Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Σινεμά στο Τελλόγλειο _Πρεμιέρα με τον "Δράκο" του Ν. Κούνδουρου


                                                              
Σινεμά στο Τελλόγλειο
Πρεμιέρα με τον «Δράκο» του Νίκου Κούνδουρου

Ένας μεγάλος κύκλος δράσεων αφιερωμένος στον κινηματογράφο και τους κορυφαίους εκπροσώπους του στην Ελλάδα με προβολές, σεμινάρια, εργαστήρια, συζητήσεις και συναυλίες ξεκινά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π. Θ.
Στο πλαίσιο της νέας αυτής δράσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία   με τον καθηγητή Κινηματογράφου και Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Γιάννη Χατζηγώγα, το Τελλόγλειο υποδέχεται το «Σινεμά του αρχιτέκτονα»  με προσκεκλημένους γνωστούς δημιουργούς από τον χώρο του σινεμά.
Η έναρξη θα γίνει  τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου με αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο. Θα προβληθεί το αριστούργημά του «Δράκος» (1956) με παράλληλο σχολιασμό από τον ίδιο τον δημιουργό σε ζωντανή σύνδεση από την οικία του στην Αθήνα. Ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης θα μιλήσει για  διάφορες σκηνές της ταινίας,  θα αναφερθεί στους πρωταγωνιστές, τα σκηνικά και τις γειτονιές της Αθήνας  όπου γυρίστηκε.
Στόχος της πρωτοβουλίας, που θα συνεχιστεί κάθε Δευτέρα, 18.00 με 21.00, είναι η ανάδειξη της κινηματογραφικής δημιουργίας και η συγκρότηση μιας βάσης για νέους, παράλληλα με διάφορες πρωτοβουλίες  για τον κινηματογράφο και την Θεσσαλονίκη. Για τον λόγο αυτό οι εκδηλώσεις θα εστιάσουν τόσο στην θεωρία όσο και την πρακτική του κινηματογράφου: οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργό ρόλο στις δράσεις, αναλαμβάνοντας να γυρίσουν μικρές ταινίες με το κινητό τους  και απλές μηχανές λήψης δίνοντας περισσότερο βάρος στη ματιά, το μοντάζ, το γύρισμα και λιγότερο στην υψηλή τεχνολογία.
Ο κύκλος θα περιλαμβάνει ακόμη αφιερώματα στον Κώστα Γαβρά («Ζ»), τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο («Το λιβάδι που δακρύζει»), τον Φίλιππο Κουτσαφτή («Αγέλαστος πέτρα, Αρκαδία χαίρε») και πολλούς ακόμη σημαντικούς εκπροσώπους της έβδομης τέχνης.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη της τοπικής κινηματογραφικής ιστορίας που μέχρι σήμερα παραμένει σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό. Έτσι θα γίνουν προβολές και σεμινάρια με θέμα τους πρωτοπόρους αδελφούς Μανάκια, τον Τάκη Κανελλόπουλο, τον Φλώρο Φλωρίδη,   τον Παύλο Ζάννα, τον Νίκο Μπιλιλή, τον Σάκη Παπαδημητρίου, τον Τάσο Ψαρά, τον Μίλτο  Αρβανιτάκη   και  άλλους δημιουργούς που συνέδεσαν την  πορεία τους με το σινεμά: σκηνοθέτες, σεναριογράφους, μουσικούς.
Επιχειρείται έτσι να συγκεντρωθεί και να κωδικοποιηθεί η πλούσια  ιστορία  της πόλης για το σινεμά, μέσα από σπάνιο υλικό (εκδόσεις και άλλα ντοκουμέντα). «Η Θεσσαλονίκη έχει έντονο αποτύπωμα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Οι   ταινίες που γυρίστηκαν στην πόλη περιέχουν πολλά ιστορικά στοιχεία που πρέπει να συλλέξουμε και να αναδείξουμε», τονίζει ο κ. Χατζηγώγας.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός «φυτωρίου» νέων που ενδιαφέρονται για την παραγωγή ταινιών, παράλληλα με την «κατάδυση» στη θεωρία και τη μαγεία του κινηματογράφου και τη γνώση του πλούσιου υλικού για το σινεμά στην Θεσσαλονίκη. 
Στο τέλος κάθε εξαμηνιαίου κύκλου θα απονέμεται δίπλωμα συμμετοχής.
Γενική είσοδος: 5 ευρώ.
Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και εγγραφές στο τηλ. 2310 991610.

