Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 17 & 18 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 17 & 18 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ

Άλλη μια καλοκαιρινή μέρα …. «χαράς» στην χώρα μας (να το λέμε όσο ακόμα μας ανήκουν κάποια κομμάτια της γιατί σύντομα δεν θα μας ανήκει τίποτα), το Πρώτο καλοκαίρι με μια κυβέρνηση «άλλου αέρα», αέρα ανάπτυξης, αέρα που μας παίρνει και μας σηκώνει λόγο των πολλών Μποφώρ (βλέπετε, είναι τόσο ανεξέλεγκτη η ανάπτυξη μας που μας παρασέρνει σε άλλες «στεριές» και άλλους πλανήτες), των μεγάλων προσπαθειών και σκληρών διαπραγματεύσεων (ένα πράμα σα να λέμε ήταν σκληροί και τους φώναζαν φέτα), το ΠΡΩΤΟ σε τελική ανάλυση καλοκαίρι με μια εκ δεξιών «αριστερή» κυβέρνηση, που κατά πολλούς, μόνο κυβέρνηση δεν θυμίζει.
Αν κάνουμε στη χώρα αυτή (όσο υπάρχει ακόμα) ένα διαγωνισμό ΨΕΥΤΙΑΣ και ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ με διαγωνιζόμενους ΟΛΑ τα κόμματα, είναι σίγουρο πως λόγο τεράστιου ανταγωνισμού, δε θα βγάλουμε νικητή.
Αντίθετα, αν μέσα σε ΟΛΗ την Ευρώπη γίνει διαγωνισμός ΚΟΡΟΙΔΩΝ, να είστε βέβαιοι πως η χώρα μας (όσο είναι ακόμα ΜΑΣ), θα ΣΑΡΩΣΕΙ όλα τα βραβεία. Παρεξηγήθηκαν κάποιοι επειδή μας αποκαλώ κορόιδα;
ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;
Εδώ ΟΛΟΙ οι πολιτικάντηδες μας το φτύνουν αυτό ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ καθημερινά και δεν παρεξηγείται κανείς.
Πείραξε που εγώ απλά το επισημαίνω βάζοντας φυσικά μέσα και τον εαυτό μου;
Τρώμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εδώ και χρόνια το ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις, παραμύθι, που μήτε παιδιά των προνηπιων δεν θα πίστευαν, μας εξευτελίζουν, μας μειώνουν, μας εξαθλιώνουν, και δεν αντιδρούμε, δεν τους στέλνουμε στον ΔΙΑΟΛΟ και ακόμα παραπέρα όπως τους αξίζει (αν και πολύ φοβάμαι πως ούτε και ο διάολος θα τους θέλει).
Απεναντίας, εμείς τους έχουμε ΕΚΕΙ, να μας κοροϊδεύουν και καλά μας κάνουν δηλαδή, αφού τα θέλει ο….. μας!
Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα είδηση αδέλφια, και κλάψτε, μόνο μη βιαστείτε να σταματήσετε το κλάμα, γιατί εκτός αυτών που θα διαβάσετε, έρχονται και άλλα.
«Μειώσεις για 600.000 συνταξιούχους
Ενας στους τέσσερις συνταξιούχους θα δει εντός του καλοκαιριού τη σύνταξή του μειωμένη, καθώς, μετά την υπογραφή και των τριών τελευταίων υπουργικών αποφάσεων από το υπουργείο Εργασίας, ξεκινά η υλοποίηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, που επιφέρει μειώσεις σε τουλάχιστον 600.000 συντάξεις και παροχές. Σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, όλες ανεξαιρέτως οι καταβαλλόμενες συντάξεις θα «αναπροσαρμοστούν», καθώς σύμφωνα με αλλαγές, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, στις υπουργικές αποφάσεις (με νέες αποφάσεις) όπου υπήρχε αναφορά για «επανυπολογισμό» διορθώθηκε με τη λέξη «αναπροσαρμογή». Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας πρόκειται για τεχνική διόρθωση, όμως, ενισχύονται οι φωνές που θέλουν όλες τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις και τις προσωπικές διαφορές, να κινδυνεύουν με μελλοντικές περικοπές.
Η αρχή των περικοπών έγινε με την εγκύκλιο για το ΕΚΑΣ, η μείωση του οποίου θα γίνει αναδρομικά από τον Ιούνιο και θα αγγίξει περίπου 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Στη συνέχεια, εκδόθηκε η εγκύκλιος για το μέρισμα των συνταξιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι αναδρομικά από την αρχή του χρόνου θα υποστούν μειώσεις μεσοσταθμικά έως 32% (σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπερνούν και το 40%) στο μέρισμα που λαμβάνουν. Και το βράδυ της Τρίτης δημοσιεύθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τις αναπροσαρμογές των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, δημιουργώντας πλέον ένα νέο τοπίο στο πεδίο των συντάξεων. Η μείωση στα εφάπαξ εκτιμάται σε 20% και θα αφορά όλες τις νέες αιτήσεις αλλά και όλες τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά. Στις επικουρικές, οι μειώσεις ακουμπούν περίπου 200.000 συνταξιούχους, των οποίων κύρια και επικουρική σύνταξη είναι άνω των 1.300 ευρώ (μεικτά) και οι οποίοι θα υποστούν μειώσεις έως και κατά 40%.
Ειδικά στην περίπτωση των επικουρικών συντάξεων, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στην πρώτη γραμμή των «θυμάτων» βρίσκονται συνταξιούχοι του ΙΚΑ με υψηλούς μισθούς και πάνω από 25 έτη ασφάλισης, συνταξιούχοι των πρώην ΔΕΚΟ, συνταξιούχοι Ταμείων με υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης, όπως το Ταμείο των ναυτικών πρακτόρων, των υπαλλήλων εμπορικών καταστημάτων, του Δημοσίου, αλλά και των τραπεζών.
Βασική προϋπόθεση για να υποστούν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι τις περικοπές είναι να λαμβάνουν σήμερα, αθροιστικά, κύρια και επικουρική σύνταξη πάνω από 1.120-1.180 ευρώ στο χέρι (καθαρό ποσό).
Εφόσον το άθροισμα κύριων και επικουρικών στις ήδη καταβαλλόμενες είναι μεγαλύτερο του συγκεκριμένου ποσού και μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών, τότε η επικουρική σύνταξή τους μειώνεται από 5% έως και 40%.
Τις μεγαλύτερες μειώσεις, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών της κοινωνικής ασφάλισης, θα υποστούν αυτοί που κατά την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων είχαν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται μεν, όχι όμως στο ανώτατο επίπεδο.
Ετσι, στην πρώτη γραμμή, με μειώσεις έως και 35% βρίσκονται συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του πρώην επικουρικού του ΕΤΕΑΜ που βγήκαν στη σύνταξη έχοντας φθάσει ή και ξεπεράσει την 22η ασφαλιστική κλάση. Αλλά και οι συνταξιούχοι του ΤΑΝΠΥ και του επικουρικού των εμποροϋπαλλήλων, που είχαν πολύ υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης, θα δουν μειώσεις έως και 40%. Εως 20% θα ανέλθουν οι μειώσεις στις συντάξεις από τα Ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ, ενώ κατά τι μικρότερες από τις αρχικώς εκτιμώμενες θα είναι οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων. Το τελικό ποσό της μείωσης εκτιμάται μεταξύ 5% και 12%. Αντίστοιχα, στο 10% εκτιμώνται οι μειώσεις των συνταξιούχων του Δημοσίου, με πολλά χρόνια ασφάλισης (άνω των 30).
Σημαντικό ρόλο στο ποιοι συνταξιούχοι θα υποστούν τελικά τις μειώσεις αυτές αναμένεται να διαδραματίσει και το ύψος της κύριας σύνταξης. Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν στην «Κ» οι ειδικοί της ασφάλισης, εάν η κύρια σύνταξη είναι υψηλή, τότε είναι πιθανό να οδηγηθούν σε μειώσεις, καθώς θα «καούν» από το σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης που θα ξεπερνά τα 1.300 ευρώ (1.120-1.180 ευρώ καθαρά).
Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση όλες οι επικουρικές συντάξεις (γήρατος, αναπηρίας και χηρείας) που σήμερα καταβάλλονται –δηλαδή πάνω από 1,6 εκατ. συντάξεις– θα πρέπει εντός των επόμενων... ημερών να επανυπολογιστούν. Ο επανυπολογισμός και το μέγεθος της περικοπής είναι μια τόσο σύνθετη διαδικασία, που κανείς συνταξιούχος δεν θα γνωρίζει τι ποσό θα του κοπεί πριν δει τον λογαριασμό του, στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος Ιουλίου (πληρωμές συντάξεων Αυγούστου). Μάλιστα, ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΤΕΑ εκτιμούν ότι ο χρόνος δεν βγαίνει, με ανοικτό το ενδεχόμενο όλα τα ποσά των περικοπών να αναζητηθούν αναδρομικά, από τις συντάξεις Ιουνίου που καταβλήθηκαν τον Μάιο, κάπου κοντά στο τέλος του χρόνου.»
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr (Έντυπη Έκδοση)
Ωραία πράματα ε;
Η κυβέρνηση που θα «χειριζόταν τα πάντα ΔΙΚΑΙΑ», που θα μοίραζε όπως πρέπει τα διάφορα «βάρη», που ΘΑ…..
Έρχεται και ΣΦΑΖΕΙ ΠΟΙΟΥΣ;
ΟΧΙ εκείνους που χρωστούν εκατομμύρια (και δεν θα τα δώσουν ΠΟΤΕ) τα οποία έτσι και εισπραχτούν δεν χρειάζεται ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις, άλλα τους «άλλους», τα ΚΟΡΟΙΔΑ, τα ΕΥΚΟΛΑ και  ΑΒΟΥΛΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΕΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΕΣΦΑΖΑΝ , ΣΦΑΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΙΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΕΙΤΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤ’ ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΙΔΟΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ.
Είπες κάτι ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ;
Δεν σε άκουσα….
Και που είστε αδέλφια, περιμένετε, έρχονται πολύ σύντομα κι άλλα.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Παραγαδιών

Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Παραγαδιών
Για να μην χάνετε ποτέ τα παραγάδια σας με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας
Τα νέα buoys (ραδιοπομποί) MIP-S της Ισπανικής εταιρίας MARINE INSTRUMENTS, είναι τα πιο αξιόπιστα εργαλεία για την αλίευση τόνου, ξιφιών και όχι μόνο. 

Είναι εξοπλισμένα με δέκτη GPS και μπαταρίες που δεν χρειάζονται επαναφόρτιση καθώς έχουν ηλιακούς συλλέκτες. 
Έτσι ξέρετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παραγάδια σας, έχοντας όλες τις πληροφορίες για τη θέση τους (σε μήκος και πλάτος με ακρίβεια χιλιοστού της μοίρας), την πορεία που κινούνται, την θερμοκρασία, απόσταση κ.λ., με μηδέν κόστος συντήρησης ή αναλώσιμων.
Τα εργαλεία αυτά είναι τα πλέον κατάλληλα για τις ελληνικές θάλασσες γιατί έχουν μεγάλη εμβέλεια και ακρίβεια εντοπισμού των παραγαδιών σας. Στην οθόνη του computer ή laptop έχετε ένα πλήρες plotter με χάρτες C-MAP, όπου βλέπετε όλες τις πληροφορίες για τα buoy, τη θέση τους σε μήκος και πλάτος, την πορεία που κινούνται, την θερμοκρασία, απόσταση κ.λ. Το κάθε buoy έχει λευκό φως φλας για να ειδοποιεί τα παραπλέοντα πλοία και σε περίπτωση που κάποιος πάρει κάποιο buoy του είναι άχρηστο. Κάθε buoy έχει ένα δικό του μοναδικό κωδικό έτσι ώστε να το βλέπετε μόνον εσείς στο plotter σας.
απόσταση μέχρι 100 ΝΜ
ακρίβεια στίγματος μέχρι 3 μ
μηδενικό κόστος λειτουργίας
ασφάλεια μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων
αυτόματη επαναφόρτιση από ηλιακούς συλλέκτες
οικονομία στα καύσιμα
άπειρη αυτονομία αφού οι μπαταρίες δεν εκφορτίζονται ποτέ τελείως
μικρό μέγεθος και βάρος

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η πρόταση της εβδομάδας! Shadow Polmar UHF 3W

Η πρόταση της εβδομάδας!
Shadow Polmar UHF 3W

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR 446. 16ch 8+8 ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
* MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΗ ΜΕΧΡΙ 2 WATT ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ( OFSET,TONE ENCODER /DECODER /WIDE,NARROW)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ. 
Ultra-small size design Easy to use
Monitor function
3,7V/1200mAh Li-ion battery
PC functions manageable:
- 50 CTCSS and 83 DCS codes
- Squelch treshold level
- TOT (Time-Out-Timer) function
- BCL (busy channel lock) function
Power Save function 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ, ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ / ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Νέα βιβλία

Ναταλία Καπατσούλια - Η μαμά πετάει

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Μικρά Μολύβια- Καθένας έχει τη δική του λάμψη

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
ΑΝΑΖΗΤΕΊΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

🎧 Κάρτες Ήχου...για το Home Studiο σου!!!

✓ Άμεση Αποστολή ✓ 2 Χρόνια Εγγύηση
Κάρτες Ήχου
YAMAHA AG-03 Κάρτα Ήχου
STEINBERG UR-12 USB Κάρτα Ήχου
ESI U-22XT USB Κάρτα Ήχου
PRESONUS Audiobox iTwo Audio Interface
ALESIS iO4 Κάρτα Ήχου USB
AUDIENT ID-14 Kάρτα Ήχου
RME Babyface-Pro USB Desktop Κάρτα Ήχου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ


Κατερίνα Καριζώνη
15 Ιουνίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Poeta Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο - Καφέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη Η πόλη των αθώων την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Τάσος Κατσαρός, μέλος του Poeta
Γιάννης Τσιτσίμης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη γερμανική Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση στη Θεσσαλονίκη.
Poeta Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο - Καφέ
Αριστοτέλους 34
Θεσσαλονίκη




Ευγενία Φακίνου

16 Ιουνίου 2016
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου Στο αυτί της αλεπούς την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ.
Με την Ευγενία Φακίνου θα συνομιλήσουν οι:
Θανάσης Βαλτινός, συγγραφέας, ακαδημαϊκός
Σωτήρης Χατζάκης, σκηνοθέτης.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210-32.17.917




Κατερίνα Καριζώνη

17 Ιουνίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Καριζώνη Η πόλη των αθώων την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 9 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάσος Παπαναστασίου.
Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Παραλία
Θεσσαλονίκη

Αριστοτέλης, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Αριστοτέλης, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Αριστοτέλης, σειρά: Χρονοταξιδευτές

  Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, οι Χρονοταξιδευτές φέρνουν τα παιδιά μας κοντά σε μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος
καθιστώντας τες οικείες και γνώριμες, αγαπητές και πάνω από όλα ανθρώπινες, δίνοντάς τους το δικαίωμα και την ευκαιρία να τις κατανοήσουν, να τις αναλύσουν και γιατί όχι, να τις ερευνήσουν και ακόμα περισσότερο μέσα από δική τους πλέον πρωτοβουλία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιδί για να αγαπήσει κάτι, πρέπει πρώτα από όλα να το γνωρίσει και να οικειοποιηθεί χωρίς μηχανιστικούς και τυποποιημένους τρόπους.
 Οι Χρονοταξιδευτές είναι μία εξαιρετικά καινοτόμος σειρά των Εκδόσεων Ταξιδευτής που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες -μαθητές του Δημοτικού Σχολείου- και στοχεύει σε μια γνωριμία τους με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν. 
   
Αριστοτέλης
συγγραφέας: Καμαράτου - Γιαλλούση Ειρήνη
32 σελ.
ISBN 978-960-6748-33-2

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
“ΔΙ΄ ΑΣΗΜΑΝΤΟΝ ΑΦΟΡΜΗ”
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Συνταξιδιώτες επί σκηνής οι:
Ψαραντώνης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Αργύρης Μπακιρτζής, Χάικ Γιαζιτζιάν
Η Φωτεινή Βελεσιώτου  συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά με τις επιλογές και την καλλιτεχνική προσφορά της στο χώρο της μουσικής.
Σεμνή αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με τον δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας τον δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της.
Για τη μεγάλη της συναυλία λοιπόν φέτος το καλοκαίρι προσκάλεσε τέσσερις προσωπικότητες του χώρου για ένα μουσικό οδοιπορικό με πολλές κορυφώσεις και αναφορές της μουσικής παράδοσης της Μεσογείου.
Προπώληση εισιτηρίων εδώ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ - Άλλη μια συναυλία στο Θέατρο Πέτρας - ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13, ΤΡΙΤΗ 14 & ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Άλλη μια συναυλία  του Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Πέτρας!
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016
Λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων για τις δυο πρώτες συναυλίες στις 13 & 14 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, θα δοθεί και μια Τρίτη συναυλία τη Τετάρτη 15 Ιουνίου!

και αυτή τη Δευτέρα 13-6-2016,με λάδι από Μεσσηνία και Χαλκιδική!

Τα καλύτερα της εβδομάδας που μας πέρασε

ArtTravel

1

Θεσσαλονίκη-Βαρκελώνη με τρένο.


Αν έχετε χρόνο και διάθεση για περιπέτεια γίνεται.
2

Ελλάδα

20+1 ονειρεμένες, εξωτικές παραλίες της.
3

Λευκάδα

 Η παραλία των Εγκρεμνών μετά το σεισμό.
4
20+1 καλύτερα τραπέζια δίπλα στο κύμα.
EDITOR'S PICK

Τα 4 πιο πολύχρωμα νησιά του κόσμου.

Δύο νησιά μας στα πιο άγνωστα της Ευρώπης!