Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Porcupine Tree & Anathema at Principal Club Theater

The Principal Club Theater is opening again in September with: A N A T H E M A Wednesday 8 September 2010 & PORCUPINE TREE Friday 10 September 2010 Δύο από τα πιο αγαπημένα σχήματα των Ελλήνων μουσικόφιλων, δύο συγκροτήματα που έχουν από μόνα τους ορίσει τον προσωπικό τους ήχο, έρχονται τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη… A N A T H E M AΣτις 8 Σεπτεμβρίου οι πολυαγαπημένοι στην Ελλάδα Anathema θα ξεκινήσουν την νέα συναυλιακή χρονιά στο Principal Club Theater.. Οι Anathema βρίσκονται στην πρωτοπορία του Βρετανικού μελωδικού metal εδώ και πολλά χρόνια. Επι της ουσίας οι ANATHEMA είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 2 οικογενειών, των Cavanagh (Vincent, Daniel και Jamie) και των Douglas (John και η γυναίκα της παρέας η Lee) από το Λίβερπουλ. Το σχήμα, αν και ξεκίνησε εκφραζόμενο μέσω του gothic metal, σύντομα βρήκε τους περιορισμούς του είδους ασφυκτικούς και τώρα θεωρείται ένα από τους κύριους εκφραστές του ατμοσφαιρικού ροκ και είναι τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει μία μπάντα αν δεν δεχθεί να εγκλωβιστεί σε μια μόνο μουσική σχολή. Ένα συγκρότημα που έχει καταργήσει τα στεγανά του ενός μουσικού ύφους. www.myspace.com/weareanathema PORCUPINE TREE Στις 10 Σεπτεμβρίου η παρέα του Steven Wilson, ίσως του πιο πολυτάλαντου και σίγουρα πιο εργασιομανή μουσικού του progressive rock, θα ξεδιπλώσει επίσης τον ήχο της στο Principal Club Theater. Έναν ήχο που, αν και όρισε το progressive rock της δεκαετίας του '90, άρχισε από μία καλοστημένη φάρσα. Ο Steven Wilson μαζί με τον Malcolm Stocks δημιούργησαν τους Porcupine Tree ως ένα φανταστικό συγκρότημα με ψεύτικη δισκογραφία και ιστορία που περιελάμβανε συμμετοχές σε φεστιβάλ μέχρι και φυλακίσεις των μη-υπαρκτών μελών του. Αν και η φάρσα αποκαλύφθηκε γρήγορα, οι πρώτοι δίσκοι των πραγματικών πια Porcupine Tree έφτασαν τις 20.000 πωλήσεις. Το συγκρότημα ποτέ δεν περιορίστηκε σε ένα είδος μουσικής και οι επιρροές στις συνθέσεις του Wilson κυμαίνονται από το ambient trash στο "Up The Downstair", την αλά-Pink Floyd ψυχεδέλεια του "The Sky Moves Sideways" μέχρι και το death metal, κάτι που απέκτησε με τη θητεία του ως παραγωγός σε τρία άλμπουμ των Opeth. Στιχουργικά και εννοιολογικά το σχήμα αναγνωρίζεται από κριτικούς και ακροατές ως βαθιά σκεπτόμενο και εύγλωττο. Άλλες φορές μιλώντας για τη μονομανία της κοινωνίας μας με τη φήμη, όπως στο "Fear Of A Black Planet", ή την αποστασιοποίηση που προκαλούν τα ΜΜΕ απέναντι στα γεγονότα, όπως στο "The Incident", οι Pocupine Tree σίγουρα δε χαϊδεύουν κανενός τα αυτιά και παραθέτουν αρκετή τροφή για σκέψη. www.myspace.com/porcupinetree I n f o : Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.30 www.principalclub.com www.myspace.com/principalclub Εισιτήριο και για τις 2 συναυλίες 40 € στη προπώληση Εισιτήρια ξεχωριστά για κάθε συναυλία: 25 € προπώληση, 30 € ταμείο Προπώληση 2310-250072 Πληροφορίες Για Δωρεάν Μεταφορά: 2310-428088 Παραγωγή: Principal Ltd.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ Η ΚΑΦΕΪΝΗ ΣΤΗΝ ΣΚΠ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ.Στο αν πρέπει ασφαλώς και μπορούν να πίνουν ο καλός καφές αποτελεί πολλές φορές για την ΣΚΠ ένα καλό φάρμακο. Τώρα για το πόσο 3-4 φορές την ημέρα επαναλαμβάνω πάλι ο καλής ποιότητας καφές δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αρρώστια, το αντίθετο κιόλας μπορεί να αποτελέσει έναν καλό διεγέρτη για τα κατεστραμμένα κύτταρα και να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπλασή τους. Γενικά στην ΣΚΠ πέρα από ακραίες ενδείξεις (π.χ. στομαχικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου) ο καλός καφές πάντα φέρνει θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη να μην γίνεται υπέρμετρη κατανάλωση ιδιαίτερα μετά τις 6 το απόγευμα για λόγους ρύθμισης ύπνου.

Δίκες εξπρές για φοροφυγάδες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ «Γκάζι» στις φορο-δίκες Σχέδιο για να επιταχυνθεί η έκδοση αποφάσεων για χρέη προς το Δημόσιο ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου Δίκες εξπρές προκειμένου να εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο οι οφειλές των φορολογούμενων πολιτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας τις απαιτήσεις της Εφορίας δρομολογεί η κυβέρνηση προωθώντας σειρά νομοθετικών μέτρων. Oι ελπίδες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εναποτίθενται στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης με την έναρξη των εργασιών της, καθώς αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 100.000 οι προσφυγές για φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν μόνο στα τρία μεγάλα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας προσδιορίζονται τώρα για τον Οκτώβριο προσφυγές που κατατέθηκαν το 2005, ενώ στα Διοικητικά Πρωτοδικεία Πειραιά και Θεσσαλονίκης προσδιορίζονται προς εκδίκαση προσφυγές του 2004! Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (190810)

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 19 Αυγούστου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αναδιοργάνωση της λειτουργίας των Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης Σημαντική εξοικονόμηση πόρων προκύπτει από την εφαρμογή των μέτρων αναδιοργάνωσης των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό, που αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας- Ενημέρωσης σε εφαρμογή των σχετικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Με απόφαση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Γιώργου Πεταλωτή, αναστέλλεται η λειτουργία επτά (7) Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας (Λισσαβόνας, Δουβλίνου, Κοπεγχάγης, Πράγας, Ζάγκρεμπ, Βοστώνης, Λος Άντζελες), το έργο των οποίων θα καλυφθεί από άλλα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, όπως και από την Κεντρική Υπηρεσία. Από την αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων αυτών προκύπτει συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.475.000 ευρώ (λειτουργικά έξοδα και μισθοί απασχολούμενου προσωπικού). Παράλληλα αποφασίσθηκε σημαντική μείωση του προσωπικού που ήταν τοποθετημένο σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό (186 άτομα το Σεπτέμβριο 2009) κατά 82 άτομα. Με την απόφαση αυτή μείωσης του προσωπικού κατά 44% προκύπτει ετήσια εξοικονόμηση 4.900.000 ευρώ. Επίσης από την ένταξη 17 Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας σε κτίρια των ελληνικών Πρεσβειών που πραγματοποιείται σταδιακά, θα προκύψει από το 2011 ετήσια εξοικονόμηση ενοικίων ύψους 388.000 ευρώ. Με τον εξορθολογισμό της στελέχωσης των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας, την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας τους, την ενίσχυση του ρόλου της Κεντρικής Υπηρεσίας, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του μεταφραστικού και συντακτικού έργου με τα οποία ήταν επιφορτισμένα τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας και την επικέντρωση της δραστηριότητάς τους κυρίως σε επαφές με τους εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ, με άλλους διαμορφωτές κοινής γνώμης, Δεξαμενές Σκέψης και με τα ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης, επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη λειτουργία των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό και η ουσιαστικότερη συμβολή τους στη διαμόρφωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Επίσης η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας θα προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων, για την αντικειμενικοποίηση της διαδικασίας στελέχωσης των Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας στο εξωτερικό. Από τον Νοέμβριο 2010 θα λειτουργούν πλέον 34 Γραφεία Τύπου & Επικοινωνίας με 104 στελέχη. Από τα Γραφεία αυτά 18 συστεγάζονται ήδη στις ελληνικές Πρεσβείες, ενώ άλλα 14 θα συστεγαστούν στο άμεσο μέλλον.

Greek Alert

* Πέρασε ένας μήνας από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια * ΣΤHΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; * ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ... * Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ * Η Ομογένεια προς τις αρχές της Νέας Υόρκης: Ξαναχτίστε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν.. * ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ * Δεν είμαστε πια τίποτα στην χώρα μας.... * Ακροβασίες Παπανδρέου με τίμημα την ασφάλεια της Ελλάδας * Κίνδυνοι ζώνουν την πατρίδα μας - Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να αντιδράσουμε * Πυρκαγιές στα ελληνοαλβανικά σύνορα... * Αναζωπυρώνονται τα επεισόδια στην Κακομιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2281 Ώρα: 18:20 Αθήνα: 19/08/2010 Συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ο Λ. Λ., 38 ετών, ημεδαπός, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 18/08/2010, στις περιοχές Αργάσι και Παναγούλα, στη Ζάκυνθο. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση. Ζήτησε και έλαβε 24ώρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726 http://www.fireservice.gr e-mail: press@fireservice.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics * Άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο Ιράν ζητά ο αγιατολάχ Χαμενέι * Το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι διαπραγματεύεται με το Wikileaks * Το Κόσοβο απαγόρευσε τις επισκέψεις Σέρβων αξιωματούχων * Κάποιοι κύκλοι τώρα ονειρεύονται τη «Φυσική Αλβανία» * Επικίνδυνο ανθελληνικό κλίμα * Παράταση της ρωσικής παρουσίας στην Αρμενία ως το 2044 * «Εκστρατεία φιλίας» Τούρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες * Το άγιο νερό της Λέσβου * Βανδαλισμοί με άρωμα τουρκικής προβοκάτσιας, αξιοπρεπείς Ρομά και …πασοκικές γελοιότητες! * Τουρκοκρατία ή άθλια κομματοκρατία στην ΕΡΑ Κομοτηνής; * Πολιτική λεπτών ισορροπιών * Ο «δράκος» γίνεται... αστακός! * Επίσκεψη Νετανιάχου υπό το βλέμμα της Αγκυρας και του αραβικού κόσμου * Πρώην συνεργάτης της Σιν Μπετ ο εισβολέας; * Το Ισραήλ και ο εβραϊκός παράγοντας οφείλει μια συγνώμη στον Ελληνισμό της Θράκης, του Πόντου, της Ανατολής και της Κύπρου * Ινδικά call center και φτηνή εργασία στις... ΗΠΑ * Το Ισραήλ, ο Λεβιάθαν και η Κύπρος * Σχέδια των ΗΠΑ για διπλωματικά γραφεία σε Ιράκ και Κουρδιστάν * Ο "έρωτας" Παπανδρέου - Νετανιάχου * Αυτοί είναι οι δολοφόνοι * Η Μόσχα διεκδικεί την Παναγία Σουμελά * Βραδυπορούσα Δικαιοσύνη * Στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν ζητούν τα «γεράκια» * Νεκροί και τραυματίες από βόμβες σε αστ. τμήμα και καφέ * Σε κλοιό η Αγκυρα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 325 ΔΗΜΟΥΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr>> ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

* «Φρένο» Βαρθολομαίου στους ακραίους * «Ηνώθη και πάλι η γη του Πόντου με τον ουρανόν» * ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»