Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ



Το περασμένο Σάββατο, η Πυροσβεστική οικογένεια έχασε ένα ακόμα από τα παιδιά της.
Τον πυροσβέστη Τριαντάφυλλο Τζημητρέα, που υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου!
Η μοίρα έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, σε εκείνον που μαζί με τους συναδέλφους του έσωζε ανθρώπινες ζωές από τροχαία ατυχήματα, από πυρκαγιές, και φυσικές καταστροφές.
Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, όταν επάνω στο αυτοκίνητο του έπεσε με υπερβολική ταχύτητα μηχανή μεγάλου κυβισμού.
Πήγε άδικα, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους, και τους συναδέλφους του, έχασε τη ζωή του στον παράλογο πόλεμο της ασφάλτου.
Ο Τριαντάφυλλος ήταν αυτό που λέμε και το εννοούμε ΕΜΠΕΙΡΟΣ και προσεκτικός οδηγός.
Γεννήθηκε στις 28/9/1965 στα Δουμπιά Χαλκιδικής, και αφού τέλειωσε τις σπουδές του το 1984 κλήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στον στρατό.
Απολύθηκε το 1986.
Το 1994 μπαίνει στην Πυροσβεστική Ακαδημία, και αποφοιτώντας, υπηρετεί αρχικά στον Πειραιά, ενώ από τις 1/9/97, εντάσσεται στην δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου.
Την ίδια χρονιά, εκτελώντας τα καθήκοντα του τιμάται με Ηθική Αμοιβή διότι (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην απόφαση του Αρχηγείου) κατά την θεομηνία της 12/1/1997 που έπληξε διάφορες περιοχές του Νομού Κορινθίας, οι συνάδελφοι του και αυτός «εργαστήκαν κατά πολύ πέραν του ωραρίου τους κάτω από δύσκολες συνθήκες και απεγκλώβισαν άτομα που κινδύνευαν ξεπερνώντας το καλώς νοούμενον καθήκον, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των κατοίκων, των τοπικών αρχών, και των Μ.Μ.Ε».
Τον Μάιο του 1999, παντρεύεται την Αθηνά Γαλαρινιώτη, και αποκτούν μαζί δυο παιδιά, την Ζωγράφω, επτά χρονών σήμερα, και τον Γιώργο, τριών!
Ο Τριαντάφυλλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους συναδέλφους του.
Από την μέρα που τον πρωτογνώρισα κάνοντας μαζί του βάρδια, με κέρδισε η «ανοιχτή καρδιά» του, αλλά και το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειχνε για τον συνάνθρωπο .
Τόσο αυτός, όσο και οι συνάδελφοι του στον Πολύγυρο, ενσάρκωναν, και ενσαρκώνουν αυτό που λέμε «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», γιατί η πυροσβεστική αυτό είναι.
Μια οικογένεια που αγκαλιάζει το κάθε μέλος της ξεχωριστά.
Ο Τριαντάφυλλος είχε μια πραγματικά μεγάλη «αγκαλιά ψυχής» για όλους.
Η κηδεία του έγινε την Κυριακή στην γενέτειρα του, και παρεστησαν ο Περιφερειάρχης της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου, ο Υποδιοικητής, εκπρόσωποι μονίμων και συμβασιούχων του Πυροσβεστικού Σώματος, και πλήθος κόσμου!
Την σωρό συνόδεψε τιμητικό άγημα από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και πυροσβέστες, καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου.
Σε ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, εψάλλη η εξοδιος ακολουθία, ενώ κατά την διάρκεια του στερνού αντίο, το Πυροσβεστικό Σώμα αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο, το δικό του παιδί.
Ο τόπος ήχησε από τις σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία παραβρέθηκαν στην τελετή.
Για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και ζήσαμε μαζί του άλλος λίγο, άλλος πολύ, ο Τριαντάφυλλος δεν έχει πεθάνει.
Θα είναι μαζί μας για πάντα, στα διάφορα συμβάντα, στις επιφυλακές, στην παρέα, και θα μας συντροφεύει.
Καλό σου ταξίδι φίλε.