Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η νέα Υγειονομική Διάταξη στην πράξη, Παρατάθηκε η καταβολή εισφορών 2016 Δικηγόρων, Μηχανικών, Ιατρών και τ. ΟΓΑ κλπ.



Η νέα Υγειονομική Διάταξη στην πράξη
Πρόσφατες αλλαγές στις νομοθετικές απαιτήσεις για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος
Περισσότερα...
Παρατάθηκε η καταβολή εισφορών 2016 Δικηγόρων, Μηχανικών, Ιατρών και τ. ΟΓΑ
Με απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ που λήφθηκε στην 46η Συνεδρίαση παρατείνεται η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και τ. ΟΓΑ.
Περισσότερα...
Πως θα εκδίδονται οι αποδείξεις από τα καταστήματα εστίασης
Πότε πρέπει να εκδίδει το κατάστημα αποδείξεις λιανικής, εφόσον χρησιμοποιεί το σύστημα παραγγελιοψηψίας.
Περισσότερα...
Έσοδα και έξοδα πρακτορείων ταξιδίων
Πρακτορείο ταξιδίων προμηθεύεται εισιτήρια από αεροπορικές ή ακτοπλοϊκές εταιρίες ή από ενδιάμεσα πρακτορεία και τα πουλά σε ιδιώτες ή εταιρείες. Ρωτά αν κατά την αγορά και πώληση των εισιτηρίων χρεώνει και πιστώνει έναν ενδιάμεσο λογαριασμό και συνεπώς δεν ενημερώνει κανένα λογαριασμό εξόδου ή εσόδου.
Περισσότερα...
Χρόνος έκδοσης τιμολογίου και κύκλος εργασιών
Ατομική επιχείρηση αναλαμβάνει έργο αξίας 1.500.000,00€. Δεδομένου ότι με το τιμολόγιο των εργασιών του Δεκεμβρίου, που θα εκδοθεί Ιανουάριο του 2018, ξεπερνά το 1.500.000,00€ σε κύκλο εργασιών για δεύτερη συνεχή χρήση, είναι υπόχρεη σε τήρηση διπλογραφικών βιβλίων για 2018 ή ο χρόνος έκδοσης του τιμολογίου την απαλλάσσει;
Περισσότερα...
Έκδοση ακάλυπτης επιταγής
Για την πλήρωση της υποκειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος αυτού δεν απαιτείται ο εκδότης να τελεί "εν γνώσει" της ανυπαρξίας διαθεσίμων κεφαλαίων, αλλά αρκεί προς τούτο ότι αυτός θεωρεί την έλλειψη πιθανή και την αποδέχεται.
Περισσότερα...
Υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση άνω των 73.000 ευρώ από εντολοδόχο
Η απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας στο ακροατήριο, αποτρέπεται, αν το περιεχόμενο του μη αναγνωσθέντος στο ακροατήριο εγγράφου διαπιστώνεται από άλλα αποδεικτικά στοιχεία ή το ανωτέρω έγγραφο αναφέρεται απλώς ιστορικά στο αιτιολογικό της αποφάσεως...
Περισσότερα...
Προσδιορισμός της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης αυτοκινήτων
Σύσταση στην Α.Α.Δ.Ε. Ειδικής Επιτροπής για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων οχημάτων και για τον υπολογισμό του ιστορικού τέλους ταξινόμησης.
Περισσότερα...
Κανόνες υγιεινής και ασφάλεια τροφίμων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
Καθορίζονται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος του προσωπικού, των τροφίμων που παρέχονται για τη σίτιση βρεφών και νηπίων και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στους δημοτικούς παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στις μονάδες φροντίδας, προσχολικής αγωγής.
Περισσότερα...
Συστέγαση ζυθοποιείων με μονάδες παραγωγής ποτών και εμφιάλωσης νερού
Κοινοποιούνται οι διατάξεις του Ν. 4474/2017 αναφορικά με τη συστέγαση ζυθοποιείων µε µονάδες παραγωγής ποτών και εµφιάλωσης νερού, με τις οποίες επέρχονται τροποποιήσεις στο π.δ. 965/1980.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET

Δεν υπάρχουν σχόλια: