Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Για τη Θεσσαλία


Θέλοντας να συνεισφέρουμε στην υποστήριξη των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφές, καθώς και στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, εμείς στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος προχωράμε σε μία σειρά στοχευμένων ενεργειών που περνάνε μέσα από τους άμεσους συνεργάτες μας, τα βιβλιοπωλεία, τις βιβλιοθήκες και τα σχολεία των περιοχών που επλήγησαν:
Παραχωρούμε λοιπόν απαλλαγή από το σύνολο του οφειλών τους προς εμάς σε όλα τα βιβλιοπωλεία που υπέστησαν ζημιές, με έκδοση ισόποσου πιστωτικού: έτσι συνδράμουμε στην διαδικασία γρήγορης αποκατάστασης και επαναλειτουργίας τους.
Επιπλέον, το σύνολο των συνεργατών μας στην Θεσσαλία θα έχει σημαντικές παροχές, με δυνατότητα αγοράς των βιβλίων μας με μεγάλη έκπτωση έως το τέλος του έτους, καθώς επίσης και μακροχρόνια πίστωση για τις πρώτες παραγγελίες, ώστε να διευκολυνθούν οικονομικά και να μπορέσουν να συμμετάσχουν από την πρώτη στιγμή στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας που προβλέπεται δύσκολη.
Επίσης, μέσω των σελίδων μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προχωράμε σε αντικατάσταση βιβλίων σε παιδικές βιβλιοθήκες που καταστράφηκαν, ενώ παραμένουμε σε ετοιμότητα και για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές βιβλιοθήκες στις περιοχές που επλήγησαν, μόλις τα σχολεία επαναλειτουργήσουν.
Τα παραπάνω στοχευμένα μέτρα αποτελούν μία ελάχιστη συνεισφορά και βοήθεια στους συνανθρώπους μας στις περιοχές που επλήγησαν.
Ειδικά φέτος, στην επέτειο των 70 χρόνων μας, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε και εμπράκτως τις στενές μας σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες ανά την Ελλάδα, μέσω του δικτύου των συναδέλφων μας βιβλιοπωλών, με πολλούς από τους οποίους μας συνδέει κοινή πορεία πολλών δεκαετιών, και τώρα στην δύσκολη ώρα νιώθουμε ότι πρέπει κατά τις δυνάμεις μας να τους στηρίξουμε.

📚 Μια γεύση από τα νέα βιβλία που έρχονται και θα συζητηθούν πολύ















ΒΙΟΛΟΓΙΑ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ // ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ // ΜΙΑ ΠΡΟΣΙΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

FRANCESCO DE BELLO CARLOS, P. CARMONA, ANDRÉ T. C. DIAS,
LARS GÖTZENBERGER, MARCO MORETTI, MATTY P. BERGΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
Από τη θεωρία στην πράξη μέσω της RΜετάφραση – Επιστημονική επιμέλεια:
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Γιώργος Αδαμίδης

H λειτουργική οικολογία αποτελεί κλάδο της οικολογίας ο οποίος επικεντρώνεται στις διάφορες λειτουργίες των ειδών στις βιοκοινότητες και τα οικοσυστήματα στα οποία απαντούν. Ο προσιτός οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας προσφέρει τις βασικές έννοιες και τα εργαλεία της λειτουργικής οικολογίας, καθώς και τα τεχνάσματά τους, καλύπτοντας διαφορετικά τροφικά επίπεδα και τύπους οργανισμών. Έχει σχεδιαστεί για φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν μια εύχρηστη σύνθεση των υφιστάμενων εννοιών, εργαλείων και τάσεων στη λειτουργική ­οικολογία και επιθυμούν να τα εφαρμόσουν στο δικό τους γνωστικό πεδίο ­ενδιαφέροντος. Όπου απαιτείται, περιλαμβάνονται ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις για να εκτελούνται στη γλώσσα προγραμματισμού R, μαζί με συνοδευτικούς διαδικτυακούς πόρους που περιλαμβάνουν επιλύσεις ασκήσεων και συναρτήσεις στην R, καθώς και ενημερώσεις που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες εξελίξεις σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο πεδίο. Με βάση τη διδακτική εμπειρία μίας δεκαετίας και πλέον, οι συγγραφείς ανέπτυξαν και βελτίωσαν τον τρόπο με τον οποίο οι θεωρητικές πτυχές και τα αναλυτικά εργαλεία της λειτουργικής οικολογίας εισάγονται και επεξηγούνται στους αναγνώστες.
ISBN 978-960-524-947-2, σχήμα 17 x 24 εκ., 407 σελ., τιμή: 40 ευρώ
*
DANIEL ROSENTHAL, DAVID ROSENTHAL, PETER ROSENTHALΜΙΑ ΠΡΟΣΙΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑΜετάφραση: Σιλουανός Ν. Μπραζιτίκος
Επιστημονική επιμέλεια: Μιχάλης Λάμπρου

Το βιβλίο είναι σχεδιασμένο για ένα προπτυχιακό μάθημα ή για ανεξάρτητη μελέτη, παρουσιάζοντας προχωρημένες μαθηματικές ιδέες με στοιχειώδη και φιλικό τρόπο. Ο κύριος σκοπός του είναι να κινήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να διδάξει εις βάθος τη μαθηματική σκέψη, μεταφέροντας παράλληλα την ομορφιά και την κομψότητα των μαθηματικών. Το κείμενο εστιάζει στη διδασκαλία της κατανόησης των μαθηματικών αποδείξεων. Η ύλη που καλύπτει έχει εφαρμογές τόσο στα μαθηματικά όσο και σε άλλους επιστημονικούς κλάδους. Περιέχει μεγάλο αριθμό ασκήσεων ποικίλης δυσκολίας, σχεδιασμένες να βοηθούν στην ενίσχυση των βασικών εννοιών, παρακινώντας και προκαλώντας τον αναγνώστη. Η μόνη προϋ­πόθεση για την κατανόηση του κειμένου είναι η βασική άλγεβρα του Λυκείου. Επιπλέον, χρησιμοποιείται κάποια βασική τριγωνομετρία στα Κεφάλαια 9 και 12.
Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν: Μαθηματική επαγωγή – Ισοτιμίες – Το θεμελιώδες θεώρημα της αριθμητικής – Το μικρό θεώρημα Fermat – Κρυπτογράφηση RSA – Ευκλείδειος αλγόριθμος – Ρητοί και άρρητοι αριθμοί – Μιγαδικοί αριθμοί – Πληθάριθμοι – Ευκλείδεια Γεωμετρία του επιπέδου – Κατασκευασιμότητα (συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης ότι μια γωνία 60 μοιρών δεν μπορεί να τριχοτομηθεί με κανόνα και διαβήτη). Το παρόν εγχειρίδιο είναι κατάλληλο για ποικίλα προπτυχιακά μαθήματα και για ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων στους τομείς της εκπαίδευσης, των καλών τεχνών, των φυσικών επιστημών και των μαθηματικών. Τέλος, οι μαθητές Λυκείου που τους αρέσουν τα μαθηματικά διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα είναι σε θέση να βελτιώσουν την κατανόησή τους για τη μαθηματική σκέψη.
ISBN 978-960-524-945-8, σχήμα 17 x 24 εκ., 272 σελ., τιμή: 35 ευρώ

Καταδίκη για την αναισθησιολόγο συγγενή του Πολάκη



Καταδίκη για την αναισθησιολόγο συγγενή του Πολάκη
Ενοχή κρίθηκε από το Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η αναισθησιολόγος, συγγενής του τέως αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας. Η κατηγορούμενη είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, αλλά υπόθεση άνοιξε ξανά.