Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 01 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Τετάρτη, 31-03-2010, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κος Γρηγόρης Τασούλας, επισκέφθηκε τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους που νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και τους εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα και για ταχεία ανάρρωση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Δήμοσιας Τάξης για την εορτή του Πάσχα Το ελπιδοφόρο μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, με τη θυσία και την Ανάσταση του Θεανθρώπου, περικλείει τα ύψιστα νοήματα της Ορθόδοξης πίστης μας, της Αγάπης και Αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Οι διαχρονικές και πανανθρώπινες αυτές αξίες μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από τον ατομισμό και τον υλισμό της σύγχρονης εποχής, τοποθετώντας στο επίκεντρο των εξελίξεων τον άνθρωπο, προσδίδοντας νόημα και ουσία στη ζωή και στις πράξεις τους. Εύχομαι ολόψυχα οι Ημέρες αυτές να χαρίζουν γαλήνη στην ψυχή μας, Αγάπη και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε εσάς και στις οικογένειές σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τις ημέρες του Πάσχα Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας Καλό Πάσχα με υγεία, ευτυχία, ειρήνη και αγάπη. Και τις φετινές γιορτές, ας κάνουμε μία ακόμα ευχή. Να ταξιδέψουμε όλοι με ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 01 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εν όψει του Πάσχα και της εξόδου των εκδρομέων, σχεδίασε δύο ενημερωτικά φυλλάδια. Στο πρώτο φυλλάδιο, με το σύνθημα «Φέτος ας τσουγκρίσουμε στο σπίτι και όχι στο δρόμο» παρέχονται συμβουλές οδικής ασφάλειας.
Στο δεύτερο, με το σύνθημα «Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια» τονίζονται οι κίνδυνοι από τη χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Τα φυλλάδια θα μοιράζονται από προσωπικό της Τροχαίας στην Αττική στα διόδια Ελευσίνας, Μάνδρας και Αφιδνών και σε όλους τους σταθμούς της Αττικής Οδού.
Στη Θεσσαλονίκη, θα μοιράζονται στα διόδια Μαλγάρων και εντός της πόλης στις διασταυρώσεις Εγνατίας και Αριστοτέλους, Εγνατίας και Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Βούλγαρη, καθώς και σε πλατείες και πεζόδρομους. Επίσης, φυλλάδια θα μοιράζονται στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Σερρών – Κιλκίς, στη διασταύρωση της γέφυρας Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας και στη διασταύρωση Πράσινα Φανάρια προς αερογέφυρα Θέρμης.
Τέλος, διανομή θα γίνεται σε σημεία των Νομών Αιτωλίας, Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας. Με τις δράσεις αυτές, επιδιώκεται η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των τραυματισμών από τη χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Ο στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 100 κάθε χρόνο, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες σε 1018 το έτος 2010 και να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος το 2014. Ήδη κατά τους πρώτους μήνες του 2010 παρατηρείται μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων σε σχέση με το 2009. Τον Ιανουάριο είχαμε 16 λιγότερους νεκρούς σε σχέση με το 2009, το Φεβρουάριο 24 λιγότερους και το Μάρτιο 6 νεκρούς λιγότερους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Εορταστικό μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Πάσχα Η περίοδος του Πάσχα αποτελεί ευκαιρία για ομόνοια, έμπρακτη αγάπη και ψυχική ανάταση για τους Έλληνες. Ταυτόχρονα αποτελεί και ευκαιρία περισυλλογής και αναστοχασμού σε μια κρίσιμη και δύσκολη για όλους μας συγκυρία. Καλούμαστε σήμερα να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας για το κράτος και τους θεσμούς του. Να ανασύρουμε ξεχασμένες αξίες στη δημόσια ζωή. Να ξαναδούμε την εθνική μας ταυτότητα μέσα από τα νέα κοινωνικά και πολιτισμικά δεδομένα. Χωρίς μισαλλοδοξία και φανατισμό, χωρίς εθνικισμό και ακρότητες, να δημιουργήσουμε ένα νέο, σύγχρονο πατριωτισμό που θα στοχεύει στην ευημερία και στην πρόοδο των Ελλήνων χωρίς όσα σήμερα μας πληγώνουν. Στην προσπάθεια αυτή, χρειάζεται αλληλεγγύη και συμπόρευση. Η σημερινή συγκυρία απαιτεί επίσης αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και ετοιμότητα από τις Αρχές που υπηρετούν την Προστασία του Πολίτη. Χρειάζεται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας. Με συστηματική προσπάθεια, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Σας εύχομαι επιτυχία στη δύσκολη αποστολή σας. Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, ευτυχία, ειρήνη και αγάπη.

ATTIKH: "ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" Ο Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης
ΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στην TV Χαλκιδική και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» με την Κατερίνα Σμιρλή βρέθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Λευτέρης Μυτιληναίος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είπε πολλά για το ξεκίνημα και την πορεία του στο Ελληνικό τραγούδι, και αναφέρθηκε μάλιστα στους ανθρώπους που τον βοήθησαν να εδραιωθεί στο χώρο. Αν και ο Λευτέρης Μυτιληναίος ΔΕΝ είναι άνθρωπος της τηλεόρασης, και μάλιστα έχει αρνηθεί πολλές εμφανίσεις σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, επέλεξε αυτό το τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο της Χαλκιδικής για «αρχή», γιατί το καλοκαίρι, με κάποιες απουσίες λόγο συναυλιών θα είναι ένας «Χαλκιδικιώτης» και αυτός.Πολύ καλή η εκπομπή, και μάλιστα η δημοσιογράφος που την επιμελείται έκανε πολλές και καλές ερωτήσεις στον καλλιτέχνη, δείχνοντας ότι «διάβασε και ενημερώθηκε» για τον άνθρωπο που είχε στην εκπομπή της, σε αντίθεση με κάποιους και κάποιες «μεγαλοδημοσιογράφους» που πιάνονται απροετοίμαστοι και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους τους. Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Σχολείο μια αγκαλιά για όλου του κόσμου τα παιδιά
Συγγραφείς: Οδυσσέας Ευαγγέλου - Ερμιόνη Δελή ISBN: 978-960-6748-63-9 Σελ. 95 Διαστάσεις: 21 χ 29
Το παρόν βιβλίο επισημαίνει την επιτακτική, στις μέρες μας, ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας ενός σύγχρονου, πολυπολιτισμικού Σχολείου που θα αποτελεί τον πυρήνα μιας ανοιχτής και ανθρώπινης κοινωνίας. Το πρώτο μέρος είναι ένα μαχητικό ημερολόγιο στο οποίο καταγράφονται όλα όσα συμβαίνουν στην μικρή ομάδα ενός Σχολείου που μπλέκεται στην παγίδα της ξενοφοβίας.
Μέσα από τη φοβερή περιπέτεια μικρών και μεγάλων αναδεικνύεται η σοβαρότητα και η διαχρονικότητα του προβλήματος των ρατσιστικών διακρίσεων καθώς και η ανάγκη εφαρμογής ενός οργανωμένου σχεδίου διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Το δεύτερο μέρος αποτελεί ένα μοντέλο προσέγγισης και αντιμετώπισης του κοινωνικού ρατσισμού μέσα από τα δημιουργικά μονοπάτια της τέχνης.
Προτείνονται εναλλακτικές δραστηριότητες από έξι βασικές ενότητες που συνδέουν διαθεματικά τη ζωγραφική, τη μουσική αλλά και το χορό, το παιχνίδι και το θέατρο.
Δίνονται οδηγίες, χρήσιμα μέσα, ευρηματικές ιδέες και πρακτικές λύσεις για την υλοποίηση των δράσεων αυτών, εντός κι εκτός της σχολικής κοινότητας. Είναι ένα πρωτότυπο εργαλείο που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους ώστε να αποδεχτούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τον διαφορετικό άλλο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ
ISBN: 978-960-04-4021-8
Έτος έκδοσης: 2009
ΣΕΛ. 392
Σχήμα: 14 Χ 20,50
Μαλακό εξώφυλλο
Κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου η Δήλος προσβλήθηκε από το λοιμό. Αντιπροσωπία πολιτών της ζήτησε χρησμό από το μαντείο των Δελφών.
«Οι Δήλιοι και οι άλλοι Έλληνες θα ελευθερωθούν από τα παρόντα δεινά αν διπλασιάσουν τον κυβικό βωμό του Θεού», προφήτεψε η Πυθία.
Βερολίνο 1929-1931. Ο νεαρός μαθηματικός Μπάρτελ βαν ντερ Βέρντεν εντοπίζει μια αντινομία στην Πολιτεία του Πλάτωνα, που τον φέρνει μέχρι την πόρτα του μεγάλου ελληνιστή φον Βιλαμόβιτς.
Οι δυο άντρες θα ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι στην ιστορία, σε αναζήτηση του νήματος ενός περίφημου μαθηματικού γρίφου, που παρέμεινε άλυτος στην πορεία του χρόνου και της επιστήμης: του δηλίου προβλήματος.
Με αγωνιώδη πλοκή και με αφήγηση που εναλλάσσεται από την κλασική Αθήνα στο Βερολίνο και το Γκέτινγκεν του Μεσοπολέμου, παραμονές ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, το μυθιστόρημα του Γιάννη Γρηγοράκη ζωντανεύει δυο εποχές που σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία.
Μεγάλες προσωπικότητες της επιστήμης και των γραμμάτων, από τον Πλάτωνα, τον Θεαίτητο, τον Εύδοξο και τον Αρχύτα τον Ταραντίνο, μέχρι τον Βιλάμοβιτς, τον βαν ντερ Βέρντεν, την Έμι Νέτερ και τον Γκάνταμερ, σκιαγραφούνται, παίρνουν μορφή και κινούνται αναζητώντας το νήμα του γρίφου.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει με δεξιοτεχνία την πολιτική με τα μαθηματικά.

Tον Απρίλιο στο Floral Books + Coffee…

Tον Απρίλιο στο Floral Books + Coffee… FLORAL DJ SETS: Stavros TsagLee, Cayetano, Ανδρέας Who, και άλλοι… FLORAL UNPLUGGED: Μουσικά ταξίδια…χωρίς προενίσχυση FLORAL CINE CLUB: Οι Κυριακές και οι Δευτέρες είναι αφιερωμένες στο θεματικό σινεμά. Στις 10.30 το βράδυ προβάλλουμε ταινίες από διάφορα κινηματογραφικά είδη (φίλμ νουάρ, νουβέλ βαγκ, καλτ ταινίες τρόμου, ντοκιμαντέρ, πορνογραφικά, κινούμενα σχέδια). Επιμέλεια προγράμματος: Δημήτρης Κολιοδήμος. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 10/04: Αφιέρωμα στους Madrugada Το βράδυ του Σαββάτου είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στους Madrugada και στην ιδιαίτερη σχέση τους με το ελληνικό κοινό. Το περιοδικό SONIK και το MADRUGADAFANCLUB διοργανώνουν ένα μοναδικό party πλημμυρισμένο από όλες τις επιτυχίες των Madrugada μαζί με σπάνια ακυκλοφόρητα κομμάτια, b-sides, και συλλεκτικό οπτικοακουστικό υλικό από ζωντανές εμφανίσεις τους. Ακόμη, το περιοδικό SONIK ετοιμάζει εκπλήξεις σε όλους, μοιράζοντας δώρο ένα συλλεκτικό 7" βινύλιο με 2 νέα κομμάτια του Sivert Hoyem. Στις 9 μ.μ. Δευτέρα 12/04: Ο δράκουλας των Εξαρχείων Προβολή της cult ταινίας του Νίκου Ζερβού ''Ο δράκουλας των Εξαρχείων'' (1983), με τους Κωνσταντίνο Τζούμα, Τζίμη Πανούση (+Μουσικές Ταξιαρχίες), Ισαβέλλα Μαυράκη, Δημήτρη Πουλικάκο, Αντώνη Καφετζόπουλο, Τζώνυ Βαβούρα και τα ζόμπι. Μετά την προβολή, ο σκηνοθέτης παρέα με γνωστούς καλεσμένους, θα συζητήσουν με το κοινό. Στις 8 μ.μ. Τετάρτη 14/04: Έκθεση σχεδίων του Luis Scafati Με αφορμή την έκδοση των βιβλίων Μαύρος Γάτος του Edgar Allan Poe και Μεταμόρφωση του Franz Kafka, οι εκδόσεις Οξύ διοργανώνουν έκθεση με σχέδια από την εικονογράφηση των βιβλίων, του σπουδαίου Αργεντίνου καλλιτέχνη Luis Scafati. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Απριλίου. Στις 8 μ.μ. Δευτέρα 19/04: Παρουσίαση του βιβλίου της Έφης Βενιανάκη ‘Τρεις ωκεανοί και μια θάλασσα’ Η συγγραφέας Μαρία Κυριάκη θα παρουσιάσει την ομότεχνή της και θα διαβάσει αποσπάσματα, ενώ ο Ανδρέας Μήτσου, πεζογράφος, και ο Κώστας Μουρσελάς, συγγραφέας, θα μιλήσουν για το βιβλίο. Η συγγραφέας θα συζητήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Στις 7.30 μ.μ. Τρίτη 20/04: Παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Κανάκη «Ιερές Βλακείες» Η Εμπειρία Εκδοτική και ο Στέλιος Κανάκης παρουσιάζουν το βιβλίο του Ιερές Βλακείες. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αποστόλης Χαρίσης, κοινωνιολόγος-ερευνητής και η Μοσχοβία Κασκούρα, Δόκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χατούπη και Γιάννης Μποσταντζόγλου. Στις 7 μ.μ. 3μερο Bazaar Βιβλίων: Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Απριλίου Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (Παρασκευή 23 Απριλίου), το βιβλιοπωλείο του Floral διοργανώνει μεγάλο Bazaar βιβλίων! Επιλέξτε μέσα από μία ευρεία γκάμα βιβλίων και αποκτήστε τα με 50% έκπτωση – μυθιστορήματα, comics, παιδικά, φανταστική λογοτεχνία, ιστορίες τρόμου, αστυνομικά, περιπέτειες, βιογραφίες, κ.α. Προσφέρετε στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας το καλύτερο δώρο! (Πέμπτη & Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και Σάββατο από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα) Δευτέρα 26/04: Αφιέρωμα στον Irvine Welsh Οι εκδόσεις Οξύ και το MAD με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Αν σου άρεσε το σχολείο θα λατρέψεις τη δουλειά, την πρώτη από τη σειρά εκδόσεων με γενικό τίτλο Mad Books, διοργανώνουν βραδιά λογοτεχνίας & μουσικής, αφιερωμένη στον ανατρεπτικό συγγραφέα Irvine Welsh. O Αλέξης Καλοφωλιάς , μεταφραστής του βιβλίου-μουσικός, και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Αναστασόπουλος και Παναγιώτης Μένεγος ανταλλάσουν απόψεις και μοιράζονται σκέψεις για το συγγραφέα και το έργο του. Η βραδιά στολίζεται με ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από τη γενιά του trainspotting. Στις 7.30 μ.μ. Τρίτη 27/04: Παρουσίαση του βιβλίου «Μανουέλ, ο μικρός μαύροs μάγος» O Βασίλης Μπαμπούρης, συγγραφέας και επιμελητής της σειράς Λογοτεχνίας του Φανταστικού ΚΟΛΑΣΗ των εκδόσεων Οξύ, και ο βραβευμένος εικονογράφος Γιώργος Δημητρίου παρουσιάζουν και υπογράφουν το σκοτεινό παραμύθι «Μανουέλ, ο μικρός μαύροs μάγος» από τις Εκδόσεις Οξύ. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός και βιβλιοκριτικός Μάκης Πανώριος με παράλληλη προβολή της εικονογράφησης του βιβλίου. Στις 8 μ.μ. Τετάρτη 28/04: Παρουσίαση του βιβλίου ‘Όσο υπάρχει αλκοόλ, υπάρχει ελπίδα’ Οι συγγραφείς Θανάσης Χειμωνάς και Γιώργος Γλυκοφρύδης συνομιλούν με τον συγγραφέα Δημήτρη Μαμαλούκα για το βιβλίο του ‘Όσο υπάρχει αλκοόλ, υπάρχει ελπίδα’ (εκδόσεις Απόπειρα). Στις 8 μ.μ. FLORAL CINE CLUB ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Κυριακή 11/04: Αφιέρωμα ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ Ταινία: STEAMBOY Ιαπωνία, 2006, ε-121 λεπτά. Σκ Κατσουχίρο Οτόμο. Στις 10.30 μ.μ. Δευτέρα 12/04: Αφιέρωμα BLACK IS BEAUTIFUL Ταινία: Ο μαύρος Δράκουλας (Blacula). ΗΠΑ, 1972, ε-93 λεπτά. Σκ: Γουίλιαμ Κρέιν. Ηθ: Γουίλιαμ Μάρσαλ, Θάλμους Ρασουλάλα, Ντενίζ Νίκολας, Ελίσα Κουκ. Στις 10.30 μ.μ. Κυριακή 18/04: Αφιέρωμα ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ Ταινία: Κόρτο Μαλτέζε, ο απόλυτος ήρωας της χαμένης αθωότητας (Corto Maltese: Le cour secrète des Arcanes). Γαλλία/Ιταλία/Λουξεμβούργο, 2002, ε- 92 λεπτά. Σκ: Πασκάλ Μορελί. Στις 10.30 μ.μ. Δευτέρα 19/04: Αφιέρωμα BLACK IS BEAUTIFUL Ταινία: Άμπυ, η δαιμονισμένη (Abby). ΗΠΑ, 1974, ε-89 λεπτά. Σκ: Γουίλιαμ Γκίρντλερ. Ηθ: Γουίλιαμ Μάρσαλ, Κάρολ Σπιντ, Τέρι Κάρτερ, Όστιν Στόκερ. Στις 10.30 μ.μ. Κυριακή 25/04: Αφιέρωμα ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ Ταινία: Ακίρα (Akira). Ιαπωνία, 1988, ε-124 λεπτά. Σκ: Κατσουχίρο Ότομο. Στις 10.30 μ.μ. Δευτέρα 26/04: Αφιέρωμα BLACK IS BEAUTIFUL Ταινία: Η γυναίκα που εκδικείται με το σεξ (Coffy). ΗΠΑ, 1973, ε-91 λεπτά. Σκ: Τζακ Χιλ. Ηθ: Παμ Γκριρ, Μπούκερ Μπράντσο, Γουίλιαμ Έλιοτ, Άλαν Άρμπους. Στις 10.30 μ.μ. Στο Floral θα βρείτε εισιτήρια για τις συναυλίες του RODEO LIVE CLUB. Στείλτε μας και εσείς τις Εμπειρίες σας στο Floral-Books+Coffee. FLORAL / BOOKS + COFFEE / Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων / Τ: 210 3800070 / www.floralcafe.gr

Ευχές από τον Γιάννη Δριβελέγκα, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Το αναστάσιμο φως, η Ανάσταση του Κυρίου, εύχομαι να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων μας με αγάπη, αισιοδοξία και δύναμη, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που διέρχεται η χώρα μας Καλή Ανάσταση – χρόνια πολλά Γιάννης Δριβελέγκας
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

''ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΤΗ 1930, 1931, 1932''
Εκδόσεις Δια Βίου (2010)
Σχήμα: 14 cm Χ 21 cm,
σελ. 340
ISBN: 978-960-87001-7-8,
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ (Φωτομηχανική Ανατύπωση Πρωτοτύπου)
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΩΝ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:Γραμματική Καραβασιλικού

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΑΤΙΘΑΣΗ. Η ΚΟΚΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΑΝΕΛ
ΕΝΤΜΟΝΤ ΣΑΡΛ-ΡΟΥ
ISBN: 978-960-486-006-7
Αρ. σελίδων:528
Διαστάσεις:16Χ23
Το πραγματικό πρόσωπο της γυναίκας μου κατέκτησε τον κόσμο με μια βελόνα στο χέρι.
Η Εντμόντ Σαρλ-Ρού, πρόεδρος σήμερα της Ακαδημίας Γκονκούρ και προσωπική φίλη της Σανέλ συνέταξε τη βιογραφία της μερικά χρόνια μετά το θάνατό της, όταν μπορούσε πια να γράψει τα πάντα χωρίς εξωραϊσμούς και αποσιωπήσεις.
Το βιβλίο της θεωρείται η μόνη έγκυρη βιογραφία της Σανέλ.
Το πυκνογραμμένο κείμενο της Σαρλ-Ρού που θυμίζει ιστορικό μυθιστόρημα, ακολουθεί χρονολογικά την ιλιγγιώδη άνοδο μιας γυναίκας αποφασισμένης να κατακτήσει τον κόσμο με μια βελόνα στο χέρι.
Η έρευνα της βιογράφου ξεκινά από τα βάθη της γαλλικής επαρχίας, από τη Σεβέν, τον τόπο καταγωγής μιας οικογένειας γυρολόγων αποφασισμένης να επιβιώσει μέσα στις χειρότερες συνθήκες και φτάνει μέχρι τις τελευταίες στιγμές μιας ακατάβλητης, σκληρά εργαζόμενης γυναίκας που επέτρεψε στο θάνατο να έρθει μια Κυριακή, μέρα αργίας, για να μην αφήσει τη δουλειά της στη μέση. Το κείμενο της Σαρλ-Ρού φωτίζει όλες τις αντιφάσεις τού «φαινομένου Σανέλ». Οι φωτογραφίες εικονίζουν μια κομψή μελαχρινή γυναίκα, με λιτό ταγιέρ, πέρλες κι ένα τσιγάρο στο χέρι. Πίσω όμως από αυτή την εικόνα κρύβεται το ορφανό κορίτσι που μεγάλωσε μόνο του σε κάποιο μοναστήρι, η «Κοκό» των κακόφημων επαρχιακών καμπαρέ, η «παράνομη» ερωμένη πλούσιων κυρίων, η καπελού της οδού Καμπόν, η μοδίστρα της Ντοβίλ. Η Σανέλ εμπνεόταν από τις εργατικές στολές για να δημιουργήσει ρούχα που φορέθηκαν στα μεγαλοαστικά σαλόνια αλλά δεν αποδέχτηκε ποτέ τη δική της λαϊκή καταγωγή, απελευθέρωσε τις γυναίκες από τα –κυριολεκτικά– δεσμά του παρελθόντος (ασφυκτικοί κορσέδες, ογκώδη καπέλα, βαριά υφάσματα) αλλά φερόταν δεσποτικά στις υπαλλήλους της, ήταν πρωτοπόρα και ανατρεπτική αλλά ταυτόχρονα βαθιά συντηρητική, ήταν «αδέσμευτη» και «ατίθαση» αλλά κρυφά επιθυμούσε να «νομιμοποιηθεί» στο πλευρό ενός άντρα.
Η κόρη του γυρολόγου συναναστράφηκε πολιτικούς, επιχειρηματίες, έκπτωτους τσάρους, γόνους της αγγλικής αριστοκρατίας, παραγωγούς του Χόλιγουντ, αρχηγούς των Ες-Ες, άλλα οι πραγματικοί της φίλοι ήταν πάντα οι καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους ο Ζαν Κοκτό, η Κολέτ, ο Μαξ Ζακόμπ, ο Πολ Μοράν, ο Ιγκόρ Στραβίνσκι, ο Σερζ Ντιαγκίλεφ, ο Πάμπλο Πικάσο. Η βιογραφία της Σανέλ ζωντανεύει σελίδες μιας άλλης εποχής. Τον καλλιτεχνικό αναβρασμό των années folles, τη γαλλική επαρχία όπως την απαθανάτισαν οι φωτογραφίες τού Εζέν Ατζέ, την ατμόσφαιρα του Μπιαρίτζ και της γαλλικής Ριβιέρας, την ταραγμένη Ευρώπη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που η Σανέλ αναμίχθηκε στην σκοτεινή «υπόθεση Modelhut» και χρειάστηκε η επέμβαση του ίδιου του Τσόρτσιλ για να γλιτώσει τη ζωή της. Η βιογράφος τής Σανέλ δεν επιμένει σε λεπτομέρειες που είναι πια γνωστές σε όλους. Για παράδειγμα, πολλοί θυμούνται ότι το ροζ ταγιέρ που φορούσε η Τζάκι Κένεντι στο Ντάλας τη στιγμή της δολοφονίας του Προέδρου είχε την υπογραφή της Σανέλ, αλλά λίγοι γνωρίζουν πως είχε ράψει τα κοστούμια για την Αντιγόνη του Κοκτό ή πως χάρη στη δική της χορηγία ανέβηκε η Ιεροτελεστία της Άνοιξης.
Η Σανέλ έζησε την εποχή της έντονα αφήνοντας πίσω της ένα ανεξίτηλο άρωμα και το στίγμα του μοναδικού στυλ Chanel.
Στο βιβλίο της Εντμόντ Σαρλ-Ρού βασίζεται η ταινία της Αν Φοντέν Coco avant Chanel, με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού.

Καλό Πάσχα από τις εκδόσεις 'Ιριδα

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ
THE LOTUS EATERS
Κατηγορία ΞΕΝΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου 08216 Ημ. Έκδοσης 03/2010 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-732-7 Σελίδες 496 Βιβλιοδεσία ΑΔΕΤΟ
Η Μοίρα Λίτουιν έχει μόλις αποφοιτήσει με άριστα από το πανεπιστήμιο και ετοιμάζεται να αρραβωνιαστεί με τον Ίαν, βιώνοντας μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της, όταν ξαφνικά η μητέρα της εξαφανίζεται από προσώπου γης, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η Ελληνοκαναδή Πόπη, καταξιωμένη ταξιδιωτική δημοσιογράφος, πνεύμα ελεύθερο και ριψοκίνδυνο, θα φύγει για ακόμη ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ευρώπη - απλώς για να μην επιστρέψει ποτέ. Κανείς δε φαίνεται να γνωρίζει κάτι για την τύχη της: ούτε ο Φέλιξ, ο πρώην άντρας της και πατέρας της Μοίρας, ούτε η αστυνομία του Μόντρεαλ, ούτε καν η Ιντερπόλ.
Η Μοίρα παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, έχοντας ως μοναδικό στοιχείο το αινιγματικό τηλεφωνικό μήνυμα ενός μυστηριώδους Γάλλου, γνωστού της Πόπης, κάποιου Σεμπαστιέν ντε Μπουαρί.
Από το παγωμένο Ρέικιαβικ ως τη γραφική Μήθυμνα, και από τους τουριστικούς παραδείσους της Κροατίας ως τα τροπικά Φίτζι και την Τζέρμπα, το θρυλούμενο νησί των Λωτοφάγων, η Μοίρα, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τη μητέρα της, έρχεται αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα ενός αινίγματος.
Μια ψυχολογική οδύσσεια και συνάμα ένα συναρπαστικό ταξίδι ανά την υφήλιο με τελικό προορισμό την Ιθάκη που αναζητά ο καθένας μας.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Κούρτοβικ Δημοσθένης Η εξέλιξη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ: 183 ΕΤΟΣ: 2010 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14.0 x 21.0 ISBN: 978-960-19-0591-4
Το μαγικό άγγιγμα που μεταμόρφωσε τον πίθηκο σε άνθρωπο είχε φύλο: ήταν θηλυκό. Η εξελικτική διαδικασία που ονομάζουμε «ανθρωπογένεση» συνεπαγόταν τη σταδιακή μετάβαση από τις αρχέγονες, πρωτοανθρώπινες αγέλες σε κοινότητες και τελικά σε κοινωνίες. Οι θηλυκοί πρόγονοί μας έπαιξαν σημαντικότερο ρόλο σ' αυτές τις αλλαγές απ' ό,τι οι αρσενικοί. Και η σεξουαλικότητα ήταν ένα από τα κύρια πεδία όπου επέδρασαν εξανθρωπιστικά. Ο άνθρωπος είναι το πιο παράξενο σεξουαλικά πλάσμα: η σεξουαλική δραστηριότητά του δεν περιορίζεται από τις φάσεις γονιμότητας του θηλυκού, όπως στα άλλα ζώα, περιορίζεται όμως από την ανυπαρξία τυποποιημένων σεξουαλικών ερεθισμάτων από τη μεριά της γυναίκας (όπως είναι π.χ. τα πρησμένα γεννητικά όργανα σε άλλα είδη). Αυτή η αντίφαση ήταν ένα «τέχνασμα» του θηλυκού για να εντάξει τη σεξουαλικότητα στον πολύπλοκο κώδικα επικοινωνίας που χαρακτηρίζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Ήταν η κινητήρια δύναμη που έκανε το σεξ ανθρώπινο. Αυστηρά τεκμηριωμένη μ' έναν συνδυασμό βιολογικών και πολιτισμικών δεδομένων, αντλώντας από τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις για τη συμπεριφορά των πρωτευόντων, η μελέτη αυτή δίνει μια καινούργια ερμηνεία των διαφόρων πτυχών της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, τόσο των «φυσιολογικών» όσο και των ανορθόδοξων, μ' έναν τρόπο που συναντά αναπάντεχα την ποίηση! Σχόλια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου:
Ο ρόλος της σεξουαλικότητας κατά τη διάρκεια της «ανθρωποποίησης», της εξέλιξης δηλαδή του ανθρώπου από κατώτερα είδη των πρωτευόντων. Μια από τις σπάνιες πρωτότυπες επιστημονικές συνεισφορές συμπατριωτών μας στη σύγχρονη εξελικτική θεωρία. Ιός της Κυριακής, Ελευθεροτυπία, 30.7.2000

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη

Επιλογή του μήνα Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει τον 12ο Κύκλο Διαλέξεων με θέμα Σύγχρονη Μουσική - Σύγχρονες Τεχνικές Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες Νέα Συνέδριο: Επτανησιακή Όπερα και Μουσικό Θέατρο έως το 1953. Στο πλαίσιο του 6ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνέδριο με θέμα Επτανησιακή Όπερα και Μουσικό Θέατρο έως το 1953. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Συνεδριακού στις 23 & 24 Απριλίου 2010. Αφιέρωμα Στο πλαίσιο του παραπάνω συνεδρίου στην προθήκη της Βιβλιοθήκης φιλοξενείται αφιέρωμα στους Επτανήσιους συνθέτες και το έργο τους, με επιλεγμένους τίτλους (βιβλία, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις) από τη συλλογή της.Δισκογραφία Γιάννη ΧρήστουΜε αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από το θάνατο του Γιάννη Χρήστου, το Τετράδιο της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης φιλοξενεί την πλήρη δισκογραφία του, όπως αυτή συντάχθηκε από τον Θωμά Ταμβάκο.
Κλειστή η Βιβλιοθήκη
Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή για το Πάσχα από την Μεγάλη Πέμπτη 1 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη 6 Απριλίου 2010. Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα. Παρουσιάσεις Νέων Τίτλων Διαβάστε τις παρουσιάσεις επιλεγμένων νέων τίτλων της Βιβλιοθήκης: Theodor W. Adorno και Thomas Mann. Αλληλογραφία 1943-1955. Gödde, Christoph και Sprecher, Thomas, επιμ., Αναγνώστου, Λευτέρης, μτφρ.>> Αγγελίδης Μ., Δημητρίου Σ., Λαβράνου Α. (επιμ.) Θεωρία, αξίες και κριτική: Αφιέρωμα στον Κοσμά Ψυχοπαίδη. Αθήνα: Πόλις, 2008. >> Ξεναγήσεις Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στους χώρους της Βιβλιοθήκης για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων (ειδικά για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών προσφέρεται ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Παιδική Βιβλιοθήκη ), σε σπουδαστές και φοιτητές ωδείων, Πανεπιστημίων και άλλων σχολών (μουσικών και μη). Επίσης, στις ξεναγήσεις μπορούν να πάρουν μέρους και μέλη άλλων ομάδων, συλλόγων, φορέων κ.λ.π. ανεξαρτήτως ηλικίας.
Οι υπηρεσίες και το υλικό που προβάλλεται προσαρμόζονται στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες της κάθε ομάδας. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας στους χώρους της Βιβλιοθήκης και παροχής εκπαιδευτικού και ερευνητικού υλικού σε μικρές ομάδες εργασίας.
Οι ξεναγήσεις προγραμματίζονται μετά από συνεννόηση και πραγματοποιούνται κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Οι Ερωτήσεις σας Διαβάστε τις δικές σας ερωτήσεις και τις απαντήσεις που σας στέλνουμε:"Καλημέρα ονομάζομαι Βαμβακίδου Μαργαρίτα και διδάσκω επαγγελματικό προσανατολισμό. Βρήκα την ιστοσελίδα σας http://ekpedeftiko.sfm.gr/professions όπου υπάρχουν συνεντεύξεις επαγγελματιών . Προσπαθώ να κατεβάσω το video ολόκληρης της συνέντευξης σε υψηλότερη ανάλυση (πχ 151 ΜΒ) αλλά μου κατεβάζει ένα πολύ μικρό μέρος μόνο (δηλαδή 12 ή 15 ή 22 ΜΒ). Το ίδιο συμβαίνει αν προσπαθήσω να κατεβάσω τη συνέντευξη άλλου επαγγελματία (δεν την κατεβάζει ολόκληρη στην υψηλή ανάλυση).
Στη χαμηλή ανάλυση μπορώ να το κατεβάσω όλο το video αλλά η εικόνα είναι πολύ αλλιωμένη και σίγουρα σε DVD που θέλω να δείξω στα παιδιά δε θα φαίνεται τίποτα. Μπορείτε να μου δώσετε λύση ; Ευχαριστώ"
Διαβάστε την απάντηση Ενδιαφέρουσες Ιστοσελίδες Samuel Barber items online at Library of Congress Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου αμερικανού συνθέτη Samuel Barber, η Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου συγκεντρώνει στην ψηφιακή της Εγκυκλοπαίδεια Παραστατικών Τεχνών επιλεγμένα χειρόγραφα, ηχογραφήσεις και σχετικά άρθρα.http://lcweb2.loc.gov/diglib/ihas-natlib/loc.natlib.ihas.200183698/default.html Ρεμπέτικη σελίδα
Μια πολύ ζωντανή σελίδα για το ρεμπέτικο τραγούδι έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο.
Με 1000 περίπου ρεμπέτικα τραγούδια στη βάση της και με τις διαδραστικές δυνατότητες που προσφέρει μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους. http://rebetiko.sealabs.net/home.php Πρόσφατα Αποκτήματα ΒιβλίαΑντωνιάδης, Βασίλειος. Ιστορία της αρχαίας φιλοσοφίας (πρώτη έκδοση 1909). Αθήνα: Εκδόσεις Κράτερος, 2009. ISBN 9789608988613.Κασίτας, Αντώνης. Μανώλης Χιώτης: ο μάγκας που έβαλε κολόνια στο μπουζούκι. Αθήνα: Εκδόσεις ΚΨΜ, 2009. ISBN 9789606750359.Μπερμπέροβα, Νίνα (Γιώργος Πλουμπίδης, επιμ., μτφρ.). Τσαϊκόβσκυ: η ιστορία μιας μοναχικής ζωής. Αθήνα: Εκδόσεις Μουσαίο, 2009. ISBN 9789608626423.Παπανικολάου, Χαρίκλεια. Με μουσική με κίνηση: παιχνίδια μουσικοκινητικής αγωγής. Αθήνα: Εκδόσεις Τόπος, 2009. ISBN 9789606863363.Σταύρος Κουγιουμτζής: χρόνια σαν βροχή. Αθήνα: Ιανός ο μελωδός, 2005. ISBN 9607827309.Πετρίδης, Γιάννης και Ζουγρής, Κώστας. Sound Tracks: ο ήχος της οθόνης. Αθήνα: Εκδόσεις Ανατολικός, 2006. ISBN 9608429587.Adlam, Carol και Simpson, Juliet, επιμ. Critical Exchange: Art Criticism of the Eighteenth and Nineteenth Centuries in Russia and Western Europe. Cultural Intersections: Studies in the Relations between the Arts, vol. 12. Bern: Peter Lang, 2009. ISBN 9783039115563.Bader, Rolf, επιμ. Musical Acoustics, Neurocognition and Psychology of Music. Hamburger Jahrbuch für Musikwissenschaft, Bd. 25. Frankfurt a.M.: Peter Lang, 2009. ISBN 9783631599914.Brandenburg, Irene, επιμ. Christoph Willibald Gluck und seine Zeit. Laaber: Laaber Verlag, 2010. ISBN 9783890072524.Goss, Brian Michael. Politics in the Films of Almodovar, von Trier, and Winterbottom. Intersections in Communication and Culture, vol. 22. New York: Peter Lang, 2009. ISBN 9781433101458. Hein, Hartmut και Kolb, Fabian, επιμ. Musik und Humor: Scherz, Satire, Ironie und tiefere Bedeutung in der Musik. Spektrum der Musik, Bd. 9. Laaber: Laaber Verlag, 2010. ISBN 978389007247.Kepetzis, Ekaterini. Vergegenwärtigte Antike: Studien zur Gattungsüberschreitung in der französischen und englischen Malerei (1840-1914). Frankfurt a.M.: Peter Lang, 2009. ISBN 9783631581247.Kügle, Karl και Welker, Lorenz, επιμ. Borderline Areas in Fourteenth and Fifteenth-Century Music. Musicological Studies and Documents, vol. 55. Middleton: American Institute of Musicology, 2009. ISBN 159551497X.Lecomte-Tilouine, Marie. Hindu Kingship, Ethnic Revival, and Maoist Rebellion in Nepal. Oxford: Oxford University Press, 2009. ISBN 0195697928.Lord, Maria (Αγγελική Χατζηγιάννη, μτφρ.). Η ιστορίας της μουσικής: από την αρχαιότητα ως σήμερα. Αθήνα: Ελευθερουδάκης, 2008. ISBN 9783833149658.Siray, Mehmet. Performance and Performativity. Frankfurt a.M.: Peter Lang, 2009. ISBN 9783631579565. Παρτιτούρες Στρογγύλης, Αριστείδης. Alphabeta: für grosses Orchester. Berlin: Edition Gravis, 2004. ISMN M205714680.Στρογγύλης, Αριστείδης. About Energy: für Kammerensemble. Berlin: Edition Gravis, 2004. ISMN M205707026.Poulenc, Francis. Concerto pour piano & orchestre. Paris/Milano: Éditions Salabert/Universal, 1950/2008. ISMN 9790048003439.Purcell, Henry. Celebrate this festival (1693). Birthday Ode for Queen Mary. London: Faber Music, 1995. ISBN 05715155X.Rameau, Jean-Philippe. Cantates, Canones, Airs. Opera Omnia, Ser. III, vol. I. Kassel: Bärenreiter, 2008. ISMN M006533435.Reinecke, Carl. Undine: Sonate für Klarinette und Klavier. Wien: Wiener Urtext Edition/Universal, 2009. ISMN 9790500572947. Ηχογραφήσεις Arie Antiche: Θεοδωρίδου, Σόνια. Σακελλαρίδης, Χ./Γερμανού, Κ. Legend Classics, 2201156702/12, 2008.Guerrero, Francisco/Janequin, Clément. Missa de la battalla escoutez/La Guerre. The Sixteen/Christophers, H. Coro, 16067, 2009.Gravity: Johannes Fischer, percussion. Έργα Ξενάκη, López, Pintscher, Druckman, Globokar. Oehms Classics, 716, 2008.Koechlin, Charles. «…des jardins enchantés», Les Heures persanes. Oeuvres pour piano, vol. 1-2. Korstick, M. Hänssler, 93220/246, 2008.Mazzocchi, Virgilio. Vespro della beata Vergine. Cantus Cölln/Concerto Palatino/Junghänel, K. Harmonia Mundi, 902001, 2009.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ελληνική εκστρατεία στη Μικρά Ασία.
Προσωπικές σελίδες ημερολογίου ISBN 978-960-6801-15-2 Αγαμέμνων Ευαγγ. Πολίτης σελίδες 144
Το ημερολόγιο ενός Αγρινίωτη λοχία, που μέσα από τη λιτή, ανεπιτήδευτη, πλην ζωντανή, άμεση και οξυδερκή περιγραφή του, φανερώνει προσόντα που θα ζήλευε ένας σύγχρονος ανταποκριτής πολέμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ N.Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής για την εορτή του Πάσχα 2010 δε θα δημοσιεύσει τις καθιερωμένες ευχές στον Τύπο. Επιλογή του κ. Πεταλωτή είναι τα χρήματα αυτά να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βρεθούν μιμητές προς όφελος συνάνθρωπων μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο Γιώργος Πεταλωτής εύχεται σε όλους την πιο Λαμπρή Γιορτή, να Αναστηθεί η Ελπίδα μιας πιο δίκαιης ζωής για τους συνανθρώπους μας. Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Νταβούτογλου: «Σημαντικός στρατηγικός στόχος η ένταξη στην ΕΕ» Απαγόρευσε το εμπόριο όπλων με τη Β. Κορέα ο Μεντβέντεφ Το Κόσοβο ανέλαβε τον έλεγχο των συνόρων με την ΠΓΔΜ Καναδική έκκληση για κυρώσεις κατά του Ιράν Μέρκελ προς Αγκυρα: Ανοίξτε τα λιμάνια Αμφιβολίες στο Λονδίνο για την «ειδική σχέση» με τις ΗΠΑ Iσλαμικός εξτρεμισμός και διαφθορά Καταναγκασμός στο Αιγαίο και Κύπρο Αποζημιώσεις από τη Deutsche Bahn ζητούν θύματα των ναζί Διπλή επίθεση στο μετρό της Μόσχας

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics The Economist: "Σύμφωνοι Γάλλοι & Γερμανοί, αλλά σε άλλες γλώσσες..." Τουρκία: Ελεύθεροι 10 αξιωματικοί της υπόθεσης "Βαριοπούλα" Το Ινφογνώμων μετακομίζει στην ΕΤ-३. "Αναχαίτιση Τουρκικών F-16 " Προηγμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Made in...Πτολεμαΐδα! "Τρέχει" η ναυπήγηση της τουρκικής κορβέτας Milgem Η Τουρκία αναπτύσσεται, η Ελλάδα αυτοκαταστρέφεται Ελληνικό διάβημα για τη διέλευση στο Αιγαίο Θερμό πολιτικό καλοκαίρι στην Τουρκία και στο βάθος πρόωρες εκλογές. Μετέφερε οπλοστάσιο από την Τουρκία Καμπανάκι ΔΝΤ σε Ιταλία - Γερμανία Κλείνει ο ιστορικός κύκλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης Μήνυμα τρόμου από Τσετσένους μετά το μακελειό Σάμπρα και Σατίλα η ανοιχτή πληγή της Ιστορίας O κ. Δρούτσας θα καταθέσει τον καθιερωμένο πλέον (!) στέφανο στο μαυσωλείο του 'Γκαζί' Μουσταφά Κεμάλ; Ειρήσθω Δεύρο έξω λαέ Ο Πάγκαλος επέστρεψε το δώρο Δεν δέχθηκε το κρασί γιατί παράγεται στα Υψώματα Γκολάν Η προοπτική στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1955-1959 «Θερμό επεισόδιο» Παπανδρέου - Δρούτσα Στο φως οι «σκελετοί» της… ντουλάπας του ΠΑΣΟΚ Ερχεται νέο κύμα κερδοσκοπίας ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ-Από το μηδέν εξετάζεται η προμήθεια από τη Ρωσία Η «φούσκα» των μέσων ενημέρωσης Διαμαρτυρία Αρμενίων,Ελλήνων και Κυπρίων ακτιβιστών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ Η συμβολή των Ελλήνων του Πόντου στην Επανάσταση του 1821 Τουρκικός θυμός για την αναγνώριση της γενοκτονίας

RS Radio - Το Νέο Ελληνικό Ραδιοφωνικό Πόρταλ - Καλό Μήνα

Thessaloniki International Film Festival - Easter Wishes!

Καλό Πάσχα απο την Χίμαιρα

H Himaira σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !! Με εκτίμηση Christiana Berg Pet Detective Himaira Φιλοζωικός Σύλλογος Χίμαιρα [t]: 6939 063535 - 6956 032259 (08:00-14:00) Δρυμώνας 2 ΤΘ 17 Τ.Θ. 85400 Λέρος Δωδεκάνησα Αρ. Πρωτοδικείου 1794/2008

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από καταγγελίες για πλήθος παρανομίων των οδηγών κρατικών αυτοκινήτων
Διαβάστε επίσης:
1) Γ Παπανδρέου: πρώτα ο «Καλλικράτης»
ΕΝΑΕ: Στις 20 Απριλίου οι τελικές θέσεις για «Καλλικράτη» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=६२४६
Τον Ιούνιο οι υποψήφιοι σε ΟΤΑ-περιφέρειες
Λερναία Ύδρα» οι παράνομες χωματερές
(Μισό)κλειστοι την άλλη Πέμπτη οι δήμοι Αθήνας, Θεσ/νικης http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6239೬
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: 5 ισχυροί δήμοι στο νομό http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6240೭
ΣτΕ: νομαρχίες και δήμοι αποφασίζουν για αρμοδιότητες
Δ.Θεσ/νικης: Εισαγγελική παρέμβαση για αγορά λογισμικού http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6237೯
Μετά του Θωμά το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη»
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 30-3-2010 Σήμερα Τρίτη, 30/3/10, συνεργεία ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ε.Φ.Ε.Τ. και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων σε όλη τη χώρα διενήργησαν ελέγχους στην αγορά κρεάτων λόγω της περιόδου του Πάσχα σε σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία με έμφαση στην έλλειψη σφραγίδας της χώρας προέλευσης. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 665 σημεία λιανικής πώλησης. Διαπιστώθηκε ότι τα κρέατα είναι γενικά σε καλή κατάσταση και με σήμανση για την προέλευσή τους. Ταυτόχρονα για τον ίδιο σκοπό ελέγχτηκαν 54 ψυκτικές αποθήκες, 20 αγορές χονδρικής πώλησης και 153 σφαγεία καθώς τα σημεία αυτά αποτελούν τις πηγές διοχέτευσης των κρεάτων στην αγορά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι και το Μ. Σάββατο, θα είναι καθολικοί στα σφαγεία και τις αποθήκες ενώ στα σημεία λιανικής γίνεται κάθε προσπάθεια για αύξηση του αριθμού των ελεγχθέντων σημείων. Μέχρι τις 30/3/10 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά έλεγχοι σε 1189 σημεία λιανικής πώλησης, 141 ψυκτικές αποθήκες, 60 αγορές χονδρικής πώλησης και 153 σφαγεία. Κατασχέθηκαν 680 κιλά αποψυγμένων παραπροϊόντων σφαγής (συκωταριές) σε επιχειρήσεις λιανικής. Κατά τους παραπάνω ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις για ζητήματα επισήμανσης προέλευσης και «ελληνοποίησης» κρεάτων. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος διεξάγεται τόσο μεγάλος αριθμός ελέγχων από τα σύνορα μέχρι τα τελικά σημεία πώλησης με βάση ένα συντεταγμένο, αναλυτικό πρόγραμμα με το οποίο συντονίζονται κάτω από ένα κέντρο όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, τη Μεγάλη Πέμπτη 01 Απριλίου 2010, ενόψει της Ανάστασης και της γιορτής του Πάσχα θα επισκεφθεί στις 10.30 το Προκεχωρημένο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Σάντας. Τον Γιώργο Πεταλωτή θα συνοδεύσουν η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης και ο Δήμαρχος Σαπών κ. Γιώργος Πιλιλίτσης. Ακολούθως στις 11.30, ο Γιώργος Πεταλωτής θα επισκεφτεί την αγορά των Σαπών ενώ στη 13:00 θα επισκεφθεί τη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους καταστηματάρχες αλλά και συμπολίτες του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot

Συλλήψεις ληστών από την ομάδα "ΔΙΑΣ" Τουρκία-"Επιχείρηση Βαριοπούλα"Δέκα αξιωματικοί ελεύθεροι "Συγγνώμη" της Σερβίας για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

Κινδύνευσε η ζωή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Κινδύνευσε η ζωή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν Αδιαφορία της ισπανικής στρατιωτικής δύναμης και οργανωτικές ελλείψεις με ευθύνη του ελληνικού κράτους καταγγέλλουν δημοσίευμα του defencenet.gr και δελτίο τύπου του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, τα οποία κάνουν λόγο για επίθεση των Ταλιμπάν με 4 ρουκέτες εναντίον της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη στις 21 Μαρτίου, κατά την άφιξη 48 στελεχών της Π.Α. στη νότια περίμετρο του αεροδρομίου της Καμπούλ, με στόχο την ανάληψη του λειτουργικού ελέγχου της εγκατάστασης. Αντάρτες Ταλιμπάν επιτέθηκαν με ρουκέτες στα μέλη της ελληνικής αποστολής τα οποία κατέφυγαν σε οχυρωμένα σημεία του αεροδρομίου. «Από τα 56 άτομα που έστειλε η Π.Α. μόνο οι 39 διέθεταν αλεξίσφαιρα γιλέκα (άγνωστο γιατί…) και όλοι ήταν…άοπλοι!
Οι Ισπανοί που έχουν αναλάβει την προστασία του αεροδρομίου αδιαφόρησαν για την άφιξη των Ελλήνων στρατιωτικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ THE INSIDER