Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΣΑΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΠΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΣΑΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΠΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Η χώρα της ΣΑΠΙΛΑΣ, της ΞΕΦΤΙΛΑΣ, της ΛΑΜΟΓΙΑΣ, των διαφόρων ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ και ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
Αυτή, είναι η «φωτογραφία» της Σύγχρονης Ελλάδας, της Ελλάδας των διαφόρων «γενεών», όπως για παράδειγμα του Πολυτεχνείου, κλπ.
Συνέλληνες, κατά γενική μαρτυρία, τα τελευταία πενήντα χρόνια, η χώρα μας πέρασε ένα σωρό «περιπέτειες» χάρη στους πολιτικούς της οι οποίοι φρόντισαν με κάθε επιμέλεια να την «βάλουν μέσα», άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Και φτάσαμε στα χρόνια της προόδου, από το 1980 και μετά, που εκεί πλέον άρχισε το μεγάλο ΠΑΝΗΓΥΡΙ των … «σύγχρονων» κυβερνήσεων, οι οποίες στο ΜΟΝΟ που διέφεραν, ήταν η «απόχρωση» τους, έτσι για να τους ξεχωρίζουμε ρε παιδί μου, ΠΟΙΟΙ είναι οι «δικοί μας», και ΠΟΙΟΙ οι «άλλοι».
Και περνούσαν τα χρόνια, και ΠΟΛΛΟΙ και διάφοροι τα «κονόμαγαν» στις πλάτες αυτού του κράτους, και η χώρα, για να μην το ξεχνάμε ΖΟΥΣΕ, ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, τα οποία δανεικά, είναι φυσικό ΑΥΤΟΙ που σου τα δίνουν, να τα ζητήσουν πίσω! Δεν στα χαρίζουν ρε φίλε επειδή είσαι ομορφόπαιδο…..
Και βλέπουμε Συνέλληνες, το ζούμε, ΟΛΑ αυτά τα χρόνια, να γίνονται «ξαφνικά» πλούσιοι ορισμένοι, από εκεί που δεν είχαν να φάνε, να αποκτούν σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις εντος και εκτός Ελλάδας, τα βλέπουμε αυτά από τη μια, και από την άλλη, βλέπουμε το κράτος να διαλύεται, να ξεπουλιέται, ΓΙΑΤΙ;
Γιατί οι τοκογλύφοι από τους οποίους μάθαμε να ζούμε με τα χρήματα τους, θέλουν τα … «μπικικίνια» πίσω. Βέβαια, παρέλειψα να πω πως ΟΛΑ αυτά τα χρόνια, τα «πάρτι» της κονόμας και της λαμογιάς, έδιναν και έπαιρναν, με αποτέλεσμα από την μια να γεμίζουν τσέπες πολιτικών και παρατρεχάμενων, και από την άλλη, να πληρώνουν τα κορόιδα οι Έλληνες.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, που για να πούμε τα σύκα, σύκα, και τη σκάφη σκάφη, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ.
ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ…. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ, ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ….
Μήπως δεν είναι έτσι Συνέλληνες;
Και αυτοί φυσικά, κοίταζαν, και κοιτούν την πάρτη τους, την κονομησιά, την καρέκλα τους, διαλύοντας τα πάντα.
Να μια φρέσκια ειδησουλα, όχι πως γίνεται τώρα γνωστή δηλαδή, αλλά λέμε, ΤΩΡΑ και καλά βγήκε στο φως…
«ΥΓΕΙΑ: Έδιναν 840.000/ετος σε εργολάβο καθαριστήριο, όταν στα υπόγεια του ΑΤΤΙΚΟΥ Ν/Σ είχαν καινούργια πλυντήρια!
Ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων υλοποιώντας τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας καταφέρνουν να εξοικονομούν χρήματα εις βάρος των αντικρατικών αντιλήψεων, σύμφωνα με καταγγελίες στα υπόγεια του Αττικού Νοσοκομείου βρέθηκαν συσκευασμένα επαγγελματικά πλυντήρια και πάνω από 2.000 κλινοσκεπάσματα. Τα πλυντήρια είναι ικανά να πλύνουν πάνω από 2.000 σεντόνια την ώρα, ενώ επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των νοσοκομείων της Αττικής. Το ίδιο και τα κλινοσκεπάσματα.
Κι όμως, τα κλινοσκεπάσματα του νοσοκομείου δίνονταν από την προηγούμενη διοίκηση για πλύσιμο σε ιδιωτικό καθαριστήριο με κόστος 840.000 ευρώ τον χρόνο. Κάπως έτσι δούλευε το σύστημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη δημόσια υγεία και κάπως έτσι έμπαιναν μέσα τα νοσοκομεία στα χρόνια του Λοβέρδου, του Γεωργιάδη και του Βορίδη.
Πέτρος Κατσάκος»
ΠΗΓΗ: olympia.gr
Αυτό υποτίθεται ΤΩΡΑ το ανακάλυψαν (εδώ και χρόνια κάποιοι τα φωνάζουν αλλά κάποιοι άλλοι πετούσαν χαρταετό)..
Να λογαριάσω, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΝΟΜΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Σ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ;
Θα χάσω το μέτρημα…. Για να μην κάνω αναφορά και στις «προμήθειες» ΟΧΙ ΜΟΝΟ από τους εργολάβους, αυτά είναι τα «ψιλά», αλλά από φαρμακοβιομηχανίες κλπ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΘΑΨΑΝ ΣΑ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ, ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΟΣΟ ΖΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

Βασίλης Τσούγκαρης

RS35 VHF/AIS Radio

RS35 VHF/AIS Radio
Δείτε, ακούστε και ακουστείτε με το σταθερού τύπου VHF / AIS RS35 Επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν καθαρά στο σκάφους τους.
Βασικά Χαρακτηριστικά. 
Κατηγορία D DSC.
Δύο κανάλια λήψης AIS.
Εργονομικός σχεδιασμός ενσωματωμένου μικροφώνου.
Προαιρετικό ασύρματο χειριστήριο επικοινωνίας.
Πλήρως αδιάβροχο.
Καταγραφή θέσης, πορείας και ομάδας καλούντων.
Λειτουργία Dual & Tri Watch.
Απεικόνιση συντεταγμένων της θέσης του σκάφους .
Ηχείο τύπου loudspeaker 22Watt.
Συμβατότητα επικοινωνίας ΝΜΕΑ 0183 & ΝΜΕΑ 2000.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

BAOFENG UV-82 - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

BAOFENG UV-82
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
NEO MHXANHMA UV-82 ΤΗΣ BAOFENG ME ΙΣΧΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 7 WATT.
DUAL WATCH VHF/UHF
ΔΙΠΛΟ PRESS PTT ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΠΑΝΤΕΣ.
ΦΑΚΟΣ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STROBE
FM RADIO
ΔΥΝΑΤΟ AUDIO ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ BAOFENG.
MΠΑΤΑΡΙΑ 2800 ΜΑΗ
ΓΡΗΓΟΡΟ SCANNING

Οδυσσέας

Οδυσσέας
Συγγραφέας: Κατερίνα ΜουρίκηΙωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Εικονογράφος: Νεστορας Ξουρής
Σειρά: Μυθολογία - Πρώτη γνωριμία
Ημερομηνία έκδοσης: 7 Μαρτίου 2016
Σχήμα: 21Χ21
Σελίδες: 36
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-009-2
Ετικέτες Μυθολογία
H περιπλάνηση του βασιλιά Οδυσσέα ως το νησί του, με στίχους που σίγουρα θα αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους. Ο μυθικός ήρωας, παρασύροντας σας στο ταξίδι της επιστροφής του από την Τροία στην Ιθάκη, θα σας μπλέξει σε απίθανες παγίδες, σε τρομερά εμπόδια. Πως θα ξεπεραστούν; Μα φυσικά με την απαράμιλλη εξυπνάδα του.
Ο Νέστορας Ξουρής με τις υπέροχες ζωγραφιές του κάνει την περιπλάνηση πραγματικά φανταστική.

Mercedes Actros 1846 LS 2006 3 Pedals

Mercedes Actros 1846 LS
year 2007
3 Pedals
in perfect condition
Netto export price deliverd in Antwerp port € 25.900
Zundert Trucks
Hazeldonk 6255
4836 LG Breda
Nederland
Tel + 31 76 596 4252
Mobile + 31 653 949 549
info@zunderttrucks.nl
WWW.ZUNDERTTRUCKS.NL

Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας

Δέκα συν ένα παραμύθια της Χερσονήσου και του Ρεθύμνου με ρίζες στα ελληνιστικά και τα βενετσιάνικα χρόνια

ως τα νεότερα της τουρκοκρατίας, με στοιχεία από τη Δανάη και τον Περσέα, τον Οιδίποδα, την Παλαιά Διαθήκη και γλώσσα που φέρνει στο νου τον δεκαπεντασύλλαβο του Ερωτόκριτου και τα αναγεννησιακά έπη και νουβέλες.
Δέκα συν ένα παραμύθια που δεν είναι ισοπεδωμένα και ανούσια, αλλά ούτε και τρομοκρατούν τις αμάλαγες ψυχές των παιδιών, γιατί "το νεοελληνικό παραμύθι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί, για να ζήσει κανείς σαν σωστός άνθρωπος πρέπει να παραμείνει ειλικρινής και ακέραιος σαν παιδί".
Ο Αντώνης Σανουδάκης κατέγραψε τα δέκα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975 - 1993 ενώ το ενδέκατο το έγραψε ο ίδιος.

- Ο βασιλιάς με τσι πέντε θυγατέρες
- Το κουρουπάκι με το μέλι
- Έχει ο Θιός και να γενεί και το κόπανο παιδί
- Οι δύο βασιλιάδες
- Η χρυσή τρίχα
- O Φλωρεντίνος και η Ζωρζέτα
- Ο Απολλώνιος και η Αρχεστράτα
- Η Φουρναροπούλα
- Η Αχελώνα
- Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας
και δέκα λαϊκά παραμύθια
διασκευή: Αντώνης Σανουδάκης – Σανούδος
εικονογράφηση: Γιώργος Θεοδώρου  
100 σελ.
ISBN 978-960-6748-75-2
Τιμή € 19,17
  

Μια συλλογή παραμυθιών και οι γραμματολογικές προϋποθέσεις της
Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2011
ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΤΣΟΥΠΡΟΥ*
"Οι κοσμογονικές μεταβολές στην ιστορία του ανθρώπου, που πραγματοποιήθηκαν στους δύο τελευταίους αιώνες [...], σάρωσαν και τον ολότελα αφελή, όσο και χαριτωμένο [...] τρόπο, με τον οποίο εκφραζόταν η μεταφυσική ανάγκη του ανθρώπου [μέσω του παραμυθιού]. Αλλά αυτή η ανάγκη δεν ήταν μόνο θέμα μορφής. Ήταν και θέμα ουσίας. Η μορφή άλλαξε, στο βάθος η ανάγκη έμεινε η ίδια. Νέα είδη διηγήσεων εμφανίστηκαν, με τις οποίες ο άνθρωπος ζει τη γοητευτική ψευδαίσθηση της ελευθερίας του από τα δεσμά της ύλης. [...] Ο άνθρωπος και σήμερα παραμένει, όπως θα έλεγε ο Πλάτων, 'μυθοποιός'".
(Μιχαήλ Γ. Μερακλή, Τα Παραμύθια μας, εκδόσεις Εντός)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΣΑΝΟΥΔΟΣ, Η Νεράιδα της θάλασσας και Δέκα Λαϊκά Παραμύθια, Εικόνες: Γιώργος Θεοδώρου, εκδόσεις Ταξιδευτής, σελ. 100
Στο Εισαγωγικό Σημείωμα της παρούσας έκδοσης ο Αντώνης Σανουδάκης, μιλώντας για τις μελέτες εκείνες που του έδωσαν "το έναυσμα, κατά τα πρώτα χρόνια τού φιλολογικού και λογοτεχνικού του ξεκινήματος, να ενσκήψει στο νεοελληνικό παραμύθι", αναφέρει και τις Ομηρικές έρευνες του Ι. Θ. Κακριδή, γεγονός καθόλου παράξενο ούτε, βέβαια, τυχαίο, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν και το βιβλίο τού Uvo Hölscher, Οδύσσεια. Ένα έπος ανάμεσα στο παραμύθι και το μυθιστόρημα, όπου, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με την εξέταση του γερμανού πανεπιστημιακού, διαπιστώνεται ότι στην αφήγηση της Οδύσσειας (στο μεταίχμιο της μετάβασης από την εποχή της προφορικότητας στην εποχή της γραπτής μορφής της ποίησης) υπόκεινται ορισμένες "μικρές ιστορίες", τις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε σε παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις (ο Σανουδάκης θυμάται τις ιστορίες τής Οδύσσειαςκι όταν γράφει το δικό του παραμύθι).
Η προρρηθείσα προφορικότητα, μάλιστα, διασώζεται, ανέλπιστα όσο και ευπρόσδεκτα, στα προσφάτως εκδοθέντα Δέκα λαϊκά παραμύθια, καταγεγραμμένα όλα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975-1993 και, στην συνέχεια, μεταφερμένα στο χαρτί σε άπταιστο λαϊκό κρητικό ιδίωμα. Η ίδια η "μικρή προϊστορία" αυτών των προφορικών αφηγήσεων ξετυλίγεται πολύ ζωντανά από τον συγγραφέα στο Εισαγωγικό Σημείωμά του, καθώς συμπεριλαμβάνονται εκεί και παρατηρήσεις για τον χρόνο, τον χώρο και τον ανθρώπινο περίγυρο εκείνων των αφηγήσεων, όπως και για τις κινήσεις του σώματος και τον τόνο τής φωνής των παραμυθούδων. Αυτή η "μιμική, υποκριτική τέχνη" των θειάδων και γειτονισσών, που απευθυνόταν σε παιδιά (αλλά και σε ενηλίκους) της μετεμφυλιακής εποχής "ως η μόνη τους (σχεδόν) χαρά και διασκέδαση", εντυπώθηκε ανεξίτηλα στην ψυχή τού Αντώνη Σανουδάκη, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί γενικότερα για την καταγραφή τού πλούσιου λαογραφικού και ιστορικού υλικού τής Χερσονήσου Ηρακλείου (και όχι μόνον), οδηγώντας τον, τελικά, και στην δημιουργία ενός δικού του παραμυθιού, του ενδέκατου στην παρούσα έκδοση, εμπνευσμένου από ένα εκ των προηγουμένων αλλά και διαφοροποιούμενου από εκείνο.
Στο ίδιο Εισαγωγικό Σημείωμα ο Σανουδάκης καταγράφει και ορισμένα πολύ χρήσιμα στοιχεία, τόσο για τις κατηγορίες κατά Aarne-Thompson (πριν την αναθεώρηση του Καταλόγου από τον Hans-JörgUther το 2004) στις οποίες ανήκουν τα δέκα παραμύθια, όσο και για τις (κειμενικές) σχέσεις που τα συνδέουν είτε με άλλα ελληνικά παραμύθια είτε με μυθολογικές αναφορές, ιστορικά πρόσωπα και λογοτεχνικά πρότυπα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται, δε, στο γεγονός ότι δύο από τα παραμύθια συναποτελούνται από πεζή και ποιητική αφήγηση (βλ. σχετικά και την μελέτη "Τα Τραγούδια των Παραμυθιών" στο ως άνω βιβλίο του Μ. Γ. Μερακλή). Τέλος, αναγνωρίζεται από τον υπεύθυνο της έκδοσής τους ότι η γλώσσα των παραμυθιών είναι οπωσδήποτε δύσκολη για τον σημερινό αναγνώστη (ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει το φροντισμένο Γλωσσάρι στο τέλος τού βιβλίου, λειτουργικό, θα έλεγα, και ανεξαρτήτως των παραμυθιών), ενώ, φυσικά, αυτή η γλώσσα είναι θησαυρός για τον ερευνητή και αξίζει να διασωθεί ως "πρότυπο λαϊκού λογοτεχνικού λόγου".
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην πολύ όμορφη ρεαλιστική εικονογράφηση του τόμου, για τον δημιουργό τής οποίας, όμως, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε κανένα βιογραφικό στοιχείο. Από την άλλη, είναι συγκινητική η έγνοια του Αντώνη Σανουδάκη να απαθανατίσει τα ονόματα των αφηγητριών-παραμυθούδων, προφανώς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους και στην δική του ηθική και ψυχολογική συγκρότηση.

*Η Σταυρούλα Γ. Τσούπρου είναι διδάκτωρ Φιλολογίας

Νέα κυκλοφορία: Θάνος Βερέμης "Βαλκάνια: Ιστορία και κοινωνία. Ένα πολύχρωμο υπόδειγμα εθνικισμού"

-Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-
Θάνος Βερέμης

  Βαλκάνια: Ιστορία και κοινωνία

Ένα πολύχρωμο υπόδειγμα εθνικισμού
«Το σημαντικό αυτό βιβλίο αποτελεί ιστορική αναδίφηση των Βαλκανίων από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Αρχίζει με τη σύγκληση θραυσμάτων από παλιές αυτοκρατορίες για τη δημιουργία εθνών-κρατών και καταλήγει στην αποδόμηση ορισμένων κρατών σε νέες οντότητες.
Το έργο αποτελείται από τρία μέρη: Στο πρώτο, το ιστορικό, περιγράφεται η διαδικασία της δημιουργίας νέων κρατών. Το δεύτερο ασχολείται με την ανάλυση τοπικών θεσμών και ιδεολογιών και τη σχέση των Βαλκανίων με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό χώρο. Πραγματοποιείται ακόμα η σύζευξη του εθνικισμού και της εθνικής ταυτότητας με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Στο τρίτο μέρος ανιχνεύονται οι βαλκανικές εκκρεμότητες: (1) το όνομα της Μακεδονίας, (2) η ανεξαρτησία για το Κόσοβο, (3) το πρόβλημα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και (4) η μετάβαση από τον υπαρκτό σοσιαλισμό στη νέα εποχή.»
Kevin Featherstone, καθηγητής,
Επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου για την Νοτιοανατολική Ευρώπη στο LSE
 
ISBN 978-960-221-676-7, σχ. 21x14, σελ. 232, α΄ έκδ. Μάιος 2016, τιμή: 14,00€ (χωρίς Φ.Π.Α.)

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

 Πιστεύουμε ακράδαντα ότι:
- Δεν υπάρχει πλούτος χωρίς παραγωγή.
- Δεν υπάρχει κοινωνική φροντίδα χωρίς πλούτο.
- Δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
- Δεν υπάρχει ισότητα χωρίς ελευθερία.
- Δεν υπάρχει πλούτος χωρίς ελευθερία.
- Δεν υπάρχουν όλα αυτά μέσα σε ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα.
Γι’ αυτό, το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα, προσπαθώντας να βγούμε από την εθνική καταστροφή των τελευταίων χρόνων, είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων και του περιβάλλοντος για μια υγιή, δημιουργική και διαχρονική ανάπτυξη, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μέσα από καταστροφές, αλλά και μεγάλες υπερβάσεις, τα καταφέρνει να προχωράει…
Ίσως τώρα να κλείνει ένας κύκλος και να αρχίσει ένας καινούργιος. Φτάνει να προχωρήσουν οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, ώστε να απελευθερωθεί ο δυναμισμός, η ευελιξία και η ευφυΐα μας!
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Μα με ένα αναπτυξιακό πλαίσιο που μας ταιριάζει:
Με «Σχεδιασμένη Δημιουργική Αναρχία»!  Περισσότερα

Πρόσκληση - Game Over - H Αλήθεια για την Κρίση

Απόδραση στη Θεσσαλονίκη


ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
Εξασφαλίστε τώρα τη διαμονή σας και κερδίστε έκπτωση έως και 20% απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία διακοπών με αποκλειστικές υπηρεσίες και παροχές 5 αστέρων.
Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης το Daios Luxury Living δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την πανέμορφη αυτή πόλη. Να περιηγηθούν στην παραλιακή, να επισκεφθούν το Λευκό Πύργο και να ανακαλύψουν την ιστορία και τον πολιτισμό της μέσα από τα μουσεία, τα μνημεία και τις γραφικές γειτονιές.
Γνωρίστε τη Θεσσαλονίκη μέσα από εικόνες, αρώματα και γεύσεις που θα κατακλύσουν τους ουρανίσκους σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι ιταλικό καφέ και προσθέστε έξτρα γεύση στις διακοπές σας με μοναδικές ελληνικές και μεσογειακές σπεσιαλιτέ στο Vitrina Restaurant και Daios Bar-Restaurant.



Τα πιο "νόστιμα" της εβδομάδας που μας πέρασε


Θεσσαλονίκη: 5 νέα εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε!

Παρίσι: Η πιο μυστική γειτονιά του.

ArtTravel

1

Παρίσι: Η πιο μυστική γειτονιά του.

Ποιο είναι το νέο hot spot της γαλλικής πρωτεύουσας;
2

Πρέσπες

Όνειρα με θέα τις λίμνες.
3

Λονδίνο

Η πιο έξυπνη επιλογή διαμονής.
4
Η Νάξος με τα μάτια του διάσημου σεφ Anthony Bourdain.
EDITOR'S PICK

Πειραιάς: 5 cafe που πρέπει να έχετε επισκεφτεί.

Ελληνικές λίμνες καθρεφτίζουν την άνοιξη.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας