Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ DISABLED.GRΕνημέρωση από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ άλλαξαν και μεταμορφώθηκαν. Αυτουργός ο συνήθης από το 1993 μέχρι σήμερα ο Σήφης Διαμαντίδης http://www.fractal.gr/ που για όλες αυτές τις αλλαγές ευθύνεται.
Χωρίς Σήφη αλλαγή δεν γίνεται στο http://www.disabled.gr/ ;-)
Η αλλαγή θα προχωρήσει και στο http://www.disabled.gr/biz/ που θα γίνει περίπου όπως το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ αλλά με κάποια χρωματική αλλαγή.
Από ό,τι βλέπουμε εδώ εμείς (κυρίως ο Σήφης και δευτερευόντως εγώ) το http://www.disabled.gr/ και το http://news.disabled.gr/ φαίνονται να είναι πολύ περισσότερο προσπελάσιμα και πολύ περισσότερο κατανοητά για την περιήγηση και την γρήγορη ανάγνωση.
Ο Σήφης έχει προσθέσει ένα κουμπί για εκτύπωση σε κάθε κείμενο που όταν κάνετε κλικ επάνω σε αυτό το κείμενο γίνεται ακόμη περισσότερο προσπελάσιμο για τους τυφλούς και για τους αναγνώστες της οθόνης.
Αναρωτιέμαι όμως εάν τώρα η ανάγνωση γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα:
Τα βασικά τμήματα του http://www.disabled.gr/ βρίσκονται στην επάνω γραμμή των συνδέσμων.
Κάθε φορά που βρίσκεστε είτε στο http://news.disabled.gr/ είτε στο http://www.disabled.gr/ η αριστερή στήλη περιλαμβάνει όλους τους συνδέσμους για να περιηγηθείτε στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 στο τμήμα ειδήσεων http://news.disabled.gr/ και στις θεματικές κατηγορίες της βιβλιοθήκης.
Επιπλέον, στην γραμμή των κεντρικών συνδέσμων που βρίσκονται στην κορυφή υπάρχει η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/, σύνδεσμος για το http://www.disabled.gr/biz/ και για περισσότερες πληροφορίες για το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που οδηγεί στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2480
Αναρωτιέμαι:
Είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται και σε εμάς;
Μπορείτε να κάνετε μερικές δοκιμές και εάν συναντήσετε προβλήματα να μας τα αναφέρετε με ένα e-mail;
Είναι πολύ σημαντικό το http://www.disabled.gr/ αλλά και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται κάτω από αυτό να είναι απολύτως προσπελάσιμο σε όλες τις γνωστές αναπηρίες, αλλά πάνω απ' όλα να διευκολύνει την γρήγορη και δημιουργική χρήση των περιεχομένων του.
Μια πολύ σημαντική διοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη και μας ενδιαφέρει:
Πρόκειται για την εβδομάδα ευχρηστίας και πληροφορίες μπορείτε να έχετε από τη διεύθυνση www.media.uoa.gr/usability ενώ υπάρχει και ζωντανή μετάδοση από την σελίδα www.blogchannel.gr/live.php από 17:00 έως 21:00.
Ο Γιάννης Βλάχος ο γνωστός σε όλους μας αθλητής της χιονοδρομίας με παραπληγία δημιούργησε με μια ομάδα συνεργατών τον δικτυακό τόπο http://www.metaphrasis.gr/ και αναλαμβάνουν μεταφράσεις σε πολύ προσιτές τιμές.
Ρίξτε μια ματιά στο http://www.metaphrasis.gr/ και εφόσον σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί του.
Η καμπάνια για τον αυτισμό βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ρίξτε μια ματιά στο http://www.aspergerhellas.org/ που είναι το site της καμπάνιας.
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους οργανωτές.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: