Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ευρωπαϊκή συνεργασία σε πραγματικούς χρόνους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο

Αθήνα, Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, ώρα 19.15                                    
Τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν αιτήματος του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διάθεση έξι (6) αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης από το Μηχανισμό.                                   
Το αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος οφείλετο στον υψηλό αριθμό πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί εκείνη την ήμερα, μερικές από τις οποίες εξελίχθηκαν σε μεγάλα επεισόδια σε διάφορα σημεία της χώρας και στον δείκτη επικινδυνότητας με κατηγορία κινδύνου πολύ υψηλή (4) που προβλεπόταν ότι θα διατηρηθεί και κατά τις επόμενες ημέρες σε πολλά γεωγραφικές περιοχές της χώρας.                                     
Συγκεκριμένα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκαν τρία ζεύγη (modules) αεροσκαφών CL-415. Στο αίτημα ανταποκρίθηκε άμεσα η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες διέθεσαν από δύο (2) αεροσκάφη CL-415 έκαστη. Η προσφορά τους έγινε δεκτή από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.                                    
Παράλληλα έγινε τηλεδιάσκεψη με τις χώρες μέλη του FIRE-5 και με το κέντρο επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO-MIC). Στο περιθώριο αυτής της τηλεδιάσκεψης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διοργάνωσε έκτακτη Διοικούσα Επιτροπή του προγράμματος EU ACR5, στο οποίο μετέχει ως εταίρος.                                
Το πρόγραμμα EU ACR5 στο οποίο μετέχουν πέντε (5) εθνικές αρχές πολιτικής προστασίας, της Γαλλίας (επικεφαλής), της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Βελγίου ξεκίνησε το 2010 και θα ολοκληρωθεί το 2011, περιλαμβάνει δε μια σειρά δράσεων όπως εκπαιδεύσεις, ειδικά σχολεία και σεμινάρια με σκοπό τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής συνεργασίας των ευρωπαϊκών δυνάμεων πολιτικής προστασίας.                                        
Μεταξύ των δράσεων αυτών ήταν και η εκτέλεση μιας άσκησης. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρότεινε αντί της άσκησης αυτής να χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση στον Έβρο. Αρχικά η Ε.Ε. ενέκρινε την ένταξη και χρηματοδότηση της γαλλικής αποστολής και στη συνέχεια ενημέρωσε την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι ενέταξε και την ισπανική αποστολή στο EU ACR5. Έτσι το συνολικό κόστος της ευρωπαϊκής συνδρομής στην Ελλάδα θα καλυφθεί από το EU ACR5.                           
Το γαλλικό ζεύγος αεροσκαφών αφίχθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολη στις 15.30 περίπου της 26/08/2011 και αφού επανεξυπηρετήθηκε, ξεκίνησε αμέσως τις επιχειρήσεις σε συνεργασία με τα ελληνικά αεροσκάφη.                                        
Το ισπανικό ζεύγος αφίχθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 20.30 περίπου της ίδιας ημέρας και άρχισε να επιχειρεί σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αεροσκάφη από το πρωί της 27/08/2011.                                   
Η Ιταλία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αίτημα καθώς αντιμετώπιζε και η ίδια σοβαρά προβλήματα στο νότιο μέρος της, στη Σικελία και στη Σαρδηνία. Παράλληλα τις ίδιες ώρες η Αλβανία ζήτησε βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο έδαφός της.                                
Σημειωτέον ότι προκειμένου να καλυφθεί το αλβανικό αίτημα χωρίς να αντιμετωπίσει επιχειρησιακό πρόβλημα η Ιταλία, εφαρμόστηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας το «σύστημα της ακολουθίας» (cascade system). Για να μπορέσει να συνδράμει ένα ιταλικό αεροσκάφος τις αλβανικές δυνάμεις στο έργο τους, ένα γαλλικό CL-415 που εδρεύει στην Κορσική βοήθησε την Παρασκευή 26/08/2011 στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Σαρδηνία, υποκαθιστώντας έτσι ένα ιταλικό αεροσκάφος, που στάλθηκε από το Μπρίντεζι στην Αλβανία και συνέδραμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονταν κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.                                  
Η ευρωπαία Επίτροπος για τη διεθνή συνεργασία, την ανθρωπιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση των κρίσεων κα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ευχαρίστησε προσωπικά τα κράτη- μέλη για την άμεση ανταπόκριση τους στα αιτήματα βοήθειας Ελλάδας και Αλβανίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία έδωσαν ένα παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε πραγματικούς χρόνους.»                                      
«Η μεγάλη φωτιά του Έβρου αποτέλεσε ένα πραγματικό πεδίο εφαρμογής και άσκησης της ευρωπαϊκής συνεργασίας στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, που δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τις αντοχές να ενεργεί επιτυχημένα απέναντι στους κινδύνους» επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Θεόδωρος Μπούφης.

"ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΑΡΤΥ" ΕΘΝΟΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


Ζυλιέτ Γκρεκό
Η μούσα του υπαρξισμού: Η ζωή το έργο και τα τραγούδια της
Δρόμων, 2011
142 σελ.
ISBN 978-960-694-094-1, [Κυκλοφορεί]
Η Ζυλιέτ Γκρεκό, η μούσα του υπαρξισμού, του Σεν Ζερμέν ντε Πρε και των Γάλλων ποιητών, είναι η πιο αντιπροσωπευτική φιγούρα της λαμπερής πνευματικής κίνησης στο μεταπολεμικό Παρίσι.
Είχε την τύχη να τραγουδήσει, από το ξεκίνημα της καριέρας της, δεκάδες συγγραφείς και ποιητές που γράφουν κείμενα ειδικά γι αυτήν, όπως ο Ζακ Πρβέρ, ο Λουί Αραγκόν, ο Ρεϊμόν Κενό, ο Ζυλ Λαφόργκ, ο Ζαν Πολ Σαρτρ, ο Ρομπέρ Ντεσνός, ο Μπορίς Βιάν.
Μπροστά σε μια κόκκινη βελούδινη αυλαία, εμφανίζεται στη σκηνή μέσα στο πάντα μακρύ μαύρο φόρεμά της, με θεατρική έκφραση και με μια εξαιρετική ερμηνεία του ποιητικού λόγου.
Η τραγουδίστρια Γκρεκό συναρπάζει, ενσαρκώνοντας την ομορφιά, τη διανόηση και το ταλέντο, για το κοινό όχι μόνο της Γαλλίας, αλλά για το κοινό όλου του κόσμου.
Περιέχονται 35 τραγούδια της Ζυλιέτ Γκρεκό σε ποίηση Πρεβέρ, Σαρτρ, Κενό, Ντεσνός, Αραγκόν, Μπρελ, Μπρασένς, Φερρέ, Αζναβούρ, Γκενσμπούρ κ.α.
Κριτικές - Παρουσιάσεις
Τίνα Σγουροπούλου, Ζυλιέτ Γκρεκό: Η ιέρεια του υπαρξισμού, "Βραδυνή", 20.6.2011

Σινέ Αύρα - Ο Μικρός Πρίγκιπας

ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ                                   
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Τηλ. 2310 454525, 6984 053427                                
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ                                          
Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ.                                        
“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”                                         
Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα.                                  
Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.                                     
Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.                                       
Με τους Σοφία Βογιατζάκη, Φώτη Σπύρο, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομο Τοσουνίδη, Πατρίκιο Κωστή, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύση Κλαδή, Βαγγέλη Δαλλέ.                                
Περίληψη του έργου                              
Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι.                               
Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι, επιχειρηματίες, βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.                                        
Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία, την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί, να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του, για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο, …τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν.                                             
Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται.                              
Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα.                                             
Στην Παράσταση πρωταγωνιστούν ηθοποιοί γνωστοί στα παιδιά από αγαπημένα τους σήριαλ.                             
Η θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα βρίσκεται για μία μοναδική παράσταση την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. στο Σινέ Αύρα στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά.
Πληροφορίες στο 2310 454525 8:30μ.μ.-11:00μ.μ., 6984 053 427 όλες τις ώρες.                             
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€  Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.                                                      
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:                                    
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φώτης Σπύρου ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρου ΜΟΥΣΙΚΗ: Θοδωρής Οικονόμου ΣΚΗΝΙΚΑ: Βαλεντίνος Βαλάσης ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Ψύρρα ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Έλενα Γεροδήμου ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Δημήτρης Ζωγραφάκης                                   
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:                                              
Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.

