Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

«Εικόνες του τσίρκο variete» στα χρόνια του Lautrec

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.  
Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη  
τηλ. 2310 247111,    
 www.tf.auth.gr/teloglion, e-mail: teloglion@auth.gr       
«Εικόνες του τσίρκο variete» στα χρόνια του Lautrec   
Κυριακή 21/11/2010 Ώρα: 12.00    
Xορός, κουκλοθέατρο, εικαστικές δημιουργίες με αφορμή το έργο του Toulouse Lautrec.    
Η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Άσπα Φούτση ζωντανεύει έργα του Toulouse - Lautrec με θέμα το τσίρκο.     
Οι χορευτές θα ζωντανεύουν  τις Κυριακές στις 21 και 28 Νοεμβρίου καθώς και στις 5 και 19 Δεκεμβρίου στις 12  το μεσημέρι,  τις χορεύτριες του can-can, το κορίτσι με το φίδι, τον κλόουν και άλλους ήρωες, με θεατές τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης.    
Χορογραφία: Δημήτρης Κυανίδης, Άσπα Φούτση   
Επιμέλεια κοστουμιών: Σάκης Κολαλάς    
Μουσική: Offenbach-Nino Rota    
Χορεύουν:   
Μαριάννα Δαμασκηνίδου, Βασιλική Καπετανάκη, Μαρία Καρανίκου, Γιώργος Μανιάδης, Κατερίνα Μπογιατζή, Δανάη Μπόστα, Ιωάννα Παραμανίδου, Κατερίνα Ψωματάκη

Νέοι τίτλοι Ελληνικής πεζογραφίας από τις εκδόσεις Κέδρος

Νίκος Φαρούπο    
Οι  ιχνηλάτες του  σκότους        
Ελληνική  πεζογραφία  
ISBN: 978-960-04-4118-5   
σελ. 256  
Νοέμβριος 2010       
Άννα  Γκέρτσου – Σαρρή 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ…       
Ελληνική πεζογραφία    
ISBN: 978-960-04-4121-5   
σελ. 328    
Νοέμβριος 2010   

ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ;

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ  
ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΡΟΜΟ ΟΤΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ.    
Πράγματι το αυξημένο ευδόκιμο ζωής τουλάχιστον στον δυτικό χώρο, η αύξηση των διαγνωστικών μέτρων και η συχνότερη προσέλευση στον γιατρό είναι κάποιες από τις αιτίες της αύξησης των ασθενών με ΣΚΠ.    
Το κακό όμως δεν σταματάει εκεί.  
Ένα μεγάλο ρόλο παίζει ο στρεσογόνος τρόπος ζωής που τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τα αυτοάνοσα νοσήματα σε θεόρατα ύψη.   
Σε αυτή την περίπτωση η ΣΚΠ δεν θα μπορούσε να αποτελούσε μια εξαίρεση.

Νέα Έκδοση

Εκδόσεις Επίκεντρο    
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9, Τ.Κ.54621  
τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618    
Αθήνα: Κιάφας 5, Τ.Κ. 10678   
τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086       www.epikentro.gr  books@epikentro.gr      
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ     
Ο Πολιτικός Λόγος και Ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος (1913-1941)    
Θεοδόσης Τσιρώνης    
Εκδόσεις Επίκεντρο    
ISBN: 9789604582570     
Σελίδες: 480        
Η διαμόρφωση των σχέσεων ανάμεσα στην επίσημη πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος,  είναι ένα ζήτημα που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί την κοινή γνώμη. Πρόσφατα γεγονότα όπως η διαμάχη με επίκεντρο την αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, αλλά και το ζήτημα του χωρισμού της εκκλησίας από το κράτος είναι θέματα που απασχολούν και αρκετές φορές διχάζουν την ελληνική κοινωνία.     
Στο έργο αυτό ο Θεοδόσης Τσιρώνης θέτει ως βασική υπόθεση εργασίας την επιβεβαίωση της πολιτικής διάστασης των εκκλησιαστικών γεγονότων, κατά την περίοδο που ακολούθησε τους Βαλκανικούς Πολέμους και διήρκησε έως τους πρώτους μήνες της γερμανικής Κατοχής.       
Αποκτώντας πρόσβαση σε πολλά αρχεία που πολλές φορές θεωρούνται  «άβατα», όπως το Ιστορικό Αρχείο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχεία μητροπόλεων και πλήθος άλλων δημόσιων και ιδιωτικών, η μελέτη αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό, όσον αφορά τις επιστημονικές έρευνες για τα γεγονότα της εποχής.      
Αντικείμενο του βιβλίου αυτού είναι η εξέταση, κατανόηση και ανάδειξη των διαδικασιών, μέσω των οποίων η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετείχε και επέδρασε στις πολιτικές εξελίξεις του ελληνικού κράτους ή επηρεάστηκε από αυτές.        
Με την αξιοποίηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας, αλλά και την ανάδειξη αδημοσίευτων πρωτογενών πηγών, ο συγγραφέας τεκμηριώνει την άποψη του πως το εκκλησιαστικό γίγνεσθαι σχετίζεται άμεσα με το αντίστοιχο πολιτικό και αποτελεί πολύ συχνά απόρροια του.       
Αρκετά από τα συμπεράσματά του είναι εντυπωσιακά, όπως η τεκμηρίωση ότι η διαπλοκή ανάμεσα στην κοσμική και τη θρησκευτική εξουσία εξυπηρετούσε εκατέρωθεν ανάγκες και δεν υπήρξε επιθυμία μόνο της μίας πλευράς.       
Ο Θεοδόσης Τσιρώνης γεννήθηκε και μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ.. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη θεμάτων της πολιτικής, κοινωνικής, εκκλησιαστικής και τοπικής ιστοριογραφίας.   
Για να δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου και να διαβάσετε την εισαγωγή του: www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582570   

"Αθέατες ψυχές" - Ατομική έκθεση ζωγραφικής

"Αθέατες  ψυχές" Δημήτρης  Τζάνης  
Ατομική έκθεση ζωγραφικής  
26 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2010     
Η αίθουσα  τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ηρακλειώτη ζωγράφου Δημήτρη Τζάνη με θέμα τον ταύρο.    
 Όπως  έγραψε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Πολυχρονάκης,   
"Είτε  ως σύμβολο της  πιο ωμής και  κτηνώδους δύναμης,  είτε ως έκφραση  βασιλικής κυριαρχίας  και γονιμότητας,  ο ταύρος από την προϊστορική αρχαιότητα αποτελεί μια ενσάρκωση του Πρωτόγονου, των σκοτεινών και άναρχων δυνάμεων της Ζωής, του Χάους και του Ερέβους από τις οποίες ξεπήδησε το φως και η ευταξία του Κόσμου.
Ο ταύρος δεν έπαψε  ποτέ να μαγνητίζει και να σαγηνεύει  το ανθρώπινο βλέμμα. Κι αυτό σημαίνει: να γοητεύει και να φοβίζει  μαζί, να ελκύει και  να απωθεί. Η σαγήνη του ταύρου είναι η σαγήνη του πρωτόγονου, του προϊστορικού, του αρχέγονου, αυτού που ο άνθρωπος κατασίγασε για να μορφώσει παιδεία και πολιτισμό, αλλά αυτό δεν έπαψε ποτέ να μιλάει –οσοδήποτε αόριστα, οσοδήποτε αινιγματικά- στα κατάβαθα της ανθρώπινης ψυχής."   
Για την  ζωγραφική του Δημήτρη Τζάνη  γράφει η Ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη,     
Οι Αθέατες ψυχές του Δημήτρη Τζάνη είναι μια αποκαλυπτικά ώριμη ζωγραφική, με έντονη προσωπική τεχνοτροπία, που της δίνει και μια πολυεπίπεδη διάσταση, ο εκ των υστέρων, παραλληλισμός με τους στίχους του Λόρκα, από το ποίημα «Μοιρολόι για τον Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας».
Ένας  σκεπτόμενος δημιουργός σαν τον Τζάνη, δεν απασχολήθηκε τυχαία με την μορφή  του ταύρου και  τους μυριάδες συμβολισμούς του. Δούλεψε σχολαστικά και παλίμψηστα αυτή την μορφή με οδηγό  το εννοιολογικό της  υπόβαθρο. Εδώ ο  καλλιτέχνης αγωνιά μπροστά στον ασυμβίβαστο ταύρο και τον αγώνα του, αλλά και μπροστά στην αγωνία της υπεροχής του ταυρομάχου ενάντια στην δύναμη της φύσης.    
Η σαφήνεια της έκφρασης του Τζάνη, δεν  παρεμποδίζεται από  τις   αφαιρετικές  τάσεις του, που τονίζονται από τραχιά περιγράμματα και πλακάτα χρώματα.      
Οι ζωγραφισμένες μορφές των στιβαρών ταύρων «εν δράσει», σε στάση μάχης, διατηρούν τις ανατομίες των σωμάτων τους και την ευλυγισία τους. Τα σχηματισμένα με δεξιοτεχνία και ευχέρεια σώματα παίρνουν στάσεις απίθανες και εκφραστικές που αν ο ζωγράφος δεν είχε αποδώσει τόσο εξαιρετικά το δραματικό τους ύφος, θα ήταν σαν αθώα παιχνιδιάρικα ζώα. Όμως, οι μορφές τους είναι αυτές του πρωταγωνιστή του δράματος, με «ζωγραφισμένη» την αγωνία της επιβίωσης και αυτού του ατέρμονος παιχνιδιού μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας."                        
Εγκαίνια  έκθεσης: Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, 20:00     
Διάρκεια: 26 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2010.     
Ημέρες και ώρες λειτουργίας :      
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:30    
Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 16:00    
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος   
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 117 42, Αθήνα   
Μετρό Ακρόπολη  
Τηλέφωνο 211 182 38 18   

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο  Τύπου 19/11/2010 
Παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας, στις Βρυξέλλες, για εξαίρεση των επενδύσεων για την Παιδεία από τα Προγράμματα Σταθερότητας   
Δεκτή από το Συμβούλιο  η πρόταση της  Υπουργού     Στις πολιτικές  που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά  με το στρατηγικό σχέδιο για το Νέο  Σχολείο, αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη διάρκεια της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας, σήμερα 19/10/2010, στις Βρυξέλλες.    Η Υπουργός υπογράμμισε ότι το Νέο Σχολείο είναι ένα σχολείο για όλους, χωρίς κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές διακρίσεις και ανισότητες. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσεται το πρόγραμμα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), που εφαρμόζεται, ήδη, σε πέντε περιοχές της χώρας, όπου διατίθενται πρόσθετοι πόροι για την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για τους μαθητές Ρομά σε 83 δήμους και στην ενίσχυση της ελληνομάθειας για τα παιδιά των μεταναστών. 
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην οικονομική κρίση και ζήτησε από το Συμβούλιο  Υπουργών, την Προεδρία και την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να τοποθετηθούν σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην Εκπαίδευση.   
Η Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:      
«Υπάρχει ανάγκη γενναίων πολιτικών αποφάσεων και εξαίρεση των επενδύσεων για την Παιδεία από τα Προγράμματα Σταθερότητας. Και αυτό διότι, η Εκπαίδευση αποτελεί κεντρικό στοιχείο κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, ιδιαίτερα σε μια καμπή, που ο παγκόσμιος ανταγωνισμός από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία εντείνεται».     
Η βελγική  προεδρία του Συμβουλίου συμφώνησε με την ανάγκη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και κάλεσε την Επιτροπή να συνεργαστεί με την Ουγγαρία, που θα αναλάβει την προεδρία τον Ιανουάριο, για την άμεση προώθηση της.    
Στο περιθώριο  του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας, η Υπουργός συναντήθηκε με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Ανδρούλα Βασιλείου και το Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Επιτροπής, Jan Truszczynski.
Στη συνάντηση, με θέμα τα οικονομικά της Εκπαίδευσης, συζητήθηκε ο τρόπος αξιοποίησης δικτύου διεθνών εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη της προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Στο Καρφί Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

στο Πέταλο      

Προσεχώς στο Floral...

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου       
Προβολή Ντοκιμαντέρ Εκδρομή στο Bilin    
Μια φορά και έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή στη Μέση Ανατολή, την Παλαιστίνη, ένας λαός παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να διατηρήσει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια στην πατρίδα του, στη γη των προγόνων του.   
Ντοκιμαντέρ του Γλαύκου Οικονομίδη.   
Θα ακολουθήσει συζήτηση. Στις 21.00    
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου   
Βιβλίο/ Παρουσίαση
Εισαγωγή στις σπουδές του λαϊκού πολιτισμού  

Οι εκδόσεις Κριτική παρουσιάζουν το βιβλίο του Ευάγγελου Αυδίκου Εισαγωγή στις σπουδές του λαϊκού πολιτισμού.  
Ομιλητές στην εκδήλωση: Γιώργος Παπασωτηρίου, Γιώργος Σταματόπουλος, Μαριάνθη Καπλάνογλου, Άννα Λυδάκη).  
Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
[http://www.laographiki.gr/]  Στις 19.00     
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου   
AthensSwingCats Party   
Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας,  κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral. Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού. Στις 22.00     

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου     
Dj set Dana & Digital Alkemist    
Δύο γνωστοί djs και μουσικοί, η Dana (Balzac Diva, Tango with lions) και o Digital Alkemist (Digital Alkemist, Nightstalker, Night on Earth, Blend Sextet), συνεργάζονται στα decks του Floral με ηλεκτρονικές και groovy διαθέσεις, σε ένα αυθόρμητο dj set με πειραματικές προθέσεις.   
Στις 22.00      
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου   
Dj set George Apergis 
Ο George Apergis είναι ένας από τους πιο σεβαστούς dj και διοργανωτές στην Ελλάδα, επίσης ένας από τους πολλά υποσχόμενους παραγωγούς, ιδρυτής των Modular Expansion events και μέλος της εφημερίδας Athens Voice και του Soul mgzn.  
Μια βραδιά - αφιέρωμα στη χρυσή δεκαετία της ηλεκτρονικής μουσικής, από το 1980 ως και σήμερα. Στις 22.00  
Σάββατο 27 Νοεμβρίου    
Kelly & The Special K'z" LIVE  
Με ανάλαφρη διάθεση, η Κέλλυ Καλτσή μας ταξιδεύει σε μελωδίες γνώριμες, με οδηγό μόνο ένα πιάνο, μια κιθάρα, δύο ρυθμικά χέρια και μια φωνή. Περάσματα από jazz, blues,funk, rock αλλά και δεύτερες εκτελέσεις αγαπημένων κομματιών. Κέλλυ Καλτσή (φωνή), Μιχάλης Ζέης (πιάνο), Κώστας Έξαρχος (κιθάρα), Κωστής Κοπανάρης (κρουστά).Στις 22.00      

Τρίτη 30 Νοεμβρίου    
Βιβλίο/ Παρουσίαση Αλέξανδρος Ίσαρης - Βίνκελμαν ή Το πεπρωμένο  
Οι εκδόσεις Κίχλη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο
του Αλέξανδρου Ίσαρη Βίνκελμαν ή Το πεπρωμένο.
Για το βιβλίο, μαζί με τον συγγραφέα,
θα μιλήσουν: η Κατερίνα Σχινά (δημοσιογράφος-μεταφράστρια) και ο Γιάννης Μπασκόζος (διευθυντής του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ). 
Στις 20.00

Εκδήλωση ΙΣΤΑΜΕ: "Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ" Πέμπτη 25/11/2010 και ώρα 18:30 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
19-11-2010    
Ομιλία στη Βουλή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή απαντώντας σε επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. για εγκληματικότητα, μεταναστευτική πολιτική, αστυνομικές ταυτότητες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       
Αναρτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2010 στον ιστότοπο “www.opengov.gr” το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις».   
Το Σχέδιο Νόμου θα παραμείνει αναρτημένο, προς δημόσια διαβούλευση, έως τα μεσάνυχτα της 26ης Νοεμβρίου.   
Με το ανωτέρω Σχέδιο Νόμου ιδρύονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη :    
α. Αυτοτελής Υπηρεσία Ασύλου η οποία θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό και θα έχει ως αποστολή την υποστήριξη του σχεδιασμού στη χάραξη της εθνικής πολιτικής ασύλου ή άλλων μορφών διεθνούς προστασίας και την εξέταση των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και     
β. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής για την αποτελεσματική διαχείριση των ροών των παρανόμως εισερχομένων στη Χώρα αλλοδαπών με αποστολή τη διασφάλιση της άρτιας και ταχείας υπαγωγής των προσώπων αυτών σε διαδικασίες πρώτης υποδοχής υπό συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειάς τους.    
Επιπλέον, προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ με την οποία τίθενται οι κοινές αρχές τις οποίες τα κράτη μέλη της Ε.Ε πρέπει να τηρούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης εισόδου ή παραμονής των υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτειά τους και προβλέπεται η καθιέρωση δίκαιης και διαφανούς διαδικασίας για την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής ή προέλευσής τους με διασφάλιση αποτελεσματικής προστασίας των συμφερόντων των ενδιαφερομένων, λαμβάνοντας υπόψη σε κάθε περίπτωση την πραγματική κατάσταση των αλλοδαπών καθώς και το δημόσιο συμφέρον.    
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου και αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το Σχέδιο Νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics           
* Από το 2012 η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέει ο ΟΟΣΑ         
* Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στην Πολωνία από το 2013       
* Περικοπές στους Αστυνομικούς     
* «Ο... κομμουνιστικός κίνδυνος οδήγησε στο ψευδοκράτος» Ο Κενάν Εβρέν επιστράτευσε το κυνήγι μαγισσών για να πείσει τις ΗΠΑ      
* Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και Κ.Δ.        
* Γ. Παπανδρέου: «Βαθιά η διαρθρωτική κρίση της Ελλάδας»         
* Κασσάνδρες στο Αιγαίο       
* Αποκαλύπτεται ο νέος ισραηλινός κατασκοπευτικός δορυφόρος        
* Προειδοποίηση μέσω της δόσης     
* Ο εφιάλτης της Μπούρκας       
* Επιταχύνονται οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό. ...       
* Spiegel: Η «αρρώστια της ατιμωρησίας» στην Ελλάδα        
* Μέτε, Ξυνίδης και προξενοφυλλάδες…        
* "Επί ποδός πολέμου" οι συνδικαλιστές στις μεταφορές        
* Θα στέλνουν πάλι πίσω τους πρόσφυγες στην Ελλάδα      
* ΕΓΚΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ Να γίνουµε συνέταιροι στο Αιγαίο       
* Τριπλός ελιγµός από την Αγκυρα         
* Πανηγυρίζει το Ουράνιο Τόξο στην Φλώρινα         
* Μία άλλη «κατάληψη»        
* Αντιφάσκει η Νokia για διαγραφή Κύπρου        
* «Δεν επανασυστήνεται οθωμανική αυτοκρατορία»       
* Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καρφώνει Αθήνα

Νέα από το e-Pontos

* ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑΣ"       
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ      
* Η άθληση στον Πόντο          
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "Ο ΧΕΝΙΤΕΑΣ"

Κέντρα απεξάρτησης από το Διαδίκτυο

Το making of της απίστευτης διαφήμισης ... (video)     
Με στιλ… Αρμάνι ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα (81-71) από το Μιλάνο και διατηρήθηκε στην κορυφή του 4ου ομίλου, ισοβαθμώντας με την Ολίμπια.  
Το διπλό του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο [...]    
Κλειστή είναι η οδός Αμαλιάδος στους Αμπελόκηπους μπροστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΗ που διαμαρτύρονται για τις προτάσεις της τρόικας αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής  [...]    
Δύο τεράστιες, άγνωστης προέλευσης, δομές που μοιάζουν με «ενεργειακές φυσαλίδες» και οι οποίες εκπέμπουν πανίσχυρες ακτίνες-γ εντόπισαν κοντά στο κέντρο του γαλαξία μας Αμερικανοί αστρονόμοι.   
Οι ειδικοί επιστήμονες μπορούν να προσφέρουν μόνο εικασίες για τη φύση και την  [...]     
Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από το σταθμό Ειρήνη έως την Κηφισιά, λόγω έργων ανακαίνισης της Γραμμής.    
Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ5. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να είναι εκτός λειτουργίας το τμήμα «Μοναστηράκι-Αττική».    
Ανοίγει το μέτωπο των κινητοποιήσεων και στο χώρο της υγείας μετά τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν και στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τον περιορισμό των δαπανών. Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι στον προυπολογισμό του 2011 δεν  [...]    
Το Διαδίκτυο φέρνει τον κόσμο στο σπίτι. Μαζί του φέρνει και μια νέα μορφή εξάρτησης, καθώς όσο εξαπλώνεται η χρήση του τόσο μεγαλώνουν και τα ποσοστά των εθισμένων σ’ αυτό. Ενήλικες και παιδιά βλέπουν στο Διαδίκτυο έναν τεράστιο χώρο ενημέρωσης, επικοινωνίας, επιμόρφωσης αλλά και ψυχαγωγίας.     
 Όμως, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ χρήσης και κατάχρησης είναι πολύ λεπτή και δύσκολα  [...]    \
‘’Ευχαριστώ από καρδιάς  όλους τους συμπολίτες μου .Ο αγώνας για το Αιγάλεω της Νέας Εποχής τώρα ξεκινάει ‘’ 
Με μια ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες του Αιγάλεω , ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς ευχαριστεί τους συμπολίτες του που με την ψήφο τους στις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου ανέδειξαν τον ίδιο και τον συνδυασμό του [...]      
H όποια συζήτηση για συγχωνεύσεις νοσοκομείων θα αρχίσει μετά τον Μάρτιο, εφόσον είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.   
Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα προχωρήσει [...]      \
Στην κατάσχεση 170,2 κιλών ακατάλληλου κρέατος προχώρησε η Κτηνιατρική Διεύθυνση, της Νομαρχίας Αθηνών. Πρόκειται για:  
-162,2 κιλά βόειο νωπό κρέας άνευ οστού, τα οποία προμήθευσε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαϊτειο» η εταιρεία «Αίαντας Τροφοδοσίες ΕΠΕ», καθώς  [...]    
Επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν  στα Χανιά κατά τη διάρκεια πορείας αναρχικών στο κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πρόσφατο θάνατο νεαρού στην περιοχή των Δικαστηρίων, σε τροχαίο ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών.  
Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 100 άτομα, κινήθηκαν προς την περιοχή των Δικαστηρίων [...]