Κυριακή 24 Μαΐου 2009

28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΓια 28η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην ιστορική παραλία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει με ξεχωριστή επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή του αναγνωστικού κοινού, ανελλιπώς από το 1982, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Η φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 21 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον ερχομό του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Ελλάδα, στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Εθνικού μας Ποιητή Κωστή Παλαμά, και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Λογοτέχνη Παντελή Πρεβελάκη, ενώ ο ΙΘ΄Πνευματικός Μάιος – Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένος στα 50 χρόνια από το θάνατο του γλωσσολόγου Μανώλη Τριανταφυλλίδη και στα 30 χρόνια από το θάνατο του θεατρολόγου Σωκράτη Καραντινού. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση τονίζει :
«Παρά την ανησυχητική μείωση των συμμετοχών εκδοτικών οίκων που σημειώθηκε σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις για το βιβλίο, το 28ο Φεστιβάλ Βιβλίου παρουσιάζει και φέτος τον ίδιο με πέρυσι και πάντα μεγάλο αριθμό συμμετοχών.
Αυτό αποδεικνύει ότι ακόμη και στις πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, οι άνθρωποι του βιβλίου και το αναγνωστικό κοινό στηρίζουν το Φεστιβάλ Βιβλίου, ως κορυφαίο και καταξιωμένο θεσμό του πολιτισμού».
Τα επίσημα εγκαίνια του 28ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009.
Συνοπτικά αναφέρουμε τα εξής:
Στα εκθετήρια, φιλοξενούνται πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης .
Στα εκθετήρια του Φεστιβάλ Βιβλίου ξεναγούνται κάθε χρόνο πάνω από 600.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών.
Στο χώρο του Φεστιβάλ βιβλίου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά 18:30 έως 23.00
Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00
(Τις φωτογραφίες από το Φεστιβάλ Βιβλίου 2008 τις τράβηξε ο Βασίλης Τσούγκαρης)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Εμπόριο βλαστοκυττάρων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εμπόριο ελπίδας με τα βλαστοκύτταρα
Τη στιγμή που είκοσι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης πλακούντα ζητούν έως και 3.000 ευρώ η δημόσια τράπεζα το κάνει δωρεάν Tης Γιωτας Μυρτσιωτη Απέναντι σε μια δύσκολη απόφαση βρίσκονται τα ζευγάρια που περιμένουν παιδί, προσπαθώντας να καταλάβουν τα «ψιλά γράμματα» από δεκάδες διαφημιστικά φυλλάδια που κατακλύζουν τις αίθουσες αναμονής γυναικολογικών ιατρείων.
Και δεν έχουν άδικο.
Είκοσι εταιρείες φύλαξης βλαστοκυττάρων ιδιωτικού χαρακτήρα ελληνικές και ξένες ξεφύτρωσαν την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, διεκδικώντας μερίδιο από την «αγορά» Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (περί τις 90.000 είναι οι γεννήσεις κάθε χρόνο στη χώρα μας). Οι περισσότεροι καταβάλλουν έως και 3.000 ευρώ έχοντας πειστεί ότι ο πλακούντας του νεογέννητου παιδιού τους που μέχρι χθες θεωρούνταν «βιολογικό απόβλητο» αποτελεί «πηγή ζωής για περισσότερες από 70 ασθένειες». Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠ.Α.) που λειτουργεί εδώ και μία πενταετία στο Ιδρυμα Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών παρέχει την ίδια δυνατότητα εντελώς δωρεάν και μάλιστα προς όφελος όλων, αφού είναι συνδεδεμένη με την παγκόσμια «δεξαμενή».

Η πρόεδρος, τα «λόμπι» και η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Η Νάνσι Πελόσι με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στο Καπιτώλιο.
Το εβραϊκό λόμπι είναι το ισχυρότερο στην Ουάσιγκτον
Η Νάνσι Πελόσι δεν είναι ένα οποιοδήποτε πρόσωπο στο Κογκρέσο.
Είναι το κατ΄ εξοχήν «πρόσωπο» της Καλιφόρνιας στην Ουάσιγκτον, είναι το σημείο αναφοράς και προβολής των Δημοκρατικών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και είναι για δεύτερη φορά πρόεδρος της Βουλής, γεγονός το οποίο, όπως καθορίζει το Σύνταγμα, την τοποθετεί ως τρίτο στην πολιτειακή ιεραρχία της Αμερικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι: Διαμαρτυρία της Άγκυρας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Απάντηση ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. Εκδήλωση μνήμης μαθητών στο Ντίσελντορφ για τη Γενοκτονία των ΠοντίωνΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ Η Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας τίμησε τον Θεόδωρο Γαβρά Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφορά όχι μόνον τους Έλληνες αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα
Κάνετε κλικ στους τίτλους για να διαβάσετε τα άρθρα.