Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στο κράτος ΜΠΑΧΑΛΟ που ζούμε, κάθε μέρα που περνά βγαίνει στο φως όλο και κάποιο νέο «φρούτο» για να εξοργίσει τον κοσμάκη, και παράλληλα, να τον απογοητεύσει, γιατί χαΐρι και προκοπή με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Πριν βιαστούν ορισμένοι να βγάλουν τα όποια συμπεράσματα, θα κάνω μια δυο «διευκρινήσεις» που δικαιολογούν γιατί τα βάζω με το «κράτος».
Έγραψα αμέτρητα θα έλεγα χρονογραφήματα για τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, και για τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν τα περισσότερα και οι οικογένειες τους εξαιτίας του Κρατικού Μηχανισμού, ο οποίος ευνοεί τη γραφειοκρατία, τον ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ υπαλλήλων και γιατρών, κλπ, κλπ.
Έγραψα επίσης αμέτρητες φορές, για τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ που επικρατεί απέναντι στα Άτομα Με Αναπηρίες που σε συνδυασμό με τις «κρυφές και φανερές» εντολές και εγκυκλίους των αρμοδίων υπουργείων, έχει σαν αποτέλεσμα το ΣΦΑΞΙΜΟ αυτών των ανθρώπων με ποικίλους τρόπους.
Η τακτική είναι γνωστή, και εφαρμόζεται με … ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ από το κράτος και τις υπηρεσίες του.
«ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΣΕΙ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ».
Πριν συνεχίσω Συνέλληνες, διαβάστε το παρακάτω άρθρο….
««Με στέλνουν ξανά στους γιατρούς και μου κόβουν την έκπτωση»!
Έχασα την φορο- έκπτωση για άτομα με αναπηρία πάνω από 80%, επειδή η Εφορία μου ζητούσε ξανά να περάσω από τις αρμόδιες επιτροπές για να πιστοποιήσω ότι πράγματι είμαι … ανάπηρος!!! Δεν πρόλαβα τις προθεσμίες με αποτέλεσμα να φορολογηθώ κανονικά !!
Το δημοσίευμα που αλίευσα από την εφημερίδα Δημοκρατία περιγράφει ακριβώς ότι συνέβη και σε μένα.. Ντροπή τους !
Για την αντιγραφή Γ. Κ.
«Η γκάφα στις δηλώσεις ατόμων με αναπηρία 80%
Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι με βαριές αναπηρίες, καθώς ορισμένα λάθη και παραλείψεις των ασφαλιστικών ταμείων τους και των αρμόδιων ΔΟΥ έχουν γίνει αιτία να μην αναγνωρίζεται η απαλλαγή των συντάξεών τους από τη φορολογία εισοδήματος και να καλούνται, με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρων!
Οι εν λόγω συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό 80% ή μεγαλύτερο, αντιμετωπίζουν δύο ειδών προβλήματα, που τους έχουν φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης:
1) Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι υπηρεσίες συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από όπου λαμβάνουν τις συντάξεις τους οι εν λόγω φορολογούμενοι, υπέβαλαν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λανθασμένα στοιχεία βεβαιώσεων για το είδος των συντάξεών τους. Συγκεκριμένα, απέστειλαν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις αποδοχών, σύμφωνα με οποίες οι συντάξεις των συγκεκριμένων φορολογουμένων εντάσσονται στα εισοδήματα που φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις και όχι στα απαλλασσόμενα από τη φορολογία εισοδήματος ποσά, όπως προβλέπει κανονικά η ισχύουσα νομοθεσία. Το αποτέλεσμα της λανθασμένης αποστολής των στοιχείων αυτών ήταν η ΓΓΔΕ να προσυμπληρώσει τα καθαρά ποσά συντάξεων των συγκεκριμένων αναπήρων φορολογουμένων στους κωδικούς 303-304 του πίνακα 4Α της φορολογικής δήλωσης, όπου δηλώνονται τα ποσά που φορολογούνται κανονικά!
2) Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβάλει πολλοί από τους φορολογουμένους αυτούς παραπέμπονται στις αρμόδιες ΔΟΥ για έλεγχο δικαιολογητικών. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υπάλληλοι των ΔΟΥ δεν αποδέχονται ως δικαιολογητικό για την απόδειξη του βαθμού αναπηρίας τη βεβαίωση του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα, αλλά ζητούν βεβαιώσεις από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), οι οποίες για να αποκτηθούν θα πρέπει οι βαριά ανάπηροι φορολογούμενοι να περάσουν από τις χρονοβόρες διαδικασίες επιτόπιας πιστοποίησης των παθήσεών τους από τα συγκεκριμένα κέντρα. Η μη αποδοχή των βεβαιώσεων των ασφαλιστικών φορέων είναι παράνομη, καθώς η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι μπορούν να γίνουν δεκτές και οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις εφόσον από αυτές προκύπτει ότι κατόπιν ιατρικής εξετάσεως διαπιστώθηκε ποσοστό αναπηρίας 80% ή μεγαλύτερο».»
ΠΗΓΗ: ignomisou.gr
Το άρθρο κάνει λόγο για… «ΓΚΑΦΑ», εγώ θα το χαρακτηρίσω όμως ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, αφού στο γενικότερο ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ των Ελλήνων, αν και ΠΑΡΑΝΟΜΑ δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι ανάπηροι, οι οποίοι ειδικά τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζονται άσχημα από το «κράτος πρόνοιας».
Θα θυμίσω επίσης, αφού μιλάμε για την εφορία, πως ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ και αυτό ΠΑΛΙ, χάρη στις συνεργαζόμενες «υπηρεσίες».
Φυσικά, για το ΜΠΑΧΑΛΟ αυτό, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποδοθούν ευθύνες, τα άτομα με αναπηρίες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται, και το «σύστημα» θα δουλεύει μια χαρά, μέχρι να εξοντώσει ΟΛΟΥΣ εκείνους που είχαν την ΑΤΥΧΙΑ να έχουν θέματα με την υγεία τους.
Σε ένα ΑΝΑΠΗΡΟ κράτος τελικά, τα Άτομα Με Αναπηρίες, είναι καταδικασμένα.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

