Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Νέες εκδόσεις Από την Διάπλαση

Με παιχνίδι γράφω λέξη και στην πρώτη πιάνω θέση
Συγγραφέας:Έλενα Αρτζανίδου
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Έτος:29 Μαίου2009
Σχήμα:21Χ29 Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό ISBN:960-6638-81-7
Ένα βιβλίο για τα παιδιά που τελειώνουν το Νηπιαγωγείο αλλά και για όσα μόλις αποχαιρέτησαν την Πρώτη τάξη του Δημοτικού.
Τα παιδιά μέσα από παιχνίδι ανακαλύπτουν λέξεις και οδηγούνται σε αυθόρμητη γραφή.
Ποιήματα και ιστορίες τα δελεάζουν και τα καλούν να παίξουν και να μάθουν.Έρχονται σε επαφή με έννοιες, αριθμούς, απλές πράξεις και προτείνουν τρόπους επίλυσης των προβλημάτων.
Ευαισθητοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος και καλούνται μέσα από τα σύμβολα να αναγνωρίσουν και να προτείνουν λύσεις στους μεγάλους.
Αναγνωρίζουν ήρωες της μυθολογίας μας και τους καταγράφουν με τον δικό τους τρόπο.Κατασκευάζουν ενώ αναρωτιούνται πάντα «γιατί» και στη συνέχεια προτείνουν τη λύση τους.
Το βιβλίο έγινε έχοντας υπόψη τη νέα πρόταση του αναλυτικού προγράμματος στα Νηπιαγωγεία.
Ζωγραφίζω και μαθαίνω τις εποχές με την ποντικοπαρέα
Συγγραφέας: Φερένα Σκόρδη
Εικονογράφος: Φερένα Σκόρδη
Έτος:29 Μαίου2009 Σχήμα:21Χ29 Σελίδες:112
Εξώφυλλο:μαλακό ISBN:978-960-6864-16-2
Πάρε τους μαρκαδόρους και τα χρωματιστά σου μολύβια και διασκέδασε μαζί με την ποντικοπαρέα μαθαίνοντας για τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
Ένα βιβλίο ζωγραφικής με δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αναπτύξει τις νοητικές του δεξιότητες και το παροτρύνουν να ελευθερώσει τη φαντασία του με τρόπο δημιουργικό και διασκεδαστικό.
Παράλληλα, συντροφιά με την ποντικοπαρέα, μαθαίνει τι συμβαίνει στη φύση και στα ζώα, τι γιορτάζουμε και τι γευόμαστε κάθε εποχή του χρόνου.
Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445

Coraline: Το σπίτι στην ομίχλη του Neil Gaiman

Oι εκδόσεις οξυ παρουσιάζουν το βιβλίο του Neil Gaiman Coraline: Το σπίτι στην ομίχλη Το νέο σπίτι της οικογένειας της μικρής Κόραλαϊν έχει είκοσι ένα παράθυρα και δεκατέσσερις πόρτες.
Οι δεκατρείς από αυτές ανοίγουν και κλείνουν.
Η δέκατη τέταρτη είναι κλειδωμένη, γιατί οδηγεί σε έναν άλλον κόσμο, έναν κόσμο σχεδόν ολόιδιο με αυτόν της Κόραλαϊν, μα τόσο διαφορετικό.
Η Κόραλαϊν θα διαβεί το κατώφλι αυτής της πόρτας, για να εξερευνήσει τον νέο κόσμο, και θα εντυπωσιαστεί από τα θέλγητρά του.
Εκεί, όμως, θα γνωρίσει τους άλλους της γονείς και θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνουν για να την κρατήσουν για πάντα εκεί και να την αλλάξουν...
Σε έναν κόσμο με ζωντανά παιχνίδια, ποντίκια κατασκόπους, κλεμμένες ψυχές και αιώνια ομίχλη, η μικρή Κόραλαϊν θα πρέπει να παλέψει με όλη της τη δύναμη για να σώσει τους πραγματικούς της γονείς και την ψυχή της. ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ NEIL GAIMAN ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Της ΤΑΙΝΙΑΣ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ» Αθήνα, 2006 Σελίδες: 181 σελ. ISBN 960-8324-80-7 ISBN-13 978-960-8324-80-0 Τιμή €15,45
BrainFood (Εκδόσεις ΟΞΥ, Εμπειρία Εκδοτική, Floral]
Θεμιστοκλέους 80
10681
Εξάρχεια, Αθήνα
τηλ. 210.5226609, 210.5227702 fax. 210.5227768

«ΝΕΡΟ,ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ» - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Εκδήλωση με θέμα «ΝΕΡΟ, ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ» διοργανώνει η ΕΥΡΩΓΝΩΣH - EUROLAB Καλαμαριάς & Βυζαντίου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητος και Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 και ώρα 18:30 στον πλατεία Δημαρχείου Καλαμαριάς (οδός Κομνηνών) και αποτελεί συνέχεια των ιδιαίτερα επιτυχημένων περσινών εκδηλώσεων με θέμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ».
Περισσότεροι από 300 μαθητές - μέλη της greenteam θα παίξουν και θα διαγωνισθούν, προκειμένου να κερδίσουν υποτροφίες και πλούσια δώρα από τους χορηγούς και μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.
Διασκεδαστές και εμψυχωτές, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, θα παρακινούν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν, συμμετέχοντας στα παιχνίδια που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ σε συνεργασία με τους προσκόπους και τα στελέχη της ΧΑΝ Καλαμαριάς.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η αφύπνιση οικολογικής συνείδησης των μαθητών μέσω παιχνιδιών και δοκιμασιών σχετικών με το Νερό, καθώς και η ενημέρωση των δημοτών για τη λογική χρήση του Νερού και την αντιμετώπισή του ως πολυτιμότατου αγαθού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
Δελτίο τύπου Ευρωεκλογές 2009 Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας, θα μιλήσει το Σάββατο 30/5/2009 στις 8 το βράδυ, για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, στην Ιερισσό. Ευρωεκλογές 2009 Ψηφίζουμε για την Ευρώπη Αποφασίζουμε για την Ελλάδα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων θεάτρου Δάσους και Γής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΘΕΑΤΡΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ 2009 ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Τετάρτη 10 Ιουνίου Συναυλία Σωκράτη Μάλαμα
Δευτέρα 15 Ιουνίου Συναυλία Παντελή Θαλασσινού – Μελίνας Κανά
Τετάρτη 17 Ιουνίου Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου
ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Σάββατο 4 Ιουλίου Θεατρική Παράσταση ΚΘΒΕ Τρωάδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη
Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ευριπίδη Τρωάδες, που πρωτοπαίχτηκε το 415 π.Χ., στα Μεγάλα Διονύσια, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε καινούργια μετάφραση Ελένη Βαροπούλου και σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.
Στο ρόλο της πολύπαθης Εκάβης, η Λήδα Πρωτοψάλτη.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Πάτσας, τη μουσική, η συνθέτις, Καλλιόπη Τσουπάκη, τη χορογραφία, η Καλλιόπη Σφήκα, τη σύνθεση και επιμέλεια ήχων ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, τους φωτισμούς ο Στέλιος Τζολόπουλος, τη δραματουργική ανάλυση η Αμαλία Κοντογιάννη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν η Μαρία Ναυπλιώτου (Ανδρομάχη), η Λαμπρινή Αγγελίδου (Κασσάνδρα), η Πηνελόπη Μαρκοπούλου (Ωραία Ελένη), ο Φαίδων Καστρής (Ταλθύβιος), ο Ηλίας Μελέτης (Μενέλαος), η Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη (κορυφαία). Δευτέρα 6, Τρίτη 7, Τετάρτη 8 Ιουλίου Θεατρική παράσταση
Η Όπερα της Πεντάρας των Μπ. Μπρεχτ – Κούρτ Βάιλ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
Η Όπερα της Πεντάρας ανεβαίνει στην αυθεντική της εκδοχή, με όλες τις μουσικές και τα τραγούδια του Κούρτ Βάιλ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικά – κοστούμια Γιώργου Πάτσα, χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου, μουσική διδασκαλία Θοδωρή Οικονόμου, φωτισμούς Θέμη Μουμουλίδη – Νίκου Σωτηρόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λοϊζίδου, Αλέξανδρος Μπουδρούμης και δεκαπέντε ακόμη ηθοποιοί – χορευτές.
Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 Ιουλίου Θεατρική παράστασηΛυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη
Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη παρουσιάζεται σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη, μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, σκηνικά – κοστούμια Ρένας Γεωργιάδου και χορογραφία Δημήτρη Παπάζογλου.
Πρωταγωνιστούν: Θύμιος Καρακατσάνης και Στάθης Ψάλτης.
Στο θίασο συμμετέχουν 20 ακόμη ηθοποιοί και χορευτές.
Δευτέρα 13, Τρίτη 14, Τετάρτη 15 Ιουλίου Θεατρική παράσταση
Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου
Το τελευταίο έργο του Μολιέρου που καυτηριάζει την αρρωστοφοβία, την υποχονδρία και την φριχτή εκμετάλλευση ασθενών από κομπογιαννίτες και τσαρλατάνους γιατρούς παρουσιάζεται σε μετάφραση Ερρίκου Μπελλιέ, σηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, μουσική Γιώργου Ανδρέου, σκηνικά Μαργαρίτας Χατζηιωάννου, κοστούμια Κατερίνας Παπανικολάου, χορογραφίες Χάρη Μανταφούνη και φωτισμούς Ανδρέα Μπέλλη.
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλπέρτο Φάις, Θανάσης Δήμου, Εμιλυ Κολλανδρή, Γιάννα Παπαγεωργίου, Άγγελος Μπούρας, Δημήτρης Καννέλος, Θεοδώρα Σιάρκου, Μιχάλης Οικονόμου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς.
Δευτέρα 20 Ιουλίου Θεατρική παράσταση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ
Ο Κουρέας της Σεβίλλης, του Μπωμαρσαί, σε σκηνοθεσία – διασκευή Θανάση Θεολόγη
Το έργο του Μπωμαρσαί, Ο Κουρέας της Σεβίλλης, που αποτελεί ένα απ’ τα πιο λαμπερά δείγματα του γαλλικού πνεύματος παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε μετάφραση Ζάννας Αρμάου, σκηνοθεσία - διασκευή Θανάση Θεολόγη, σκηνικά – κοστούμιια Αντώνη Χαλκιά, μουσική Γιούρι Στούπελ και χορογραφίες Πέτρου Γάλλια.
Παίζουν: Γιώργος Παρτσαλάκης (Φίγκαρο), Νίκος Δαδινόπουλος (Δον Μπαζίλιο), Τάσος Παλαντζίδης (Μπάρτολο), Γιάννης Αϊβάζης (Κόμης Αλμαβίβα), Θάλεια Προκοπίου (Ροζίνα), Ιωάννα Δαλάκου (Μαρσελίνα, Συμβολαιογράφος), Αντώνης Καλογήρου (Ξύπνιος, Αστυνόμος).
Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση Θεσμοφοριάζουσες, του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους
Η κωμωδία του Αριστοφάνη Θεσμοφοριάζουσες, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους παρουσιάζεται με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Αριάδνης Βοζάνη, η μουσική της Μάρως Θεοδωράκη και οι χορογραφίες της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη.
Δευτέρα 27, Τρίτη 28 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση Μήδεια του Μπόστ σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη
Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του ελληνικού ρεπερτορίου γραμμένη απ’ τον Μποστ όπου παρουσιάζει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, ως μια κωμικοτραγική φιγούρα.
Η εκδοχή που θα παρουσιάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης, περιέχει αρκετά στοιχεία που μετατρέπουν το αρχικό κείμενο με αναφορές στα πρόσφατα σκάνδαλα αλλά και σε άλλα σύγχρονα στοιχεία της εποχής μας.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης, Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος, Μουσική: Γιούρι Στούπελ, Χορογραφία: Ελπίδα Νίνου, Βοηθός χορογράφου: Θανάσης Γιαννακόπουλος, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστάσιου, Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίνα Κοτσοβούλου.
Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Γαλίτης, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μάνος Παπαγιάννης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Στέλιος Γεράνης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Θεοδώρου, Τάσος Αλατζάς, Σπύρος Παππάς, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βασίλης Μυλωνάς.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Δευτέρα 22, Τρίτη 23 Ιουνίου
Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη
Τετάρτη 24 Ιουνίου Συναυλία Χάρις Αλεξίου Πέμπτη 25 Ιουνίου Συναυλία Αλκίνοου Ιωαννίδη
Σάββατο 27, Κυριακή 28 Ιουνίου
Εκδηλώσεις Δήμου Τριανδρίας
Δευτέρα 29 Ιουνίου
Συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου
ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
Πέμπτη 2 Ιουλίου Συναυλία Άννας Βίσση
Πέμπτη 9 ΙουλίουThe Final Countdown Symfony. Συναυλία της ΚΟΘ με τον κιθαρίστα των Europe, Kee Marcello.
Τρίτη 14 Ιουλίου
Συναυλία της Giusy Ferreri
Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, ΙουλίουΣυναυλία των James

