Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το γνωστό θέμα που αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, ένα θεραπευτικό ίδρυμα ΚΟΣΜΗΜΑ που πάνε να το διαλύσουν, να του βάλουν ΛΟΥΚΕΤΟ, και σε αυτό είναι πολλοί εκείνοι που ευθύνονται.
Είναι πολλοί εκείνοι που το πολέμησαν από τότε που ήταν ακόμα να ξεκινήσει να λειτουργεί, είναι πολλοί εκείνοι που το πολεμούν ΚΑΙ σήμερα για τις υψηλού επιπέδου παροχές υγείας που δίνει στον κόσμο.
Το θέμα του Παπαγεωργίου, αφορά ΟΛΗ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και αυτό δεν το πήραν ακόμα χαμπάρι κάποιοι.
Το λέω αυτό, γιατί έτσι κι είχαν οι «αρμόδιοι» συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει, τι πρόκειται να συμβεί έτσι και ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ το Παπαγεωργίου σαν ορισμένα άλλα «θεραπευτήρια», θα είχαν γυρίσει την Ελλάδα ανάποδα. Δεν είναι υπερβολή αυτό που γράφω, γιατί έχω κατά νου ΠΟΛΛΟΥΣ Βορειοελλαδίτες πολιτικούς, πολιτευτές, που στο παρελθόν, ΚΑΙ πρόσφατα, μας είχαν φλομώσει με λόγια μεγάλα και παχιά, αλλά επί της ουσίας, ΟΥΔΕΝ.
Συνέλληνες, πάρτε το χαμπάρι, το Παπαγεωργίου πήρε την κάτω βόλτα, και δεν έχει σταματημό.
Το ΠΟΙΟΙ ευθύνονται είναι γνωστό, υπάρχουν οι υπογραφές τους, υπάρχουν ΟΛΑ εκείνα που αποδεικνύουν ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, εξαιτίας ΠΟΙΩΝ ξεκίνησαν τα προβλήματα στο Παπαγεωργίου. ΟΛΟΙ αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ΧΘΕΣ τη δικαιοσύνη…..
Είναι γνωστό πόσα εκατομμύρια χρωστά ο ΕΟΠΥΥ στο Παπαγεωργίου, χρήματα τα οποία ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ.
Είναι επίσης γνωστή η ΑΝΙΣΗ μεταχείριση του Παπαγεωργίου σε σχέση με τα Αθηναϊκά Θεραπευτήρια, και αυτό δε συμβαίνει βέβαια μόνο τα τελευταία δυο χρόνια.
Χρόνο με το χρόνο, η κατάσταση χειροτερεύει, και το «κράτος», πεταει και από κανένα ψίχουλο .
Διαβάστε κάτι πρόσφατο..
«Εκτός εφημεριών κινδυνεύει να μείνει το «Παπαγεωργίου»
Εκτός εφημεριών κινδυνεύει να βρεθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Τα αποθέματα που είχε σε αντιδραστήρια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό της ομάδας αίματος των τραυματιών και σοβαρά ασθενών που
προσέρχονται στα επείγοντα περιστατικά, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθούν σε μετάγγιση αίματος, εξαντλήθηκαν στην προχθεσινή εφημερία.
Της Νικολέττας Μπούκα
Την ίδια στιγμή οι εταιρείες σταμάτησαν να προμηθεύουν το νοσοκομείο με αυτά τα αντιδραστήρια, καθώς έχουν να πληρωθούν εδώ και δύο χρόνια. Ήδη προχθές η διοίκηση του «Παπαγεωργίου» απέστειλε σχετική επιστολή στην αρμόδια 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας άμεσα λύση. Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι αν δεν βρεθεί λύση, το νοσοκομείο δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στην επόμενη εφημερία, που είναι σε τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, απάντηση δεν έλαβε μέχρι στιγμής.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς το «Παπαγεωργίου» αποτελεί πυλώνα του συστήματος υγείας της χώρας μας, αφού καλύπτει το 50% των περιστατικών ολόκληρης της υγειονομικής περιφέρειας στην οποία ανήκει. Επιπλέον είναι δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 400.000 ασθενείς το χρόνο.
«Μόνοι μας προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε πληρώσει τους προμηθευτές μας για τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια. Μετά και την τελευταία εφημερία του νοσοκομείου, δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε έλεγχο της ομάδας αίματος των τραυματιών, οπότε είναι αδύνατον να εφημερεύουμε», δηλώνει στη «Μ» ο πρόεδρος του δ.σ. του «Παπαγεωργίου» Βασίλειος Παππάς.
Παράλληλα, τονίζει ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει ούτε τη ΔΕΗ ούτε το φυσικό αέριο, ούτε το τηλέφωνο.
Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ
Παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του υπουργού Υγείας, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν θα επισκεφτεί το «Παπαγεωργίου», ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το νοσοκομείο. Όπως τονίζει ο κ. Παππάς, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 210 εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια το «Παπαγεωργίου» να μην μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές του, στους οποίους οφείλει 77 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον εκκρεμούν και 28 αγωγές προμηθευτών εις βάρος του. Μάλιστα το νοσοκομείο έχει αντιμετωπιστεί και συνεχίζει να αντιμετωπίζεται άνισα από την πολιτεία στο θέμα της χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2015 δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το ποσό του 1,024 δισ. που μοιράστηκε στα υπόλοιπα νοσοκομεία για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ωστόσο, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν έντεκα χειρουργικές αίθουσες (γεγονός που οδηγεί σε μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις), να μένουν ανενεργές οι 20 από τις 30 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει, ενώ δεν μπορούν να διατεθούν 70 κλίνες νοσηλείας, οι οποίες είναι έτοιμες. Μέχρι σήμερα έχουν κενωθεί 130 θέσεις προσωπικού, για την πλήρωση των οποίων δεν έχει δοθεί έγκριση.
Επιπλέον οι προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της υγείας δεν συμπεριλαμβάνουν το «Παπαγεωργίου», ενώ παρατηρείται το φαινόμενο της απόσπασης υπαλλήλων από το συγκεκριμένο νοσοκομείο σε άλλους φορείς με υπουργικές αποφάσεις χωρίς γνώμη ή ακόμη και με την αρνητική γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του.
Το υπουργείο Υγείας
Μόλις στο τέλος Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση της «Μ», ότι το υπουργείο δεν θέλει να υποβαθμιστεί το «Παπαγεωργίου», ενώ είχε παραδεχτεί ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς αυτό είναι τριπλάσια απ' ό,τι τα χρέη του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του.
Παράλληλα είχε ανακοινώσει ότι το υπουργείο αύξησε τον προϋπολογισμό του «Παπαγεωργίου», δίνοντας επιπλέον επιχορήγηση 2,5 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας έτσι πλήρως τη μισθοδοσία του προσωπικού.
«Η προσπάθεια που κάνουμε τώρα είναι μέσω του ΕΟΠΥΥ να υπάρξει μία προτεραιότητα στις πληρωμές σε αυτού του τύπου τα νοσοκομεία, που παίζουν κομβικό ρόλο για ένα σύστημα υγείας μιας ολόκληρης περιφέρειας. Δεν θέλουμε να υποβαθμιστεί το 'Παπαγεωργίου'. Είναι πολύ σημαντικές οι υπηρεσίες του», είχε τονίσει ο κ. Ξανθός.»
ΠΗΓΗ: makthes.gr
Το άρθρο δημοσιεύτηκε Σάββατο 9 Απριλίου 2016…..
Θα πω πρώτα απ’ όλα στον κύριο Υπουργό, πως το υπουργείο, δεν το ενδιαφέρει η όποια υποβάθμιση του Παπαγεωργίου γιατί είναι πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη… Επίσης, στην παρούσα φάση, δε μιλάμε για μια απλή υποβάθμιση η οποία ουσιαστικά έχει ΓΙΝΕΙ και αν δε φαίνεται ακόμα, αν εξακολουθεί και λειτουργεί το Παπαγεωργίου, οφείλεται καθαρά και μόνο στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ…. Μόνο που το τέλος, πλησιάζει, και εδώ αναρωτιόμαστε ΟΛΟΙ, για ποιο λόγο η διοίκηση του Νοσοκομείου κρατά τέτοια χαλαρή στάση, που δε θα έπρεπε να αφήσει να πάρει ανάσα ΚΑΝΕΝΑΣ από τους «αρμοδίους»….
Το πρόβλημα, ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΗΜΕΡΑ……
Πριν κλείσω, να επανέλθω στον ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΕΟΠΥΥ, και στην «προσπάθεια» που γίνεται μέσω αυτού….
Όπως έχει αποδειχθεί, οι «προτεραιότητες» για πληρωμές των νοσοκομείων, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ….
ΜΑΚΑΡΙ να, αλλά……….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Inmarsat-C Mobile Earth Station

Inmarsat-C Mobile Earth StationModel FELCOM18





For Merchant Marine For Fishing Vessels For Workboats

Proven solutions for Inmarsat-C service

Fully incorporated SSAS and LRIT capabilities





Features

  • Inmarsat-C Mobile Earth Station terminal for GMDSS application

  • Full GMDSS compliance with optional printer and AC/DC power supply

  • SSAS capability with optional SSAS alert units

  • Compatibility with LRIT application

  • A wide variety of communication schemes available: telex, FAX, emailing, EGC, Data reporting/polling, etc.

  • SD card utilized for recording media

  • GPS receiver (option)

Equipment List

Standard

  •  Antenna Unit with 30 m cable IC-118
  •  Terminal Unit with keyboard IC-218
  •  Junction Box IC-318
  •  SSAS Alert Unit* IC-307
  •  Installation materials
  •  *Applicable only for SSAS specification

Option

  •  Distress Alert/Received Call UnitIC-305
  •  Alarm UnitIC-306
  •  AC/DC Power Supply UnitPR-240
  •  GPS Board Kit
  •  SSAS Alert UnitIC-307
  •  PrinterPP-510

Interconnection Diagram

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!! - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ VHF/UHF/HF(RX) ΜΑΖΙ ΜΕ AIRBAND.
6 WATT VHF / 5 WATT UHF
FULL DUPLEX
Cross band repeater
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

DUAL BAND VHF‐UHF
VHF 144‐146 MHz (TX‐RX)
UHF 430‐440 MHz (TX‐RX)
FM 64‐108 MHz (RX)
AM 118‐136 MHz (AIR BAND RX)
HF 2.3‐29.99 MHz (RX)
LW 0.52‐1.71 MHz (RX)
199 memories channel
TX power VHF 6W/ UHF 5W
FULL DUPLEX (with earphone)
Channel spacing 12.5‐25 KHz
Double Display
Dual receiving
Working modes : UU/UV/VU/VV
Frequency/Channel or Name Display
Frequency reverse
CTCSS/DCS Scan
CTCSS(51),DCS(1024),DTMF/2TONE/5TONE/MSK
Encode –Decode
Frequency reverse
Cross band repeater
Duplex work mode
Keypad lock
Single band switching
Frequency and channel mode
Scan and Scan speed function
Step: 2.5/5/6.25/10/12.5/20/25/30/50K
Alarm function
TX power HI/LO
Talk around function
Multi color Display
Tone burst 1000/1450/1750/2100Hz
TOT/APO/VOX………
Connector jack microphone HP (standard connection KW)
Battery pack 2200 mAh Li‐ion
WARRANTY 2 YEARS

παραμύθια!

Έντιτ Στράιμπερ-Βίκε, Ο θυμωμένος Κνουτ

Εικονογράφηση: Καρόλα Χόλαντ
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
Ξαφνικά το πυροσβεστικό αυτοκίνητο του Κνουτ
σταµατάει να λειτουργεί.
Ο Κνουτ θυµώνει!
Φωνάζει, χτυπιέται, πετάει τα παιχνίδια του
στον καλύτερό του φίλο, τον γάτο Γκρίζλι.
Όταν όµως εξατµίζεται ο θυµός, έχει εξαφανιστεί και ο Γκρίζλι.
Και τώρα;
Τι µπορεί να κάνει κανείς όταν έρχεται αυτός ο θυµός;
Ένα παραμύθι για τον θυμό, με συμβουλές για την εκτόνωσή του.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Μαρία Σούμπερτ, Ο φούρναρης Πλατς

Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου
Ο Πλατς είναι φούρναρης, αλλά δεν του είναι αρκετό. Θέλει να αποκτήσει τον ουρανό με τ’ άστρα.
Όταν εμφανίζεται στο χωριό ο ζητιάνος με το μαγικό σα­κούλι, η ζωή του Πλατς αλλάζει απότομα.
Πόσα καρβέλια ψωμί χωράει πια αυτό το μαγικό σακούλι;
Θα καταφέρει ο Πλατς να κερδίσει τον ουρανό με τ’ άστρα;
Ένα παραμύθι για την επιθυμία τού να έχουμε όλο και περισσότερα και την αναζήτηση της ευτυχίας στα απλά πράγματα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Γιώργος Α. Λεονταρίτης

12 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Α. Λεονταρίτη Το ξεκίνημα της μετεμφυλιακής Αριστεράς (1950-1953) την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Γιώργος Καραμπελιάς, εκδότης του περιοδικού «Άρδην»
Γιάννης Π. Τζαννετάκος, δημοσιογράφος.
Public
Καραγεώργη Σερβίας 1 , Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα


Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

13 Απριλίου 2016
Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στο έργο της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Για το έργο της θα μιλήσουν:
Σ.Ν. Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής, τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Θέμης Ροδαμίτης, καλλιτεχνικός διευθυντής φεστιβάλ Τήνου
Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη.
Ο μουσικός Γιάννης Κατσικανδράκης θα ερμηνεύσει τραγούδια γνωστών συνθετών στο πιάνο.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών
Υψηλαντών 30
Χανιά , 28213-41.662




Ελένη Πριοβόλου

13 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Πολιτική-Πολιτιστική λέσχη Αμπάριζα σας προσκαλούν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ να συναντήσετε την Ελένη Πριοβόλου σε μια συζήτηση για την πολιτική και πολιτιστική πορεία της Ελλάδας τον 19ο και 20ό αιώνα, όπως την αφηγείται στην Τριλογία των Αθηνών, και συγκεκριμένα στα μυθιστορήματα Όπως ήθελα να ζήσω, Για τ' όνειρο πώς να μιλήσω, Το τέλος του γαλάζιου ρόδου.
Πολιτική-Πολιτιστική λέσχη Αμπάριζα
Ελ. Ανθρώπου 99
Τερψιθέα, Γλυφάδας


Χρήστος Ναούμ

14 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Ναούμ Γυμνός σε κοινή θέα την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χρήστος Δήμας, σκηνοθέτης
Νίκος Θρασυβούλου, δημοσιογράφος
Νάγια Κωστοπούλου, ποιήτρια
Κωνσταντίνος Μπούρας, κριτικός λογοτεχνίας και θεάτρου, συγγραφέας
Νίκος Σαλτέρης, επίτιμος σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Στέλιος Καλαθάς και Ηρώ Μουκίου
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Γιώργος Κωνσταντινίδης και Μαρία Ρεμπούτσικα.
Arthens
Αιόλου 77 & Ευριπίδου
Αθήνα , 210-360.96.33


Κώστας Αρκουδέας

14 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, o Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας (ΣΦΜ) και το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μαρία Τσαγκαράκη, πρόεδρος του ΣΦΜ
Χαρά Νικολακοπούλου, φιλόλογος-συγγραφέας, μέλος του ΣΦΜ
Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις
Αριστομένους & Νικηταρά 3Α
Καλαμάτα , 27210-28.828


Κώστας Αρκουδέας

15 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα ΑρκουδέαΤο χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς.
Public
Έρμου 55
Πάτρα , 2610-620.112


Ιωάννα Καρυστιάνη

15 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ
Ζωοδόχου Πηγής 21
Σαλαμίνα


Κώστας Αρκουδέας

18 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τo Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκος Μαθιουδάκης, επιστημονικός σύμβουλος Εκδόσεων Καζαντζάκη, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ
Ρένα Παπαδάκη, δημοσιογράφος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.
Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη
Κορωναίου 9
Ηράκλειο, Κρήτη


Κώστας Αρκουδέας

20 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αθηνά Πετρακάκη, δημοσιογράφος
Νίκος Δερεδάκης, εκπαιδευτικός.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.
Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης
Ηγουμένου Γαβριήλ 59
Ρέθυμνο , 28310-50.200


Κωνσταντίνος Σβολόπουλος

20 Απριλίου 2016
Παρουσίαση των βιβλίων του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου:
Αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος 1830-1981 (Βιβλιοπωλείο της Εστίας)
Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος για το έργο και τη δράση εννέα πολιτικών ανδρών (Εκδόσεις Ίκαρος)
The Dodecanese Question during the Second World War (Πραγματεία της Ακαδημίας Αθηνών)
την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ
Θα μιλήσουν οι:
Νικόλαος Παπαδάκης, γ. διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος
Εμμανουήλ Ρούκουνας, ακαδημαϊκός
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακαδημία Αθηνών (Ανατολική Αίθουσα)
Πανεπιστημίου 28
Αθήνα , 210 3318042


Κώστας Αρκουδέας

21 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πετράκη, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Βαρβάρα Περράκη, φιλόλογος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Ρούλα Βουράκη, φιλόλογος
Σήφης Μιχελογιάννης, υπεύθυνος τομέα Κρήτης ΔΕΦΝΚ
Γιώργος Βαρουδάκης, αρχιτέκτονας-μηχανικός, πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Χάληδων 100
Χανιά


Κώστας Αρκουδέας

22 Απριλίου 2016
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Έφη Μπουκουβάλα-Κλώντζα.
Παλιό Ειρηνοδικείο Αγίου Νικολάου
Άγιος Νικόλαος
Κρήτη


Γιώργος Πετρόπουλος

Νίκος Χατζηδημητράκος

22 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Υπόθεση Νίκου Μπελογίαννη - Η προανακριτική έκθεση της Ασφάλειας για την πρώτη δίκη την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών»
Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών
Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος της ΕΡΤ, μουσικοσυνθέτης
Νίκος Χατζηδημητράκος, ιστορικός, επιμελητής της έκδοσης
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και επιμελητής της έκδοσης Γιώργος Πετρόπουλος.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588

Χαρά Καραμανωλάκη

Γιάννης Μιχόπουλος

Κάτια Χαραλαμπάκη

23 Απριλίου 2016
Ο Κλάδος Ψυχοθεραπείας της Ελληνικής Ψυχιατριακής Εταιρείας (ΕΨΕ) και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Η θεραπευτική σχέση - Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις από την ψυχαναλυτική, τη γνωσιακή και τη συστημική οπτική με επιμέλεια των Χαράς Καραμανωλάκη, Κάτιας Χαραλαμπάκη, Γιάννη Μιχόπουλου το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Θα μιλήσουν οι:
Νίκος Βαϊδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Γρηγόρης Μανιαδάκης, ψυχιάτρος, ψυχαναλυτής, συν-εκδότης του «International Forum of Psychoanalysis»,
Δημήτρης Πλουμπίδης, καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος ΕΨΕ
Κώστας Πόταγας, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.