Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο κρυφός πλούτος της Βολιβίας

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Του Simon Romero
New York Times
Ενώ κυβερνήσεις και εταιρείες εργάζονται πυρετωδώς να κατασκευάσουν την επόμενη γενιά υβριδικών ή ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο.
Για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρειάζεται λίθιο και το μισό λίθιο του πλανήτη είναι αποδεδειγμένα θαμμένο στη Βολιβία – σε μια χώρα που δεν φαίνεται διατεθειμένη να το παραχωρήσει άνευ όρων. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ! ΑΘΩΟΣ Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ Ο Δήμαρχος Χολαργού, ο κατ’ εξοχήν διώκτης του τύπου, ηττήθηκε κατά κράτος στην δίκη που έστησε σε βάρος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και του εκδότη του Μάκη Βραχιολίδη.
Παρά τις συστάσεις που του έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι της παρατάξεώς του και όχι μόνον, προκειμένου να αποσύρει την μήνυση σε βάρος του Βραχιολίδη, ο Δήμαρχος Χολαργού ήταν ανένδοτος:
Ήθελε να καταδικάσει τον Μάκη Βραχιολίδη, παρουσιάζοντάς τον ως συκοφάντη στην κοινωνία του Χολαργού.

Γιατί το ελληνικό domain [.gr] δεν «χωράει» τους μουσουλμάνους της Θράκης;

Φαίνεται ότι για κάποιους λόγους το επίσημο ελληνικό domain [.gr] δεν εξυπηρετεί τους τουρκόφωνους συμπολίτες μας, αφού σχεδόν κανένας τούς, και κυρίως οι φορείς , δεν το υιοθετούν για τα δικά τους sites, προτιμώντας πάντα τα ανεξάρτητα διεθνή domains όπως .com, .net, .org και άλλα. Η κατάσταση στο θρακικό Internet σήμερα έχει ως εξής: ενώ μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν καθόλου τουρκόφωνα sites στη Θράκη, στα τελευταία 2 με 3 χρόνια, ως δια μαγείας, έκαναν την εμφάνισή τους στο Internet μαζικά όλοι οι τουρκόφωνοι φορείς – σύλλογοι, εφημερίδες κλπ. Βέβαια η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη είναι από μόνη της άξια σχολιασμού και προσεκτικής μελέτης, αλλά για την ώρα ας κρατήσουμε το θετικό της υπόθεσης – ότι η Θράκη, φαινομενικά τουλάχιστον, αποκτάει περισσότερη παρουσία στο Internet και αυτό είναι καλό, εκ πρώτης όψεως. Αλλά υπάρχει κάτι το περίεργο σε όλο αυτό το εγχείρημα των τουρκόφωνων συμπολιτών μας, που δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο – το ότι όλα τα τουρκόφωνα sites της Θράκης στήνονται κατά κανόνα κάτω από τις διεθνείς καταλήξεις, όπως .com, .net, .org κλπ, αντί για το προφανέστατο εγχώριο .gr. Ακόμα και η καφετζού της Κομοτηνής, για την οποία πρόσφατα έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες (σιγά την είδηση αλλά τι να κάνουν και αυτοί) έχει site με κατάληξη .com.
Αυτό που λέμε «και η κουτσή Μαρία στο dot com». Και στην προκειμένη δεν μας ενδιαφέρει τόσο τι κάνει ο κάθε ιδιώτης, αλλά το τι κάνουν και πως φέρονται οι πολιτικοί άρχοντες, τα ΜΜΕ, οι φορείς και τα σωματεία κ.λ.π., έχει σίγουρα μεγάλη σημασία. Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε: Πολιτικά πρόσωπα Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ: ilhanahmet.com Εφημερίδες Trakyanin Sesi: trakyaninsesi.com Gundem: gundemgazetesi.com Birlik: birlikgazetesi.info Rodop Ruzgari: rodopruzgari.com & burasibatitrakya.com Περιοδικά Gonulden Gonule: gonuldengonule.com Ogretmenin Sesi: ogretmeninsesi.org Yeni Bati Trakya Dergisi: yenibatitrakyadergisi.com Azinlikca: azinlikca.com, azinlikca.net & azinlikca.org Σωματεία Τουρκική Ένωση Ξάνθης: iskeceturkbirligi.org Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης: btaytd.com & gat1995.com Σύλλογος Τουρκοδυτικών Θρακιωτών: batitrakyalilar.com Άλλα Bati Trakyadan Haberler: trakyadan.com Πόρταλ Δυτικής Θράκης: batitrakya.net Ηλεκτρονικό περιοδικό BatiTrakyaHaber: batitrakyahaber.com Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν οι: Εφημερίδα Olay: btrolay.gr Εφημερίδα Millet: millet.gr Περιττό να αναφέρω ότι σε όλα σχεδόν τα παραπάνω sites δεν θα βρείτε λέξη στα ελληνικά. Το μόνο ελληνικό που θα βρείτε είναι οι κρατικές διαφημίσεις (ΚΕΠ, INTERREG κ.λ.π.).
Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για μια άλλη κουβέντα, γιατί το περιεχόμενο αυτών των sites έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα αναρωτιέστε με ποια αφορμή ασχολήθηκα με το θέμα.
Ίσως να θυμόσαστε ότι πριν από μερικού μήνες η Μουφτεία Κομοτηνής διατυμπάνιζε με δελτία τύπου προς πάσα κατεύθυνση τη δημιουργία του site της στο Internet, στην διεύθυνση www.mouftiakomotinis.gr.
Το site ήταν τρίγλωσσο – στα τουρκικά, αραβικά και ελληνικά (ακριβώς με αυτήν τη σειρά) και σε έναν παρατηρητή όλα έδειχναν απολύτως politically correct. Αλλά όπως φαίνεται, αυτή ήταν μόνο η βιτρίνα. Διότι για το ίδιο site τότε είχαν καταχωρηθεί επίσης τα ονόματα gumulcinemuftulugu.com & muftikomotini.com, τα οποία οδηγούσαν επίσης στο ίδιο site, και (δώστε φάση εδώ) με αυτά τα ονόματα (και όχι με το .gr) το site είχε καταχωρηθεί από τους δημιουργούς του σε όλους τους παγκόσμιους καταλόγους και άλλες πηγές, από Wikipedia έως Blogspot. Πριν από 1,5 μήνα το όνομα χώρου mouftiakomotinis.gr έληξε.
Ακόμα και μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι δεν το ανανέωσαν, προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν πλέον.
Ενώ αντίθετα τα ονόματα gumulcinemuftulugu.com & muftikomotini.com ανανεώθηκαν εγκαίρως και επιμελώς, μέχρι το 2011 και 2013 αντίστοιχα.
Ας το πάρουμε χαμπάρι λοιπόν – τα όμορφα δελτίου τύπου στάλθηκαν, τα ΜΜΕ τα έχαψαν και τώρα πλέον τους δημιουργούς του site δεν τους ενδιαφέρει το mouftiakomotinis.gr αλλά μόνο το gumulcinemuftulugu.com (.com όπως Commercial, ούτε καν .org όπως Organization). Τα συμπεράσματα θα τα βγάλετε μόνοι σας ή υπάρχει κάποιος που δυσκολεύεται; Όσοι «έχουν μαύρη ζώνη στα κομπιούτερ» (που λέει και η διαφήμιση), ξέρουν ότι τις διεθνείς καταλήξεις .com, .net κλπ, τις προτιμάει κανείς για το site του στις εξής περιπτώσεις: 1) Όταν πρόκειται για επιχείρηση ή φορέα που δραστηριοποιείται διεθνώς και δεν πολυενδιαφέρεται για την τοπική αγορά (διότι όταν ενδιαφέρεται και για την τοπική αγορά, συνήθως κατοχυρώνει το ίδιο όνομα και σε .com αλλά και σε .gr). 2) Όταν κάποιος δεν θέλει να είναι υπόλογος στην Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για το περιεχόμενο του site του και δεν θέλει να συμμορφώνεται με τον κανονισμό λειτουργίας του domain .gr. 3) Όταν κάποιος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, και δεν θέλει να είναι υπόλογος στην Ελληνική Δικαιοσύνη για το περιεχόμενο του site του ή για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά του μέσω αυτού. Τι από τα τρία παραπάνω ισχύουν για τα sites που αναφέραμε; Γρηγόρης Σεμπελίδης www.gregory.gr

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ - Η "ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ '60"

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ - Η "ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ '60" ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Εποπτεία - Συντονισμός ύλης: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ - ΘΑΝΑΣΗΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ Σελίδες: 768 ISBN: 978-960-518-233-5 Η «θεολογία του '60» δεν είναι απλώς ένα θεολογικό ρεύμα που επιχείρησε να επανασυνδέσει την ελληνική Ορθοδοξία με την πατερική θεολογία και την αυθεντικότητα της παράδοσης, σε ένα τοπίο που μέχρι τότε κυριαρχούνταν από τον πιετισμό των θρησκευτικών οργανώσεων και από τον θεολογικό ακαδημαϊσμό και σχολαστικισμό.
Αποτελεί ταυτοχρόνως και μια ανανεωτική κίνηση —προφανώς όχι άσχετη με τα ευρύτερα κινήματα που λαμβάνουν χώρα την ίδια δεκαετία— που μαζί με την κριτική στον εκκλησιαστικό εθνικισμό και επαρχιωτισμό και το άνοιγμα στην οικουμενικότητα της Εκκλησίας, θέτει επιτακτικά το αίτημα της ελληνικής αυτογνωσίας και ιδιοπροσωπίας. Ποια είναι, όμως, ακριβώς η ταυτότητα των θεολογικών ανακατατάξεων που συμβατικά αποκαλούνται «θεολογία του '60»;
Αφορούν μια τάση ή τη διασταύρωση περισσότερων ρευμάτων;
Ποιες είναι οι τομές που έγιναν, οι δρόμοι που άνοιξαν και οι προοπτικές που δυσκόλεψαν; Πόσο επηρέασε τους εκκλησιαστικούς και πανεπιστημιακούς θεσμούς και τι άφησε ως παρακαταθήκη στην ιστορική πορεία του εκκλησιαστικού σώματος;
Τι γονιμοποιήθηκε, τι στέρεψε και τι εκκρεμεί; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν στο συνέδριο με θέμα: «Αναταράξεις στη μεταπολεμική θεολογία.
Η “θεολογία του ’60”», που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και το περιοδικό Σύναξη, τον Μάιο του 2005, στον Βόλο, και όπου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις ή έγιναν αναφορές για το θεολογικό έργο των: Σ. Αγουρίδη, Χρ. Γιανναρά, π. Β. Γοντικάκη, Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, Ν. Ματσούκα, Π. Νέλλα, Ν. Νησιώτη, π. Ι. Ρωμανίδη, καθώς και στα θέματα που σχετίζονται με την αναγέννηση του μοναχισμού, τη ρωσική θεολογία της διασποράς, τη θεολογία του προσώπου, το ζήτημα του έρωτος και το «πρόγραμμα» αποηθικοποίησης του χριστιανισμού, τη σχέση της «θεολογίας του '60» με τη «Σχολή της Θεσσαλονίκης», τις βιβλικές σπουδές, την ιεραποστολή, τον πολιτισμό, τον ελληνοκεντρισμό, την πολιτική, κ.ά.
ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,
Καλλιδρομίου 64,
114 73, Αθήνα,
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης: Εξαδακτύλου 5,
54635 Θεσσαλονίκη,
Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr, URL. http://www.indiktos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:2052 Ώρα:10:30 Αθήνα:25/02/2009
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:15 χθες, σε ισόγειο κατάστημα ένδυσης – υπόδησης διώροφου κτίσματος, στην οδό Αρκαδίου 30, στο Ρέθυμνο.
Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε στο υπερκείμενο διαμέρισμα, προκαλώντας ζημιές τόσο σε αυτό, όσο και στον εξοπλισμό και το εμπόρευμα της επιχείρησης.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με εννέα οχήματα.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:30 χθες, σε επιβατηγό πλοίο με την επωνυμία «ΤΖΩΡΤΖΙΑ» στην περιοχή Μεγάλη Σκάλα, στην προβλήτα Σαλαμίνας.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο πλοίο.
Στο συμβάν έλαβαν μέρος 25 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με οχτώ οχήματα καθώς και δύο πυροσβεστικά πλοιάρια.
Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

Έκλεψαν 8 όπλα από σπίτια αστυνομικών!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ7 τρομο-διαρρήξεις στην ΕΛ.ΑΣ. Άγνωστοι αφαίρεσαν 8 υπηρεσιακά περίστροφα από σπίτια αστυνομικών τον τελευταίο μήνα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
Τρόμο στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο προκαλεί η αποκάλυψη μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια αστυνομικών κατά τον τελευταίο μήνα, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί οκτώ υπηρεσιακά πιστόλια!

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - καμιόνι

Καμιόνι. Ουσιαστικό γένους ουδετέρου.
Το καμιόνι είναι μεγάλο όχημα που μεταφέρει φορτίο σε ανοιχτή ή κλειστή καρότσα:
Χιλιάδες στρατιωτικά καμιόνια -άχρηστα πλέον- σκούριαζαν και διαλύονταν σαν παλιοσίδερα.
Η λέξη χρησιμοποιείται και μεταφορικά:
Ένα βράδυ προσευχήθηκα.
Ο Χριστός μού αφαίρεσε ένα καμιόνι βάρος από πάνω μου.
Ευρωπαϊκό Καμιόνι κατά των Διακρίσεων ονομάστηκε η εκστρατεία ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που ισχύουν στην Ευρώπη ύστερα από την υιοθέτηση των οδηγιών για την Ισότητα.
Το καμιόνι προέρχεται από το γαλλικό camion.
Θέμα της εβδομάδας: Οχήματα
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση www.asprilexi.com.

«Ανοιγμα» στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
Σχέδιο «Ανατολικής Συνεργασίας»
Πιο σταθερή γειτονιά στο ανατολικό κατώφλι της Ευρώπης είναι ο στόχος του σχεδίου της Κομισιόν
Με γνώμωνα το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ για οικονομική και πολιτική σταθερότητα στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, αλλά και προς ανάσχεση της ρωσικής επιρροής, η Κομισιόν παροτρύνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσφέρουν μακροπρόθεσμη πολυεπίπεδη στήριξη στις ανατολικές χώρες, δεδομένων των συνθηκών που δημιουργεί η διεθνής ύφεση.
«Η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον για την οικονομική και πολιτική σταθερότητα» στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, δηλώνει η επίτροπος Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ Μπενίτα Φερέρο-Βάλντερ, τονίζοντας ότι μόνο οι οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να δημιουργήσουν μία πιο σταθερή γειτονιά στο ανατολικό κατώφλι της ΕΕ. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΙΛΚΙΣ Τ.Κ. 61400 Τηλ. 2343023189 ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις μουσικών βιβλίων "FAGOTTO BOOKS" σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του μουσικού, λυράρη και τραγουδιστή Μιχάλη Χρ. Καλιοντζίδη "Η ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" (Οργανολογία, Τεχνική Ρεπερτόριο), την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης (Λεώφ. Νίκης 13, 2ος όροφος). Για την προσωπικότητά του και τη μουσική των Ελλήνων του Πόντου θα μιλήσουν: - Ερμής Μουρατίδης, σκηνοθέτης, ερευνητής του ποντιακού θεάτρου, - Μαρία Ζουμπούλη, ιστορικός τέχνης, λέκτορας στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στο ΤΕΙ Ηπείρου, - Γιώργος Κοκκώνης, μουσικολόγος, λέκτορας στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στο ΤΕΙ Ηπείρου. Αυθεντικά παραδοσιακά του Πόντου θα αποδώσουν προικισμένοι μαθητές του Μιχάλη Καλλιοντζίδη. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Η Γεν. Γραμματέας Ελένη Χρ. Χιώτη Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μιχ. Αποστολίδης ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Λεωφόρος Νίκης 13 Τ.Κ. 54623 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310277315 και 2310241753 Fax : 2310279173 www.efxinos.gr info@efxinos.gr ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΤΡΑΛΟΦΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου διοργανώνει μια ανεπανάληπτη ποντιακή βραδιά στο οικογενειακό κέντρο ΑΚΡΙΤΑΣ στα Αλωνάκια Κοζάνης την Κυριακή 1 Μαρτίου 2009. Συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Θεοδοσιάδης Κώστας (λύρα – τραγούδι), Παρχαρίδης Αλέξης, τραγούδι, Κογκαλίδης Παναγιώτης (λύρα), Φωλίνας Βασίλης (αγγείο), Φιλιππίδης Νίκος (νταούλι), Παπαδόπουλος Παναγιώτης (λύρα), Κοκκινίδης Νίκος (λύρα), Παρχαρίδης Τάσος, τραγούδι. Νέο Δ.Σ. του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Τετραλόφου Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου ύστερα από τις αρχαιρεσίες που διεξήγαγε, ανέδειξε νέο διοικητικό συμβούλιο με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος, Πιλαλίδης Χρήστος Αντιπρόεδρος, Φωλίνα Ρούλα Γ. γραμματέας, Ποζουκίδης Γιώργος Ταμίας, Δεληγιάννη Ελένη Μέλη, Φιλιππίδης Γιάννης, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Σακαρίδης Θεοχάρης ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΤΡΑΛΟΦΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΕΤΡΑΛΟΦΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Τ.Κ. 50100 Τηλ. & Fax: 2461090493 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ» ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 Θεσσαλονίκη 23-2-2009 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, στο πλαίσιο των πολυποίκιλων δράσεων και δραστηριοτήτων της, διοργανώνει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 18.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ», Παρασκευοπούλου 42, τη θεσμοθετημένη εκδήλωση «βράβευσης φοιτητών», μελών συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Π.Ο.Π.Σ. και εισήχθησαν στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009. ΟΜΙΛΗΤΕΣ • Βασίλης Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης, • Θάλεια Ιωαννίδου, Δημοσιογράφος, Γενική Διευθύντρια ΕΡΤ 3, • Ηλίας Γιαρένης, Λέκτορας Ιστορίας Βυζαντινής Παιδείας Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν από τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», παραδοσιακοί χοροί του Πόντου. O Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιανών «Οι Ρίζες», θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την Γεωργία, με την ευκαιρία της ανάληψης από τη χώρα μας το 2009 της Προεδρίας, για την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Φόρουμ για την Μετανάστευση & την Ανάπτυξη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Νεολαίας. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Αντιγονιδών 19 Τ.Κ. 54630, Θεσσαλονίκη ΤΗΛ. 2310548526, 2310543611 FAX 2310548922 pontos@the.forthnet.gr

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Η άσκηση στρατιωτικής πίεσης στο Αιγαίο εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας εξακολουθεί να είναι μία σταθερά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ: Το «κλειδί» σταθερότητας του Στέλιου Αλειφαντή*
Η πολιτική των εντάσεων που ακολουθεί συστηματικά η Τουρκία για την επίτευξη των στόχων της αντιμετωπίζεται από την Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτικής αντιδράσεων απέναντι στις συγκεκριμένες προκλήσεις.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΖΙΣΤΟΥΔΗΣ- GREGORIS TZISTOUDIS

Ενα βίντεο σε ΠΡΩΤΗ μετάδοση!

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΖΙΣΤΟΥΔΗΣ παίζει με το μπουζούκι του τον Ζορμπά!

Διευθύνει ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ενω χορεύει ο ΑΝΤΟΝΥ ΚΟΥΗΝ!

Απολαύστε το!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΖΙΣΤΟΥΔΗΣ-GREGORIS TZISTOUDIS

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΙΣΤΟΥΔΗ!

Απολαύστε τον ΣΟΛΙΣΤΑ Τζιστούδη και γνωρίστε τα μουσικά ταξίδια του!

Επισκεφτείτε το site του Γρηγόρη http://www.gregoris.de/