MD Machinery new vehicle [Caterpillar 316 EL]

Img_5994
Img_6009
Img_6010
Img_6012
Img_6007
Img_5998
SPECIFICATIONS
Caterpillar 316 EL

Stocknumber: 2017001  VIN: CAT0316EPYZZ00161
Make: Caterpillar Working hours: 7299
Type: 316 EL Engine power: 121 PK
1st reg.: January 01, 2012 
Accessoires

Hamer function, Rotation function, and Quick Coupler
tracks : 70 cm|under carriage min.70% |Original paint | quick coupler
€ 69,500

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ - ΦΙΛΙΠΟΤΟ


Τελευταίες μέρες για τις εκθέσεις
Ντελακρουά  και Φιλιποτό
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 πέφτει η αυλαία των εκθέσεων «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.   
Οι δύο μεγάλες εκθέσεις  εγκαινιάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και σημείωσαν όλο αυτό το διάστημα μεγάλη επισκεψιμότητα χάρη στο ζωηρό ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και των σχολείων. Διοργανώθηκαν στο Τελλόγλειο υπό την αιγίδα της Ελληνικής και Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας. 
Η Επανάσταση του 1821 και η Πολιορκία του Παρισιού το 1870  φωτίζονται μέσα από μία εξαιρετική εικαστική διατύπωση στις δύο εκθέσεις και αποκαλύπτουν τα αισθήματα  φιλίας και υποστήριξης  μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
Η έκθεση «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» προτείνει μια πρωτότυπη ανάγνωση των  εμβληματικών έργων  του Γάλλου ζωγράφου «Οι Σφαγές της Χίου» (1824) και «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» (1826) μέσα από αντίγραφα: το πρώτο σε φυσικό μέγεθος (4,5 Χ 3,5 μ.) από τον Ευάγγελο Ιωαννίδη, έργο με ιδιαίτερη ιστορική σημασία, που φυλάσσεται στο Βυζαντινό Μουσείο Χίου και το δεύτερο σε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή από τον Δ[…] Βασιλείου, που βρίσκεται στο Ιστορικό Μουσείο Αθηνών.
Πρωτότυπα έργα του Ντελακρουά και άλλα σημαντικά εκθέματα μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη από το Παρίσι και την Αθήνα.  Παρουσιάζονται επίσης   αρχειακό υλικό, σπάνιες εκδόσεις, ενδυμασίες και μεγάλο επικό έργο της Βάνας Ξένου (1990) εμπνευσμένο από τις «Σφαγές της Χίου». 
Στην έκθεση «Ο Φιλιποτό  δημιουργεί το Πανόραμα  της Πολιορκίας  του Παρισιού» πρωταγωνιστεί ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα ζωγραφικά πανοράματα του 19ου αιώνα, που ανήκει στη συλλογή του Τελλογλείου και απεικονίζει μία από τις κρισιμότερες μάχες του Γαλλοπρωσικού Πολέμου, την υπεράσπιση του φρουρίου του Issy από τους Γάλλους μαχητές  (1871).  
Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσής τους οι δύο εκθέσεις θα λειτουργήσουν   τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου με διευρυμένο ωράριο,  9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00.
Τις υπόλοιπες μέρες λειτουργούν ως εξής: Πέμπτη 9.00 – 14.00, Παρασκευή 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 18.00.
Γενική είσοδος 5 ευρώ. Ισχύουν ατέλειες. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 991610.

ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - Η ΛΑΜΠΑ

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Μάνος Πυροβολάκης
«Η Λάμπα»
Μουσική: Μάνος Πυροβολάκης, Γιάννης Στίγκας
Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης
Ακούστε το τραγούδι στο YouTubehttp://smarturl.it/Ilaba
Μετά το "Μπορεί να βγω" το δίδυμο Πυροβολάκης-Στίγκας συνεργάζεται ξανά με τον Νίκο Μωραΐτη, σε ένα τραγούδι διαφορετικού ύφους αυτή την φορά. Ας είναι τα τραγούδια στους περίεργους καιρούς που ζούμε σαν τα φωτάκια στα παιδικά μας δωμάτια για να μην φοβόμαστε στο σκοτάδι.. 
Κύριες και κύριοι, “η Λάμπα»!         
Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίεςhttps://ManosPirovolakis.lnk.to/ILabaPR

Clarett: Νέα σειρά με την υπογραφή της Focusrite!

Clarett: Νέα σειρά audio interfaces με την υπογραφή της Focusrite!
Ο ήχος της Focusrite αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα των audio interfaces. Καλύπτοντας όλο και περισσότερες πλατφόρμες και απαιτήσεις, η Focusrite εμπλουτίζει τα μοντέλα της με τη σειρά Clarett.
Η Clarett χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Thunderbolt για τη σύνδεση με Mac και PC επιτυγχάνοντας πολύ υψηλές ταχύτητες και ανεπαίσθητο latency κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, διαθέτει phantom power ενώ εμφανισιακά είναι επενδυμένη με κόκκινο μεταλικό σασί από αλουμίνιο όπως και οι Scarlett.
Οι προενισχυτές σε όλη τη σειρά της Clarett βασίζονται στο αναλογικό κύκλωμα της σειράς ISA αποδίδοντας κρυστάλλινο και αχρωμάτιστο ηχητικό αποτέλεσμα ενώ στην επιλογή instrument της εισόδου, παίρνουμε μεγαλύτερο headroom από πηγές όπως είναι τα έγχορδα.
Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα ελέγχου της Clarett από software app για iphone/ipad. Μαζί δίνεται και μια σουίτα από plug-ins όπως τα RED2 και RED3, αλλά και software τρίτων κατασκευαστών για mastering και mixing. Διαβάστε περισσότερα...
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ
ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
“ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ»
ΣΤΙΧΟΙ: ΑΡΗΣ ΔΑΒΑΡΑΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
Δείτε το lyric video για το τραγούδι του Γιώργου Περρή με τίτλο «Ποιος Φοβάται Την Αγάπη»: https://youtu.be/nuiaTv849UQ
Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://GeorgePerris.lnk.to/PiosFovateTinAgapiPR

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗΣ - ΓΥΡΙΖΩ ΣΕΛΙΔΑ | OFFICIAL MUSIC VIDEO


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗΣ

ΓΥΡΙΖΩ ΣΕΛΙΔΑ 
OFFICIAL VIDEOCLIP

Το Απόλυτο Pop Icon Βαγγέλης Κακουριώτης, μετά την επιτυχία «Χρυσό Φιλί» επέστρεψε δισκογραφικά με νέο hit single,
 που υπογράφουν οι ΜΕΛΙSSES
Αυτή την φορά «Γυρίζει Σελίδα» και 
συνεχίζει για δεύτερη φορά την πετυχημένη συνεργασία του με το B.U. Golden Kiss.  

Ένα single, σε up tempo ρυθμό με το γνώριμο ηχόχρωμα του συγκροτήματος, συνοδευόμενο από ένα ξεχωριστό βιντεοκλίπ που ήρθε για να γίνει το hit single του χειμώνα και κυκλοφορεί από την PanikRecords.
OFFICIAL VIDEO CLIP:

"ΓΥΡΙΖΩ ΣΕΛΙΔΑ"
Written by MEΛΙSSES
Produced by Gabriel 
Powered by BUnofilter BUGoldenKiss
Panik Records 2017
 Official Facebook: https://www.facebook.com/vaggelis.kakouriotis/
Official Instagram: https://www.instagram.com/vangelis_m_kakouriotis/

Εκδόσεις Δίον - Βιβλία Ψαράς

Εκδόσεις Δίον - Βιβλία Ψαράς


ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
 

 




τηλ.2310265042
www.psarasbooks.gr






ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Η μεγάλη έκρηξη του νου

Η επικράτηση του νου στο υλικό σύμπαν


 

Η ?μεγάλη έκρηξη του νου? προσπαθώντας να προσεγγίσει τη Θρησκεία με τις τελετουργίες της, την Ηθική με τις αρετές της και τη Θέωση του ανθρώπου μέσω της εφαρμογής των μεγάλων αρετών, εισέρχεται αναπόφευκτα στα δύσβατα μονοπάτια της Μυθολογίας, της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας της Θρησκείας και της Ιστορίας αποκαλύπτοντας πολλούς θρησκευτικούς μύθους και κυρίως τον μύθο της δημιουργίας του υλικού κόσμου με τη βοήθεια της επιστήμης και με τη δύναμη που προσφέρει η κριτική ανάλυση και η ελευθερία του λόγου. Αναλύει την αλληγορική θρησκευτική μυθολογία του Ησίοδου με πρωτότυπο τρόπο, προσφέρει μια αξιόλογη ιστορική αναδρομή των πέντε μεγάλων θρησκειών και συσχετίζει τις σημερινές θρησκευτικές τελετουργίες με τις αρχαίες τελετουργικές διαδικασίες για αρτιότερη ενημέρωση του αναγνώστη. Αξιοπρόσεκτη επίσης είναι η ανάλυση και η περιγραφή της εξέλιξης της ζωής στη γη, της ζωής μετά τον θάνατο, της δευτέρας παρουσίας και της ανάστασης των νεκρών. Τέλος, η σύντομη περιγραφή των μεγάλων αρετών και η παρότρυνση για εφαρμογή τους, αποτελούν την πεμπτουσία της προσπάθειας του ανθρώπου για την πραγματοποίηση της ποθούμενης ειρήνης στο κόσμο και για τη επίτευξη του σκοπού του ανθρώπου που κατά τον συγγραφέα είναι η Θέωση.
Οι αμφισβητήσεις, αλλά χωρίς δογματισμούς, που τίθενται στη παρούσα έκδοση είναι χρήσιμες για οποιονδήποτε αναγνώστη που θέλει να συνεχίσει την έρευνα γύρω από τα θέματα που θίγονται σ? αυτήν.
? Η πολυμάθεια δεν διδάσκει τη σκέψη? του Ηράκλειτου και ?το μυαλό είναι φωτιά που πρέπει να ανάψεις και όχι δοχείο που πρέπει να γεμίσεις? του Πλούταρχου πρέπει να αποτελούν κυρίαρχες αρχές για τον αναγνώστη που θέλει να χαλκεύσει την παράλληλη σκέψη σε αντίθεση με τη προσπάθεια συσσώρευσης άχρηστων πληροφοριών και γνώσης.

Η κρυφή νόσος Candida albicans

Καντιντίαση του εντέρου: Πρόληψη και θεραπεία με 10ήμερη δίαιτα και νόστιμες συνταγές για γεύματα

Μήπως νοιώθετε συνεχώς άρρωστοι, αδύναμοι αλλά όταν πηγαίνετε στον γιατρό οι εξετάσεις σας δεν υποδεικνύουν καμία πάθηση;
Μήπως είστε διαρκώς κουρασμένοι ή υποφέρεται συχνά από πονοκεφάλους και στομαχικά προβλήματα και κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει που οφείλονται; Είναι πολύ πιθανόν ο οργανισμός σας να δέχεται επίθεση από τον υπερπληθυσμό του Μύκητα Candida albicans ο οποίος ζει και ευδοκιμεί στο έντερο και αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο για πολλές από τις καθημερινές αυτές ενοχλήσεις αλλά και για άλλες πολύ σοβαρότερες οι οποίες αν αφεθούν ανεξέλεγκτες είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν τον οργανισμό σας στην κατάρρευση και στην ανίατη μορφή της ασθένειας.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό στο να σας βοηθήσει να διαπιστώσετε την κατάληψη του οργανισμού σας από τον ύπουλο αυτό μύκητα και να σας θεραπεύσει οριστικά από τις δυσάρεστες συνέπειες του με εύκολο και ευχάριστο τρόπο.
Συμπτώματα CANDIDA ALBICANS:
Γαστρεντερικά προβλήματα, Κολπίτιδα, μυϊκοί πόνοι, Αλλεργίες, Αυτοάνοσα προβλήματα, Χρόνια κόπωση, Πονοκέφαλοι, Έλλειψη συγκέντρωσης και μνήμης, Μαθησιακές δυσκολίες, Παχυσαρκία, Κατάθλιψη


Το απόλυτο μυστικό


Βρισκόμαστε στην τελική επέλαση του ?Παγκόσμιου Κράτους? των εβραίων τοκογλύφων όπως την βιώνει σήμερα η Ελλάδα. Αν δεν του ανακόψουμε την πορεία, θα συντρίψει κάθε αξία της ζωής και θα επιβάλλει ένα στυγνό καθεστώς, σιωνιστικού ναζισμού, που θα μετατρέψει ολόκληρη την ανθρωπότητα σε απλούς αριθμούς, όπως αυτών των σκλάβων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Αποκρύπτουν την ύπαρξη των εξωγήινων, για να τους παρουσιάσουν μια δεδομένη στιγμή ως παγκόσμιο κίνδυνο προκειμένου να εφαρμόσουν τα καταχθόνια σχέδιά τους της παγκόσμιας κυριαρχίας και να αφαιρέσουν και την τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας για σωτηρία.
Αν πιστεύουμε στην ελευθερία, πρέπει να την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια, ακόμη και όταν τα χέρια μας ματώσουν και βγουν τα νύχια μας, ακόμη και αν ξεριζωθούν τα δόντια μας. Μόνο μέσα από τον πόνο μπορεί να εξασφαλιστεί το αύριο των παιδιών μας.
Δεν είμαι εχθρός κανενός. Είμαι όμως αντίθετος με τα καταχθόνια σχέδια του κάθε δυνάστη. Ο αναγνώστης μετά τη μελέτη του βιβλίου θα είναι απόλυτα ενήμερος με το τι διαδραματίζεται εις βάρος της ανθρωπότητος από τις σκοτεινές δυνάμεις των αποστατών.