Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Simrad ES80 Wideband fish finding echo sounder

Simrad ES80 Wideband fish finding echo sounder
The Simrad ES80 is the fifth generation professional split beam fish finder for the world wide fishing community.
The latest innovations in computer and signal processing technology are used to create a sophisticated, but also intuitive, echo sounder. It can operate with operational frequencies ranging from 10 to 500 kHz. With a suitable transducer, the ES80 can use frequency sweeps ("chirps") across a range of frequencies.
Key features are:
Split beam operation
FM (linear) and CW pulse forms
Large dynamic range
Low self noise
High ping rate
Simultaneous transmission of all frequencies
Several transceivers can run simultaneously
Wide band frequency sweep ("chirp") in combination with advanced signal processing gives an exceptionally good echo quality
Define and save your own user settings
Easy operation with intuitive user interface
Clear and easily comprehensive echo data

This screen capture shows the Simrad ES80 set up for a close inspection of fish close to the bottom. A small school is placed in the zoom window. The capture is kindly provided by Aegean Electronics, Greece.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Αλλαγές

Αλλαγές 
Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
Εικονογράφος: Βασίλης Κουτσογιάννης
Σειρά: Πολύχρωμοι Χαρταετοί
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-172-3
Κάθε καινούργια αλλαγή φέρνει και μια μικρή ανατροπή στη ζωή του Πέτρου, που αντιμετωπίζει τις αλλαγές με δυσπιστία και «κουμπώνεται» στον εαυτό του. Όμως η τελευταία αλλαγή τον παρασύρει σαν κύμα με το μυστήριό της! Έτσι, αποφασίζει να δράσει, γοητευμένος από αυτό το παιχνίδι της ζωής που ζωγραφίζει με ανεξίτηλα χρώματα το μέλλον του.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Συνέντευξη της συγγραφέως Φρατζέσκας Αλεξοπούλου- Πετράκη, independent.gr, 26/3/2019
Έρικα Αθανασίου, Διότι οι αλλαγές μπορούν να γίνουν ευχάριστες, ακόμα κι αν δεν δείχνουν για τέτοιες. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα του βιβλίου., Διάστιχο, 22/4/2019
Μαρία Σούμπερτ, Μια γενιά "από δεύτερο χέρι" , Θεαθήναι, 25/4/2019
Γεωργία Χάρδα, «Αλλαγές» της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη ,TIMElink, 30/04/2019
Γεωργία Παράσχου, Οι Εκδόσεις Διάπλαση με τη Συλλογή Πολύχρωμοι Χαρταετοί δίνουν την λύση απασχόλησης και φανταστικών ταξιδιών μέσα από τα τρία βιβλία της, τα οποία μπορούν να ξεφυλλιστούν από παιδιά ηλικίας 6-9 ετών, 06/05/2019 Θεσσαλική Press
Μαίρη Μπιρμπίλη, Ένα βιβλίο ιστορίας το οποίο αλλάζει χέρια..., 17/4/2019, elniplex 

Οθόνες αφής για συστήματα αυτοματισμού!

Modero G5 Touch Panel
Σε κάθε σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου του audio και video εξοπλισμού είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων interface για τον έλεγχο των λειτουργιών του συστήματος.

Η AMX με μακριά παράδοση στα συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου A/V εξοπλισμού παρουσιάζει την νέα σειρά πάνελ αφής Modero G5.

Τα Modero G5 touch panel ενσωματώνουν όλες τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες σε ένα περιβάλλον εργασίας. Βελτιώνουν την λειτουργία και αυξάνουν την παραγωγικότητα σε χώρους συσκέψεων, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ενημέρωσης, αμφιθέατρα και πολλούς άλλους, με έξυπνες επιλογές και αυτοματισμούς.