RS35 VHF/AIS Radio

RS35 VHF/AIS Radio
Δείτε, ακούστε και ακουστείτε με το σταθερού τύπου VHF / AIS RS35 Επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν καθαρά στο σκάφους τους.
Βασικά Χαρακτηριστικά. 
Κατηγορία D DSC.
Δύο κανάλια λήψης AIS.
Εργονομικός σχεδιασμός ενσωματωμένου μικροφώνου.
Προαιρετικό ασύρματο χειριστήριο επικοινωνίας.
Πλήρως αδιάβροχο.
Καταγραφή θέσης, πορείας και ομάδας καλούντων.
Λειτουργία Dual & Tri Watch.
Απεικόνιση συντεταγμένων της θέσης του σκάφους .
Ηχείο τύπου loudspeaker 22Watt.
Συμβατότητα επικοινωνίας ΝΜΕΑ 0183 & ΝΜΕΑ 2000.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Φορητός ασύρματος πομποδέκτης VHF/UHF της Ιταλικής εταιρίας POLMAR με 10 watt ισχυς!!
Δυνατή μπαταρία, στιβαρός σχεδιασμός και ευανάγνωστο display 3 χρωμάτων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Dual band, dual display, dual standby.
2 x 128 channels to store.
FM Radio receiver and 25 channels
Channel spacing selectable (25/12.5 kHz)
Handsfree VOX function.
CTCSS/DCS encoding and decoding.
Cross band function.
Low battery alarm.
Emergency Alarm.
Shift repeater function.
DTMF function.
Reverse frequency function.
Tri-color background light selectable.
English prompt.
1750 Hz Tone
Frequency range : 144~146 MHz / 430~434 MHz 435~438 MHz
Channel spacing : 25/12.5 kHz
Power supply : 7.2 Vcc
Power supply : 7.2 Vcc (with Li-ion rechargeable 3600 mA battery)
Power consumption : TX - 10W: 2.8A/5W: 1.8A / Standby current: 50mA
Operating temperature : -30°C - +60°C
Impedance : 50 Ohm
Dimension (H x L x D) : 132 x 59 x 32mm
Weight : 285g (without battery and antenna)
RF Power : VHF: 10W / UHF: 9W / Low: 5W
Emission mode : 16K*F3E / 11K*F3E
Max deviation : less than 5 KHz/less than 2.5 KHz
Sensivity : -122 dBm (12 SINAD)
RF Output Power : 10W/5W
Power consumption : TX: 10W: 2.8A / 5W:1.8A Standby: 50mA
Sensivity (12dB SINAD) : -122dBm
ΜΑΖΙ ΜΕ: 7,2V/3600 mAh Li-Ion battery charger, desktop battery charger, mic/earphone, belt clip, antenna and user italian/english user manual.

Συναυλία στο Λιμάνι Ιερισσού

Απολαύστε τη Μουσική σας...Ασύρματα 🎶


Desktop Audio
YAMAHA PDX-B11 Blue Φορητό Ηχείο BlueTooth
YAMAHA TSX-B15 Επιτραπέζιο Ραδιόφωνο με Βluetooth
YAMAHA NX-P100 Bluetooth Ηχείο Πράσινο
YAMAHA MCR-B020 Mini Σύστημα Black

Όμορφη πόλη (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη (με CD) -Σειρά Με αφορμή ένα τραγούδι 1

Όμορφη πόλη (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη (με CD) -Σειρά Με αφορμή ένα τραγούδι 1
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγουδούν: Μάριος Φραγκούλης
Ημερομηνία έκδοσης: 25 Φεβρουαρίου 2010
Ανατύπωση: 2η Σεπτέμβριος 2012
Σχήμα: 21x29
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6864-36-0
ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ Κι όμως τα όνειρα βγαίνουν αληθινά! Η Αννιώ θα ταξιδέψει στα Χανιά, στην Όμορφη Πόλη του πατέρα της με τα χιλιάδες χρώματα, τις φωνές, τις μουσικές. Η μυρωδιά από τη θάλασσα, το θυμάρι και το γιασεμί είναι η καλύτερη αρχή για τις διακοπές της. Οι φίλοι της, ο παππούς ο Σήφης κι η χρυσοχέρα γιαγιά θα την κατακτήσουν και θα τη μαγέψουν με την αλήθεια τους. Ακολουθήστε την Αννιώ μέχρι τον Γαλατά, ξελογιαστείτε με τις πειρατικές αποδράσεις του Λευτέρη και του Γιώργη και βουτήξτε από τα λαξεμένα βράχια μαζί τους… Για την «Όμορφη Πόλη» της Μάρως Θεοδωράκη Τελικά φαίνεται ότι τα καλλιτεχνικά γονίδια της οικογένειας τα πήρε πάνω της η αγαπημένη μου ανιψιά, η Μάρω Θεοδωράκη. Πιανίστα, συνθέτης, αλλά και συγγραφέας! Πόσο λυπάμαι που ο Γιάννης, ο αδελφός μου και πατέρας της, δεν ζει για να την καμαρώνει όπως εγώ. Όμως αυτή τη φορά, με την «Όμορφη πόλη», δεν καμαρώνω μόνο, αλλά και συγκινούμαι βαθύτατα, γιατί με το μεστό και πανέμορφό της κείμενο αγγίζει ό,τι πολυτιμότερο έχω μέσα μου: την οικογένεια και το χωριάτικο σπίτι μας στον Γαλατά Χανίων, όπου έζησα τις ωραιότερες μέρες της ζωής μου λουσμένες στο φως της ευτυχίας, της χαράς και του γέλιου του «παππού» και της «γιαγιάς» της ιστορίας, δηλαδή του μπαμπά και της μαμάς μου, αλλά και του αδελφού μου, καθώς ήμαστε μαζί ένα κουβάρι αγκαλιασμένοι... Χωρίς αυτή την αγκαλιά η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Τη σκέφτομαι και την αποζητώ κάθε στιγμή. Γι’ αυτό, Μάρω, σ’ ευχαριστώ που με οδήγησες ξανά κοντά τους... Κι ας ξέρω πως ονειρεύομαι... Μίκης Θεοδωράκης Αθήνα 21/12/2009

👍 YAMAHA Week Offers !!!


Εβδομαδιαίες Προσφορές
YAMAHA MOTIF-XF8 Special White Edition
YAMAHA PAC-212 VQM Ηλεκτρική Κιθάρα Quilted Maple Caramel Brown
YAMAHA PAC120H VW Ηλεκτρική Κιθάρα Vintage White
YAMAHA PAC 012 Black - LINE 6 Spider IV 15W Σετ Ηλεκτρικής Κιθάρας - Ενισχυτή
YAMAHA EG-112 Ηλεκτρική Κιθάρα Μαύρο
YAMAHA GL-1 Black Ukulele

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - REMIX "ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ"

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
“ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ”
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΣΤΙΧΟΙ: ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ
Remix byKrazy Baldheadz
Ένα υπέροχο καλοκαιρινό remix από τους Krazy Baldheadz, του τραγουδιού “ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ” σε μουσική και στίχους του Μίνου Μάτσα, από τη τελευταία δισκογραφική δουλειά της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τίτλο «Μ’ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ ΚΙ ΑΝΘΙΖΕ». 

Ακούστε το αρχικό τραγούδι στο YouTube:  ΕΔΩ
Ακούστε όλο το άλμπουμ «Μ’ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ ΚΙ ΑΝΘΙΖΕ» στο Youtube http://bit.ly/MagapousesKiAnthizeYouTube
Βρείτε το άλμπουμ «Μ’ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ ΚΙ ΑΝΘΙΖΕ» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες:

Δημόσια συζήτηση πολιτών για το διάστημα στην Ευρώπη

2016-07-27 091203

Δημόσια συζήτηση πολιτών για το διάστημα στην Ευρώπη

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην πρώτη δημόσια συζήτηση πολιτών.
Η Δημόσια συζήτηση (ντιμπέιτ) πολιτών γιατο διάστημα στην Ευρώπη είναι η πρώτη διαβούλευση που διοργανώνεται σε κάθε κράτος μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Περισσότεροι από 2000 πολίτες, επιλεγμένοι έτσι ώστε να αποτυπώνεται η κοινωνικο-δημογραφική διαφορετικότητα της χώρας τους, θα συζητήσουν για θέματα που αφορούν το διάστημα σε μια ολοήμερη εκδήλωση. Για να συνοψιστούν τα αποτελεσμάτα των 22 κρατών σε μια πανευρωπαϊκή αναφορά, όλες οι δημόσιες συζητήσεις θα ακολουθήσουν κοινές οδηγίες και θα απαντήσουν στο ίδιο σύνολο ερωτημάτων.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος διοργανώνει τη δημόσια συζήτηση με σκοπό να λάβει υπόψη την άποψη των ενδιαφερομένων στη διαμόρφωση του μελλοντικού του προσανατολισμού και της ανάπτυξης της στρατηγικής του. Είναι πολύ σημαντικό για τον Οργανισμό να συμπεριλάβει περισσότερους ενδιαφερομένους, ειδικά πολίτες, στη διαμόρφωση επιλογών που θα απαντούν σε θέματα κοινωνικών προκλήσεων, που θα θέσουν το διάστημα στην υπηρεσία τους και θα επηρεάσει τις επερχόμενες γενιές μέσω της διαστημικής καινοτομίας, της εξερεύνησης και της διεθνούς διαστημικής συνεργασίας.
2016-07-27 091959

Γιατί να συμμετέχω;

Η συμμετοχή σας:
▪ Θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής οπτικής και απευθείας ενημέρωσης στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ώστε να λάβουν υπόψη τους το όραμα των πολιτών
▪ Θα επιτρέψει στην υψηλής ποιότητας, δημοκρατική διακυβέρνηση της ESA να λάβει υπόψη της το ευρύτερο φάσμα κοινών προβληματισμών και προσδοκιών και να αναγνωρίσει τυχόν αμφιλεγόμενα, άγνωστα ή υποεκτιμημένα ζητήματα.
▪ Θα τονώσει την αμοιβαία μάθηση μεταξύ πολιτών και ESA.
▪ Θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των διαστημικών θεμάτων και θα προάγει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις αποφάσεις της ESA.

Κυρίως, όμως, η δημόσια συζήτηση θα δώσει σε όλους ευχαρίστηση και έμπνευση! Θα συναντηθείτε και θα συζητήσετε για συναρπαστικά θέματα με μια μικρή ομάδα ανθρώπων σε φιλικό περιβάλλον.
2016-07-27 091719
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [ΕΚΠΤΩΣΗ 70%]


Το πληθωριστικό σύμπαν
Η πληθωριστική θεωρία είναι δημιούργημα της σύγχρονης επιστήμης, που προήλθε από τη ...
Ο Δραματουργός Ντοστογιέβσκη
Οι ήρωες του Ντοστογιέβσκη είναι «υδραργυρικοί», «προεξέχουν» απʼ το περιβάλλον τους, ...

Πανεπιστήμιο - Επιχείρηση και Κοινωνία της Από-γνωσης
Ποια παιδεία για ποια κοινωνία; Αναμφίβολα, η κρίση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ...
Ελευθερία και Γλώσσα
Προσέγγιση του πολιτισμικού δίπολου ελευθερίας και γλώσσας μέσα από τον προβληματισμό ...

Οι Αταίριαστοι
Περιστατικά που αναδεικνύουν τον ορυκτό ψυχικό πλούτο της χώρας αυτής μόνο με τον ...
Θητεία στη γλώσσα
Ο συγγραφέας του βιβλίου ασχολείται με σημαντικά πνευματικά γεγονότα του αιώνα μας, ...

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr