Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Απόφαση σοκ: Ξένη εταιρεία αποσύρει φάρμακο από τον ΕΟΠΥΥ!

 
 

Απόφαση σοκ: Ξένη εταιρεία αποσύρει φάρμακο από τον ΕΟΠΥΥ!

Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει. Η απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή υποχρεωτικής έκπτωσης ύψους 25% στα νέα φάρμακα αναδρομικά από την 1-1-2017, οδήγησαν για πρώτη φορά μία ξένη φαρμακοβιομηχανία να ζητήσει ένα φάρμακό της να σταματήσει να χορηγείται από τον ΕΟΠΥΥ! Ο λόγος για το φάρμακο Cotellic (κομπιμετινίμπη) της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche. Το συγκεκριμένο […]

Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11

Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11
Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11
Προδιαγραφές
* Αναπνέουσα μεμβράνη Puratex
* Αδιάβροχη
* Σόλα βουλκανισμένου νιτριλίου σε 300°C
* Μη Μεταλλική προστασία δακτύλων για κρούση >200J και σύνθλιψη 15KN
* Ενίσχυση επιπλέον στα δάχτυλα από νιτρίλιο
* Εσωτερική σόλα διπλής πυκνότητας από πολυουρεθάνη ράμένη με αντιστατική κλωστή από πολυαμίδιο
* Αντιστατική
* Με απορρόφηση ενέργειας στη φτέρνα
* Ενίσχυση αστραγάλων σε 2 σημεία (Πισω στη φτερνα και μπροστα στην κλείδωση)
* Ενίσχυση στα Δάχτυλα
* ΕΝ 345 part 2
* EN 12568
Προτεινόμενη Χρήση
Για πυρεσβέστες και διασώστες.

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MICRON VHF/UHF MOBILE

CRT MICRON VHF/UHF MOBILE 
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 ΚΛΙΚΕΔΩ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!! 
UHF-VHF DUAL BAND MOBILE TRANSCEIVER
RX/TX : 144-146 MHz -- 430-440 MHz
25W
Norm AMATEUR RADIO
Mode FM ( Wide/Narrow )
Frequency range RX/TX : 144-146 MHz / 430-440 MHz --- RX : 136-174 MHz / 400-490 MHz
Power LOW : 5W / MIDDLE : 15W / HIGHT : 25W (large cooling box)
Input voltage 13,8V DC
Memories 200 channels
Channel spacing 12.5 / 20 / 25 KHz
Step of increment 2.5 / 5 / 6.25 / 10 / 12.5 / 20 / 25 / 30 / 50 KHz
Working UU / UV / VU / VV
TONE BURST Yes : 1000Hz / 1450Hz / 1750Hz / 2100Hz
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 52 CTCSS / 1024 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
CTCSS / DCS SCAN function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
REVERSE function Yes : the current channel RX frequency will be switched to TX frequency
TALK AROUND function Yes : switch RX/TX frequencies and CTCSS/DCS code to avoid using repetear
Bonus Backlit keys + Jack plug for external loud speaker + 6 functions keys PF1 to PF6 with 3 functions each + menu order can be personalized
Mike With speaker incorpored and programmable keys
Display Large color multifunction TFT display adjustable to 180 °
Level display RX signal + TX power + channel number or frequency + various functions ...
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 122 (l) x 165 (L) x 35 (H) mm
Weight 480 gr
Guaranty 2 years

Φτου ξελευτερία

Φτου ξελευτερία
Συγγραφέας: Μικρά μολύβια
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Ημερομηνία έκδοσης: 22 Μαίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 96
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-134-1
Σοκολάτες, ηλεκτρονικές συσκευές,
λούτρινα αρκουδάκια, βιβλία και ταινίες χτίζουν ψηλούς τοίχους γύρω από τις ψυχές έξι παιδιών. Παιδιά που τρέφονται από την ανασφάλεια και τον φόβο να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό κόσμο. Ένας φανταστικός κόσμος που «ρουφάει»
τον Ζαχαρία, τη Σοφία, τον Μένιο, τον Άγγελο,
τον Χρύσανθο, τον Ρανά και τα αντικείμενα της εμμονής τους. Εμμονές που μέσα από περιπέτειες γίνονται πια παρελθόν. Το παρελθόν που γίνεται μάθημα για το μέλλον. Το μέλλον τούς ανήκει…
Θα ζήσουν ελεύθεροι;

Νέες κυκλοφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η Καραμέλα
Ελένη Πριοβόλου
ISBN: 978-960-03-6256-5
Τιμή: 8,48 €
Η Φρόξη Καραμέλα, βέρα Αθηναία από πάππου προς πάππον, είναι κληρονόμος μιας ιστορικής καραμελοποιίας την οποία εξελίσσει και μετατρέπει σε προσωπικό της «ναό». Οι καραμέλες της είναι μοναδικές. Σκληρό το εκμαγείο τους, όμως η ουσία και η δύναμή τους βρίσκεται στο εσωτερικό τους – στο «ολύμπιο νέκταρ» που η ίδια παρασκευάζει, για να καταστεί, από απλή επαγγελματίας, μία πραγματική δημιουργός. «Θεό» αποκαλεί τον εαυτό της, και την κοινωνία έναν απέραντο «οίκο ενοχής», που στέκεται απέναντί της αντίπαλη και εχθρική.
Για τη «γλυκιά» Καραμέλα δεν υπάρχουν αθώοι. Στιγματισμένη η ίδια από τη ζωή, αποφασίζει να σπάσει τον εξωτερικό φλοιό του κόσμου και να δώσει στον εαυτό της το ρόλο της τιμωρού.
Ένα βιβλίο για τις οικογενειακές, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, για την αντίφαση ανάμεσα στο «φαίνεσθαι» και το «είναι». Μια ιστορία για την υποκρισία, τη φθορά και τη διαφθορά, αλλά και για τον σύγχρονο αλλοτριωμένο άνθρωπο.

Μοτέλ Μορένα
Αλέξης Σταμάτης
ISBN: 978-960-03-6254-1
Τιμή: 16,96 €
Ένας πενταμελής θίασος με επικεφαλής τους πρωταγωνιστές Ρομάν, σκηνοθέτη-συγγραφέα, και τη σύντροφό του Θίντα, πρώην σταρ του σινεμά, φτάνει στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, σ’ ένα παράξενο νησί με ψηλούς βράχους αλλά και οργιώδη βλάστηση. Όσα ακολουθούν στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο αλλόκοτα από το απόκοσμο έργο που ο θίασος θα ανεβάσει μπροστά σε ένα εντελώς ιδιόρρυθμο κοινό. Δυνάμεις υπόγειες, αρχέγονες αλλά και διαχρονικές αρχίζουν να εμφανίζονται για να αμφισβητήσουν κάθε ορθολογισμό.
Το Μοτέλ Μορένα αφηγείται την άλλη πλευρά του πολιτισμού που πολλοί νομίζουν ότι χάθηκε, αλλά τα ίχνη του είναι ορατά σε κάθε συμπεριφορά της ανθρώπινης φύσης. Είναι μια ιστορία όπου η Τέχνη συγκρούεται με το μυστήριο που τη γέννησε.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κατάδυση
Τζόναθαν Λη
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
ISBN: 978-960-03-6238-1
Τιμή: 21,20 €
Τον Σεπτέμβριο του 1984, στο Ξενοδοχείο «Γκραντ» της παραθαλάσσιας πόλης του Μπράιτον, στην Αγγλία, τοποθετήθηκε μια ωρολογιακή βόμβα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε προγραμματιστεί να εκραγεί σε είκοσι τέσσερις μέρες, όταν στο ξενοδοχείο θα βρίσκονταν η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και ολόκληρο το υπουργικό της συμβούλιο. Ο Τζόναθαν Λη μάς οδηγεί στα άδυτα της παράτολμης αυτής δολοφονικής απόπειρας, μιας πράξης βίας με παγκόσμιο αντίκτυπο, πλάθοντας ταυτόχρονα ορισμένους αλησμόνητους χαρακτήρες. Η αφήγηση, όπου συνυφαίνονται με δεξιοτεχνία πραγματικά και φανταστικά γεγονότα, καθώς και το κωμικό και το τραγικό, κινείται ανάμεσα στον νεαρό Νταν, μέλος του IRA, ειδικό στα εκρηκτικά, στον Μους, πρώην φέρελπι υπεραθλητή και νυν υποδιευθυντή του ξενοδοχείου, και στη Φρέγια, την έφηβη κόρη του, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει τι θα κάνει μετά το σχολείο. Μέσα σε τέσσερις μόλις βδομάδες, καθώς η μέρα άφιξης της πρωθυπουργού πλησιάζει, η ζωή καθενός από τους τρεις θα αλλάξει ριζικά και οριστικά. Τολμηρό και δυνατό, ένα μυθιστόρημα γέλιου και οδύνης, η Κατάδυση διερευνά τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις προτεραιότητες, την ενοχή και τη μεταμέλεια, και πάνω απ’ όλα το πώς μπορεί το άτομο να γίνει το νερό στο μύλο της Ιστορίας.
«Ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα... Στις καλύτερες στιγμές του –που είναι πολλές– ο Λη επιδεικνύει ένα μεταφυσικό χιούμορ και μια λεκτική επινοητικότητα επιπέδου Μάρτιν Έιμις... Η τελευταία, σχεδόν ψιθυριστή φράση σχετικά με το λουτρό αίματος που προκάλεσε η βομβιστική επίθεση θα αποτελεί στο εξής μια από τις πιο συγκλονιστικές παρατηρήσεις που έχουν γίνει ποτέ σχετικά με την τρομοκρατία».
ΤΟΜΑΣ ΜΑΛΟΝ, The New Yorker
«Συγκλονιστικό... Εμπνευσμένο... Επενδύουμε τόσο πολλά και σύνθετα συναισθήματα στους χαρακτήρες του Λη, ώστε χρειάζεται ασκητική πειθαρχία για να μη σπεύσεις πρόωρα να δεις το τέλος του βιβλίου. Είναι εκπληκτικό το φάσμα την κατανόησης και η υψηλής ανάλυσης εικονογραφία στη γραφή του».
ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΣΙΝΙΟΡ, The New York Times
«Υψηλής ποιότητας επίτευγμα... Σε παρασύρει... Σε συγκινεί... Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί με δυναμισμό μια πρισματική γκάμα οπτικών... Το πολιτικό στοιχείο συνυφαίνεται στενά με το προσωπικό... Ο Λη βουτάει βαθιά στο μυαλό και στην καρδιά των ηρώων του, ανασύροντας τις προσωπικές στιγμές που τόσο σπάνια καταγράφει η Ιστορία».
ΑΝΙΤΑ ΣΕΘΙ, The Observer

Οι άποροι
Σίλαρντ Μπόρμπεγι
Μετάφραση: Μανουέλα Μπέρκι
ISBN: 978-960-03-6232-9
Τιμή: 15,90 €
Το βιβλίο αποτυπώνει την ανέχεια, την προκατάληψη και το μίσος που υφίσταται μια οικογένεια σε μια αγροτική περιοχή της βορειοανατολικής Ουγγαρίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Ένα μικρό αγόρι διαιρεί τον κόσμο του, παρατηρεί την καθημερινή ζωή και περιγράφει την απεγνωσμένη μάχη που δίνουν οι δικοί του για να επιβιώσουν. Η πλειοψηφία των κατοίκων υποφέρει από τη φτώχεια, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι του αφηγητή είναι ακόμη χειρότερες, λόγω της εβραϊκής ρίζας του αλκοολικού πατέρα και του παρελθόντος της μητέρας που συνδέεται με τους κουλάκους, τους εύπορους γαιοκτήμονες που υποστήριζαν το καθεστώς του Μίκλος Χόρτι πριν το ανατρέψουν οι κομμουνιστές. Με μια ατρόμητη ειλικρίνεια, μια πηγαία ανυποκρισία που συγκλονίζει τον αναγνώστη, ο συγγραφέας πλέκει τις καθάριες σκέψεις ενός φοβισμένου παιδιού με τις θαμπές μορφές και τα παράξενα λόγια των οικείων του. Η εικόνα σύντομα διευρύνεται, δεν παρακολουθούμε μόνο το χρονικό μιας οικογένειας αλλά τα ζωντανά ιστορικά τραύματα μιας ολόκληρης χώρας. Ο Σίλαρντ Μπόρμπεγι, αντλώντας από τις αναμνήσεις του, συνέθεσε ένα απίστευτα ρεαλιστικό έργο, σκληρό, ενίοτε βάναυσο. Όμως οι Άποροι διαπνέονται από μια ακατάβλητη ελπίδα, απαστράπτουσα μέσα στο πηχτό σκοτάδι.
«Ο Σίλαρντ μού έγραψε σε μια επιστολή του: “Είναι αυτή η τρομακτική κατάσταση στη χώρα μας... Διαισθάνομαι ότι ζω μέσα σε μια άρρωστη κοινωνία που αρρωσταίνει τα μέλη της”. Σε όλη την ουγγρική λογοτεχνία, ο Μπόρμπεγι υπήρξε ο πιο πολλά υποσχόμενος ποιητής αλλά κι αυτός που θα μας λείψει περισσότερο, κάποιος που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο μεγαλειώδες μέλλον που ανοιγόταν μπροστά του».
IΜΡΕ ΚΕΡΤΕΣ
«Οι Άποροι είναι ένα σπουδαίο και ιδιότυπο βιβλίο που μας αγγίζει βαθύτατα. Αναγνωρίζουμε τούτη την ιστορία ως τραγική, αληθινή και διορατική όπου κι αν βρισκόμαστε. Ο πλούτος, η εφευρετικότητα και η καθαρή εικονοπλαστική ποιότητα της γλώσσας λαμπρύνουν τα άγρια και συχνά άσεμνα δεδομένα του χωριού. Έτσι είναι η ζωή και έτσι την αποδεχόμαστε».
New York Times Book Review
«Ποτέ δεν έγραψε κάποιος τόσο όμορφα και, την ίδια στιγμή, τόσο ανελέητα για τα βάσανα των ανθρώπων στα απομονωμένα χωριά της ουγγρικής υπαίθρου. Οι προτάσεις του Μπόρμπεγι χαρακτηρίζονται από χειρουργική ακρίβεια, και ο εντατικός ρυθμός τους έρχεται απλώς να ενισχύσει τη δύναμη των πραγμάτων που ο ίδιος ανακαλεί».
Frankfurter Allgemeine Zeitung

ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
 
Ωροσκόπια νεκρών
Ντίνος Σιώτης
ISBN: 978-960-03-6251-0
Τιμή: 8,48 €
Σε έναν κόσμο ρημαγμένο από τις αυταπάτες και την εικονική πραγματικότητα, η συλλογή Ωροσκόπια νεκρώνείναι ένας διάλογος μεταξύ ζώντων και τεθνεώτων, όπου οι ζωντανοί λένε τα πάθη τους στους νεκρούς και οι νεκροί τα λάθη τους στους ζωντανούς. Εκτός κινδύνου ύστερα από σοβαρό τροχαίο, οι νεκροί, μέσω του ωροσκόπου τους, συνομιλούν με τη ζωή σε ένα παράλληλο με το δικό μας σύμπαν, διεκδικώντας το δικό τους μέλλον στη μετά θάνατον ζωή. Η συλλογή θέτει εκ νέου το ζήτημα της αποστολής της ποίησης: να πηγαίνει κατευθείαν στη ρίζα των πραγμάτων και στην ουσία της ζωής. Τα Ωροσκόπια νεκρών συνδυάζουν βιωμένες εμπειρίες με ζωδιακές εκμυστηρεύσεις, αναπτύσσοντας μια σειρά από ενοποιημένα ποιήματα όπου βασιλεύουν η ειρωνεία, ο ρεαλισμός, ο λυρισμός, o ρομαντισμός, ο (αυτο)σαρκασμός και η νοσταλγία που αφήνει πίσω του το μέλλον, υποβάλλοντας έναν κόσμο. Πρόκειται για ποιήματα με πικρό χιούμορ και παιγνιώδη διάθεση που, κατά τον Νάνο Βαλαωρίτη, «μας γοητεύουν και μας εξυψώνουν… ποιήματα κομψά που συναποτελούν μια ενότητα αφηγηματική με γλώσσα κοφτερή και ύφος υποδειγματικό».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο ματωμένος θρόνος του Θεού
Δημήτρης Κουτσούκης
ISBN: 978-960-03-6253-4
Τιμή: 16,96 €
Αντιλαμβάνομαι ότι ο τίτλος του βιβλίου δημιουργεί εύλογες απορίες. Έχει ανάγκη ο Άχωρος, Άχρονος, πανταχού παρών Δημιουργός έναν θρόνο; Και αν ναι, τότε πού βρίσκεται αυτός ο θρόνος; Κάπου στον «ουρανό» ή εδώ κάτω στη γη, στον κόσμο της ύλης;
Γιατί χαρακτηρίζω αυτόν τον «θρόνο» ως ματωμένον; Πώς είναι δυνατόν ο Θεός να χρειάζεται έναν τέτοιο θρόνο; Είναι αλληγορικό το νόημα αυτών των λέξεων ή μήπως αντανακλούν μια απτή όσο και αφάνταστη πραγματικότητα;
Ο υπότιτλος είναι σαφέστερος. Αλλά και πάλι δεν προσφέρει την αναγκαία «γέφυρα» για την κατανόηση του τίτλου. Πώς σχετίζονται οι διαχρονικές συγκρούσεις, οι φοβεροί πόλεμοι στις περιοχές της Μέσης Ανατολής με την εξαιρετικά ασαφή όσο και περίεργη αναφορά σε έναν «ματωμένο θεϊκό θρόνο»; Είναι άραγε αιμοχαρής ο Δημιουργός και, όπως ίσως θα έλεγε δικαιολογημένα ένας απλός άνθρωπος, δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει ο Ύψιστος από το να παρακολουθεί αμέτοχος, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αιματοχυσίες που μαίνονται για χάρη Του;
Απαντώ ευθέως στην πρώτη βασική απορία σας: ο ματωμένος θρόνος του Θεού είναι η Ιερουσαλήμ και το Όρος του Ναού. Το πώς και το γιατί αφορά την άγνωστη στους περισσότερους ιστορία αυτής της πόλης και της γης Ισραήλ γενικότερα. Και η αρχή αυτής της ιστορίας μάς γυρίζει πολύ πίσω στο χρόνο, ίσως στην αρχή της ίδιας της Δημιουργίας. Θα την ιχνηλατήσουμε μαζί, βήμα προς βήμα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε αφενός μεν να ερμηνεύσουμε –εκτός των άλλων– και τις δυσοίωνες καταστάσεις που επικρατούν στη Μέση Ανατολή, αφετέρου δε να έχουμε τεκμηριωμένες από ιστορικά γεγονότα απόψεις, που δεν θα χρωματίζονται από στενόμυαλους δογματισμούς, στείρες προκαταλήψεις, διαστρεβλωμένες πολιτικές προπαγάνδες και θρησκευτικούς φανατισμούς.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ

 
«Ιστορίες για πιάνο» στο Τελλόγλειο
Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, 20.30
Συνθέσεις του Ηρακλή Πασχαλίδη που κάποτε συνομίλησαν με σκηνές από θεατρικά έργα, τώρα παιγμένες στο πιάνο από τον ίδιο, συνομιλούν μεταξύ τους και η κάθε μια μας διηγείται τη μικρή της ιστορία, φτιάχνοντας έτσι ένα πολυθεματικό έργο για πιάνο με τον τίτλο «Ιστορίες για πιάνο». Τον τίτλο αυτό έχει η συναυλία που θα δοθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, στις 20.30, με τον Ηρακλή  Πασχαλίδη και τον Γιώργο Γλάστρα στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος.
Ιστορίες πολύχρωμες αλλά και μαυρόασπρες, άλλοτε σαφείς κι άλλοτε αμφιταλαντευόμενες, άλλοτε εξωστρεφείς κι άλλοτε στοχαστικές, δημιουργούν ένα σύμπαν που περιμένει να πλημμυρίσει από χορευτές.
Το πρώτο μέρος της βραδιάς περιλαμβάνει δύο ενότητες από το έργο του Ηρακλή Πασχαλίδη με τον ίδιο στο πιάνο. Στη συνέχεια ο ηθοποιός Γιώργος Γλάστρας τραγουδάει με συνοδεία πιάνου τραγούδια που έγραψε ο Ηρακλής Πασχαλίδης για τα έργα «Κάτω από το Γαλατόδασος» του Ντύλαν Τομας, «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ και «Τριστάνος και Ιζόλδη» του Φέικε Μπόσμα.
Γιώργος Γλάστρας - τραγούδι
Ηρακλής Πασχαλίδης – πιάνο
Eισιτήριο 10 και 7 ευρώ.                                                 

Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής

Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής
1500 π.Χ. 

Στη Μινωική Κρήτη οι ιδανικές συνθήκες ανατρέπονται από την ανθρώπινη ματαιοδοξία που οδηγεί στον εμφύλιο πόλεμο.
Το νησί το πνίγει η συμφορά και η Αλεξάνδρα, η Ιέρεια που ανέλαβε το ανώτατο αξίωμα του Μίνωα, βρίσκεται μπροστά στο μίσος και το αίμα του αδελφοκτόνου πολέμου. Όμως και μέσα στην πιο μεγάλη συμφορά κυοφορείται το νέο, το ελπιδοφόρο… Ακολουθεί τη συμβουλή του δασκάλου της Μίνωα Δικαιόκριτου, αποσύρεται στον τόπο καταγωγής της τη Ζάκρο απ’ όπου θα ξεκινήσει μιαν αναζήτηση σε τόπους της Ανατολής νέων ιδεών και αντιλήψεων, στοιχείων που θα συνθέσουν τη νέα πρόταση για τη διακυβέρνηση της Κρήτης.
Με τους πιστούς της συντρόφους ταξιδεύει στην Ανατολή και γνωρίζει τους πολιτισμούς, τις ιδέες, τις σκέψεις και τις αναζητήσεις των τότε Μεγάλων Βασιλείων που έχουν κι αυτά τον ίδιο θείο χαρακτήρα.
Με τρόπο μυθιστορηματικό, ζωντανό, οι περιγραφές σέβονται τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα τοπωνύμια όπως σήμερα θα τα βρει ο επισκέπτης του νησιού και της Ανατολής! Η καθημερινή ζωή συνιστά μια ελεύθερη αναπαράσταση. Η πίστη πως η ζωή αυτής της αγροτοκτηνοτροφικής περιόδου για χιλιάδες χρόνια διατηρήθηκε και σε ένα βαθμό διατηρείται ζωντανή, διατρέχει το κείμενο.
Ένα Ταξίδι στο χρόνο, έχοντας κοινή αφετηρία την αγωνία του ανθρώπου για ζωή και τη νοηματοδότησή της. Ως εκ τούτου απολαμβάνουμε τη χαρά της αιωνιότητας και της διαχρονικής περιπέτειας των ανθρώπων.
Ζάκρος 1500 π.Χ. Η Πύλη της Ανατολής
συγγραφέας:Μανόλης Αλεξάκης
Isbn: 978-960-579-079-0
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 532

Αθήνα: 8 γλυκατζίδικα που αγαπάμε.


Αθήνα: 8 γλυκατζίδικα που αγαπάμε.

Σημειώστε...

Ντιπ φασολιών με φρέσκα μυρωδικά.
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά.
Μηλόπιτα με τυρί κρέμα.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 289
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 29-10-17/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 990 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1018 ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 Η 8.
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30 6
ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30 6
ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 289 - ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017/0400 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 29-10-17/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 990 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1018 ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 30/10 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
ΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΑΠΟ 30/10 ΜΕΧΡΙ 30/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8