Τυχαίο θύμα

Άρνε Νταλ                                     
Τυχαίο θύμα                                     
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης                                    
ISBN: 978-960-501-161-1                                
Σελίδες: 536                             
Ημερομηνία έκδοσης: 21/02/2011                                     
Λίγα λόγια για το βιβλίο                                      
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΦΑ                                 
Με ένα ποτήρι μπίρας κάποιος ανοίγει το κεφάλι ενός νεαρού οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας σε ένα εστιατόριο της Στοκχόλμης.                                 
Ο νεαρός πεθαίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα περιστατικό της συνηθισμένη γκρίζας και ωμής καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης.                                 
Την έρευνα αναλαμβάνει ένα ζευγάρι τιμωρημένων ερευνητών, ο Πολ Γελμ και η Σέρστιν Χολμ, που προέρχονται από την Ομάδα Άλφα. Και κάτι συμβαίνει.                                         
Πίσω από το σπασμένο ποτήρι μπίρας αρχίζει να διαφαίνεται μια διαφορετική αλληλουχία γεγονότων, η οποία οδηγεί προς πολλές κατευθύνσεις: στις φυλακές της Κούμλα, όπου ένα κελί τινάζεται στον αέρα· στη βιομηχανική περιοχή της Σίκλα, όπου γίνεται ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων του υποκόσμου· στο Ντάντεριντ, όπου ένας έμπορος ναρκωτικών ασχολείται με τον παραδεισένιο κήπο του· στο αστυνομικό σώμα, όπου ένας ανώτερος αξιωματικός συμπεριφέρεται παράξενα· στο μέλλον, όπου εμφανίζεται έξαφνα μια απειλή για τρομοκρατική ενέργεια· στο παρελθόν, όπου αρχίζουν να διακρίνονται τα βαθύτερα στρώματα της κόλασης.                                   
Ίσως ο πιο ταλαντούχους απ’ όλους τους σκανδιναβούς συγγραφείς.                                     
Πέτρος Μάρκαρης, Τα Νέα (Βιβλιοδρόμιο)                                     
Το τρίτο βιβλίο της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί η Ομάδα Άλφα.                                       
Κυκλοφορούν επίσης από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, η πρώτη και η δεύτερη περιπέτεια της Ομάδας Άλφα: Misterioso καιΜίσος και αίμα

Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» 29/8/2011


ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
Email : dipeh@otenet.gr
Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» 29/8/2011
Διοργάνωση : Θέατρο του παιδιού
Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.00 Είσοδος : 10 €
Κάπου στην Βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά!
Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.
Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει…Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς.
Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο .
Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ;
Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος, Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου, Σκηνικά: Γιώργος Καρακάσης, Κοστούμια: Εύη Μπαράκου, Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος
Παίζουν : Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος, Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Κατερίνα Τσιμόγιαννη, Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή

Σταθμοί Ελλήνων


Σταθμοί Ελλήνων
Συγγραφέας : ΜΕΡΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κατηγορία : ΙΣΤΟΡΙΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ISBN : 978-960-467-284-4
Σελίδες : 460
Έτος : 2011
Σχήμα : 14*21

Η ανακάλυψη του ουρανού

Η ανακάλυψη του ουρανού                             
Μυθιστόρημα                             
Χάρι Μούλις                                            
ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO                            
Μετάφραση:Ινώ Βαν Ντάικ-Μπαλτά                                        
Στο εξώφυλλο φωτογραφία από το Πάνθεον της Ρώμης                                    
ISBN: 978-960-03-5326-6                           
σελ. 656                             
Επανέκδοση 14 Ιουνίου 2011

Χάος στα νοσοκομεία της Τρίπολης

medicalnews.gr                                            
Χάος στα νοσοκομεία της Τρίπολης                                           
Νέο φάρμακο για το διαβήτη ενέκρινε η Ε.Ε.                                               
Τα πλυντήρια-στεγνωτήρια απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες                                                      
Είμαστε ό,τι τρώμε                                                      
Η υπερβολική ζέστη αυξάνει τον κίνδυνο ημικρανικής κρίσης                                                     
Υπερβολική κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε άνοια                                               
Με γέλιο η δουλειά γίνεται πιο ευχάριστη                                                   
Μειώστε τη χοληστερόλη με σόγια, ξηρούς καρπούς και ίνες                                                  
Φτωχή διατροφή σημαίνει και αδύναμη καρδιά                                           
Αυχενικό σύνδρομο

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ e-Pontos

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ e-Pontos

Coolio - Gangster's Paradise (Official HQ)

Διαφήμιση σε ΔΕΝΤΡΑ

Διαφήμιση σε ΔΕΝΤΡΑ                                     
Σώστε τα δέντρα, αλλά μιας και τάχουμε ας τα εκμεταλλευτούμε......                                           
Read more: http://www.i-diadromi.com/#ixzz1WJq74sjy                                        
www.i-diadromi.com

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου για τον θάνατο του Λ. Κύρκου

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου για τον θάνατο του Λ. Κύρκου                                
http://www.evenizelos.gr/el/statementsgr/2583-kyrkos

Greek Alert

Greek Alert                                               
ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                                 
Η χρήση χημικών όπλων απο τον Τουρκικό στρατό κατά των Κούρδων Μαχητών του PKK                            
Kurdish Regional Government ask Turkey to apologize for raids                                     
Μίσος Ερντογάν κατά Ισραήλ                                        
Οι αλλαγές στις αραβικές χώρες και οι ευρύτερες επιπτώσεις Οι ανακατατάξεις, η Τουρκία και η Κύπρος                                       
Νέες προκλήσεις από το κατοχικό καθεστώς Αρχαιολογικούς χώρους για φεστιβάλ εκμεταλλεύονται στα κατεχόμενα                                            
Aγριο παρασκήνιο για το φυσικό αέριο της Kύπρου                                    
Νέα στρατηγική απέναντι στην Τουρκία                                        
H κατάσταση των ΤΕΔ και η Ελληνική ΑΟΖ                                        
Απάντηση Πεταλωτή σε Τούρκο βουλευτή                                  
Οι «σύμβουλοι» με τα χακί                                   
Στήριξη από το Ισραήλ με ουρά...                                     
Μύθος η παντοδυναμία του τουρκικού Στρατού                                              
Διαγραφή του χρέους ή διάλυση της Ευρώπης                                                      
Κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό «βλέπει» στενός συνεργάτης του Έρογλου                                       
Η Ιταλία έχει "αποδείξεις" ότι ο Μουαμάρ Καντάφι σχεδίαζε να μετατρέψει σε "κόλαση" το μικρό νησί Λαμπεντούζα                                                
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΜΟΥΦΤΗ                                         
«Ιερό» επεισόδιο για το Ραμαζάνι                                       
Γιατί επιμένουν στην κατάργηση του ΥΕΝ; Ποιός είναι ο στόχος τους;

Οι ΗΠΑ πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις- υποκλοπές του Καραμανλή-Ο Καντάφι στη Ζιμπάμπουε

Αποζημίωση 220 εκ. ευρώ θα διεκδικήσει το ελληνικό δημόσιο από τη Siemens                                   
Αυθαιρεσίες στο εξοχικό της Μπιρμπίλη                                            
Οι ΗΠΑ πίσω από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Καραμανλή                                            
Eurobank και Αlpha Bank, έσονται εις τράπεζαν μίαν                                          
Το κρασί αδυνατίζει                                             
Ο Άϊριν χτυπάει τη Νέα Υόρκη                                              
Το Πεντάγωνο θα παρακολουθεί τα social media                                  
Στη Ζιμπάμπουε ο Καντάφι                                           
Ντομάτες φούρνου με φέτα και μανιτάρια                                  
Ζώδια

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                          
Γενοκτονία για την «ιερή πατρίδα»