Δελτιο Τυπου Τοπικη Οργανωση ΠΑΣΟΚ Μουδανιων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τον τελευταίο μήνα ο τόπος διεκδικεί μια θλιβερή πρωτιά, αυτή των αδικοχαμένων ανθρώπων στο βωμό της ασφάλτου. Οι αιτίες είναι πολλές άλλα η κυριότερη είναι η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος εν έτη 2009 και «αναγνωρίζοντας» τον τουριστικό ρόλο του οδικού κυκλώματος Χαλκιδικής και ιδίως του δρόμου Ν. Μουδανιών - Κασσάνδρας μας παρέχει καρόδρομους με προδιαγραφές τριτοκοσμικής χώρας. Το ζήτημα πλέον είναι ηθικό ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ. ΕΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ανθρώπινη ζωή είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ Καλή η θεωρία καιρός για πράξη! Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μουδανιών Χαλκιδικής

Καραμανλής: Συγχωροχάρτι για Βατοπεδινούς Παπανδρέου: Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ«Δεν χρωστάω στα συμφέροντα» Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε για πρώτη φορά το δίλημμα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος gpapachristos@dolnet.grΗ φράση «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι το νέο δίλημμα για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου που θέτει από χθες το ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να πιέσει ακόμη περισσότερο όσους από τους εκλογείς φλερτάρουν με την αποχή ή με τα μικρότερα κόμματα.
Το δίλημμα έθεσε για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στο Ζάππειο, και απ΄ ό,τι φαίνεται (καθώς ο ίδιος το επανέλαβε σε όλες τις δυνατές εκδοχές του, στη διάρκεια της συνέντευξης) θα προταθεί στον εναπομείναντα χρόνο της προεκλογικής περιόδου.
Το δίλημμα, που κινείται στη λογική «ούτε μια χαμένη ψήφος στις εκλογές», στόχο έχει και την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς απ΄ ό,τι διαφάνηκε από τις απαντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων προτίθεται να θέσει πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση Καραμανλή.

Ανανεώνεται η πυρηνική συνεργασία Ρωσίας- Κούβας

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Ξεκίνησε εκ νέου η συνεργασία ανάμεσα στις πυρηνικές έρευνες των δύο χωρών, 17 χρόνια μετά τον τερματισμό τους.
Την επανεκκίνηση της συνεργασίας τους στο χώρο των πυρηνικών ερευνών αποφάσισαν οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κούβας.
Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης στη Μόσχα, όπου ο Κουβανός επιστήμονας Φιντέλ Άνχελ Κάστρο Ντιάζ Μπαλάρτ, ο γιος του Φιντέλ Κάστρο, βραβεύτηκε με το βραβείο Κουρτσάτοφ για τη δουλειά του στο χώρο των πυρηνικών ερευνών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Εκδήλωση προς τιμήν των Σάνο και Τέα Χάλο κατά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση Ποντιακή Γενοκτονία: Ένα ατιμώρητο έγκλημα Στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας, ο Δημήτρης Σταμάτης Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης οργάνωσε στην Πλατεία Ελευθερίας Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων Κατάθεση στεφάνου εις μνήμη των σφαγιασθέντων της Ποντιακής Γενοκτονίας στη Νέα Νότια Ουαλία

ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Πριν από αρκετό καιρό είχαμε ανεβάσει κάποιες φωτογραφίες απο τον Βόλο. Κάποιοι φίλοι ζήτησαν αν είναι δυνατόν να τις ξαναδούν. Εμείς ως γνωστό δεν χαλάμε χατίρια. Μια καλημέρα σε όλους εσάς, αλλά και στον βόλο!

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ» - ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ

Περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ Νο 02
Το Aνατολικό Μέτωπο 1941-1945
Τώρα εντελώς δωρεάν σε ψηφιακή μορφή
Τα «Ιστορικά Αρχεία» είναι το περιοδικό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός. Το δεύτερο τεύχος των «Ιστορικών αρχείων» είναι αφιερωμένο στη σύγκρουση Γερμανών και Σοβιετικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το αρχείο του διακεκριμένου πολεμικού φωτορεπόρτερ Dmitri Baltermants.
Αν είναι αλήθεια η ρήση ότι «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις», αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά του στην κάλυψη των μαχών στο Ανατολικό Μέτωπο. Ο Dmitri Baltermants γεννήθηκε το 1912.
Σπούδασε μαθηματικά, αλλά τον κέρδισε η φωτογραφία. Εργάσθηκε ως φωτογράφος στην ημερήσια εφημερίδα «Izvestia» και στο περιοδικό «Oganyok».
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ακολούθησε τον Κόκκινο Στρατό στις επιχειρήσεις τού Ανατολικού Μετώπου (1941-1945).
Οι φωτογραφίες του για την περίοδο εκείνη θεωρούνται συνώνυμες της ηρωικής αντίστασης και της επιτυχημένης αντεπίθεσης της Σοβιετικής Ένωσης κατά των φασιστικών ορδών του Γ΄ Ράιχ. Το δεύτερο τεύχος των «Ιστορικών αρχείων» κυκλοφορεί δωρεάν σε ψηφιακή μορφή τύπου PDF για τους επισκέπτες του ιστότοπου των εκδόσεων Ιωλκός www.iolcos.gr και σε έντυπη μορφή στην τιμή των 6,00 ευρώ.
Σελίδες: 64
Τιμή: 6,00 ευρώ (η έντυπη)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΔΡΟ