Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ

Η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών "ΠΛΕΥΣΗ" σε συνεργασία με το "ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ" θα παρουσιάσουν ένα  αφιέρωμα ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών στις 7:00 μμ.
  Θα διαβαστούν κείμενα και θα ακουστούν τραγούδια που θα αναφέρονται στο μεγάλο ΟΧΙ που βροντοφώναξαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ τότε ενάντια στον επεκτατισμό των Γερμανών και των συμμάχων των.
   Στο φουαγιέ του Θεάτρου θα υπάρχει Εκθεση Φωτογραφίας με ανάλογο περιεχόμενο απο τον Πολλιτιστικό Σύλλογο "ΦΑΡΟΣ".
   Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη για το κοινό.

«ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ»

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο αξίζει να αποκτήσουμε όλοι!
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΣΥΓXΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», το βιβλίο του δημοσιογράφου ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΕΚΑ, που φέρει τον τίτλο «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ»!
Πρόκειται για το πρώτο μέρος, από βιογραφίες των ηθοποιών της μεγάλης οθόνης.
Περιέχει τριανταδυο «πορτρέτα» ηθοποιών (όπως λέει στην παρουσίαση ο συγγραφέας), δικών μας ανθρώπων, που τους βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα στην τηλεόραση από τις ασπρόμαυρες, αλλά και έγχρωμες ταινίες τους. 

Όπως πολύ σωστά λέει ο Αντώνης Πρεκας, βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους θαυμάζουμε, αλλά δεν ξέρουμε πολλές φορές το όνομα τους, πόσο μάλλον την ιστορία, αλλά και την πορεία τους στην τέχνη!
Είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο, το οποίο πρωτοκυκλοφορησε το 2003, και μέσα στην ίδια χρονιά είχε δυο επανεκδόσεις.
Διαβάζοντας το, νοιώθεις μια «ζεστασιά», νοιώθεις να έρχονται κοντά σου, πλάι σου, οι άνθρωποι αυτοί που μεγάλωσες μαζί τους, που γέλασες, η συγκινήθηκες, παρακολουθώντας τους να παίζουν στο «πανί», η στην μικρή οθόνη.

Ας γνωρίσουμε και τον συγγραφέα του βιβλίου «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ», τον άνθρωπο που φέρνει κοντά μας τον Ελληνικό Κινηματογράφο, και τους ανθρώπους του.
Ο Αντώνης Πρεκας, γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1960.
Είναι παντρεμένος με την Δημοσιογράφο Ελσα Συμεωνιδου, και έχουν δυο παιδιά.
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην ΑΣΠΕ και υποκριτική στις Δραματικές Σχολές Εθνικού Ωδείου, και Ωδείου Αθηνών.
Από το 1979 εργάζεται ως δημοσιογράφος κυρίως σε μεγάλες Αθηναϊκές εφημερίδες, αλλά και σε περιοδικά, και κατά καιρούς στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 10 ταινίες, και σε δυο σήριαλ στην τηλεόραση.
«Αρραβωνιάσματα» (ΕΤ 1-1983),και «Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ» (Mega 1994).
Σκηνοθέτησε περισσότερες από 20 θεατρικές παραστάσεις, και έγραψε και επιμελήθηκε ποιητικές βραδιές σε μορφή πολυθεαματος μεταξύ άλλων για τους : Κώστα Βάρναλη, Κώστα Καβάφη, για το Δημοτικό τραγούδι, και άλλα.
Έγραψε επίσης θεατρικά έργα, και διασκεύασε για το θέατρο τα διηγήματα του Αντώνη Σαμαράκη «Οδός Ταχυδρομείου», και «Γραφείο ιδεών».
Έχει γράψει και αρκετά βιβλία!
1977: «Όπως τα βλέπω», ποιήματα.
1981: «Σημάδια του καιρού», ποιήματα.
1988: «Συμφωνίες και δωδεκαλογοι», ποιήματα.
1996: «Σπονδές ασπόνδυλων», ποιήματα (εκδόσεις Πατάκη).
Το 2000, ήταν ο διευθυντής έκδοσης CD ROM με την ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης, το οποίο κυκλοφόρησε από το «TV ΕΘΝΟΣ», με επιμέλεια κειμένων της Ρένας Θεολογιδου.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για τον Αντώνη Πρεκα, για τις εφημερίδες στις οποίες εργάστηκε, και άλλα πολλά, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται.

Αποκτήστε ΟΛΟΙ τον ΠΡΩΤΟ τόμο του βιβλίου «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ», και γνωρίστε τριανταδυο αστέρια του κινηματογράφου μας.
Ζαννινο, Παντελής Ζερβός, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φερμας, Αθηνόδωρος Προυσαλης, Σουλη Σαμπαχ, Δημήτρης Νικολαιδης, Αντώνης Παπαδόπουλος, και άλλοι πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί, θα σας «σφίξουν το χέρι», για την γνωριμία.
«ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ»!
Καλή ανάγνωση.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Πρώτο Μουσείο Υπολογιστών ( Κύπρου) - έναρξη δημιουργίας

Αγαπητοί φίλοι,
Η εργασία (πρότζεκτ) των μαθητών μας του Δημοτικού Αγίου Σπυρίδωνα Λευκωσίας για τη δημιουργία του πρώτου μουσείου υπολογιστών στο νησί έχει ξεκινήσει! Τα εκθέματά μας έχουν ξεπεράσει τα 50 και περιλαμβάνουν υπολογιστές από τη δεκαετία του 70 ως σήμερα και αρκετά περιφερειακά, βιβλία, περιοδικά, λογισμικά κτλ. 

Έχουμε δημιουργήσει μια Ad-Hoc επιτροπή από μαθητές, οι οποίοι και ανέλαβαν (με τεράστιο ενθουσιασμό!) το συντονισμό της όλης προσπάθειας (από τον ελεύθερό τους χρόνο). Για τη δημιουργία του μουσείου θα ακολουθηθεί μια διατμηματική και διαθεματική προσέγγιση ώστε όλα τα παιδιά του σχολείου και σε διάφορα μαθήματα να έχουν εμπλοκή με τρόπο θετικό για τη μάθησή τους.
Στα πλαίσια (και) του ερευνητικού προγράμματος Open Discovery Space, αποφασίσαμε να στείλουμε πρόσκληση συνεργασίας σε σχολεία άλλων χωρών ώστε –με τη δική τους βοήθεια- να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για την εισαγωγή των υπολογιστών στα σχολεία της κάθε χώρας ξεχωριστά (αυτό αναμένεται να γίνει το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου).
Ευελπιστούμε πως τέλος Μαρτίου θα έχουμε τα εγκαίνια. Θα καλέσουμε τον Υπουργό Παιδείας για τα εγκαίνια της αίθουσας, καθώς και το Δήμαρχο Στροβόλου, ο οποίος έχει εκφράσει έντονα την επιθυμία να είναι παρόν σε εκδηλώσεις του σχολείου (και άλλων της περιοχής).

Η δημιουργία του μουσείου δεν προϋποθέτει κανένα κόστος για το κράτος, ούτε στερεί διδακτικό χρόνο από τους μαθητές. Αν παρουσιαστούν έξοδα (π.χ. Επιδιόρθωση κάποιου υπολογιστή), αυτά θα τα αναλάβει ο Σύνδεσμος Γονέων.
Μετά τα εγκαίνια, και αφού εξασφαλίσουμε σχετική άδεια από το ΥΠΠ, προγραμματίζουμε να καλέσουμε και άλλα σχολεία να επισκεφθούν το μουσείο μας και να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής που θα δημιουργηθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς που έχουν ως αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα.
Οι εισηγήσεις σας για τη δημιουργία του μουσείου είναι πολύτιμες. Αν επιθυμείτε να δανείσετε εξοπλισμό (παλαιούς υπολογιστές) στο Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθειά μας, είστε ευπρόσδεκτοι να το πράξετε – και θα προσφέρετε και τεράστια βοήθεια στο όλο έργο.
Φιλικά,
Αλέξανδρος Κοφτερός
Δάσκαλος

Υποψήφιος Διδάκτορας Πληροφορικής,
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

Αγαπητοί φίλοι Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για τις νέες εκδόσεις του Φθινοπώρου:
δύο εξαιρετικά μυθιστορήματα από τη Μαρούλα Κλιάφα και τη Ζέτα Κουντούρη,
καθώς και η βιογραφία του θρυλικού Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.
Επίσης, κυκλοφόρησε η ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΑ, το νέο βιβλίο του Φίλιπ Κερ,
συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
PHILIP KERR - ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΑ
Δείτε το video-trailer του βιβλίου:
Watch the Video
Philip Kerr ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΑ
Πράγα, 1942
ΣE ENA ΣΠΙΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ
Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, η πιο σκοτεινή φυσιογνωμία των υψηλόβαθμων ναζί και νέος Προστάτης του Ράιχ στη Βοημία και στη Μοραβία, διατάζει τον Μπέρνι Γκούντερ να τον επισκεφθεί στην Πράγα και να περάσει ένα Σαββατοκύριακο κοντά του στην εξοχική του έπαυλη. Είναι μια «πρόσκληση» την οποία ο Μπέρνι ευχαρίστως θα απέφευγε, ειδικά από τη στιγμή που μαθαίνει ότι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι είναι ανώτερα στελέχη των Ες Ες και της Υπηρεσίας Ασφαλείας.
Όταν ανακαλύπτεται το πτώμα του Άλμπερτ Κούτνερ, λοχαγού των Ες Ες, σε ένα δωμάτιο κλειδωμένο από μέσα, ο Μπέρνι γίνεται το επίκεντρο της προσοχής καθώς αναλαμβάνει να διαλευκάνει αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.
Εφόσον αποτύχει, γνωρίζει καλά τι διακυβεύεται: όχι μόνο η δική του υπόληψη, αλλά και η υπόληψη ενός πανίσχυρου και εκδικητικού άντρα - του Ράινχαρντ Χάιντριχ.

«ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ.» - The Times
«ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ.» - Daily Mail
«O KERR ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.» - Financial Times

από το συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο, ξεφυλλίστε το, αποκτήστε το
ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΛΙΑΦΑ - Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ
Μαρούλα Κλιάφα
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ
Μια καλοκαιριάτικη νύχτα του 1944, στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, ένας άντρας που φοράει γερμανική στολή αποχαιρετά τη γυναίκα του και τη μικρή του κόρη, που φεύγουν μ’ ένα μαύρο αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Την ώρα που το αυτοκίνητο απομακρύνεται ο άντρας φωνάζει: «Μη με ξεχάσετε».
Πενήντα δύο χρόνια αργότερα μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκει στο ημερολόγιο της νεκρής μητέρας της την περιγραφή αυτής της σκηνής, που καταλήγει σε μια σημείωση-γρίφο. Αποφασισμένη να ερευνήσει το θέμα και να μάθει περισσότερα για τον άντρα με τη γερμανική στολή, η δημοσιογράφος ανεβαίνει στη Θεσσαλία και ψάχνει να βρει ποιο ήταν το αινιγματικό αυτό πρόσωπο και ποια σχέση είχε με τη μητέρα της.
Περισσότερα
ΖΕΤΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ - ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ
Ζέτα Κουντούρη
ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ

Όχι μόνο ο Tζόνι ο αίλουρος, γύρω από τον οποίο υφαίνεται η ιστορία, αλλά και οι άλλοι πρωταγωνιστές διαφεύγουν εντέχνως του χρόνου, σκιαγραφώντας ο καθένας, μέσ’ από τη δική του ματιά, τις κοινές ζωές τους. Ενώ όλοι έζησαν τοις μετρητοίς, ζητούν τώρα να ζήσουν επί πιστώσει, για να τακτοποιήσουν ή για να ολοκληρώσουν στο μέλλον όλα όσα δεν πρόλαβαν, ανατρέχο- ντας συχνά στο παρελθόν – ανικανοποίητοι και νοσταλγοί.
Σ’ αυτό το σπονδυλωτό αντιμυθιστόρημα, το γεμάτο εντάσεις και ανατροπές, οι παράλληλοι μονόλογοι των ηρώων δημιουργούν ένα πρωτοποριακό αφηγηματικό ύφος, με το ανατρεπτικό χιούμορ ενός φιλμ νουάρ.
Περισσότερα
COLIN DURIEZ - ΤΖ. Ρ. Ρ. ΤΟΛΚΙΝ
Colin Duriez
ΤΖ. Ρ. Ρ. ΤΟΛΚΙΝ
H γέννηση ενός θρύλου

Μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης
Ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν πέρασε δύσκολα χρόνια. Βίωσε τη φρίκη του Α’ Παγκόσμιου πολέμου. Ήταν ορφανός και φτωχός. Ο κηδεμόνας του μάλιστα του είχε απαγορεύσει να επικοινωνεί με την κοπέλα που είχε ερωτευτεί.
Λαμπρός αλλά ιδιαίτερα εσωστρεφής λόγιος, επεξεργάστηκε επί πενήντα και πλέον χρόνια τις γλώσσες, την ιστορία, τους λαούς και τη γεωγραφία της Μέσης Γης. Δημιούργησε έτσι μια συμπαγή μυθολογία η οποία βασίστηκε στην τεράστια γνώση του γύρω από την πρώιμη ευρωπαϊκή Ιστορία και την κουλτούρα της Βόρειας Ευρώπης. Ο φανταστικός αυτός κόσμος μάγεψε ολόκληρες γενιές και ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν έγινε θρύλος. Η συναρπαστική βιογραφία του Dolin Duriez ρίχνει φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του.
Περισσότερα
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΚΙΚΑΣ - Ο ΑΧΕΝΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ

Εμμανουήλ Γκίκας
Ο ΑΧΕΝΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ

Η κατάργησις συλλήβδην του παραδοσιακού πανθέου της Αιγύπτου σηματοδοτεί την εμφάνισι του πρώτου καθ’ εαυτό μονοθεϊσμού, που δεν αναγνωρίζει και δεν λατρεύει άλλους θεούς πλην του ενός και μόνου θεού. Από τον πρώτο αυτόν μονοθεϊσμό θα προέλθουν, αμέσως ή εμμέσως, οι σημερινοί ιστορικοί μονοθεϊσμοί. Σ’ αυτό έγκειται η πρωταρχική του σημασία, καθόσον η μελέτη της γενέσεώς του επιτρέπει να δοθεί απάντησις αντικειμενική στο καίριο ερώτημα πώς γεννήθηκε ο μονοθεϊσμός, συνακόλουθα δε και στο ερώτημα, ποία μπορεί να είναι σήμερα η σημασία και ποίο το μέλλον του μονοθεϊσμού.  Περισσότερα
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ
Ο Γκορμπατσόφ και ο Ικέντα συνομιλούν
για το Βουδισμό και τον Κομμουνισμό
Μετάφραση: Πάνος Σταθόπουλος

Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται στον 20ό αιώνα. Γεννηθήκαμε και οι δύο στη σημαδιακή, μεταβατική περίοδο των δεκαετιών του 1920 και του 1930, έχουμε ζήσει περισσότερο από μισό αιώνα και μέσα στις σελίδες του βιβλίου αναδιφούμε όσα μας δίδαξαν οι εμπειρίες μας. [...] Είμαστε πεποισμένοι ότι πλέον έφτασε η ώρα για ένα ευρύ παγκόσμιο διάλογο με αντικείμενο τα μαθήματα που μας δίδαξε ο 20ός αιώνας, τη φύση του νέου ουμανισμού και τις νέες αξίες που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να θριαμβεύσει υπερνικώντας τις δοκιμασίες της μετα-κομμουνιστικής περιόδου. 
Μιχαήλ Σ. Γκορμπατσόφ & Νταϊσάκου Ικέντα
 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

10 χρόνια από το θάνατο του Ηλία Πετρόπουλου
ΠΕΜΠΤΗ | 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 | 8:00 μ.μ. | Polis Art Café Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Πανεπιστημίου, Αθήνα)

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

30 Οκτωβρίου 2013
Η Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συζητάει την Τρίτη 30 Οκτωβρίού 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. για το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη Τα σακιά . Στη συνάντηση θα παραβρεθεί και η συγγραφέας. Είσοδος ελεύθερη.
Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος, Ηράκλειο
31 Οκτωβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μοδινού Άγρια Δύση-Μια ερωτική ιστορία την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν με την ακόλουθη σειρά οι:
Δημήτρης Ραυτόπουλος, κριτικός, δοκιμιογράφος
Γιώργος Αριστηνός, πεζογράφος, δοκιμιογράφος
Ηλίας Ευθυμιόπουλος, περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας
Εισαγωγή και συντονισμός συζήτησης:
Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφος, μεταφράστρια

1940-41: Ελλάδα, η Πρώτη Νίκη | Greece, the First Victory

Κερδίστε ένα τρίημερο στo Καρπενήσι

Κερδίστε ένα ρομαντικό 3ήμερο στο Καρπενήσι στο  Emotions Country Resort.emotions.jpg

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 27-10-13/21 UTC
ΟΜΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΠΙΕΣΕΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5.
ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Η άσκηση κάνει καλό στο σπέρμα

Η άσκηση κάνει καλό στο σπέρμα
Ετοιμάζεται ο πιο ισχυρός μαγνητικός τομογράφος

Ο ρόλος της διατροφής στην ανάπτυξη του παιδιού

Το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά

Κάντε σεξ ακόμη κι αν δεν έχετε διάθεση

Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε περισσότερους θανάτους

«Υγειονομική "βόμβα’" οι τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία»

Σύμμαχος κατά της χοληστερίνης οι ξηροί καρποί

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφάς, πρόληψης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

MEDLABΝΕWS.GR
Τι είναι η κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη; Τι προκαλεί, πώς γίνεται η διάγνωση και ποια η σωστή διατροφή για τους ασθενείς;
Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για την Οστεοπόρωση (video)
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 28/10/2013 συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ: LINK MEDLAB ΦΟΡΜΑ
Η δοκιμασία ανοχής της γλυκόζης (καμπύλη σακχάρου), ο προδιαβήτης και ο διαβήτης.
10 Συμβουλές για να καταπολεμήσετε το stress, το πρήξιμο και την κούραση
Αυτή είναι η διατροφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Τα μυστικά της μακροζωίας του!(96 χρονών)
Ο χυμός από λεμόνι όπλο κατά του καρκίνου. Σε τι άλλο ωφελεί η λεμονάδα;
Kαι από τα ΙΑΤRIKANEA.GR .....
Τα μυστικά του τέλειου ύπνου
Πώς το φθινόπωρο επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή
Πού τα μικρόβια στην κουζίνα σας
10 ιατρικοί λόγοι για αίσθημα κόπωσης
Οι νέοι θέλουν κάτι παραπάνω από σεξ σε μια σχέση
Πώς να γίνετε πιο χαρούμενοι άνθρωποι

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-10-2013 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣHΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-10-2013
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ.
ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 EΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΤΡΙΤΗ 29-10-2013

ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Internet παντού χωρίς τηλεφωνική γραμμή

Winter Sales 2013

Εξασφαλίστε πρόσβαση στο internet χωρίς τηλεφωνική γραμμή με το

3G/GSM router RUT500 από την Teltonika  στην μοναδική τιμή των 179 € + ΦΠΑ και ειδικές τιμές για επαγγελματίες
Εξαιρετικά αξιόπιστο, γρήγορο, με ενσωματωμένη υποδοχή για την SIM. RUT500
     Ιδανικό για internet σε:

  Φωτοβολταϊκά πάρκα
  Εργοτάξια
  Σημεία άντλησης
  Θερμοκήπια
  Αρδευτικά και αποχετευτικά έργα
  Σκάφη
  Λεωφορεία και μέσα μαζικής μεταφοράς
  Εξοχικές κατοικίες



    
      Δυνατότητες και λειτουργίες:
  • Ταχύτητα 14.4Mbps downlink και 5,75Mbps Uplink.
  • Επικοινωνία σε 4 ζώνες συχνοτήτων GSM και UMTS 800,900,1800,2100MHz. Συμβατό με όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας).
  • Τέσσερις Ethernet εξόδους.
  • Αποσπώμενες προεκτάσιμες εξωτερικές κεραίες για βελτιστοποίηση της λήψης.
  • Υποστηρίζει Open VPN και Dynamic DNS για ενημέρωση της δυναμικής IP του router και απομακρυσμένη πρόσβαση.
  • Δυνατότητα λειτουργίας και με σταθερή γραμμή WAN μπαίνοντας σε 3G λειτουργία όταν κοπεί η WAN παροχή.
  • Δυνατότητα επανεκκίνησης στέλνοντας SMS.
  • Εύκολο στην παραμετροποίηση με εύχρηστο και γρήγορο interface.
  • Δυνατότητα απομακρυσμένου firmware update διατηρώντας την παραμετροποίησή του.
  • Ανθεκτικό περίβλημα αλουμινίου με ενσωματωμένη εσωτερική υποδοχή για την κάρτα SIM (δεν χρειάζεται stick, μόνο την κάρτα SIM).
  • Δυνατότητα προσαρμογής στην ράγα του ηλεκτρολογικού πίνακα (προαιρετικά).
Με την σιγουριά της κορυφής:
Αξιοποιήστε το 3G router που εμπιστεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και οι μεγαλύτερες εταιρίες αυτοματισμού για απομακρυσμένη πρόσβαση σε κάμερες, καταγραφικά και όργανα ελέγχου.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε την συσκευή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://plantron.gr/3G-GSM-router-internet-apomakrismeni-prosvasi-security-VPN-fotovoltaiko-RUT500-Teltonika
Δείτε είσης...
Netio230B TUTA S-30 GSM alarm

Το Έπος του '40 στις "Ανιχνεύσεις", Απόσπασμα 2ο

28η Οκτωβρίου 1940

Κίνημα Τυπογράφων


Τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, η ανεργία στον κλάδο αγγίζει το 68% και το μοναδικό πρόβλημα που απασχολεί την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της είναι το πως θα μαζέψει κόσμο για μια ακόμη μονοήμερη εκδρομή του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια που την ονομάζουν "απεργία".
Οι κομματικοί συνδικαλισταράδας μας εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και αναγνωρίζοντας το αδιέξοδο που έχουν φέρει την εργατική τάξη με τον κομματισμό τους φρόντισαν να γράψουν στην τελευταία ανακοίνωση τους της 27/10/13 τα πραγματικά τους αιτήματα ομολογώντας την αποτυχία τους και την εξαθλίωση που έχουν φέρει την Ελληνική εργατική ταξη και την Ελληνική λαϊκή οικογένεια
Απολαύστε τους:...Η απάντησή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε είναι η οργάνωση, η συλλογική πάλη, η αντίσταση και μαζί με τα συνδικάτα να διεκδικήσουμε αύξηση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου επιδότησης , σταθερή και μόνιμη δουλειά....  (σε όσους έχουν ακόμη)... Στις 6 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά, η στο σπίτι. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Μαζί με τις οικογένειες μας  και τα παιδιά μας να βρεθούμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10.30πμ.
Τέρμα οι αυξήσεις, τα νυκτερινά, τα επιδόματα, οι τριετίες, το γάλα, οι συλλογικές συμβάσεις.
ΤΕΡΜΑ και η κοροϊδία στους Έλληνες λιθογράφους.
Η ζωή δεν προχωρά μπροστά με οπορτουνισμούς. Η ταξική πάλη οξύνεται και ζητά λύση που να δικαιώνει τους Έλληνες εργάτες. Εάν η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων ενδιαφέρονται για τους Έλληνες εργαζομένους του κλάδου και δεν τους χρησιμοποιούν μόνο για τα κομματικά τους πυροτεχνήματα και τα ψηφαλάκια ας δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση:
- Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο;
 
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Techblog.gr

Νέοι MacBook Pro late 2013, Με Retina και Intel Haswell
Mac OS X Mavericks, Μάθε τα πάντα και κατέβασέ το δωρεάν
Τιμή για iPad Air και iPad mini Retina
iPad mini Retina, Ανακοινώθηκε το μεγάλο… μικρό
Νέο iPad Air επίσημα
9 εκ. iPhone 5S και iPhone 5C πουλήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο

Κ.Παπούλιας: Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνάμε τη θηριωδία του ναζισμού - in.gr

«Όχι» στη λήθη και την άγνοια
Τη σημασία της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντάς τη με την ανάγκη να μην υπάρχει λήθη και άγνοια όσον αφορά «τη θηριωδία του ναζισμού». «Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας-κομμάτων για την πρόσκληση εκπροσώπων της ΧΑ στη στρατιωτική παρέλαση της Δευτέρας.  
Κ.Παπούλιας: Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνάμε τη θηριωδία του ναζισμού
«Πόλεμος» κομμάτων-περιφερειάρχη για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής
Aπό το 2002 άκουγε η NSA την Μέρκελ, αποκαλύπτει το Spiegel
Πρώτο κόμμα οι σοσιαλδημοκράτες, δεύτερο οι «δυσαρεστημένοι» στην Τσεχία
Το Κογκρέσο ανανεώνουν οι Αργεντινοί με το μυαλό στην Κριστίνα Φερνάντες
ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Δραματική η αύξηση της φτώχειας και της ανισότητας στην Ελλάδα
«Σε διαπραγμάτευση και όχι σε πόλεμο με την τρόικα», λέει τώρα η κυβέρνηση
Καμία αλλαγή στάσης από Μέρκελ μετά το ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με Σαμαρά
Θεαματικό ξέσπασμα στον Ήλιο θα κατάπινε 20 πλανήτες σαν τη Γη
Μέσω Facebook ενημερώνεται για τις εξελίξεις ένας στους τρεις Αμερικανούς
Οπτικό σύστημα μετάδοσης υπόσχεται διαπλανητικό 3D βίντεο
Δράσεις του Μουσείου της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου
«Το χαμόγελο της Τζοκόντας» από την Καμεράτα
Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας
Εργο-τέλεια απόδραση του ΠΑΟ, Ατρόμητος (και) στα Πηγάδια
Η «Μπάρτσα» στο +6 με... γκολάρα του Αλέξι(ς)
Με...99 ο Ολυμπιακός, νίκες για ΠΑΟΚ, Άρη, ΚΑΟΔ και Πανελευσινιακό

Σινεμά για σινεφίλ, παιδιά, λάτρεις της περιπέτειας και του ονείρου & κωμωδίες αυτήν την εβδομάδα
Αφιέρωμα: 22 βιβλία για την 28η Οκτωβρίου 1940
Πάμε θέατρο: 15 σύγχρονες, μοντέρνες, ανατρεπτικές κωμωδίες
Κερδίστε τα βιβλία: «Η κυρία Νταλογουέι», «Ο μεγάλος Γκάτσμπυ», «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη»
Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο "Ολα Χάθηκαν": οne man show...
G tour: Ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας για καλό σκοπό
Οκτώ παιδικές θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε αυτό το χειμώνα
Ουγγρικές μελωδίες στο Μουσείο Ακρόπολης
«Η Φαντασία της Πραγματικότητας» μέσα από το φακό της Βάσως Αλλαγιάννη
Οδηγούμε στην Αυστρία τη νέα BMW X5
Βροχή αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP
Alfa Romeo Giulietta GTA: Στον δρόμο που χάραξε η 4C
Βόρεια Εύβοια, πράσινο και γαλάζιο!
Δεν θα περάσουν από το Καλπάκι...
27 Οκτωβρίου: ημέρα τιμής για την ελληνική σημαία!
Κερδίστε ένα τριήμερο στoν ξενώνα Φρετζάτο, στην Ελάτη Τρικάλων!
Γίνε η ΜΟΥΣΑ μας στο Instagram
Το παριζιάνικο καρέ
Τα γυμνά του Christian Louboutin
Οι αλυσίδες της Chanel
Όλη η αλήθεια για τα ελληνικά fashion weeks
Γαλλικό μανικούρ με φαντασία
Γονιδιακή μετάλλαξη ένοχη για τον «αργό» μεταβολισμό
Βακτήρια του στόματος «μαρτυρούν» την καταγωγή μας
Δωρεάν μουσικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό
Μελάνωμα: Νέες θεραπείες διαθέσιμες και στην Ελλάδα
Τριπλάσια μείωση της LDL χοληστερόλης με alirocumab
Λύθηκε το μυστήριο της ποικιλομορφίας των ανθρώπων
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
7 λόγοι για τους οποίους οι μαμάδες θα έπρεπε να αναλάβουν την κυβέρνηση!
Οι διάσημες μαμάδες και τα πολυτελή σπίτια τους
8 δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνει ένα νήπιο
Χάστε 5 κιλά σε 7 ημέρες με τη δίαιτα του αγγουριού
10 πράγματα που θα ήθελα να ξέρει η κόρη μου όταν μεγαλώσει
5 μύθοι για τη γονιμότητα
Δορυφορικό Ίντερνετ σε ταχύτητες ADSL σύντομα στην Ελλάδα
Με 1.400 νέες καταλήξεις διευθύνσεων θα πλημμυρίσει το Internet
Δεν έχουν ανοσία τα προϊόντα της Apple, λέει η Kaspersky Lab
Nέο ενιαίο σκάφος για όλες τις ομάδες του Volvo Ocean Race, στον επόμενο αγώνα του 2014-2015
Η Oracle Team Usa νικήτρια του 34oυ America' s Cup