Με τα Modero G5 panel, μπορούμε να προσθέσουμε έλεγχο στον σύστημα διαχείρισης του εξοπλισμού Audio/Video της AMX αλλά και έλεγχο της αίθουσας όπως: Τον έλεγχο του φωτισμού, των κουρτινών (blinds), των προβολικών και συσκευών A/V, των ηλεκτρικών βάσεων στήριξης αλλά και πολλών άλλων λειτουργιών της αίθουσας, χωρίς να αυξήσουμε ιδιαίτερα τον συνολικό προϋπολογισμό του συστήματος που έχουμε ή πρόκειται να εγκαταστήσουμε.
Η σειρά περιλαμβάνει πάνελ αφής desktop ή τοίχου και σε διαστάσεις οθόνης 7″, 10.1″, 20″. Τα μοντέλα είναι τα εξής:
MD-1002: 10.1″ πάνελ αφής τοίχου Modero G5
MT-1002: 10.1″ επιτραπέζιο πάνελ αφής Modero G5
MD-702: 7″ πάνελ αφής τοίχου Modero G5
MT-702: 7″ επιτραπέζιο πάνελ αφής Modero G5
MT-2002: 20″ επιτραπέζιο πάνελ αφής Modero G5
Τα πάνελ των 7” & 10.1” έχουν ανάλυση 1280×800 pixel, ενώ το panel των 20” έχει ανάλυση 1920×800.
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε:
  • Όλες οι οθόνες είναι τεχνολογίας αφής Capacitive.
  • G5 Επεξεργαστή γραφικών και Quad-Core κεντρικός επεξεργαστή
  • Ευκολία στις αναβαθμίσεις μέσω δικτύου Enterprise Touch Panel and Firmware Updates
  • Ενσωματωμένος Web Browser, Document Viewers και Enzo Sharing
  • Ρυθμιζόμενα επίπεδα ασφαλείας
  • Ευρεία γωνία θέασης
  • Ενισχυμένη εμπειρία χρήστη μέσω εξελιγμένου περιβάλλοντος UI, το οποίο διαθέτει λειτουργίες όπως gesturing, swiping, δυναμική αναδιάταξη και βελτιωμένες δυνατότητες animation και πλοήγησης
  • Επιλογή και προβολή δυναμικών data
  • Ειδικές βάσεις τοποθέτησης των panel τοίχου
Τα επιτραπέζια μοντέλα MT-2002, MT-1002 και MT-702 παρέχουν την δυνατότητα ενσωμάτωσης και συνεργασίας με την εφαρμογή video conference Zoom Meetings εάν συνδυαστούν με το Acendo Core.
Επιπλέον, τα panel τοίχου MD-1002 και MD-702 στην έκδοση Acendo Book έχουν ενσωματωμένη την δυνατότητα Book scheduling μέσω των εφαρμογών Microsoft Exchange, Office 365 και Google Calendar και περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται για τον εντοπισμό, τον έλεγχο και την κράτηση ενός meeting room γρήγορα και εύκολα.
Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε τους συνεργάτες της εταιρείας μας στο 210-3809605.
Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν το έλλειμμα ιστορικής πληροφόρησης μεγάλων τμημάτων της νεολαίας για τα γεγονότα της δεκαετίας του 1940.
Με αφορμή τα πορίσματα των συγκεκριμένων ερευνών, εξετάζεται στο παρόν βιβλίο η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της σχολικής ιστορίας στα χρόνια της μεταπολίτευσης και οι ατελέσφορες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του γνωστικού και αξιακού περιεχομένου της ιστορικής εκπαίδευσης τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Ο συγγραφέας, παρουσιάζει ερευνητικές στρατηγικές, διδακτικές προτάσεις-σενάρια και κατάλληλα επιλεγμένο και αρθρωμένο ιστορικό υλικό (πρωτογενείς και δευτερογενείς ιστορικές πηγές, μαρτυρίες, αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων). Προσανατολίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μια μαθησιακή πρακτική που αποσκοπεί στην πολυπρισματική ιστορική γνώση για τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα (1946-1949) και στη συλλογική αυτογνωσία.
Οι προτάσεις του, παρότι έχουν ως σημείο εκκίνησης τον τρόπο που παρουσιάζεται ο Εμφύλιος Πόλεμος στα σχολικά βιβλία της ΣΤ’ Δημοτικού, της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας, δεν είναι δέσμιες του κανονιστικού σχολικού πλαισίου, αλλά εξακτινώνονται στο πολύπτυχο της Δημόσιας Ιστορίας.
Για τον συγγραφέα, η αναμέτρηση με το «σκοτεινό παρελθόν» δεν καλλιεργεί μόνο την ιστορική σκέψη, δεν συγκροτεί μόνο ένα σημαντικό μορφωτικό κεφάλαιο, μια δέσμη σημαντικών δεξιοτήτων, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό περιεχόμενο και ηθικό νόημα. Καθιστά τον μελλοντικό πολίτη λειτουργό της δημοκρατικής κοινωνίας.
Ο Γαβρίλης Λαμπάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Είναι επίσης Διδάκτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έγραψε τα ακόλουθα βιβλία:
ΚΚΕ και εξουσία 1940-1944, Μεταίχμιο, Αθήνα 2018. Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη (1949-1957), Κούριερ Εκδοτική, Αθήνα 2001. Η αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα (σε συνεργασία με την Ελένη Αστερίου), Φιλίστωρ, Αθήνα 1995. Η ματαιωμένη ουτοπία, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νίκος Καραγιάννης και άλλοι σύντροφοι (σε συνεργασία με τους Γιώργο Κόκκινο και Αφροδίτη Αθανασοπούλου), Ταξιδευτής, Αθήνα 2008.
Μαζί με τον Γιώργο Κόκκινο έγραψαν την εισαγωγή και είχαν την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου Σταμάτης Σκόρδος, Συμβολή στην ιστορία των Ελλήνων ναυτεργατών, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αθήνα 2006.
Επίσης σε συνεργασία με τον Αγαθοκλή Αζέλη είχαν την επιμέλεια του βιβλίου Π. Μιχαήλ Κοσβύρας, Από το βουνό στον άμβωνα, ο μετασχηματισμός μιας ορεινής κοινότητας, Ταξιδευτής, Αθήνα 2009.
Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους (Οι Έλληνες και η διασπορά 15ος- 21ος αιώνας, Αθήνα 2006, εκδ. Βουλή των Ελλήνων, Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα 2008.
Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
συγγραφέας: Γιάννης Γιαννόπουλος
ΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.10)
Επιστημονικός Υπεύθυνος Σειράς: Γιώργος Κόκκινος
Isbn: 978-960-579-101-8
Διαστάσεις: 14 X 23,5
Σελίδες: 92

Γλυφάδα: 5+1 brunch που ξεχωρίσαμε

Γλυφάδα: 5+1 brunch που ξεχωρίσαμε

Σημειώστε...

Κρητικός ντάκος
Φτερούγες κοτόπουλου με τζίντζερ
Ζυμαρικά με πέστο φέτας και δυόσμου

Αντώνης Καλογιάννης - Η φρεγάτα - Αργύρης Κουνάδης

-50% Kαρπενήσι Oniropetra Boutique Hotel σε σουίτα με ημιδιατροφή+παιδί Δωρεάν

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
Oniropetra Boutique Hotel - Καρπενήσι
Oniropetra Boutique Hotel - Καρπενήσι-50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 01/10/2019 έως 31/05/2020
 Για διαμονή από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό!
✔ Παιδότοπος ✔ Τζάκι ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Οικογενειακά Δωμάτια ✔ Επιτρέπονται τα Κατοικίδια κατόπιν αιτήματος ✔ Δωμάτια / εγκαταστάσεις για ΑμεΑ
★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Bar ★ Γυμναστήριο ★ Κατοικίδια ★ Παιδότοπος
€239 από €478Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα KAI 2 παιδιά έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με COSMOTE DEALS for YOU!
€169 από €420Δες το Τώρα!
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι- 53%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 2 παιδιά 1 έως 12 και 1 έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 01/10/2019 έως 25/10/2019
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, Ηamam, Sauna και του Γυμναστηρίου!
€199 από €420Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
5* Valis Resort Hotel - Βόλος- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+8 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/05/2020
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με COSMOTE DEALS for YOU!
€199 από €500Δες το Τώρα!
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα KAI 1 παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 25/04/2020
 Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις και Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου!
€162 από €325Δες το Τώρα!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα- 45%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 2 παιδιά, 1 έως 12 ετών και 1 έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή
 έως 03/10/2019
 Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας!
€198 από €362Δες το Τώρα!
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 15/07/2020
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με COSMOTE DEALS for YOU!
€99 από €245Δες το Τώρα!
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με COSMOTE DEALS for YOU!
€159 από €400Δες το Τώρα!
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 2 παιδιά έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με COSMOTE DEALS for YOU!
€169 από €420Δες το Τώρα!
4* Mythic Summer Hotel - Παραλία Κατερίνης
4* Mythic Summer Hotel - Παραλία Κατερίνης- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+14 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με COSMOTE DEALS for YOU!
€159 από €318Δες το Τώρα!
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ
4* Nymfes Hotel & Spa - Λουτρά Πόζαρ- 51%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 4 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 01/10/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με COSMOTE DEALS for YOU!
€138 από €280Δες το Τώρα!
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 14 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/05/2020
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με COSMOTE DEALS for YOU!
€189 από €470Δες το Τώρα!
4* Ramada Athens Attica Riviera - Νέα Μάκρη
4* Ramada Athens Attica Riviera - Νέα Μάκρη- 50%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 13 ετών
 All Inclusive
 έως 30/09/2019
 Free WiFi!
€104 από €208Δες το Τώρα!
4* Mansion Santikos - Βυζίτσα Πηλίου
4* Mansion Santikos - Βυζίτσα Πηλίου- 37%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών
 Πρωινό
 έως 31/10/2019
 Υπέροχη Θέα!
€104 από €165Δες το Τώρα!
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα- 55%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 24/10/2019
 Ελεύθερη χρήση της εσωτερικής πισίνας του Spa, της Sauna και του Γυμναστηρίου
€99 από €220Δες το Τώρα!
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 2 παιδιά 1 έως 12 ετών και 1 έως 2 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 01/11/2019 έως 30/04/2020
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€220 από €440Δες το Τώρα!
Platinum Cruises - Κρουαζιέρα
Platinum Cruises - Κρουαζιέρα- 45%
 1 ημέρες (0 Διανυκτερεύσεις)
 Ένα Άτομο + 1 παιδί έως 4 ετών (+2 επιλογές)
 Ένα Γεύμα
 έως 31/10/2019
 Ζωντανή Μουσική!
€55 από €100Δες το Τώρα!
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα- 43%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 15:00!
€199 από €350Δες το Τώρα!
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 37%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/10/2019
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi!
€239 από €380Δες το Τώρα!
footer