Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ DISABLED.GRΕνημέρωση από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ άλλαξαν και μεταμορφώθηκαν. Αυτουργός ο συνήθης από το 1993 μέχρι σήμερα ο Σήφης Διαμαντίδης http://www.fractal.gr/ που για όλες αυτές τις αλλαγές ευθύνεται.
Χωρίς Σήφη αλλαγή δεν γίνεται στο http://www.disabled.gr/ ;-)
Η αλλαγή θα προχωρήσει και στο http://www.disabled.gr/biz/ που θα γίνει περίπου όπως το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ αλλά με κάποια χρωματική αλλαγή.
Από ό,τι βλέπουμε εδώ εμείς (κυρίως ο Σήφης και δευτερευόντως εγώ) το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ φαίνονται να είναι πολύ περισσότερο προσπελάσιμα και πολύ περισσότερο κατανοητά για την περιήγηση και την γρήγορη ανάγνωση.
Ο Σήφης έχει προσθέσει ένα κουμπί για εκτύπωση σε κάθε κείμενο που όταν κάνετε κλικ επάνω σε αυτό το κείμενο γίνεται ακόμη περισσότερο προσπελάσιμο για τους τυφλούς και για τους αναγνώστες της οθόνης.
Αναρωτιέμαι όμως εάν τώρα η ανάγνωση γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα:
Τα βασικά τμήματα του http://www.disabled.gr/ βρίσκονται στην επάνω γραμμή των συνδέσμων.
Κάθε φορά που βρίσκεστε είτε στο http://news.disabled.gr/ είτε στο http://www.disabled.gr/ η αριστερή στήλη περιλαμβάνει όλους τους συνδέσμους για να περιηγηθείτε στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 στο τμήμα ειδήσεων http://news.disabled.gr/ και στις θεματικές κατηγορίες της βιβλιοθήκης.
Επιπλέον, στην γραμμή των κεντρικών συνδέσμων που βρίσκονται στην κορυφή υπάρχει η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/, σύνδεσμος για το http://www.disabled.gr/biz/ και για περισσότερες πληροφορίες για το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που οδηγεί στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2480
Αναρωτιέμαι:
Είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται και σε εμάς;
Μπορείτε να κάνετε μερικές δοκιμές και εάν συναντήσετε προβλήματα να μας τα αναφέρετε με ένα e-mail;
Είναι πολύ σημαντικό το http://www.disabled.gr/ αλλά και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται κάτω από αυτό να είναι απολύτως προσπελάσιμο σε όλες τις γνωστές αναπηρίες, αλλά πάνω απ' όλα να διευκολύνει την γρήγορη και δημιουργική χρήση των περιεχομένων του.
Μια πολύ σημαντική διοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη και μας ενδιαφέρει:
Πρόκειται για την εβδομάδα ευχρηστίας και πληροφορίες μπορείτε να έχετε από τη διεύθυνση www.media.uoa.gr/usability ενώ υπάρχει και ζωντανή μετάδοση από την σελίδα www.blogchannel.gr/live.php από 17:00 έως 21:00.
Ο Γιάννης Βλάχος ο γνωστός σε όλους μας αθλητής της χιονοδρομίας με παραπληγία δημιούργησε με μια ομάδα συνεργατών τον δικτυακό τόπο http://www.metaphrasis.gr/ και αναλαμβάνουν μεταφράσεις σε πολύ προσιτές τιμές.
Ρίξτε μια ματιά στο http://www.metaphrasis.gr/ και εφόσον σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί του.
Η καμπάνια για τον αυτισμό βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ρίξτε μια ματιά στο http://www.aspergerhellas.org/ που είναι το site της καμπάνιας.
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους οργανωτές.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΤο µυθιστόρηµα Βίλα Κοµπρέ του Αλέξη Σταµάτη υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2008
Όσοι διαβάσατε το βιβλίο του Αλέξη Σταµάτη Βίλα Κοµπρέ και σας άρεσε µπορείτε να το ψηφίσετε µε SMS στο ΒΑ (κενό) 12 στο 54160 (χρέωση κανονικού µηνύµατος) και ίσως το αναδείξετε πρώτο στις προτιµήσεις των αναγνωστών.
Όσοι πάλι δεν το έχετε διαβάσει είναι µια ευκαιρία να το διαβάσετε και να το ψηφίσετε έως τις 10 Δεκεµβρίου 2008. Το Βραβείο Αναγνωστών είναι ένας θεσµός ετών στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα ξεκίνησε µόλις το 2005 µε πρώτο βραβείο στην Ευγενία Φακίνου για το βιβλίο
Η Μέθοδος της Ορλεάνης.
Το 2006 στη Ρέα Γαλανάκη για το βιβλίο της Αµίλητα, βαθιά νερά και πέρυσι, το 2007, στον Ανδρέα Μήτσου για το βιβλίο του Ο κύριος Επισκοπάκης (και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε το θεσµό του Βραβείου Αναγνωστών µπορείτε να επισκεφθείτε το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
Γραφεία: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 330.12.08, Fax: 210 382.25.30
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα - Τηλ: 210 330.12.08 (εσωτ. 187), Fax: 210 380.13.31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2020 Ώρα: 13:30 Αθήνα: 12/11/2008 Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών Επιμνημόσυνη δέηση για την «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του ΥΠ.ΕΣ. Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χάρης Καστανίδης, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι:
«Η καθημερινότητα της ζωής μας δεν πρέπει να αλλοιώσει τη μνήμη μας για όλους τους πεσόντες.
Στο σύγχρονο κόσμο του ατομικού συμφέροντος και της κρίσης των αξιών, το φωτεινό παράδειγμά τους έρχεται να χαρίσει ελπίδα». Προηγούμενα, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, στη σύντομη ομιλία του, υπογράμμισε ότι «με την τελετή αυτή, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, αποδίδουμε στους πεσόντες μας τιμές που αρμόζουν σε ήρωες πολέμου.
Γιατί, πράγματι, υπήρξαν ήρωες ενός ακήρυχτου και συνεχούς πολέμου, για την προστασία της ζωής των πολιτών, τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και τη μείωση των καμένων δασικών εκτάσεων». Στεφάνια κατέθεσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., καθώς και οι συγγενείς των πεσόντων. Αντίστοιχες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκαν και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάρχουν μνημεία πεσόντων πυροσβεστών. Σημειώνεται ότι ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» έχει καθιερωθεί0 η 12η Νοεμβρίου, που είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφίες από την τελετή και ομιλίες, θα βρείτε στο http://www.fireservice.gr/
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Χαλκιδικής ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ Η κατάθεση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης κ. Μιτιντζή Τρύφων. Κατάθεση μάρτυρα Τρύφωνα Μιτιντζή Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης Με το συμβόλαιο 2823/22-5-07 μεταβιβάστηκαν στην Μονή 8.600 στρέμματα δάσους της Ουρανούπολης. Έγινε παράνομος αποχαρακτηρισμός τους. Η αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε, ως δασικού, σε 128 ευρώ το στρέμμα. Μεταβιβάστηκε όμως ως αποχαρακτηρισμένο η αξία του οποίου ανέρχεται σε 50.000 έως 100.000 ευρώ το στρέμμα. Αυτή ήταν η τεράστια ζημιά του δημοσίου. (Σημείωση: Υπολογίζεται σε άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ για τα 8.600 στρέμματα). Στο συμβόλαιο μεταβίβασης υπάρχουν πέντε υπεύθυνες δηλώσεις ψευδείς: ότι το ακίνητο δεν είναι δάσος, δεν είναι σε ρέμμα, δεν είναι σε αρχαιολογικό χώρο, δεν είναι σε αιγιαλό και ζώνη παραλίας. Ο κ. Κιλτίδης, που υπέγραψε τον αποχαρακτηρισμό δεν προστάτεψε το δημόσιο. «Εμείς τους Υπουργούς τους εκλέγομε για να μας προστατεύουν», τόνισε χαρακτηριστικά. Και έχει σημασία ότι στο φάκελο της υπόθεσης του αποχαρακτηρισμού που υπέγραψε ο κ. Κιλτίδης, όχι μόνον δεν υπήρχε αρμόδια έκθεση του Δασαρχείου, αλλά η Διευθύντρια Δασών είπε ότι για την υπηρεσία η έκταση είναι δασική. Κατάθεση μάρτυρα Ιωάννη Ρεφιάδη, Υπάλληλος Κτηματικής Υπηρεσίας Ρόδόπης Ουδέποτε συντάξαμε Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής παραλίμνιων εκτάσεων προς τη Μονή. Δεν παραδώσαμε ούτε ένα στρέμμα στη Μονή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκ/κής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας με θέμα: «Νομοθετικό πλαίσιο Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης». ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Θέμα : « Νομοθετικό πλαίσιο Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης » κ. Υπουργέ Στην ημερίδα που διοργάνωσε πρόσφατα το ΥΠΕΠΘ, ( Αθήνα, 10/11/2008 ), με θέμα : «Ευαισθητοποίηση-Ενημέρωση του Κοινωνικού Συνόλου για το ρόλο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» μεταξύ άλλων δηλώσατε : «Έχει κατατεθεί αυτή τη στιγμή και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το σχέδιο νόμου που θα προσδιορίσει τον τρόπο εισαγωγής από τα ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συμπυκνώνονται, κωδικοποιούνται οι προτάσεις μιας εξειδικευμένης Επιτροπής από συναδέλφους σας, η οποία δούλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα, για να δούμε με ποιο τρόπο θα πρέπει να διορθώσουμε ή να συμπληρώσουμε το υφιστάμενο πλαίσιο, για να το καταστήσουμε πιο αποτελεσματικό, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας ότι θα πρέπει αυτούς τους τύπους σχολείων, να τους δώσουμε μεγαλύτερο κύρος και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία». Παραδέχεστε δηλ. ότι χιλιάδες μαθητές και καθηγητές βρίσκονται υπό ομηρία αφού στο επόμενο διάστημα θα διαμορφώσετε και θα συμπληρώσετε το υφιστάμενο πλαίσιο. Αυτό δεν έχει προηγούμενο είναι πρωτοφανές : ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Δύο μήνες μετά την έναρξη των σχολείων οι μαθητές των ΤΕΕ και των ΕΠΑΛ, παρ΄όλο που έκαναν τις επιλογές τους δεν γνωρίζουν πως θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Επειδή αυτή η κατάσταση είναι τραγική Σας ερωτώ Πότε θα γνωρίσουν οι μαθητές αυτών των σχολείων: Σε ποια τμήματα ΑΤΕΙ οδηγεί κάθε ειδικότητα ; Ποιος θα είναι ο τρόπος εξέτασης των εξεταζόμενων μαθημάτων ; Ποιος θα είναι ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ειδικότητας ; Ποιος θα είναι ο τρόπος εξέτασης των αποφοίτων των ΤΕΕ ; Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν να επιλέξουν όποια σχολή θέλουν ή θα υπάρχει σύνδεση με την ειδικότητα που παρακολουθούν στην τελευταία τάξη ;
Αθήνα 12/11/2008 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιουλιανός ο Παραβάτης
Ιουλιανός ο Παραβάτης του Νίκου Καζαντζάκη
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Μέχρι την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008 θα διαρκέσουν οι παραστάσεις του έργου Ιουλιανός ο Παραβάτης του Νίκου Καζαντζάκη , που ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Νικήτα Τσακίρογλου, ολοκληρώνοντας την ιδιαίτερα επιτυχημένη του πορεία. Πρόκειται για ένα έργο «αιρετικό», προκλητικό και ελάχιστα γνωστό στο ευρύ κοινό , το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου του 2007 με αφορμή το έτος Καζαντζάκη.
Λίγα λόγια για το έργο
Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.), στη σύντομη παραμονή του στο θρόνο της ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας, βαθύτατα επηρεασμένος από την ελληνική παιδεία, συνέδεσε τ’ όνομά του με την προσπάθεια επιστροφής του βασιλείου στην Εθνική θρησκεία. Χαρακτηρίστηκε από την εκκλησία πολέμιος του χριστιανισμού και στιγματίστηκε με το προσωνύμιο, «Παραβάτης», αν και ορισμένοι θεωρούν ότι εκείνο, που στην πραγματικότητα επιχειρούσε ήταν μια συμφιλίωση του Ελληνικού πνεύματος με την χριστιανική πίστη.
Καθώς ο αρχαίος κόσμος βάδιζε προς το τέρμα του και με φόντο μια εποχή που παραδίδει ανεπιστρεπτί την πρωτοκαθεδρία στην χριστιανική θρησκεία, το έργο μας μεταφέρει στις τελευταίες μέρες της εκστρατείας του Ιουλιανού κατά των Περσών το 363 μ.Χ.
Σ’ένα τοπίο ερήμου, στην έξαψη της μάχης, ο Ιουλιανός, εκτός από τους Πέρσες, έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα ασφυκτικό πλέγμα συνωμοσίας των φανατικών χριστιανών του στρατοπέδου του και την επιτακτική αναγκαιότητα της φυσικής του εξόντωσης.
Συντελεστές παράστασης
Σκηνοθεσία: Νικήτας Τσακίρογλου Σκηνικά: Λαλούλα Χρυσικοπούλου
Κοστούμια: Λαλούλα Χρυσικοπούλου, Ελένη Δουνδουλάκη
Βοηθοί σκηνοθέτες: Γιάννης Παρασκευόπουλος, Κορίνα Χαρίτου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Βίντεο: Γιάννης Πειραλής
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος
Παίζουν:
Εύη Σαρμή, Μαρίζα Τσάρη, Αστέρης Πελτέκης, Χρήστος Παπαστεργίου, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Θανάσης Κεραμίδας Χρήστος Σουγάρης, Διονύσης Μπουλάς, Δήμος Κουτρούλης ,Στράτος Τρίπκος, Γιώργος Κώτσος, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Τάσος Πανταζής, Ευθύμιος Παππάς, Γιάννης Ιτσιος, Παντελής Καλπάκογλου, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, Νίκος Παναγιωτίδης, Γιώργος Ντουμούζης, Γιώργος Καύκας, Στέργιος Τζαφέρης ,Στέλιος Ανδρονίκου ,Κίμωνας Κουρής, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Απόστολος Μπαχαρίδης, Αργύρης Σαζακλής, Μιχάλης Σιώνας ,Τάκης Στάγκος.
Τετάρτη & Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ. Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ. Κυριακή 7 μ.μ.
Πλατεία-Θεωρεία-22€ Εξώστης-15€ Φοιτητικό (πλατεία)-15€ Φοιτητικό(εξώστης)12€
Πλατεία Λευκού Πύργου Χορηγός επικοινωνίας-ΕΡΤ Α.Ε..ΕΡΤ3
Με την υποστήριξη-TV100, FM100
Πολιτιστικό site-Go Culture

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριστο FUNης - Τελευταίες παραστάσεις
Σε σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή
Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων Ολοκληρώνονται την Κυριακή 16 Νοεμβρίου οι παραστάσεις του έργου ΑΡΙΣΤΟ!FUNΗΣ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή.
Στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σκηνή «Σωκράτης Καραντινός».
Είναι μια κεφάτη, διαφορετική προσέγγιση της αριστοφανικής κωμωδίας, με σύγχρονη θεατρική γλώσσα και ανατρεπτικό χιούμορ.
Πρόκειται για ένα «διάλογο» με τον Αριστοφάνη, ένα ταξίδι στην αναζήτηση της ουτοπίας, της ειρήνης και τελικά της πατρίδας στον κόσμο της αριστοφανικής κωμωδίας με κεντρικό ήρωα τον ευφυή, αφελή, υπερφίαλο αλλά και ευαίσθητο Δικαιόπολη των «Αχαρναίων», ο οποίος περιπλανιέται ως άλλος Οδυσσέας έτοιμος ν’ αναμετρηθεί με ανθρώπους, πουλιά, βατράχους, θεούς και δαίμονες ακόμη και με τον ίδιο του τον εαυτό.
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και πανηγυριού, οι ήρωες από έξι διαφορετικά έργα του Αριστοφάνη συναντιούνται και ταξιδεύουν ως το σήμερα σ΄ ένα διαρκές ταξίδι μεταμορφώσεων, όπου οι αριστοφανικές φιγούρες ισορροπούν ανάμεσα στο σουρεαλισμό, στο γκροτέσκο και την απελπιστικά ρεαλιστική πραγματικότητα.
Έτσι λοιπόν, ο Δικαιόπολης (Αχαρνείς), ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης της Ειρήνης. Απογοητευμένος από τις εξελίξεις στη Βουλή και κυνηγημένος, ανεβαίνει στον ουρανό για να ζητήσει από τους θεούς να του αποκαλύψουν, που βρίσκεται η Ειρήνη (Ειρήνη).
Στο δρόμο συναντά τα πουλιά και ιδρύει την πολιτεία τους (Όρνιθες), αντιμετωπίζει τους νόμους των γυναικών (Εκκλησιάζουσες), βρίσκεται στον κάτω κόσμο (Βάτραχοι), παρασύρεται από το τέρας –Μυρρίνη (Λυσιστράτη) και προσπαθεί να φέρει την Ειρήνη πίσω στη γή για να σώσει την πατρίδα του…, που άραγε θέλει να σωθεί;
Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο κείμενο, φτιαγμένο από αποσπάσματα γνωστών, αριστοφανικών κωμωδιών, που δοκιμάζει να συνθέσει ένα σύγχρονο μύθο αναζήτησης της ιδεατής κοινωνίας, που μοιάζει να σκοντάφτει πάντα στους αδύνατους στόχους της…
Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Μαρώνειας-«Διονύσου λόγος», στις 12 Ιουλίου 2008 στο θέατρο – λατομείο της Μαρώνειας
Συντελεστές:
Μετάφραση-Κ.Χ.Μύρης,
Σκηνοθεσία-Νίκος Διαμαντής,
Δραματουργική επεξεργασία-Αμαλία Κοντογιάννη, Στέλλα Παπαδημητρίου,
Σκηνικά-Κουστούμια-Σάκης Κολαλάς, Μουσική-Κώστας Βόμβολος,
Κίνηση-Κωνσταντίνα Καστέλου,
Βοηθός Σκηνοθέτη-Λητώ Τριανταφυλλίδη,
Βοηθός Σκηνογράφου-Ναταλία Λαγγίδου,
Οργάνωση παραγωγής-Ροδή Στεφανίδου
Παίζουν:
Φούλης Μπουντούρογλου, Δημήτρης Κολοβός, Κατερίνα Γιαμαλή, Μιχάλης Γούναρης, Δημήτρης Διακοσάββας, Νίκος Καπέλιος, Αργυρώ Ανανιάδου, Πολυξένη Σπυροπούλου ,Κωνσταντίνα Καστέλου, Νίκος Μαγδαληνός , Θηρεσία Μανωλούδη, Γιάννης Σαμσιάρης, Μάμιλη Μπαλακλή, Ευτυχία Φράγκου, Γρηγόρης Ποιμενίδης.
Τετάρτη & Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ. Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ. Κυριακή 7 μ.μ.
Πλατεία-Θεωρεία, 22€ Εξώστης,15€ Φοιτητικό(πλατεία), 15€
Πληροφορίες-Κρατήσεις Τηλέφωνα ταμείων 2310 288.000 Από τις 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.
Μονή Λαζαριστών Κολοκοτρώνη 25-27 Σταυρούπολη Χορηγοί επικοινωνίας-ΕΡΤ Α.Ε.,ΕΡΤ-3
Με την υποστήριξη-TV100 ,FM 100
Πολιτιστικό site GoCulture

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργαστήρι θεατρικής γραφής - 2η παρουσίαση
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ του Κ.Θ.Β.Ε. στις 14, 15, 16, 18, 19 και 20 Νοεμβρίου 2008
Με την ολοκλήρωση και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πρόκειται να παρουσιαστούν στο κοινό ολοκληρωμένα, νέα θεατρικά έργα καθώς και αποσπάσματα κειμένων που αποτελούν τους πρώτους καρπούς του Εργαστηρίου Γραφής.
Τα κείμενα πρόκειται να ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κ.Θ.Β.Ε., στο χώρο του Υποσκηνίου του Βασιλικού Θεάτρου, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ. καιΚυριακή 16 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.
«Το κάδρο» του Σωτήρη Ζήκου, «Κόκκινο με λίγο κίτρινο» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη, «Το πουτανάκι» της Θεοδώρας Κουγιουμτζή, «Playground» της Δώρας Καραθανάση, «Το πέρασμα του αγγέλου» της Μαρίας Μπαρμπατσάλου, «Το προξενιό» της Χαράς Αποστολίδου, «Η γέφυρα» της Ζωής Λύρα, «Το τραπέζι» του Παναγιώτη Κακατσίδη, «Παρλάτα» της Ελευθερίας Κόμη, «Η Λέσχη» της Χλόης Κουτσουμπέλη, «Άτιτλο» της Ειρήνης Μαργαρίτη και «SMS» (ομαδικό κείμενο).
Τρίτη 18 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.
«Στη Θάλασσα» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη και «Η συγχώρεση» του Θόδωρου Υφαντίδη
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.
«Η νύχτα στο ποτάμι» της Μαρίας Δεμίσογλου και «Η τράπουλα» της Ξανθούλας Παρλάνη
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.
«Ταράτσα» της Χλόης Κουτσουμπέλη και «Day off» του Σωτήρη Ζήκου
Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, αποσπάσματα κειμένων των συγγραφέων θα παρουσιαστούν από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως η πλατεία Ναυαρίνου, ο Λευκός Πύργος, το καφέ Οβάλ, η δημοτική Πινακοθήκη κ.α.
Το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής λειτούργησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 και καθημερινά στο Υποσκήνιο του Βασιλικού Θεάτρου με μαθητές δεκατέσσερις νέους συγγραφείς που πειραματίστηκαν πάνω σε ζητήματα θεατρικής γραφής υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των σκηνοθετών Νίκου Διαμαντή και Γλυκερίας Καλαϊτζή με στόχο την παραγωγή νέων θεατρικών κειμένων.
Με το Θεατρικό Εργαστήρι συνεργάστηκαν ακόμη σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς,σκηνοθέτες και θεωρητικοί του θεάτρου μεταξύ των οποίων είναι ο καθηγητής φιλοσοφίας Γεράσιμος Βώκος, ο συγγραφέας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης, ο καθηγητής και μεταφραστής Θόδωρος Στεφανόπουλος κ.α.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα πρέπει να γίνεται τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο: 2310-288000.
To Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής πραγματοποιείται στο πλαίσιο του-Κτιριακες υποδομες Κ.Θ.Β.Ε.-Πολιτισμική Εγνατία Γ’ΚΠΣ-Ε.Π.
«ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000-2006» Άξονας ανάπτυξη σύγχρονου πολιτισμού
ΜΕΤΡΟ 2.1
Συγχρηματοδότηση 75% από Ε.Τ.Π.Α. Και 25% από φυσικούς πόρους

Κόκκινη κάρτα για τα καπέλα στις πιστωτικές

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤράπεζα της Ελλάδος προς Εθνική: Αποσύρετε τους καταχρηστικούς όρους ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη
Κόκκινη κάρτα στις μονομερείς τροποποιήσεις των όρων των πιστωτικών καρτών που βάζουν καπέλα στους κατόχους τους βγάζει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Μ ε επιστολή- βόμβα η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά από την Εθνική Τράπεζα να αποσύρει άμεσα τους νέους όρους που επιχειρεί να επιβάλει στους κατόχους των πιστωτικών καρτών της και οδηγούν σε νέες αυξήσεις επιτοκίων αλλά και στον εξαναγκασμό τους να αποδεχθούν τις αλλαγές αυτές.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, οι όροι αυτοί είναι καταχρηστικοί.
Η παρέμβαση της Τραπέζης της Ελλάδος έρχεται την ίδια ώρα που οι καταναλωτικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν παράνομη τη μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων και μιλούν για εκβιασμό των δανειοληπτών προκειμένου να αποδεχθούν τους νέους, επαχθέστερους όρους.
Με την επιστολή που απέστειλε στη διοίκηση της Εθνικής, η Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί να αποσυρθούν οι όροι που προβλέπουν αφενός τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των επιτοκίων με βάση 14 δείκτες και αφετέρου περιθώριο 30 ημερών για την αποδοχή της νέας σύμβασης με εναλλακτική «επιλογή» την πλήρη εξόφληση του χρέους.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com/ Ξαναδιαβάζουν τον ποιητή της κρίσης Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν εκ νέου τον Ευριπίδη, τον ποιητή της κρίσης, και όχι μόνο στις θεατρικές σκηνές.
Ο ιστορικός εκδοτικός οίκος de Greuter ξεκίνησε μια σειρά με εκδόσεις δίγλωσσες, στα αρχαία ελληνικά και τα γερμανικά, με μακρά εισαγωγή και πλούσιο σχολιασμό.
Οι δύο πρώτοι τόμοι, Ευριπίδης: η Aλκηστις και η Εκάβη.
Εικόνες μιας κοινωνίας που ωριμάζει μέσα από τις κρίσεις, εικόνες ηρώων που προχωρούν μέσα από συμπληγάδες.
Ο Martin Hose στο βιβλίο «Ευριπίδης.
Ο ποιητής των παθών» εξιστορεί πως...η θεατρική γραφή πειραματιζόταν και άλλαζε, καθώς προχωρούσε και ο Πελοποννησιακός πόλεμος και άλλαζαν τα δεδομένα και διαφοροποιούνταν τα παθήματα της πόλης και των ανθρώπων.Δεν είναι όλα αυτά χιλιογραμμένα;
Τι προσφέρει η αναψηλάφηση;
Μια νέα αναμέτρηση με το γνωστό, η τραγωδία ως σπουδή των αντιφάσεων της ζωής που μας αφορά άμεσα, απαντά η εφημερίδα Berliner Zeitung «Ολες αυτές οι μελέτες ισοδυναμούν με μια νέα καταγραφή, με μια νέα καταμέτρηση του γνωστού.
Και δικαιολογημένα, γιατί το γνωστό δεν έχει γνωσθεί ποτέ πλήρως, αν δεν έχει κατανοηθεί μέσα στις αντιφάσεις του.
Ζούμε σε ένα παρόν που με την τρέχουσα διεθνή χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση μαθαίνει ότι τα παραμύθια, που διηγείται στον εαυτό του ο καπιταλισμός, και η ιεραποστολική πίστη στην προοδευτικότητα των δυτικών κοινωνιών, όλα αυτά είναι μονόφθαλμα.
Αυτό το σήμερα στρέφεται έχοντας αυτή την επίγνωση στην κεντρική ρίζα της καταγωγής του, την αρχαία Ελλάδα. Ξανακοιτάει πίσω του και το εξαγόμενο.
Είμαστε γέννημα-θρέμμα αντιφάσεων».
DEUTSCHE WELLE
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Αγκάθια στο δρόμο του Ομπάμα... Και πολλά ακόμα στο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ'' Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ'' ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΘΡΙΟ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" Περικλέους 19 Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άνω Ηλιούπολης, Τ.Κ. 56431 Σταυρούπολη - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310662923