το 2003 κυκλοφόρησε στη Μ. Βρετανία μια επιλογή του ποιητικού του έργου σε απόδοση Tomas Nairn. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Partisan Review, Agenda, Waves, Modern Poetry in Translation, Erythia. Υπό έκδοση βρίσκεται ο τόμος Η λογοτεχνία υπό κρίση, στον οποίο ο συγγραφέας έχει συγκεντρώσει τα κριτικά του κείμενα που δημοσίευσε κατά καιρούς σε περιοδικά κι εφημερίδες (Το Βήμα, Καθημερινή, Το Τέταρτο, Νέα Εστία, Εντευκτήριο κ.ά.).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS

Νέες κυκλοφορίες


Πλανόδιοι θεριστές
Ευγενία Φακίνου
ISBN: 978-960-03-5594-9
Μόνη, άνεργη κι έγκυος στον πέμπτο μήνα, η Ελένη εγκαταλείπει την πρωτεύουσα και περιφέρει την απόγνωσή της σ’ έναν τόπο παρακμής και λήθης, με ωραία φύση και ρημαγμένα χωριά. Συναντά τους Πλανόδιους Θεριστές, ενώνεται μαζί τους, αλλά σύντομα τους αφήνει επειδή η εγκυμοσύνη της την εμποδίζει. Συμπτώσεις κι ανεξήγητα συμβάντα την υποχρεώνουν να συγκατοικήσει μ’ έναν εκκεντρικό ομοφυλόφιλο, έναν παλαιό αγωνιστή μεταλλωρύχο, μια γυναίκα έτοιμη να κάνει φόνο κι ένα ουρανοκατέβατο παιδάκι. Είναι μια δύσκολη συμβίωση που τους εξωθεί στα όριά τους ή και πέρα απ’ αυτά, καθώς η ώρα της γέννας πλησιάζει. Πώς θα βγουν από αυτή τη συνύπαρξη; Ποιος είναι ο προορισμός τους και ποιος τον καθορίζει; Ισχύει ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει ν’ αγαπηθούν με κάθε τρόπο ή κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο;
Ένα ταξίδι στο σκοτάδι αλλά και στο φως των καιρών μας. Μια περιπλάνηση που αφορά όλους μας.

Άγρια Ακρόπολη
Νίκος Α. Μάντης
ISBN: 978-960-03-5622-9
Έτος 2159 μ.Χ. Ο κόσμος πλέον διοικείται με βάση τη νοημοσύνη: χωρίζεται σε αναστημένους προ-ανθρώπους, τους Νεάντερταλ, που απλώς επιβιώνουν ως μέλη της πιο εξαθλιωμένης κάστας της παγκόσμιας τάξης, και σε Χόμο Σάπιενς, που ζουν για να δίνουν τεστ με στόχο την άνοδό τους στην ιεραρχία. Όλα κινούνται γύρω από το περιβόητο «εμβόλιο της ευφυΐας». Μόνο όσοι εμβολιάζονται έχουν τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια. Οι υπόλοιποι πρέπει να υπηρετούν ισόβια τους άλλους.
Ο Μάνο είναι ένας νεαρός Νεάντερταλ, κάτοικος της Μητρόπολης Νέας Αθήνας. Κάποιο βράδυ έρχεται σε επαφή με έναν άγνωστο, τον Άξελ, που ανήκει σε οργάνωση για την ανατροπή του συστήματος. Τότε του παρουσιάζεται μία και μοναδική ευκαιρία να αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Οι κίνδυνοι βέβαια είναι πολλοί και παραμονεύουν στους πάνω ορόφους της Μητρόπολης, στην Αλεξάνδρεια, κι ακόμα πιο ψηλά, στον Θόλο, όπου βρίσκονται οι Πιστοποιημένοι.
Μια ολόκληρη κοινωνία έχει μάθει να αντιμετωπίζει τους Νεάντερταλ σαν ζώα, αδυνατώντας να δει πέρα από τα πρωτόγονα χαρακτηριστικά τους. Θα καταφέρει ο Μάνο να αλλάξει τη μοίρα του; Και αν ναι, με ποιο τίμημα;


Και τα ψάρια τραγουδούν
Χάλντορ Λάξνες
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
ISBN: 978-960-03-5626-7
Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα στα περίχωρα του Ρέικιαβικ. Ήρωας είναι ένα ορφανό αγόρι που ακούει στο όνομα Άουλβγκριμερ, λέξη που στα ισλανδικά σημαίνει «αυτός που περνάει τις νύχτες με τα ξωτικά». Όταν ο Άουλβγκριμερ έρθει σε επαφή με τη νέα καθεστηκυία τάξη του Ρέικιαβικ (πολιτικούς, ανερχόμενους επιχειρηματίες, αρριβίστες κάθε είδους), θα αρχίσει να αναρωτιέται για τις ηθικές αρχές με τις οποίες μεγάλωσε ως εγγονός ψαράδων.
Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα που θα ενθουσιάσει όσους αναγνώστες πιστεύουν ότι η λογοτεχνία πρέπει να ασχολείται με τα μεγάλα θέματα της ύπαρξης, της ηθικής και της κοινωνίας. Ένας νομπελίστας συγγραφέας που αξίζει να ανακαλύψετε.

Παρουσία
Άρθουρ Μίλερ
Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ, Μιχάλης Μακρόπουλος
ISBN: 978-960-03-5627-4
Υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του εικοστού αιώνα. Σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, μαχητικός διανοούμενος αλλά και αντισυμβατικός άνθρωπος (ο γάμος του με τη Μέριλιν Μονρόε ακόμα απασχολεί τα μίντια), ο Άρθουρ Μίλερ έγραψε και λίγα αλλά εξαιρετικά διηγήματα. Η συλλογή αυτή, που εκδόθηκε μετά θάνατον, περιλαμβάνει τα έξι τελευταία διηγήματα που ο ίδιος δεν πρόλαβε να εκδώσει και θεωρούνται η αρτιότερη συνεισφορά του στον πεζό λόγο. Από το Μπουλντόγκ (που αναφέρεται στα σεξουαλικά σκιρτήματα ενός έφηβου) ως το Αποστακτήριο Τερεβινθίνης (στο οποίο αναρωτιέται για την επιρροή της πολιτικής στη ζωή μας) ο Μίλερ στήνει όπως πάντα χαρακτήρες ζωντανούς, με αίμα και σάρκα, αποδεικνύοντας ότι η ικανότητα που επέδειξε στα θεατρικά του αριστουργήματα εύκολα μεταφέρονται από το σανίδι στον περιορισμένο χώρο ενός διηγήματος.

Ο κόσμος μου
Ντάριο Φο
Μετάφραση: Ανταίος Χρυσοστομίδης
ISBN: 978-960-03-5638-0
«Έχω περάσει τα ογδόντα αλλά έχω ζήσει τουλάχιστον εκατόν πενήντα χρόνια», λέει στην αρχή αυτού του βιβλίου ο Ντάριο Φο, ο πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1997. Εκατόν πενήντα χρόνια γεμάτα εντάσεις – μια ζωή έντονη, χορταστική, ανήσυχη, γόνιμη. Σε αυτή τη μακριά εξομολόγησή του, ο Φο μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για τις ρίζες του σε ένα χωριό αδιόρθωτων παραμυθάδων του ιταλικού βορρά, για τα μεταπολεμικά χρόνια που τον είδαν φοιτητή στο Μιλάνο, για τις μεγάλες θεατρικές του επιτυχίες, για το εναλλακτικό πολιτικό θέατρο για τη συχνά μοναχική πολιτική του δράση, για την αντισυμβατική στάση που κράτησε σε όλη του τη ζωή. Ο Φο μιλάει ακόμα για το Νόμπελ και τις αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε, για τη ζωγραφική του, για τη θρησκεία, τη λογοκρισία, την κωμικότητα, τη συνέπεια, τις μάσκες, τους κλόουν, για ό,τι τον έκανε διάσημο αλλά και καρφί στο μάτι των πιο συντηρητικών συμπατριωτών του. Ένα αξέχαστο βιβλίο για αυτή τη «μεγάλη, σύντομη τρέλα που είναι η ζωή».

Οι φύλακες των αστεριών
Ελένη Πριοβόλου
ISBN: 978-960-03-5617-5
Ζουν στο ίδιο χωριό, κάτω από τον ίδιο ουρανό. Έφηβοι που έχουν τα ίδια όνειρα, τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες ελπίδες. Πηγαίνουν στο ίδιο γυμνάσιο, αλλά είναι ξένοι μεταξύ τους. Μουσουλμάνοι, χριστιανοί, Ρομά. Οι κοινωνίες όπου μεγαλώνουν στέκονται εμπόδιο στο να γίνουν μια δεμένη συντροφιά. Μια ομάδα τέτοιων παιδιών με τη βοήθεια των δασκάλων τους αρχίζουν να αναρωτιούνται το γιατί. Κάνουν το μεγάλο βήμα μες στο σχολείο για να ενώσουν τους κρίκους της αλυσίδας τους. Με καλή θέληση βρίσκουν τα κοινά τους στοιχεία: την αγάπη τους για τη γνώση και τη μάθηση, για τη φύση, για τα άλογα, για τα αστέρια. Ανακαλύπτουν τις ομοιότητες των πολιτισμών τους και τις κοινές καταβολές των μύθων τους. Το παιχνίδι της μοίρας, που αποδίδει με το δικό της τρόπο τη δικαιοσύνη, τα μπλέκει σε μια περιπέτεια, από όπου βγαίνουν πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει.
Ένα βιβλίο για την αγάπη, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την άρση των προκαταλήψεων μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου.

Οι 11 πιο τρομακτικές πόλεις-φαντάσματα του κόσμου

Έρημοι δρόμοι, σπίτια όπου υπάρχουν ακόμα τα υπάρχοντα των ιδιοκτητών τους, σχολεία χωρίς μαθητές και ανέπαφες εκκλησίες συνθέτουν το σκηνικό τους. fantasmata.jpg

Η διατροφική αξία των ζυμαρικών

Η διατροφική αξία των ζυμαρικών
Η σημασία στην απόλαυση της τροφής

Πέντε μύθοι για το αλκοόλ

Όταν η δίαιτα δεν φέρνει αποτέλεσμα…

Η θεραπευτική πλευρά της τέχνης

Τριακόσιες χιλιάδες άτομα πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό

Καταναλώστε σοκολάτα άφοβα

Νέες Εκδόσεις

Οκτώβριος 2013 
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
Luciana Benincasa

Μία πρωτοποριακή μελέτη για την αντιγραφή στις γραπτές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, και τον τρόπο που αυτή εντάσσεται στην υπάρχουσα φοιτητική νοοτροπία και συμπεριφορά. Τα ευρήματα ερμηνεύονται μέσα από αυτή την οπτική και ο λόγος των συμμετεχόντων περιγράφεται σε σχέση με τις πολιτισμικές αξίες της ευρύτερης κοινωνίας. Οι «αντιφάσεις» στο λόγο των φοιτητών και φοιτητριών προσεγγίζονται ως έκφανση ενός συνεχόμενου «πολιτισμικού διαλόγου», ο οποίος διεξάγεται στην Ελληνική κοινωνία μεταξύ διαφορετικών αντιλήψεων γύρω από τις έννοιες του κανόνα και του νόμου.
ISBN: 9789604584284
Σελίδες: 256 Περισσότερα...
ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Αλέκος Παπασαραντόπουλος, Επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσούκος, Πέτρος Παπασαραντόπουλος

Οι "Ημέρες Πολέμου" του Αλέκου Παπασαραντόπουλου είναι έργο βαθιά συναισθηματικό και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ιστορία ενός ανθρώπου που βίωσε από την πρώτη γραμμή τις πιο δύσκολες, ματωμένες και συνάμα λυτρωτικές στιγμές του νέου Ελληνικού κράτους και όχι μόνο επέστρεψε στην καθημερινότητα, αλλά διατήρησε την ανθρωπιά, το χιούμορ και τη θέληση του για ζωή, όταν όλα τριγύρω έδειχναν χαμένα. Ελπίδα, χιούμορ, απελπισία, θρίαμβος και το παράδοξο, όλα έχουν χωρέσει σε αυτές εδώ τις σελίδες. Ένα σπάνιο έργο, καμωμένο στο σκοτάδι και τη φωτιά, διαχρονικό και άμεσο, λέει μια από τις πιο αρχαίες και όμορφες ιστορίες του κόσμου. Εκείνη της επιβίωσης, του ταξιδιού που καταλήγει σε αγκάλιασμα αγαπημένων. Αυτές τις σκοτεινές ημέρες, δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο.
ISBN: 9789604584666
Σελίδες: 240 Περισσότερα...
<>
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146 Fax 2310-256148
machi@epikentro.gr
www.epikentro.gr

O Sir Paul McCartney μόλις κυκλοφόρησε το νέο του video clip για το τραγούδιQueenie Eye.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOowaNsirn3rnf_WXfXpJQl86niHu-brgpW-sfPKYEC5IO15B92BawxlpDNHpsBjPTbpjDeqEVlsOl_X9OU4uPO148WOqDvffAohtyyy0fbWnG1adQKZrTTiqgDr9S1-sxTm1-opvBGRA/s1600/McCartney+New+Deluxe.JPG
Sir Paul McCartney μόλις κυκλοφόρησε το video clip για το πρωτο single με τιτλο Queenie Eye, μεσα απο το νεο του album NEW.
Το video clip ξεκινάει και αρχικά βλέπουμε τον Johnny Depp να κουνιέται στο ρυθμό του τραγουδιού, ηKate Μoss χορεύει πάνω στο πιάνο και ηMeryl Streep μπαίνει διακριτικά κάποια στιγμή και η λίστα με τους διάσημους που συμμετέχουν δεν τελειώνει εκει, βλέπουμε επίσης τον Chris Pine, τον Jude Law, τονJeremy Irons και πολλούς άλλους σε μία καλλιτεχνική κολεκτίβα που έχει πολύ ενδιαφέρον και για πρώτη φορά βλέπουμε την Kate Moss και τονJohnny Depp μαζί μετά τον χωρισμό τους. 
Το βίντεο έχει γυριστεί στο θρυλικό στούντιο Abbey Road, γνώριμο του Paul McCartney και σκηνοθέτης του βίντεο είναι ο Simon Aboud, που είναι ο άντρας της κόρης του Mary. 
Δειτε εδω το video clip:
  http://www.youtube.com/watch?v=5CfLUmVso30

BIKY MOΣΧΟΛΙΟΥ - ΖΩΡΖ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Προγνωστικός Χάρτης Ύψους και Διεύθυνσης Κύματος για 2013-10-30 21:00:00

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 29-10-13/21 UTC
ΟΜΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1012 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ
ΠΡΩΙ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ
ΠΡΩΙ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ
ΠΡΩΙ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ
ΠΡΩΙ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ
ΠΡΩΙ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ
ΠΡΩΙ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-10-2013 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-10-2013
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 EΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 31-03-2013
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΙΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΟ
ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Perfect TEN - PODCAST - October 2013

Perfect TEN - PODCAST - October 2013

Υποκλοπές και από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα - in.gr

Νέες αποκαλύψεις για την NSA
Kέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.  
Υποκλοπές και από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα
Επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές
Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα
Δύο ύποπτους για το δυστύχημα στην Τιενανμέν εντόπισαν οι Αρχές
Με «δράση» απειλεί ο Κάμερον ΜΜΕ που δίνουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις
Νεκρούς και ζημιές αφήνει πίσω της η κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη
Κυβερνητικός ελιγμός για συμπληρωματικό προϋπολογισμό εντός του 2014
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό
Αρχισε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Θεαματικό ξέσπασμα στον Ήλιο θα κατάπινε 20 πλανήτες σαν τη Γη
Οπτικό σύστημα μετάδοσης υπόσχεται διαπλανητικό 3D βίντεο
Οι φαλαινοθήρες είχαν περίεργη άποψη για την τέχνη
Τον Λου Ριντ αποχαιρετά ο κόσμος της ροκ
«Το χαμόγελο της Τζοκόντας» από την Καμεράτα
«Ο Καβάφης κι εγώ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
«Να σταματήσουν την προπαγάνδα ο ΟΣΦΠ και τα παραρτήματά του» λέει ο ΠΑΟ
Ένας «σίφουνας» Παναιτωλικός «σκόρπισε» την Καλλονή
«Πράσινα» τα Τρίκαλα με εντυπωσιακό Γιάνκοβιτς
 
Σινεμά για σινεφίλ, παιδιά, λάτρεις της περιπέτειας και του ονείρου & κωμωδίες αυτήν την εβδομάδα
Αφιέρωμα: 22 βιβλία για την 28η Οκτωβρίου 1940
Πάμε θέατρο: 15 σύγχρονες, μοντέρνες, ανατρεπτικές κωμωδίες
Κερδίστε τα βιβλία: «Η κυρία Νταλογουέι», «Ο μεγάλος Γκάτσμπυ», «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη»
Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο "Ολα Χάθηκαν": οne man show...
G tour: Ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας για καλό σκοπό
Οκτώ παιδικές θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε αυτό το χειμώνα
Ουγγρικές μελωδίες στο Μουσείο Ακρόπολης
«Η Φαντασία της Πραγματικότητας» μέσα από το φακό της Βάσως Αλλαγιάννη
Οδηγούμε στην Αυστρία τη νέα BMW X5
Βροχή αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP
Alfa Romeo Giulietta GTA: Στον δρόμο που χάραξε η 4C
Βόρεια Εύβοια, πράσινο και γαλάζιο!
Δεν θα περάσουν από το Καλπάκι...
27 Οκτωβρίου: ημέρα τιμής για την ελληνική σημαία!
Κερδίστε ένα τριήμερο στoν ξενώνα Φρετζάτο, στην Ελάτη Τρικάλων!
Γίνε η ΜΟΥΣΑ μας στο Instagram
Το παριζιάνικο καρέ
Τα γυμνά του Christian Louboutin
Οι αλυσίδες της Chanel
Όλη η αλήθεια για τα ελληνικά fashion weeks
Γαλλικό μανικούρ με φαντασία
Γονιδιακή μετάλλαξη ένοχη για τον «αργό» μεταβολισμό
Βακτήρια του στόματος «μαρτυρούν» την καταγωγή μας
Δωρεάν μουσικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό
Μελάνωμα: Νέες θεραπείες διαθέσιμες και στην Ελλάδα
Τριπλάσια μείωση της LDL χοληστερόλης με alirocumab
Λύθηκε το μυστήριο της ποικιλομορφίας των ανθρώπων
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
7 λόγοι για τους οποίους οι μαμάδες θα έπρεπε να αναλάβουν την κυβέρνηση!
Οι διάσημες μαμάδες και τα πολυτελή σπίτια τους
8 δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνει ένα νήπιο
Χάστε 5 κιλά σε 7 ημέρες με τη δίαιτα του αγγουριού
10 πράγματα που θα ήθελα να ξέρει η κόρη μου όταν μεγαλώσει
5 μύθοι για τη γονιμότητα
Δορυφορικό Ίντερνετ σε ταχύτητες ADSL σύντομα στην Ελλάδα
Με 1.400 νέες καταλήξεις διευθύνσεων θα πλημμυρίσει το Internet
Δεν έχουν ανοσία τα προϊόντα της Apple, λέει η Kaspersky Lab
Nέο ενιαίο σκάφος για όλες τις ομάδες του Volvo Ocean Race, στον επόμενο αγώνα του 2014-2015
Η Oracle Team Usa νικήτρια του 34oυ America' s Cup